2010 Nisan Anneleri

canım valla kısa kollulara özenirsin tabi biz gündüz hep alttan çıtçıtlısıyla yatırıyoruz gece kısa kolluyla.sz tayin istemiyomusunuz daha sıcak yerlere?
canım ağrının mecburi hizmet süresi 3 yıl biz 1 seneyi bitirdik birde eşim askere gidecek gidecek ağustosta 1 yılda öyle uzayacak daha çok var yani

allah acil şifalar versin ahmete jaleyede sabır ve güç kuvvet versin

iyi günler tekrardan... hasta olanlara geçmiş olsun.. burnumu çekmekten başım ağrıyo yaa.. silmekten de b ıktım valla geceden beri.. annemlerdeyiz.. misafir kontenjanından gittik aile hekimine.. bursada aile hekimliği olduğundan herkes kendi dr.una gide,biliyo.. allahtan misafirlere kolaylık tanıyolar.. yoksa hastaneye gidicektim mcebur...
neyse.. bi hafif dozda antibiyotik,bi ağrı kesici,bide kıytırık burun spreyi sempatiksalakcinni emzirirken bundan kuvvetli ilaç veremem dedi.. neyse 5 günlük tedavi uyguluycaz.. inş. geçer.. utuyu da gösterdim gitmişken.. maşallah hiçbişiyciiği yokmuş :Saruboceq: kilosu da gayeet iyiymiş fazlası var eksiği yok kaydirigubbakcemile3 çok iyi dedi dr. sabah bide kulağı akmış gibi gelmiştibana onu d gösterdim.. bişiy yokmuş onda da şükür.. dedi bana dr. 7 yıldan sonra acemi gibi oluyo insan demi diye :1rolleyes: öyle valla.. ciğerlerini dinledi,bıngıldağına baktı... iyi hepsi orda öksürdü bikez.. bende arada yapıyo dedm. o da ses çıkarmaya çalıştı bak dikkat edersen dedi. ondan bğazı gıcık yağıyo öksürüyodur dedi.. neyse şükür iyiyiz.. bendeki de grip başlangıcıymış.. oğluma geçmesin de aman.. :Saruboceq:
bide şunu da ekliyim... gaz olayını konuştuk.. zinco damla önerdi.. dedim hele akşam 18 den sonra 6 saat hep ayaktayız evde geziniyoruz durmuyo fln.. gazı olduğunu kakasından anlarsın dedi.. nasıl dedim.. kakası yeşil olur dedi ... çok yeşilse çok gaz olur dedi.. dün çook yeşildi demekki gazından durmuyomuş... aklınızda bunulsun...

refıyecım geçmıs olsun ıhlamur yada ayva yapragını karanfılle kaynat iç iyi gelır
eve gidiyim ıhlamur içicem.. evde var cnı.. çok saol..
kızına kıcaman bi maşallahhh... aman oturucak inş. artık düzenleri.. bu arada çok saol cnım.. evet valla yaa.. geçen hafta uzun kol giyiyoduk şimdi kısa kol bile değil kolsuz :roflol: çarpıyo bu havalar insanı...

Son düzenleme:

aglıcam sımdı.daha kucucukler nasıl dayanırlar boyle bıseye onların acısını bıze versın rabbım.

sağolun arkadaşlar ya.çok zor çok bebelerin hasta olması.derdini anlatamıyo sadecec ağlıyo.içim gidiyo yavruma

geçmiş olsun aman bulaşmasın bebeciklerine dikkat et

ahmet bebek inşallah çabucak iyileşirsin.annenin de yüzünü güldürürsün inşallah.

işimin yoğunluğundan giremedim doğru dürüst topiğe..ahmet bebeğimiz hastalanmış allah şifa versin inşallah annesini daha çok üzmez iyileşir bian önce..

merhabalar kızlar moralim çok bozuk doktordan geliyoz oğlum 1 haftada 60 gram almış. anlayacağınız tahminim doğruymuş sütüm azalmış mamaya başladık. doktor emzirecem diye aç bırakma aldığı kadar mama ver o arada dinlendikçe seninde sütün tekrar artar belki dedi. biliyorum dünyanın sonu değil ama ben en çok oğlumun 1 haftadır aç olduğuna yanıyorum. bu çocuk aç galiba dedim durdum bu hafta ama mamaya başlamaya da cesaret edemedim ya benim kuruntumsa boşu boşuna memeyi bırakırsa ya diye.

geceleri sütüm bollaşıyor ama gündüzleri azalıyor.

