- 11 Ekim 2007
- 6.620
- 814
- 448
- 44
canım arkadaşlarda dedim zaten uzun süre emziremediğin için böyle olabilir bende uçlarındaki yaralardan dolayı soğru dürüst emziremiyorum oğlumu ve göğsümde süt tıkanabiliyor öyle olmuş olabilirkızlar eve gittim 12de oğlumu emzirmeye ama oğlum kıyameti kopardı emmemek için ..önce daldı göğsüme acıkmıştı ama sonra bastı yaygarayı hem aç emmek istio hemde ağlıo.çok şaşırdım çok da üzüldüm bi sağayım dedim sütüm aman allahım bi baktım ki sütüm azalmış iki göğsümden toplam 20 cc çıktı.oysa sabah işyerinde 12 ye kadar kayısı suyu rezene filan içiorum sürekli.neden bugün böyle oldu yaa şuan moralmen yıkılmış durumdayım zaten az olan sütüm hepten mi gidiyor yaaa ..ne yapacam ben kızlar yaaa çok üzgünüm ..
canım çok sevindim size maşallah gizemime . bende çok usluymuşum ama oğlum çekmemiş malesefjaleciğim canım maşallah prensesime teyzesi şükürler olsun anası gibi uslu annem öyle diyo bende çok uslu bir bebişmişim:))ama bazen çıldırıyor resmen durup dururken:))ahmetim nasıl öp onu arada benim yerimede aklına geldikce sevsin pamuğu teyzesi:))
[B
canım aynı sıkıntıları bende yaşadım 2 gece acillik oldum ama antibiyotik kullanmadımMerhaba kızlar, ins bütün anneler ve bebişleri iyidir,
Kızlar foruma pat diye bir soruyla başlayacağım ama kafam çok karışık. Kayınvalidemlerdeyim internette çok giremiyorum. Belki aranızda yaşayan olmuştur bana yardım edin.
Üç dört gün önce ateşlendim, 38,5 oldu ateşim. Sol gögsümde süt kanallarım tıkanmış. (Benim haylaz oğlumda sağ gögsümü pek almaz, hep solu alırdı. Sol gögsüm resmen, sağın iki katı olmuştu.)
Doktorlar antibiyotiğe başlattı. Gögsümü hastanede pompayla boşaltmayı denedik. 2 saatte gögsüm topu topu 120cc süt çekebildik. Gögsüm sızım sızım sızladı.
Şimdi gögüm açılmaya başladı. Ama oğlum 3 gün boyunca yeşil kaka yaptı ve az az yaptı. Aç kaldı korkusuyla iki gün önce gece 120 cc mamayı verdim. Öyle bir iştahla içtiki.Sonrada mışıl mışıl uyudu.
Dün inatla mama yapmadım gün boyu sürekli emzirdim, sonuçta yavaş yavaş düzeldim. Gece kesintisiz uyudu.
Gece uyuyunca tamam tok diye düşündüm ama bir doktorun sitesinde aç kalan bebekte kan şekeri düşünce sürekli uyuklayabilirmiş.
Kızlar, bebişim gündüzleride çok uyumaya başladı. Gecede kesintisiz 6 saat uyuyor. Oğlumu uykularımı düzene giriyor yoksa aç mı kaldı? Kan şekeri düşecek diye çok korkuyorum.
Sizce mama yapıp denemelimiyim? Her halde tokken mamayı red edecektir değil mi?
Anne olmak ne zormuş. Sürekli aç mı, tok mu, sütüm yettimi, gaz sancısı, uykusu...Allah'ım tüm bebişlerimize sağlık versin.
Şimdi
canım yaa çok geçmiş olsun tatlım ahmet bebek en kısa zamanda iyileşir inşallah. böyle böyle büyüyecekler malesef bizim ömrümüzden ömür gidecek ama hastalanmayan çocuk mu var en kısa zamanda atlatırsınız inşallah bitanem.iyi akşamlar kızlar
4 gibi tekrar doktordaydık o kadar calpol verdim oğluma ama ateşi banamısın demedi bende iyice tedirgin oldum tabi ama ilaçların etkisini göstermesi 2 günü bulurmuş 39,5 olmadıkça getirme dedi doktor.
dün kahkahalar atan yavrum bugün bi yandan öksürüyor ve baygın gibi yatıyor kızlarya öyle kötü oluyorumki onu gördükçe demekki annelik böyle bişeymiş. gündüzleri uyusun diye dualar eden ben şimdi keşke uyumasa da sağlıklı olsa diyorum
rabbim hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat versin
hayriyecim okuduğum kitapta sütü arttırmak isteyenlerin her emzirmeden 1 saat sonra sütünü sağmasını söylüyor.
inşallah sütün artar canım hepimizin inşllah.
