valla canım çok uzun zamandır yaşıyoruz bizde balgam sorunu fizyolojik serum bende kullandım ama bir sonuç alamadım. doktoruna söylüyom balgamı var diyom boğazına bakıyo ciğerlerini dinliyo bişeyi yok ciğerleri temiz diyo. eczaneye sordum bir tek asist diye br şurup var ama doktora sormadan verme bebek çok küçük diyo
zaten bizimki çok kusuyo balgamınıda kusarak atıyo ama sık sık tıkanıyo. kusma yüzünden zaten gözümüz hep üzerinde balgam da takılınca müdahale ediyom hemen
canım benımde asgarıydı 950+525+229 ben bu sekılde aldım parca parca
canım sen şuanda ne kullanıyorsun eee hiç bir ilaç kullanmadan nasıl çözcöz bu gaz olayını yaslm kızlar nasılsınız m-mcım benim oğlumda çok gazlı bi bebek her akşam aynı saatlerde katılırcasına ağlıyo ama maşallah buara azcık düzelme var o nurse harveysi bende kullanıyodum canım ama onu bıraktım daha düzeldi gazı o dahamı beter yapıodur ne.
slm kızlar
06 nisan son adet tarihim 1041 günlük gebeyim bugum bebeğimi gördüm
zemuszemus kaydirigubbakcemile2 :lepi: 15 ağustosta test çubuğunda 2. çizgiyi silik olarak gördüğüm an bitti o macera hihoyyyt o günden beri hiiiç bir tek fırtçık bile içmedim :))) bi daha da başlamayı düşünmüyorum.. arada canım istiyo ama oğlum emiyo hem hemde bebek büyütülen bi evde sigara içilmesi düşüncesi bile fena geliyo banakızlar aranızda sigaraya başlayan oldumu tekrardan?ben henüz başlamadım umarım başlamam.kimseyi yanımda içirmiom canım çekmesin tekrardan diye..
çok geçmiş olsun tatlım.. onlarsız bi hayat düşünülemez...Slmm hanımlar kk yı artık ıhmal edebılıyorum cunku bizim uykumuzda anlık oluyo allahtan annem yanımda 15 gun sonra gıdecek ve yapayalnız kalacam :sinifsinif: yarın ablamlar gelıo ve hepbırlıkte adanaya gıtceklerr offff cok üzücü bı durum . benim kızım orta kulak ıltıhabı olmus ve antıbotık kullandık bugun kontrolu var eşimi beklıorum gelseydıde bı doktora kontrole gıtseydık yavrum benım iştahı ıyıce kesıldı mama saatıne dayanamayan cocuk 3.5 saat gecmesıne rgmen aglaya zırlaya mama yıyoo cok yoruldumm gecmışe bakamadım hasta olanlara gecmıs olsun dılıyorum Allah bebeşlerın yardımcısı olsun dertlerını bıle söyleyemıolar yavrucaklar gözlerımızın ıcıne nasıl bakıolar. dun eşim annesine göturdu tuanayı ben ewdeydım ew o kadar sessızdıkı iyiki kızım var onsuz olmazmıs AnneLİK BÖYLE BİŞE OLSA GEREK
her zaman değil.. genelde burnu tıkanık yada balgamı olduğunda.. normalde sessiz nefes alırr...Bebekler uyurken hepmi hiriltili nefes alir???
selam kıslar.bebişler iyidir inşallah.biz dün 2.ay kontrolümüze gittik.herşey yolunda çok şükür.1.700 gr almış benim tombik kızım.bu arada bıngıldaklarınız nasıl oldu.2 aydan önce kapanmaması gerekiyormuş.rotavirüs aşısını da haftaya yaptıracağız.bu perşembe de 2.ay aşıları var.
bu arada tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler diye bir kitabını aldım haftasonu.
çok faydalı bilgiler var.tavsiye ederim.
