günaydın kızlarr... herkese iyi günler...
bugün çok işim vartemizlik yapmam lazım.. ama utku en uzun 15 dk. uyuyo sonra kucağa ve 2 saat fln uyumuyo.. şimdi başlasam 2 şer saat arayla 15 er dk. akşama anca biter :))) olmadı alt kata eltime bırakırım karnı tokken. o hoplatsın zıplatsın baksın işte :) bideee .. eda için tatil kitabı siparişi vermiştim.. onlar gelmiş. dün aradı adam.. gidip onları almam lazıım.. şimdide utku beyin dolabını topluyorum.. geçende büyük gelir daha diyerek giydirmediğim 3 bady küçük geldi.. biri lisanslı gs çıtçıtlısıydı kahroldum... okadar çok kıyafet ve o kadar çok hediye geldi ki hepsini şunlar şimdilerde olur bunlara daha var gibisinden ayırmam düzenlemem lazım yaa... ayy çok işim var ne duruyorum burda.. arada frsat bulursam da mola verirsem geçmişe bakmak istiyrum...
hıı. bu arada eda hanım dün saat 17:00 itibariyle deniz sezonunu açmış bulunmakta :) yani yaz sonuna kadar bişiy çıkmazsa anneannede yazlıkta.. bizde arada babamızla haftasonları fln kaçarız.. çok yorulmuştum ama cidden 2 sine ayrı uğraş.. şimdi uğraşım 1 e indi. geçici de olsa.. eda hanımla annanesi dedesi uğraşsın biraz da :))
ifilizcim.. günaydın tatlım.. sana yazıcaktım unuttum :) bize dr.umuz 15 günlükken başlattı o damlaya.. eda da da öyleydi yanlış hatırlamıyorsam 1 yaşına kadar devam ediliyo.. günde 3 damla.. ama oğlan hiç sevmiyo onu yaa.. yağ zaten :) öğğğh yapıyo ben kaşıkla sızanları toparlayıp hoop yine ağzının içine... :))) ikinci soruna gelince.. arada yatırıyorum ama utku yüzüstü uyumuyo.. herkes anlatıyo burda daha uzun uyuyo fln diye ama o pozisyonda göbeği eziliyo paşanın hiiç rahat edemiyo ama napsın o sırt üstü devriliyo ben yine döndürüyorum :) ama her gün şu kadar dk. düzenli bi olayımız yok yani :)
bosverınsenıze ıt ürür kervan yürür he de gıtsın evde üvey kızım varya kavga ettıgı zaman arkadaslarının ona söyledıklerını takmamasını söyledım aynı taktıgı bana uyguluyo sen sınırlenmeyınce ben çıldırıyorum dıyede açıkça söyluyornasıl sinirlerim bozuldu anlatamam kızlar yaa...sanki kendisi çok iyi
kocamı kaynımı balkona bağlamış zamanında iş yapabilmek için
bu muduryaniklava:
bende geleyımmı denızı ççççççççççççooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkk özledımmerhaba herkese yine geçmişe bakamadım yoğun bir hafta sonuydu.. ADA denize girdi. başta ağladı ayaklarına su değince. sonra babası alıştıra alıştıra girdi.. pek bi keyiflendi hanımım:)))
bende guneşte 5dak demlendırdıgım gun vermıyorum 1 yasa kadar 3 damla kullnılacakmm ıs dıgerlerınde bılmıyodumda kımsede sölemedıdehanimlar iki sorum olacak ilgililere duyurulur:
1) D vitamini damlasini ne zamana kadar kullanmayi dusunuyorsunuz vallahi bizim oyle bi damladan haberimiz bile yoktu 2 hafta once ben burdaki yazilarda gordum esime soyledim dr danistik oda alin deyince aldik kullanmaya basladik havalar her zaman iyi olmuyor gunese de cikamiyoruz
2) kizlar bebekleri yuz ustu yatiriyormusunuz biz yapmaya calisiyoruz ama cok zorlaniyor kafasini bi turlu kaldiramiyor bizde aciyoruz hemen ters ceviriyoruz. burda dogumdan sonra evine teftise geliyorlar bebegin yasadigi ortami gormek icin bide bebek bakimiyla ilgili bilgilendiriyorlar. bi kadin gelmisti burdaki saglik merkezinden . kadin mutlaka bebegi her gun yuz usti yatirin kol ve omuz kaslarinin guclenmesi icin 10-15 dk dedi. agzindaki pamukcuk icinde ( sanirim Fadime sormustu) temiz bir bezle agzinin icini silecekmisiz biz yapmadik ama hic... evin isisi 72 F olmaliymis mis mis mus pofff anlattida anlatti yani. aklimda da bisey kalmamis bildigimiz seyler zaten cogu. hastaneden cikmadan oncede zaten bir cd izletiyorlar aman allahim 5 saat bitmek bilmiyor emzirme egitimi aliyorsun psikoloji servisi geliyor depresyon testi yapiyor anket di formdu filimdi bezdiriyolar adami hala daha evine geliyorlar teftise. ucmus bunlar . bizde de saldi cayira mevlam kayira:) kazara cocuga bisey olsa yanmisiz valla mazallah hapse atarlar bizi zaten ben diyorum esime karpuz yalatalim oda hukumet bi duysa alimallah elimizden alirlar cocugu diyor :):)
