arkadaşlar birde perşembe günü karma aşımızı olucaz biz bu aşı nereden vuruluyor birde aşı olmadan önce ateş düşürücü şurup vereyimmi siz nasıl yaptınız
merhabalar arkadaşlarr
refişim gözün aydın kardeşin geliyomuş, kiraz sefanıza bayıldım iyi yapmışsınız.
kızlar çıldırmak üzereyim biri mama ver dese hemen dayıycam mamayı.
kısır döngüye girdik yine. oğlumun dünden beri sıkıntısı muhtemelen gazı var.
doğru düzgün emmiyo ağlıyo istiyo veriyom 1 dakika sürmeden bırakıyo kıyameti koparıyo. sağdım verdim biberonla 70 ml süt, cork cork içti.
o emmedikçe göğüslerim dolmuyo, dolmadıkça emmiyo,
biberon verince hiç tenezzül etmiyo göğslerime,
sancıdan emmek mi zor geliyo, biberonu mu istiyo anlamıyom aç kalıyo çıldırcam.
aç kalmazsa hiç emmicek, aç kalmasına ben dayanamıyom.
saat başı acıkıyo meme veriyom 2 çekiyo bırakıyo.
birazcık mama versem, iyi güzel bir uyku çeksek ikimizde uyandığımızda memişler dolsa acaba emer mi, yoksa biberonmu ister yine kafayı yicem.
daha hiç mama vermedim. 1 kereden bişey olmaz diyom ama emmeyi bırakacak diye de aklım çıkıyo. meme+mama devam eden bir sürü bebek var ama bizimki inatçı memeyi bir reddederse bir daha almaz diye korkuyom:sinifsinif:
ay bir akıl verin yada 3 saat hiç emzirmeyeyim diyom, yıkacak bu sefer ortalığı off offf
canım eğer gazı olsa biberondaki sütüde yiyemez bence ama biberondan emdiğine göre acaba sen düzgün veremiyomusun memeyi bide benden tavsiye bende işe yarıyor uzanarak ver rahat rahat benim oğlanda gezmede çıldırıyor resmen ama eve geliyoruz yatağa uzanıyom çok güzel emiyo gazını çıkarıp uyuyor saatlerce uyanmıyor memede süt yok gibi görünmesine bakma sıktığın zaman fışkırıyorsa sorun yok bence canım stres te yapma bak ondanda huysuz olabilirmerhabalar arkadaşlarr
refişim gözün aydın kardeşin geliyomuş, kiraz sefanıza bayıldım iyi yapmışsınız.
kızlar çıldırmak üzereyim biri mama ver dese hemen dayıycam mamayı.
kısır döngüye girdik yine. oğlumun dünden beri sıkıntısı muhtemelen gazı var.
doğru düzgün emmiyo ağlıyo istiyo veriyom 1 dakika sürmeden bırakıyo kıyameti koparıyo. sağdım verdim biberonla 70 ml süt, cork cork içti.
o emmedikçe göğüslerim dolmuyo, dolmadıkça emmiyo,
biberon verince hiç tenezzül etmiyo göğslerime,
sancıdan emmek mi zor geliyo, biberonu mu istiyo anlamıyom aç kalıyo çıldırcam.
aç kalmazsa hiç emmicek, aç kalmasına ben dayanamıyom.
saat başı acıkıyo meme veriyom 2 çekiyo bırakıyo.
birazcık mama versem, iyi güzel bir uyku çeksek ikimizde uyandığımızda memişler dolsa acaba emer mi, yoksa biberonmu ister yine kafayı yicem.
daha hiç mama vermedim. 1 kereden bişey olmaz diyom ama emmeyi bırakacak diye de aklım çıkıyo. meme+mama devam eden bir sürü bebek var ama bizimki inatçı memeyi bir reddederse bir daha almaz diye korkuyom:sinifsinif:
ay bir akıl verin yada 3 saat hiç emzirmeyeyim diyom, yıkacak bu sefer ortalığı off offf
ohh maşallah anne kıza allahım bozmasın aşkınızı benimki de beni itiyor yüz üstü yatıp uyumak istiyor karyolasında alışır merak etme 6 aydan sonra düzene girerselam nisan annişleri nasılsınız? ayy bu haftasonu öle çok gezdik ki Nisan iyice gezme manyağı oldu yani. hiç yatmıyo hep bakınıyoz biz. cmt ne zafer plaza kaldı, ne de heykel.. sonra yazlığa geçtik Nisan da epey uyanık kalmaya başladı sanırım büyüyoruzzz...
