2010 Nisan Anneleri

Salya ve kusma konusunda aynıyız canım.Önlük bağlıyorum ben yoksa kıyafet yetiştiremiyorum.
kızlar bu arada benim bebeğim üz üstü yatmasa yatmıyor korkuyorum bi dalarsam boğulacak diye ne yapıyosam yastıksız ve yüz üstü yatmak istiyor yoksa hiç yatmıyor nsıl alıştırabilirim acaba
Yüzüstü azcık yatıyor sıkılıyor eymen kalkmak istiyor ama artık kendilerini kurtarabilirler.
[

tuğbacığım benden sana tavsiye gitme canım valla emzirirsin birşekilde ama millet bana yaptıklarının aynısını yaparlarsa sanada baygınlık geçirirsin ellerine dokunmaları beni sinir küpü ediyo zaten ellerini cokur cokur emiyo gerçi devamlı ılık suyla yıkıyorum ellerini ama yiende bebkler sonuçta onun yerine eşinle bir parka gidip birer dondurma yemek daha güzel olur başbaşa

öperim hepinizin yerine tabikide canım nedemek hava çok güzel burda ama eşim işte biz eve kilitlendik bugün ne yapalım:)))iyi günler hepinize çıkın parklara valla eşler evdeyse

canımcım bizim gideceğimiz düğünde çok fazla tanıdık olmayacak birkaç arkadaş dışında onlarda düşüncelidir zaten ama uzak olması asıl sorun ben nerde nasıl emziririm ee birde yakınımızın düğünü hem şık hem de rahat emzirebileceğim kıyaafet ne giyerim onları düşünüyom.
aa birde o gürültü ve müzikten rahatsız olmadı mı gizem sultan bizimki dellenirse orada bin pişman olurum:)

hem geline sözüm var ilk dansı oğlumla yağacak damattan sonrakaydirigubbakcemile3

valla cesaret edıp oglusum durmaz dıye evden dısarı cakamıyorum.bebek besıkte sallamaya alısmıssa ılerleyen gunlerde sallamamayada alısırmı yanı gunden gune.kollarım koptu sallamaktan valla.

valla cesaret edıp oglusum durmaz dıye evden dısarı cakamıyorum.bebek besıkte sallamaya alısmıssa ılerleyen gunlerde sallamamayada alısırmı yanı gunden gune.kollarım koptu sallamaktan valla.

neden ben alinti olayini yapamiyorum ya ... 100. deneyisim bakalim olacakmi

hametanı aldım çok işe yaradı iki günde pişik geçti fakat gündüz uykusu halen yok benle yatıp benle kalkıo yatsada beş dakka sürmeden kalkıo. gece deliksiz uyuyo ben kaldırıp emziriorum uyku arasında emio tekrar yatıo. ben kaldırmasam kalkmıo.

Uzmanlar, anneler için bebek bakımında halk efsanesine dönüşmüş bilgilerin doğrularını öğreten mini bir rehber oluşturdu. Gelin bu faydalı rehbere hep birlikte bir göz atalım…

1. Emziren anne üşütünce kendi karnı ağırır, bebeğe bir şey olmaz!

Anne üşütürse en fazla kendi karnı ağrır, zira soğukta barsak kasılma ve hareketleri hızlanır, bu da karın ağrısı olarak hissedilir. Ancak bu fiziksel durumun süt yoluyla bebeğe geçmesi söz konusu değildir.

2. Anne gazlı içecek tüketirse bebekte gaz olmaz.

Gazlı içecekler, sıkıştırılmış karbondioksit içeren sıvılardır. Bunlar içildiğinde açığa çıkan serbest karbondioksit midede gaz baloncukları şeklinde şişkinliğe yol açar. Ancak bu gaz baloncuklarının süt yoluyla bebeğe geçmesi fiziksel olarak imkansızdır.

3. Bebek yeşil kaka yapıyorsa araştırmak gerekir.

Bebeğin kakasının yeşil olmasına neden olan çok sayıda sebep vardır. En temel neden barsak pasajının hızlanmasıdır. Barsak hareketini artıran her türlü fiziksel ve kimyasal etken bebeğin kakasının yeşil olmasına neden olur.

