2010 Nisan Anneleri

arkadaşlar birde perşembe günü karma aşımızı olucaz biz bu aşı nereden vuruluyor birde aşı olmadan önce ateş düşürücü şurup vereyimmi siz nasıl yaptınız

calpol dıye surup var asıdan emen snr verdım 4 saatte bır sorun yasamadık kolundan ve bacaklarından bacaklarını oynatamıyordu
:dance:

canım neler oluyo öyle kaan beye kıyamam gaz sancısından yapıodur huzursuz tabi nasıl emsin yeterince.bencede mamaya başlama tatlım.sütün kendine göre yeterliyse tabi.ama aksini hissediosan çocuğun aç kalcak hali yok.gerçi tamamen aç kalsa memeni reddetmez canım iiyice acıkmasını bekle bence.ben mesela baştan beri mücadele ediyorum.ama olmadı poyraz cidden aç kaldı hem açlıktan hem sancılardan ağlıodu yavrum deli gibi.zerre damlada sütüm gelmiyordu ilk 1 hafta.ki sen 70cc den bahsediosun maşallah.yani mecbur başladım mamaya.çok şükür şimdi gece uyandığında mama hazırlamak değilde sürekli emziriyorum az olan sütümle.gece yetio gibi çünkü emiyor uyuyo yoruluyor filan.ee şimdide ben çalışıorum günde 2-3 kez mecburen mama yiyor.meme yi de bırakmadı yavrum çok şükür.öle biberon bağımlısıda değil.

herkeze günaydın tatile gidecek olanlar varmış..ohhh ne güzel bebişlerle yazın tatilin tadını çıkarın valla.benimde okadar çok ihtiyacım var ki tatile.ama şimdi işe başladım poyraza güvenemiom hem.o yüzden babamızla seneye yaz için tatil planları yapıoruz kısmetse.

canım eğer gazı olsa biberondaki sütüde yiyemez bence ama biberondan emdiğine göre acaba sen düzgün veremiyomusun memeyi bide benden tavsiye bende işe yarıyor uzanarak ver rahat rahat benim oğlanda gezmede çıldırıyor resmen ama eve geliyoruz yatağa uzanıyom çok güzel emiyo gazını çıkarıp uyuyor saatlerce uyanmıyor memede süt yok gibi görünmesine bakma sıktığın zaman fışkırıyorsa sorun yok bence canım stres te yapma bak ondanda huysuz olabilir
ohh maşallah anne kıza allahım bozmasın aşkınızı benimki de beni itiyor yüz üstü yatıp uyumak istiyor karyolasında alışır merak etme 6 aydan sonra düzene girer
off yaa evet herşey lazım oluyor bazen zaten biberonla vermiyorum süt almayayım diyorum ama lazım oluyor herşey bulunması gerekiyor hele tatile çıkarsak 1 bavul olnun olcak galiba
canım yaa sürekli sessiz ortamdaysa bide kalabalık olursa bebek huysuzlanıyor bende biri geldimi yada gezmeye gittimi hiç durmuyor sürekli ağlamaklı mız mız bir hali var ohh gezmelere gidilmiş bak ne güzel artık herşey yavaş yavaş yoluna girecek
bencede çok erken anne sütü çok önemli bence en az 2 sene emmeliler sorda bir sene kendine izin verecen sütten kes bezi alıştır kendi yatağına alışsın falan derken 1 sene gçiyor 3 sene sonra ancak dediğin gibi geleceği çok önemli birikim yapmak lazım ee evde alacakmışsınız daha çook zaman var zaten yap derler ama hiç yardımcı olmazlar
sağol cnm cevap için o zaman tüpün 24 saat içinde bitmesi gerekmiyor değilmi uzun süre kullanabiliriz yani
yok canım zaten 3 günlük kullanılıyor tarihi geçiyor sonra bişey değil canım yaa böyle paylaşımlar güzeldir
ayy bende oyüzden geçen düğün vardı ama gitmedim yaa şık olmasan olmuyor olsan rahat emziremiyon yani en iyisi gitmemek
arkadaşlar birde perşembe günü karma aşımızı olucaz biz bu aşı nereden vuruluyor birde aşı olmadan önce ateş düşürücü şurup vereyimmi siz nasıl yaptınız
aynı gün bizimde aşımız hemşiremiz banyo yaptır şurupta içir getir bu aşı ateş yapar biide 4 gün banyo yaptırmamalısın dedi sabah 9 da falan gitmek gerekiyormuş öğleden sonra bu aşı yapılmıyormuş aşı bozuluyormuş