çok tatlı oldu benim minnoşumm ya. allah hepimizinkini nazarlardan korusun.. bu aşk bambaşkaymışş.. :asigim::asigim::asigim::asigim:
tek derdimiz hala beşiğimizde yatmıyoruz illaki benide yanında istiyor. yatıyoruz eme eme uyuyor Nisan. nasıl aılştırcam bilmiyorum..
off yaa evet herşey lazım oluyor bazen zaten biberonla vermiyorum süt almayayım diyorum ama lazım oluyor herşey bulunması gerekiyor hele tatile çıkarsak 1 bavul olnun olcak galibatuğbişim sakın anne sütün yeterliyse mama verme canım az kaldı ek gıdalara geçtiklerinde işimiz daha rahat olacak canım benim anne sütünün yerini hiçbişey tutmuyo inan mamaya bir alışırsa sütünde olsa illa onu istiyolar canım onlar bizden daha zeki valla:))eğer aylık kilo alımı 500-600 civarıysa sütün emin ol yetiyordur canım sakın haa biraz sabret canım yoksa mamaaya alışır zor olur ben bir yere giderken ahh bir tek meme alıp gitsem diyorum ama olmuyo işte çantamda termosu maması biberonu falan baygınlık geçiriyorum acaba bişey unuttummu diye canım hiç bişey anne sütünden daha değerli değil canımcım bende annemi 3 ay emmişim ama olsun bişeyin doğalı varken belki gazı vardır canım araba turuna çıkar çok iyi geliyo bizim kız ne zaman arabasında gezse altı dolmuş bir vaziyette geliyo eve:))))
canım yaa sürekli sessiz ortamdaysa bide kalabalık olursa bebek huysuzlanıyor bende biri geldimi yada gezmeye gittimi hiç durmuyor sürekli ağlamaklı mız mız bir hali var ohh gezmelere gidilmiş bak ne güzel artık herşey yavaş yavaş yoluna girecekiyi akşamlar arkadaşlar 2 gündür nete giremiyorum dün iskenderundan kayınpederimle kaynım geldiler bebişi görmeye kaynımdan ve bebişimden fırsat bulamadığım için giremedim nete dünüm berbat geçti arkadaşlar bebeğim sabah 7de uyandı gece 12 de gözlerini kapadı anlamıyorumya sürekli mızmız ağlamalı hali var durduramıyorum gazdan hiç rahat edemiyor yavrum bakalım bugün gaz için forumdan bir arkadaşın tavsiyesiyle aldığım bir karışım yaptırdım ve içirdim bebeğim hemen uyudu ama içimdede bir tedirğinlik var inş zararı olmaz.artık denemediğimiz kalmadı rabbim biran önce bebişlerimiz şu gazlardan kurtulurlar yani dünüm kabus gibiydi yemek bebek hep yorucuydu bugün ise kızımla ilk defa gezmeye gittik diyebilirim okuldan arkadaşlarımla toplandık kızım nasılolduysa farklı bir ev,n havasındanmı nedir uyudu ha buarada ben artık çalışmaya başladım bu 2 hafta çalışcaz sabah 9.30da çıkıyorum bebeşi babasına bırakıp 11de babası okula getiriyor emişiyoruz sonra 12de dönüyoruz bakalım yarında gidicez gezmeye bir arkadaşa sanırım
bencede çok erken anne sütü çok önemli bence en az 2 sene emmeliler sorda bir sene kendine izin verecen sütten kes bezi alıştır kendi yatağına alışsın falan derken 1 sene gçiyor 3 sene sonra ancak dediğin gibi geleceği çok önemli birikim yapmak lazım ee evde alacakmışsınız daha çook zaman var zaten yap derler ama hiç yardımcı olmazlarkızlar bizde büyük ihtimalle eylülde istanbul turuna çıkıyoruz eğer havalar müsait olurs çanakkaleye gitmekte