2010 Nisan Anneleri

hasta olan bütün arkadaşlara ve bebeklerine Allahtan acil şifalar diliyorum

fundacım geçmiş olsun göktüşa rabim tüm bebekleri korusun hastalıklardan inşallah kısa zamanda iyilerşir.

bu arada hasta olan tün anne ve bebeklerine acil şifalar diliyorum.

teşekkürler arkadaşlar...bugün daha iyi gibi oğlum sürekli keyfini yapıorumönceden hdoğru dürüst kucakta tutmazken şimdi hasta olduğu için kucakta ve arada bilgsyar başında oluyrz.

tuğbacım benim oğlumda10 günde 100 gr almış bnde çok üzüldm.göğsümün eski süt rezervi yok.dr umuz sık emzir dedi.bende hasta diyede 2 saatte bir emzirdm.umarım azalmaz sütüm çünkü sütüm olursa 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum

kızlar nurse harveys damlası nedır ne işe yarar bana anlatsın bılen bırısı arastıramam sımdı kızım durmuyo ıyı geceler

tuğbişim ben mama-meme devam ediyorum biliyosun canım bende mama hazırlarken ilk önce kettılda hazır içmes suyunu kaynatıyorum 10 dakika daha sonra mama yapacağım zaman mama ısısı kıvamında ısıtıyorum ben 70cc içiriyorum en fazla ralardada bol bol kendimi emziriyorum canım birde biz küçük çelik termoslar var mama için bir yere giderken suyunu ona koyuyorum hijyenik olsun diye çünkü gittiğin her yerde suyu ısıtman hazır su bulman imkansız oluyo o yüzden çok lazım oluyo canım hiç canını sıkma canım en önemlisi bebişlerin gelişimi canım benim benim çoğu arkadaşım mamayla bebiş büyüttü öğretmenler için çok zor oluyo çünkü emzirmek çalıştıkları içinde şimdi bebişleri maşallahı var canım tamam anne sütü gibisi tabiki olamaz ama bebişlerimizin aç kalması daha bir insanı kahrediyo ben ilk günden beri aptamil 1 kullanıyorum şimdiden bebelacın kavonoz mamalrından aldık duruyo ek gıdalara geçince canım onlardanda bir yere giderken kullanmayı düşünüyorum evde kendim cam rende alıp meyve püresi falan yapıcam inşallah bir 5 ayını doldursun kızım ek olarak onlarıda vereceğim çünkü daha sonra çok zor oluyomuş alışmaları gerçi bizimki mamayı pek iştahlı yemiyo illa beni istiyo ama sütüm sanki bana yetersiz gibi geliyo aç kalmasın düşüncesi var bende canım

kızlar nurse harveys damlası nedır ne işe yarar bana anlatsın bılen bırısı arastıramam sımdı kızım durmuyo ıyı geceler

o sanırım gaz damlası ben hiç kullanmadım ama şükürler olsun bizede doktorumuz metsil vermişti kenarda duruyo 1-2 kez ancak kullandım

selam kizlar umarim hepiniz iyisinizdir
bende oglumu tuvalete alistirdigim icin biraz daha seyrek giriyorum ama durumumuz cok sükür iyi refiscanim cok gecmis olsun tez zamanda iyilesirsin insallah

ii akşamlar kızlar nasılsınız bişiy sorcam sezeryan olan annelerimize siz adet oluyomusunuz ben geçen ay ayıın 14.oldum 2 gün sürdü bu ay olmadım ama 1 ayı geçti nedenki yaa.uff...

ben sezeryan oldum canim ilk ay güzel oldum simid iki hafftada bir oluyorum
doktorum düzene girmesi lazim simdiden sonra dedi
doktoruna danis canim eger emziriyorsan bazi bayanlar gec olabiliyor

konusursan gecmis olsun dileklerimi iletirsin canim

ben bastan beri mama veriyorum canim ´benimki aciktigi zaman sogutmayi felan beklemedigi icin careyi kaynamis suyu termusa koyordum
yada kaynamis suyu sogutup siseye koyorum sonra mama yapacagim zaman yarisini soguktan yarisinida kaynatip koyordum ve bilegin ic kismindan ayarliyorum
en iyi isiyi ordan alabilirsin
ama 1 hafta sürmez alisirsin ve bebegini emzir ondan sonra belirli bir miktar mama ver eminim 1 hafta iicinde seni emmdikten sonra kac cc mama yiyecegini ezberleyeceksindir
fazlada üzülme canim ben nerdeyse hic emziremedim:gitme:

merhaba tugba hic uzulmeni gerektirecek bisey yok sen anne sutunu kesmiyorsunku sadece ek takviye yapiyorsun hem ayrica fadimeninde deddigi gibi 3 . ayagetirdik bebeklerimizi sadece anne sutuyle bu bile cok buyuk birsey. 15 gun bile anne sutu vermek bebegin beyin gelisimini cok etkiliyormus ki biz bunu 3 ay basardik ki dahada verecegiz gucumuz yettigince . bende hep sters altindayim sut yetti yemedi stresi bizim kiz 3416 gramdi dogdugunda ilk ay 4100 oldu ilk hafta yasadigi kilo kaybinida hesaba katarsak kilosu iyi diye dusundum sonraki ayda 4950 gram di yani 850 gr almisti dr mama ya gerek yok dedi ama benim bazen tereddutlerim oluyor . sende yazmissin ben son hafta hissetmistim anlamsitim sutumun yetmedigini diye acaba nasil belirtiler seni bu dusunceye itti bana yazarmisin cunku bende o fikre kapiliyorum, malesef bizim doktora gitme imkanimiz yok dijital bebek tartisi almistik ama cok kullanissizdi geri iyade ettik yani benim bebegin kilosunu ogrenme gibi bir sansim yok internetten bakiyorum kirli bezine bakin diyor kaka ve cisi cok fazla bu iyi bir gosterge olabilirmi acaba?

neyse canim sana kolay gelsin moralini de bozma emzirmeyide asla birakma bu arada bebekler icin ozel biberon basliklari var her aya ozel avent marka bakabilirsin mesela ucu cok acik olmadigi surece anne memesini reddetmeyecektir bence ...

