günaydın benmeltem...opuyorumnanaktan
gunaydın sekerım
kocış işe gıtmedı bende yattım bu saate kadar bennu ateslendı gece
çatlak mısafırlerım alıssın dıye salonun camını açmıslar 2 sınıbırden evde 3 genç kız var bırıı nısanlı butun bulasıkları tek basıma yıkadım bu arada kızımı hasta etmısler çat pat öksuruyor ara ara
hadi yaa ben döverim ama öyle misafirleri...ayyy geçmiş olsun kuzuma.
bırı görumcem zaten yeterınce çırkef
mısafırımle hesabı varmış onu görmeye gelmıs benım ev kavga yerı ya
nurse harves ne işe yarar dıye sordum aksam komsudan aldım verdım de alsammı dıye dusunuyorum kımse cvp vermemış mılletın geçmıse bakmıyca tutmus
şakkıdı
tugbacım sıkma canını en azından 3 aya kadar sadece anne sütüyle gelebildikya bunada şükür inş mam veriken sütünde artar kısa zamandada tekrar sadece anne sütne dönersiniz canım bol bol beslenmene bak sende
herkese selamlar.
canım benim oğlum toplamda 28 gün anne sütü aldı.onda da emmedi.sağıp verdim.sütü artıran en önemli etken bebeğin emmesi bence.o günden bu yana mama kullanıyoruz.ben de aptamil veriyorum.ama bir kez bebelac denedim,birkaç kezde hero baby.sanki aynı mamadan sıkılıyor yemiyor gibi geldi bana.2 gündürde çok az sütve bol suyla muhallebi yapıyorum.geceleri onu veriyorum.çünkü artık geceleri birşey yemez olmuştu.muhallebi dediysem aynı mama kıvamında yapıyorum.
neyse soruna gelince önceden suyu kaynatıp cam bir sürahiye koyuyorum.mama hazırlanacağı zaman cezvede azıcık ısıtıyorum.hiç öyle dereceyle filan ölçmene gerek yok.kolunun iç kısmına damlat anlarsın sıcaklığını.zaten 1 haftada tutturursun ayarı.ama bazıları mamayı hazırlayıp deniyor.ben sadece suyken deniyorum.sonra mamayı ekliyorum.çünkü sıcaksa yada soğuksa mama karıştırdıktan sonra su eklenirse ölçü bozuluyor.bu kez mama ekle filan daha zahmetli oluyor.
ben biberonla verdim canım.evet kaşık biraz zahmetli mamalar sıvıya yarısı dışarı akıyor.ama biberona alışmasından korkuyorsan bence zahmete değer.zaten 1 ay sonra yavaş yaval ek gıdalara geçilecek.mamaya çok ihtiyaç hissetmezler.inşallah bu arada da senin sütün artar.
birde bence önce emzir.sonra mama ver.zaten doyunca mamanın hepsini yemez.bir damlada anne sütü alsa kar kardır.
sana çok kolay gelsin canım.
tuğbacım hem emzirmeden sonra sütünü sağ göğsünü tamamen boşalt.ben sütümü öle çoğalttım.göğüs tam boşalmayınca beyne süt üretmesi için uyarı gitmiyormuş.
canım çocukları yıkadıgımız suyun sıcaklıgı 37 38 ya ordan ayarle işte parmagını sok
önce emzır snr mama vermeyı dene cen öyle yapardım yerınde olsam
annne sutuıde almıs olur bu arada
teşekkürler arkadaşlar...bugün daha iyi gibi oğlum sürekli keyfini yapıorumönceden hdoğru dürüst kucakta tutmazken şimdi hasta olduğu için kucakta ve arada bilgsyar başında oluyrz.
