- 11 Ekim 2007
- 6.620
- 814
- 448
- 44
BEN NISAN ANNESIYIM cok mutlu bı durum ama calısmak zorunda kaldıgım ıcın annelıkten pek bısey anlayamadım ama yıned e gusel bı duygu lutfen bırıkımınız ıyı yapın kı bebegınızı kendınız yetıstırebılesınız
rabim kabul etsin dünürcüğüm mevlüdünüzü gelemedik malum sebepten dolayı geçmiş olsun bu arada canım kusması doyduğunu gösterir am hapşırmaları doğal refleksmiş bebklerin ilk aylarda öksürüğünü bilemeyeceğim canım benim çokk geçmiş olsun damadıma
günaydın kızlar
keyifsiz ve zor bir geceden sonra burdayım
oğlum çok hasta oldu arkadaşlarya dünden beri ateş, öksürük ve hapşırması var . öyle derinden öksürüyorki içim gidiyor resmen sabah acile gittik doktor 2 şurub ve ateş düşürücü verdi. ama şurublardan biri için 2 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır yazıyor o yüzden vermedim. 4 saatte bir calpol ünü veriyorum inşallah işe yarar.
özgecim geçmiş olsun canım ne güzel kilolar gitmiş. benimde tartıda belli olmasa da şişliğim iniyor sabah doğum sonrasında hiç olmayan tuniğimin içine rahatça girdim ve keyfim yerinde geldi
parmak emme bizde de son raddede öyle keyifle alıyor ki oğlum kıyamıyorumda çıkarmaya ama alışsında istemiyorum yiğenim 7 yaşında zor bırakmıştı ve emdiği parmak diğer başparmağına göre baya ince şekli bozulmuş resmen
bebeğimiz inşallah istediğin renge ulaşırsın. bende 3 gün içinde 2 defa boyatmıştım saçımı kızla ve düğün haftamdı çok şükür o kadar korkmama rağmen yanmamıştı ve sonuç çok güzeldi.
canım arkadaşım kabul olsun mevlidiniz insanın üstünden büyük bir yük kalkmış gibi oluyor değil mi
kayınvaldenle iyi olmanada çok sevindim canım aile içinde huzursuzluk çok kötü bişey. keşke benimkide biraz iyi olabilse bişey istemiyorum sadece huzursuz etmesinler oda yeter tabiyerimseniben
ahmet yusuf da arada balgamlı kusuyor canım doktor normal dedi. inşallah bir an önce iyileşir göktuşum malesef bebeğiminki arttı .
örnek Ahmet Yusuf filizcim ama beyefendinin bu durumdan da hiç şikayetçi değildi. fitille bile yapmadığı oluyordu ama çok şükür son bir iki haftadır düzene girdi
özgecim bende 12 kilo almıştım doğumda 4-5 kilosu gitti ama doğum sonrası vermek yerine 3 kilosunu tekrar aldım . diyetisyene gittim ama devam edebilirmiyim bilmiyorum çünkü verdiği saatlere uyamıyorum olmazsa bir iki hafta kendimi deneyeceğim eğer düzen oturtabilirsem ona göre devam edeceğim
hey Allahım şükür sonunda beğenmiş:)
benimde önceden kızıldı doğumdan sonra röfle yaptırdım ama gölge gibi çok sarı değil ve eşim beğendi:) hatta gitmeden önce eşim illa yine kızıl yaptır diyordu değişiklik olsun istedim. beğenmeseydi de kızıl cila atacaktı kuaförüm
oh ne güzel keşke yakın bi akrabamızın düğünü falan olsa da gitsek öyle özledimki kalabalığı
kayınvalde konusuna gelince ben bu aralar gölge etmesin başka ihsan istemem modundayım
bu arada maşallah size canım
[
kızlar eve gittim 12de oğlumu emzirmeye ama oğlum kıyameti kopardı emmemek için ..önce daldı göğsüme acıkmıştı ama sonra bastı yaygarayı hem aç emmek istio hemde ağlıo.çok şaşırdım çok da üzüldüm bi sağayım dedim sütüm aman allahım bi baktım ki sütüm azalmış iki göğsümden toplam 20 cc çıktı.oysa sabah işyerinde 12 ye kadar kayısı suyu rezene filan içiorum sürekli.neden bugün böyle oldu yaa şuan moralmen yıkılmış durumdayım zaten az olan sütüm hepten mi gidiyor yaaa ..ne yapacam ben kızlar yaaa çok üzgünüm ..
zeynepcim;hayırlı olsun yeni eviniz...
hayırdır nereye taşınıyıorsun,kaynanana yakınmı ....
Merhaba kızlar, ins bütün anneler ve bebişleri iyidir,
Kızlar foruma pat diye bir soruyla başlayacağım ama kafam çok karışık. Kayınvalidemlerdeyim internette çok giremiyorum. Belki aranızda yaşayan olmuştur bana yardım edin.
Üç dört gün önce ateşlendim, 38,5 oldu ateşim. Sol gögsümde süt kanallarım tıkanmış. (Benim haylaz oğlumda sağ gögsümü pek almaz, hep solu alırdı. Sol gögsüm resmen, sağın iki katı olmuştu.)
Doktorlar antibiyotiğe başlattı. Gögsümü hastanede pompayla boşaltmayı denedik. 2 saatte gögsüm topu topu 120cc süt çekebildik. Gögsüm sızım sızım sızladı.
