senın nazarın degmıs ılk ondakkada ıyıydı dıyosun yagünaydın kızlar herkeze mutlu bi hafta diliorum..
dün resmen anamdam emdiğim süt burnumdan geldi.gezme filan benim neyime..arkadaşımın oğlunun sünnet düğünü vardı çok hoş bi yerde şenlikli filan..dedim gidelim ayıp olmasın hem bana değişiklik olur hemde poyraz efendi hava almış olur..süslendik püslendik annemide aldım koyulduk yola kendi arabamızla rahat olur die gittik.hiç abartmıorum ilk 10 dk şaşırttı beni oğlum okadar müzik sesinde uyudu.sonra bi başladı ağlamaya allahım susturmak ne mümkün altı temiz kaarnı tok evden çıkarken her ihtimali değerlendiirp gazına varıncaya kadar çıkarmıştım.sıcak die şort filan giydirdim sıcaklanması mümkün değil.allahım deli etti beni anneme dedim kalk hadi evimize gidelim bu çocuk beni kalpten götürcek.eve geldik attıok onu salıncağına sustu uyudu beyfendi.napcam ben kızlar yaa çocuğumu alıp keyifle neden biyere gidemiorum ben.herkez denize bile götürüo bebişini.bunaldım evde olmaktan pazarları.allahtan kocam c.tesi akşamları dışarı çıkarıyo beni yoksa bu koşturmacada kafayı yicem.
ha şöyleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeohh sefamız olsun mis gibi soktunuz popişi...
sıra bize gelse....
walla yaa nasıl bozdu sinirimi...
bosver herseye kafayı takmayın dıyorum
dediğin doğru valla it ürür kervan yürür
tünaydın.
bugün oğlum çok mızmız.kucak istiyo sürekli
sağol canımcım.....benım oğlumda da arada oluyor cnm ılk zamanlarda hasta oldu sanmıştım ama sonradan rahatladım
dediğin gibi yaparım gülsemincim sağol.canim bende bebise kullaniyorum ama benimkinin iki ucu var yani biri yedek
plastik olduklarindan ben her kullanimdan sonra kaynarliyorum kesinlikle
sende öyle yapabilirsin eger plastikse ucu ..
o zaman endişelenmeme gerek yok sağol sibelcim.merhaba meltem kimse olmayınca çıkmıştım o esnada sen gelmişsin görmeden çıktım çok pardonn
bende bu mantıgı anlamadım gitti...
yavrularımızı bizden başka kimse iyi bakamaz bu bi gercek kim ne derse desin
canım o benim kızımda da var doguştan beri var ama Dr sordum normal dedi 3 aydan sonra kaybolurmuş
bende istiyorum yagmur :)) bugun çok nemliydi ya resmen bunaldımmm dal kıpırdamıyooo
iyi geceler arkadaşlar naıslsınız benim bir sorum var ya 2 gündür kızım 6 dan sonra emmemekte ısarar ediyor kucagımda hep ağlıyor sütüme bakıyorm var herzamanki gibi aynıydı sütüm ama bebeğim emmek istemiyor direniyor resmenya neden olabilir sizdede oldumu böyle hiç buarada ağzında hala pamukçuk var o acıtıyor olabilirmi öle olsa sabahta emmez anlamadım gitti ya pamukçuğa karşı neyapabilirim
sağol fundacım.iyi geceler arkadaşlar yatmadan bakayım dedim.umarım herkescikler ve bebecikler iyidir.
canım ben kullanıyorum ama her kullanımdan sonra atmıyorum.plastik ucu ve süngerini güzelce yıkayıp peçetenin içine bırakıyorum kapatıyorum bi güzel.her defasında değiştirsem çok pahalıya gelir.