Jale Çok geÇmİŞ olsun.bebeİŞ en kısa sÜrde saĞlıĞına kavuŞur İnŞallah.
Hayrİye hİÇ canıı sıkma.bebİŞİ saĞlıklı olsunda nasıl beslenİrse beslensİn.
çok sağol canım inşallahh--------------------------------------------------------------------------------
iyi akşamlar kızlar
4 gibi tekrar doktordaydık o kadar calpol verdim oğluma ama ateşi banamısın demedi bende iyice tedirgin oldum tabi ama ilaçların etkisini göstermesi 2 günü bulurmuş 39,5 olmadıkça getirme dedi doktor.
dün kahkahalar atan yavrum bugün bi yandan öksürüyor ve baygın gibi yatıyor kızlarya öyle kötü oluyorumki onu gördükçe demekki annelik böyle bişeymiş. gündüzleri uyusun diye dualar eden ben şimdi keşke uyumasa da sağlıklı olsa diyorum
rabbim hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat versin
COK GECMIS OLSUN.BıRAN ÖNCE ıYLEŞıR UMARIM...
tuğbacım çok sağol canım dediğin gibi böyle büyüyecekte acemilikten mi yalnızlıktan mı bilmiyorum öyle kötü oldum ki. bide ilk defa böyle olducanım yaa çok geçmiş olsun tatlım ahmet bebek en kısa zamanda iyileşir inşallah. böyle böyle büyüyecekler malesef bizim ömrümüzden ömür gidecek ama hastalanmayan çocuk mu var en kısa zamanda atlatırsınız inşallah bitanem.
bu arada fitili denedin mi daha kısa sürede etki ediyor calpola göre
canımm çok sağol inşallahhjalecim çok geçmiş olsun ya.inşallah hemen geçer hastalığı.annelik
gerçekten çok zormuş.yavrularımızın en ufak sıkıntısı bize dağ gibi görünüyor.keşke biz hasta olsak onların yerine.
iyi bari canım bende bugün pompayla sağdım göğsümü emzirirken baya zorlandımcanım arkadaşlarda dedim zaten uzun süre emziremediğin için böyle olabilir bende uçlarındaki yaralardan dolayı soğru dürüst emziremiyorum oğlumu ve göğsümde süt tıkanabiliyor öyle olmuş olabilir
sıkma canını düzene girer inşallah
bilmiorum canım ama uğraşıorum eve gelir gelmez emzirdim güzel emdi doydu sanırım uyku moduna geçti.bu gece de sürekli emzirmeye çalışcam olmasa elektrikli pompam var sağmayı deneyecem.
deneyecem bu gece canım.okadar çok istiorum ki az dahi olsa anne sütü almasını..
canım benim çok sağollJale Çok geÇmıŞ olsun.bebeıŞ en kısa sÜrde saĞlıĞına kavuŞur ınŞallah.
Hayrıye hıÇ canıı sıkma.bebıŞı saĞlıklı olsunda nasıl beslenırse beslensın.
slm kızlar....
çokkk kötü boğazlarım şişti,ölüyourm ,yutkunamıyorum,konuşamıyorum,hatda ağzımı dahi açamıyoum...
bugun doktora gidicem baklaım niye böle oluyor ...
bu arada kuzey artık parmak emme konuusnda son noktada....
koca cocuklar gibi bas parmağını amiyor artık hemde o parmağı damağına yerleştiriyo nasıl öğrendi hiç bilmiyorum ama bu benim baya işime yarayacak emzik almayan bir bebek için bunu emerek uyuması süper...
bu arada temmuz ayının 24.ü bizim evlilik yıldönümümüz 4.yılımız bitiyor 5 e gireceğiz....
veeeee ben hediye olarak notbook istiyorum ....
eşimle pc kavgası yapmaktan gına geldi....
veee bölelikle artık hep sizinle olucam....
aynı eski gunlerdeki gibi sabah öğle akşam 24 saat full bir özge...