Şimdi gögüm açılmaya başladı. Ama oğlum 3 gün boyunca yeşil kaka yaptı ve az az yaptı. Aç kaldı korkusuyla iki gün önce gece 120 cc mamayı verdim. Öyle bir iştahla içtiki.Sonrada mışıl mışıl uyudu.
Dün inatla mama yapmadım gün boyu sürekli emzirdim, sonuçta yavaş yavaş düzeldim. Gece kesintisiz uyudu.
Gece uyuyunca tamam tok diye düşündüm ama bir doktorun sitesinde aç kalan bebekte kan şekeri düşünce sürekli uyuklayabilirmiş.
Kızlar, bebişim gündüzleride çok uyumaya başladı. Gecede kesintisiz 6 saat uyuyor. Oğlumu uykularımı düzene giriyor yoksa aç mı kaldı? Kan şekeri düşecek diye çok korkuyorum.
Sizce mama yapıp denemelimiyim? Her halde tokken mamayı red edecektir değil mi?
Anne olmak ne zormuş. Sürekli aç mı, tok mu, sütüm yettimi, gaz sancısı, uykusu...Allah'ım tüm bebişlerimize sağlık versin.
Şimdi
merhabalar kızlarr malesef geçmişe bakamıcam umarım herksler iyidir.
oğlum düna kadar yine bir sürü gaz sancısı çekti çok şükür şimdilik iyi görünüyo.
amanin açtı gözlerini o kadar yıkadık uyucam diye yıktı ortalığı 20 dakika uyudu iyimi:)
yalnız şunu söliyim hayriyecim sütünün oğlun gündüz de emiyomuş gibi gelmesini istiyosan öğlen işyerinde pompa kullanmanı tavsiye ederim. benim sol göğsüm dolmuyodu dolmayınca da oğluş emmiyodu emmeyince dolmuyodu:))) 2 kere pompayla sağdım azıcık süt çıktı ondan sonra normale döndü oğluşda emmeye başladı.
kızlar eve gittim 12de oğlumu emzirmeye ama oğlum kıyameti kopardı emmemek için ..önce daldı göğsüme acıkmıştı ama sonra bastı yaygarayı hem aç emmek istio hemde ağlıo.çok şaşırdım çok da üzüldüm bi sağayım dedim sütüm aman allahım bi baktım ki sütüm azalmış iki göğsümden toplam 20 cc çıktı.oysa sabah işyerinde 12 ye kadar kayısı suyu rezene filan içiorum sürekli.neden bugün böyle oldu yaa şuan moralmen yıkılmış durumdayım zaten az olan sütüm hepten mi gidiyor yaaa ..ne yapacam ben kızlar yaaa çok üzgünüm ..
adlarını yazarmısınne bileyim tatlım tedirgin oldum biraz
ama olmazsa dediğini yapayım birde içinde 2 yaşından küçük bebeklerde halüsünasyona neden olur o yüzden kullanılmamalıdır yazıyordu
üzülme stres yapma bısey olmazkızlar eve gittim 12de oğlumu emzirmeye ama oğlum kıyameti kopardı emmemek için ..önce daldı göğsüme acıkmıştı ama sonra bastı yaygarayı hem aç emmek istio hemde ağlıo.çok şaşırdım çok da üzüldüm bi sağayım dedim sütüm aman allahım bi baktım ki sütüm azalmış iki göğsümden toplam 20 cc çıktı.oysa sabah işyerinde 12 ye kadar kayısı suyu rezene filan içiorum sürekli.neden bugün böyle oldu yaa şuan moralmen yıkılmış durumdayım zaten az olan sütüm hepten mi gidiyor yaaa ..ne yapacam ben kızlar yaaa çok üzgünüm ..
bol bol ılık su içselam kızlar...ne çok sayfa birikmiş okuyamadım.inşallah sizler ve bebişler iyisinizdir.
bizde cumartesi ceyhana gitmiştik.dün akşam geldik.annemlere gitmem iyi geldi.lise arkadaşlarımla görüştüm.
ama kızım çook mızmızdı.uyumuyor uyumuyorrrrr.
bu hafta kanal tedavisi olcam.inşallah çabuk biter.
az önce de misafirlerim vardı yeni, gittiler...
bu kabızlığım için de doktora gitsem mi ya...
oraya bakar diye gitmek istemiyorum....
allah yardımcın olsunHERKESE MERHABALAR hanımlar.
inşallah hepiniz ve bebekleriniz iyidir.
bizlerde iyiyiz şükür.
o kadar çok konu açılmış ki hepsini okumaya çalıştım.
sanırım ortak dertler hala aynı:aşılar,gaz ve uyku problemi ve kaynanalar.
aman hepsi geçiyor.Rabbim can sağlığı versin gerisi boş.Büyük oğlumda gazdı süttü mamaydı dişti yürümesiydi derken o kadar büyüdü ki 6,5 yaşına geldi.3 gündür bana kötü laflar bile söylemeye başladı.
insanın ne kadar ağrına gidiyor evladından kötü sözler duymak..şeytan diyo ki ağzına çarp bir tane.ama ben ona küsmekle yetiniyorum.yinede çok üzülüyorum.gece yatağına gidip uyurken öpüp saçlarını okşuyorum.onuda anlamaya çalışıyorum benden kardeşiyle ilgilenmemin acısını çıkarıyor farkındayım.ne yapacağımı şaşırdım.iş,ev,bebek çocuk eş,kaynana hepsi benden anlayış bekliyor.bende yakında bir psikiyatristden anlayış bekleyecem galibasempatiksalakcinni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?