selam kızlar...
korktuğum gibi olmadı.hiç acı hissetmedim çok şükür.1 hafta sonra tekrar gidip bitecek dişimin işi.
insanın evi gibisi yok valla.
1 gün kaldık ceyhanda kızım hemen huysuzlaştı.kayınvalidemlerde net de yokççok özlüyorum burayı.
geçmişi okuyamadım henüz.malum defne hanımın uyumasını bekleyeceğim.inşallah uyur da okurum.
herkes iyidir inşallah .Ahmet bebekte iyileşmişdir umarım.
bu arada refiiiiiiş dünürün ne zamandır uğramıyor.haberin var mı hiç?
kızlllllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrr basıma ne geldı
sabah kan aldırmaya gıttım aleynayla bennuyu eve bıraktım patates kızartmak ıçın yagı ocakta unut ustune su dokmus butun mutfak sımsıyah badana yapıyorum allahtan kıreç sımdı bennuyu emzırme molası verdım
kızlllllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrr basıma ne geldı
sabah kan aldırmaya gıttım aleynayla bennuyu eve bıraktım patates kızartmak ıçın yagı ocakta unut ustune su dokmus butun mutfak sımsıyah badana yapıyorum allahtan kıreç sımdı bennuyu emzırme molası verdım
selam kızlar...
korktuğum gibi olmadı.hiç acı hissetmedim çok şükür.1 hafta sonra tekrar gidip bitecek dişimin işi.
insanın evi gibisi yok valla.
1 gün kaldık ceyhanda kızım hemen huysuzlaştı.kayınvalidemlerde net de yokççok özlüyorum burayı.
geçmişi okuyamadım henüz.malum defne hanımın uyumasını bekleyeceğim.inşallah uyur da okurum.
herkes iyidir inşallah .Ahmet bebekte iyileşmişdir umarım.
bu arada refiiiiiiş dünürün ne zamandır uğramıyor.haberin var mı hiç?
bence biranönce yaptır.geciktikçe işi daha da büyür.allah yardımcın olsun canım:Saruboceq:.dişler benımde korkulu ruyam.benımde gıtmem lazım.hergun kendımı kandırıyorum.bakalım napcamkafamçokkarıştı.gecmıs olsun...
sağol tugbacım.atlattım çok şükür.1 defa daha gidecem bitecek.hayriyecim canım ya haklısın tabiki az yada çok ne kadar anne sütü alabilirlerse kardır. zaten mamaya başlamaktan çok oğlumu aç bırakmışım diye üzülüyom ben. bende bugün gittim küçük bir sürahi aldım oğluma özel:) gerçi sütümü hala anlayamıyorum ne zaman aç ne zaman tok sabah emzirdikten sonra mama verdim 1 kaşık bile almadı demekki doymuş. inşallah sütlerimiz toparlanır da meleklerimiz çok çok faydalanırlar.
poyrazıma da maşallah canım bizimki dünden beri 90 ml yi geçemedi genelde 60 ml de kalıyoz:)
bizimki ishal değildi! ve bütün hafta mememle savaştı ağladı sağdım süt müt yoktu ne hüsnü kuruntusu sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni doktor ısrarla sakın aç bırakma ne kadar mama isterse ver dedi!
geçmiş olsun tatlım regl işkencesi başlamış yine bende bu ay başladım ama benimki o kadar ağır geçmez. bundan sonrakileri hafif atlatrsın inşallah tatlımopuyorumnanaktan
amaninn çok geçmiş olsun canım ağrısız sızısız atlatırsın inşallah akannehir
vala benim kızı banyo falan kesmiyor.hergün yaptırıyoruz üstelik ama uyumayacaksa uyumuyor.slm kızlar..gündüz uyumayan bebekler için..eşimle banyo yaptırıyoruz maşallah 2,5 saat uyuyor.bundan sonra hergün banyo yaptıracağız.oğlum uyuyo bende sizleri okuyorum rahatlıyorum.çok yazmasam da iyiki varsınız destek oluyorsunuz.yalnız olmadığımı hissediyorum sayenizde.hepinize çok teşekkür ediyorum.hamilelikten bugüne kadar.bebişlerimizi sağlıkla büyütürüz inş hep birlikte..
sağol mehtapcım.iyice aç bırak emzikle falan oyala.belki boşaltı o zaman göğsünü ve tam doyar.Merhaba kızlar.Nasılsınız?
