hapsırınca varsa bçıksr benım dıgerlerınde öyleydı b en sutumu sagıyorum kendı çıkıyokızlarr bebişlerinizin burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz,,,ben yanlış yapıyorum galiba. yatarak serum fizyolojik damlatıyorum sonra kaldırıyorum hapşırıyor.ama burun aspiratörüylede çekmek gerekiyormuş galiba.bende chicco var bi kere denedim yapamadım zaten.otri bebe aspiratörünü kullanan var mı acaba????
emerkem terleme sebebı üşütme ceryana dıkkat etslm canım...
eee bebekler böle analarına bi rahat vermiyorlar..bizimkide ne zaman ben yemek yıycem baslıyo vık vıklamaya..
kuzeyin elleri değilde kafası cok terliyo,emerken ve uyurken...
onun dışında bir terleme olayımız yok
yaaa Ozgeeeeee ben cok korkuyorum ek gida donemindenne yedircez ne iciricez yaff simdi ac memeyi oh ne ala ne kolaylik ozaman ama meyve rendele tavuk suyuna corba yap zaten benimgocam psikopat herseyin organigi olsun diye bahce yapicam diyen bi adam dusun artik organik meyvelri elimde eldivenle basimda bone rendeletir bana imdaaaaaaaaaaaattttttt
bu arada bizim kizada iki ay cadi kayananm baktigi icin simdi bende senle ayni duygulari yasiyorum benim bu benim ulan filan diye bi duygu patlamasi sevgi seli oluyor bazen ama zirlayinca cabuk geciyor ehheheee:)
iyi geceler arkadaşlar
günlerden sonra ilk defa giriyorum nete
haberiniz vardır salı günü tekrar doktora götürdüm yavrumu ve hemen akciğer filmi istedi ve yatışımızı yaptı bronşit başlangıcı dedi cuma günü akşam üzeride çıktık. aslında dünde çıkarmıyordu ama ben ısrar ettim hastanede kaldıkça daha kötü oldum. rabbim kimseyi evladıyla özelliklede hastalığıyla sınamasın kızlarya bebeğimi o halde gördükçe içim parçalandı . kendimi çok soğukkanlı bilirdim ama o ağladıkça ben ağladım zaten ağlamaktan sesi kısıldı bebeğimin şimdi hiç çıkmıyor nerdeyse. ilk gün 2 saatte bir hava verdiler ikinci gün 3 saate çıkardılar ama iyi olacağına daha kötü olunca tekrar 2 saate indirdiler birde verilen antibiyotik ishal yapınca pişik oldu bebeğim . cuma günü daha iyiceydi ve keyfi yerinde olunca çıktık hastaneden ama en büyük sorunumuz da çıkarken oldu serum takılı olan elini tamamen sarmışlardı yavrumun ve malesef bantlar alerji yapmış resmen yanmış eli zaten elini o halde görünce koptum tamamen. parmak uçlarından bileklerine kadar kıpkırmızı ve şiş temizleyip krem sürdüler bide hemşireler bana korkma bişey olmaz geçer diyorlar bir süre bakamadım yavrumun eline. dünden beri her uyuduğunda kremliyorum inşallah düzelir bir an önce
birde pazartesiye kadar günde 3 defa hava verilecek
eve gelmek hem bebeğime hemde bana çok iyi geldi inşallah atlatacağız bu günleride
geçmiş olsun dileklerini ileten tüm arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum rabbim hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat versin
canım benim sütüm pek yok 2 sini de birden veriyorum son 2 haftadırda hastalıktan sanırım iştahı azaldı emmekte istemiyor sağıp veriyorum çoğunluklaslm arkadaşlar benim gene bir sorum var CADIARZU
siz bebeişlerinize iki gögsünüzüdemi veriyorsunuz ve kaç dk tutuyorsunuz ???
