merhaba bende nisan annesiyim..10 nisanda doğdu oğlum...doğduğundan bu yana gaz ve kaka sorunumuz vardı..gaz çıkaramıyor kakasını yaparken çok ıknıyor..gazı bitti sayılırda kakasını yaparken gene ıknıyor.çok üzülüyorum..doktorumuz 1 kaşık zeytinyağı ver dedi..ne kadar doğru bilemiyorum..birde günde en fazla 1 yada 2 kez kaka yapıyor..normalmi acaba ..sizin bebişleriniz nasıl..bilgilerinizi parlaşırsanız sevinirim arkadaşlar::çok üzgünüm:
kızlar dişçiye gidiyorum şimdi.
ordan da ceyhan a gidecez görümcemler gelmiş.
yarın döneceğiz .
şimdiden korku sardı beni.
daha önce kanal tedavisi olmamıştım hiç.
herkese bol sütlü günler.
hayriyecim canım ya haklısın tabiki az yada çok ne kadar anne sütü alabilirlerse kardır. zaten mamaya başlamaktan çok oğlumu aç bırakmışım diye üzülüyom ben. bende bugün gittim küçük bir sürahi aldım oğluma özel:) gerçi sütümü hala anlayamıyorum ne zaman aç ne zaman tok sabah emzirdikten sonra mama verdim 1 kaşık bile almadı demekki doymuş. inşallah sütlerimiz toparlanır da meleklerimiz çok çok faydalanırlar.canım benim ortak srunumuz var senle.sen daha şanslısın canım çocuğuna 3 ay sırf anne sütü verdin.ben 10 günlükken başladım mamaya.ek olarak tabi.şuan dada mama+meme devam edenlerdenim.hatta gündüz oğlumun yanında olamadığım için hala senin kadar şanslı değilim.mama ya başlamak dünyanın sonu değil aç kalmasın yeterki kaan ama sık sık emzir yine mamadan önce.nekadar gitse onun için kardır.ben sabah emzirip işe geliorum öğlen gidip emziriryorum bi daha taaa 6 da işten çıkınca emzirebiliyorum.buna rağmen sütümün birikmesi filan da yok.gece bi kaltığında emzirsem diğer kalktığında sütüm olmuyo mama yapıom gene..canımm mama konusunda 1 haftaya kalamz düzen oturtursun.ne kadar içtiği ne aralıklarla içtiği belli olur.benim oğlum 90-120 cc arasında değişiyor içtiği.önceden su kaynatıyorum ben soğutup sürahiye koyuyorum.mama hazırlarken sıcak su hazırlayıp daha önce kaynttıp soğuttuğum suyla aşlıyorum.bileğime damlatıp ısısına bakıorum sonra mamayı ekliorum içine.üzme kendini sakın en çok ben kendimi üzdüm dğişen bişe olmuyo sütler bebekler daha etkilenio hatta.sağlıkla büyüsün oğluşuın yeteki..:1hug:
bizimki ishal değildi! ve bütün hafta mememle savaştı ağladı sağdım süt müt yoktu ne hüsnü kuruntusu sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni doktor ısrarla sakın aç bırakma ne kadar mama isterse ver dedi!benım kız geçen hafta ısal dı zayıfladı bunun sutunun azalmasıyla alakası yok sadece husnu kuruntu
geçmiş olsun tatlım regl işkencesi başlamış yine bende bu ay başladım ama benimki o kadar ağır geçmez. bundan sonrakileri hafif atlatrsın inşallah tatlımopuyorumnanaktankızlar bende adet oldum ve öyle böyle değil zaten 2 gündür migren ağrımdan anlamalıydım nasıl bir baş ağrısı mide bulantısı çektim anlatamam ve üstüne adet ağrılarımda eklenince mahvaldum resmen dünyadan kopuyorum resmen bugünde misafirim var gerçi ben hiç bişey hazırlamayacağım görümcem hazırlayacak sağolsun birde 1 aya kalmaz eve taşınıyoruz şu an içi yapılıyomuş yeni ev olduğu için inşaat temizliğiyle hiç uğraşamayacağım gerçi nakliyeciye devretceğiz birde görümcemle yanına bir kadın tutarız onlarda genel temizlik yaparlar bend o arada eve yeni tül falan bakıcağız mobilya falan onlarla uğraşıcağız eşimle bebekle çok zor olucak ama olsun ne yapalım artık katlanacağız bugün evi bakmaya gideceğim akşam üzeri ancak misafirler gittikten sonra hem hva güzel kızımla bir park turu yapmış oluruz hem eşimle oturur bir çay içeriz en önemlisi şu baş ğrım bir geçse mahvaoluyorum resmen ilaçta alamıyorum emzirdiğim için((
amaninn çok geçmiş olsun canım ağrısız sızısız atlatırsın inşallah akannehirkızlar dişçiye gidiyorum şimdi.
ordan da ceyhan a gidecez görümcemler gelmiş.
yarın döneceğiz .