Hasta olan anne ve bebişlere geçmiş olsunlar diliyorum tüm kalbimle.
Tuğbacığım inşallah sütün tekrar artar ve mamaya gerek kalmaz.
Meltemciğim ben kullandım nurse harvays memnun kaldım.
Fundacığım,kanal tedavisini gözünde büyütme,çok zor değil.Kolay gelsin.
ZEYNEPCİĞİM İNŞALLAH EV İÇİNE SİNER GÜLE GÜLE OTURURSUN.
İlknur24 hoşgeldin aramıza.
Şimdi kendime sıra gelsin.Az önce doktordan geldik .Kaka tahlilimizi tekrarladık çok şükür mikrop oranı azalmış,doktor normal dedi.İshalden biraz pişiğimiz var ilaç yazdı.Kusması içinde tuğba senin kullandığın ilaçtan yazdı.GELELİM KİLOMUZA MALESEF SADECE 560 GRAM ALMIŞIZgitme:Bir ay daha sabredeceğim mama için (Doktora başlamayacağım dedim ama benim oğluş bir aydır (sütüm fena değil ama.)düzgün emmiyor tüm sebep bu.:gitme:
nerden anladın deniz?defnenin elleri hap ağzında ama emme içgüdüsünden sokuyor galiba.mehtappppp(KIZLARRR)
mehmet salihin dişi kaşınıyorrr
üzülsem mi sevinsem mi bilmiyorum..
evet canım oldum ben adt.benim kızımın da koyu mavi gri gibi ama döner ya ela olur ya da babasınınki, gibi kahverengi.bekleyip göreceğiz.slm hanımlar nasılsınız ben cok giremiyorum sizlere bir iki sorum olacak cevap verirseniz okuyanlar cok sevinirim.
1. ) ilk adetiniz basladımı sizin (benim daha gelmedi ve emzirdigim sürece gelememisinden korkuyorum sizce oylemı olur şimdiye gelmesi gerekirmiydi?)
2) bebeğinin gözü mavi dogan varsa değiştimi halen devam ediyomu hani bebek gözüdür süt gözleridir degişirler diyolar ya sizlerin bebişlerinin nasıl?
3)rota virüsü aşısı yaptıranlar ikinciyi ne kadar sonra vurdurtacaksınız bir aymı iki aymı sonra?
4)ilk adetini yasamış olanlarınız varsa adetten sonra göbek ve kilo daha mı kolay(belirgin)
gidiyor
cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden cevaplayan arkadaşlarıma çok teşekkürler :enbuyukkk:
aaaaah ah.bi öğretebilsem kendi kendine uyumayı.tracy teyzenin şşşş-pat yöntemini deneyeceğim.kadın garanti kendi kendine uyur diyor kitapta.Dun bir internet sitesinde 3 aylik bebek gelisimi diye bir yazi okudum yazida bebeginizin uykusu geldiginde onu yatagina birakmaniz yeterlidir kendisi uyuyacaktir mudahale etmeyin diyor bu nasil bir yalandir yaufff! bugun denedim hic bir ise yaramadi :):) koydum yataga gittim diger odaya once hafif hafif ardindan hizla ve yuksek sesle bir bagirma cagirma mizirdanma ve en sonunda kopma yasadi elleriylede yuzune saldirmis hep cizik cizik muslumculer gibi olmus bu en ya simdi :):)
isimleri saydim zaten canim ama canimin ici refisi ve jaleyi unuttum
gerci herkesi seviyorum tabiki ama aslinda bosvermek lazimda üst üste olunca yazmasam ne olur sanki diyor insan bu saydigim isimler haricinde kimse tinlamiyo bile
gerci yetersiniz ama
bi sen
refis
gülsemin
tugba
jale
funda
mehtap
burasi bunlardan ibaret degil ama neyse bosver
bundan sonra gerektigi kadar yazacam baktim gereksiz seyler yazma geregi bile duymayacam acikcasi
ben bi öğlen yemeği yiyeyim kızlar baya geç kaldım ya
formül süt alıyorsa sadece su vermeyi dene.arkadaşlarrr denizim iki gündür büyük tuvaletini yapamıyorağlamaktan helak oldu bebeğim,nasıl rahatlatmalıyım oğluşumu
tuğba inşallah biberon aalışır ya.sen de o da rahatlar bari.kızlar bu arada genel bebek bakımı topiğine ekledim ama aynı mesajı buraya da yazıyorum bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
arkadaşlar bebeğim 3 aylık sütüm azaldı. reflümüz olduğu için doktor AR (antireflü) mama kullanın dedi. ama bu mama bu aydaki bebeklere göre yoğun. 0+ biberon ağızlarından akmıyor. geniş ağızlı biberon aldım onu da tutamıyor.