benim doktorum tek gögüs 2.5 saat arayla demişti ama ben baştan beri tek gögüsle doymaz düşüncesiyle iki gögsümü 2.5 saat arayla verdim ama sson zamnalrda ikinci gögsümde bebeğim genelde uyuyp kalıyor yada pek emmek istemiyor eskiden tolam 20 dk duruudu şimdi en fazla 15 dk ssonra uyup kalıyor yada istemiyo pek zaten son bikaç gündürde pke emmek istemedi 7 saate kadar açlık grevi yaptı gündüz vakti
hiç sorma refiyecim 3-4 sefere çamaşır asıyorum süpür oyala sil oyala derken öğleni buluyor temizlikoyy öldüm bittim.. 3 aylık çocukla ev işi ne zor yaa.. yada ben mi zorlanıyorumn.. utku gündüz hep kucak,ilgi,agu istiyo.. sabahtan beri bi evi süpür,sil,toz al.. anca bitti.. daha yemek yapçam... ve daha öğle yemeği yemedim.. sabah 7 de kahvaltı sonra 11 debi dondurma yedim o :)) acıktım.. oğluş uyurken karnımı doyurayım.. malum 1 saat uyuduğunu görmedim gündüz .. herkesi öptüm..
belki atıştırıken briken 2 sayfaya bakarım....
canım ben medela nın elektrikliyi kullanıyorum gayet memnunumkolay gelsin canım valla haklısın çocukla iş çok zor.uyusa diye bekliyor işler.,canım sana bişey soracaktım kızının gecesinde oğlana süt sağıp bırakmıştın değil mi sen?hangi pompayı kullanıyorsun.elektiriklimi manuel mi?haftasonu sınavım var oğluma süt sağıp bırakmam gerekte.
rica ederim canımbize de dr.kilo boy oranına göre normal dedi.. neyse sorun yok anladığım kadarıyla... çok teşekkürler bu arada.. gece yatırdığımda hırıltısı vardı ama sanırım boğazında balgam vardı.. yoksa içerden gelen bi hırıltı olsa devamö ederdi.. dinliyorum sürekli sırtını fln. sadece nefes alma sesi geliyo :) çok şükür devamı gelmedi.. bişiy olsa normalde de olurdu sanırım hrıltı..inş. olmaz... kayınvalidene de tekrardan Rabbimden akıl ve merhamet diliyorum cnım.. ama sen üzme kendini nolur..
:
canım ben ilk önce serum fizyolojiği damlatıyorum sonra da otri bebe ile çekiyorumkızlarr bebişlerinizin burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz,,,ben yanlış yapıyorum galiba. yatarak serum fizyolojik damlatıyorum sonra kaldırıyorum hapşırıyor.ama burun aspiratörüylede çekmek gerekiyormuş galiba.bende chicco var bi kere denedim yapamadım zaten.otri bebe aspiratörünü kullanan var mı acaba????
bizimki geçti tatlımbu arada bebişlerin gazları ne durumda.biz 77 günlüğüz hala devam ediyor.3 ay dolunca geçer diyorlar sizinkiler geçti mi acaba?
funda cım bizimde emerken başı kolları elleri her yanı çok terliyor yavrumunselam kızlar....tam giriyorum defne vikliyor.bu kız
benim pc başına oturduğumu kesin anlıyor ya.:)
şimdi karşımda bakışıyoruz.
kızımın elleri çok terliyor .sizinkilerinde öle mi?
şıp şıp damlayacak nerdeyse...
aynen canım bende ilk bir ay hiçbişey anlamamıştımkızlar ben kuzeyin daha yeni yeni benim olduğunu hissediyırum sanki çünkü 2 ay ananemiz yanımızda kaldı,ben bitek emzirdşm hiç ilgilenmedim,ama simdi tamamen benimle....
birde artık buyüyorlarya agular falan acayip guzel bir dönemdeler....
yalnız ben dört gözle ek gıdaya gececeğim dönemi bekliyourm,neden ama acayip bi heves var içimde...
mamalar yapayım yesin.....
birde dillense anne dese varya .
kendi annem diyor ki şimdi cok heveslisin o gunlerde gelcek merak etme,bıkıcaksın sus azcık anne deme babana söle biraz da derdini diyceksin diyoooo..............
