benımkı 21 nısanda doguyo.gaz sorunu butun bebelerde oluyor .kaka sorununa gelınce.senınkı yapıyomus yıne.benımkı 3-4 gunde bır yapıyor.ama sorun olmazmıs.anne sutu kullanıyorsa tabı eger.sut yaradıgı için bebegın vucudu tamamını kullandıgı için yapmazmıs.aslında iimiş yani...
yok arkadaşımya alınganlık yapma burada ne güzel toplanıp grup kurmuşunuz senide tanıyan deger vren belliki fazlasıyla var var diyorum saydıklarının içinde bile beni tanıyan sayılı ortaya mesaj attığımda banada herkes cevap vermiyor belli kişiler ama takmıyorum sonradan katıldığım için normal görüyorumbu bir sefere mahsuz degil bu her zaman olan bir sey aslinda cocukca düsünce olabilir benimki ama bana göre degil iste
benden sonra yazilan mesajlari görüpte benim mesajimi görmemeleri sizce tesadüffmü
ayrica syk syk girenlerle nadir girenleri zaten ayiriyorum cünki gecmis okumayan cok arkadasimiz var ama benim pesime yazipta görmemeleri mucize olmali
neyse ya dedim ya gereginden fazla yazmicam bundan sonra
bebegim kilo almis kime ne dimi ama bunu ben yazdigim zaman
yaaa iyi almissa almis gibi davranip cevap vermeyen olunca haliyle insan kiriliyor
neyse herkes üstüne alinmasin zaten syk girmeyenler belli caninizi sykmayin ayrica özür dilenecek birsey yok
benımkı 21 nısanda doguyo.gaz sorunu butun bebelerde oluyor .kaka sorununa gelınce.senınkı yapıyomus yıne.benımkı 3-4 gunde bır yapıyor.ama sorun olmazmıs.anne sutu kullanıyorsa tabı eger.sut yaradıgı için bebegın vucudu tamamını kullandıgı için yapmazmıs.aslında iimiş yani...
filizcim bakımsızlığı sormaya berbatım ev halı rezilim valla şuaan itibariyle 4 halley bitmiş durumda akşam yemeği hatta gece yemeği diyelim kızımdan yiyemedim ancak 11 di yediğimde ya birde can sıkıntısı ya sıkıldım artık evden sürekli bebişle ilgilenmekten dolayı birşey yapamamktan artı kilolarımdan ne göbek gidiyor nede basen ölece nöbettutuyor kilolarım başımda sempatiksalakcinnigerçi bugün kızımla yürüyüş yaptık arabasına koydum gezdirdim çok seviyor yavrum nasıl bakıyor dışarıya gökyüzüne ben süt sorununu akşamları yaşıyorum aslında iyileşmişti ama sanırım bikaç gündür gene azaldı gibi ya bana öle geliyor kayınpederim varken kendime bakamadım oda etkiledi sanırımrehyancim haklisin ben senin sorunu gordum aslinda bebegim az uyuyor gunduz yazmissin sana yazdim ama yollamadi kadinlar klubunde mesajlariniz once denetimden gecer filan gibi bisey cikti bidahada denemedim sonra ...ama alinmakta haklisin canim . bende fadimenin dedigi hesap yeni uyeyim dogumdan sonra geldim hamileligimde yoktum o yuzden herkes ahpap olunca biraz gec kalmis hissediyorum kendimi ama yine de burdaki hanimalri cok seviyorum herkes cok iyi niyetli ve yardimsever sende uzulme , bebegini dusun oki,
