- 11 Ekim 2007
- 6.620
- 814
- 448
- 44
canım çok geçmiş olsun göktuğacanım ciğerlerine inmemiş şükür.boğazında akıntı vamış.ilaç vermediler ama öksürük devam ediyo.kendi dr una götürmedm ana sağkığa gittik ama dr pek bişey anlamadı sinir oldum.ağzı leş gibi sigara kokuyodu muhtemelen elide.elini oğlumun ağzına soktu gerizekalı.kızdm ama bişey söylemedm.eşim her yerde sıyrılma funda diyo ondan.yoksa güzel bi cevabım vardı.
nım ya ne diyeyimüzülme desem olmuyo üzül desem insan kendini çok yıpratıo.sütün azalır ahmet yusufu düşün.kimseye bişey olmuyo olan bize oluyo.eşinde görüyo belki ama anneside mi görsün o gelmiyosa biz mi gidelim diyo anlamadm ya....çok zor bu işler Allah vermesin
dünürcüm iy, olmanıza çok sevindm.gözün aydın
canım çok geçmiş olsun göktuğa
aynen öyle canımyaa o gelmiyorsa biz gidelim ne olacak kırılmıştır belki o yüzden gelmiyordur diyo. benim kırılıp kırılmamam hiç önemli değil
bide o zaman bende annenlere gitmem diyince çıldırıyorum bende nasıl kıyaslama yapabiliyor anlamıyorum
seninle konuşmuştk hatırlarsan aynı sorun bizde de yaşanıyo.ben tabiki her zaman alttan almam ama ben ne zamaqn k.validemi aradm ara düzeldi bizimde o zaman eşimle sorunumuz bitti.huzur istedim öyle yaptm ben.tabiki çok sinir bozucu bi durum.onlarda hiç mi özlemiyorlar ya.şaştım valla
yok özgecim ya ne alakası var. boyat sen.
birde face de adanın bir fotografında etiketlemiştim seni.. gördün mü yorumları:)))
valla banada annem boyatmamıştı tutmaz diye bilemicem doğru mu diilmi göze alamamıştım..kızlar ya adetli iken saç boyanırmı...
kimisi diyor ki boyanmaz boya tutmaz...
kimisi diyorki bişi olmaz...
ben bişi anlamadım...
biliyorsunuz saçlarım cok kötuydu,röflelerimin yok oluşunu göze alarak sacımın rengini değiştirmeye karar verdim ...açık kumral,bal rengi yada acık karamel düünüyorum...
ama şimdi boyasam bişi olurmu....
jalecim eşinin anlayışsızlığına çok üzüldüm. en azından torun görmek istiyolarsa alsın götürsün 10 dakika göstersin getirsin seni sürüklemeye ne hakkı var kırgın olduğun insanların yanına. tatlı dille hatırla yaptırsa neyse...tekrar geldim
bebeğim uyandı biraz oynadık banyo ve emzirmeden sonra tekrar uykuya daldı
ütümüde bitirdim bakalım bi yarım saat uyursa çok iyi olacak
zeynocum tatlım gözün aydın maşallah gizoşaaa. sana da maşallah fıstık anne olmuşsun:)slm kızlar gizoşu doktora götürdük tam idrar tahlili yaptı doktorumuz şükürler olsun bişeyi çıkmadı rabbime binlerce kez şükürler olsun kilosu boyu gayet güzel dedi doktorumuz boyumuz uzun olacakmış demesine göre:))gözlerine kulağına herşeyini inceledi birde sevindirici olay beni doğum yaptığım hastahanedeki hemşiremiz gördü ayy inanmıyorum sen nekadar zayıflamışsın dedi 3 ayda dedi bende gerçektenmi:)))diye sordum harbiden dedi bravo ne rejimi yapıyosun dedi bende gizem rejimi uygulanıyo bizim evde 24 saat dedim :))gülüştük ben hala aynıyım gibi geliyo gerçi 10 kilo verdim 73le doğuma gitmiştim:))
ay bu konu benide çok rahatsız ediyo gün oluyo sancısı varsa 5 saat emmiyo gün oluyo saat başı emiyo. hiç düzenimiz yok doktor düzene koyun oyala araları aç dedi. uğraşıyom bakalım olacak mı. emme süremiz değişiyo bazen 2-3 dak zor emiyo bazen 10 dakika emiyo. hatta bazen bir göğsü tüketiyo diğerini istiyo:))kızlar bebişleri kaç saatte bir emziriyorsunuz?3 kilonun üzerinde doğan bebekler bu aylarda 3 saatte bir acıkırlarmış.ama benim kızım çok az süre emdiği için son sütü alamadığından çabuk acıkıyor.