:Saruboceq: inşallah faydasını görürsünüz.. hakkınızda hayırlsıı olsun..selam kızlar
bugun apt komsularım vardı yarında psıkologa gıtcez aleyna için insallah ıyı sonuç alırız allahtan hayırlısı dualarınızı eksık etmeyın
ben hepsini hala ütülüyorum.. ütülü giydirmek hoşuma gidiyo vede ütülemek minicik minicik zemuszemus o ıslak mendili 1 ay önce fln.bıraktık biz canım.. başka bi marka normal bi ıslak mendil kullanıyoruz ama genelde yıkamaya gayret ediyorum...kızlarrr bir sorum var:)
bebişlerin kıyafetlerini hala ütülüyomusunuz ve ne zamana kadar ütülemeye devam edeceksiniz?
bizim sıpa sürekli kustuğu için çok sık yıkamak zorunda kalıyorum kıyafetleri ve ütü çok zaman alıyor bu sıcakta çok zor oluyo ama ütüsüz giydirmek de içime sinmiyo :)))
bir sorum daha var:)
uni yenideoğan ıslak mendili ne kadar kullanacaksınız:)
a.s. tebrikler.. ne güzel bir duygudur .. en iyi bilenler bizleriz sanrım :) bu günlerinn dinlenmeninn uyumanınn kıymetini bil ve bol bol dinlenslm kızlar
akannehir dualarım seninle ve kızınla canım.. acaba hamilelikte aşırı stres yada üzüntü fln mı yaşadın diye düşünmeye başladım.. gazlı bebeklerin sebeplerinden biri de bu çünkü..iyi gecelr kızlar uzun zamandır giremiyorum yazamıyorum bebeğim zaten gazlıydı şimdi daha bir acayipp oldu nurse harveyste etki etmez oldu hiç durmuyor atık enazından sabahları uyurdu biraz şimdi hiç uyumuyor hep ağlıyor hep ağlıyor ablamlar vardı gaz probleminden dolayı hep kucakta kaldı bikaç kişinin elinde dolanadolana şimdi kucakcı oldu koydummu uyanıyor ağlıyor gazı bise ağlaması gene bitmiyor ablamlar gitti ve ben çökmüş vaziyetteyim kahvaltımı akşamüstü 5te yapabildim oda ocağın üzerine kırıpta yemeye fırsat bulamadığım buz gibi olmuş yumurtaydı( yorgunumm benim kızım neden böyle annesine çektiriyot acaba çok ama çok zoruş evlat büyütmek hiç böyle olacağını tahmın etmemiştim.birde kesinlikle arkadaşlar bebeğine tekbaşına bakmakmış evde birkaç kişi oldumu bebekler değişiyor huyları huysuzluk oluyormuş.
opuyorumnanaktan çok teşekkürler tatlım.. amiin canım cümlemize.. sende güle güle sağlıkla büyüt kaanını...bebeg mrb canım okuyorum ama yazmaya fırsat bulamıyorum bi türlü görmüşken tbr etmek istedim hayırlı olsun canım Allah analı babalı ablalı sağlıkla büyütmek nnasip etsin maşallah oğluşuna çok şeker.
Allaha şükürler olsun bizde aldık kaan oğluşumuzu kucağımıza
canm sadece ilk zamanlarım sitresliydi ilk 32 3 ay çünkü eşimin kardeşi vefat etmişti hatta düşün yani hamile olduğmu vefat ettiği hafta öğrenmiştim tabiki o süreç kötüydü sevincimizi yalayamadıkzemuszemus kaydirigubbakcemile2 :lepi: 15 ağustosta test çubuğunda 2. çizgiyi silik olarak gördüğüm an bitti o macera hihoyyyt o günden beri hiiiç bir tek fırtçık bile içmedim :))) bi daha da başlamayı düşünmüyorum.. arada canım istiyo ama oğlum emiyo hem hemde bebek büyütülen bi evde sigara içilmesi düşüncesi bile fena geliyo banalmaz:
çok geçmiş olsun tatlım.. onlarsız bi hayat düşünülemez...
her zaman değil.. genelde burnu tıkanık yada balgamı olduğunda.. normalde sessiz nefes alırr...
maşallah kızına canım... ben yerim o tombişi.. Rabbim nazardan korusun.. bıngıldağımızı dr.umuz geçen hafta aşıda kontrol etti bişiy demedi heralde sorun yok.. ama yıkanırken başını şampuanlarken bi yumuşaklık var başında.. ama ben tırsarım hayatta kontrol edemem normalde akannehir
:Saruboceq: inşallah faydasını görürsünüz.. hakkınızda hayırlsıı olsun..
