2010 Nisan Anneleri

iyi gecelr kızlar uzun zamandır giremiyorum yazamıyorum bebeğim zaten gazlıydı şimdi daha bir acayipp oldu nurse harveyste etki etmez oldu hiç durmuyor atık enazından sabahları uyurdu biraz şimdi hiç uyumuyor hep ağlıyor hep ağlıyor ablamlar vardı gaz probleminden dolayı hep kucakta kaldı bikaç kişinin elinde dolanadolana şimdi kucakcı oldu koydummu uyanıyor ağlıyor gazı bise ağlaması gene bitmiyor ablamlar gitti ve ben çökmüş vaziyetteyim kahvaltımı akşamüstü 5te yapabildim oda ocağın üzerine kırıpta yemeye fırsat bulamadığım buz gibi olmuş yumurtaydı( yorgunumm benim kızım neden böyle annesine çektiriyot acaba çok ama çok zoruş evlat büyütmek hiç böyle olacağını tahmın etmemiştim.birde kesinlikle arkadaşlar bebeğine tekbaşına bakmakmış evde birkaç kişi oldumu bebekler değişiyor huyları huysuzluk oluyormuş.

bende eczaneden mucosalvan aldim doktor hayir dedi hayatim sadece yemekten sonra bu bitkisel caylardan vermeliymisim burnunu devamli ne o adi burun aspiratörümü ne onunla temizliyorum cünkü balgam sinüslerden gelirmis yani burundan temiz tutuyorum ama yinede oluyor paptya cayi da olabilir dedi bugün gittigimdede otrivine bebekler iicn verdi bakalim onu deneyecegim ama yani bazen o balgam yüzünden nefes bile alamiyor kuzum ya cok üzülüyorum simdi biraz öncede balgam yüzünden kustu burundan nefes alip agizdan vermeyi bilmedikleri icinde oluyormus anne sütü alan bebklerde olurmus ehh iste ihtiyacimiz olan zaman degilmi hayatim gerekenleri yapip zamana birakmak biz cok telas yapiyoruz herhalde[/QUOTE]
canım papatya çayı iyi gelir ben kendim için gaz probleminden dolayı içtiğimde balgamı söktürdüğünü birebir gördüm bendede vardır inan çok güzel etki ediyor bebeğine inş faydası olur dene

slm kızlar nasılsınız m-mcım benim oğlumda çok gazlı bi bebek her akşam aynı saatlerde katılırcasına ağlıyo ama maşallah buara azcık düzelme var o nurse harveysi bende kullanıyodum canım ama onu bıraktım daha düzeldi gazı o dahamı beter yapıodur ne.

canım sen şuanda ne kullanıyorsun eee hiç bir ilaç kullanmadan nasıl çözcöz bu gaz olayını ya

slm kızlar
06 nisan son adet tarihim 1041 günlük gebeyim bugum bebeğimi gördüm

hayirli olsun mucize gerceklesti ne guzel o gunlere donmek isterdim. benden tavsiye icerdeyken bebek rahatina bak cunku cikinca bakamayacaksin bu arada 1041 gunluk gebeyim ? what is this? :)

canım ben şuanda metsil kullanıyorum bide sancı saatlerinde çok ağlayınca epilasyon aletini çalıştırıyorum sakinliyo birasbirasda mama içiriyorum o ara daha ii yatışıyo.aysadcım hayırlısı olsun canım.bu günlerin tadını çıkar hamilelik çok güzelmiş wala yan gelip yatıdum sende yangel yat bolca.biadaha yatmak lükse giriyoda bebek olunca.acık uyuyayım kendimi çok güzel birşey yapmış hissediyorum.

iyi gecelerr... bebişler geceleri artık uyuyo galiba.. yada uyumayıp durmuyolar da.. anneler gece gelemiyo artık topiğimize :)utku bey saat 11buçuk gibiyıkandı.. küvetinde bayaca bi yüzdürdük .. sonra babasıyla duşa girdilerr.. ilk kez denedik.. kulaklarına su kaçırmamışızdır inşallah.. ama utku çok sevdi bu duş olayını.. artık her gece duştayız :) saat 12 yi geçiyodu uyuduğunda.. bakalım ne kadar uyucak... ilk kez gece uykusundan önce yıkandı çünkü.. üstünü açıyo üşür dye öğlen yıkıyodum genelde... ama ev bayaaca bi sıcak olunca rahatım şu an...