jalecim bunıu sana söylemeyi unumuşum sende ööyle yap.iyiki funda hatırlattı
fadimecim sanada iyi geceler.canım bi tarafını emmek istemiyosa diğer tarafını ver.yinede ağlıyorsa ayakta gezdirerek emzir ben öyle yapıyorum huysuzlandığı zaman.canım pamukçuk acıtırmı bilemiyorum ben.inşallah geçer minik prensesin sıkıntısı
ben yatıyorum kızlar iyi gecelerrrrrrrr.bi akşam erkenden yatayım ya
ben de istiyorum yaaaaa.kızım suyu çok seviyo zaten.merhaba herkese yine geçmişe bakamadım yoğun bir hafta sonuydu.. ADA denize girdi. başta ağladı ayaklarına su değince. sonra babası alıştıra alıştıra girdi.. pek bi keyiflendi hanımım:)))
pahalı olsun canım.önemli olan iş görmesi.10 lu yedek uçları satılıyo 9 lira. ama her seferinde atarsan pahalı olur. ben çok kirlenmediği sürece kullanıyorum tek ucu. bi de bu otribebenin denizsuyu var. ama pahalı 26 lira 20 lik kutusu. yalnız ben çok memnun kaldım sıkıyorum burnuna kaldırıyorum ayağa hooop akıyo bütün burnunun içindekiler. 2 günde bi yapmaya çalışıyorum.
filizcim 15 günden sonra başladık .ama ben hergün bacaklarını 9 gibi güneşletiyorum yine de.hanimlar iki sorum olacak ilgililere duyurulur:
1) D vitamini damlasini ne zamana kadar kullanmayi dusunuyorsunuz vallahi bizim oyle bi damladan haberimiz bile yoktu 2 hafta once ben burdaki yazilarda gordum esime soyledim dr danistik oda alin deyince aldik kullanmaya basladik havalar her zaman iyi olmuyor gunese de cikamiyoruz
2) kizlar bebekleri yuz ustu yatiriyormusunuz biz yapmaya calisiyoruz ama cok zorlaniyor kafasini bi turlu kaldiramiyor bizde aciyoruz hemen ters ceviriyoruz. burda dogumdan sonra evine teftise geliyorlar bebegin yasadigi ortami gormek icin bide bebek bakimiyla ilgili bilgilendiriyorlar. bi kadin gelmisti burdaki saglik merkezinden . kadin mutlaka bebegi her gun yuz usti yatirin kol ve omuz kaslarinin guclenmesi icin 10-15 dk dedi. agzindaki pamukcuk icinde ( sanirim Fadime sormustu) temiz bir bezle agzinin icini silecekmisiz biz yapmadik ama hic... evin isisi 72 F olmaliymis mis mis mus pofff anlattida anlatti yani. aklimda da bisey kalmamis bildigimiz seyler zaten cogu. hastaneden cikmadan oncede zaten bir cd izletiyorlar aman allahim 5 saat bitmek bilmiyor emzirme egitimi aliyorsun psikoloji servisi geliyor depresyon testi yapiyor anket di formdu filimdi bezdiriyolar adami hala daha evine geliyorlar teftise. ucmus bunlar . bizde de saldi cayira mevlam kayira:) kazara cocuga bisey olsa yanmisiz valla mazallah hapse atarlar bizi zaten ben diyorum esime karpuz yalatalim oda hukumet bi duysa alimallah elimizden alirlar cocugu diyor :):)
günaydın kızlarr... herkese iyi günler...
bugün çok işim vartemizlik yapmam lazım.. ama utku en uzun 15 dk. uyuyo sonra kucağa ve 2 saat fln uyumuyo.. şimdi başlasam 2 şer saat arayla 15 er dk. akşama anca biter :))) olmadı alt kata eltime bırakırım karnı tokken. o hoplatsın zıplatsın baksın işte :) bideee .. eda için tatil kitabı siparişi vermiştim.. onlar gelmiş. dün aradı adam.. gidip onları almam lazıım.. şimdide utku beyin dolabını topluyorum.. geçende büyük gelir daha diyerek giydirmediğim 3 bady küçük geldi.. biri lisanslı gs çıtçıtlısıydı kahroldum... okadar çok kıyafet ve o kadar çok hediye geldi ki hepsini şunlar şimdilerde olur bunlara daha var gibisinden ayırmam düzenlemem lazım yaa... ayy çok işim var ne duruyorum burda.. arada frsat bulursam da mola verirsem geçmişe bakmak istiyrum...