ben hepsini hala ütülüyorum.. ütülü giydirmek hoşuma gidiyo vede ütülemek minicik minicik zemuszemus o ıslak mendili 1 ay önce fln.bıraktık biz canım.. başka bi marka normal bi ıslak mendil kullanıyoruz ama genelde yıkamaya gayret ediyorum...
a.s. tebrikler.. ne güzel bir duygudur .. en iyi bilenler bizleriz sanrım :) bu günlerinn dinlenmeninn uyumanınn kıymetini bil ve bol bol dinlen
akannehir dualarım seninle ve kızınla canım.. acaba hamilelikte aşırı stres yada üzüntü fln mı yaşadın diye düşünmeye başladım.. gazlı bebeklerin sebeplerinden biri de bu çünkü..
opuyorumnanaktan çok teşekkürler tatlım.. amiin canım cümlemize.. sende güle güle sağlıkla büyüt kaanını...
yok yok bende aynısını yapıyorum herkesın kendı bıldgı dogrudurBen islak mendili yenidogan da olsa hic kullanmiyorum altini hep lavaboya götürüp yikiyorum burada daha düne kadar kaloriferler yaniyordu bazende kücük bir kovayi odaya getirip belden asagisini yikayiveriyorum burdaki ebelerde üsenmezsen en dogrusu yikamak diyor pisik olma riskine karsi
ben daha bebisin kiyafetlerini hic ütülemedim 30 derece kisa program yikiyorum kirismiyor ve yumusatici kesinlikle yasakmis normal deterjan kullaniyorum ama az buradakiler öyle yap deyince bende ne bileyim sabuntozu falan alayim mi dedim hayir dediler o cok eskide kaldi ne bileyim dogrumu yapiyorum yoksa yanlismi ???
ay bende gunlerdır senı merak edıyordum benım kız bazen çamasır asarken uyanmıs oluyor atese düsmüş gıbı aglıyor zaten çamasırı gelışıgüzel asıyorum 2 dakkada bır bakıyorum uyanıkmııdıyebı bakıyorumkı atese düşmüş sanırsın olsun okadar aglamaktan bısey olmaz hem her uyandıklarında yanında bırısını goren bbebek yalnız uyuyamıyacagı kanısına varırmıs her agladıgında bekle belkı gerı uyur sonra mudahele etmerhaba hanimlar ben pek girmeiyorum kk ya ne zaman bisyeler yazmaya kalksam Derin Mavi uyaniyor agliyor vs.. bikac sayfa geriye baktim bazi arkadaslar sigara icmekten bahsetmis aman allahim kizlar neler soyluyorsunuz.. beni yanlis anlamayin herkesin kendi tercihidir oncelikle ama bu bebisler dunyaya gelmeyi istemediler biz istedik onlarin dunyaya gelmesini o halde neden onlara kotuluk edelimki sagliklarini tehlikeye atalim. hamileyken sigara icmek dusunemiyorum bile. mesela ben hic balik yemedim haytimda deniz urunlerinden nefret ederim ama hamiligimin ilk gunuden beri her hafta balik yiyorum gozumu kapiyorum bi gorev gibi. kola bagimlisiydim uyksuuzluk yapiyor bebekte diye icmiyorum kahve cay alkol zaten yok her aksam bi bardak sut iciyorum tiksine tiksine. 4 sisse su iciyirum yapmak zorundamiyim tum bunlari evet zorundayim zorundayiz arkadaslar bebeklerimizin zihinsel ve bedensel gelisimini duusnuyosak akranlarindan geri kalamlarini istemiysak mecburuz dedigim gibi beni ilgilendirmez ama lutfen sigara icmeyin bebeginizmi sigarami? iradeniz burada devreye girecektir eminim..
bu arada bi soru: kizlar ben gunduz bebegim uyudugunda onun odasindan ayrilamiyrum korkuyorum ya uyanir duymassam diye paronayak oldum iyce bebefon mu alsam kullanan varmi bana bi akil verin..
