oyy öldüm bittim.. 3 aylık çocukla ev işi ne zor yaa.. yada ben mi zorlanıyorumn.. utku gündüz hep kucak,ilgi,agu istiyo.. sabahtan beri bi evi süpür,sil,toz al.. anca bitti.. daha yemek yapçam... ve daha öğle yemeği yemedim.. sabah 7 de kahvaltı sonra 11 debi dondurma yedim o :)) acıktım.. oğluş uyurken karnımı doyurayım.. malum 1 saat uyuduğunu görmedim gündüz .. herkesi öptüm..
belki atıştırıken briken 2 sayfaya bakarım....
hehe. aynen valla yaa..birgünüasla diğerine uymuyo.. bende halaa saat11-14-18 de uykuya yatıracağım düzenli gündüz uykusuna sahip olacağım günleri bekliyorum boshayallersmile kafamız normalmiş gönderdiğin linke göre.. zaten dr. da iyi dedi.. saol cnım .. sizinde bişiyiniz yokmuş. boşuna tomografiye gönderdi ama olsun şüphe kalmadı en azından..Ya refiye sorma bi gunleri bi gunlerine uymuyor ya bende anlamadim mesela bugun bi kusmadir gidiyor ne is anlamadim baya baya kustu memeden sonra 2 defa sonra yemyesil kaka poff . bogazda hirilti buruntikanmis. cok uzuluyir degil mi insan . sonra ertesi gun uyuyor aksama kadar kakasi guzel keyfi iyi bende anlamadim valla bu gune kadar hic dr gitmedik biz yani kontroller disinda kakasiydi gaziydi sivilcsiyd hep kendi kendine atlatti garibim dr olayi burda Tr deki gibi degil malesef zirt birt gidilmiyr mesela bizim 3. ay kontrolumuz yok 4. ayin sonunda gidecegz randevu 2 aya bir miskilo boy kafa cevresi bi haberiz valla herseyden en son 57cm 5 kg di kafada biz kendimiz olctuk 39.5 di . bu arada bu kafa cevresini biz cok arastirdik bizi tomografiye yollamislardiya oyuzden sanirim 2 aylik bebek kafasi 37-41 cm arasi olmaliymis ee utku da 3 ayi gectigine gore 42 olamsinormal bence bi anormallik olsa dr hemen soyler ayrica . bide burdaki butun bebelerin (amerikan bebelerinin yani) kafalari kocaman bizde boyle bakiyoruz hep kafa karsilastirmasi yapiyoruz :) hehehe:içelim:
mehmet salih 250 gr.almış ve hemen mamaya başladılar.. sizin dr. daha sabırlı demek.. yada şu ana kadar aldığı kilolar iyi gittiğinden depolardan mı yesin diye düşündü acep kaydirigubbakcemile3 şaka bi yana.. inş. sütün çok çok olur kuzey paşa beslenir de kilo almaya devam eder.. bende yiyorum ama kilo almadım şaşılacak durum. ama takıldım 17 kilodan fazlası gitmiyo da o ayrı :))) inş. en kısa zamanda istediğin ölçülere kavuşursun.. bende göbekte çatlaklar vardı utku sağolsun mideme doğru uzanan fay hattı da çizdi tam oldu kaydirigubbakcemile3 ama inann umrumda değil... evlatlarım iyi olsun yeter.. eninde sonun da veririm nasılsa.. vermesem de bünyem alışkın kaydirigubbakcemile3slm kızlar...
bebeklerin kiloları ve bas cevresi falan konuşulmuş....bizimki bu ay sadece 200 gram aldığı için ben baya üzüldüm,doktor bir ay daha bekliycez mama vermiycez demişti zaten 4. aya gectiğimizde ek gıdalar varmış vericem....
bende baktım milupanın falan kaşık mamaları var kavonaz içinde püreler...
bu ayıda sorunsuz atlatırsak süper....
hersey üç aya girdiğinde gececek diyenler doğru diyormuş,normal bir bebek modundayız artık cok şükür
bu arada ben kilo aldım bu tahin helvasından ya....
süt olsun dye yiyorum işede yaradı baya ama ben göbeği büyüttüm
ya kızlar benim sağ göğsüm kocaman,sol küçücük kaldı....
acayip belli oluyor bir badi falan giydiğimde ,ne yapsam şaşırdım ....
veeeee sarkık oldular....eski beden ölçüme geri döndüm ,göğüsler ufaldı ama sarktıda üfffffff...........