bu yüzden de fazla uyuyamıyor acıktığından.
sizinkiler ne kadar süre emiyor?
birde bebeklerimiz gündüz ne kadar iyi beslenir ve iyi uyursa gece o kadar deliksiz uyku çekerlermiş.
valla okuduğum kitapta öle diyor(tracy hogg un kitabı)
eğer bebeğiniz bir göğsünüzü 15-20 dakika emmezse karnı tam doymaz ve 'atıştırmacı 'bebek olur sık sık acıkır diyor.ve her öğünde tek göğsünüzden emzirin diyor.
benim bebeğimde o dediğinden işte.
refişimmm annenlerin ve senin gözünüz aydın olsun kardeşini göreceklermiş. inşallah sana da görmek en kısa zamanda nasip olur tatlımayrıca haklısın.. aklım Hatay'da.. hava kapalı ama mutluyum diyebilirim.. en azından annamla babam görücek kardeşimi.. 3 gün boyunca inş. neraber vakit geçiricekler... p.tesi bursada olurlar.. o zaman gidip havadisleri ümit le ilgili haberleri nasıl olduunu bol bol anlattırıcam anneme :) mutluyum çünkü annemler kardeşimin yanında...
geçmiş olsun canım havalar dengesiz biz bile alışamıyoz kuzular da etkileniyo üzülme bebek dediğin hastlanır iyileşir(bu gerçeği kendime kabul ettiremezsem de doğru olan bu:)herkese günaydın arkadaşlar.,hayırlı cumalar..........
dün oğlum öksürğüyo demiştim ya gece uyksunda hiç öksürmedi ama sabahtan bu yana yine hapşırık öksürme devam ediyor.bi sağlık ocağına götüreyim diyorum öğleden sonra
tatlım sizede geçmiş olsun yukarda da dediğim gibi hastalanıp iyileşip büyüyecekler sıpacıklarbebeg83 güzelyalıdayım canım ben.. günaydınlar bu arada. Nisan hala öksürüyo moralim bozuldu..
Çok büyük geçmiş olsun tuğbacığım.Keşke yakın olsaydık koşa koşa gelirdim canım
geçmiş olsun çocuklada zor toplanır şimdi Allah kolaylık versin sıkma canını
:teselli:
gecmis olsun canim gelerim valla yakin olsak kolay gelsin
tuğbacığım geçmiş olsun canım aynı olay ben ikinci katta oturuyorum geçen bir gün yağmur yağmıştı çok o zamn benim başıma geldi gideri kapamışlar kim geldiyse valla benden başkasıda oturmuyo kendiliğinden olması mümkün değil ve bizim uydu alıcısına yağmur geçmiş bende annemdeydim o zamn eve bir geldik yanmış kutu onu geçtim ev yanmamış iyikide üst kattan ta benim eve geçmiş((neyseki ucuz atlattık
ay canım ya çok çok geçmiş olsun. hastalanmayında önemli olan o..
tuğbacım.. geçmiş olsun güzelim yaa.. gece sularla uğraştınız demk.. ah keşke yakında olsam da gelip yardım edebilsem.. nolcak yani.. el birliğiyle halledrdik güzelim.. inş. çatınız bi an önce onarılır da bi daha akmaz...
kızlar hepinize çok teşekkür ederimmm inşallah bir daha öyle yağmaz:Saruboceq:canım ya şu çatınız hala tamir olmadı mı ne insanlar var ya kendi başlarına gelse yıkarlar ortalığı.hiç dinlenememişsiniz canımsın bazen kaan bazen çatı of kötü olmuş.bizde de birkaç gündür aynı sorun yaşanıyor üst komşu neyseki 3 a-4 ay sonra yaptırdılarda kurtuldk.kötü komşu adamı ev sahibi yaparmış inşallah canım ya...
