karılar yardım yav... benim bebe yüzüstü yatınca ohhh 4-5 saat kesintisiz yatıyoo. gazı falan rahat çıkıyo. sırtüstü 2 saatte 1 uyanıyoo. her yerde ani bebek ölümlerini önlemek için yüzüstü yatırmayın diyoo. yatırsam mı yatırmasam mı?
merhabaaaa 3-5 gündür giremiyorum herkes iyidri umarım. face e arasıra bakabiliyorum ama buraya pek fırsat bulamadım bugünlerde..
çok özledim ben sohbetleri yaa
canım gündüz uykularında yüzüstü, geceleri yan yatır. gerçi dönüyorlar artık sırt üstü pozisyona:) yani gündüz gözünün önünde bişicik olmaz))
kızlarrrr...................
saçlarımı beyenmenize çok sevindim....hepinizi tek tek öpüyorum....
sanırım yavaş yavaş bende beyenmeye başlıyorum....:))))))))))))))))
kuzişimin yeni fotoları içinde bakmanızı öneririm ....
aslında yarın geliyo süper fotolar....
içimdeki kız isteği ile kuzise çember taktım oyalı falan amanınnn çok yakıştı....
eşim kızıyo maskara ettin oğlumu diye....
nese yarın görülşlürük bol bol öpüldünüz....
meltem çok geçmiş olsun tatlım
fıızcım nede olsa buyuktur alttan al dermısım he he he he ben asla senın gıbı davranmazdım kaynanam olsa dermısımsukret sen en azindan baska sehirdesin ustelik kadinin kocasi var baska cocuklari var farzetet sadece hayatta senin kocan var yakini baska kimsesi yok.. ben ayni sehirde olcam belki evlerimizde yakin olcak kabus dolu gunler beni bekliyor simdi benim yazilarimi okuyan arkadaslar diyecekki klasik kaynana gelin catismasi kavgasi. iste bu oyle degil ben hayatimda kimseyle kavga etmedim ne bir agzi kavgasi ne seimi yukselttim kimseye. ogrencilerim bile hep derki hocam biz sizin birine kzidiginizi dusunemiyoruz hayal edemiyoruz 40 kisilik manya siniflara girerim yinede hep gulumserim kizmam kimseye. kardelen ayse diye dalga gecerlr hatta benle, ve ben boyle bir deliyi 5 sene idare ettim zaten ben kavga etmedim o benle etti.yani bu durum gelin kaynna meselesi degil . zaten burda i arkadas yazmisti salihaydi sanirim iyi gelinde yoktur iyi kaynanada acayip hosuma gitti cok dogru bir teshis :)
benımkızda öyle guzel uyuyodu unutmustum ne zamandır bak hatırlattıgın iyi oldukarılar yardım yav... benim bebe yüzüstü yatınca ohhh 4-5 saat kesintisiz yatıyoo. gazı falan rahat çıkıyo. sırtüstü 2 saatte 1 uyanıyoo. her yerde ani bebek ölümlerini önlemek için yüzüstü yatırmayın diyoo. yatırsam mı yatırmasam mı?
bende şimdilik ööle yapıyorum. dün yüzüstü bizim yatağa yatırıp mutfağa gittim. telefonu almaya odaya bi gittim benim küçük adam yatağın kenarına kadar gelmiş halıya dalış yapmaya hazırlanıyo. ayağıyla ite ite kendini yatağın ucuna getirmiş. artık hiç göz önünden ayırmamak lazım yav.
bende şimdilik ööle yapıyorum. dün yüzüstü bizim yatağa yatırıp mutfağa gittim. telefonu almaya odaya bi gittim benim küçük adam yatağın kenarına kadar gelmiş halıya dalış yapmaya hazırlanıyo. ayağıyla ite ite kendini yatağın ucuna getirmiş. artık hiç göz önünden ayırmamak lazım yav.
huuu meltem nede senin kaynana simdi . en zon dovmustun durumu nasil... bide bizimkine el ativersen cancagzim :0
bende cok aramistim buyuk harfle ve tirnak icinde yazacaksin bak bu cok onemli tirmaksiz yaparsan olmiiiiiiiiiiiiii:)
arkadasım sana ıyı gunler o ılk kaynanamdı ben 3 evlılıgımı yaptım turkıyeye gelınce hangı ıle gelcenı sormustum tttaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ne zaman görmedın heral
arkadasım sana ıyı gunler o ılk kaynanamdı ben 3 evlılıgımı yaptım turkıyeye gelınce hangı ıle gelcenı sormustum tttaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ne zaman görmedın heral
günayydııın....
