2010 Nisan Anneleri

kızlar eve gittim 12de oğlumu emzirmeye ama oğlum kıyameti kopardı emmemek için ..önce daldı göğsüme acıkmıştı ama sonra bastı yaygarayı hem aç emmek istio hemde ağlıo.çok şaşırdım çok da üzüldüm bi sağayım dedim sütüm aman allahım bi baktım ki sütüm azalmış iki göğsümden toplam 20 cc çıktı.oysa sabah işyerinde 12 ye kadar kayısı suyu rezene filan içiorum sürekli.neden bugün böyle oldu yaa şuan moralmen yıkılmış durumdayım zaten az olan sütüm hepten mi gidiyor yaaa ..ne yapacam ben kızlar yaaa çok üzgünüm ..

sağol canım.inş geçer bugün biraz daha az gibi

canım geçmiş olsun ya bana dr ceryanda bırakma çocuğu dedi.sanırım bu havalardn kaynaklanyor.ılık suyla banyo ve ateş için calpol ver tatlım

çok sağol canım arkadaşım.çok hAAFİFLEDM YA iyi oldu bitti artık

hayriyeciğim üzülme tatlım.senin sütünün azalması dinlenememektende kaynaklanıyo olabilir.sen yemene içmene devam ediyosun zaten göğsünü sıktığında da süt gliyosa yeterlidr canım.inşallah akacak kadar fazla sütün olur tatlım

hayriyeciğim üzülme tatlım.senin sütünün azalması dinlenememektende kaynaklanıyo olabilir.sen yemene içmene devam ediyosun zaten göğsünü sıktığında da süt gliyosa yeterlidr canım.inşallah akacak kadar fazla sütün olur tatlım[/QUOTE]

sağol canım benim ama öle moralim bozuldu ki zaten çalıştığım için yeterince ilgilenemiorum oğlumla bide süt probleim çıktı vicdan azabı çekmeye başladım yaa..

jaleciğim canım maşallah prensesime teyzesi şükürler olsun anası gibi uslu annem öyle diyo bende çok uslu bir bebişmişim:))ama bazen çıldırıyor resmen durup dururken:))ahmetim nasıl öp onu arada benim yerimede aklına geldikce sevsin pamuğu teyzesi:))

hayriyeciğim canım ne olur moralini bozma canımcım bebkler bizim sağdığımızdan daha çok süt emerlermiş onların çekim kuveti daha fazlaymış canım böyle üzülürsen hep etkilenir sütün canım benimde bana fazla gibi gelmiyo ama ben her fırsatta dayıyorum ağzına bir damlada alsa yarasın diye kuzuma

dünürcüğüm inşallah görüşceğiz bugün haber bekliyoruz yeni evimize gelirsiniz artık inşllah hemen taşıncağız nakliye şirketiyle bile anlaştık hemen bugün yarın evet denilirse taşıncağız canım

hayriyecim arkadaşlarında dediği gibi cnm sıkma canını dinlenmek çok önemli süt için sen dinlenemdiğin için böle oluyor işin gerçekten zor hem iş hem poyraz hem ev Allah yardımcın olsun canım

