2010 Nisan Anneleri

senın nazarın degmıs ılk ondakkada ıyıydı dıyosun ya
ohh sefamız olsun mis gibi soktunuz popişi...
sıra bize gelse....

walla yaa nasıl bozdu sinirimi...
bosver herseye kafayı takmayın dıyorum

dediğin doğru valla it ürür kervan yürür
ha şöyleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

tünaydın.
bugün oğlum çok mızmız.kucak istiyo sürekli

alıver annesı
boshayallersmile

dün kayınvalidemlere gittik kızlar.evde sadece eşimin annannesiyle babasının babası yani dede vardı.ayyyyyyy şu yaşlılar sabı sabır sabır dedim.doğru tut çocuğu düşürürsün.hep bi tarafa yatırma başı farklı şekil alır.çok girydime hasta edersin.çok soydun çocuğu sakın ceryanda kalmasın falan fila. 20 dk durduk 10 dk sı nasihatle geçti.en son bişey diyolardı ağzımla mırıldana mırıldana biliyorum ben ne yapacağımı dedim.ama nasıl diyolar bşrisi ordan birisi ordan.........ne olsa kulakları ağır işitiyoya mırıldanarak dedim bende.ayyyyyy zaten sıcak b yandan bunallttılar heeeeeeee.tam çıkma yakını ki kaynanamların evi son kat ve teras yok bunaltıcı annanne gelin bize çay yap bende dedim göktuğ sıcaktan ağlıyo zaten bu sıcakta çay içilmez........
o kadar gelenekçilerki bazen dayanamıyorum onlara kayınvalidemler alıştıda büyükleride takmıyorum.görümcem büyük olanı bile öyle onlar iyo ben yapmıyorum aluştılar artık huylarıma.aklıma ne yatıyosa ve mantıklıysa onu yapıyorum.onlara kalsa bizim çocuk onlara göre büyüsün herkes hışırlasın falan.mesela bi akrabalarının kızı var daha küçük ama pek bilmiş.dün oğlanın eline sürüyo elini kafasına ağzının kenarlarına kaldıki çocuk sokaktan geldi hiç el yıkama huyları yok.hiç öğretmemişlerkiiiiiiiii.bazen büyükler bile el yıkamıyo onlarda sinir oluyorum onlar gittikten sonra evi kırklıyorum resmen.......sanki aynı evin içinde kalıyouşuz gibi yatak odama rahtça girmeler belki 100 defa uyardım ama yok........insanı deli ediyolar.he bununlada kalsalar iyi oğlanın dolabını falan açıyolar size ne uleynnnnnnnnnn.ne kadar istemediğim huy varsa hopppppppp onlarda toplanmış........gerçi söylüyorum başkasının odasına girilmez şu yapılmaz bu yapılmaz diye..........

onun için boşverinnnnnnnn söyleyin gitsin.siz üzülceğinize onlar üzülsün.ben üniversiteye gidene kadar millet beni çok üzerdi baktım hep ağlayan üzülen benim bakış açımı değiştrdm.......millet ne derse desin bebeği en iyi annesi bilir o kadarrrrrrr

selam kızlar...
ya şimdide eşimin halası gelmiş ceyhana.
hiç gidesim yok bu sıcakta ya...
o gelsin bize hem biz niye gidiyoruz ki....
eşim de sen nasıl istersen diyor.a
ayıp olur mu ki ya.eşimin de pek gidesi yok.

canım senin bebeğin var hem havalarda çok sıcak ayıp olmaz bak eşinde öyle diyomuş.sen bak keyfine görmek isteyen gelir görür bebeğini

benım oğlumda da arada oluyor cnm ılk zamanlarda hasta oldu sanmıştım ama sonradan rahatladım
sağol canımcım.....

canim bende bebise kullaniyorum ama benimkinin iki ucu var yani biri yedek
plastik olduklarindan ben her kullanimdan sonra kaynarliyorum kesinlikle
sende öyle yapabilirsin eger plastikse ucu ..
dediğin gibi yaparım gülsemincim sağol.

o zaman endişelenmeme gerek yok sağol sibelcim.

evet kızımda uykusu olup uyuyamayınca böle yapıyor.
pamukçuk içinde karbonatlı su ile temizle.emzirmeden önce de göğüs ucuna sür tatlım.