4. Tırnaklarını kesmek için kırkının çıkmasını beklemeyin.

Bebeğin tırnakları, tırnak yatağını ne zaman geçerse o zaman kesilir, bunun için kırkını beklemeye gerek yoktur. Bazen bebek doğduğunda bile kesilebilecek kadar uzun olabilir.

5. Hava sıkışınca hıçkırık olur.

Bebeğin hıçkırmasının temel nedeni midede sıkışıp kalan bir hava cebininin mideden dışarı diyafram kasına doğru bir baloncuk oluşturup bu kası uyarmasıdır. Sıkışan bu hava kitlesi geğirilip çıkıncaya kadar hıçkırık devam eder.

6. Ağlayan bebeği sık sık kucaklayın.

Yenidoğan bebeğin, dünyada yapayalnız, savunmasız ve çaresiz olarak, kendini güvende ve huzurlu hissedeceği tek ortam olan anne kucağından şımaracağı gerekçesi ile mahrum kalması ne acı! Bebeklerinizi her ağladıklarında kucaklayın.

7. Şekerli suya alışınca memeyi reddeder.

Günümüzde anne sütüne yakın formül mamalar varken şekerli suyla bebeğin beslenmesi gereksiz, hatta zararlı bir davranış olabilir. Zira şekerli suyun tadına alışan bebek anne memesini reddedebilir.

8. ılk 3 ay bebeğe yalancı meme vermeyin.

Anne. babaların en büyük isteği bebeklerini bir an önce yalancı emziğe alıştırıp bebeğin ağlama krizlerinden kurtulmaktır. Ancak bebeğin yalancı emziği tutmak için yaptığı dil, damak ve dudak hareketleri anne memesini emerken yaptığından çok farklıdır. ılk günlerde bebekler yalancı emziği tutmakta çok başarılı görünmezler. Ancak başardıklarında bu sefer de anne memesini kavramakta zorluk çekerler. Bu nedenle mümkünse ilk 3 ay bebeklere yalancı meme verilmemelidir.

9. Bebek annesinin memesini bulunca rahatlar.

Tek bildiği sıcak anne kucağı ve anne memesidir. Ona kavuşunca doğru yerde olduğunu hisseder, rahatlar. Dolayısıyla karnı tok bile olsa yenidoğan bebek, sürekli doğru yeri bulana kadar aranmak durumundadır.

10. Bebeğin memesinde süt toplanırsa geçmesini bekleyin.

Anneden gecen hormonların etkisiyle yenidoğan bebeğin memelerinde bazen süt toplanabilir, buna hiç el sürmemek en iyisidir. Bu, birkaç hafta içinde zaten kendiliğinden geçecektir. Masaj, memede enfeksiyon ve apseyle sonuçlanabildiğinden önerilmemektedir.

11. Bebeğin sık hapşırması reflekstir.

Yenidoğan bebekler genellikle doğum sırasında burunlarında bulunan salgı ve mukusu atmak için sık sık hapşırırlar. Bu tamamen refleks bir olay olup, üşütme ile ilgili değildir.

12. Göbeğinde fıtık varsa kendiliğinden geçer.

Göbek fıtıkları değil ceviz, portakal büyüklüğünde bile olsa genellikle kendiliğinden geçen oluşumlardır. Üzerine bağlanacak cisimlerin bu sürece olumlu ya da olumsuz etkisi olmaz.

merhabalar taze anneler
cnm sıkıldı topiğinize bi bakiyim ddim
pompalardan konuşulmuş
bnm oğlumun gece emmeleri olmadıığı için
ben her gece göğüsümde süt birikip azalmasın diye
gece saatimi kurar kalkıp sağardım
medela elektirkli pompadan çok memnun kaldım
en az 6 dk. sonra hemen sağmaya başlıyo ve tamamen boşaltıyo