Merhaba kızlar, ins bütün anneler ve bebişleri iyidir,
Kızlar foruma pat diye bir soruyla başlayacağım ama kafam çok karışık. Kayınvalidemlerdeyim internette çok giremiyorum. Belki aranızda yaşayan olmuştur bana yardım edin.
Üç dört gün önce ateşlendim, 38,5 oldu ateşim. Sol gögsümde süt kanallarım tıkanmış. (Benim haylaz oğlumda sağ gögsümü pek almaz, hep solu alırdı. Sol gögsüm resmen, sağın iki katı olmuştu.)
Doktorlar antibiyotiğe başlattı. Gögsümü hastanede pompayla boşaltmayı denedik. 2 saatte gögsüm topu topu 120cc süt çekebildik. Gögsüm sızım sızım sızladı.
Şimdi gögüm açılmaya başladı. Ama oğlum 3 gün boyunca yeşil kaka yaptı ve az az yaptı. Aç kaldı korkusuyla iki gün önce gece 120 cc mamayı verdim. Öyle bir iştahla içtiki.Sonrada mışıl mışıl uyudu.
Dün inatla mama yapmadım gün boyu sürekli emzirdim, sonuçta yavaş yavaş düzeldim. Gece kesintisiz uyudu.
Gece uyuyunca tamam tok diye düşündüm ama bir doktorun sitesinde aç kalan bebekte kan şekeri düşünce sürekli uyuklayabilirmiş.
Kızlar, bebişim gündüzleride çok uyumaya başladı. Gecede kesintisiz 6 saat uyuyor. Oğlumu uykularımı düzene giriyor yoksa aç mı kaldı? Kan şekeri düşecek diye çok korkuyorum.
Sizce mama yapıp denemelimiyim? Her halde tokken mamayı red edecektir değil mi?
Anne olmak ne zormuş. Sürekli aç mı, tok mu, sütüm yettimi, gaz sancısı, uykusu...Allah'ım tüm bebişlerimize sağlık versin.
Şimdi

zeynepcim;hayırlı olsun yeni eviniz...
hayırdır nereye taşınıyıorsun,kaynanana yakınmı ....

yok canım kiraya çıkacağız inşallah yakın olacağız ama aynı bina değil canım şükürler olsun yeni sıfır yapılmış bir ev daha sonra alırız dedik bu seneden sonra bugün haber gelecek inşallah özgeciğim sen ne yaptın ev işini

selam kızlar...ne çok sayfa birikmiş okuyamadım.inşallah sizler ve bebişler iyisinizdir.
bizde cumartesi ceyhana gitmiştik.dün akşam geldik.annemlere gitmem iyi geldi.lise arkadaşlarımla görüştüm.
ama kızım çook mızmızdı.uyumuyor uyumuyorrrrr.
bu hafta kanal tedavisi olcam.inşallah çabuk biter.
az önce de misafirlerim vardı yeni, gittiler...
bu kabızlığım için de doktora gitsem mi ya...
oraya bakar diye gitmek istemiyorum....

canım çok geçmiş lsun bu aylardan sonra doğal 9 saate kadar uyuyabilirmiş bırak uyusun canım arada emzir uyadırmadan sütüğn maşallah canım var:asigim:

hayriyeciğim canım ne olur moralini bozma canımcım bebkler bizim sağdığımızdan daha çok süt emerlermiş onların çekim kuveti daha fazlaymış canım böyle üzülürsen hep etkilenir sütün canım benimde bana fazla gibi gelmiyo ama ben her fırsatta dayıyorum ağzına bir damlada alsa yarasın diye kuzuma[/QUOTE]

CANIM SAĞOL AMA benim öle bi fırsatım da yokki.evde olsam her fırsatta bende verirdim ama çalıştığım için malesef sabah öğlen akişam ve gece boyu emzirmeye uğraşıorum okdar.gündüz mama yiyor.sanırım gündüz emmediğinden sütlerim geri gidio yavaş yavaş allahım yaa az da olsa 6 ay emzirirdim diodum ne yapcam ben şimdi çok rahatsızım bu durumdan..

HERKESE MERHABALAR hanımlar.
inşallah hepiniz ve bebekleriniz iyidir.
bizlerde iyiyiz şükür.
o kadar çok konu açılmış ki hepsini okumaya çalıştım.
sanırım ortak dertler hala aynı:aşılar,gaz ve uyku problemi ve kaynanalar.
aman hepsi geçiyor.Rabbim can sağlığı versin gerisi boş.Büyük oğlumda gazdı süttü mamaydı dişti yürümesiydi derken o kadar büyüdü ki 6,5 yaşına geldi.3 gündür bana kötü laflar bile söylemeye başladı.
insanın ne kadar ağrına gidiyor evladından kötü sözler duymak..şeytan diyo ki ağzına çarp bir tane.ama ben ona küsmekle yetiniyorum.yinede çok üzülüyorum.gece yatağına gidip uyurken öpüp saçlarını okşuyorum.onuda anlamaya çalışıyorum benden kardeşiyle ilgilenmemin acısını çıkarıyor farkındayım.ne yapacağımı şaşırdım.iş,ev,bebek çocuk eş,kaynana hepsi benden anlayış bekliyor.bende yakında bir psikiyatristden anlayış bekleyecem galibasempatiksalakcinni