çok guzel dusunceler...
cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.okul başlayınca mecbur hergün sağacağım en iyisi elektrkliden almak.bir arkadaşın chicco manuali bende hafta sonu onu kullanırım sonra medelayı alaım bari.
cok cok gecmis olsun canim insallah cabucak atlatir
:Saruboceq:
kızlarr bebişlerinizin burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz,,,ben yanlış yapıyorum galiba. yatarak serum fizyolojik damlatıyorum sonra kaldırıyorum hapşırıyor.ama burun aspiratörüylede çekmek gerekiyormuş galiba.bende chicco var bi kere denedim yapamadım zaten.otri bebe aspiratörünü kullanan var mı acaba????
ne güzel ne mutlu bebebğini doya doya sevbilenlere onunla agulaşıp gülebilenlere eglenceli vakit geçirebilenre biz henüz bunları tam olarak yaşayamadık umudum 3 ayın dolmasında son bir haftadır kızımda huysuzluk iyice arttı hele ki bugünü anlatamamsenağlamaeşim yok bugün tekim yine sabhatam akşama kadar mızmız gazlı ve sürekli ağlayan değişşiklik isteyen bir kızım var yalnız bebeğe bakmak çok zormuş psikolojim iyice bozuldu öğleye kadar iyiydi bebeğim öğleden sonra zaten hiç uyumuyor hep ya kucakta altı açık biraz oyalanıyor yada bebek aranasında oyalamaya çalışıyorum ama hep onunlayım şuanda fırının üzerinde kavrulmuş ama pişmek kısmet olamaış kabak yemeğim öylece duruyor ne güzel 4 gibi banyo yaptırmıştım tek başıma hemde sadece kafasını yıkayamdım sonrası uyur dedim ama ne gezer bizmki başladı ağlamaya ama ne ağlama yıktı her yeri komşum gedi napıcağımızı şaşırdık durduramadık ben sokağa çıktım belki sokakta dolaşıtırıken durur diye yarı ağlamalı yarı durmalı derken nahçede dayanamayıp bende başladım ağlamaya yukarı kattakii komşumun oğlu görmüş annesine haber vermiş yukarı çağırdılar battaniyede salayark biraz olsun sakinleşti sonra gene devam 10 dk uyumalı uyanmalı bu sate kadar getirbeildim bilmiyorumya çokkk yorgunum kendmi çok kötü hissediyorum ağlamak istiyorum hep
ne güzel ne mutlu bebebğini doya doya sevbilenlere onunla agulaşıp gülebilenlere eglenceli vakit geçirebilenre biz henüz bunları tam olarak yaşayamadık umudum 3 ayın dolmasında son bir haftadır kızımda huysuzluk iyice arttı hele ki bugünü anlatamamsenağlamaeşim yok bugün tekim yine sabhatam akşama kadar mızmız gazlı ve sürekli ağlayan değişşiklik isteyen bir kızım var yalnız bebeğe bakmak çok zormuş psikolojim iyice bozuldu öğleye kadar iyiydi bebeğim öğleden sonra zaten hiç uyumuyor hep ya kucakta altı açık biraz oyalanıyor yada bebek aranasında oyalamaya çalışıyorum ama hep onunlayım şuanda fırının üzerinde kavrulmuş ama pişmek kısmet olamaış kabak yemeğim öylece duruyor ne güzel 4 gibi banyo yaptırmıştım tek başıma hemde sadece kafasını yıkayamdım sonrası uyur dedim ama ne gezer bizmki başladı ağlamaya ama ne ağlama yıktı her yeri komşum gedi napıcağımızı şaşırdık durduramadık ben sokağa çıktım belki sokakta dolaşıtırıken durur diye yarı ağlamalı yarı durmalı derken nahçede dayanamayıp bende başladım ağlamaya yukarı kattakii komşumun oğlu görmüş annesine haber vermiş yukarı çağırdılar battaniyede salayark biraz olsun sakinleşti sonra gene devam 10 dk uyumalı uyanmalı bu sate kadar getirbeildim bilmiyorumya çokkk yorgunum kendmi çok kötü hissediyorum ağlamak istiyorum hep