çatlakalr deseniz hala vucudumda haritalar tasıyorum
bize de dr.kilo boy oranına göre normal dedi.. neyse sorun yok anladığım kadarıyla... çok teşekkürler bu arada.. gece yatırdığımda hırıltısı vardı ama sanırım boğazında balgam vardı.. yoksa içerden gelen bi hırıltı olsa devamö ederdi.. dinliyorum sürekli sırtını fln. sadece nefes alma sesi geliyo :) çok şükür devamı gelmedi.. bişiy olsa normalde de olurdu sanırım hrıltı..inş. olmaz... kayınvalidene de tekrardan Rabbimden akıl ve merhamet diliyorum cnım.. ama sen üzme kendini nolur..g
canımyaa ne zor hasta olması bilirim inşallah utkunun geçici bir durumdur rabbim şifa versin
maşallah paşaya da ahmet inde baş çevresi 42 cm doktor kilo ve boyuna göre normal dedi
aynen öyle refiyecim sanki gelme diyen var
annem çok kötü oldu canımya ben daha da üzüldüm
aminn rabbim insaf merhamet ve akıl versin
.(
saol tatlım... aaa demek aynısı sizde de oldu.. aynı utku da nefesi kesildi gözleri kızardı dudakları fln morardı.. ayy panik oldu yavrum ben ondan da panik.. ömrümden ömür gitti valla yaa mafoldumben Rabbim evlatlarımızı hasta olduklarını ve acılarını göstermesin :Saruboceq: size de geçmiş olsun gecikmeli de olsa..bu arada refiyecim geçmiş olsun utkuşa kusmuş aynısı bize de oldu gece yatırdım idili uyukluyodum birden bi kusma geldi oluk oluk resmen yatak üst baş ev battı hepsi batsın önemli değil ama yavrumun dudakları morardı resmen tıkandı canım benim ya
neyse sorun yokmuş demekki kaş dökülmen olabilir dedi dr. benimde çok saçım dökülüyo.. kafayı yemek üzereyğim... 3 şampuan değiştirdim banamısın demedi.. olabilir diyosun yani... ben baya baya paniklemiş durumdayım.. eyvahedigeldismileselam kızlar dün keçiörene 8aylık olmus arkadasımın bebegını görmeye gıttım ordan hacı bayram camıısıne gıttık alısverış yerlerı var kızıma nazarlık aldım bıseylere baktık zıllı durmadıkı çıktık geldık kaslarımın sonucunu dr gösterdım normalmış 1 yasına gelene kadar saç dökulmelerıde olavakmış olursa panıklemeyın
bakalım snr görüsürüz arkadasa tel.ettım gelcek by by
kızlar yarın mıraçkandılıymıs
saol fadimecim.. inşallah sizinde kilo alımınız ve diğer sağlıkla ilgili olaylarınız normal iyi çıkar... iyi haberlerini bekliyoruz eylül hanımın... ayy evet hazmadilmiş ve hazmedilmemiş süt karıştı bizde de.. çünkü emdi uyudu.. uyandı yine emdi :sinifsinif: neyse inş. bidaha olmaz..günaydın refiş maşallah utku paşaya çok güzel kilo almış ne güzel bakalım bizde yarın gidicez doktora hem durumumuzu sorcaz emmemesini hemde kontrolleri yapılcak umarım bizde güzel kilo almışızdır inşlalh kusması gecer hemşirenin dediğigibi hazmedilmişse hazmedilmemiş süt karışınca zaten hem gaz oluşuyor hemde kusma olabiliyor fazla geldiyse hepsi çıkmıştır benimki 2dk emdiğini kustu hemde 7saat açlığa rağmen
ahhh ahh. her konuda olduğu gibi bunda da bi düzenimiz yok.. valla utku ne zaman isterse o zaman ve o sürede emiyo.. ama genelde 1,5-2 saat arayla diyebilirim.. aslında iyice bi emse doysa da 3 saat arayla emse nasıl süper olur ama o genelde bi memede ya uyuyo yada muhabbet edicem derken dikkati dağılıyo ve bi daha da emmiyo.. ama bazne de iki memeyi de emiyo.. belli olmuyo k hiç.. süremiz 10-15 dk. ancadır.. ayy bu oğlan sıcaklardan mı emmek istemiyo yaaa :sinifsinif:slm arkadaşlar benim gene bir sorum var CADIARZU
siz bebeişlerinize iki gögsünüzüdemi veriyorsunuz ve kaç dk tutuyorsunuz ???