sıkıldık artık gezmek istiyoruz biz sizzde en kısa zamanda gidersiniz inşallah bi haftasonuna bile razıydım ben ama eşim tur düzenlemiş gidelim diyor bende bebekle
nasıl olcak diye tedirginim ama bebekler gezmeyi çok seviyolar kucakkta yada arbada hemen susuyorlar

aşıya gitmeden 1 çay kaşığı calpolv er cnm 4 saate bir tekrarla mehmet salih hep uymuştu canım benim sol kolunu hareket ettirmedi o gün hiç ama daha sonra huyu bile değişti kucakçı oldu aman sen dikkat et

bu arada herkese merhaba bugün saat 13:30 da babamı yolcu ediyorum istanbula gidiyor ordan memelekete geçecek yeri çok belli olcak özleyecem onu ama ablam gelmiş yeğenlerimle bugün bize gelecekler bikaç günde bizde kalacaklar ahh bide onlar gittiğinde yerleri belli olcak gelmek hoş ta yolculamak hiç güzel değil bebeğimi görmeye gelmişler öyle güzel şeyler getirmişki hepsi el işi kıışın giydiririm inşallah zaten ben onladan bişey istememiştim ama gönüllerinden kopmuş getirmişler sağolsunlar daha bebeğime ben hiç kıyafet almadım hediye gelenler bu yaz ve gelecek kışa kadar götürür sanırım

slm cnm allah kavustursun.bebısınde gule gule gıysın.bebısın ne kadarlık?

allah bagıslasın.benım benegımde 2bucuk aylık.tatıle gıtmeyı dusunuyoruz sızce bebekle tatıl nasıl oluyo zordurda yanı tatılı ıptal etecek kadar degıldır dımı...kararsızım.

slm kızlar.. nekadar sayfa birimiş oku oku anca bitti valla....
babalar gunumuz guzel gecti...kuzey babasını uyutmadı tum gece hediyemiz bu oldu....
bu arada ben sanırım ilk adetimi oldum bugun...dört gundur falan kahverengi akıntım vardı şimdide kanamam var ama çok az...
sizde durumlar nası daha erken değillmi...hani emzirene kadar süt korurdu???

bende bunu sorcaktım benım bebegımde 2bucuk aylık ve ben 3 defa adet oldum normal degıl dımı

allah bagıslasın.benım benegımde 2bucuk aylık.tatıle gıtmeyı dusunuyoruz sızce bebekle tatıl nasıl oluyo zordurda yanı tatılı ıptal etecek kadar degıldır dımı...kararsızım.
valla ilk oğlumda 6 aylıktı gitmiştik çok zordu sürekli kucakta falan ma çok güzeldi gezdimi insan açılıyor ama bu 3 aylık falan olcak daha küçük olcak nasıl olur hiç bilmiyorum ama çıkmazsam bunalıma girecem çok sıkılmışım sürekli evde iş falan bebekle ilgilen diğer oğlanın kıskançlığı falan zor oluyor

ben daha hiç görmedim vallaoğlumda düzenli olmuştum ama bunda öyle olmadı acaba sezeryandan dolayımı ilk oğlum normaldi kırkımız çıktı bifr hafta sonra hastalanmıştım ama bunda hiç görmedim sütün korumasına güven olmaz bence

özgecim bende sezaryen oldum süt falan korumadı benide :) 2 kez oldum regl ilki kırkımız çıktıktan 2-3 gün sonraydı

canım benim allah kavuştursun.Ohhh ohhh hayırlı olsun bebişimize..

