2010 Nisan Anneleri

yurdagülcüm nasılsın canım idil kızımız nasıl?bu tarafa gelme fijriniz vardı napıyosunuz gelcekmisiniz?gelirsen mutlaka beklerim

arkadaslar bugun youtube dan hoppalaya baktik cok komikti bebekler acayip mutlu gozukuyolardi acilen almam lazim. ama sanirim onumuzdeki ay daha uygun olacak. videodaki bebekler 5 aylikti ama sevincten cildiriyolardi. hoppala almayi dusunune varmi? .

günaydıınn.... herkese iyi günler.... dün bütün gün utku beyi pışpışladık.. hiiiç durmadı yaa bi bakıyosun gülüyo bi dk. geçmeden dudakları büzüyo... çözemedim.. tabi ev temizliği de kaldı ama umrumda değil.. bir ara yaparım.. şimdi de kucağımda tek elle yazmaya çalışan annesinin eline bakıyo klavyede :) hıı bide gece 12ye geliyodu yine uyudu.. fıkır fıkır çıtır çıtır sesler geliyodu.. hırıltısı var dedim .. nasıl üzüldüm.. ağlamaktan helk oldum.. soonra uyuyakalmışım.. 1 saat sonra fln sıçrayarak uyandığımda sessizce uyuyodu.. hırıltı yoktu.. çözemedim. acaba boğazında balgam fln vardı da omu tıkamıştı uyuduğu an.. yada bi dr.a götürsemmi yinede... dün gittik 3. ay kontrolümüze ama bişiyi yok diye dinletmedim dr.a...
maşallah paşama.. :asigim: 1 ayda 1.3 kg almış boyumuz da 63 cm. olmuş baş çevresi 42 cm. bana fazla gibi geldi ama hemşiremiz boy-kilo oranına bakılırsa normal dedi...
inşallah hep böyle devam eder.. sağlığının iyi oolması eeeen büyük duam...

filizcim... günaydın.. hoppala konusuna gelince.. kızımı 6 aylıkken koyduk.. deli oldu.. sonrasında yemeğini hoppalada.. uykusunu -hoppalada fln.. durumuna geldik.. bütün gün hoppaladaydı.. hıııı benim işimi feci kolaylaştırdı o ayrı :))) koca dana oldu sıralıyodu halaa hoppala istiyodu... ama utku da kullanırmıyım kararsızım... kanguru kullanırken bile hala içimde bi acaba var... herkes farklı bişi söylüyo...