hıı. bu arada eda hanım dün saat 17:00 itibariyle deniz sezonunu açmış bulunmakta :) yani yaz sonuna kadar bişiy çıkmazsa anneannede yazlıkta.. bizde arada babamızla haftasonları fln kaçarız.. çok yorulmuştum ama cidden 2 sine ayrı uğraş.. şimdi uğraşım 1 e indi. geçici de olsa.. eda hanımla annanesi dedesi uğraşsın biraz da :))
bazı çocukalar gezmeyi sevmezmiş.mesela ben:)günaydın kızlar herkeze mutlu bi hafta diliorum..
dün resmen anamdam emdiğim süt burnumdan geldi.gezme filan benim neyime..arkadaşımın oğlunun sünnet düğünü vardı çok hoş bi yerde şenlikli filan..dedim gidelim ayıp olmasın hem bana değişiklik olur hemde poyraz efendi hava almış olur..süslendik püslendik annemide aldım koyulduk yola kendi arabamızla rahat olur die gittik.hiç abartmıorum ilk 10 dk şaşırttı beni oğlum okadar müzik sesinde uyudu.sonra bi başladı ağlamaya allahım susturmak ne mümkün altı temiz kaarnı tok evden çıkarken her ihtimali değerlendiirp gazına varıncaya kadar çıkarmıştım.sıcak die şort filan giydirdim sıcaklanması mümkün değil.allahım deli etti beni anneme dedim kalk hadi evimize gidelim bu çocuk beni kalpten götürcek.eve geldik attıok onu salıncağına sustu uyudu beyfendi.napcam ben kızlar yaa çocuğumu alıp keyifle neden biyere gidemiorum ben.herkez denize bile götürüo bebişini.bunaldım evde olmaktan pazarları.allahtan kocam c.tesi akşamları dışarı çıkarıyo beni yoksa bu koşturmacada kafayı yicem.
hayırlı haftalar kızlar dün gece ilk defa gizoşa karpuz yalattım ve çok sevdi bir kez daha yalattım çok hoşuna gitti gülmeye başladı kuzucuğum artık yavaş yavaş alışsın başka tatlara:))
hayriyeciğim canım inan çok üzüldüm bitanem bende dün 2 düğüne birden gittim kızımla çok zor oluyo ama gitmemiz gerekne düğünlerdi canım benim kız bu sefer uyudu ne acıkma düşündü ne bişe :))annemde vardı ama biz erkenden annemlere gitmiştik orda bastı bizimkide yaygarayı sanırım benim kız herkese gitmeyecek insan yabancılamaya başladı kucağıma alınca ancak toftaştı ayy bu minnoşlar bizi öldürcek çok akıllılar çokkk ellerinde oynatıyolar:))
aynen katılıyorum...dün kayınvalidemlere gittik kızlar.evde sadece eşimin annannesiyle babasının babası yani dede vardı.ayyyyyyy şu yaşlılar sabı sabır sabır dedim.doğru tut çocuğu düşürürsün.hep bi tarafa yatırma başı farklı şekil alır.çok girydime hasta edersin.çok soydun çocuğu sakın ceryanda kalmasın falan fila. 20 dk durduk 10 dk sı nasihatle geçti.en son bişey diyolardı ağzımla mırıldana mırıldana biliyorum ben ne yapacağımı dedim.ama nasıl diyolar bşrisi ordan birisi ordan.........ne olsa kulakları ağır işitiyoya mırıldanarak dedim bende.ayyyyyy zaten sıcak b yandan bunallttılar heeeeeeee.tam çıkma yakını ki kaynanamların evi son kat ve teras yok bunaltıcı annanne gelin bize çay yap bende dedim göktuğ sıcaktan ağlıyo zaten bu sıcakta çay içilmez........
