merabalar refişimm valla nasıl olayım iç güveysinden hallicekaydirigubbakcemile3 seni sormalıopuyorumnanaktan
oğluş uyutmadı yine. bu sefer gece sütüm yoktu sabah yıktı ortalığı napcam bilmiyom 2 biberona bi ton para verdim ikisini de almıyo. mamanın tadınıda sevmedi. gecenin bir saati ben bu çocuğu kaldırıp ana dizine oturtup kaşıkla mama versem bir daha ne onda uyku kalır ne bende:sinifsinif:kafam çok karışık tam düzene giriyoz derken bu süt kesilmesi hem moral hem fiziki olarak 2 günde yıprattı bizi.
utkuşum banyoya alışmıştır kız bizim kaan ilk banyoda güzel uyudu ondan sonra tık yok. daha çok acıkıyo uykusu gelmiyo bizimkinin. haftada bir yıka sen şöyle pis pis koksun biraz sonra misler gibi olsun ben de gelip yiyeyim utkuşumukaydirigubbakcemile3
kızlar bu arada genel bebek bakımı topiğine ekledim ama aynı mesajı buraya da yazıyorum bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
arkadaşlar bebeğim 3 aylık sütüm azaldı. reflümüz olduğu için doktor AR (antireflü) mama kullanın dedi. ama bu mama bu aydaki bebeklere göre yoğun. 0+ biberon ağızlarından akmıyor. geniş ağızlı biberon aldım onu da tutamıyor.
şimdilik kaşıkla idare ediyoz ama geceleri uykusu açılacak bu sefer de kaşıkla yedirirsem.
3 aylık bir bebeğe yoğun bir mamayı hangi biberonla verebilirim acaba?
elimde yenidoğanlar için dr brown's var mama yoğun geliyo akmıyo, chicconun geniş ağızlı +4 ay biberonu var onu alamıyo. birde normal delikli kauçuk uçlu chicco aldım çekse gelecek mama ama onu ağzına bile sürmüyo öğürüyo.
saol canım benim yaa valla şimdide mamaya alışmaya çalışıyoz olmazsa normal mama alcam doktoru arıcam kusarsa da kussun benim sütümle de kusuyodu ama en azından kilo alıyodu.( eda hiç emmediğinden kahroluyodum bende.. ama seninki en azından 3 ay emdi be güzelim.. tamam her ane ister 2 yaşına kadar emsin ama işte bazen mümkün olamayabiliyo... bazen bebekler bırakıyo bazen süt olmuyo da emmek istiyo... inş. senin de sütün bollanır da emmek isteyen kaan paşa anne sütünü bolca alır.. mamayı da almaması normal be tatlım.. eda da utkuyu kıskanıp mama yaptırdı büyük biberona bi yudum içti şekersiz ıyy dedi bende tattım o zaman bakalım nasıl diye.. haklıydı iğrenç bişiydi... bizde içine şeker koyup öyle içirdik edaya o haliyle sevdi tabi. hatta versek her gün içicekti ya neyse kaydirigubbakcemile3 bizde utku emmiyo diye 3 günlükken mama aldık ama onu da sadece gece uykularında uyurken içti.. mama ziyan olmasın diye gece 1 kezvermiştim.. şimdide sütüm çok şükür yetiyo sanırım.. kilo alımı iyi çünkü.. aylık 1 kilodan aşağı düşmüyo inş. utku'm bari emer ve sütüm de bolca olur.. seniniçinde dua ediyorum tatlım valla yaa.. aslında herkes için.. tüm annelere bol sütler yarabbim :Saruboceq: biberonu da alır inş. kaan.. emzik beğendiremiyoduk şimdide biberonmu beğenmiyo fırlama kaydirigubbakcemile3 du bakalım.. bunlar karı da beğenmezler kaydirigubbakcemile3
yıkanma konusunda da bende sana katılıyorum önceden biriken kirler gidince bi hafifliyodu sanrım . şimdi hergün yıkanınca kir fln olmuyo ki. oğlan da mayışmıyo kaydirigubbakcemile3 haftadsa bir yıkanınca hem kokuyo diye kimse de sevmez kaydirigubbakcemile2 hihoyyyt ama yıkanınca sen gel tatlım.. aa ne demekk.. miis gibi kokarken seversin.. yersin bol bol. kaanı da getir ama gamyoncuiremsu bende boş durmıyım :roflol:
canım aç aç uyumayıncada sabahlıyoz bari karnı doysun diye verecem gece artık napim:sinifsinif:tuğbacım.. biz çok şükür iyiyiz yazmayı unutmuşum.. iyi olmaya çalışıyorum.. burnum bı tıkanıyo bi akıyo :)))
mama içinde.. hiç bir fikrim yok be güzelim.. mamanız koyu kıvamlıymış. normal biberondan akmayabilir.. diğerlerini de kaan almıyomuş.. biz aptamil kullandık o su gibi bişiy zaten sorun olmuyo ama ne bilim.. inş. kullanan ark.lar vardır da yardımcı olurlar.. kaşıkla gece çok zor olur.. uykusu bi açılırsa sabahlar mazallah...