dedığın gıbı depolamiş annesi..sana bakarken yavrum emmişte emmiş..korkma bak nasıl keyflenmiş sonra refiyecım:teytey:
evet cnım haklısın depolamış.. ama 10 saniyede tüketti tüm depodakileri kaydirigubbakcemile3
hiiç belli olmuyo.. ama gündüz 2 saati geçtiği nadirdir...
kendim umurumda bile değilm ya yeter ki yavrum iyi olsun ama onun böyle hep ağlamasına uyuyamasına emmemesine dayanamıyorum artıksenağlama
canımm üzme kendini nolur.. bak sütünden bebeğine geçer. o da etkilenir .. ama gündüz saatlerinden en çok 4 saat emmeden durabil,ir bi bebek.. o da mama takviyesiyle.. emiyosa 3 saat bence.. emmesinin huysuzlukmu yoksa altta yatan başka bi derdi mi var prensesin acaba.. ama inş. düzene giricek bi an önce..
arkadaşlar merhaba biz 1 hafta yokuz anneanneye gidiyoruzzzzzz oleyyyyy
bu süreçde nete giremicem.hepinizi çoook öpüyorum kendinize ve bebişlere iyi bakınnnn
opuyorumnanaktan iyi tatiller... bizde gidicez cuma günü.. dönüşümüzallah kerim artık :))
klava: insan olsun da oda gelsin o eve.. hiçç üzme kendini jalecim.. oğluşun azdaha toparlasın kendini sizgidersiniz annenlere... Allah ıslah etsin diyebileceğim bi kaynana daha.. Allah gönlüne göre versin herkesin...annen de nasıl üzülmüştür canım yaa.. ama ana yüreği işte huzurun bozulmasın da ister.. zor... inş.Rabbim kaynananın içine merhamet verir..
canımm maşallah oğluşuma ama düzene giren sadece gece uykuya geçiş saati ve geçiş şekli.. saat 12 ye doğru yıkanıp emiyo ve uyuyo.. gece ve gündüz hiç bir düzen yok henüz :2: kusmasını da dün hemşireye sordum.. dedi ki.. uykudan kalktığında emzirmeye alıştıysa, karnı tok ama alıştığından emmek istemiştir.. o arada da nefes borusuna kaçan bir damla süt bütün midesinin boşalmasını sağlamıştır dedi... ama fecii korktum.. sizde yaşamışsınız kaç kez.. benim ilk diye mi bu kadar panik yaptım yaa..inş. bi daha olmaz.. dünden beritam dolmadan memeden çekesim var utkuyu.. midesi dolmasın da kusmasın diye düşünüyorum ama kıyamıyorum kaydirigubbakcemile3 inşallah bi daha yaşamayız öyle bi olay.. :Saruboceq:
kaydirigubbakcemile3 olabilir.. ama tatlım inan öyle fışkırtacak bi sütüm yok.. çok şükür oğluma yetiyomuş tartıdan anlıyoruz ama öyle aman aman fazla değil yani.. ne kadar sıksamda damlamaz mesela.. yada bi arkadaşımın dediği gibi sabah kalktığımda geceliğim sırılsıklam asla olmaz :sinifsinif: ama utku ma yetsin de gerisi boş.. yani bu kustuğu miktar bir seferde benden çıkan süt değil bence. utkunun önceki depoladıklarıyla birleşimi kaydirigubbakcemile3 ama yine de kendime de oğluşuma da maşallahhh diyim nazar değmesin :1rolleyes:

Ya refiye sorma bi gunleri bi gunlerine uymuyor ya bende anlamadim mesela bugun bi kusmadir gidiyor ne is anlamadim baya baya kustu memeden sonra 2 defa sonra yemyesil kaka poff . bogazda hirilti buruntikanmis. cok uzuluyir degil mi insan . sonra ertesi gun uyuyor aksama kadar kakasi guzel keyfi iyi bende anlamadim valla bu gune kadar hic dr gitmedik biz yani kontroller disinda kakasiydi gaziydi sivilcsiyd hep kendi kendine atlatti garibim dr olayi burda Tr deki gibi degil malesef zirt birt gidilmiyr mesela bizim 3. ay kontrolumuz yok 4. ayin sonunda gidecegz randevu 2 aya bir mis kilo boy kafa cevresi bi haberiz valla herseyden en son 57cm 5 kg di kafada biz kendimiz olctuk 39.5 di . bu arada bu kafa cevresini biz cok arastirdik bizi tomografiye yollamislardiya oyuzden sanirim 2 aylik bebek kafasi 37-41 cm arasi olmaliymis ee utku da 3 ayi gectigine gore 42 olamsinormal bence bi anormallik olsa dr hemen soyler ayrica . bide burdaki butun bebelerin (amerikan bebelerinin yani) kafalari kocaman bizde boyle bakiyoruz hep kafa karsilastirmasi yapiyoruz :) hehehe:içelim:

bu arada bizim tomografiden bisey cikmadi cok sukur. pimpirikli doktor bosuna radyasyona soktu cocugu neyse . bi kontrolden gecti oyle dusnup teslli oluyoruz bizim gibi depresif bir aileyi tomografiye yolluyorlar dusunebiliyomusun :) komalardaydik yine de neyseki bisey cikmadi simdide radyasyon aldi diye moraller 0 oldu :) bu arada kafa cevresi linkini yolluyirum sana