tuğbacım benim oğlumda10 günde 100 gr almış bnde çok üzüldm.göğsümün eski süt rezervi yok.dr umuz sık emzir dedi.bende hasta diyede 2 saatte bir emzirdm.umarım azalmaz sütüm çünkü sütüm olursa 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum
kızlar nurse harveys damlası nedır ne işe yarar bana anlatsın bılen bırısı arastıramam sımdı kızım durmuyo ıyı geceler
tuğbişim ben mama-meme devam ediyorum biliyosun canım bende mama hazırlarken ilk önce kettılda hazır içmes suyunu kaynatıyorum 10 dakika daha sonra mama yapacağım zaman mama ısısı kıvamında ısıtıyorum ben 70cc içiriyorum en fazla ralardada bol bol kendimi emziriyorum canım birde biz küçük çelik termoslar var mama için bir yere giderken suyunu ona koyuyorum hijyenik olsun diye çünkü gittiğin her yerde suyu ısıtman hazır su bulman imkansız oluyo o yüzden çok lazım oluyo canım hiç canını sıkma canım en önemlisi bebişlerin gelişimi canım benim benim çoğu arkadaşım mamayla bebiş büyüttü öğretmenler için çok zor oluyo çünkü emzirmek çalıştıkları içinde şimdi bebişleri maşallahı var canım tamam anne sütü gibisi tabiki olamaz ama bebişlerimizin aç kalması daha bir insanı kahrediyo ben ilk günden beri aptamil 1 kullanıyorum şimdiden bebelacın kavonoz mamalrından aldık duruyo ek gıdalara geçince canım onlardanda bir yere giderken kullanmayı düşünüyorum evde kendim cam rende alıp meyve püresi falan yapıcam inşallah bir 5 ayını doldursun kızım ek olarak onlarıda vereceğim çünkü daha sonra çok zor oluyomuş alışmaları gerçi bizimki mamayı pek iştahlı yemiyo illa beni istiyo ama sütüm sanki bana yetersiz gibi geliyo aç kalmasın düşüncesi var bende canım
ben bastan beri mama veriyorum canim ´benimki aciktigi zaman sogutmayi felan beklemedigi icin careyi kaynamis suyu termusa koyordum
yada kaynamis suyu sogutup siseye koyorum sonra mama yapacagim zaman yarisini soguktan yarisinida kaynatip koyordum ve bilegin ic kismindan ayarliyorum
en iyi isiyi ordan alabilirsin
ama 1 hafta sürmez alisirsin ve bebegini emzir ondan sonra belirli bir miktar mama ver eminim 1 hafta iicinde seni emmdikten sonra kac cc mama yiyecegini ezberleyeceksindir
fazlada üzülme canim ben nerdeyse hic emziremedim:gitme:
merhaba tugba hic uzulmeni gerektirecek bisey yok sen anne sutunu kesmiyorsunku sadece ek takviye yapiyorsun hem ayrica fadimeninde deddigi gibi 3 . ayagetirdik bebeklerimizi sadece anne sutuyle bu bile cok buyuk birsey. 15 gun bile anne sutu vermek bebegin beyin gelisimini cok etkiliyormus ki biz bunu 3 ay basardik ki dahada verecegiz gucumuz yettigince . bende hep sters altindayim sut yetti yemedi stresi bizim kiz 3416 gramdi dogdugunda ilk ay 4100 oldu ilk hafta yasadigi kilo kaybinida hesaba katarsak kilosu iyi diye dusundum sonraki ayda 4950 gram di yani 850 gr almisti dr mama ya gerek yok dedi ama benim bazen tereddutlerim oluyor . sende yazmissin ben son hafta hissetmistim anlamsitim sutumun yetmedigini diye acaba nasil belirtiler seni bu dusunceye itti bana yazarmisin cunku bende o fikre kapiliyorum, malesef bizim doktora gitme imkanimiz yok dijital bebek tartisi almistik ama cok kullanissizdi geri iyade ettik yani benim bebegin kilosunu ogrenme gibi bir sansim yokinternetten bakiyorum kirli bezine bakin diyor kaka ve cisi cok fazla bu iyi bir gosterge olabilirmi acaba?
neyse canim sana kolay gelsin moralini de bozma emzirmeyide asla birakma bu arada bebekler icin ozel biberon basliklari var her aya ozel avent marka bakabilirsin mesela ucu cok acik olmadigi surece anne memesini reddetmeyecektir bence ...
kızlar hepinize tek tek çok teşekkür ederim. inanın siz olmasanız ben panik paik dolaşmaya devam edecektim dün 2 kere mama verdik kuzuma. ilkinde resmen ağladım. birde babaannesine bırakıp alışverişe gitmek zorunda kaldım. döndüğümde bir saniye kucağımdan inmedi yavrum hem meme yok hem anne üzülmüş tatlım benim. yatmadan önce meme verdim ara verince süt de fena değildi nasıl mutlu oldu emerken. zaten geceleri süt oluyo gündüzleri olmuyo.günaydın kızlarr.. bu sabah daha iyi gibiyim... geçmişe bakamıycam.. geçmiş olsun diyetüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. çok saolun... hasta olan varsa geçmiş olsun..