istiyorum oradan hem gizoş o zamana inşallah 6 ayını bitirecek biraz daha rahat gezeriz arabamızla çıkacağız geziye:)))ayyy çok bunaldım biz her sene bir yerlere çıkardık bu zamnlarda ama bu sene gizem senemiz olmuyo sneye bu zamnlar rabbim izin verirse tatilimizede gideriz çekirdek aile olarak inşallah:)) kayınvalideme kalsa bu büyüdü olursa ikinciyide düşünün diyo bize ayyy gizoşuma rabbim sağlık versin ama şu an bitane daha olması demek benim artık iş ve sınav hayatımın resmen bitmesi demek olur ilk önce çalışmam lazım ev almayı planlıyoruz rabbim gizemimi bize bağışladı şimdilik bir ikinci hem madden hem manen çok zor olur bebk yapması kimine göre çok basit ama onun ilk önce geleceği için yatırım yapmak lazım diyen yok valla akıl veren çok 2 sene sonra inşallah düşünüyorum eğer rabbim izin verirse olursa kızıma bir kardeş
yok canım zaten 3 günlük kullanılıyor tarihi geçiyor sonra bişey değil canım yaa böyle paylaşımlar güzeldirsağol cnm cevap için o zaman tüpün 24 saat içinde bitmesi gerekmiyor değilmi uzun süre kullanabiliriz yani
ayy bende oyüzden geçen düğün vardı ama gitmedim yaa şık olmasan olmuyor olsan rahat emziremiyon yani en iyisi gitmemekiyi geceler
dün akşam yakın bir arkadaşımızın düğünü vardı salona bir girdiğimi hatırlıyorum bir emzirme odasına gidişimi bide salondan çıkışımı hiçbirşey anlamadım düğünden ne nikahı gördüm ne dansı eşim bizi alıp salona yakın olan annemlerin evine bırakmak zorunda kaldı kendi tekrar döndü sadıçtı çünkü
yavrum annemlere geldiğimde biraz sakinledi sonra babası bizi almaya geldiğinde tekrar baladı sanki bizi niye bırakıp gittin der gibi
çok zor bebeklerle böyle yerlere gitmek onu anlamış oldum bide üstümde arkadan bele kadar fermuarlı bir elbise vardı başka kıyafetim olmadığı için onu giymek zorundaydım emzirme odasında ben memeyi çıkarana kadar ağladı yavrum sonrada inatlaştı almadı memeyi
böyle yerlere giderken mutlaka rahat emzirebileceğiniz kıyafet giyin arkadaşlar
temmuzun ilk haftası bizde trakyaya ablamın çocuklarının sünnetine gidicez inşallah ilk uzun yolculuğumuzu yapıcaz
kızım şehir içinde yolculuk yaparken arabaya biner binmez uyuyor bakalım uzun yolda ne yapacak eşim şimdiden düşünmeye başladı ne cam açabiliriz ne klimayı diyor ama birinden birini mutlaka açmamız gerekecek sonuçta bu seferde içerde terleyip dışarı çıkınca daha kötü olabilir
aynı gün bizimde aşımız hemşiremiz banyo yaptır şurupta içir getir bu aşı ateş yapar biide 4 gün banyo yaptırmamalısın dedi sabah 9 da falan gitmek gerekiyormuş öğleden sonra bu aşı yapılmıyormuş aşı bozuluyormuşarkadaşlar birde perşembe günü karma aşımızı olucaz biz bu aşı nereden vuruluyor birde aşı olmadan önce ateş düşürücü şurup vereyimmi siz nasıl yaptınız
herkeze günaydın tatile gidecek olanlar varmış..ohhh ne güzel bebişlerle yazın tatilin tadını çıkarın valla.benimde okadar çok ihtiyacım var ki tatile.ama şimdi işe başladım poyraza güvenemiom hem.o yüzden babamızla seneye yaz için tatil planları yapıoruz kısmetse.