canmım benim yaaa senin sıkıntın hiç bitmezmi yaa kıyamam ben sana..tatlım ben önce aptamil pre kullandım bu ay aptamil comformille geçtik sinirimi daha kolay olduğu için.önce biberon olarak avent kullandım o geniş ağızlıydı sanırım ki oğlum sık yutmaya çalışırken boğuluyordu.sonra dr browns 0+ aldım şuan onu kullanıyorum ve çok memnunum.sen istersen dr browns biberonun ağzını azıcık daha aç del yani.mama yoğunsa daha kolay gecer ucundan.o biberonla gaz sorunuda yaşamazsın hem canım..
ee düğünde size iyi eğlenceler bizde pazar günü izmitteyiz eşimin en yakın arkadaşı evleniyo eşim de nikah şahidi ama bu beslenme sorunlarıyla orada neler yaparız hiç bilmiyom:sinifsinif:utku uyandı.. ben kaçar.. hayırlı cumalar tekrardan.. gün içinde inş. girmeye çalışırım.. haftasoınu dayımın oğlunun sünneti var.. yarın sabah annemlere gidip pazar akşamı döneriz.. bütün akrabalarım annemlerin evinin çavresinde oturuyo.. bi ben uzaktayımama en azından aynı şehirde.. ay yine uzattım.. hadi iyi günler..
:))) benimki ar yi de yüzünü buruştura buruştura içiyo canım zaten açlığını bastırıncada yemiyo. aventi hemen sipariş vercem valla böyle olmuyo.evet canım conformil in kokusuda tadı çok kötü ama benim oğlum nasıl içio hala anlamış değilim sempatiksalakcinni sen avent i dene bide canım..umarım işine yarar.
canım benim heryerde okuduklarımdan anladığım şu: doktorlar pirinç unu ek gıda vs yi hem bebeklerin sindirim sistemleri hazır olmadığı için hem de onların tadını beğenip de anne sütünü bırrakmamaları için tavsiye etmiyorlar. yani pirinç unu besleyici sanırım ama anne sütü kadar değil. zaten geldik 3. aya kadar uykuları düzelecek az kaldı bence pirinç unundansa gece mamasını fazla yapıp vermen daha mantıklı.bu arada herkeze hayırlı cumalar kızlar..bol sütlü günler diliorum herkeze..benim aklıma takılan bi sürü şey var yine.. sizinde fikrinizi almak istedim
dün kayınvaldem artık başla prinç unu mamasına kendin yap ver bişe olmaz dedi.p.tesi doktora götürecem dedim sormadan başlayamam.birde aynı ofiste çalışan arkadaşım bebeğine 2 aylıkken başlamış ek gıda vermeye princi su ve azıcık sütle haşlayıp blendırdan geçirip içirmiş geceleri tok tuttuğu için bebek rahat rahat uyurmuş.bide helle yapıodum dedi.helleyide 1 kş un çay kaşığının ucu kadar az tereyağ bi çay bardağıda su ve azcık nane.bu çok besleyiciymiş.bunlarla büyüttüm diyo sağlığı yerinde kilosuda maşallahı var yani.siz bu konuda ne düşünüosunuz ben henü cesaret edemem sanırım
birde ben geçen hftan beri elma ve nektarin suyuna bşladım.iki üç kaşık veriorum bayılıo poyraz devamı gelmeyince kızıyor sizce erkenmi kızlar ya ne zamandır sorcam unutuyorum.