tuğbacım.. sadece senin yazdıklarını gördüm geçmişten bu sayfada.. dr.mamaya başlama kararı almış. hiiiç üzülme tatlım... eda hiç emmemişti. 1 ay sütümü sağıp biberonla verdim.. mememi hiç istemedi çünkü... amatabi emmediği için sağmayla da sütüm azaldı. ve 1 ay meme+mama sonra da mamayla devam ettik.. ama çok şükür bak cadım şimdi kocaman oldu... 3 ay emzirdim bol bol çok şükür diceksin... psikolojini de bozma nolur.. hem meme+mama devam eden bayaa arkadaşımız var... önce kendini emzir ki, ilaç niyetine 1 damla bile çıksa(inş. dolar taşar) kar kardır.. sonra da mama verirsin.. ar.ların dediği gibi 1 haftaya kalmaz alışırsın ölçüye de sıcaklığa da.. ben hiç ölçmezdim.. ılık suyun dercesini kolunun bilek iç kısmına damlatıp yakıcı olmıcak ama ılıklığını hissedicek derecede olduğunda mama için iyi derecedir.. 1-2 günde elindeyken sıcaklığınınideal olup olmadığına alışıcaksın zaten... inş. sütün artar ve mama ilça niyetine az sütünü çook verirsin... Rabbim hepimizin sütümüzü artırsın...
merhabalar kızlar moralim çok bozuk doktordan geliyoz oğlum 1 haftada 60 gram almış. anlayacağınız tahminim doğruymuş sütüm azalmış mamaya başladık. doktor emzirecem diye aç bırakma aldığı kadar mama ver o arada dinlendikçe seninde sütün tekrar artar belki dedi. biliyorum dünyanın sonu değil ama ben en çok oğlumun 1 haftadır aç olduğuna yanıyorum. bu çocuk aç galiba dedim durdum bu hafta ama mamaya başlamaya da cesaret edemedim ya benim kuruntumsa boşu boşuna memeyi bırakırsa ya diye.
geceleri sütüm bollaşıyor ama gündüzleri azalıyor.
şimdi mama+meme devam eden arkadaşlarımdan tavsiyeler bekliyorum 3 ay boyunca sadece emzirdim her istediğinde. şimdi kafam karıştı ne zaman meme ne zaman mama verecem ne kadar verecem nasıl hazırlıcam tam bir panik halindeyim.
örneğim ilk sorunum şu: aptamil AR tavsiye etti doktor reflümüz olduğu için.birde aptamil conformil numunesi verdi. kutuda kaynamış 40 dereceye kadar soğutulmuş su kullanın diyo. sizler bu sıcaklığı nasıl ayarlıyosunuz dereceyle ölçsem bile çocuk acıktığı anda nasıl kaynatıpda o kadar soğutucam hazırda kaynamış su tutupda üstüne sıcak su ekleyerek mi ayarlasam sıcaklığı siz nasıl yapıyosunuz. zaten biberon vermeyede korkuyom emmeyi bırakacak diye kaşıkla işimiz var artık
canım benim ortak srunumuz var senle.sen daha şanslısın canım çocuğuna 3 ay sırf anne sütü verdin.ben 10 günlükken başladım mamaya.ek olarak tabi.şuan dada mama+meme devam edenlerdenim.hatta gündüz oğlumun yanında olamadığım için hala senin kadar şanslı değilim.mama ya başlamak dünyanın sonu değil aç kalmasın yeterki kaan ama sık sık emzir yine mamadan önce.nekadar gitse onun için kardır.ben sabah emzirip işe geliorum öğlen gidip emziriryorum bi daha taaa 6 da işten çıkınca emzirebiliyorum.buna rağmen sütümün birikmesi filan da yok.gece bi kaltığında emzirsem diğer kalktığında sütüm olmuyo mama yapıom gene..canımm mama konusunda 1 haftaya kalamz düzen oturtursun.ne kadar içtiği ne aralıklarla içtiği belli olur.benim oğlum 90-120 cc arasında değişiyor içtiği.önceden su kaynatıyorum ben soğutup sürahiye koyuyorum.mama hazırlarken sıcak su hazırlayıp daha önce kaynttıp soğuttuğum suyla aşlıyorum.bileğime damlatıp ısısına bakıorum sonra mamayı ekliorum içine.üzme kendini sakın en çok ben kendimi üzdüm dğişen bişe olmuyo sütler bebekler daha etkilenio hatta.sağlıkla büyüsün oğluşuın yeteki..:1hug:
meltemcim nurse haveys gaz ilacı canımm..bebeğin üşütmüşse öksürüyosa işine yaramaz tatlım..