Denizzzzzzzzzzzzzzzz napiyonuz yaff hu saatte hep ayni saatte bebelerle beraber mi uyaniyosunuz :)

günaydın kızlarr.. bu sabah daha iyi gibiyim... geçmişe bakamıycam.. geçmiş olsun diyetüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. çok saolun... hasta olan varsa geçmiş olsun..

tuğbacım.. sadece senin yazdıklarını gördüm geçmişten bu sayfada.. dr.mamaya başlama kararı almış. hiiiç üzülme tatlım... eda hiç emmemişti. 1 ay sütümü sağıp biberonla verdim.. mememi hiç istemedi çünkü... amatabi emmediği için sağmayla da sütüm azaldı. ve 1 ay meme+mama sonra da mamayla devam ettik.. ama çok şükür bak cadım şimdi kocaman oldu... 3 ay emzirdim bol bol çok şükür diceksin... psikolojini de bozma nolur.. hem meme+mama devam eden bayaa arkadaşımız var... önce kendini emzir ki, ilaç niyetine 1 damla bile çıksa(inş. dolar taşar) kar kardır.. sonra da mama verirsin.. ar.ların dediği gibi 1 haftaya kalmaz alışırsın ölçüye de sıcaklığa da.. ben hiç ölçmezdim.. ılık suyun dercesini kolunun bilek iç kısmına damlatıp yakıcı olmıcak ama ılıklığını hissedicek derecede olduğunda mama için iyi derecedir.. 1-2 günde elindeyken sıcaklığınınideal olup olmadığına alışıcaksın zaten... inş. sütün artar ve mama ilça niyetine az sütünü çook verirsin... Rabbim hepimizin sütümüzü artırsın...

günaydın filizcim... ben sabah 6:30 da uyanıyorum.. eşime kahvaltı hazırlayıp işe gönderip sonra da hiiç uyuyamıyorum utku da gece sıcaktan uyuyamıyo ama bu saatler odası evin arka cephesinde ve serin oluyo.. 1-2 saat uyuyo çok şükür... bende o arada buraya bakıyoruuumm.. bulaşık yıkıyoruuum... çamaşır katlıyooruuumm..:)))) orda saat gece yarısına geli,yo olmalı... canada'da ark. var ordan biliyorum.. sabaha karşı 4-5de çok aramışlığı vardır :)))

refişim bacım noldu sana böyle nazar değdi kesin.Dikkat et hayatım...

ayyy biz 3 aylık olmuşuzz... alkisalkisalkis demekki 1 inde ay atlıyo,değişiyo bu çizelge yerimseniben

denizcim.. olumunekankayizsmile evet kesin nazar tatlım yaa.. napsın millet bi bakıyo.. popooo,göbeekkk.. ohh nazar değiyo kaydirigubbakcemile3 ayy akşam hüseyinde diyo bi okuyım sana:)) kesin nazar değdi diye.. dedim git allasen nereme nazar değcek kaydirigubbakcemile3 moralimi düzeltmek için neler dediğini şimdi burdan söyleyemiycem kaydirigubbakcemile3
bu arada çok saol tatlım.. valla bu sabah daha iyi gibiyim.. kahvaltıda çeneme bakılırsa iyiymişim .. kociş dedi kaydirigubbakcemile3 amann ne güldüm yaa :))) sen nasılsın güzelim.. mehmet salihim nasıl?

burda saat gece 12 kizlar meme saati geldi bende yatayimmi ne sohbette yarim kaldi bilmem belki donerim geri ... valla ben kahvalti filan hazirlamiyorum okadar gucum yok kimse kusura bakmasin :) sabahlari yatmayi tercih ediyorum kalkiyorum bakiyorum esim tost yapmis misr gevregi filan hazirlamis sagolsun bizde boyle ehhehee:)

deniz.. ayy ne dicem bide yaa.. annemler hatay'dan,adana'dan,afyon'dan ve diğer bilimum geçip mola verdikleri şehirlerden .. bu adananın meşhur lokumu,bu hatayın meşhur tatlısı.. bu bilmem nerenin bilmem nesi diyerekten :)) bi dünya şey getirmişler.. hepsi mikemmell.. ama ya ben giden kilocuklarımı geri almaya başlarsam diye korkuyorum gerçişu an 90-60-90 olmak şöyle dursun bayaacada kilom var ama işte az da olsa gitmeye başladılar.. ama bunlar süper şeyler yaa.. dayanamıyorummmm delikafadulden

filiz... hııı.. 8saat var arada.. valla cnım ben evlendiğimden beri nadiren çok hasta olduğum yada uyuyakaldığım günler dışındahazırlarım kanvaltısını... aç aç göndermeye içim razı olmaz.. evde yiyip gitsin ohh bende rahat oliim.. sen kuzunu emzir de yat istersen.. dinlenmiş olursun.. iyi uykular sana...

burararın herşeyi güzel bacımmmm...
ye valla bende yiyom napak...

oh walla ne güzel.biz cozutuyoz bazen.balmış reçelmiş

nasıl olaym mehmet salihle beraberkız bu gene ölecek gibi oluyo
nefes alamıyor tükmüğünü yutuyooo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…