ayrıca sağmakla süt artar metodu hikaye kaç gün oldu her defa sağdığımda 70 cc yi geçemiorum((
ay ne çok şey yazdım hepinizi öpüorum
ay refişim kusura bakma dalgınlığıma ver utkuşum 1 kg alıyomuş ayda 1000 kere maşallah ona( eda hiç emmediğinden kahroluyodum bende.. ama seninki en azından 3 ay emdi be güzelim.. tamam her ane ister 2 yaşına kadar emsin ama işte bazen mümkün olamayabiliyo... bazen bebekler bırakıyo bazen süt olmuyo da emmek istiyo... inş. senin de sütün bollanır da emmek isteyen kaan paşa anne sütünü bolca alır.. mamayı da almaması normal be tatlım.. eda da utkuyu kıskanıp mama yaptırdı büyük biberona bi yudum içti şekersiz ıyy dedi bende tattım o zaman bakalım nasıl diye.. haklıydı iğrenç bişiydi... bizde içine şeker koyup öyle içirdik edaya o haliyle sevdi tabi. hatta versek her gün içicekti ya neyse kaydirigubbakcemile3 bizde utku emmiyo diye 3 günlükken mama aldık ama onu da sadece gece uykularında uyurken içti.. mama ziyan olmasın diye gece 1 kezvermiştim.. şimdide sütüm çok şükür yetiyo sanırım.. kilo alımı iyi çünkü.. aylık 1 kilodan aşağı düşmüyo inş. utku'm bari emer ve sütüm de bolca olur.. seniniçinde dua ediyorum tatlım valla yaa.. aslında herkes için.. tüm annelere bol sütler yarabbim :Saruboceq: biberonu da alır inş. kaan.. emzik beğendiremiyoduk şimdide biberonmu beğenmiyo fırlama kaydirigubbakcemile3 du bakalım.. bunlar karı da beğenmezler kaydirigubbakcemile3
yıkanma konusunda da bende sana katılıyorum önceden biriken kirler gidince bi hafifliyodu sanrım . şimdi hergün yıkanınca kir fln olmuyo ki. oğlan da mayışmıyo kaydirigubbakcemile3 haftadsa bir yıkanınca hem kokuyo diye kimse de sevmez kaydirigubbakcemile2 hihoyyyt ama yıkanınca sen gel tatlım.. aa ne demekk.. miis gibi kokarken seversin.. yersin bol bol. kaanı da getir ama gamyoncuiremsu bende boş durmıyım :roflol:
canım aynen dediğin gibi versek ölmez çocuklar ama bilim aksini söylerken mamalar sütler varken neden verelim. bende deli oluoym her lafın başı biz hep yaptık bizimkiler çocuk değilmiydi. 30 yıl önceki uygulamaları dayatıyolar insana boşver canım biz bildiğimizi yaparız.kaydirigubbakcemile3tuğbacım haklısın canım bende öle düşündüm allah uzun ömür versinm çocuklarımıza her gıdayı zaten tadacaklar vakti zamnaında.kayınvalideme de bunları söyledim.ben yapıodum ne oldu taş gibi büyüdü çocuklarım diyor ölmediler..bende dedimki ozaman ki şartlar bugünkü kadar ilerde değildi.bukadar güvenilir geliştirilmiş mamalar yoktu hatta olan mamayı almaya bile maddi güç yoktu o yüzden siz bu tarz tariflere başvurdunuz olabiir dedim ama benim çok şükür imkanım varken bunlarla çocuğumu şimdilik yoramam.
merhabalar canımm valla 40 dan sonra benimde ara ara kısa kanamalarım oldı hah dedim regl oldum 1 günde kesildi. sonra bu ay bir regl oldum aman allahım buymuş dedim. lohusayken bşle bu kadar kanamam olmadı ama regl den sonra hayatıda hiçbişi değişmedi kilo-göbek falan haberin olsunkaydirigubbakcemile3hayırlı cumalar arkadaşlarrrrrr.umarım bütün nisan anneleri ve bebekleri iyidir.........
mamaya geçen arekadaşlar Allah kolaylık versin.anne sütü gerçekten çok kıymetliymş yazdıklarınızı okuyunca anladm.hazır süt ısısınoı ayalamana gerek yok.Rabbim size kolaylıklar versin.........
bende regl olmadm sanki regli olunca bütün karnım gidecekmiş gibi hissediyorum ama öyle olmuyo diyorlar.73 ile doğuma girdm 1 aydır 66 kiloda çakılıyım yaçspor yapmak istiyorum mekik çekmek falan bundan sonra artık....