fadimecim valla ben bakimsizliktan zayiflayacagim sivi almaya calisyorum ama su icmekten midem bulaniyor artik aksama kadar bebisle ugrasacagim diye aklima gelmiyor yeme icme aksamda 9da uyuyor hatun sonra basliyoruz esimle dondurma cips mayve suyu tabi alkol yok bize kocam bira iciyor ben elma suyu karpuz kavun iste sirayla aklina ne gelirse agzimiz hic bos durmuyor gece 12 1 e kadar gece sut iyi o yuzden eee sabahta idare ediyor ama oglene fissssssssssssssss:)
filizcim bakımsızlığı sormaya berbatım ev halı rezilim valla şuaan itibariyle 4 halley bitmiş durumda akşam yemeği hatta gece yemeği diyelim kızımdan yiyemedim ancak 11 di yediğimde ya birde can sıkıntısı ya sıkıldım artık evden sürekli bebişle ilgilenmekten dolayı birşey yapamamktan artı kilolarımdan ne göbek gidiyor nede basen ölece nöbettutuyor kilolarım başımda sempatiksalakcinnigerçi bugün kızımla yürüyüş yaptık arabasına koydum gezdirdim çok seviyor yavrum nasıl bakıyor dışarıya gökyüzüne ben süt sorununu akşamları yaşıyorum aslında iyileşmişti ama sanırım bikaç gündür gene azaldı gibi ya bana öle geliyor kayınpederim varken kendime bakamadım oda etkiledi sanırım
yok canım nerde...benim muhasebeci kafayı yemiş bi işini dogru yapsa şaşarım ben dogum izindeyi,m adam beni mayısda çalışıyo göster primi bile ödemiş...bende kavga ettim oda sigortaya dilekçe yazıp sildireceğini söledi...çalışmadığama dair yazı götürmem gerekiyomuş..SGK istediler ..bakalım haftaya tamamlicam inşallahsıbelcım mrb cnm halledebıldınmı rapor ucretı ısını
evet filizcim MAŞALLAH benim kızım kendisi uyuyo ama şu aralar ellerini emmeyi ögrendiği için heryerini ıslatıyo bende ağzına emziğini verip oyunparkına atıyom üsteki oyuncaklarla konuşurken uyuyakalıyo kuzucum...Benim kuzucumunda çoook gazı var ama ıkına ıkına kendi çıkartıyo ve kaka olayı hala bi düzene girmedi müdalesiz yapmıyoDun bir internet sitesinde 3 aylik bebek gelisimi diye bir yazi okudum yazida bebeginizin uykusu geldiginde onu yatagina birakmaniz yeterlidir kendisi uyuyacaktir mudahale etmeyin diyor bu nasil bir yalandir yaufff! bugun denedim hic bir ise yaramadi :):) koydum yataga gittim diger odaya once hafif hafif ardindan hizla ve yuksek sesle bir bagirma cagirma mizirdanma ve en sonunda kopma yasadi elleriylede yuzune saldirmis hep cizik cizik muslumculer gibi olmus bu en ya simdi :):)
zeynepcim umarim iyisindir canim
suraya on kere yaziyorum inanki isimde verim bi tugba bi sen bide funda cevap veriyor nasil istir anlamadim görmezden gelenler var beni bunu herzaman belirtmek istedim ama hep ya görmemislerdir dedim tamam cocuklarla ilgileniliyor bunun farkindayim ama günde yazdigim zaten iki mesaj tas catlasin 3 mesaj ve bunlarda görmezden geliniyor
neyse cokta önemli degil ama syk girenler bana nedense cevap verme geregi bile duymuyorlar
mehtap ve gülsemin syk girmemelerine ragmen nedense yazilarimi görüyorlar
bundan sonrada acikcasi buraya bisey yazmayi düsünmüyorum
hepinize cok tesekkür ederim sayan seven herkese
ama girmipte cevap alamamak daha canimi sykiyor acikcasi
facebook sayfasinda görüsürüz arkadaslar
diyeceksinizki cocuk gibisin ama alakasi yok insan burda azda olsa birseyini paylasmaya calisiyorum ama bakiyorumki neyse ya görüsürüz