benim doktorum tek gögüs 2.5 saat arayla demişti ama ben baştan beri tek gögüsle doymaz düşüncesiyle iki gögsümü 2.5 saat arayla verdim ama sson zamnalrda ikinci gögsümde bebeğim genelde uyuyp kalıyor yada pek emmek istemiyor eskiden tolam 20 dk duruudu şimdi en fazla 15 dk ssonra uyup kalıyor yada istemiyo pek zaten son bikaç gündürde pke emmek istemedi 7 saate kadar açlık grevi yaptı gündüz vakti
ben 6.aydan sonra kullanılması taraftarıyım ama araştırmak lazım... evin tavanında demir askılar oluyo.. bizim mesela her odaya 2 şer tane salıncak demiri koydurmuşlar :roflol: onlara takılabiliyo... eğer yoksa matkap ve dubelle kanca takabilirsiniz.. yada en olmadı kapı kasasına takılıyomuş ama o konuda bilgim yok :) ama kullanışlı bence.. kızımda kullandık.. ona bırakıp ev işimi rahatça yapıyodum.. ama oğlanda şüpheliyim kullansamı :uhm:kızlar hoppalaya bende baktım da,hepsıburada da yorumlar guzel.kacıncı ayda kullanılması gerektıgı yazmıyor.sızce?bır de nasıl kullanımı yanıkapıya falan asılıyo demışler ama anlamadım.
kolay gelsin canım valla haklısın çocukla iş çok zor.uyusa diye bekliyor işler.,canım sana bişey soracaktım kızının gecesinde oğlana süt sağıp bırakmıştın değil mi sen?hangi pompayı kullanıyorsun.elektiriklimi manuel mi?haftasonu sınavım var oğluma süt sağıp bırakmam gerekte.
kolay gelsin canım valla haklısın çocukla iş çok zor.uyusa diye bekliyor işler.,canım sana bişey soracaktım kızının gecesinde oğlana süt sağıp bırakmıştın değil mi sen?hangi pompayı kullanıyorsun.elektiriklimi manuel mi?haftasonu sınavım var oğluma süt sağıp bırakmam gerekte.
bu arada bebişlerin gazları ne durumda.biz 77 günlüğüz hala devam ediyor.3 ay dolunca geçer diyorlar sizinkiler geçti mi acaba?
bu arada bebişlerin gazları ne durumda.biz 77 günlüğüz hala devam ediyor.3 ay dolunca geçer diyorlar sizinkiler geçti mi acaba?
slm arkadaşlar benim gene bir sorum var CADIARZU
benim doktorum tek gögüs 2.5 saat arayla demişti ama ben baştan beri tek gögüsle doymaz düşüncesiyle iki gögsümü 2.5 saat arayla verdim ama sson zamnalrda ikinci gögsümde bebeğim genelde uyuyp kalıyor yada pek emmek istemiyor eskiden tolam 20 dk duruudu şimdi en fazla 15 dk ssonra uyup kalıyor yada istemiyo pek zaten son bikaç gündürde pke emmek istemedi 7 saate kadar açlık grevi yaptı gündüz vakti
otri bebeyi sipariş ettim yarın gelecek.kullanan arkadaşar var çok memnun kaldıklarnı sölemişlerdi.kızlarr bebişlerinizin burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz,,,ben yanlış yapıyorum galiba. yatarak serum fizyolojik damlatıyorum sonra kaldırıyorum hapşırıyor.ama burun aspiratörüylede çekmek gerekiyormuş galiba.bende chicco var bi kere denedim yapamadım zaten.otri bebe aspiratörünü kullanan var mı acaba????
ben medela mini elektrikli kullanıyorum çok memnunum.kısa sürede göğsü boşaltıyor.kolay gelsin canım valla haklısın çocukla iş çok zor.uyusa diye bekliyor işler.,canım sana bişey soracaktım kızının gecesinde oğlana süt sağıp bırakmıştın değil mi sen?hangi pompayı kullanıyorsun.elektiriklimi manuel mi?haftasonu sınavım var oğluma süt sağıp bırakmam gerekte.
fadimecim bizim de saatlerimiz belirsiz ve ben tek göğsü veriyorum.doymadığını anlarsam diğerini de veriyorum.slm arkadaşlar benim gene bir sorum var CADIARZU
selam kızlar....tam giriyorum defne vikliyor.bu kız
benim pc başına oturduğumu kesin anlıyor ya.:)
şimdi karşımda bakışıyoruz.
kızımın elleri çok terliyor .sizinkilerinde öle mi?
şıp şıp damlayacak nerdeyse...
kızlar ben kuzeyin daha yeni yeni benim olduğunu hissediyırum sanki çünkü 2 ay ananemiz yanımızda kaldı,ben bitek emzirdşm hiç ilgilenmedim,ama simdi tamamen benimle....
birde artık buyüyorlarya agular falan acayip guzel bir dönemdeler....
yalnız ben dört gözle ek gıdaya gececeğim dönemi bekliyourm,neden ama acayip bi heves var içimde...
mamalar yapayım yesin.....
birde dillense anne dese varya .
kendi annem diyor ki şimdi cok heveslisin o gunlerde gelcek merak etme,bıkıcaksın sus azcık anne deme babana söle biraz da derdini diyceksin diyoooo..............
çok guzel dusunceler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?