olumunekankayizsmile oraların insanı da güzel bacımm opuyorumnanaktan seeeenn.. mehtaaaap... buyrunnnnnnnnn allah allah yaa.. neden öle yapıyo ki oğluşunda.. nefes almaya çalışırken mi. ses çıkarmaya çalışırken mi.. bi dr. götür dicem ama ciddi bi durummudur anlayamadım.. bi mehtaba sorsan.. geçer inş. :Saruboceq:burararın herşeyi güzel bacımmmm...
ye valla bende yiyom napak...
nasıl olaym mehmet salihle beraberkız bu gene ölecek gibi oluyo
nefes alamıyor tükmüğünü yutuyooo
geçmiş olsun meltemcim.. şimdi iyidir inş. durumu... o misafirlerini halledemedin mi kızz.. aaa o evde bebek var.. onu alıştırmak onlara mı kalmış..gunaydın sekerım
çatlak mısafırlerım alıssın dıye salonun camını açmıslar 2 sınıbırden evde 3 genç kız var bırıı nısanlı butun bulasıkları tek basıma yıkadım bu arada kızımı hasta etmısler çat pat öksuruyor ara ara
benım kız geçen hafta ısal dı zayıfladı bunun sutunun azalmasıyla alakası yok sadece husnu kuruntukızlar hepinize tek tek çok teşekkür ederim. inanın siz olmasanız ben panik paik dolaşmaya devam edecektim dün 2 kere mama verdik kuzuma. ilkinde resmen ağladım. birde babaannesine bırakıp alışverişe gitmek zorunda kaldım. döndüğümde bir saniye kucağımdan inmedi yavrum hem meme yok hem anne üzülmüş tatlım benim. yatmadan önce meme verdim ara verince süt de fena değildi nasıl mutlu oldu emerken. zaten geceleri süt oluyo gündüzleri olmuyo.
bütün tavsiyelerinizi aklıma kazıdım çok çok teşekkür ederim. en çok üzüldüğüm kaanın aç kalmasıydı zaten birde o kadar garipsedimki hem emziriyodum diye mama yemesini kendimi aldatılmış hissettim resmenkaydirigubbakcemile3
fiztac cım don günlerde oğluş acıkıyodu meme veriyodum memeyle savaşıyodu alıp alıp bırakıp ağlıyodu. sol göğsümdeki azalmanın zaten farkındaydım sağdım 2-3 kere bir kaç damla anca çıktı. memeden sonra ağlıyodu kaan. zaen göğüslerimi sıkınca bazen 2-3 damla geliyodu, bazen fışkırıyodu.
bez olayımız çok değişmemişti ama kaka miktarı biraz azalmıştı ama düzeni değişmemişti. bende kakası devam ediyo süt olmasa azalır az yapar diye düşündüm.
tabiki en önemli belirti tartı. 1 hafta arayla tartıldı 60 gram almış sadece o da kakasını henüz yapmamıştı tartıldığında. canım umarım sadece kuruntudur sütün azalmamıştıropuyorumnanaktan
olumunekankayizsmile oraların insanı da güzel bacımm opuyorumnanaktan seeeenn.. mehtaaaap... buyrunnnnnnnnn allah allah yaa.. neden öle yapıyo ki oğluşunda.. nefes almaya çalışırken mi. ses çıkarmaya çalışırken mi.. bi dr. götür dicem ama ciddi bi durummudur anlayamadım.. bi mehtaba sorsan.. geçer inş. :Saruboceq:
geçmiş olsun meltemcim.. şimdi iyidir inş. durumu... o misafirlerini halledemedin mi kızz.. aaa o evde bebek var.. onu alıştırmak onlara mı kalmış..klava: bende olsam döverdim kaydirigubbakcemile3
bu arada nurse harveys gaz ilacı.. ama ben ullanmadım fikir veremicem.. deniz kullanıyo.. mehtap ta sanırım ondan kullanıyodu.. deniz tavsiye etmiş bak demekki memnun. .. ama sizin gaz sorununuz yoktu.. hayırdır ?