Dun bir internet sitesinde 3 aylik bebek gelisimi diye bir yazi okudum yazida bebeginizin uykusu geldiginde onu yatagina birakmaniz yeterlidir kendisi uyuyacaktir mudahale etmeyin diyor bu nasil bir yalandir yaufff! bugun denedim hic bir ise yaramadi :):) koydum yataga gittim diger odaya once hafif hafif ardindan hizla ve yuksek sesle bir bagirma cagirma mizirdanma ve en sonunda kopma yasadi elleriylede yuzune saldirmis hep cizik cizik muslumculer gibi olmus bu en ya simdi :):)
zeynepcim umarim iyisindir canim
suraya on kere yaziyorum inanki isimde verim bi tugba bi sen bide funda cevap veriyor nasil istir anlamadim görmezden gelenler var beni bunu herzaman belirtmek istedim ama hep ya görmemislerdir dedim tamam cocuklarla ilgileniliyor bunun farkindayim ama günde yazdigim zaten iki mesaj tas catlasin 3 mesaj ve bunlarda görmezden geliniyor
neyse cokta önemli degil ama syk girenler bana nedense cevap verme geregi bile duymuyorlar
diyeceksinizki cocuk gibisin ama alakasi yok insan burda azda olsa birseyini paylasmaya calisiyorum ama bakiyorumki neyse ya görüsürüz
11 yasındakı mavı gözlü 13 yasında bıda oglum var ela gözlu en sonunda kız dogurdumhangisi mavi suanda olanmı canım ailede mavi gözlü varmı
benım dıgerlerı emer uyurlardı bıraz buyuyunce tom ve jery cd koyardım bıde kral tv 2 sarkı bıtene kadar uyurlardıkaydirigubbakcemile3:roflol: aynen canım öyle bir bebk daha görmedim duymadım varmı acaba beşiğine koyup kendi kendine uyuyan bazen benimki emerken uyuyo onda bile beşiğine koyunca tek gözünü açıp bakıyo:))))sengözlerimebaksanab
arkadasım buraya en çok ben gırıyorum çogunlukla geçmısı okuyorum ama sorularınıza cevap verebılıyosam verıyorum kasıt yokzeynepcim umarim iyisindir canim
kaydirigubbakcemile3:roflol:aynen canım ya bizimkide uyumuyo öle bakıo çok nadirdir uyuduğu öylece bırakıp.
ay ne kadan devrik bi cümle oldu ya.hep güzel cümle kurmakla övünürdüm hehehehekaydirigubbakcemile3
canım banada bazen face de oluyor.oğluşun fotolarını ekliyorum belirli kişiler dışında yorum yazan yok.ben fırsat buldukça herkese yazmaya çalışıyorum ama nafile.kk daki duvar yazısında da paylaşmak istediğim şey buydu..belki benim çocuğum güzel gelmeyebilir herkese ama benim için dünyalar güzeli.valla herkes kendi bilir diyorum ben bende onların fotolarına yazmam olur biter
aynen refişcim katılıyorum ben ismiyle hitap ettiğim halde bile cevap alamdıklarım oldu ama takmadım sadece mesafeli durmayı yeğledim ya birde olabilir durumu müsait değildir cevap verememiştir diyede düşündüm birde refiş sizler buraya çok önceden geldiğiniz için hepiniz birbiriniz iyi tanıyorsunuz valla ben geldiğimde kimsede bana adımı sormadı ben kendim herkesin ismini öğrendimde kendim hitap etmeye başlayınca sizler öğrendiniz sizler dediğimde sayılıdır burada bende bunu kendi içimde garipsemiştimgüna ydın teyzoşlar ve bebişler.. oğlum kucakta kk ne girdik... herkese iyi günler ve hayırlı cumalar...