» Erkek bebeklerde baş çevresi

slm kızlar...
bebeklerin kiloları ve bas cevresi falan konuşulmuş....bizimki bu ay sadece 200 gram aldığı için ben baya üzüldüm,doktor bir ay daha bekliycez mama vermiycez demişti zaten 4. aya gectiğimizde ek gıdalar varmış vericem....
bende baktım milupanın falan kaşık mamaları var kavonaz içinde püreler...
bu ayıda sorunsuz atlatırsak süper....
hersey üç aya girdiğinde gececek diyenler doğru diyormuş,normal bir bebek modundayız artık cok şükür
bu arada ben kilo aldım bu tahin helvasından ya....
süt olsun dye yiyorum işede yaradı baya ama ben göbeği büyüttüm
ya kızlar benim sağ göğsüm kocaman,sol küçücük kaldı....
acayip belli oluyor bir badi falan giydiğimde ,ne yapsam şaşırdım ....
veeeee sarkık oldular....eski beden ölçüme geri döndüm ,göğüsler ufaldı ama sarktıda üfffffff...........
çatlakalr deseniz hala vucudumda haritalar tasıyorum

özgecim merhaba canım..kuzey bi ayda 200 gr almış olmasına rağmenmi 1 ay daha bekleyeceksin canım.?? açıkcası ben bekleyemezdim kilo alımı çok düşük değilmi canım ama yaa..yinede sen bilirsin bu arada milupanın o pürelerine bende baktım ama yedirmem diye düşündüm korktum şu gdo olayından bakalım ne yapacaz 4.ayına girdiğinde.

canım benimde bi göğsüm diğerinden daha küçük çünkü sol göğsümü daha çok emio poyraz.ama destekli sütyen filan takıorum fark belli olmuyo bady gidiyince.göbek içinde ben ne zmanadır yarım mekik çekiorum işe yaradı epeyi.çatlaklar için bişey diyemeyecem bende hiç olmadı çok şükür ama malesef kalcamda selülit hala geçmedi.onun içinde epey bi zamnadır bacak hareketleri yapıp soğuk suyla masaj yapıorum o bölgeye.biarkadaşım bu şekilde uygulamış işe yaramış bakalım bende işe yarayacakmı

günaydın kızlarr
bugün nasıl uykum var anlatamam dün gece de oğlumu yanıma aldım yatağın yarısını ona verdik diğer yarısı da eşimle bana kaldı o kadar hareketli uyuyor ki sürekli yer değiştiriyor dün koltuğun üzerindeydi bi mutfağa gittim geldim bi baktım ayaklar koltuktan sallanmış öyle korktum ki hemen dönmesem yere düşmüştü yavrum .
aslında gece güzel uyudu ama hırıltısından dolayı beni uyku tutmadı ve tetikteydim hep o yüzden uykusuzum amann sağlığı yerine gelsinde razıyım yorgunluğuna

hayriyecim sağol canım
bende anlayamıyorum zaten kayınvaldemi doğumuma 2 ay kala evimden ayağını tamamen çekti bir gün bile aramadı doğumda zaten yoktu bebeğimide sadece 1 kere gördü oda ben götürdüm . her zaman bu kapı ona açık ama neden böyle yapıyor bilmiyorum o kadar saçma sağan şeyler ki mesela en son geldiğimde misafirlerimde vardı ve onuda çağırmıştım arkadaşıma demiş bana nasıl davranıyordu sende ordaydın diye kızda şaşırmış niye öyle söylüyorsunuz sürekli sizin keyfiniz için uğraştı bende herkeste gördü demiş ama dinlememiş bile hayal aleminde yaşıyor sanırım
ya aslında artık onlar umrumda bile değil ama benim ailemden ne istiyorlar bilmiyorum şimdiye kadar iyilikten başka bişey yapmadılar ki
annem benim arada kalmamı istemiyor tabiki anlayışla karşıladı da çok zoruna gitti amacı ne bu kadının diyor seni sessiz buldukça daha çok üzerine geliyor şimdiye kadar aman kızım sen boşver saygını koru diyordu ama onunda canına tak etti
işte böyle tatlımya rabbim kimsenin evindeki huzuru bozmasın
senin işinde çok zor hem ev hem iş hem bebek rabbim yardımcın olsun ben bile evde olmama rağmen yetişemiyorum
ahh fundam ah aynı şeyleri düşünüyorum ne yüzsüz insanlara düşmüşüm ben
hala ne istiyorlar bilmiyorum hayır eşimi bırakıp gittim ayrıldık diyelim ellerine ne geçecek ?
eşim aslında herşeyi görüyor ama hep benden fedakarlık bekliyor canım ama bende de sabır kalmadı artık aslında en büyük hata eşimde gidecek babasının yanına anlatacak herşeyi soracak neden böyle yapıyorsunuz diye oda sessiz kalınca iyice zıvanadan çıkıyorlar
şimdi annemle eşimin arası iyi konuştuktan sonra anneme cephe alır diye korktum çünkü annem çok sinirlendi . evlenmeden önce bütün bunları konuşmuşlardı ve beni üzmeyeceğine de söz vermişti .eğer bir daha oraya gidelim derse anneme aramasını söyleyeceğim
bakalım dünden sonra eşim hiç onların hakkında bişey demedi inşallah demezde ya aslında en çok ona üzülüyorum tatlımya bi yanda ben bi yanda ailesi