deniizz.. günaydın tatlım.. açık görünüyosun... bak filiz bize yazmış :)))
nabersin bu arada? oğluş nasıl?
filizcim.. tatlım.. kocişi gönderdim ama işte oğlanı emzir fln.. az da keyif yaptık oğlumla yatakta :) geç kaldım kusuruma bakma :))))
filizcim... sana şimdiden iyi uykular diyim.. video bende de var bikaç tane.. ama bizim oğlan kamera görünce tık duruyo :) değil agulamak,kıpırdamıyo bile :)) benim koneşturupda annemin yandan gilice çektikleri var sadece.. onları da bilg. yavaş geliyo sanırım bir türlü yükleyemedim face e... kalan 1saat diyo. bi bakyorum 5-10 dk. sonra :)) kalan 8saat fln :)))
kaydirigubbakcemile3 olarrr... bıcı bıcı ettirip yeriz oğlanları cokacimcoook aa haksızmıyım tatlım ya karıkonusunda...alırsınbir iki kullanır biberona yaptığı gibi ı ıhh bunun saçı sarı :roflol:v başka alırsın.. bi bakar ı ıhh bunun boyu kısa :roflol: şaka bi yana hayırlı bir ömür hepsne inş. :Saruboceq: uyumayınca napıcaksın tatlım yaa.. 2-3 saat uyusun diye oyalıucaksın olmadı.. açlıktan sabaha kadar yırtınmasından iyidir :) bu arada iyi eğlenceler dileğin için teşekkürler.. size de öyle inş. sorun da yaşamazsınız beslenme konusunda...
şekerim o zaman senle buluşup banyo partisi yaparız sonra da bebişleri değişip severizkaydirigubbakcemile3
bu arada bunlar karıda beğenmez dedin ya koptum benkaydirigubbakcemile3
canım aç aç uyumayıncada sabahlıyoz bari karnı doysun diye verecem gece artık napim:sinifsinif:
ee düğünde size iyi eğlenceler bizde pazar günü izmitteyiz eşimin en yakın arkadaşı evleniyo eşim de nikah şahidi ama bu beslenme sorunlarıyla orada neler yaparız hiç bilmiyom:sinifsinif:
tersten başlıyımbu kez :) ben sütümü sürekli sağmıyorum o yüzden bilemiycem.. 2kez sağdım çıkan sütle de doydu sanırım..devamını istemedi çünkü :) ama zati benim oğlan az az sık sık besleniyo -tatlicadiarzu- pirinç unu da vermeyi düşünmüyorum... boş yere kilo aldırmaktan başka bişiy değil gibi gel,iyo bana.. bir sürü ek besinler..mamalar,kavanozikaşık mamaları ve doğal yapılabilecek çıorbalar fln var.. ne bilim.. hem daha erken.. geçmişte de yaşamıyoruz :) helle de yapmam heralde.. ilk kez duydum zaten.. onu yiyebilen çocuk yayla çorbası da yer ayool. hem naneli hem pirinç ilk kullanılabilicek ek besinlerden to da tutar :)) meyva suyu bende arada veriyorum zaten.. hele kayısıya bayılıyo.. ama ağzına tutup emsin olayını yapamıyorum artık damaklarıyla koparıyo fırlama kaydirigubbakcemile3 ucunu ağzına dayayıp suyunu akıtıyorum yada öyle de devamını isterse 2 taneyi fln elma rendesinde ezdirip süzgeçten süzüyorum kaşıkla veriyorum zemuszemusbu arada herkeze hayırlı cumalar kızlar..bol sütlü günler diliorum herkeze..benim aklıma takılan bi sürü şey var yine.. sizinde fikrinizi almak istedim
dün kayınvaldem artık başla prinç unu mamasına kendin yap ver bişe olmaz dedi.p.tesi doktora götürecem dedim sormadan başlayamam.birde aynı ofiste çalışan arkadaşım bebeğine 2 aylıkken başlamış ek gıda vermeye princi su ve azıcık sütle haşlayıp blendırdan geçirip içirmiş geceleri tok tuttuğu için bebek rahat rahat uyurmuş.bide helle yapıodum dedi.helleyide 1 kş un çay kaşığının ucu kadar az tereyağ bi çay bardağıda su ve azcık nane.bu çok besleyiciymiş.bunlarla büyüttüm diyo sağlığı yerinde kilosuda maşallahı var yani.siz bu konuda ne düşünüosunuz ben henü cesaret edemem sanırım
birde ben geçen hftan beri elma ve nektarin suyuna bşladım.iki üç kaşık veriorum bayılıo poyraz devamı gelmeyince kızıyor sizce erkenmi kızlar ya ne zamandır sorcam unutuyorum.