reyhancım geçmişe bakamıycam şu an ama canım.. bu sayfada alıntılarda gördüm yazını.. inş. cvbımı gçrürsün tatlım... beni yazmamışsın cvp yazanlara.. yoksa bende mi görmezlikten geldim senieğer öyle bişiy varsa inan farkında değilim.. gören görüyo yani genelde geçmişe tamamen göz atıp bi dünya alıntı yapıyorum cvp yazıyorum.. ama sorduğun sorulara verilcek bi cvbım yoksa yada beni ilgilendiren bi durum yoksa cvplamamış olabilirim... eğer gözümden kaçtıysa kusuruma bakma tatlım... amann neler oldu bak ben halaa burdayım :))) isteyen cvplasın isteyen cvplamasın güzelim yaa.. boşer takma... bende soru soruyolar uzuuun uzuun cvp yazıyorum bi daha girip bakmıyolar bile... bende artık geçmişte sorulara boşuna cvp yazdığımı düşünmeye başladım.. oğluşu dr.a götürüyorum birkaç kişi dışında ki bunlarda belli kişiler zaten.. cvp yazan maşallah diyen yok... ama napiim.isteyen okuyup cvp yazsın isteyen yazmasın.. benm buraya ne için giriyosam halaa onun için burdayım... paylaşım...ben paylaşıyorum.. derdimi.. sıkıntımı.. üzüntümü.. sevincimii... sorunlarımı.. oğlumun gelişimini... isteyen kaale alsın isteyen görmezden gelsin.. umrumda da değil açıkçası.... sadece şunu diyim.. beni,m cvp vereceğim bi konu olduğunda cvp veriyorum... yoksa vermiyorum yani.. kasıtlı bi durum yok asla..
benim koca da ablasıyla olan sorunumuzu bi hallediverse.. yada direk ablasının ağzının payını verebilir yani alsanaalsanasmile ama nerdeee.. laf söyletmiyo.. tabi neden? çünkü o uyuz da onun yanında gülüm balımkocama sıkayet ettım dırek bu ıyı koca kendı halledıyo otekı öle yapmıyodu halası camı açtı dedım sempatiksalakcinni sempatiksalakcinni
günde 1 yada 2 kez çok normal.. neden dert ediyosun ki tatlım ya.. haftada bir yapan bebişlerimiz var burda... benimkinin hiiç belli olmuyo ki.. bi bakıyorum bir gün her bezi kakalı bi bakıyorum 2 günde 1.. belirli bişiy yok yani.. bu arada hoşgeldin.. sık sık gel ama..merhaba bende nisan annesiyim..10 nisanda doğdu oğlum...doğduğundan bu yana gaz ve kaka sorunumuz vardı..gaz çıkaramıyor kakasını yaparken çok ıknıyor..gazı bitti sayılırda kakasını yaparken gene ıknıyor.çok üzülüyorum..doktorumuz 1 kaşık zeytinyağı ver dedi..ne kadar doğru bilemiyorum..birde günde en fazla 1 yada 2 kez kaka yapıyor..normalmi acaba ..sizin bebişleriniz nasıl..bilgilerinizi parlaşırsanız sevinirim arkadaşlar::çok üzgünüm:
bende grip oldum ve bu yazdığını üstüme de alındım kaydirigubbakcemile3 ço saol reyhancım... o kanserli bebiş mafoldumben için okunan dua için gün yazmılardı sanırsam.. ve o da geçen hafta perşembeydi.. acaba yanlış mı hatırlıyorum.. bkarım bir ara yine.. dua sonuçta.. okurum tabiki inş. ne demek..selam kizlar nasilsiniz bakim
hastalar tez zamanda düzelir insallah
bende yaziyorum sonra hemen cikmak zorunda kalabiliyorum bu ara yogunum
haftaya cuma türkiyeye geliyorum malum hic bitmiyo isim
:gitme: o korkular benden bi uzaklaşsa bende gidicem.. hamilelikte dişim kırıldı şu an sadece kökü var.. geçende de fındık kırıyodum en arka azı da gitti bir bölümü.. bi gitsem takma diş vericek diye korkuyorum zaten sempatiksalakcinni gitmam lazım ama ne zaman...kızlar dişçiye gidiyorum şimdi.
ordan da ceyhan a gidecez görümcemler gelmiş.
yarın döneceğiz .