hayırlı olsun analı babalı gule gule buyusunslm kızlar
masallah ıyı alıstınız gezmeye bende komsulara çok gezıyosunuz dıyorum sen 40 lı bebeyle gezıyosun ya dıyolariyi gecelerr... bebişler geceleri artık uyuyo galiba.. yada uyumayıp durmuyolar da.. anneler gece gelemiyo artık topiğimize :)utku bey saat 11buçuk gibiyıkandı.. küvetinde bayaca bi yüzdürdük .. sonra babasıyla duşa girdilerr.. ilk kez denedik.. kulaklarına su kaçırmamışızdır inşallah.. ama utku çok sevdi bu duş olayını.. artık her gece duştayız :) saat 12 yi geçiyodu uyuduğunda.. bakalım ne kadar uyucak... ilk kez gece uykusundan önce yıkandı çünkü.. üstünü açıyo üşür dye öğlen yıkıyodum genelde... ama ev bayaaca bi sıcak olunca rahatım şu an...
biraz bulaşığım fln var onları yıkıyıımm... ortalığı toparlıyım.. sabaha işim kalmasın..
saat 9 da eltimle birlite bursanın diğer ucuna eltimin kızına kahvaltıya gidicez :))
tabi o kadar uzağa gitmişken bütün gün ordayız.. gece kociş gelir bizi almaya..
bu arada da geçmişe bakmaya çalışıcam.. hiç uykum da yok yaaa.. kesin utku uyur bu sefer de :))) aman o uyusun da ben uyumıyım :)
hayirli olsun mucize gerceklesti ne guzel o gunlere donmek isterdim. benden tavsiye icerdeyken bebek rahatina bak cunku cikinca bakamayacaksin bu arada 1041 gunluk gebeyim ? what is this? :)
merhaba kızlar size bi sorum olcak
2 gündür minik kızımın kafasında alnında ve kollarında çok sayıda sivilce çıktı komşular isilik olmuş diyolar..sanırım sıcakdan oluyormuş hergün banyo yaptırıyorum evden dışarı çıkmıyorum malum antalya dışarı zaten kaynıyo ama oldu işte ...bunu nasıl geçireceğim bi fikri olan varmı?
Kızlarrrr.... Cumartesi günü ankaraya gidiyoruz uçak ile.
Napıcam tecrübesi olan varmı aramızda???
slm kızlar gizemin 2 gündür kakası biraz sulu gibi az önce çocuk doktoruyla konuştum yarın tahlil için doktora gideceğiz inşallah bişey çıkmaz bana mama takviyesi alıyosa ek gıdalara yavaş yavaş başlayabileceğimi söyledi ankarada gatanın çocuk doktoruyla konuştum görümcemin arkadaşı oluyo şeftali suyuyla başla dedi ilk önce bir çay kaşığıyla başla günlük artır dedi çünkü pütürlü şeyleri daha sonra bebkler reddebilirmiş ek besinleri meyvelerin suyunu içirebilirsin dedi birde ılık su içirebileceğimi söyledi ben cesaret edemedim bu zamana kadar mama ve memeden başka hiç bişey vermedim ama yarın gideceğimiz doktorada soracağım ona göre yazlık meyvelerdn başlayacağım birde güvenilir yerden süt alıp günlük yoğurt yap dedi iyice kaynattıktan sonra pastorize sütleri tercih etme dedi aslında benmi evhmlanıyorum bilmiyorum günde 4-5 kez kaka yapması normalmi birde kokusuda oluyo bizim kızın kakada doktor önemli bişeydeğildir dedi ama ben bu şüpheyle yaşayamam yarın gideceğiz doktora bugün eşim nöbetçi o yüzden gidemedik bird kızlar bende hala arada hafif hafif kanamam devam ediyo damla şeklinde sizlerin ne durumda tamamen kesildimi kanamanız
canım hayırlı yolculuklar sanmıyorum bir sorun olacağını bizde ağustos eylül gibi ramazandan sonra rabbim kısmet ederse istanbula gitmeyi planlıyoruz eşimle kendi arabamızla eee alışsınlar nazlıcığım yolculuklara şimdiden değilmi amaboshayallersmile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?