şimdilik kaşıkla idare ediyoz ama geceleri uykusu açılacak bu sefer de kaşıkla yedirirsem.
3 aylık bir bebeğe yoğun bir mamayı hangi biberonla verebilirim acaba?
elimde yenidoğanlar için dr brown's var mama yoğun geliyo akmıyo, chicconun geniş ağızlı +4 ay biberonu var onu alamıyo. birde normal delikli kauçuk uçlu chicco aldım çekse gelecek mama ama onu ağzına bile sürmüyo öğürüyo.
canım nben de arada meyva suyu falan tattırıyorum.ama pirinç unundan olan mamadan yapmam açıkçası daha.bu arada herkeze hayırlı cumalar kızlar..bol sütlü günler diliorum herkeze..benim aklıma takılan bi sürü şey var yine.. sizinde fikrinizi almak istedim
dün kayınvaldem artık başla prinç unu mamasına kendin yap ver bişe olmaz dedi.p.tesi doktora götürecem dedim sormadan başlayamam.birde aynı ofiste çalışan arkadaşım bebeğine 2 aylıkken başlamış ek gıda vermeye princi su ve azıcık sütle haşlayıp blendırdan geçirip içirmiş geceleri tok tuttuğu için bebek rahat rahat uyurmuş.bide helle yapıodum dedi.helleyide 1 kş un çay kaşığının ucu kadar az tereyağ bi çay bardağıda su ve azcık nane.bu çok besleyiciymiş.bunlarla büyüttüm diyo sağlığı yerinde kilosuda maşallahı var yani.siz bu konuda ne düşünüosunuz ben henü cesaret edemem sanırım
birde ben geçen hftan beri elma ve nektarin suyuna bşladım.iki üç kaşık veriorum bayılıo poyraz devamı gelmeyince kızıyor sizce erkenmi kızlar ya ne zamandır sorcam unutuyorum.
ayrıca sağmakla süt artar metodu hikaye kaç gün oldu her defa sağdığımda 70 cc yi geçemiorum((
ay ne çok şey yazdım hepinizi öpüorum
hayırlı cumalar arkadaşlarrrrrr.umarım bütün nisan anneleri ve bebekleri iyidir.........
mamaya geçen arekadaşlar Allah kolaylık versin.anne sütü gerçekten çok kıymetliymş yazdıklarınızı okuyunca anladm.hazır süt ısısınoı ayalamana gerek yok.Rabbim size kolaylıklar versin.........
bende regl olmadm sanki regli olunca bütün karnım gidecekmiş gibi hissediyorum ama öyle olmuyo diyorlar.73 ile doğuma girdm 1 aydır 66 kiloda çakılıyım yaçspor yapmak istiyorum mekik çekmek falan bundan sonra artık....
heee birde size bişey soracaktım.kırkımız çıktıktan sonra kanamam kesilmemesine rağmen ben yinede banyo yaptm.ama zaten bu 40 günlük süreçte de fazla kanam olmamıştı....neyse bu banyo yaptıktan 4-5 gün sonrasında bile benim az az kanamam oldu.hani bazıları der ya 40 gün dolunca pat diye kesilir?bende diyorum acaba kesilmedide regli mi oldum yoksa ben mi bilmiyorum?
benim kızımda yapıyor aynısını uykusunda.bişey daha soracaktım kızlar size.benim oğlan uykuda da meme emer gibi ağzını oynatıyo dr a danışmayı unuttum ama emzik veriyorum bazen uykudan önce uyuyunca atıyo ama sanki meme emermiş gibi emme refleksi yapıo.acaba dili küçük kalır mı yaw?
inşallah sütün artar özgecim.saçın çok güzel olmuştur eminim.slm kızlar ...