bugün çok işim vartemizlik yapmam lazım.. ama utku en uzun 15 dk. uyuyo sonra kucağa ve 2 saat fln uyumuyo.. şimdi başlasam 2 şer saat arayla 15 er dk. akşama anca biter :))) olmadı alt kata eltime bırakırım karnı tokken. o hoplatsın zıplatsın baksın işte :) bideee .. eda için tatil kitabı siparişi vermiştim.. onlar gelmiş. dün aradı adam.. gidip onları almam lazıım.. şimdide utku beyin dolabını topluyorum.. geçende büyük gelir daha diyerek giydirmediğim 3 bady küçük geldi.. biri lisanslı gs çıtçıtlısıydı kahroldum... okadar çok kıyafet ve o kadar çok hediye geldi ki hepsini şunlar şimdilerde olur bunlara daha var gibisinden ayırmam düzenlemem lazım yaa... ayy çok işim var ne duruyorum burda.. arada frsat bulursam da mola verirsem geçmişe bakmak istiyrum...
hıı. bu arada eda hanım dün saat 17:00 itibariyle deniz sezonunu açmış bulunmakta :) yani yaz sonuna kadar bişiy çıkmazsa anneannede yazlıkta.. bizde arada babamızla haftasonları fln kaçarız.. çok yorulmuştum ama cidden 2 sine ayrı uğraş.. şimdi uğraşım 1 e indi. geçici de olsa.. eda hanımla annanesi dedesi uğraşsın biraz da :))
i
gocamla yine karsilikli bunalima girdik neyy 15 gunlukken mi ?biz cocuk ikibucuk aylik olunca basladik D vitaminine
........
kızlar inanamadım ya eşimi hocalara okutmuş ,muskalar yaptırmış ya....
durmadan hocada falcıda bu kadın .....
evliliğimi yıkmak istiyor...
allah bildiği gibi yapsın çok canımı yakmaya basladı
opuyorumnanaktan görüştüğünde mutlaka çooook selemımızı söyle.. ona de ki kk girmiyo diye diladan vazgeçtiğimi sanmasın.. arayı böyle soğutamaz kaydirigubbakcemile3 çok öpüyorum ikisini de..kızlar zeynebin çok selamı var.....iki kedili deli..............
diladan fırsat bulamıyormuş,hanfendi annesini hep yanında istiyormuş....
valla kızcağız yemek bile yapmaya vaktim yok dedi,öle ii anllıyormum ki onu,çünkü dilayı gördüm tanıyorum nası bebek olduğunu hak veriyorum....
ama genede eskiye nazaran iyilermiş...
seside çok ii geliyordu,çok sevindim.....
hepiniizi öpüyor.....
jalecim.. çook geçmiş olsun güzelim.. anne olmak çok zor bu durumlarda.. seni çok iyi anlıyorum.. ama ağlama sağlam dur ki oğlun da bian önce iyileşsin.. inşallah yakın zamanda tatameen atar bronşitini... eli de inş. geçer bi an önce.. demekki flastere alerjisi var... utku doğduğunda küçük bi parçayla denediler.. bazı kişilerde olabilş,yo.. baştan bilin en azından diye ama yoktu şükür... inş. ahmet de tamamen iyileşir bi an önce... :Saruboceq:iyi geceler arkadaşlar
günlerden sonra ilk defa giriyorum nete
haberiniz vardır salı günü tekrar doktora götürdüm yavrumu ve hemen akciğer filmi istedi ve yatışımızı yaptı bronşit başlangıcı dedi cuma günü akşam üzeride çıktık. ................ hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat versin
kaydirigubbakcemile3 pazar günü bacım.. kocişimle keyif yaptık.. ama zaten düğün vardı öğlen oraya gittik.. pazarları pek giremiyorum ben...ooo Deniz geldin mi? Refiye de gelir o vakit simdi :) Utkudan firsat yok galiba huhuuu komsuuu nerdesin ?