o kadar gelenekçilerki bazen dayanamıyorum onlara kayınvalidemler alıştıda büyükleride takmıyorum.görümcem büyük olanı bile öyle onlar iyo ben yapmıyorum aluştılar artık huylarıma.aklıma ne yatıyosa ve mantıklıysa onu yapıyorum.onlara kalsa bizim çocuk onlara göre büyüsün herkes hışırlasın falan.mesela bi akrabalarının kızı var daha küçük ama pek bilmiş.dün oğlanın eline sürüyo elini kafasına ağzının kenarlarına kaldıki çocuk sokaktan geldi hiç el yıkama huyları yok.hiç öğretmemişlerkiiiiiiiii.bazen büyükler bile el yıkamıyo onlarda sinir oluyorum onlar gittikten sonra evi kırklıyorum resmen.......sanki aynı evin içinde kalıyouşuz gibi yatak odama rahtça girmeler belki 100 defa uyardım ama yok........insanı deli ediyolar.he bununlada kalsalar iyi oğlanın dolabını falan açıyolar size ne uleynnnnnnnnnn.ne kadar istemediğim huy varsa hopppppppp onlarda toplanmış........gerçi söylüyorum başkasının odasına girilmez şu yapılmaz bu yapılmaz diye..........
onun için boşverinnnnnnnn söyleyin gitsin.siz üzülceğinize onlar üzülsün.ben üniversiteye gidene kadar millet beni çok üzerdi baktım hep ağlayan üzülen benim bakış açımı değiştrdm.......millet ne derse desin bebeği en iyi annesi bilir o kadarrrrrrr
Ada bebeği nasıl denize soktunuz saat kaçtı bide güneş kremi sürdünüz mü ayy çok soru sordum deilmi?
Bizde çogu akşam konyaaltına gidiyoruz ama Elifimi sokmaya korkuyorum birde bi sitedeki DR bebeklerde 6 aydan önce deniz yasak demişti buda kafama takıldı tabii
ohh sefamız olsun mis gibi soktunuz popişi...
sıra bize gelse....
gelmiştir artık canım yaa. ne zamandı sizin tatil??
kız nazlı bin kere maşallah ada sultana seni pek üzmüyo annesi. denize gidecez biz kaanla valla rezil eder biziii:)
birazda kendimizden bahsedelim biberon-mama olayını çözdük şükür ama ne zaman vercem mamayı mememle ne zaman doyuyo anlamıyom süt olsa bile üstüne tam porsiyon mamayı götürüyo bizimkikaydirigubbakcemile3 uyku düzenimiz yine bozuldu sabırrr diyorum artık başka bişi demiyorum. uyumadan önce bol mama veriyom yinede 2-3 saat sonra açıyo gözleri ondan sonra da saat başı emişiyoz boş memedekaydirigubbakcemile3
ya aslında üzmüyor değil ama anlaşıyoruz artık. emzirme önlüğü taşıyorum heryere. kumsalda da emiştik ilk önce. sonra uyudu yengesine verdim ben denize girdim. uyanınca da onu soktuk:))
biberona alışmanıza sevindim. biz ilk günden beri kullanıyoruz. hakkaten büyük rahatlık.
arkadaşımın oğluda biberon almıyor. suyu bile kaşıkla veriyor malesef.
bu arada 3 ay kontrolümüze gittik. tam 1 kiloyla tamamladık bu ayı:)
6800 gr.
62 cm.
başçevresi 39 cm.
kol 15 cm.
çok şükür....
kızlar dun dısarı cıktıgımızda nezamandır okumak ısteyıpte bulamadgm kıtabımı buldum ve okumaya basladım.prof.dr.sabıha paktuna keskın^'ın ANNE İŞ'te adlı kıtabı.calısan anneler ıcınmıs gıbı gorunsede butun anneerı ılgılendırıyor.cok guzel mutlaka onerırım bbeklermıze nasıl davranmalıyız onu anlatıyor.ılk 3 yasın hayatlarının donum noktası oldugundan bahsedıyor..kuzucuklarımız ıcın.
çok haklısın katılıyorum sanadün kayınvalidemlere gittik kızlar.evde sadece eşimin annannesiyle babasının babası yani dede vardı.ayyyyyyy şu yaşlılar sabı sabır sabır dedim.doğru tut çocuğu düşürürsün.hep bi tarafa yatırma başı farklı şekil alır.çok girydime hasta edersin.çok soydun çocuğu sakın ceryanda kalmasın falan fila. 20 dk durduk 10 dk sı nasihatle geçti.en son bişey diyolardı ağzımla mırıldana mırıldana biliyorum ben ne yapacağımı dedim.ama nasıl diyolar bşrisi ordan birisi ordan.........ne olsa kulakları ağır işitiyoya mırıldanarak dedim bende.ayyyyyy zaten sıcak b yandan bunallttılar heeeeeeee.tam çıkma yakını ki kaynanamların evi son kat ve teras yok bunaltıcı annanne gelin bize çay yap bende dedim göktuğ sıcaktan ağlıyo zaten bu sıcakta çay içilmez........