şimdiden korku sardı beni.
daha önce kanal tedavisi olmamıştım hiç.
herkese bol sütlü günler.
hoşgeldin canım vala biz 3 de banyo yaptırdık hemde bizim kızların tavsiye ettiği uyutucu banyo köpüğü ve losyonla 10 dak uyudu uyandı. yarım saat önce tekrar uyudu ve uyanma turlarına başladıkaydirigubbakcemile3 bizimkinde banyo uyku etkisi pek yapmıyoslm kızlar..gündüz uyumayan bebekler için..eşimle banyo yaptırıyoruz maşallah 2,5 saat uyuyor.bundan sonra hergün banyo yaptıracağız.oğlum uyuyo bende sizleri okuyorum rahatlıyorum.çok yazmasam da iyiki varsınız destek oluyorsunuz.yalnız olmadığımı hissediyorum sayenizde.hepinize çok teşekkür ediyorum.hamilelikten bugüne kadar.bebişlerimizi sağlıkla büyütürüz inş hep birlikte..
slm kızlar..gündüz uyumayan bebekler için..eşimle banyo yaptırıyoruz maşallah 2,5 saat uyuyor.bundan sonra hergün banyo yaptıracağız.oğlum uyuyo bende sizleri okuyorum rahatlıyorum.çok yazmasam da iyiki varsınız destek oluyorsunuz.yalnız olmadığımı hissediyorum sayenizde.hepinize çok teşekkür ediyorum.hamilelikten bugüne kadar.bebişlerimizi sağlıkla büyütürüz inş hep birlikte..
Hadi hayırlı olsun canım.İnşallah mehmet salihimizi zayıflatmaz diş çıkarması.mehtappppp(KIZLARRR)
mehmet salihin dişi kaşınıyorrr
üzülsem mi sevinsem mi bilmiyorum..
ölsün mikroplar mehtapcım:) çok şükür geçmiş olsun tatlım. canım eğer söylediğin ilaç gaviskonsa biraz zahmetli ve geçici bir çözüm günde 4 kere dedi bize doktor ilacı almadığımız öğünlerde kusmaya devam ettik. o yüzden bıraktık o ilacı.Merhaba kızlar.Nasılsınız?
Hasta olan anne ve bebişlere geçmiş olsunlar diliyorum tüm kalbimle.
Tuğbacığım inşallah sütün tekrar artar ve mamaya gerek kalmaz.
Meltemciğim ben kullandım nurse harvays memnun kaldım.
Fundacığım,kanal tedavisini gözünde büyütme,çok zor değil.Kolay gelsin.
ZEYNEPCİĞİM İNŞALLAH EV İÇİNE SİNER GÜLE GÜLE OTURURSUN.
İlknur24 hoşgeldin aramıza.
Şimdi kendime sıra gelsin.Az önce doktordan geldik .Kaka tahlilimizi tekrarladık çok şükür mikrop oranı azalmış,doktor normal dedi.İshalden biraz pişiğimiz var ilaç yazdı.Kusması içinde tuğba senin kullandığın ilaçtan yazdı.GELELİM KİLOMUZA MALESEF SADECE 560 GRAM ALMIŞIZgitme:Bir ay daha sabredeceğim mama için (Doktora başlamayacağım dedim ama benim oğluş bir aydır (sütüm fena değil ama.)düzgün emmiyor tüm sebep bu.:gitme:
akannehir akannehir canım çok erken değilmi denizcim nasıl anladın dişinin kaşındığınıeyvahedigeldismilemehtappppp(KIZLARRR)
mehtappppp(KIZLARRR)
ölsün mikroplar mehtapcım:) çok şükür geçmiş olsun tatlım. canım eğer söylediğin ilaç gaviskonsa biraz zahmetli ve geçici bir çözüm günde 4 kere dedi bize doktor ilacı almadığımız öğünlerde kusmaya devam ettik. o yüzden bıraktık o ilacı.
canım 560 gramı öp de başına koy biz bu ayı sanırım 400-450 gramla kapatacaz
akannehir akannehir canım çok erken değilmi denizcim nasıl anladın dişinin kaşındığınıeyvahedigeldismile
canım yanlış hatırlamıyosam öyle kaşık kadar değildi onun ölçüsü nerdeyse 20-30 ml su kullanıyodum ben üzerini bir oku istersen hatta çok zor eriyo diye sıcak suyla hazırlayıp soğutuyodum yoksa topak topak oluyoTuğbacığım,ayda 1-1.100gr falan alıyorduk ama böyle olunca moralim bozuldu.Gaviskonuda denicem bakalım ne kadar çözüm olacak bize bakalım.ınş iyi gelir.Kaşığa anne sütünü sağıp içinde eriterek vermeyi düşünüyorum.
ya bu arada kızlar bu mamalar ne pis kokuyo tadları da iğrenç yazık bebişlere yaaa bende lezzetli mis gibi sanırdım mamalarıkaydirigubbakcemile3
canım yanlış hatırlamıyosam öyle kaşık kadar değildi onun ölçüsü nerdeyse 20-30 ml su kullanıyodum ben üzerini bir oku istersen hatta çok zor eriyo diye sıcak suyla hazırlayıp soğutuyodum yoksa topak topak oluyo
slm hanımlar nasılsınız ben cok giremiyorum sizlere bir iki sorum olacak cevap verirseniz okuyanlar cok sevinirim.
1. ) ilk adetiniz basladımı sizin (benim daha gelmedi ve emzirdigim sürece gelememisinden korkuyorum sizce oylemı olur şimdiye gelmesi gerekirmiydi?)
2) bebeğinin gözü mavi dogan varsa değiştimi halen devam ediyomu hani bebek gözüdür süt gözleridir degişirler diyolar ya sizlerin bebişlerinin nasıl?
3)rota virüsü aşısı yaptıranlar ikinciyi ne kadar sonra vurdurtacaksınız bir aymı iki aymı sonra?
4)ilk adetini yasamış olanlarınız varsa adetten sonra göbek ve kilo daha mı kolay(belirgin)
gidiyor
cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden cevaplayan arkadaşlarıma çok teşekkürler :enbuyukkk:
benım 8 aysnr baslamıstı dıgerlerınde
2 oglumda mavı gözlu dogdu sımdı bırı mavı dıgerı ela-tatlicadiarzu-
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?