sağol fundacım.

merhaba herkese yine geçmişe bakamadım yoğun bir hafta sonuydu.. ADA denize girdi. başta ağladı ayaklarına su değince. sonra babası alıştıra alıştıra girdi.. pek bi keyiflendi hanımım:)))
ben de istiyorum yaaaaa.kızım suyu çok seviyo zaten.
saat kaçta girdirdiniz ?

pahalı olsun canım.önemli olan iş görmesi.

filizcim 15 günden sonra başladık .ama ben hergün bacaklarını 9 gibi güneşletiyorum yine de.
yüzüstü yatmayı çok seviyo defne.hergün yatıruyorum ben.

kolay gelsin refişcim.eda kardeşini de özler şimdi.erken gelmesin yanına:)

bazı çocukalar gezmeyi sevmezmiş.mesela ben:)
anneme illallah ettirirmişim bebekken gezmede.evde de çıtım çıkmazmış.

karpuz 1kere yalattım bende .ama benim kızım kirazı çok seviyo.

aynen katılıyorum...

amaan gitmiyoruz işte....
yarın zaten küçük görümcem gelecek kalmaya...

12 gibiydi sanırım canım yaa ama öyle şiddetli değildi güneş.. krem sürdüm tabi sebamed +50. ilk ayaklarını soktuk bir irkildi bağırdı. sonra tekrar ayaklarını suya sokunca rahatladı yavaş yavaş da beline kadar soktu yüzdürdü babası...

Son düzenleme:
arkadaşlar baby einstein,brainy baby ve daha başka 1 kaç tane bebek zeka gelişim setleri almıştık hamileyken.3 gündür günde 5-6 dakika seyrettitiyoruz.
kendinden geçiyor seyredeken:)heyecanlanıyor.
dün ilk defa bayağı gür bir şekilde kahkaha attı.
çıldırıyor ya çok sevdi....

nazlcım maşallah ada bebeğe.
evet biberon büyük kolaylık.

bende doktorum programında ve uzman tv de çok seyrettim konuşmalarını.
eminim kitabı çok faydaladır.

ben de tracy hogg un kitabını tavsiye ederim arkadaşlar.çok güzel.

hihoyyyt çok haklısın katılıyorum sana
çay içmeye gelıversın bısey olmaz bebegı çıkaramadım kusura bakma deyıverırsın

meltemcim biz osmaniyedeyiz ya.40 dakkalık yol ama geçen perşembe gitmiştik zaten.
kızımın düzeni bozuluyo ya gidince...

biz 4 günlükken başladık 1 yaşına kadar. sağlık ocakları bedava veriyor burada vitamini. yüzüstü yatırmayada 1 aylıkken başladık. başta çok çakıldı burun üstü yere ağladı falan ama şimdi hindi gibi dikiyo boynunu. hem gazını da güzel çıkarıyooo. hatta gündüz yüzüstü uyutuyorum. şimdide yerde yüzüstü debeleniyo..

bizde öyleydik valla. çok yoldan döndük geri. ama alıştı artık. hatta dışarı çıkacağımızı anlayınca sırıtıyooo. bi de ben bişey farkettim. ben çıkmadan gerilirdim ay duracak mı? ya ağlarsa ya şu ya bu diye... sanırım benim bit de anlıyordu gerginliğimi. ne zaman saldım kendimi, çocukta rahatladı valla.

hangisini tavsiye edersin. içerikleri ne kaça aldın? ay sorguya çeker gii oldu...

ahhh fundacım ahhh böyle bu millet napcan işte yaşlılar hiç çekilmiyo yaşıtlarımız ve orta yaşlılar fikrini söylüyo ama insanca tavsiye olarak. ama büyükler emir veriyo çok bilmişler nolcak benimde başımda öyleleri var illallah dedim artık kimseye eyvallah yok bundan sonra tek bir lafım var .
'' BU BEBEĞİN ANNESİ YANINDA MERAK ETMEYİN!!''