o kadar gelenekçilerki bazen dayanamıyorum onlara kayınvalidemler alıştıda büyükleride takmıyorum.görümcem büyük olanı bile öyle onlar iyo ben yapmıyorum aluştılar artık huylarıma.aklıma ne yatıyosa ve mantıklıysa onu yapıyorum.onlara kalsa bizim çocuk onlara göre büyüsün herkes hışırlasın falan.mesela bi akrabalarının kızı var daha küçük ama pek bilmiş.dün oğlanın eline sürüyo elini kafasına ağzının kenarlarına kaldıki çocuk sokaktan geldi hiç el yıkama huyları yok.hiç öğretmemişlerkiiiiiiiii.bazen büyükler bile el yıkamıyo onlarda sinir oluyorum onlar gittikten sonra evi kırklıyorum resmen.......sanki aynı evin içinde kalıyouşuz gibi yatak odama rahtça girmeler belki 100 defa uyardım ama yok........insanı deli ediyolar.he bununlada kalsalar iyi oğlanın dolabını falan açıyolar size ne uleynnnnnnnnnn.ne kadar istemediğim huy varsa hopppppppp onlarda toplanmış........gerçi söylüyorum başkasının odasına girilmez şu yapılmaz bu yapılmaz diye..........
onun için boşverinnnnnnnn söyleyin gitsin.siz üzülceğinize onlar üzülsün.ben üniversiteye gidene kadar millet beni çok üzerdi baktım hep ağlayan üzülen benim bakış açımı değiştrdm.......millet ne derse desin bebeği en iyi annesi bilir o kadarrrrrrr
çay içmeye gelıversın bısey olmaz bebegı çıkaramadım kusura bakma deyıverırsınselam kızlar...
ya şimdide eşimin halası gelmiş ceyhana.
hiç gidesim yok bu sıcakta ya...
o gelsin bize hem biz niye gidiyoruz ki....
eşim de sen nasıl istersen diyor.a
ayıp olur mu ki ya.eşimin de pek gidesi yok.
12 gibiydi sanırım canım yaa ama öyle şiddetli değildi güneş.. krem sürdüm tabi sebamed +50. ilk ayaklarını soktuk bir irkildi bağırdı. sonra tekrar ayaklarını suya sokunca rahatladı yavaş yavaş da beline kadar soktu yüzdürdü babası...
çok ıyı olmus
ohh sefamız olsun mis gibi soktunuz popişi...
sıra bize gelse....
ınsallah
gelmiştir artık canım yaa. ne zamandı sizin tatil??
ya aslında üzmüyor değil ama anlaşıyoruz artık. emzirme önlüğü taşıyorum heryere. kumsalda da emiştik ilk önce. sonra uyudu yengesine verdim ben denize girdim. uyanınca da onu soktuk:))
biberona alışmanıza sevindim. biz ilk günden beri kullanıyoruz. hakkaten büyük rahatlık.
6800 gr.
62 cm.
başçevresi 39 cm.
kol 15 cm.
çok şükür....