filizcim ben gene cevabı önceden vermiş oldum sanırım diyorum kız kalplerimiz temiz diye kaç oldu bu annenesi yok canım annemi iki yıl önce hemde eylül ayında kaybettim bebğimin adını eylül koyup koymamkta terddüt etmemin en büyük sebebidir canım ablamda hasta zaten kadını çağırıpta bir de biz yoramayız zaten kalabalığa gürültüye yorgunluğa gelemiyor canım hemen başı ağrırı yorulur o yerinde sağlıklı iyi olsun yeter diğer kardeşlerimde erkek zaten abilerim var kaynana desen öyle işte biliyorsun geldi geldiğine pişman etti hoş gerçi senin kaynana gibi oda yakınlaşmaya çalışıyor şimdi dün selam yollamış eşimle hayret ettim nasıl oldu amann ya filiz umurumda değil şu ablam bir iyileşsin bebeğim düzene grisin başka birşey istemiyorum psikolojik olarak zaten iyi değildim hep birilerini sevdiklerini kaybetme korkusu yaşayan biriydim bebkle daha kötü oldum ağladığı zaman ona kızdığım zmana nasıl vicdan azabı çekiyorum bir bilsencanim benim ya valla akil verecek durumum yok bende ayni durumdayim tek basina cocuk bakmak bence imkansiz yani ustunu basini degistirirsin banyo uaptirisin bakimini yaparsin o ayri ama psikolijik olarak imkansiz ben resmen kapiya bakiyorum esim gelse de biraz alsa bende bi dusa girsem en basiti diye 10 dk bile uzaklasmak iyi geliyor yada disariya cikama evde 24 saat cildiracak gibi oluyrum . bode bizimkiz okadar yaramaz degil ona ragmen bide Eylulumuz cok aglamakli ... nasil bi cozumu olurki bu sorunun hic bilemiyorum yakinda kimsemizde yok sanirim senin de yok insanin bi arkadasi ne bileyim en azindan ablasi annnessi yakin olsa degil mi bi telefon kadar
buarada arkadaşlar uzun zamandır sizinle paylaşmak isteyipte paylaşamdığım bir konu var iki yıl önce annemi kaybettim annemden sonra geriye bana kalan canımdan çok sevdiğim yarı annem dediğim canım ablam rahatsız arkadaşlar 4 yıldır beyin tümöründen dolayı hasta .4 yıldır uğraşıyoruz iyileşmsi için ik 2 yıl iyiydi ama sonradan gene tümörde büyüme oldu eylül ayında ışın tedavisi oldu ama henüz tam anlamıyla fydasını alamadık 3 ayda bir tahliller yapılıyor bu düşmesi gereken ama bir türlü düşürülemeyen bir hormon var ilk 3 ayda düşmedi ikinci 3 ayda düştü geçenki de ise tekrar yüksseldi inşlallh bu ayki tahlillerde düşer düşmüş olsu tahlillerimiz yapıldı bu hafta içinde sonuçları bekliyoruz sonuçlar hala çıkmadı çıkmayıncada iğnesinide yapamıyolar lütfen arkadaşlar ne olur ablam için iyileşmesi sonuçlarının iyi olması için dua edin burada bir sürü kişiyiz ve hepimi emziren masum miniklere bakan anneleriz birinizin ve ya birkaçınızın yada hepinizin ağzından çıkabilecek olan samimiyetle yaptığınız dualarınız kabul olabilir Rabim kimseye dermansız dert vermesin çok zor bir hastalık tümör iyi huylu bile olsa işte olmadımı olmuyor umudumu hiç birzaman kaybetmek istemiyorum rabbim kimsye sevdiklerine böyle çaresi zor ola hastalık vermesin kaç yıldır uğraşıyoruz güzel rabbim zaten annemi kaybettim neolur ablamıda benden alma ki ablm hayatında yaşayabileceği tüm acıları yaşamış bir insan ne olur arkadaşlar Allah rızası için ablam adına iyileşmesi için dua edermisiniz