biraz bulaşığım fln var onları yıkıyıımm... ortalığı toparlıyım.. sabaha işim kalmasın..
saat 9 da eltimle birlite bursanın diğer ucuna eltimin kızına kahvaltıya gidicez :))
tabi o kadar uzağa gitmişken bütün gün ordayız.. gece kociş gelir bizi almaya..
bu arada da geçmişe bakmaya çalışıcam.. hiç uykum da yok yaaa.. kesin utku uyur bu sefer de :))) aman o uyusun da ben uyumıyım :)

bebeg mrb canım okuyorum ama yazmaya fırsat bulamıyorum bi türlü görmüşken tbr etmek istedim hayırlı olsun canım Allah analı babalı ablalı sağlıkla büyütmek nnasip etsin maşallah oğluşuna çok şeker.
Allaha şükürler olsun bizde aldık kaan oğluşumuzu kucağımıza

kızlar aranızda sigaraya başlayan oldumu tekrardan?ben henüz başlamadım umarım başlamam.kimseyi yanımda içirmiom canım çekmesin tekrardan diye..
zemuszemus kaydirigubbakcemile2 :lepi: 15 ağustosta test çubuğunda 2. çizgiyi silik olarak gördüğüm an bitti o macera hihoyyyt o günden beri hiiiç bir tek fırtçık bile içmedim :))) bi daha da başlamayı düşünmüyorum.. arada canım istiyo ama oğlum emiyo hem hemde bebek büyütülen bi evde sigara içilmesi düşüncesi bile fena geliyo bana lmaz:
çok geçmiş olsun tatlım.. onlarsız bi hayat düşünülemez...
Bebekler uyurken hepmi hiriltili nefes alir???
her zaman değil.. genelde burnu tıkanık yada balgamı olduğunda.. normalde sessiz nefes alırr...
maşallah kızına canım... ben yerim o tombişi.. Rabbim nazardan korusun.. bıngıldağımızı dr.umuz geçen hafta aşıda kontrol etti bişiy demedi heralde sorun yok.. ama yıkanırken başını şampuanlarken bi yumuşaklık var başında.. ama ben tırsarım hayatta kontrol edemem normalde akannehir
selam kızlar
bugun apt komsularım vardı yarında psıkologa gıtcez aleyna için insallah ıyı sonuç alırız allahtan hayırlısı dualarınızı eksık etmeyın
:Saruboceq: inşallah faydasını görürsünüz.. hakkınızda hayırlsıı olsun..
ben hepsini hala ütülüyorum.. ütülü giydirmek hoşuma gidiyo vede ütülemek minicik minicik zemuszemus o ıslak mendili 1 ay önce fln.bıraktık biz canım.. başka bi marka normal bi ıslak mendil kullanıyoruz ama genelde yıkamaya gayret ediyorum...
slm kızlar
a.s. tebrikler.. ne güzel bir duygudur .. en iyi bilenler bizleriz sanrım :) bu günlerinn dinlenmeninn uyumanınn kıymetini bil ve bol bol dinlen
akannehir dualarım seninle ve kızınla canım.. acaba hamilelikte aşırı stres yada üzüntü fln mı yaşadın diye düşünmeye başladım.. gazlı bebeklerin sebeplerinden biri de bu çünkü..
opuyorumnanaktan çok teşekkürler tatlım.. amiin canım cümlemize.. sende güle güle sağlıkla büyüt kaanını...

canm sadece ilk zamanlarım sitresliydi ilk 32 3 ay çünkü eşimin kardeşi vefat etmişti hatta düşün yani hamile olduğmu vefat ettiği hafta öğrenmiştim tabiki o süreç kötüydü sevincimizi yalayamadık

olumunekankayizsmile yok yok bende aynısını yapıyorum herkesın kendı bıldgı dogrudur

ay bende gunlerdır senı merak edıyordum benım kız bazen çamasır asarken uyanmıs oluyor atese düsmüş gıbı aglıyor zaten çamasırı gelışıgüzel asıyorum 2 dakkada bır bakıyorum uyanıkmııdıyebı bakıyorumkı atese düşmüş sanırsın olsun okadar aglamaktan bısey olmaz hem her uyandıklarında yanında bırısını goren bbebek yalnız uyuyamıyacagı kanısına varırmıs her agladıgında bekle belkı gerı uyur sonra mudahele et
slm kızlar
hayırlı olsun analı babalı gule gule buyusun
masallah ıyı alıstınız gezmeye bende komsulara çok gezıyosunuz dıyorum sen 40 lı bebeyle gezıyosun ya dıyolar
hayirli olsun mucize gerceklesti ne guzel o gunlere donmek isterdim. benden tavsiye icerdeyken bebek rahatina bak cunku cikinca bakamayacaksin bu arada 1041 gunluk gebeyim ? what is this? :)

ben de anlamadım

merhaba kızlar size bi sorum olcak
2 gündür minik kızımın kafasında alnında ve kollarında çok sayıda sivilce çıktı komşular isilik olmuş diyolar..sanırım sıcakdan oluyormuş hergün banyo yaptırıyorum evden dışarı çıkmıyorum malum antalya dışarı zaten kaynıyo ama oldu işte ...bunu nasıl geçireceğim bi fikri olan varmı?