masallah masallah
vereliniortaksüprizzzzz:jeyyar:
hanimlar iki sorum olacak ilgililere duyurulur:
1) D vitamini damlasini ne zamana kadar kullanmayi dusunuyorsunuz vallahi bizim oyle bi damladan haberimiz bile yoktu 2 hafta once ben burdaki yazilarda gordum esime soyledim dr danistik oda alin deyince aldik kullanmaya basladik havalar her zaman iyi olmuyor gunese de cikamiyoruz
2) kizlar bebekleri yuz ustu yatiriyormusunuz biz yapmaya calisiyoruz ama cok zorlaniyor kafasini bi turlu kaldiramiyor bizde aciyoruz hemen ters ceviriyoruz. burda dogumdan sonra evine teftise geliyorlar bebegin yasadigi ortami gormek icin bide bebek bakimiyla ilgili bilgilendiriyorlar. bi kadin gelmisti burdaki saglik merkezinden . kadin mutlaka bebegi her gun yuz usti yatirin kol ve omuz kaslarinin guclenmesi icin 10-15 dk dedi. agzindaki pamukcuk icinde ( sanirim Fadime sormustu) temiz bir bezle agzinin icini silecekmisiz biz yapmadik ama hic... evin isisi 72 F olmaliymis mis mis mus pofff anlattida anlatti yani. aklimda da bisey kalmamis bildigimiz seyler zaten cogu. hastaneden cikmadan oncede zaten bir cd izletiyorlar aman allahim 5 saat bitmek bilmiyor emzirme egitimi aliyorsun psikoloji servisi geliyor depresyon testi yapiyor anket di formdu filimdi bezdiriyolar adami hala daha evine geliyorlar teftise. ucmus bunlar . bizde de saldi cayira mevlam kayira:) kazara cocuga bisey olsa yanmisiz valla mazallah hapse atarlar bizi zaten ben diyorum esime karpuz yalatalim oda hukumet bi duysa alimallah elimizden alirlar cocugu diyor :):)
günaydın kızlar herkeze mutlu bi hafta diliorum..
arkadaşlar baby einstein,brainy baby ve daha başka 1 kaç tane bebek zeka gelişim setleri almıştık hamileyken.3 gündür günde 5-6 dakika seyrettitiyoruz.
kendinden geçiyor seyredeken:)heyecanlanıyor.
dün ilk defa bayağı gür bir şekilde kahkaha attı.
çıldırıyor ya çok sevdi....
ahhh fundacım ahhh böyle bu millet napcan işte yaşlılar hiç çekilmiyo yaşıtlarımız ve orta yaşlılar fikrini söylüyo ama insanca tavsiye olarak. ama büyükler emir veriyo çok bilmişler nolcak benimde başımda öyleleri var illallah dedim artık kimseye eyvallah yok bundan sonra tek bir lafım var .dün kayınvalidemlere gittik kızlar.evde sadece eşimin annannesiyle babasının babası yani dede vardı.ayyyyyyy şu yaşlılar sabı sabır sabır dedim.doğru tut çocuğu düşürürsün.hep bi tarafa yatırma başı farklı şekil alır.çok girydime hasta edersin.çok soydun çocuğu sakın ceryanda kalmasın falan fila. 20 dk durduk 10 dk sı nasihatle geçti.en son bişey diyolardı ağzımla mırıldana mırıldana biliyorum ben ne yapacağımı dedim.ama nasıl diyolar bşrisi ordan birisi ordan.........ne olsa kulakları ağır işitiyoya mırıldanarak dedim bende.ayyyyyy zaten sıcak b yandan bunallttılar heeeeeeee.tam çıkma yakını ki kaynanamların evi son kat ve teras yok bunaltıcı annanne gelin bize çay yap bende dedim göktuğ sıcaktan ağlıyo zaten bu sıcakta çay içilmez........
canım eğer hala hanım anlayışlıysa gelemiyoz çocuk çok huysuz kusura bakma biz bekleriz gibilerinden bir konuşma yeter. ama benim eşimin dayısının kızı babası gelince her allahın günü aradı babamı görmeye gelin diye. onlar acıbademde biz gebzede oturuyoz altımızda araba yok çocuk huysuz ama anlayacak adam lazım...selam kızlar...
ya şimdide eşimin halası gelmiş ceyhana.
hiç gidesim yok bu sıcakta ya...
o gelsin bize hem biz niye gidiyoruz ki....
eşim de sen nasıl istersen diyor.a
ayıp olur mu ki ya.eşimin de pek gidesi yok.
maşallah ada ya maşallahh çok güzel gelişimi canımya aslında üzmüyor değil ama anlaşıyoruz artık. emzirme önlüğü taşıyorum heryere. kumsalda da emiştik ilk önce. sonra uyudu yengesine verdim ben denize girdim. uyanınca da onu soktuk:))
6800 gr.
62 cm.
başçevresi 39 cm.
kol 15 cm.