kızlar ben delirecem, ya sütüm kesilcek ya da daha kötü şeyler olacak şu kayınvalidem yüzünden.
utanmasa kendi emzircek çocuğu. bu çocuk benim bırakda üşüyomu açmı ben düşüneyim yaaa giydirme diyom hala giydiriyo.
ya benim sözümü dinlicek ya da bu çocuğa ben tek başıma bakacam yeter artık....
aynen öyle oluyo gunduz fazla gece az taze tazetest ettımkızlar bebişleri kaç saatte bir emziriyorsunuz?3 kilonun üzerinde doğan bebekler bu aylarda 3 saatte bir acıkırlarmış.ama benim kızım çok az süre emdiği için son sütü alamadığından çabuk acıkıyor.
bu yüzden de fazla uyuyamıyor acıktığından.
sizinkiler ne kadar süre emiyor?
birde bebeklerimiz gündüz ne kadar iyi beslenir ve iyi uyursa gece o kadar deliksiz uyku çekerlermiş.
valla okuduğum kitapta öle diyor(tracy hogg un kitabı)
eğer bebeğiniz bir göğsünüzü 15-20 dakika emmezse karnı tam doymaz ve 'atıştırmacı 'bebek olur sık sık acıkır diyor.ve her öğünde tek göğsünüzden emzirin diyor.
benim bebeğimde o dediğinden işte.
alla yardımcınız olsunevet canım hatırlamaz olur muyum
bizde de tam tersi her zaman ben alttan alıyordum ve kayınvaldeme karşı şimdiye kadar hiçbir sözüm olmamıştır . yine gittim evlerine ama 2 aydır gelmiyor kadın ve sana da demişti bundan sonra gitmem diye. birde geçenlerde bir arkadaşımı çağırmış ve benim hakkımda demediğini bırakmamış ağzım açık kaldı duyunca ee bu sözlerden sonra da asla yüzüne bakmam diyorum . ki benim söylediğim en ufak bişey yok hep yalan ve iftira . kızlarıyla birlik oldu . ama nedense eşim anlamıyor ne zamandır hiç adlarını anmıyordu dün akşamdan beri tutturdu gideceğiz diye . ama bildiğim tek şey ne olursa olsun o kapıyı bir daha açmayacağım
birde cidden bende anlamıyorum nasıl insanlar annem bir haftadır görmüyor memlekete gitti ve hergün arıyor bi sesini duyayım diye babam desen oda bugün gitti ve haftasonu bizdeydi sırf ahmet yusuf için geldi. özlemediğine göre zaten onlar için önemli değil torunlarının olup olmadığı neden zorla benimseteyimki anlamıyorum
bende duymustum ama tursuda bozulur dıyolar benımkı nıye bozulmadı lohusayken bıle açtım hala duruyo:gitme:YA CANIM DİYOR Kİ BAZI KUAFÖRLER boya adetli iken tutmuyormuş....
bende anlam veremedim ama genede fikir edinmek istedim sorayım dedim...
ada'nın fotosunu görmem mi nete anca girebildim bugun gördüm ve yorumumu yaptımm,kimse sulanmasın benim gelinime kuzey onu dokuz ay bekledi valla cırlarım haaa:))))))))))))
kızlar ben delirecem, ya sütüm kesilcek ya da daha kötü şeyler olacak şu kayınvalidem yüzünden.
utanmasa kendi emzircek çocuğu. bu çocuk benim bırakda üşüyomu açmı ben düşüneyim yaaa giydirme diyom hala giydiriyo.
canım 10 gündür yoktu ev işine yetişemedim zorlandım ama en azından oğlumla bir düzen oturtmuştuk. yeni geldi zaten pazartesi yine gidecek. 2-3 gün kalıp gelecek abisine bakacak. gitsede geri geliyo yapcak bişi yok başka çocuğuda yok kocası da.canım kim ne derse desin aynı evde gelin kaynana olmuyor bitanem....
bu gerginlik seni bitirecek biliyorum....sakın sen kendine mukayyet ol,kaan için düşün onun rızkını kesme sakın....
eşine söle kaynanan bi süre uzaklaşsa tatile falan yollsanaız ha nası olur...