arada bizim de oluyo.. dr.a da götürdüm onun için.. ciğerlerinde bişiy yok.. boğazındaki balgam yapabilir arada dedi.. dünde hırıltısı vardı sonra gazını çıkarırken bi ağız dolusu balgam attı kendliğinden bi açıldı rengi bile canlandı yavrumun... çoksa bi götür dinlesinler isteresen ama arada ve azsa normaldir tatlım..kızlar kızımın bazen göğsünden hırıltılı nefes alıyor.ama görünürde bir
rahatsızlığı yok.günde 1 kaç defa çok heyecanlanınca oluyor.
doktora götürsem mi ya?
gündüz uyumuyosa benimki de yapıyo.. ayağında sallıyomusun.. ben balkonda serinde sallıyorum.. uyuyo bi yarım saat fln sonra emiyo.. hergün aynı şeyi bizde yaşıyoruz.. ama zaten bizim akşam 6 gece 12 arası ölme zamanımız.. ayaklarım kollarım kopuyooo delikafadulden hiç durmuyo o 6 saatte...iyi geceler arkadaşlar naıslsınız benim bir sorum var ya 2 gündür kızım 6 dan sonra emmemekte ısarar ediyor kucagımda hep ağlıyor sütüme bakıyorm var herzamanki gibi aynıydı sütüm ama bebeğim emmek istemiyor direniyor resmenya neden olabilir sizdede oldumu böyle hiç buarada ağzında hala pamukçuk var o acıtıyor olabilirmi öle olsa sabahta emmez anlamadım gitti ya pamukçuğa karşı neyapabilirim
ohaoldumsmile kötükedihüsonasıl sinirlerim bozuldu anlatamam kızlar yaa...sanki kendisi çok iyi
kocamı kaynımı balkona bağlamış zamanında iş yapabilmek için
bu mudur yaniklava:
kaydirigubbakcemile3 bi ucundan başladınmı bi şekilde bitiyo.. bide yemek yapçam onu yazmayı unutmuşum kaydirigubbakcemile3kolay gelsin o zaman sana refiyecim ben yoruldum okurken ne cok isin var pofff...
şu an geçen zamanı geri alamıycağımıza göre kaydirigubbakcemile3 şaka kız şaka bişiycik olmaz inş. hiçbirşey için geç değildir.. bundan sonra kulan bişiycik olmazz...gocamla yine karsilikli bunalima girdik neyy 15 gunlukken mi ?biz cocuk ikibucuk aylik olunca basladik D vitaminine
teşekkürler meltem hanım kaydirigubbakcemile3 bende geçen ay aldım cam rende.. ama daha öyle rendeleyerek yedirmeye cesaret edemedim.. o kadar çok miktarda pütürlü gıda sindiremez.. şiişkinlik yapar gaz yapar ne bilim korktum daha.. ama arada kayısının suyundan fln üzümden sıkıyorum ağzına.. ama sadece suyundan yani posa yok..kolay gelsın refıs hanım
kızlar dun kızıma cam rende aldım seftalı rendeledım çok guzel yedı
sımdı ıneklık yapma zamanı çagrılıyorum by by
canım arkadaşlar söylemiş 15. günden sonra diye bizede sağlık ocağında verdiler ama endişelenme 2 ay çok geç değilhanimlar iki sorum olacak ilgililere duyurulur:
1) D vitamini damlasini ne zamana kadar kullanmayi dusunuyorsunuz vallahi bizim oyle bi damladan haberimiz bile yoktu 2 hafta once ben burdaki yazilarda gordum esime soyledim dr danistik oda alin deyince aldik kullanmaya basladik havalar her zaman iyi olmuyor gunese de cikamiyoruz
