2010 Nisan Anneleri

evet anne sütü..ve oğlum maşallah çok tombiş..çok iyi kilo alıyor..evet ondanda olabilir..

yok arkadaşımya alınganlık yapma burada ne güzel toplanıp grup kurmuşunuz senide tanıyan deger vren belliki fazlasıyla var var diyorum saydıklarının içinde bile beni tanıyan sayılı ortaya mesaj attığımda banada herkes cevap vermiyor belli kişiler ama takmıyorum sonradan katıldığım için normal görüyorum

vay be demek bizimki ondan SISKA alt taraf hic durmuyor devamli calisyor :) gunde 7 yapiyordu ilk dogdugunda sonra 5 e indirdi sagolsun simdi en az 2-3 ... zaten ben tahmin ediyordum ama esime bi turlu anlatamadim bi kere duz mantikla bile dusunsen yeyip yiyip kaka yapmarsa nolur elde var 0 olur :)

filizcim bakımsızlığı sormaya berbatım ev halı rezilim valla şuaan itibariyle 4 halley bitmiş durumda akşam yemeği hatta gece yemeği diyelim kızımdan yiyemedim ancak 11 di yediğimde ya birde can sıkıntısı ya sıkıldım artık evden sürekli bebişle ilgilenmekten dolayı birşey yapamamktan artı kilolarımdan ne göbek gidiyor nede basen ölece nöbettutuyor kilolarım başımda sempatiksalakcinnigerçi bugün kızımla yürüyüş yaptık arabasına koydum gezdirdim çok seviyor yavrum nasıl bakıyor dışarıya gökyüzüne ben süt sorununu akşamları yaşıyorum aslında iyileşmişti ama sanırım bikaç gündür gene azaldı gibi ya bana öle geliyor kayınpederim varken kendime bakamadım oda etkiledi sanırım

ya sorma bende dogumdan 1 hafta sonra tartilmistim ayni kiloda duruyorum butun gunde evde utu yap cocugu PISPSILA ayakta geziniyorum yine nafile yapisti kaldi uzerime ama aksamlari biz cok tikiniyoruz acaba ondan mi ki? kilolari takmiyorum kafaya kimsem yokki burda aksamlari ve haftasonlari ki cogu haftasonu hep yagmur yagiyor burda iste biyerlere gidersek yoksa hep ev hep ev. gittigimiz yerde ne sanki park bahce market . eskiden burda hep gittigimiz bi yer vardi alman bira evi diye manyak bi yer disarda bar yapmis adamlar kapida deli gibi motosikletler acayip acayip insanlar deli gibi muzuk filan haftada bir oraya giderdik sonra tango diye bi yer var gidip NBA maci izlerdik gecenlerde onunden geciyoruz vay be diyorum insan bi karar veriyor ve hayatta herseyden feragat ediyor . eve girmezdik ya oyle manyak manyak gezerdik simdi ev kusu olduk, o yzuden kiyafetmis makyajmis sacmis kiloymus tinnnnnnnnnnnn. gelsin cipsler halleyler:):)

sıbelcım mrb cnm halledebıldınmı rapor ucretı ısını
yok canım nerde...benim muhasebeci kafayı yemiş bi işini dogru yapsa şaşarım ben dogum izindeyi,m adam beni mayısda çalışıyo göster primi bile ödemiş...bende kavga ettim oda sigortaya dilekçe yazıp sildireceğini söledi...çalışmadığama dair yazı götürmem gerekiyomuş..SGK istediler ..bakalım haftaya tamamlicam inşallah

evet filizcim MAŞALLAH benim kızım kendisi uyuyo ama şu aralar ellerini emmeyi ögrendiği için heryerini ıslatıyo bende ağzına emziğini verip oyunparkına atıyom üsteki oyuncaklarla konuşurken uyuyakalıyo kuzucum...Benim kuzucumunda çoook gazı var ama ıkına ıkına kendi çıkartıyo ve kaka olayı hala bi düzene girmedi müdalesiz yapmıyo( bu aralar sorunumuz bu... ha bide ellerini emdiği için uyumaya koyacağım zaman ellerine eldivenlerini takıyorum yoksa benim kızda Müslümleşiyooo her yerini çiziyoo

slm cnm sana katiliyorum malesef öle...