şimdiden korku sardı beni.
daha önce kanal tedavisi olmamıştım hiç.
herkese bol sütlü günler.
geçmiş olsun için teşk. ediyorum.. gerçi telf.da konuştuk ama olsun burdan da cvpo veriyim kaydirigubbakcemile3 tahliliniz iyi çıkmış çok şükür.. 560 gr. almış eymen.. ama almış snuçta... hiç almayabilirdi de.. buna şükür... bu ay az alır birdahaki ay çok... hem emmiyo senin inat oğlun yaa.. ondan almıyo bak dün de dedim sana... sütün şükür var canımm mamaya neden başlıcaksın.. olmadı sağar biberondan içirirsin yeter ki anne sütü alabilsin.. neden paşanın keyfiyle mamaya başlıcaksın ki sütün varken.. zati her konuda parmağında oynatıyo bu sıpalar bizi boshayallersmileMerhaba kızlar.Nasılsınız?
Hasta olan anne ve bebişlere geçmiş olsunlar diliyorum tüm kalbimle.
Şimdi kendime sıra gelsin.Az önce doktordan geldik .Kaka tahlilimizi tekrarladık çok şükür mikrop oranı azalmış,doktor normal dedi.İshalden biraz pişiğimiz var ilaç yazdı.Kusması içinde tuğba senin kullandığın ilaçtan yazdı.GELELİM KİLOMUZA MALESEF SADECE 560 GRAM ALMIŞIZgitme:Bir ay daha sabredeceğim mama için (Doktora başlamayacağım dedim ama benim oğluş bir aydır (sütüm fena değil ama.)düzgün emmiyor tüm sebep bu.:gitme:
üzülsende sevinsen de dişi çıkıcaksa çıkıcak yani kaydirigubbakcemile3 hem kaşınsa da hemen pırt diye çıkmayabilir.. eda nın 4.ayda başladı kaşıntısı.. buzdolabına koyduğum içi sulu diş kaşıyıcı rahatlatıyodu.. 4.ayda kaşındı 5.ayda ucu göründğ.. 7 ayda tamamı çıktı kaydirigubbakcemile3 hayırlısı olsun.. daha biade icraat yok... elleri hep ağzında ama diş kaşıması olduğunu sanmıyorum aaaçç aççç işte nolceekkmehtappppp(KIZLARRR)
mehmet salihin dişi kaşınıyorrr
üzülsem mi sevinsem mi bilmiyorum..
hoşgeldin cnım.. özletiyosun kendini ama.. hıııı kızz oğluşun adı utku mu? aa.. adaşlar benimkiyle.. nisan bebişlerinde 3 utku olduuu desenee ... :lepi: cvplara geçiyim :))slm hanımlar nasılsınız ben cok giremiyorum sizlere bir iki sorum olacak cevap verirseniz okuyanlar cok sevinirim.
1. ) ilk adetiniz basladımı sizin (benim daha gelmedi ve emzirdigim sürece gelememisinden korkuyorum sizce oylemı olur şimdiye gelmesi gerekirmiydi?)
2) bebeğinin gözü mavi dogan varsa değiştimi halen devam ediyomu hani bebek gözüdür süt gözleridir degişirler diyolar ya sizlerin bebişlerinin nasıl?
3)rota virüsü aşısı yaptıranlar ikinciyi ne kadar sonra vurdurtacaksınız bir aymı iki aymı sonra?