2) kizlar bebekleri yuz ustu yatiriyormusunuz biz yapmaya calisiyoruz ama cok zorlaniyor kafasini bi turlu kaldiramiyor bizde aciyoruz hemen ters ceviriyoruz. burda dogumdan sonra evine teftise geliyorlar bebegin yasadigi ortami gormek icin bide bebek bakimiyla ilgili bilgilendiriyorlar. bi kadin gelmisti burdaki saglik merkezinden . kadin mutlaka bebegi her gun yuz usti yatirin kol ve omuz kaslarinin guclenmesi icin 10-15 dk dedi. agzindaki pamukcuk icinde ( sanirim Fadime sormustu) temiz bir bezle agzinin icini silecekmisiz biz yapmadik ama hic... evin isisi 72 F olmaliymis mis mis mus pofff anlattida anlatti yani. aklimda da bisey kalmamis bildigimiz seyler zaten cogu. hastaneden cikmadan oncede zaten bir cd izletiyorlar aman allahim 5 saat bitmek bilmiyor emzirme egitimi aliyorsun psikoloji servisi geliyor depresyon testi yapiyor anket di formdu filimdi bezdiriyolar adami hala daha evine geliyorlar teftise. ucmus bunlar . bizde de saldi cayira mevlam kayira:) kazara cocuga bisey olsa yanmisiz valla mazallah hapse atarlar bizi zaten ben diyorum esime karpuz yalatalim oda hukumet bi duysa alimallah elimizden alirlar cocugu diyor :):)
canım uykusu oldu için yapıyooo benim kızımda arada yapıyo onu tabii gündüz az uyuduysA hırçın oluyo bende kucağıma alıp gezinerek emziriyorumm sorun çözülüyooiyi geceler arkadaşlar naıslsınız benim bir sorum var ya 2 gündür kızım 6 dan sonra emmemekte ısarar ediyor kucagımda hep ağlıyor sütüme bakıyorm var herzamanki gibi aynıydı sütüm ama bebeğim emmek istemiyor direniyor resmenya neden olabilir sizdede oldumu böyle hiç buarada ağzında hala pamukçuk var o acıtıyor olabilirmi öle olsa sabahta emmez anlamadım gitti ya pamukçuğa karşı neyapabilirim
1.bizde 1.5 aylıkken başladık dogum dr sölememişdi sağlıkocağından ziyaretimize gelen ebeler söledi ondan sonra başladık..hanimlar iki sorum olacak ilgililere duyurulur:
günaydın hayriyecim ben de o sorunu genledeyaşayanlardanım gititiğimiz yerde yapmasa bile geldikten sonra çok fena acısını çıkartıyo 2 gündrü arabasıyla gezdiriyorum dün eşimle çarşıya çıktık bebişide arabasına koyup arabada uyuyor uyandığı zamanda başlıyor ağamaya o uyanır uyanmaz eve geliyoruz evdede başlıyor tabi ağlamaya devam ediyor hatta 2 gündür emmemektede ısrar edder oldu dah ben bebğim 2.5 aylık oldu 2 yere gidipte memnunca ayrıldım ondada paso uyumuştu hayret etmiştim insanın canı çok sıkılıyor gittiği yerde he dien üzerinde oluyorsun ağlayacak durmayacak korkusu hiç tad bırakmıyor zaten aynen bende dedim gezmek senin neyine diye ama gececek inş 3 ay daha yaprlar alışmak zorundlar hayatımız ev içindemi gececekyaaagünaydın kızlar herkeze mutlu bi hafta diliorum..
dün resmen anamdam emdiğim süt burnumdan geldi.gezme filan benim neyime..arkadaşımın oğlunun sünnet düğünü vardı çok hoş bi yerde şenlikli filan..dedim gidelim ayıp olmasın hem bana değişiklik olur hemde poyraz efendi hava almış olur..süslendik püslendik annemide aldım koyulduk yola kendi arabamızla rahat olur die gittik.hiç abartmıorum ilk 10 dk şaşırttı beni oğlum okadar müzik sesinde uyudu.sonra bi başladı ağlamaya allahım susturmak ne mümkün altı temiz kaarnı tok evden çıkarken her ihtimali değerlendiirp gazına varıncaya kadar çıkarmıştım.sıcak die şort filan giydirdim sıcaklanması mümkün değil.allahım deli etti beni anneme dedim kalk hadi evimize gidelim bu çocuk beni kalpten götürcek.eve geldik attıok onu salıncağına sustu uyudu beyfendi.napcam ben kızlar yaa çocuğumu alıp keyifle neden biyere gidemiorum ben.herkez denize bile götürüo bebişini.bunaldım evde olmaktan pazarları.allahtan kocam c.tesi akşamları dışarı çıkarıyo beni yoksa bu koşturmacada kafayı yicem.