şimdi eşime gidicek pc bizden bukadar öğlen bi ara dükkana gecersem uğrarım...
hepinizi öpüyorum....
haaaa kilolardan açılmış konu ben eski kotlarımın içine giriyorum....
yuppiiii.....
hatda bu sabah buyuk bir sevinçle giydim...
hiçççç rejim spor yapmaksızın kilolar gitti.... sadece 4 kilo fazlam kaldı....
günaydın kızlar
keyifsiz ve zor bir geceden sonra burdayım
oğlum çok hasta oldu arkadaşlarya dünden beri ateş, öksürük ve hapşırması var . öyle derinden öksürüyorki içim gidiyor resmen sabah acile gittik doktor 2 şurub ve ateş düşürücü verdi. ama şurublardan biri için 2 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır yazıyor o yüzden vermedim. 4 saatte bir calpol ünü veriyorum inşallah işe yarar.
özgecim geçmiş olsun canım ne güzel kilolar gitmiş. benimde tartıda belli olmasa da şişliğim iniyor sabah doğum sonrasında hiç olmayan tuniğimin içine rahatça girdim ve keyfim yerinde geldi
parmak emme bizde de son raddede öyle keyifle alıyor ki oğlum kıyamıyorumda çıkarmaya ama alışsında istemiyorum yiğenim 7 yaşında zor bırakmıştı ve emdiği parmak diğer başparmağına göre baya ince şekli bozulmuş resmen
bebeğimiz inşallah istediğin renge ulaşırsın. bende 3 gün içinde 2 defa boyatmıştım saçımı kızla ve düğün haftamdı çok şükür o kadar korkmama rağmen yanmamıştı ve sonuç çok güzeldi.
herkeze günaydın hayırlı haftalar.sıcacık hava sıcacık ofis off fenalardayım..nasıl akşam olcak bugün yaaa sempatiksalakcinni
dün her zamanki gibi 6 da dikiliverdik oğlumla uyumaya öle hasretimki yaaa..babamız kalkana kadar oyalandık kahvaltı öğlen uykusu filan derken ev işlerine koyuldum ama yapmak ne mümkün uyandı hemen poyraz..kucakta geçti tüm gün diyebilirim biz napcaz bu bebekelrle kızlar yaa.sırtları yer görmüo ne fenalar ayol.akşam eşim sen çok sıkıldın annene bırakalım poyrazı biraz çıkalım dedi.beni sahilde canlı müzik yapan açık hava bi mekana götürdü ayy bayıldım hafif esiodu hava.kayalıkların üstünde gitar çalan iki genç millet kumların üzerinde puflarda kendinden geçmiş. bizde kocişle geçtik bi koltuğa sarmaş dolaş şarkılar söledik ayy süperdi yaaa çok eğlednim dinlendim..eve geldiğimizdede kuzucum ananesinin kollarında uyumuştu..fısattan istifade bende uyumak istedim ama çamaşır astım mutfağı topladım derken oğlum uyandı yine gerisini anlatmicamm herzamanki gibi uykusuz ve oğluşla şavaş halinde bi gece..
Merhaba kızlar, ins bütün anneler ve bebişleri iyidir,
Kızlar foruma pat diye bir soruyla başlayacağım ama kafam çok karışık. Kayınvalidemlerdeyim internette çok giremiyorum. Belki aranızda yaşayan olmuştur bana yardım edin.
Üç dört gün önce ateşlendim, 38,5 oldu ateşim. Sol gögsümde süt kanallarım tıkanmış. (Benim haylaz oğlumda sağ gögsümü pek almaz, hep solu alırdı. Sol gögsüm resmen, sağın iki katı olmuştu.)
Doktorlar antibiyotiğe başlattı. Gögsümü hastanede pompayla boşaltmayı denedik. 2 saatte gögsüm topu topu 120cc süt çekebildik. Gögsüm sızım sızım sızladı.
Şimdi gögüm açılmaya başladı. Ama oğlum 3 gün boyunca yeşil kaka yaptı ve az az yaptı. Aç kaldı korkusuyla iki gün önce gece 120 cc mamayı verdim. Öyle bir iştahla içtiki.Sonrada mışıl mışıl uyudu.
Dün inatla mama yapmadım gün boyu sürekli emzirdim, sonuçta yavaş yavaş düzeldim. Gece kesintisiz uyudu.
Gece uyuyunca tamam tok diye düşündüm ama bir doktorun sitesinde aç kalan bebekte kan şekeri düşünce sürekli uyuklayabilirmiş.