kaydirigubbakcemile3:roflol:aynen canım ya bizimkide uyumuyo öle bakıo çok nadirdir uyuduğu öylece bırakıp.
ay ne kadan devrik bi cümle oldu ya.hep güzel cümle kurmakla övünürdüm hehehehekaydirigubbakcemile3

canım banada bazen face de oluyor.oğluşun fotolarını ekliyorum belirli kişiler dışında yorum yazan yok.ben fırsat buldukça herkese yazmaya çalışıyorum ama nafile.kk daki duvar yazısında da paylaşmak istediğim şey buydu..belki benim çocuğum güzel gelmeyebilir herkese ama benim için dünyalar güzeli.valla herkes kendi bilir diyorum ben bende onların fotolarına yazmam olur biter

bu arada herkese iyi geceler ve ben kaçtımmmmmmmmm
her iki filize de iyi geceler derin mavimi o tatlı gözlerinden öperim.bebeğimiz filiz canım senin bebeğinin adını bilmiyorum kusura bakma tatlım.hadi kaçtım ben bye........

batuhanımın yazdıklarını okudum da kötü hissettim bende bazen yazıyorum ama bir kaç arkadaş cevap veriyor ama ben mutlu oluyordum bana cevap verdikleri için üzülmelimiyim acep ((

hangisi mavi suanda olanmı canım ailede mavi gözlü varmı
11 yasındakı mavı gözlü 13 yasında bıda oglum var ela gözlu en sonunda kız dogurdum
benım 3 evlılıgım canım 2. bısey dogurmadım ıykı dogurmamısım
1 yasındakı göz rengı kalır esımın babasının babası mavı gözluydu kayınpederım dısında dıger çocukları yesıl gözlüydü benim abim annem ela gözlü
benım dıgerlerı emer uyurlardı bıraz buyuyunce tom ve jery cd koyardım bıde kral tv 2 sarkı bıtene kadar uyurlardı
tabı ben ozaman tv nın zararını bılmıyodum
daha bennuya tv baktırmadım bıle
bazen gözu kayıyo sana tv yasak dıyorum yönunu çevırıyorum

arkadasım buraya en çok ben gırıyorum çogunlukla geçmısı okuyorum ama sorularınıza cevap verebılıyosam verıyorum kasıt yok
mesela arkadasım ılk adetını olan varmı yazmıs ben olmadım dıye yazmıyorum hıç cevap vermıyorum o 4 tane soru sormus cevabı olmasaydı onada cevap vermezdım yarısına verdım yarısına vermedım
bı arkadas mavı gözlu çocugu olan varmı demıs oglum mavı gözlu cevp yazdım olmasaydı okuyup bızde mavı gözlu yok dıye yazmayacaktım

mesela bebek resımlerıne baktım yorum yazmadımı bılmem dusunemedım yorum yapmam gerektıgını sayfa ısgal etmeyım dıye dusunuyorum galıba kendı kendıme
kasıt yok sende zor sorular sorma cevabını bılmedıgım
senı öpuyorum
:enbuyukkk:

Son düzenleme:
güna ydın teyzoşlar ve bebişler.. oğlum kucakta kk ne girdik... herkese iyi günler ve hayırlı cumalar...

reyhancım geçmişe bakamıycam şu an ama canım.. bu sayfada alıntılarda gördüm yazını.. inş. cvbımı gçrürsün tatlım... beni yazmamışsın cvp yazanlara.. yoksa bende mi görmezlikten geldim seni eğer öyle bişiy varsa inan farkında değilim.. gören görüyo yani genelde geçmişe tamamen göz atıp bi dünya alıntı yapıyorum cvp yazıyorum.. ama sorduğun sorulara verilcek bi cvbım yoksa yada beni ilgilendiren bi durum yoksa cvplamamış olabilirim... eğer gözümden kaçtıysa kusuruma bakma tatlım... amann neler oldu bak ben halaa burdayım :))) isteyen cvplasın isteyen cvplamasın güzelim yaa.. boşer takma... bende soru soruyolar uzuuun uzuun cvp yazıyorum bi daha girip bakmıyolar bile... bende artık geçmişte sorulara boşuna cvp yazdığımı düşünmeye başladım.. oğluşu dr.a götürüyorum birkaç kişi dışında ki bunlarda belli kişiler zaten.. cvp yazan maşallah diyen yok... ama napiim.isteyen okuyup cvp yazsın isteyen yazmasın.. benm buraya ne için giriyosam halaa onun için burdayım... paylaşım...ben paylaşıyorum.. derdimi.. sıkıntımı.. üzüntümü.. sevincimii... sorunlarımı.. oğlumun gelişimini... isteyen kaale alsın isteyen görmezden gelsin.. umrumda da değil açıkçası.... sadece şunu diyim.. beni,m cvp vereceğim bi konu olduğunda cvp veriyorum... yoksa vermiyorum yani.. kasıtlı bi durum yok asla..