ayrıca sağmakla süt artar metodu hikaye kaç gün oldu her defa sağdığımda 70 cc yi geçemiorum((
ay ne çok şey yazdım hepinizi öpüorum
ay refişim kusura bakma dalgınlığıma ver utkuşum 1 kg alıyomuş ayda 1000 kere maşallah ona
inş. kilo açığını kapatırsınız tatlım.. ama sağlıklı olsunlar da kilonun ne önemi var.. aldıkları her kilo onları taşımaya hoplatmaya çalışan annelerde kolarda ağrı olarak geri dönüyo -tatlicadiarzu- gazınız da düzene girmişslm kızlar ...
gecmişte birkmiş tam 20 sayfa nerden baslasam okusam bilemedim....
bu arada kısa kısa özet geceyim bariii...
kuzey bu ay sadece 250 gram almış,nazar mı değdi ne oldu anlamadım oğluşuma ....moralim çok bozuk sanırım kuzey buyudukçe sütüm yetmemeye basladı en az ayda 500 gr almalı dedi doktor ama....
uyku düzeni 3. aya girdiğimiz halde hala şaşık durumda....
gaz durumu duzeldi ya buna sukur dyelim...
bu arada sabah saçımı boyattım karamel rengine h,ç alışmaı gözüm bir acayip geliyor...
annenin evi bile olsarahat olmuyoo... dişin için geçmiş olsun... dünürümle biriki mesajlaştık.. kaldı sonra.. ben yazsam arasam oluyo da o aramıyo yazmıyo bende fırsatı olmuyo demekki rahatsız etmiyim diyorum.. ama özledim valla bende meraktayım.. ama özge daha iy,i bilir onu.. ailece görüşüyo onlar...selam kızlar...
korktuğum gibi olmadı.hiç acı hissetmedim çok şükür.1 hafta sonra tekrar gidip bitecek dişimin işi.
insanın evi gibisi yok valla.
1 gün kaldık ceyhanda kızım hemen huysuzlaştı.kayınvalidemlerde net de yokççok özlüyorum burayı.
bu arada refiiiiiiş dünürün ne zamandır uğramıyor.haberin var mı hiç?
ohaoldumsmile aaaa...ucuz atlatmışsınız.. Allah beterinden korumuş.. geçmiş olsun.. badanayı da dert etme.. daha sonra bi cila geçersiniz :)kızlllllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrr basıma ne geldı
sabah kan aldırmaya gıttım aleynayla bennuyu eve bıraktım patates kızartmak ıçın yagı ocakta unut ustune su dokmus butun mutfak sımsıyah badana yapıyorum allahtan kıreç sımdı bennuyu emzırme molası verdım
gaznın geçer inş. tatlım.. kolay gelsin sana.. iyi gezmeler. iyi tatiller... opuyorumnanaktanselam kızlar nasılsınız 1 haftadır giremiyorum ablamlar geldi malum yeğenlereden bana fırsat yok malesef neyse bugün ablamlara geçtiler bizde pazar günü sabah yola çıkıyoruz 15 gün falan yokum çok şükür bebeğimin uykusu düzene girdi sadece 2 günde 3 günde bir altına yapıyor biaz ondan zorlanıyor o kadar ama hala gazı devam ediyor gazlı yiyecekler yemiyorum hala ama kvuna dayanamıyorum kavun yedimmi sabaha kadar uyumuyor sizlerde umarım iyisinizdir geçmişi okuyamıyrum ütülenecekler yıkanacaklar çok işlerim beni beklior
opuyorumnanaktan saol hayatıımm...slm slm slm
refıs bol eglenceler dugunde cnm