arkadaşlar birde perşembe günü karma aşımızı olucaz biz bu aşı nereden vuruluyor birde aşı olmadan önce ateş düşürücü şurup vereyimmi siz nasıl yaptınız
bu arada herkese merhaba bugün saat 13:30 da babamı yolcu ediyorum istanbula gidiyor ordan memelekete geçecek yeri çok belli olcak özleyecem onu ama ablam gelmiş yeğenlerimle bugün bize gelecekler bikaç günde bizde kalacaklar ahh bide onlar gittiğinde yerleri belli olcak gelmek hoş ta yolculamak hiç güzel değil bebeğimi görmeye gelmişler öyle güzel şeyler getirmişki hepsi el işi kıışın giydiririm inşallah zaten ben onladan bişey istememiştim ama gönüllerinden kopmuş getirmişler sağolsunlar daha bebeğime ben hiç kıyafet almadım hediye gelenler bu yaz ve gelecek kışa kadar götürür sanırım
slm kızlar.. nekadar sayfa birimiş oku oku anca bitti valla....
babalar gunumuz guzel gecti...kuzey babasını uyutmadı tum gece hediyemiz bu oldu....
bu arada ben sanırım ilk adetimi oldum bugun...dört gundur falan kahverengi akıntım vardı şimdide kanamam var ama çok az...
sizde durumlar nası daha erken değillmi...hani emzirene kadar süt korurdu???
valla ilk oğlumda 6 aylıktı gitmiştik çok zordu sürekli kucakta falan ma çok güzeldi gezdimi insan açılıyor ama bu 3 aylık falan olcak daha küçük olcak nasıl olur hiç bilmiyorum ama çıkmazsam bunalıma girecem çok sıkılmışım sürekli evde iş falan bebekle ilgilen diğer oğlanın kıskançlığı falan zor oluyorallah bagıslasın.benım benegımde 2bucuk aylık.tatıle gıtmeyı dusunuyoruz sızce bebekle tatıl nasıl oluyo zordurda yanı tatılı ıptal etecek kadar degıldır dımı...kararsızım.
babalar gunumuz guzel gecti...kuzey babasını uyutmadı tum gece hediyemiz bu oldu....
bu arada ben sanırım ilk adetimi oldum bugun...dört gundur falan kahverengi akıntım vardı şimdide kanamam var ama çok az...
bu arada herkese merhaba bugün saat 13:30 da babamı yolcu ediyorum istanbula gidiyor ordan memelekete geçecek yeri çok belli olcak özleyecem onu ama ablam gelmiş yeğenlerimle bugün bize gelecekler bikaç günde bizde kalacaklar ahh bide onlar gittiğinde yerleri belli olcak gelmek hoş ta yolculamak hiç güzel değil bebeğimi görmeye gelmişler öyle güzel şeyler getirmişki hepsi el işi kıışın giydiririm inşallah zaten ben onladan bişey istememiştim ama gönüllerinden kopmuş getirmişler sağolsunlar daha bebeğime ben hiç kıyafet almadım hediye gelenler bu yaz ve gelecek kışa kadar götürür sanırım
allah allah :uhm: ben neden olmadığım hala regl ??? sezeryan olanlar 2.yi bile görmüş.amanınn korktum ha şimdi bilmiyorumkismile
zeynebim merhabaa canım yaa valla ben de hiç birşeye yetişemiyom :)
valla kaan saçlarını ellermiyo bilem dilaya verir mi bilemiyorum gerçi çapkınlık yapmak için verebilir:))
şaka bir yana canım sıkkın kız 3 gündür kaan huzursuz sancılı ağlıyo bende gazı var sanıyom ama az önce farkettim kulağında akıntı mı desem kir mi desem bir şeyler toplanmış arkası tahriş olmuş biraz kurcaladım. o zamandan beri ağlarken elini o kulağa götürüyo sanırım oğlum kulak ağrısı çekiyo yarın sabah doktora götürcem canımçok canım sıkıldı bu duruma
dila sultan nasıl:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?