onunda seninde biraz kafası dağılır ....
valla işin çok zor tatlım....
ahh bacımm ezdirmiyom hatta ben eziyom bazen dayanamıyom azarlıyom. iyi niyetli ama abartıyo yardım etmiyo resmen oğluma ortak çıkıyokaydirigubbakcemile3ezdırme bacım kendını kaynanasını dövmüş sabıkalı gelınden nasıhatlarkaydirigubbakcemile
Allah kolaylık versin canım ya.anlaması gerek ama ya.senin çocuğun onun değilki...kızlar ben delirecem, ya sütüm kesilcek ya da daha kötü şeyler olacak şu kayınvalidem yüzünden.
kızlar ya adetli iken saç boyanırmı...
kimisi diyor ki boyanmaz boya tutmaz...
kimisi diyorki bişi olmaz...
ben bişi anlamadım...
biliyorsunuz saçlarım cok kötuydu,röflelerimin yok oluşunu göze alarak sacımın rengini değiştirmeye karar verdim ...açık kumral,bal rengi yada acık karamel düünüyorum...
ama şimdi boyasam bişi olurmu....
slm kızlar gizoşu doktora götürdük tam idrar tahlili yaptı doktorumuz şükürler olsun bişeyi çıkmadı rabbime binlerce kez şükürler olsun kilosu boyu gayet güzel dedi doktorumuz boyumuz uzun olacakmış demesine göre:))gözlerine kulağına herşeyini inceledi birde sevindirici olay beni doğum yaptığım hastahanedeki hemşiremiz gördü ayy inanmıyorum sen nekadar zayıflamışsın dedi 3 ayda dedi bende gerçektenmi:)))diye sordum harbiden dedi bravo ne rejimi yapıyosun dedi bende gizem rejimi uygulanıyo bizim evde 24 saat dedim :))gülüştük ben hala aynıyım gibi geliyo gerçi 10 kilo verdim 73le doğuma gitmiştim:))
canım 10 gündür yoktu ev işine yetişemedim zorlandım ama en azından oğlumla bir düzen oturtmuştuk. yeni geldi zaten pazartesi yine gidecek. 2-3 gün kalıp gelecek abisine bakacak. gitsede geri geliyo yapcak bişi yok başka çocuğuda yok kocası da.
aynı eve razıyım artık da oğlumu kendi bildiğim gibi büyütmek istiyom altını deeğiştirirken bile tepemde güya çocuğu oyalıyo delirecemmmmalsanaalsanasmile
ahh bacımm ezdirmiyom hatta ben eziyom bazen dayanamıyom azarlıyom. iyi niyetli ama abartıyo yardım etmiyo resmen oğluma ortak çıkıyokaydirigubbakcemile3
abovvvvvvvvvvv anlat hele ne dövmesi kız nasıl oldu sende abartmışın neden öyle olduukaydirigubbakcemile3
çok merak ettim bekliyorum meraklakaydirigubbakcemile3şimdik kociş evde sabah ayrıntılı yazarım turkbayragi
reyhancım Allah hepimize kolaylık versin bebek bakmak zormuş ve ama çooook da güzel.
jalecim inşallah gönlüne göre olur.5 dk ara ve torunu görmeye gelmiyor.ilginç gerçekten.ben olsam senin gibi yapardım.
nazlıcım biz de haftaya yaptıracağız inşallah.
slm kızlar gizoşu doktora götürdük tam idrar tahlili yaptı doktorumuz şükürler olsun bişeyi çıkmadı rabbime binlerce kez şükürler olsun kilosu boyu gayet güzel dedi doktorumuz boyumuz uzun olacakmış demesine göre:))gözlerine kulağına herşeyini inceledi birde sevindirici olay beni doğum yaptığım hastahanedeki hemşiremiz gördü ayy inanmıyorum sen nekadar zayıflamışsın dedi 3 ayda dedi bende gerçektenmi:)))diye sordum harbiden dedi bravo ne rejimi yapıyosun dedi bende gizem rejimi uygulanıyo bizim evde 24 saat dedim :))gülüştük ben hala aynıyım gibi geliyo gerçi 10 kilo verdim 73le doğuma gitmiştim:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?