24papatya uyku düzenleri her ay değişiyo
hatta bzen günü gününnü bile tutumuyo
ama bence ayakta sallamaya çok alıştırma
bnm oğlumda 5 aylıkken idrar yollarında enfeksiyon olduğu için
sadece anne kucağında rahat ederdi
bu yüzden sallanmaya alıştı
1 yaşına kdrda ya memede yada kollarımda sallanarak uyudu
şimdilerde memesini veriyorum yanyana yatıyoruz sağa sola bakarken hoop gidiyo
yani yaşındn sonra 2 ay öncesine kdr bile değişebiliyo :)

bu yazıyı daha önce zeyrada yayınlamıştı sanırım. hatta bu maddeyi okuyunca biraz daha rahat içmeye başlamıştım kolayı falan.
yalnız 2-3 gündür 1 er bardak gazlı içeçek içiyorum 1 haftadır gaz krizimiz yoktu bugün yine çıldırdı oğlum 3 saattir ağlıyodu dayanamadım fitil verdim. daha yeni sakinleşti ve aç acına uyudu. acaba bu sadece tesadüfmübilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

ya kızlar ne şanslı insanlar var şu dünyada dün arkadaşlar kaanı görmeye geldi bize. 2 çocuğu var hatunun biri 9 diğeri 1.5 yaşında ikiside gece anneyle yatar sabah anneyle kalkarlarmış. beslenmek için bile kalkmazmış ikiside. şok oldum bizimki açılışı 3-4 saatten yapıyo sabaha kadar saat başı kalkıyo ondan sonra. o ilk uykuyu yakaladım yakaladım yoksa uyku haram banakaydirigubbakcemile3

önce istanbul sonra sinop canim malesef bursa biraz uzak kaliyo ama
insallah birgün bulusmak nasip olur diyorum tanimak istedigim kisilerdensen emin ol
gerci ben bütün nisan annelerini cooooook merak ediyorum

merak etme canim yoluna giriyo benim oglum her yarim saate uyanirdi
simdi ise uyandirma cocuk 24 saat uyuyacak bayanssulusmile

selamlar bir sorum olacaktı fizyolojik damlayı ne şekilde veriyorsunuz kutusunda hem günde birkaç damla 3 kere diyor hemde bebeği yatırın burnuna sıkın diyor kafam karıştı iyice bundan önce tonimer i kullandım onu sıkıyordum burnuna kullananlar yardımcı olursa sevinirim

günaydın kızlar ve bebişler... herkese iyi haftalarr...

dün çok güzeldi... köydeydik.. gerçi ben ilk yarım saat katılmış olsamda kiraz topladık... daha toplanıcak çooook var biz anca 12 kasa fln sığdırabildiğimiz için arabaya o kadar toplandı.. haftaya kociş gidicek sadece.. çünkü ben gitmcem..

çünküüü kardeşim geliyoooo hihoyyyt cuma günü yemin töreninden sonra annemlerle birlikte gelicekmiş inş.. çok özledim yaa mafoldumben bugünde usta birliğinde nereye gidiceği belli olucakmış.. arıcak belli olduğunda.. ayy inşallah önce hayırlı bir yere ama bursaya yakın bi yere dağıtım olur :Saruboceq: diyorum ..

neyse.. dün köydeydik.. açık hava.. seriin bi esinti... ama güneşte yakıcılık var tbi.. kollarım kıpkırmızı gezinmediğim halde.. utkuya da ağaçtan ağaca salıncak kurduk :sm_cool: akşama kadar uyudu fırlama yaa... açık hava.. kiraz ağacının gölgesinde sallandı .. ohh .. beni de salllayan olsa bende uyurdum :1rolleyes: akşamüzeri 6 da çıktık yola...
şu an da annemdeyiz :dance: önce babanneye gittik sonra anneanneye geldik :))

ayy edanın tatili yaa.. okul yok. rahatız.. gezer dururuz artık :teytey:
ama babannesiyle dedesi nası şaşırdı utku yu görünce arabada.. biz gitmeyiz diye düşünüyolarmış. süpriz yaptık.. ama ne sevindiler... enson 3 günlükken gördükleri için :) bi daha da bayramda gideriz artık... hasta etmekten korkuyorum.. yoksa kocişin izninde 1 hafta kalırdık her yaz.. ama bu yz o yalnız kalıcak :)

neyse geçmişe bakıyım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…