kaynanalar konusuna gelince boşverin onları biz iyilik perisi olsak onlar yine bize takacak bir yön bulurdu.
gerçi bu da şans işi.benim kaynanam canına okuyan diğer gelini için resmen ölüyor.beni de hiç istemedi hala istemiyor.
eşim hep diyor'' anne sen bu kızdan ne istiyon niye sevmiyosun ''diye.''yok ben seviyom ''diyor.ama öyle yapmacık ki oğlum bile dalga geçiyor'' babannem yalan söylüyor ''diye.
kayınpederimde beni baştan hiç istemedi ama şimdi hem yüzüme hem arkamdan ''ben gelinimden razıyım Allah'ta razı oldun,oda benim bir evladım''diyor.
inşallah bizler iyi birer kaynana oluruz.evlenmeden önce kaynanam annem olacak derdim.şimdi oğullarımı evlendirirsem uzakta olsunlar mutlu olsunlar diyorum.ben uzaktanda onlara kol kanat gererim.
birde saç boyası konusu vardı.arkadaşlar benden size tavsiye kızıl yapacaksanız değiştirmek istediğinizde sadece siyah kapatıyor.açtırınca bile tam açılmıyor ve saç yanıyor.ben geçen sene ki kızılımı sürekli kepek şampuanıyla yıkayarak açtım sonra sarı yaptım.şimdide kökten öğrenci saçı kestirip kurtuldum.saçlarım uzasın gölge yaptıracam inşallah.
benden bu kadar oğlum uyurken işlere bakayım biraz.yarın işe gideceğim.
hepiniz Allah'a emanet olun.

merhabalar kızlarr malesef geçmişe bakamıcam umarım herksler iyidir.
oğlum düna kadar yine bir sürü gaz sancısı çekti çok şükür şimdilik iyi görünüyo.
amanin açtı gözlerini o kadar yıkadık uyucam diye yıktı ortalığı 20 dakika uyudu iyimi:)

yalnız şunu söliyim hayriyecim sütünün oğlun gündüz de emiyomuş gibi gelmesini istiyosan öğlen işyerinde pompa kullanmanı tavsiye ederim. benim sol göğsüm dolmuyodu dolmayınca da oğluş emmiyodu emmeyince dolmuyodu:))) 2 kere pompayla sağdım azıcık süt çıktı ondan sonra normale döndü oğluşda emmeye başladı.

canım benim sağol tavsiyen için öğlen eve gidiorum emzirmeye ama dediğin gibi sağma işlemini 3 gibi filan yapayım bide böle deneyeyim ozaman.umarım düşündüğüm gibi olmaz..

hayriyecim okuduğum kitapta sütü arttırmak isteyenlerin her emzirmeden 1 saat sonra sütünü sağmasını söylüyor.
inşallah sütün artar canım hepimizin inşllah.

canım moralını bozdukca sutun daha cok kesılır.ama sana tavsıyem pıllı veya elektırıklı pompalar var onlardan dene.çünkü onlar bebegın emme rıtmıne göre calısıyor ve sutunun azalması bi yana daha cok gelmesını saglıyor.memeyı ne kadar bosaltırsan okadar verım alırsın.sagdıgını iş yerınde dolap falan varsa muhafaza et aksam ıcırırsın.yada aksam sagarsın bakan kısıye bırakıp sen yokken doyurmasını saglayabılırsın.bu arada bol bol çiğ:sinifsinif: sogan tüket.sütü arttırıyor...allah kolaylık versın.

ne bileyim tatlım tedirgin oldum biraz
ama olmazsa dediğini yapayım birde içinde 2 yaşından küçük bebeklerde halüsünasyona neden olur o yüzden kullanılmamalıdır yazıyordu
adlarını yazarmısın
üzülme stres yapma bısey olmaz

bol bol ılık su iç

allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…