2010 Nisan Anneleri

filizcim.. maşallahhhh... diyorum prensese... ben nazara inanırım.. dinimizde bile var nazar çünkü...
annenin babanın bile nazarı değer diye düşünüyorum ve her gece uyutmadan önce okuruz ikimizde... bazen ağlanma krizini babası dualar fln nokuyo öyle çözüp uyutuyoruz.benim okuduğum pek fayda etmiyo sanırım yada kocişin nefesi kuvvetli :)))
ama inanç meselesi tabiki... her bebek farklı.. utku da gündüz uyuyoo uyanıyoo.. uyuyoo uyanıyoo.. ama en uzun 15 dk. uyuyoo.. şöyle saat 12 gibi 1-2 saat uyusa bide akşamüzeri 5-6 da uyusa günde 2 kezsonra gece uykusuna yatsa.. ama böyle kısa kısa uyuyuncazor oluyo.. hep başındasın.. gözünün önünden ayrıl katıla katıla ağlıyo görmelisin.. hep yanında istiyo.. şimdi uyuyo da burdayım yoksa nerdee... :)

amaa evlatlarım için herşeye değer... hayatım boyunca uyumasam da hiiç farketmez.. kızım ve oğlum iyi olsun.. sağlıkları yerinde olsun da benim önceliğim bu :)

utku uyurken bende yatayım dicem ama uyuyamam asla... birazcık uzanıp dinleneyim en azından.. görüşürüz yine..iyi günler...

günaydın hayriyecim..

ayşegülcüm e bebek.comdan almıştık.sağ beyin sol beyin geliştirici şeyler var.benim bile hoşuma gidiyo kızım seyrederken:)
şu an sadece baby einstein ve brainy baby den seyrettiriyoruz.diğerlerini incelemedim henüz.

refiş kızının keyfi yerinde desene.ben olsam ben de gelmezdim hakkaten.defnenin pek gündüz uykusu yok ve çok düzensiz hala.bazen 2 saat uyuduğu oluo bazende 25 dakka bile uyumuyor.napalım i olsunda.
ama uyumayınca da mızmız oluyor işte:)

günaydın arkadaşlar refişşş kaçmışın kız hemen filiz uykuya geçmiştir fundacım ve hayriyecim sanırım üçümüz varız kızlar dün bbebğim okadara yorduki beni eşimde yoktu hep bendeydi akşamüstü başladı gece 1 e doğru ancak uyutabildim bir baktım gecenin 3 gene uyandı birde görseniz nasıl uyanma iki dakka önce uyuyan bebek iki dakka sonra sanki uyuyan hiç o değilmiş gibi ya gözler fıldır fıldır valla hiç uyku falan mahmurluk falan yok 1 saat salla salla ben salladıkça o keyfe gelip iyice azıttı tepinmeye aşka gelmeye başladı kızım uyudu diyorumtepiniyo gözler etrafı seyrediyo güleyimmi ağlayayımmı yorgunluktan uykusuzluktan geberiyom sonunda uyudu valla çok susamıştım artı wc ye gitmem gerekiyordu aman dedim yat kızım yat fırsat fırsattır dedim:) valla bizim bebişte ancak 12 lerde uyuyor hiç öle dokuzlarda uyuduğunu görmedim anam nası bişeydir o bilmiyorum :gitme:

kızlarrr... utku sabah 8 de emdi uyudu...
ben yatayım diye gittim uyanık..
biraz oynaştık agulaştık fln.. saat 10 da emmek istedi..
yattım yanına bende bakışarak emişiyoruz... cokurcokur nasıl emiyo yavrum.. dedim oğlum sen 2 saat önce emdim sanki dünden beri aç..
öyle deeme kalmadı burnun fıkırtılar fln. dedim tıkanık heralde.. ay mememden ayırmamla beraber nasıl bir kusmak.. anlatamam... en şiddetli kusmasıydı doğduundan beri... çok panik oldum.. sadece yatıyo tıkanmasın diye kaldırıp oturttuğumu hatırlıyorum.. çok kustu ama yaa... bütün çarşaf,pike ikimizinde üstü başı.. tee yatağa kadar ıslanmış... kıpkırmızı oldu ,nefes fln alamadı..sonra açıldı... temizlendik fln bi gülücükler bi rahatlamış hal... keyfi süper şu an... ama neden kustu anlamadım yaa.. acaba burnu tıkanıkda emerken genzine mi kaçtı ondan mı oldu.. öksürük fln yok normalde.. sadece arada hırıltı oluo onu da gaz çıkartırken bi miktar balgam da çıkarıyo geçiyo hırıltı... ayyy bugün kontrol vardı kilo-boy.. dr.a bi söyliim yinede... ama sizin de böyle olan var mı? sürekli kusan bi bebek değil.. çok nadiren oluyo... neden böyle şaldır şaldır kusmuş olabilir? bi sorun yoktur demi