şimdi mama+meme devam eden arkadaşlarımdan tavsiyeler bekliyorum 3 ay boyunca sadece emzirdim her istediğinde. şimdi kafam karıştı ne zaman meme ne zaman mama verecem ne kadar verecem nasıl hazırlıcam tam bir panik halindeyim.

örneğim ilk sorunum şu: aptamil AR tavsiye etti doktor reflümüz olduğu için.birde aptamil conformil numunesi verdi. kutuda kaynamış 40 dereceye kadar soğutulmuş su kullanın diyo. sizler bu sıcaklığı nasıl ayarlıyosunuz dereceyle ölçsem bile çocuk acıktığı anda nasıl kaynatıpda o kadar soğutucam hazırda kaynamış su tutupda üstüne sıcak su ekleyerek mi ayarlasam sıcaklığı siz nasıl yapıyosunuz. zaten biberon vermeyede korkuyom emmeyi bırakacak diye kaşıkla işimiz var artık

bu arada başta jalecime ve ahmet bebeğe çok geçmiş olsun, ayruca fundacım göktuşuma geçmiş olsun, bir de refişim sana çok geçmiş olsun tez zamanda iyileşsin bütün nisan kuzucukları ve anneleri.

tugbacım sıkma canını en azından 3 aya kadar sadece anne sütüyle gelebildikya bunada şükür inş mam veriken sütünde artar kısa zamandada tekrar sadece anne sütne dönersiniz canım bol bol beslenmene bak sende

merhabalar arkadaşlar bizde bugün kızımın aşılarını yaptırdık çok ağladı yavrum ya bizden önce bir erkek bebek vardı 3.aşıda çok fena ağladı bizimki daha aşıyı vurlmadan başladı üçüncüde kıyamet kopuyordu hemşire bile çıkan sese şaşırdı öle dedim biz hergün cigerleri geliştirme egzersizleri yapıyoruz dedim inş aşıdan sonra huyu iyice bozulmaz bebeişimin

herkese selamlar.

canım benim oğlum toplamda 28 gün anne sütü aldı.onda da emmedi.sağıp verdim.sütü artıran en önemli etken bebeğin emmesi bence.o günden bu yana mama kullanıyoruz.ben de aptamil veriyorum.ama bir kez bebelac denedim,birkaç kezde hero baby.sanki aynı mamadan sıkılıyor yemiyor gibi geldi bana.2 gündürde çok az sütve bol suyla muhallebi yapıyorum.geceleri onu veriyorum.çünkü artık geceleri birşey yemez olmuştu.muhallebi dediysem aynı mama kıvamında yapıyorum.
neyse soruna gelince önceden suyu kaynatıp cam bir sürahiye koyuyorum.mama hazırlanacağı zaman cezvede azıcık ısıtıyorum.hiç öyle dereceyle filan ölçmene gerek yok.kolunun iç kısmına damlat anlarsın sıcaklığını.zaten 1 haftada tutturursun ayarı.ama bazıları mamayı hazırlayıp deniyor.ben sadece suyken deniyorum.sonra mamayı ekliyorum.çünkü sıcaksa yada soğuksa mama karıştırdıktan sonra su eklenirse ölçü bozuluyor.bu kez mama ekle filan daha zahmetli oluyor.
ben biberonla verdim canım.evet kaşık biraz zahmetli mamalar sıvıya yarısı dışarı akıyor.ama biberona alışmasından korkuyorsan bence zahmete değer.zaten 1 ay sonra yavaş yaval ek gıdalara geçilecek.mamaya çok ihtiyaç hissetmezler.inşallah bu arada da senin sütün artar.
birde bence önce emzir.sonra mama ver.zaten doyunca mamanın hepsini yemez.bir damlada anne sütü alsa kar kardır.
sana çok kolay gelsin canım.

tuğbacım hem emzirmeden sonra sütünü sağ göğsünü tamamen boşalt.ben sütümü öle çoğalttım.göğüs tam boşalmayınca beyne süt üretmesi için uyarı gitmiyormuş.

fundacım geçmiş olsun göktüşa rabim tüm bebekleri korusun hastalıklardan inşallah kısa zamanda iyilerşir.

canım çocukları yıkadıgımız suyun sıcaklıgı 37 38 ya ordan ayarle işte parmagını sok
önce emzır snr mama vermeyı dene cen öyle yapardım yerınde olsam
annne sutuıde almıs olur bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…