buarada arkadaşlar uzun zamandır sizinle paylaşmak isteyipte paylaşamdığım bir konu var iki yıl önce annemi kaybettim annemden sonra geriye bana kalan canımdan çok sevdiğim yarı annem dediğim canım ablam rahatsız arkadaşlar 4 yıldır beyin tümöründen dolayı hasta .4 yıldır uğraşıyoruz iyileşmsi için ik 2 yıl iyiydi ama sonradan gene tümörde büyüme oldu eylül ayında ışın tedavisi oldu ama henüz tam anlamıyla fydasını alamadık 3 ayda bir tahliller yapılıyor bu düşmesi gereken ama bir türlü düşürülemeyen bir hormon var ilk 3 ayda düşmedi ikinci 3 ayda düştü geçenki de ise tekrar yüksseldi inşlallh bu ayki tahlillerde düşer düşmüş olsu tahlillerimiz yapıldı bu hafta içinde sonuçları bekliyoruz sonuçlar hala çıkmadı çıkmayıncada iğnesinide yapamıyolar lütfen arkadaşlar ne olur ablam için iyileşmesi sonuçlarının iyi olması için dua edin burada bir sürü kişiyiz ve hepimi emziren masum miniklere bakan anneleriz birinizin ve ya birkaçınızın yada hepinizin ağzından çıkabilecek olan samimiyetle yaptığınız dualarınız kabul olabilir Rabim kimseye dermansız dert vermesin çok zor bir hastalık tümör iyi huylu bile olsa işte olmadımı olmuyor umudumu hiç birzaman kaybetmek istemiyorum rabbim kimsye sevdiklerine böyle çaresi zor ola hastalık vermesin kaç yıldır uğraşıyoruz güzel rabbim zaten annemi kaybettim neolur ablamıda benden alma ki ablm hayatında yaşayabileceği tüm acıları yaşamış bir insan ne olur arkadaşlar Allah rızası için ablam adına iyileşmesi için dua edermisiniz
canım kilo alımı ayda 1 yada 1.200 kğ falan dı son ay bakalım yarın gidicez ya olmazsa kaşmları mamaa vercem omurumda değil artık mamaymış memeymiş düzelecekse sorun oysa hazırım ya ama akşamları falan sütüme bakıyorum yi emme sırasında falan akar halde oluyor huysuzluğundan yapıyor veyada gazından ikisi birden beni mahvediyor işte çok gazlı bir bebk halada çözemedik kaç akşamdır böyle yapıyor tek başıma olduğum zmana çok zor oluyor ne güzel buradaki gazsız sıkıntısız imreniyorum Rabbim kimsenin bebeişinin düzeni bozulmasın ama benimkide artık düzene girsin diyorumcanım benim yaaa kıyamam inan bazen bende o kadar bunalıyorumki annemi çağırıyorum duş almak için veya eşim evdeyse ona bırakıyorum yemeğide o uyurken yapıyorum canım fadimeciğim doktora gidince sor canım acaba açlıktanmı ağlıyo sütünmü az geliyo canım kşilo alımı nasıl canım benimki bazen sütüm az olunca öyle basıyo çığlığıda ondan canım birde uykusu gelince mızmızlanıyo
ne güzel canımya annen iyileşmiş atlatmış inş benim ablamda atltır hastalığını kardeşine annelik etmişsinya ablamda işte öyle bana hem ablalık hem annelik eder çok farklı oluyor abla kardeş olmak hergün arar sorar bebeği beni aramadan uyuyamaz Allah razı olsun canım dua edersen çok sevinirim tabiki yarın kandil değin gibi bolbol dua edelim birbirimize bebişlrimize rabbim hepimizin dualarını kabul etsincanımsın yaa kıyamam ben seni çok iyi anlıyorum canım inşallah rabbim tez zamnda acil şifalar nasip eğler ablana ne demek dua edermisin canım yarın kandil bol bol edeceğim canım dediğin gibi dualarla ayaktayız benimde annaem 13 yıl önce beyin ameliyatı geçirdi başında onunda baloncuk patlamıştı ve neler yaşamıştım anlatamam küçük kardeşime annelik bile yaptım o kadar çaresizdikki herkkees bizim etrafımızda fır dönüyodu ama benim aklım hep annemdeysi şüğkürler olsun ameliyat olup herşeyi atlattık ben daha lisdeydim kardeşim küçüktü bilirim kaç akşamları babama sarılıp annem için dua ettiğimi uyumadığımı kardeşimi her gördüğümde ağladığımı çok çok zor ama dualarla inşallah iyi olur ablacığın rabbim sevenlerine bağışlasın canım benim acil şifalar versin inşallah:Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?