aynen refişcim katılıyorum ben ismiyle hitap ettiğim halde bile cevap alamdıklarım oldu ama takmadım sadece mesafeli durmayı yeğledim ya birde olabilir durumu müsait değildir cevap verememiştir diyede düşündüm birde refiş sizler buraya çok önceden geldiğiniz için hepiniz birbiriniz iyi tanıyorsunuz valla ben geldiğimde kimsede bana adımı sormadı ben kendim herkesin ismini öğrendimde kendim hitap etmeye başlayınca sizler öğrendiniz sizler dediğimde sayılıdır burada bende bunu kendi içimde garipsemiştim

günaydın kızlarr hiççç derdimiz bitmiyo bizim kaanla:)

ama önce şu cevap meselesine fikrimi söylemek istiyorum. uslu sakin nisan bebişlerine 1000 kere maşallah ama benim oğluşum onlardan değil. o yüzden iki arada bir derede girip zar zor okuyorum. bazen kendi yazdıklarıma cevap verenlere bile bir teşekkür edemiyorum. mesela az önce bu yazıyı yazarken oğlum durduğu yerde kusup boğazına kaçırdı koştum kurtardım:)

içim gidiyor uzun uzun cevaplar vermeye ama malesef oğlum izin vermiyo bende fırsat buldukça girip okuyorum bir bir alıntılarımı yapıyorum ama çoğu zaman cevaplarımı yazmaya fırsatım olmuyo. o yüzden hiç kimseye de alınmıyorum cevap alamazsam.

bu arada 2. boğulma krizimizi de atlattık:)) siz düşünün artık ben bu yazıyı yazana kadar 3 defa kustu şimdi üstünü değiştirmem lazım sırılsıklam oldu.

uzun lafın kısası gerçekten çok hareketli ve yaramaz bir bebeğim olduğu için hiçkimse kusuruma bakmasın, alınmasın, atladığım cevap yazamadığım herkesten özür dilerim ama başka çarem yok ki al işte yine ağlamaya başladı beni çağırıyo resmen:)

oysa daha mama, biberon konusunda sizlere soracaklarım vardı. oğlum izin verirse soracam birazdan şimdilik hepinizi öpüyorum.