canım eğer bir daha eşim gidelim derse o zaman anneme aramasını söyleyeceğim
bir iki günlüğüne dahi olsa buradan uzaklaşmak istiyorum
inşallah canımyaa inşallah rabbim merhamet versin onlara
canım bende düşünüyorum
canımyaa ne zor hasta olması bilirim inşallah utkunun geçici bir durumdur rabbim şifa versin
maşallah paşaya da ahmet inde baş çevresi 42 cm doktor kilo ve boyuna göre normal dedi
aynen öyle refiyecim sanki gelme diyen var
annem çok kötü oldu canımya ben daha da üzüldüm
aminn rabbim insaf merhamet ve akıl versin

merhaba canım ek gıdalar için 5. ayın bitmesini bekle dedi doktorumuz<
cidden 3. ay dönüm noktasıymış
göbek desen yerli yerinde duruyor benimde çatlaklarda cabası
ama göğüslerim hala şiş doğru dürüst emmiyorki oğlum :.(

oğlumda uyandı emzireyim sonrada banyo yaptırayım kuzuma erken bi saat ama boynu sıcaktan isilik olmuş

fundacım yazdığını görmemişim cnm çıkmıştım netten canım hala giresuna gelme fikrim sürüyor ama bakalım hayatım ay sonu belki yada artık bayram sonuna kalır maddi durumları biraz toparlamayı bekliyorum

bu arada refiyecim geçmiş olsun utkuşa kusmuş aynısı bize de oldu gece yatırdım idili uyukluyodum birden bi kusma geldi oluk oluk resmen yatak üst baş ev battı hepsi batsın önemli değil ama yavrumun dudakları morardı resmen tıkandı canım benim ya

selam kızlar dün keçiörene 8aylık olmus arkadasımın bebegını görmeye gıttım ordan hacı bayram camıısıne gıttık alısverış yerlerı var kızıma nazarlık aldım bıseylere baktık zıllı durmadıkı çıktık geldık kaslarımın sonucunu dr gösterdım normalmış 1 yasına gelene kadar saç dökulmelerıde olavakmış olursa panıklemeyın
bakalım snr görüsürüz arkadasa tel.ettım gelcek by by

kızlar yarın mıraçkandılıymıs

Son düzenleme:
slm tubacım ya bizde dün hiç gaz yoktu ama hiç ağlamadıki 7 saat memmedi uyumadı artı ağlamadı en memeyi veirem ağlamaya başlıyordu gaz olaylarını çokk yaşadım yani son günerdeki gazdandeğil huysuzlukmudur nedir anlayamadım uyumadıkçada huysuzlaşıyolar sanırım ha birde dün ayakat 2 dk emzirdim zorla onuda kusarak çıkardı üstüne arka arkaya kaka yaptı karnımı şişti 7 sattlik süren bir toklukmu vardı anlamadım bakalım yarın doktourmuza gidicez inallah düzelir canımya şu 1 ayıda atlatsak valla mama falan umurumda olmıycak dün emsinde yaterki bırakmasında ek mama bile veririm dedim hiç emmemesinden daha iyi