selam kızlar...
ya şimdide eşimin halası gelmiş ceyhana.
hiç gidesim yok bu sıcakta ya...
o gelsin bize hem biz niye gidiyoruz ki....
eşim de sen nasıl istersen diyor.a
ayıp olur mu ki ya.eşimin de pek gidesi yok.
canım eğer hala hanım anlayışlıysa gelemiyoz çocuk çok huysuz kusura bakma biz bekleriz gibilerinden bir konuşma yeter. ama benim eşimin dayısının kızı babası gelince her allahın günü aradı babamı görmeye gelin diye. onlar acıbademde biz gebzede oturuyoz altımızda araba yok çocuk huysuz ama anlayacak adam lazım...

maşallah ada ya maşallahh çok güzel gelişimi canım

merhaba arkadaşlarr güzel bir hafta diliyorum hepinize
bebişim bugün daha iyi malesef hırıltısı ve öksürüğü geçmedi ama keyfi yerinde çok şükür
sabahta kontrole gittik doktor ciğerlerinde bişey görünmüyor ama burnundaki hırıltı rahatsız ediyor sende yatırmak istemiyorsun eğer bi ilerleme olmazsa makinasını yazarız evde buhar verirsin dedi. inşallah gerek kalmaz
bana gelince hamdolsun diyeyim ama keyfim yok. kayınpederim fransadan gelmiş yine zor günler beni bekliyor

jnazcığım çok çok geçmiş olsun,okuyunca çok üzüldüm.hem oğlunun hem senin ağlamana hatta hiçbirinizin ağlamasına dayanamam yaaa..Alllah şifalar versin bütün bebişlerimizi korusun..
ilkbur cum çok sağol canım . rabbim kimselere yaşatmasın
fundacım sağol canımm inşallahh . çok şükür evdeyiz. banada herkes öyle diyor öyle böyle büyüyecek diye ama kıyamıyor insan. cidden şimdilerde annemle babamı daha iyi anladım .
günaydın kızlar inş bebişlerinde annelerinde kayfi yerindedir
jalecim çok geçmiş olsun eve gelmeniz iyi olmuş ikinizde daha çabuk toparlanırsınız inş allah acil şifa versin ahmet bebek çabuk iyileşi
canım benim çok sağol inşallah atlatacak yavrum
zeynebim çok sağol canım .
sorma hemşireler deli etti beni tamam onlar alışkın olabilirler ama baştan tedbir almaları gerekirdi
şimdilerde keyfi yerinde teyzesi tam yemelik oldu yine
ohhhh gördüm resimlerinizi sefanız olsun tatlım ama yorum yazmaya fırsat bulamadım malesef

heyy Allahımm klava:

canım benim çok sağol . aynen öyle bende nasıl dayandı bebeğim diyorum. biz bile hasta iken ne hale geliyoruz.
Allah razı olsun teyzesi
[FONT

JALE canim benim ya simdi aldim haberlerini cok cok gecmis olsun canim ya

cok üzüldüm ahmetcige yavrum benim kiyamam :gitme:

kendini üzme canim sen iyi ol ki bebeginde iyi olsun canim benimm ALLAH yardimciniz olsun

gülsemincim çok sağol güzelim
çok haklısın benim kendime dikkat etmem gerekiyor
canımcım iyiki söyledin 3 ünü atmıştım bile:)
canımcım biz 5 günlükken başladık d vitaminine
yüz üstü de zaman tutmadım ama gün içinde ara ara yatırıyorum mızmızlanmaya başlayınca da kaldırıyorum

tuğbacım mama ya başlamışsınız
bende mama+ süt ikilisi ile devam ediyorum biliyorsun ilk önce emziriyorum sonrasında da biraz bakıyorum eğer oğlum yine emmek istiyor yada huysuzlaşıyorsa mama yapıyorum. ölçüsünüde emmesine bağlı ayarlıyorum en fazla 150 ml veriyorum

merhaba jalecim çok geçmiş olsun sana ve ahmete şimdi nasıl inşlalah biranönce iyileişr hangi hastanede yattınız

nazlıcım maşallah ada ya

sağol canım.. bende dün sizi sormuştum. daha ii olduğunuza sevindim. geçicek o günlerde. bizde mama+süt gidiyoruz. ben 150 ye çıkmadım hiç en fazla 120 veriyorum. oda arasıra 100 cc hep verdiğim. eğer huysuzluk yaparsa biraz daha veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…