kocama sıkayet ettım dırek bu ıyı koca kendı halledıyo otekı öle yapmıyodu halası camı açtı dedım sempatiksalakcinni sempatiksalakcinni
benim koca da ablasıyla olan sorunumuzu bi hallediverse.. yada direk ablasının ağzının payını verebilir yani alsanaalsanasmile ama nerdeee.. laf söyletmiyo.. tabi neden? çünkü o uyuz da onun yanında gülüm balım klava:
günde 1 yada 2 kez çok normal.. neden dert ediyosun ki tatlım ya.. haftada bir yapan bebişlerimiz var burda... benimkinin hiiç belli olmuyo ki.. bi bakıyorum bir gün her bezi kakalı bi bakıyorum 2 günde 1.. belirli bişiy yok yani.. bu arada hoşgeldin.. sık sık gel ama..
selam kizlar nasilsiniz bakim
hastalar tez zamanda düzelir insallah
bende yaziyorum sonra hemen cikmak zorunda kalabiliyorum bu ara yogunum
haftaya cuma türkiyeye geliyorum malum hic bitmiyo isim
bende grip oldum ve bu yazdığını üstüme de alındım kaydirigubbakcemile3 ço saol reyhancım... o kanserli bebiş mafoldumben için okunan dua için gün yazmılardı sanırsam.. ve o da geçen hafta perşembeydi.. acaba yanlış mı hatırlıyorum.. bkarım bir ara yine.. dua sonuçta.. okurum tabiki inş. ne demek..
:gitme: o korkular benden bi uzaklaşsa bende gidicem.. hamilelikte dişim kırıldı şu an sadece kökü var.. geçende de fındık kırıyodum en arka azı da gitti bir bölümü.. bi gitsem takma diş vericek diye korkuyorum zaten sempatiksalakcinni gitmam lazım ama ne zaman...
geçmiş olsun için teşk. ediyorum.. gerçi telf.da konuştuk ama olsun burdan da cvpo veriyim kaydirigubbakcemile3 tahliliniz iyi çıkmış çok şükür.. 560 gr. almış eymen.. ama almış snuçta... hiç almayabilirdi de.. buna şükür... bu ay az alır birdahaki ay çok... hem emmiyo senin inat oğlun yaa.. ondan almıyo bak dün de dedim sana... sütün şükür var canımm mamaya neden başlıcaksın.. olmadı sağar biberondan içirirsin yeter ki anne sütü alabilsin.. neden paşanın keyfiyle mamaya başlıcaksın ki sütün varken.. zati her konuda parmağında oynatıyo bu sıpalar bizi boshayallersmile
mehtappppp(KIZLARRR)
mehmet salihin dişi kaşınıyorrr
üzülsem mi sevinsem mi bilmiyorum..
üzülsende sevinsen de dişi çıkıcaksa çıkıcak yani kaydirigubbakcemile3 hem kaşınsa da hemen pırt diye çıkmayabilir.. eda nın 4.ayda başladı kaşıntısı.. buzdolabına koyduğum içi sulu diş kaşıyıcı rahatlatıyodu.. 4.ayda kaşındı 5.ayda ucu göründğ.. 7 ayda tamamı çıktı kaydirigubbakcemile3 hayırlısı olsun.. daha biade icraat yok... elleri hep ağzında ama diş kaşıması olduğunu sanmıyorum aaaçç aççç işte nolceekk
hoşgeldin cnım.. özletiyosun kendini ama.. hıııı kızz oğluşun adı utku mu? aa.. adaşlar benimkiyle.. nisan bebişlerinde 3 utku olduuu desenee ... :lepi: cvplara geçiyim :))
1-adet olmadım daha.. istediği zaman gelebilir. yolarına bakmıyorum yani .. biz korunuyoruz ya , 1 yıl gelmese de sorun yok kaydirigubbakcemile3 .. iyiyim ben böyle...
2-doğduğunda da maviydi şimdi de mavi.. ama değişik bişiy yani sütmavisi göz rengini bilirim.. bizimki öyle bişiy değil.. mavi -gri-yeşil arası bişiy kaydirigubbakcemile3 inş. değişmez.. kızım doğduğunda da kahveydi şimdi de öyle..
3-rota aşısı yaptırmadım.. çook gerekli olsa devlet yaptırırdı dedim.. memnun olan da var olmayanda.. biri yaptırdığı halde bebeği yaşında ve şua an ishalden kusmadan hast.de yatıyo.. yaptırmayı düşünmüyorum.. dr.umuzda siz bilirsiniz ama bende yaptırmadım dedi..
4-adet olmadım ama gidicekse göbek ve kilo böyle de gidiyo.. adetle ilgisi yoktur sanmam..
tarhan'ın adı tuğba cnım.önce onu söyliyim.. :)) soonra da sevindim kızının iyi olmasına.. ohh gezmelere de gidilmiş hast. maksatlı :) sefanız olsun.. inş. senin tahlillerinde de sorun çıkmaz.. geçmiş olsun..
ben varmışım ya kızz listende.. çok pardoon :kedi: opuyorumnanaktan olumunekankayizsmile gereksiz şeylere yazma gereği duyma tabi.. benim zamanım değerli bende bana yazanlara cvp veriyorum sadece...
var valla canım ölesi benim arkadaşın oğlu anasıyla yatıyo anasıyla kalkıyor yerine koy uyuyor kendiliğinden ne kucak biliyor ne sallama bizimkide tam tersi:))
ohaoldumsmile bizimkide tam tersi olandan... sempatiksalakcinni
arkadaşlarrr denizim iki gündür büyük tuvaletini yapamıyor ağlamaktan helak oldu bebeğim,nasıl rahatlatmalıyım oğluşumu
ben hiç yapmadım ama dereceyle uyarabilirsin dedi dr. bize.. gaz yada kaka sorunu olursa rahatlar demişti.. yada fitiller var gliserinli.. onlardan alıp kullanabilirsin.. geçmiş olsun..
önceden de sonradan da gelinse.. insanca muameleye aynı düzeyde karşılık bulur herkes.. diğerleri de umrumda olmaz kusura bakmasınlar.. kendi dertlerine yansınlar... ben elimden geldiğince sorulara cvp vermeye yeni gelenlerle ilgilenmeye çalışıyorum... başkaları ev işinden bebeden fırsat buldukça gelirken ben mesaili işçi gibi aylardıır sabah gözümü açıp bi uğruyorum.. ne mecburiyetim var hiiç.. ama paylaşım... konu bu zaten....
bu arada ben buraya daha hamiş değilken geldim.. inş. nisan anesi olurum diyerek... 10.sayfada fln.dın sanırım... ama tam manasıyla tahlil yaptıp da 2.çizgiyi gördüğümde geldim.. diyebilirim :) ayy ne çok zaman olmuş yaa...
sana da günaydın ve hayırlı cumalar tatlım..