heee birde size bişey soracaktım.kırkımız çıktıktan sonra kanamam kesilmemesine rağmen ben yinede banyo yaptm.ama zaten bu 40 günlük süreçte de fazla kanam olmamıştı....neyse bu banyo yaptıktan 4-5 gün sonrasında bile benim az az kanamam oldu.hani bazıları der ya 40 gün dolunca pat diye kesilir?bende diyorum acaba kesilmedide regli mi oldum yoksa ben mi bilmiyorum?
canım aynen dediğin gibi versek ölmez çocuklar ama bilim aksini söylerken mamalar sütler varken neden verelim. bende deli oluoym her lafın başı biz hep yaptık bizimkiler çocuk değilmiydi. 30 yıl önceki uygulamaları dayatıyolar insana boşver canım biz bildiğimizi yaparız.kaydirigubbakcemile3
merhabalar canımm valla 40 dan sonra benimde ara ara kısa kanamalarım oldı hah dedim regl oldum 1 günde kesildi. sonra bu ay bir regl oldum aman allahım buymuş dedim. lohusayken bşle bu kadar kanamam olmadı ama regl den sonra hayatıda hiçbişi değişmedi kilo-göbek falan haberin olsunkaydirigubbakcemile3
ahh canım bende şimdi anladım önceden nerde emzircem mama olsa her yerde verilir falan diye mızırdanırdım. meğer ne nimetmiş anne sütü. kaan mama beğenmiyo, biberon beğenmiyo bol bol emdiği günleri mumla arıyom şimdiden:sinifsinif:
canım onu bizimkide yapıyo bende rüyasında sütaşları görüyo diyom birde uyanmaya yakın yapıyo acıktığını düşünüyorum o zaman çünkü yalana yalana uyanıp meme istiyobişey daha soracaktım kızlar size.benim oğlan uykuda da meme emer gibi ağzını oynatıyo dr a danışmayı unuttum ama emzik veriyorum bazen uykudan önce uyuyunca atıyo ama sanki meme emermiş gibi emme refleksi yapıo.acaba dili küçük kalır mı yaw?
canım gebzeye geldiğinde mutlaka görmek isterim seni tabi benim gönlümden seni evimde ağırlamak geçiyor ama sen nasıl istersen ister dışarda ister evde görüşürüz mutlaka. ben bu pazar yarımcaya düğüne gidecem ama nasıl gticez çocukla ne olcak bilemiyorum büyük ihtimalle fırsatım olmaz sana uğramaya çğnkğ kendi arabamız yok giden bir tanıdığın arabasıyla gidip döncez. ama yinede eğer imkanım olursa mutlaka ararım tatlım.tugbacım öle açıyorum okuyabildiğimi okuyorum canım gebzeye geldiğimde senide arar belki dışarda buluşuruz yüzyüze tanışmış oluruz bir çay içeriz diye dedim cnm ama sen de körfeze gelirsen beklerim ona göre
ben genelde akşam kocam gelince bi tarftan kızı pışpışlayıp bi tarftan onun cepten giriyorum pek geçmiş okuyamıyorum gördüklerime cvp yazıyorum reyhancım ve bazen böle kızımın gündüz uyudugu ender anlarda girebiliyorum işte çünkü benim cimcimenin gündüz uyuma kavramı yok pek bence alınganlık yapma tatlım banada cvp yazmıyolar ama takmıyorum herkes bebkleri eviyle ugraşmaktan ne yaptıgını bilmez durumda ki be bazen açıyorum böle açık unutup kaldıgı bile oluyor herkesin farklı koşturmacası var canım
merabalar canım bizimde bu ay 400 gramı zor görecez sütümüz azaldı nerdeyse kesildi. hele bu hafta hiç kilo alamadı oğlumslm kızlar ...
gecmişte birkmiş tam 20 sayfa nerden baslasam okusam bilemedim....
bu arada kısa kısa özet geceyim bariii...
kuzey bu ay sadece 250 gram almış,nazar mı değdi ne oldu anlamadım oğluşuma ....moralim çok bozuk sanırım kuzey buyudukçe sütüm yetmemeye basladı en az ayda 500 gr almalı dedi doktor ama....
uyku düzeni 3. aya girdiğimiz halde hala şaşık durumda....
gaz durumu duzeldi ya buna sukur dyelim...
bu arada sabah saçımı boyattım karamel rengine h,ç alışmaı gözüm bir acayip geliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?