iyi geceler arkadaşlar naıslsınız benim bir sorum var ya 2 gündür kızım 6 dan sonra emmemekte ısarar ediyor kucagımda hep ağlıyor sütüme bakıyorm var herzamanki gibi aynıydı sütüm ama bebeğim emmek istemiyor direniyor resmenya neden olabilir sizdede oldumu böyle hiç buarada ağzında hala pamukçuk var o acıtıyor olabilirmi öle olsa sabahta emmez anlamadım gitti ya pamukçuğa karşı neyapabilirim
hayırlı haftalar kızlar dün gece ilk defa gizoşa karpuz yalattım ve çok sevdi bir kez daha yalattım çok hoşuna gitti gülmeye başladı kuzucuğum artık yavaş yavaş alışsın başka tatlara:))
canım ya tattır nolcek ben ne zmandır kayısı kiraz elma suyu nektar suyu filan veriorum.zararı olmaz aksine faydası olur afiyet olsun gizem sultana
hayriyeciğim canım inan çok üzüldüm bitanem bende dün 2 düğüne birden gittim kızımla çok zor oluyo ama gitmemiz gerekne düğünlerdi canım benim kız bu sefer uyudu ne acıkma düşündü ne bişe :))annemde vardı ama biz erkenden annemlere gitmiştik orda bastı bizimkide yaygarayı sanırım benim kız herkese gitmeyecek insan yabancılamaya başladı kucağıma alınca ancak toftaştı ayy bu minnoşlar bizi öldürcek çok akıllılar çokkk ellerinde oynatıyolar:))
günaydın hayriyecim ben de o sorunu genledeyaşayanlardanım gititiğimiz yerde yapmasa bile geldikten sonra çok fena acısını çıkartıyo 2 gündrü arabasıyla gezdiriyorum dün eşimle çarşıya çıktık bebişide arabasına koyup arabada uyuyor uyandığı zamanda başlıyor ağamaya o uyanır uyanmaz eve geliyoruz evdede başlıyor tabi ağlamaya devam ediyor hatta 2 gündür emmemektede ısrar edder oldu dah ben bebğim 2.5 aylık oldu 2 yere gidipte memnunca ayrıldım ondada paso uyumuştu hayret etmiştim insanın canı çok sıkılıyor gittiği yerde he dien üzerinde oluyorsun ağlayacak durmayacak korkusu hiç tad bırakmıyor zaten aynen bende dedim gezmek senin neyine diye ama gececek inş 3 ay daha yaprlar alışmak zorundlar hayatımız ev içindemi gececekyaaa
merhaba herkese yine geçmişe bakamadım yoğun bir hafta sonuydu.. ADA denize girdi. başta ağladı ayaklarına su değince. sonra babası alıştıra alıştıra girdi.. pek bi keyiflendi hanımım:)))
walla yaa nasıl bozdu sinirimi...kaydirigubbakcemile2
canım hiç skma canını oğluna senden iyi kimse bakamaz.
:dance:
bosverınsenıze ıt ürür kervan yürür he de gıtsın evde üvey kızım varya kavga ettıgı zaman arkadaslarının ona söyledıklerını takmamasını söyledım aynı taktıgı bana uyguluyo sen sınırlenmeyınce ben çıldırıyorum dıyede açıkça söyluyor
bende geleyımmı denızı ççççççççççççooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkk özledım
bende guneşte 5dak demlendırdıgım gun vermıyorum 1 yasa kadar 3 damla kullnılacakmm ıs dıgerlerınde bılmıyodumda kımsede sölemedıde
yuzustu sıksık yatırıyorum özellıkle keyıflı oldugu zamanda yoruluyor hem sırtı dınlenır dogdugu gunden berı yatırıyorum
kolay gelsın refıs hanım
kızlar dun kızıma cam rende aldım seftalı rendeledım çok guzel yedı
sımdı ıneklık yapma zamanı çagrılıyorum by by
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?