çok şükür....
ilkbur cum çok sağol canım . rabbim kimselere yaşatmasınjnazcığım çok çok geçmiş olsun,okuyunca çok üzüldüm.hem oğlunun hem senin ağlamana hatta hiçbirinizin ağlamasına dayanamam yaaa..Alllah şifalar versin bütün bebişlerimizi korusun..
fundacım sağol canımm inşallahh . çok şükür evdeyiz. banada herkes öyle diyor öyle böyle büyüyecek diye ama kıyamıyor insan. cidden şimdilerde annemle babamı daha iyi anladım .jalecim çooooooooooooook geçmiş olsun.şükür eve gelmişsiniz.
ya ne kadar korusak da bebekler hasta oluyor.biz de hasta ola ola büyümüşüz işta.
ama anne olmak bambaşkaymış.kabullenemiyor hastalığı.
ahmetimiz en kısa zamanda tamamen atar inşallah.
canım benim çok sağol inşallah atlatacak yavrumgünaydın kızlar inş bebişlerinde annelerinde kayfi yerindedir
jalecim çok geçmiş olsun eve gelmeniz iyi olmuş ikinizde daha çabuk toparlanırsınız inş allah acil şifa versin ahmet bebek çabuk iyileşi
zeynebim çok sağol canım .jaleciğim canım çokkk çokk geçmiş olsun canım ahmetimi öp benim için kocaman rabbim acil şifalar versin eve çıkmakla iyi yapmışsınız canım o hemşireyi dün funda bana anlattı o kadar kızdımki birde bişeyolmaz demezmi yaaa bu insanlar ne kadar gaddarlaşıyo bazen ciğeri yanan bir anaya bunu nasıl söyler canım benim kıyamam sana rabbim tez zamnda o gülücüklerini artırsın ahmetimin canım benim
ohhhh gördüm resimlerinizi sefanız olsun tatlım ama yorum yazmaya fırsat bulamadım malesefbu arada herkese hayırlı hafta sonları biz dün çok güzel bir gün geçirdik dünürümle gezdik dolaştık iyi geldi bize babalar bebişlere baktı bizde rahat rahat oturduk fundayla sadece emzirme zamanı kucağımıza aldık babalar bir kez daha annelerin işlerinin ne kadar zor olduğunu:))
gülseminciğim çok güzel bir yazı bu harbi ne kadar ilginçmiş yaa annein sesini algıladıklarını doğduklarında bile tanıdıklarını bilirdim ama bu kadarını bilmiyordum doğrusu
heyy Allahımmkızlar kaynanam mehmet salihin kilo alımı ile son noktayı kodu neymiş biliyor musunuz?:uhm:
Mehmet Salih'e bakamıyormuşum. :1shok: :bbo: Ay sinirimden çatlayacam valla.Ben ne yapayım allah aşkına kadın bana kilolarını veremeyeceksin ama emzir yeme yok ye diyor.Ahhhhhhnaniknanik
canım benim çok sağol . aynen öyle bende nasıl dayandı bebeğim diyorum. biz bile hasta iken ne hale geliyoruz.jalecım eve gelmişsınız.cok gecmiş olsun.duydugumuzda ınanıyorumkı benım gıbı herkesın ıcınden bı parca kopmuştur Ahmet için..o an benımde aglayasım geldı.Rabbım onların acısını bıze versın bız cekelım cok kucukler nasıl dayanırlar..yavrum benım Ahmete guc,sanada sabır vermiş Rabbım.
[FONT
JALE canim benim ya simdi aldim haberlerini cok cok gecmis olsun canim ya
cok üzüldüm ahmetcige yavrum benim kiyamam :gitme:
kendini üzme canim sen iyi ol ki bebeginde iyi olsun canim benimm ALLAH yardimciniz olsun
canımcım iyiki söyledin 3 ünü atmıştım bile:)iyi geceler arkadaşlar yatmadan bakayım dedim.umarım herkescikler ve bebecikler iyidir.
canım ben kullanıyorum ama her kullanımdan sonra atmıyorum.plastik ucu ve süngerini güzelce yıkayıp peçetenin içine bırakıyorum kapatıyorum bi güzel.her defasında değiştirsem çok pahalıya gelir.