sakın bozma moralını zamanla gececek duzene gırecek.3 ayı bulsun bak nasıl farkedecek.sabır cnm
inşallah canımya az kaldı 3 ayımızın dolmasına sabırla bekliyorum :Saruboceq:

günaydın refiş maşallah utku paşaya çok güzel kilo almış ne güzel bakalım bizde yarın gidicez doktora hem durumumuzu sorcaz emmemesini hemde kontrolleri yapılcak umarım bizde güzel kilo almışızdır inşlalh kusması gecer hemşirenin dediğigibi hazmedilmişse hazmedilmemiş süt karışınca zaten hem gaz oluşuyor hemde kusma olabiliyor fazla geldiyse hepsi çıkmıştır benimki 2dk emdiğini kustu hemde 7saat açlığa rağmen

canım o 7 satte tam dalıpta hiç uyumadıki uyusa belki alacak gerçi uyuduktan sonra gene almdı memeyi bilmiyorumya 2 dk ayakta zorla emzirdim onuda kustu arkak arkaya 2 kere kaka yaptı bilmiyorum karnımı şişti midesimi kabul etmedi bakalım yarın doktorumuza gidicez bu aradan göktuğu memede kaç dk tutuyosun ve iki memedemi önceden ben 2 sinide verirdim şimdi 2.de uyuyup kalıyor pek istemiyor

slm yurdagül nasılsın bizde bu hafta sonu inş o tarfalar kefkene falan gitmeyi palnlıyoruz çk sıkıldkya siz gittinizmi hiç bizim ilk olcak kefken

slm arkadaşlar benim gene bir sorum var CADIARZU
siz bebeişlerinize iki gögsünüzüdemi veriyorsunuz ve kaç dk tutuyorsunuz ???
benim doktorum tek gögüs 2.5 saat arayla demişti ama ben baştan beri tek gögüsle doymaz düşüncesiyle iki gögsümü 2.5 saat arayla verdim ama sson zamnalrda ikinci gögsümde bebeğim genelde uyuyp kalıyor yada pek emmek istemiyor eskiden tolam 20 dk duruudu şimdi en fazla 15 dk ssonra uyup kalıyor yada istemiyo pek zaten son bikaç gündürde pke emmek istemedi 7 saate kadar açlık grevi yaptı gündüz vakti

slm yurdagül nasılsın bizde bu hafta sonu inş o tarfalar kefkene falan gitmeyi palnlıyoruz çk sıkıldkya siz gittinizmi hiç bizim ilk olcak kefken
canım ben idille hiç denize gitmedim daha kefkene çok öncelerden gitmiştim denizi çok dalgalı oluyor malum karadeniz birde haftasonları çok it kopuk oluyor diye biliyorum ama yinede siz bilirsiniz sakin bir yerlerini bulabilrsiniz belki şimdiden iyi eglenceler cnm bende denize gitmek istiyorum ama korkuyorum idil açısından zormu olur acaba diye
bu arada 3 ay dolunca herşey çok daha düzenli tatlım inş. senin kızınında herşeyi düzene girer cnm

bazen 3 -5 dak bazen 40 dak fazla canı ne kadar ve ne zaman isterse verıyorum mesela bu yazıdan öncekı yazıyıda emzırırken yazdım arada banyo yaptırdım sımdı yıne emıyor bazen bırı oluyor sallıyor yada uyanıkken oynatıyor 3 saate varan emzırmedıgım zamanlar oluyor bak sımdı uyuyarak emıyor yatırırım bılmem kaç dak snr uyanır bılmem kaç dakka emer 24 saat açık büfe ama tek çesıtım canım:CüvCüv:cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook

kızlar hoppalaya bende baktım da,hepsıburada da yorumlar guzel.kacıncı ayda kullanılması gerektıgı yazmıyor.sızce?bır de nasıl kullanımı yanıkapıya falan asılıyo demışler ama anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…