tuğba günaydıın.. nasılsın tatlım? kaan nasııl_? bu saatte burdasın.. hayırdır tatlım :)) sende bu aralar pek uğramayanlardansın dicem ama son günlerde iyisin yine... :))) ayy ne dicem yaa.. utku da kırklıyken yıkanınca 3 saat uyurdu şimdi ha yıkamışın ha yıkamamışın.. hiç mayışmıyo ayooll.. herakşam yıkanıyo da ondan mı acep ? haftada 1 mi yıkasam da suyu görünce şöyyle bi 4-5 saat uyusa :))))))

merabalar refişimm valla nasıl olayım iç güveysinden hallicekaydirigubbakcemile3 seni sormalıopuyorumnanaktan

oğluş uyutmadı yine. bu sefer gece sütüm yoktu sabah yıktı ortalığı napcam bilmiyom 2 biberona bi ton para verdim ikisini de almıyo. mamanın tadınıda sevmedi. gecenin bir saati ben bu çocuğu kaldırıp ana dizine oturtup kaşıkla mama versem bir daha ne onda uyku kalır ne bende:sinifsinif:
kafam çok karışık tam düzene giriyoz derken bu süt kesilmesi hem moral hem fiziki olarak 2 günde yıprattı bizi.

utkuşum banyoya alışmıştır kız bizim kaan ilk banyoda güzel uyudu ondan sonra tık yok. daha çok acıkıyo uykusu gelmiyo bizimkinin. haftada bir yıka sen şöyle pis pis koksun biraz sonra misler gibi olsun ben de gelip yiyeyim utkuşumukaydirigubbakcemile3

kızlar bu arada genel bebek bakımı topiğine ekledim ama aynı mesajı buraya da yazıyorum bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

arkadaşlar bebeğim 3 aylık sütüm azaldı. reflümüz olduğu için doktor AR (antireflü) mama kullanın dedi. ama bu mama bu aydaki bebeklere göre yoğun. 0+ biberon ağızlarından akmıyor. geniş ağızlı biberon aldım onu da tutamıyor.

şimdilik kaşıkla idare ediyoz ama geceleri uykusu açılacak bu sefer de kaşıkla yedirirsem.

3 aylık bir bebeğe yoğun bir mamayı hangi biberonla verebilirim acaba?

elimde yenidoğanlar için dr brown's var mama yoğun geliyo akmıyo, chicconun geniş ağızlı +4 ay biberonu var onu alamıyo. birde normal delikli kauçuk uçlu chicco aldım çekse gelecek mama ama onu ağzına bile sürmüyo öğürüyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…