hahahah bizde babaya kakalı bez hediye verdik napalım
bende geçen hafta adet olsum süt korumuyo demekki

allah allah :uhm: ben neden olmadığım hala regl ??? sezeryan olanlar 2.yi bile görmüş.amanınn korktum ha şimdi bilmiyorumkismile

allah allah :uhm: ben neden olmadığım hala regl ??? sezeryan olanlar 2.yi bile görmüş.amanınn korktum ha şimdi bilmiyorumkismile

korkma canım bende daha olmadım ve oğlum 93 gunluk.sut korumaz dedı dr um sakın buna guvenme dedı.spıral ıcın beklıyorum reglıyı ama olmadım daha.5 6 ay olmayan varmış normalmış.

doğumun ne şekilde yapıldığının önemi yok, emziren annelerin doğumdan sonra 1 yıl ve hatta 18 aya kadar adet görmemesi normal karşılanıyor.. sorun yok yani, olmayanlar işkillenmesin, bünye meselesi tamamen.

"süt korur"a da itimat etmeyin kızlar.. tam tersi bu dönemde rahim yenilendiği için hamile kalmak gayet de kolay :) arası 1 yıl olan iki adet bebiş istemiyorsanız, korunmayı unutmayın.. :)

anam :)
tuğba'yı online gördüm :)

ben artık hiç giremiyorum valla, şimdi böyle fırsat bulunca nostalji oldu bana :)

nasılsın tuğbacım? yakışıklı oğlun nasıl ?
resimlerini gördüm demin,o ne güzel gözler, lepiska saçlar :)
yarısını dila'ya verir mi acaba :)) benim kızın 6 tel saçı var :)

zeynebim merhabaa canım yaa valla ben de hiç birşeye yetişemiyom :)
valla kaan saçlarını elletmiyo bilem dilaya verir mi bilemiyorum gerçi çapkınlık yapmak için verebilir:))
şaka bir yana canım sıkkın kız 3 gündür kaan huzursuz sancılı ağlıyo bende gazı var sanıyom ama az önce farkettim kulağında akıntı mı desem kir mi desem bir şeyler toplanmış arkası tahriş olmuş biraz kurcaladım. o zamandan beri ağlarken elini o kulağa götürüyo sanırım oğlum kulak ağrısı çekiyo yarın sabah doktora götürcem canım çok canım sıkıldı bu duruma

dila sultan nasıl:)

Son düzenleme:

aa çok geçmiş olsun canım. kulak ağrısı bebişlerde pek fenadır, çok huysuzluk yapar..
ama şu iyi haber ki sen iyi gözlemleyip bunu farketmişsin. bence de kesinlikle ihmal etme, yarın götür doktora. ama panik de olma, üzülme.. çocuk bunlar, böyle böyle büyüyecekler..
şimdi bi ilaç, damla, bişey verir , alırlar oğluşunun sıkıntısını.
son bikaç günkü huysuzluğu da bundandır inan. inşallah geçer tez zamanda. tekrar geçmiş olsun..

diloşum da iyi teyzesi :)
düzensizliği düzen edindiğimiz şahane bir hayatımız var :)
ne yatışımız belli ne kalkışımız, bir gece iki kez kalkıyor, ertesi gece on iki kez..bazen dokuzda sızıyor, bazen geceyarısında zorla uyutuyoruz... bazen ayakta sallanıyor, bazen kendi kendine uyuyor.. bazen sakin oluyor, bazen kendimi camdan atasım geliyor :)

ne halt yediğimiz belli değil anlayacağın :)

ondan fırsat bulup evle zor ilgileniyorum, yemek, temizlik, deli kızım, dağınık kocam.. :)
ne internete ne de kk'ya fırsatım var artık ama çok özlüyorum eski sohbetlerimizi valla..

kaan'ın kilosu falan nasıl bu arada :)

şimdi geçmişi kurcalarken gördüm, meme-mama ikilemi yaşamışsın..
mama vermek dünyanın sonu değil elbet ama sakın durduk yere verme e mi tuğbacım..
sütün yetiyorsa, ne diye takviye yapasın ki ?
şu son günlerdeki emmeyişi, memede huysuzlanışı muhtemelen kulak ağrısındandır. düzelince eski düzeninize oturursunuz sıkma hiç canını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…