ben olsam cevap yazmazdım zemuszemus ayy çok mu kötüyüm ki acaba yaa :1rolleyes: .. ama beni o kadar üzdüyse burnundan getirirdim fitil fitil.. ama sen dayanamam insanlık bende kalsın diyosan yaz ama mesafeni koru...bombaaaaaaaaaaa kaynanam bana mesaj atmis ozur mesaji hala inanamiyorum . manyak kadin sagi solu belli degil ayarsiz iste ... bakti ben olmayinca msn yi acan yok bebegi goremiyr esim zaten iste evde de olsa acmiyor o bile anasina tahammul edemiyor heralde :) ben diyorum anacigin nette acta konus aman bosver ofline ol gormesin :)
filizim diye basiyor mesaj bomba bomba.com demek istiyorum . simdi en yapayim ben cevap yazayimmi yafff. konuyi bilmeyen ler icin solim kusumde ben kayinvaldeyle :)
benimkide kucak delisii.. balkondan baktırırken sorun yok.. ama salıncağına koyuyorum biraz da ben bakınayım diye.. e bunlarda kol yani. bi süre sonra kopuyo ölüyo ağrıdan.. bıraktığım an öyle bi çığlık.. komşular diyo düştü mü kaydirigubbakcemile3 kilolar içinde.. mekik çekebilirsin tatlım.. ben arada çekiyorum.. hem sezeryan 3ay oldu.. değil dikiş neler kaynardı ayool.. bide kaç kat dikiş var.. bişiycik olmaz.. benim 2. sezeryanım..herbişiyi yapıyorumöncelikle herkese iyi geceler arkadaşlar bizde bugün akşam çarşıya çıktık 6 gibi 10da döndük döndükten sonrada gazman kızm ve ağlamalarıyla uğraştık(uyutamadım birtürlü sonunda kucağıma aldım öle uyuttum neolcak ya bu bebişlerin hali kızlar benimki hep kucak istiyor valla sıkıysa gelde alma öle böle değil ağlaması inanın kıpkırmızı kesilip ugnma derecesinde sağlıkocagındaki hemşire bile şok oldu sesine kucak istiyor gaz sorunu zaten var kaka vardı şükür atlattık.bizden buugünlük bukadar buarada ya artık ben kilolarımdan nefret etmeye başladım nasıl gidecek bu kilolar sezeryanla doğum yaptım mekik gibi hareket falan yapsam dikişlere birşey olurmu kızlar buarada bende bugün adet oldum yuupyy inş şu karın gider belki.
yanında durmuyosan yüzüstü yatırma tatlım yine de.. noolur noolmaz sempatiksalakcinni sırt üstü de 2 saatte bir uyanıyo sa öpöp de başına koy akannehir yüz üstü de 4-5 saat.. aman allahımmm.. maşallahhhkarılar yardım yav... benim bebe yüzüstü yatınca ohhh 4-5 saat kesintisiz yatıyoo. gazı falan rahat çıkıyo. sırtüstü 2 saatte 1 uyanıyoo. her yerde ani bebek ölümlerini önlemek için yüzüstü yatırmayın diyoo. yatırsam mı yatırmasam mı?
öncelikinen kardeşim için teşekkürler.. yakışıklı Allah içinb yani... kardeşim diye demiyorum ama :)))) Allah sahibine bağışlasın hayırlısıyla :Saruboceq:evet ya yatsam iyi olcak ama iste insan ancak kendisine aksamlari zaman ayirabiliyor gerci ben bugun ne soylesem nankorluk etmis olurum kiz sabahtan beri uyuyor sagolsun bu ne demen yarin bizi otturcek demek. komutanim emret sabah 5 istima off...
komutan filan deyince snein kardesinde askerde degil mi hep okuyorum ama ne yazssam bilemedim allah kavustirsun. beni goca daha askere bile gitmedi offf poff bunalim.. benden tavisye evlenecek arkadaslara ( bu topik de ne gezerse ) evlenemeden onece iki sorun sorun
1) askeere gittin mi
2) anan deli mi? kafamçokkarıştı
bu arada facede gordum kardesinde yakiyor ortaligi allah sahibine bagislasin burhan altintopun deyimiyle cokkk yauuusukkluuuu kaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?