gecmişte birkmiş tam 20 sayfa nerden baslasam okusam bilemedim....
bu arada kısa kısa özet geceyim bariii...
kuzey bu ay sadece 250 gram almış,nazar mı değdi ne oldu anlamadım oğluşuma ....moralim çok bozuk sanırım kuzey buyudukçe sütüm yetmemeye basladı en az ayda 500 gr almalı dedi doktor ama....
uyku düzeni 3. aya girdiğimiz halde hala şaşık durumda....
gaz durumu duzeldi ya buna sukur dyelim...
bu arada sabah saçımı boyattım karamel rengine h,ç alışmaı gözüm bir acayip geliyor...
ben de senin gibi yapmayı düşünüyorum canımgeçmişe şöyle bir göz attım tuğbişim biz baştan bu yana nukun biberonuyla kauçuk emzik başlığı kullanıyorum çokta memnunum bazen mamanın taneleri tıkıyomu ne bilmiyorum zor çekiyo ama memnunum canım ahhh bende bir bilebilsem sütüm yetiyomu diye benim kız aslında hiç mam sevmiyo bana sevin diyolar ek gıdalara çabuk alışır o zamn diyolar sütüm olsa devamlı emmek istiyo memeye gelince birde şimdi bu aralar yeni başladı göğüsümün ucunu çekiyo damağının arasına alıp uzatıyo ayy çok komik oluyo geçen gün eşim kızıma diyoki heyyy hemşo ne yapıyosun bizim hatuna öyle diyo :))canım biz baştan bu yana aptamil 1 kullanıyoruz dediğim gibi kızım pek bir hevesle hiç mama yemedi sadece doymak için yiyo sanırım:)) inşallah ek gıdalara geçince ben kendim evde artık çorbasıydı muhallebisiydi herbişeyini yapıp verceğim doğalını alsın benim sütümle yeter birde geceleri mama yeterli olur sanırım
geçmiş olsun tatlım rabbim acil şiflar versina.s.
kolay gelsin ya.ucuz atlatmışsın ya.kızlllllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrr basıma ne geldı
canım geçmiş olsun sanada.ne kadarda k.validenin evi olsa insan yinede kendi evinde rahat ediyor.çocukta kendi evinde daha yi uyuyor...
evet kızım orda pek uyuyamıyor gerçekten.yerini arıyor galiba.
özgecim şimcik bakıyorum saçına yakışmıştır sana güzele ne yakışmaz
yok canım aramadım ben ayy fundacığım az önce ne oldu bir bilsen gizemde aynen uyumamak için ısrar ediyodu bende gözüne bakarak iyi uyumazsan uyuma o zaman dedim sesimi biraz yükselterek ayyy kuzucuğum ağzını bir büzdü bir ağlamaya başladı anlatamam ölecem bu vicdan azabından haaa sonra kucağımda uyudu kuzucuğum yaaa ne kadar kötü anneyim dedim içimden ama bunaldım canım ev sıcak zaten bende bunaldım yaaa ama kendimide hiç affetmiyorum
selam kızlar nasılsınız 1 haftadır giremiyorum ablamlar geldi malum yeğenlereden bana fırsat yok malesef neyse bugün ablamlara geçtiler bizde pazar günü sabah yola çıkıyoruz 15 gün falan yokum çok şükür bebeğimin uykusu düzene girdi sadece 2 günde 3 günde bir altına yapıyor biaz ondan zorlanıyor o kadar ama hala gazı devam ediyor gazlı yiyecekler yemiyorum hala ama kvuna dayanamıyorum kavun yedimmi sabaha kadar uyumuyor sizlerde umarım iyisinizdir geçmişi okuyamıyrum ütülenecekler yıkanacaklar çok işlerim beni beklior
afiyet olsun canım bende düğün evine gideceğim şimdi az sonra kayınvalidem aşçılıkta yine ayn komşumuzun kızı evleniyo zile bastı yemek yapma gel burda ye diye zaten dünürün işte ben bu gece yine ynlızları oynayacağım canım alıştık kızımla yatmaya artık beraber uyoz o yokkene:))öptüm tatlım benim görüşürüz artık buluşalım ama yaaa özledim göktuşumu dediğim gibi bir ordu sahil turu atalım ordan mangal sefası falan ohhh bir gün sabahtan akşama gezelim valla:teytey::asigim:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?