4)ilk adetini yasamış olanlarınız varsa adetten sonra göbek ve kilo daha mı kolay(belirgin)
gidiyor
cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden cevaplayan arkadaşlarıma çok teşekkürler :enbuyukkk:
tarhan'ın adı tuğba cnım.önce onu söyliyim.. :)) soonra da sevindim kızının iyi olmasına.. ohh gezmelere de gidilmiş hast. maksatlı :) sefanız olsun.. inş. senin tahlillerinde de sorun çıkmaz.. geçmiş olsun..tarhan adını bılmıyorum affet
neyse gelelım bıze
babamız hasta ya hast gıtcekmıs hastsnenın yanında harıkalar dıyarı var int bakın çok guzel yer pesıne takıldık gıttık bende cıldıyeye gıttım kaslarım dökuluyo yarın kan vercem yenı geldık köy kayısısı aldık rendeledım bırını suyu yok su ekledım kızıma yedırdım snr bı banyo
ınsallah uyur rahatça
ıyı gıbı kızım masallah
ben varmışım ya kızz listende.. çok pardoon :kedi: opuyorumnanaktan olumunekankayizsmile gereksiz şeylere yazma gereği duyma tabi.. benim zamanım değerli bende bana yazanlara cvp veriyorum sadece...isimleri saydim zaten canim ama canimin ici refisi ve jaleyi unuttum
gerci herkesi seviyorum tabiki ama aslinda bosvermek lazimda üst üste olunca yazmasam ne olur sanki diyor insan bu saydigim isimler haricinde kimse tinlamiyo bile
gerci yetersiniz ama
bi sen
refis
gülsemin
tugba
jale
funda
mehtap
burasi bunlardan ibaret degil ama neyse bosver
bundan sonra gerektigi kadar yazacam baktim gereksiz seyler yazma geregi bile duymayacam acikcasi
ohaoldumsmile bizimkide tam tersi olandan... sempatiksalakcinnivar valla canım ölesi benim arkadaşın oğlu anasıyla yatıyo anasıyla kalkıyor yerine koy uyuyor kendiliğinden ne kucak biliyor ne sallama bizimkide tam tersi:))
ben hiç yapmadım ama dereceyle uyarabilirsin dedi dr. bize.. gaz yada kaka sorunu olursa rahatlar demişti.. yada fitiller var gliserinli.. onlardan alıp kullanabilirsin.. geçmiş olsun..arkadaşlarrr denizim iki gündür büyük tuvaletini yapamıyorağlamaktan helak oldu bebeğim,nasıl rahatlatmalıyım oğluşumu
önceden de sonradan da gelinse.. insanca muameleye aynı düzeyde karşılık bulur herkes.. diğerleri de umrumda olmaz kusura bakmasınlar.. kendi dertlerine yansınlar... ben elimden geldiğince sorulara cvp vermeye yeni gelenlerle ilgilenmeye çalışıyorum... başkaları ev işinden bebeden fırsat buldukça gelirken ben mesaili işçi gibi aylardıır sabah gözümü açıp bi uğruyorum.. ne mecburiyetim var hiiç.. ama paylaşım... konu bu zaten....aynen refişcim katılıyorum ben ismiyle hitap ettiğim halde bile cevap alamdıklarım oldu ama takmadım sadece mesafeli durmayı yeğledim ya birde olabilir durumu müsait değildir cevap verememiştir diyede düşündüm birde refiş sizler buraya çok önceden geldiğiniz için hepiniz birbiriniz iyi tanıyorsunuz valla ben geldiğimde kimsede bana adımı sormadı ben kendim herkesin ismini öğrendimde kendim hitap etmeye başlayınca sizler öğrendiniz sizler dediğimde sayılıdır burada bende bunu kendi içimde garipsemiştim
merabalar refişimm valla nasıl olayım iç güveysinden hallicekaydirigubbakcemile3 seni sormalıopuyorumnanaktantuğba günaydıın.. nasılsın tatlım? kaan nasııl_? bu saatte burdasın.. hayırdır tatlım :)) sende bu aralar pek uğramayanlardansın dicem ama son günlerde iyisin yine... :))) ayy ne dicem yaa.. utku da kırklıyken yıkanınca 3 saat uyurdu şimdi ha yıkamışın ha yıkamamışın.. hiç mayışmıyo ayooll.. herakşam yıkanıyo da ondan mı acep ? haftada 1 mi yıkasam da suyu görünce şöyyle bi 4-5 saat uyusa :))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?