ilahi meltem süpersin deme kocan kendi hallediyo sana bırakmıyo ohhh ne güzel valla keşke bu huy bizimkilere sirayet etsede bizlerde rahatlasaksempatiksalakcinninurse harveys gaz ilacı canım ben kullandım uzun süre ama artık bizde etki göstermemeye başlamıştı bıraktım ama çok iyi işe yarıyor gazı gidiyor gazı gidincede mışıl mışıl uyuyor olması gerekttiği gibi günde 3 tatlı kaşığı vermiştim ben sabah öğle akşambenım kız geçen hafta ısal dı zayıfladı bunun sutunun azalmasıyla alakası yok sadece husnu kuruntu
gaz sorunumnuz yoktu ama camları açınca ceryanda kaldı gazlandı sancısıda ondandı galıba anoson verdım komsum gaz ilacı var demıstı bılmeden aldım bıde baktım nurse yazıyo onun 40 gun kuçuk oglu var evıde kuzey baskası vermıs ona sıkıntısı olunca bana soruyo ınternetten bak dıye bende kk arkadaslarında aynı sorunu var telaslanma dıyorum bebegının göbegı kanamıs tı fılan onun bebegı çok gazlı
kocama sıkayet ettım dırek bu ıyı koca kendı halledıyo otekı öle yapmıyodu halası camı açtı dedımsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni
merhaba bende nisan annesiyim..10 nisanda doğdu oğlum...doğduğundan bu yana gaz ve kaka sorunumuz vardı..gaz çıkaramıyor kakasını yaparken çok ıknıyor..gazı bitti sayılırda kakasını yaparken gene ıknıyor.çok üzülüyorum..doktorumuz 1 kaşık zeytinyağı ver dedi..ne kadar doğru bilemiyorum..birde günde en fazla 1 yada 2 kez kaka yapıyor..normalmi acaba ..sizin bebişleriniz nasıl..bilgilerinizi parlaşırsanız sevinirim arkadaşlar::çok üzgünüm:
benımkı 21 nısanda doguyo.gaz sorunu butun bebelerde oluyor .kaka sorununa gelınce.senınkı yapıyomus yıne.benımkı 3-4 gunde bır yapıyor.ama sorun olmazmıs.anne sutu kullanıyorsa tabı eger.sut yaradıgı için bebegın vucudu tamamını kullandıgı için yapmazmıs.aslında iimiş yani...
geçmiş olsun zeynepcim.inşallah geçer hemen.ev için de kolay gelsin canım.kızlar bende adet oldum ve öyle böyle değil zaten 2 gündür migren ağrımdan anlamalıydım nasıl bir baş ağrısı mide bulantısı çektim anlatamam ve üstüne adet ağrılarımda eklenince mahvaldum resmen dünyadan kopuyorum resmen bugünde misafirim var gerçi ben hiç bişey hazırlamayacağım görümcem hazırlayacak sağolsun birde 1 aya kalmaz eve taşınıyoruz şu an içi yapılıyomuş yeni ev olduğu için inşaat temizliğiyle hiç uğraşamayacağım gerçi nakliyeciye devretceğiz birde görümcemle yanına bir kadın tutarız onlarda genel temizlik yaparlar bend o arada eve yeni tül falan bakıcağız mobilya falan onlarla uğraşıcağız eşimle bebekle çok zor olucak ama olsun ne yapalım artık katlanacağız bugün evi bakmaya gideceğim akşam üzeri ancak misafirler gittikten sonra hem hva güzel kızımla bir park turu yapmış oluruz hem eşimle oturur bir çay içeriz en önemlisi şu baş ğrım bir geçse mahvaoluyorum resmen ilaçta alamıyorum emzirdiğim için((
hayırlı olsun canım.hoşgeldin aramıza.herkes aynı dertlerdem muzdarip zaten.merhaba bende nisan annesiyim..10 nisanda doğdu oğlum...doğduğundan bu yana gaz ve kaka sorunumuz vardı..gaz çıkaramıyor kakasını yaparken çok ıknıyor..gazı bitti sayılırda kakasını yaparken gene ıknıyor.çok üzülüyorum..doktorumuz 1 kaşık zeytinyağı ver dedi..ne kadar doğru bilemiyorum..birde günde en fazla 1 yada 2 kez kaka yapıyor..normalmi acaba ..sizin bebişleriniz nasıl..bilgilerinizi parlaşırsanız sevinirim arkadaşlar::çok üzgünüm:
gunaydın sekerım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?