canım çok emmesinden bence benim kızda çok fala emdiği yada gögsümde çok durduğu zaman kusuyor doktormuzda öle dedi vücut fzlasını atıyormuş doktor boşver kussun kussunki fzlayı atsın rahtlasın demişti

fadimecim.. saol tatlım cvbın için.. fazlası varsa atsın tabi ama bu 1 lt.den fazla gibiydi sanki yaa.. fazlası bu kadar olmazkii
bide o çıkan sütü gördüm yani o kadarını neresine sığdırdı depıoladı anlamadım... bir emmede mi emdi o kadarını ne biliyiim.. bana mı çok geldi o an panilten bilemiyorum...
eltim geldi ona da dedim de midedeki erimeden yine emmeye çalıştıysa o yeni emdikleri çıkmıştır dedi ama ne bilim yaa.. bide nefessiz kaldı fln o fena korkuttu beni..

dedığın gıbı depolamiş annesi..sana bakarken yavrum emmişte emmiş..korkma bak nasıl keyflenmiş sonra refiyecım:teytey:

tuğbacım 150 cok değıl cnm zaten aptamıl ıse uzerınde yazıyor 150 normal.hegun mama sayımız degısıyor cnm valla ben sutun yetmedıgı heran verıyorum..

adamızda yüzmüş nisan kuzucuklarımız pek bı marıfetlı..açılışı ada yaptı bızde bu ay sonu gıdıyoruz bakalım bızımkı suya gırınce npcak...

kızlar dün gece gizoş hiç durmadı devamlı ağladı ğladı karnı tok altı temiz gazı yok anlamadık dün karşımızda bir komşu kadına ddimki artık ağlaması azaldı düzene girdik son bir aydır ayyy demezler olaydım nasıl bir ağlama ama kucakta susuyo ama yatırınca kıyameti kopardı neyseki gece 1den sonra toftaştıda yattık uyuduk :)))

ayyy özlemciğim gelmiş canım görüşemedik uzun zamndır tatlısı yaaa erinçiğim ne yapıyo öp kokla emi benim için birazda yumur şimdi tam yumurarak sevme zamnları da:))

ayyy özlemciğim gelmiş canım görüşemedik uzun zamndır tatlısı yaaa erinçiğim ne yapıyo öp kokla emi benim için birazda yumur şimdi tam yumurarak sevme zamnları da:))

canımsın...yumurmammı mıncık mıncık yapıyorum ben onu.evet goruemedık cnm .park sefanıza bayıldım ohh negzel yapmışsınız..aynı yerde olsaydık bızde gelırdık erınçle.gızemıme nazar degmış cnm..bızde denendı cunku..bı pazar mısafırım vardı.onlar varken uyuttum aaa hemen nasılda uyudu dedıler..gece nasıl dedıler soyle boyle dıye anlattım o gece yavrum sasırttı bızı.teyzem bıze bıle soyleme dedı..bende susuyorum artık...cok aglıyor dıcekmısımmm...sende op kokla gızemımı..a.s.

koklarım özlemciğim yok söylemem dahda canım yaa gerçekten şaşırdık dün gece elim ayağıma dolaştı resmen hiç böyle olmamıştık ne zamndır seviniyorduk düzenimiz oturdu 1 aydır faln diye şükürler olsun bugün daha rahat kuzucuğum .canım keşke keşke ahhh yakında olabilseydik dediğin ibi atar bebişleri kocişlere verirdik bizde fırsattan istifade modunda azıcık dedikodu:))yapıp gezedik dağ dağa kauşmamış ama insan insana bir gün olsa kavuşur canım hiç ummadığımız bir zamnda bakarsın yanyanada geliriz:))

aby einstein ı bulamadım ama brainy baby için 9 ay sonra diyooo. alsam mı? beklesem mi?

aby einstein ı bulamadım ama brainy baby için 9 ay sonra diyooo. alsam mı? beklesem mi?

bende sımdıbaktım 9ay dıyor..erkenyanı 9 ay olsun alırız....bızsımdılık fısher prıce kullanıyoruz muzıklı sekıltavana yansıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…