jalecim bunıu sana söylemeyi unumuşum sende ööyle yap.iyiki funda hatırlattı
fadimecim sanada iyi geceler.canım bi tarafını emmek istemiyosa diğer tarafını ver.yinede ağlıyorsa ayakta gezdirerek emzir ben öyle yapıyorum huysuzlandığı zaman.canım pamukçuk acıtırmı bilemiyorum ben.inşallah geçer minik prensesin sıkıntısı
ben yatıyorum kızlar iyi gecelerrrrrrrr.bi akşam erkenden yatayım ya
canımcım biz 5 günlükken başladık d vitamininehanimlar iki sorum olacak ilgililere duyurulur:
:
jalecim.. çook geçmiş olsun güzelim.. anne olmak çok zor bu durumlarda.. seni çok iyi anlıyorum.. ama ağlama sağlam dur ki oğlun da bian önce iyileşsin.. inşallah yakın zamanda tatameen atar bronşitini... eli de inş. geçer bi an önce.. demekki flastere alerjisi var... utku doğduğunda küçük bi parçayla denediler.. bazı kişilerde olabilş,yo.. baştan bilin en azından diye ama yoktu şükür... inş. ahmet de tamamen iyileşir bi an önce... :Saruboceq:
QUOTE]
refiyecşm çok sağol canım cidden öyleymiş
hala hırıltısı var malesef ama geçecek inşallah . dediğin gibi flastere alerjisi olmuş bide 4 gün boyunca hiç açmadılar hava almadı yavrumun eli.
özgecim çok sağol canımmgunaydınlar....
jalecim ahmet hastalanmış çok gecmiş olsun canım allah bi daha yasatmasın inşlh ....
rabbim sabır versin sana da
tuğbacım çok sağol güzelim inşallah atlatacağızkızlar merhabalar 2-3 gündür giremedim bayağı kaynatmışsınız geçmişe tam olarak bakamadım.
aklımda kalanlar:
[jalecim çok çok çok geçmiş olsun umarım ahmetim tamamen atlatır bir daha da böyle hastalıklar uğramaz size. en büyük sınavı atlatmışsın canım yeni anne için hastaneye yatırmak bebeğini çok zor olmalı tekrar büyük geçmiş olsun.
birazda kendimizden bahsedelim biberon-mama olayını çözdük şükür ama ne zaman vercem mamayı mememle ne zaman doyuyo anlamıyom süt olsa bile üstüne tam porsiyon mamayı götürüyo bizimkikaydirigubbakcemile3 uyku düzenimiz yine bozuldu sabırrr diyorum artık başka bişi demiyorum. uyumadan önce bol mama veriyom yinede 2-3 saat sonra açıyo gözleri ondan sonra da saat başı emişiyoz boş memedekaydirigubbakcemile3
ahh güzelimm yarama tuz bastındün kayınvalidemlere gittik kızlar.evde sadece eşimin annannesiyle babasının babası yani dede vardı.ayyyyyyy şu yaşlılar sabı sabır sabır dedim.doğru tut çocuğu düşürürsün.hep bi tarafa yatırma başı farklı şekil alır.çok girydime hasta edersin.çok soydun çocuğu sakın ceryanda kalmasın falan fila. 20 dk durduk 10 dk sı nasihatle geçti.en son bişey diyolardı ağzımla mırıldana mırıldana biliyorum ben ne yapacağımı dedim.ama nasıl diyolar bşrisi ordan birisi ordan.........ne olsa kulakları ağır işitiyoya mırıldanarak dedim bende.ayyyyyy zaten sıcak b yandan bunallttılar heeeeeeee.tam çıkma yakını ki kaynanamların evi son kat ve teras yok bunaltıcı annanne gelin bize çay yap bende dedim göktuğ sıcaktan ağlıyo zaten bu sıcakta çay içilmez........
en nefret ettiğim insan profilleri ama sen ne dersen de anlamıyor lar kiklava:
nazlıcım maşallah ada ya
tuğbacım mama ya başlamışsınız
bende mama+ süt ikilisi ile devam ediyorum biliyorsun ilk önce emziriyorum sonrasında da biraz bakıyorum eğer oğlum yine emmek istiyor yada huysuzlaşıyorsa mama yapıyorum. ölçüsünüde emmesine bağlı ayarlıyorum en fazla 150 ml veriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?