mrb cnm ılık duş yaptırdıktan sonra hametan sür iki güne kalmaz geçer

slm kızlar gizemin 2 gündür kakası biraz sulu gibi az önce çocuk doktoruyla konuştum yarın tahlil için doktora gideceğiz inşallah bişey çıkmaz bana mama takviyesi alıyosa ek gıdalara yavaş yavaş başlayabileceğimi söyledi ankarada gatanın çocuk doktoruyla konuştum görümcemin arkadaşı oluyo şeftali suyuyla başla dedi ilk önce bir çay kaşığıyla başla günlük artır dedi çünkü pütürlü şeyleri daha sonra bebkler reddebilirmiş ek besinleri meyvelerin suyunu içirebilirsin dedi birde ılık su içirebileceğimi söyledi ben cesaret edemedim bu zamana kadar mama ve memeden başka hiç bişey vermedim ama yarın gideceğimiz doktorada soracağım ona göre yazlık meyvelerdn başlayacağım birde güvenilir yerden süt alıp günlük yoğurt yap dedi iyice kaynattıktan sonra pastorize sütleri tercih etme dedi aslında benmi evhmlanıyorum bilmiyorum günde 4-5 kez kaka yapması normalmi birde kokusuda oluyo bizim kızın kakada doktor önemli bişeydeğildir dedi ama ben bu şüpheyle yaşayamam yarın gideceğiz doktora bugün eşim nöbetçi o yüzden gidemedik bird kızlar bende hala arada hafif hafif kanamam devam ediyo damla şeklinde sizlerin ne durumda tamamen kesildimi kanamanız

Kızlarrrr.... Cumartesi günü ankaraya gidiyoruz uçak ile.

Napıcam tecrübesi olan varmı aramızda???

canım hayırlı yolculuklar sanmıyorum bir sorun olacağını bizde ağustos eylül gibi ramazandan sonra rabbim kısmet ederse istanbula gitmeyi planlıyoruz eşimle kendi arabamızla eee alışsınlar nazlıcığım yolculuklara şimdiden değilmi amaboshayallersmile

slm kızlar....
nasılsınız bakalım...
biz iyyiş oğluşla valla,gene aynıyız ağlıyor uyumuyor,altı saat uykusuz ve aç kalıyo ama bunun tek nedeni gaz sancısı...bıktım artık ya valla....
dün gene berbattı,masajlar ,sab,gazero falan hiç etki etmedi...
şuan babası uyuyor dönüşümlü yattık bugun dun pestilimiz cıktı...

bu arada kuzey artık yediğimiz herseyin tadına bakıyor,biz mi erken başladık...
bence damak tadı alışşın,boğazlı bir çocuk olsun...çocukları iştahsız yemek yemeyen annelerin neler cektiğini biliyorum...
dün karpuz yedi,kavuna bayılıyo,domates ve salatalık sularını seviyo...
ne yersem azcık suyunun tadına baktırıyorum çok hoşuna gidiyo....
artık ellerini tanımaya basladı havaya kaldırıyo bakıyo baya....
hala çıngırak alcam oğluma ,bugun pazarda bulamadım...
hala kararsızım ''bifiform drops'' adlı ilacı alsammı,kolikli bebekler için süpermiş,kesin çözümmüş...

slm canım .bence gizemin kaka olayı tamamen normal bence.ama yinede için rahat etsin doktorla görüş emin ol.mesela poyraz artık kakasını 4-5 gün üzerine 2 sefer yapıo hemde epeyi bi yapıor.kakasıda biraz sulu gibi oluyo vede kokuyo gizemin gibi.doktor 4-5 günde bi yapması da ,fazla yapmasıda kokulu olması da normal dedi.mama alan bebeklerde oluyormuş böyle.canım şaşırdım şu meyve suyu olayına.daha 3 aylık olmadı bebişler ben kirazdır karpuzdur azcık emdiriorum ama meyve suyunu direk veremem sanırım ya.daha erken die düşünerek.bende haftaya götürcem oğlumu bakalım ne diycek doktorumuz.kanama olayını sormuşsun canım benim 39.günde kanamam kesildi hala tık yok.regl olmayı bekliorum ama süt korur olmayabilirsin diyorlar.

e tabi cnm.. arabayla çok zor olmaz zaten. ada arabada rahat ediyor. ama uçak
, basınç fala korktum biraz. ama forumlarda araştırdım 1 aydan sonra sorun yokmuş. emzirin diyorlar kalkarken kulaklarında ağrı olmasın diye. bakalım inş. sorunsuz atlatırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…