Kızlar, bebişim gündüzleride çok uyumaya başladı. Gecede kesintisiz 6 saat uyuyor. Oğlumu uykularımı düzene giriyor yoksa aç mı kaldı? Kan şekeri düşecek diye çok korkuyorum.
Sizce mama yapıp denemelimiyim? Her halde tokken mamayı red edecektir değil mi?
Anne olmak ne zormuş. Sürekli aç mı, tok mu, sütüm yettimi, gaz sancısı, uykusu...Allah'ım tüm bebişlerimize sağlık versin.
Şimdi
yurdagülcim çok sağol canım inşallahhozgecım gecmıs olsun tatlım
jalecım ahmet yusufa da gecmıs olsun ıns. En kısa zamanda ıyılesır kuzucugun
zeynepcım yenı ev ıcıne sındıyse ne guzel ıns. Hayırlısı olur sızın ıcın caım
bugun kızımın durduk yere nedeını anlamadıgım bı sekılde atesı cıktı ılık dus ve calpolle dusurdum sonrada aksam bı aglama krızıne gırdı 2.5 aydır toplamda bu kadar aglamamıstır zor bela susturup uyuttum ama ıcım parcalandı yavrum neresı acıyodu acaba
canım hiç bilmiyorum o düzenlemeleri.inşallah herşey gönlüne göre olurarkadaşlar merhaba
çalışan arkadaşlara bi sorum olucakdı benim bugun itibarıyla dogum iznim bitti .SSK dan doğum parasını almak için neler gerekiyor ne yapmak gerek acaba... bebişime bakacak kimse olmadığı için işden de ayrıldım bugun artık evdeyim herşey kızım için...İnşallah şu kpss den iyi bir puan alırımda düzenli bi işim olur..dua edin kızlar
reyhancım sağol tatlım
nazlı çok sağol canımson bir sayfayı okudum ama hastalıkları öğrendim. çok geçmiş olsun jalecim, özgecim.
şu ateş bizde de dün oldu kızlar yaa. şu havalar düzene girmedi ondan sanırım üşütüyoruz herhalde çocukları. 2 kere calpol verdim düştü çok şükür.
birde bugün devlet hastanesinin çocuk doktoruna götürdüm adayı. başından beri ayda 1 götürüyorum. kulaklarında sarı akıntılar oluyordu ona bi baksın istedim.
baktı sorun yok bu şekilde akması ii dedi. birde dinleyelim dedi veee azda olsa üfürüm duydu. daha önce duymuşmuydum dedi. hayır dedim olabilir arasıra dedi. diğer çocuk doktorundan da dinlemesini istedi ona gittim oda çok çok az var dedi. ama henüz ultrasona gerek yok 15-20 gün sonra bi daha dinleyelim dedi.. canım sıkıldı ama normalmiş bunlar... inşallah bi daha gittiğimde hallolur
bende bebeklerde üfürüm olmasının normal olduğunu duymuştum inşallah birşeyi çıkmayacak ada nın kalbini ferah tut
canım benim çok geçmiş olsun bana da aşıdan önce ne olur ne olmaz diye calpol ver demişti ebe bende verdim çok şükür ateşi çıkmadıof ya kkızımın ateşi var((((( bugub aşı olmuştuk (( öncesinde drumuz ilaç verme belki çıkmaz dedi..çıktı işte ((
kucagımda öle dolaşıyoz calpol verdim bekliyorum birde sadece başı ateş gibi elleri ayaklaru buz gibi nedencaba
ahmet yusuf unda başı ateş gibi üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiği için miş . inşallah sizde öyle bir durum yoktur tatlım
eller ayaklarının buz gibi olması hakkında da açıkta kalan yerlerin klima görevi yaptığını ve vücut ne kadar sıcaksa onların o kadar soğuk olduğunu okumuştum canım
canım belkide bebeklerle ilgilenmekten giremiyorlardırkızlar masallah uyku duzenlerı oturmaya basladı galıba bebıslerın gece yarıları kımseler gırmemeıs amantek öyle olsunlar masallah
inşallah sizinde uyku düzeniniz oturur
arkadaşlar merhaba
çalışan arkadaşlara bi sorum olucakdı benim bugun itibarıyla dogum iznim bitti .SSK dan doğum parasını almak için neler gerekiyor ne yapmak gerek acaba... bebişime bakacak kimse olmadığı için işden de ayrıldım bugun artık evdeyim herşey kızım için...İnşallah şu kpss den iyi bir puan alırımda düzenli bi işim olur..dua edin kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?