2010 Nisan Anneleri

bende 1000 tane hurafe duydum inanmam ama nazara inanmaya başladım. bugüne kadar duyduğum ilginç hurafeler. 40 günlükten önce bebeği mezarlığa götürme-ben 1 haftalıktı anneminkine götürdüm-, ayağını öpme ömrü kısalı-bırak öpmeyi ağzıma sokuyom valla zaten oarasını öpme, burasını öpme bi poposu kaldı öpebileceğim-, bebeğin kıyafetlerini yıkadıkta sonra gece dışarı asma- asıyom valla-, 40 çıkmadan cenaze evine gitme, 2 lohusa yan yana gelme, adetli kadın lohusayken yanına gelmesin, 40 çıkmamış 2 çocuk yan yana gelmesin. falan filaaannnn

benimde ipeğim vardı (((

fadimecim ablan için çok üzüldüm Allah bir an önce şifasını versin inşallah

hicbirini de duymamisim anasinikaydirigubbakcemile3laelaelaelaelae

ademir47 angaradami yasiyosun benimde 4 senem gecti ogrenciydim ankarada eryaman da kaldim 4. etapta cok degismis ama ben 2000-2004 te ordaydimsimdi taninmaz hale gelmis kayboldum gecen sene dusun artik bittik eryamanda kayboldum:) :) karini kisini herseyini ozledim angaramin yafff:))

ben uzun süredir giremiyordum geçen cuma trakyaya ablamın düğününe gittik kızımla ilk kez uzun bir yolculuk yaptık sağolsun kızım beni çok üzmedi ama aşırı derecede sivrisinek vardı kızımın bir yerini bile ısıttırmadım çok şükür eşim diyo onu koruduğun kadar benide korusaydın benide yemezlerdi diyo töbe töbe :)))
son 3 gündür kızımda gaz sancısı had safhaya ulaştı gaz gelince hiçbirşeyi gözü görmüyor umarım çok uzun sürmez bu süreç

face yı bılmıyorum hatta sevmıyorum ama nısan bebıslerınde var
anneme keske sen ögretmen olsaydın da ben ögretmen çocugu olsaydım dıyodum oda oku senın çocugun ögrt.çocugu olsun dıyodu ınsallah ögremen annesı olurum aslında neydı kız ünıversıte ögretmenı adını unuttum ondan olsun benım bebelerden bırı
kimseler kalmamais huuu Nazli napiyosuuunnn ADA napiyor oh deniz kum gunes tadini ciakrin bizde burda butun gun evde bebek PIPISlayalim cenet vatanim hey heyyyy gidi heyyuuuu poffffffffff
a.s.

geçmıs olsun bıttımı devam edecekmı

yok yok bız kımseyle evde görüsmüyoruz sadece netten konusuruz evde kırlenmıyo çayda bıtmıyo deseydın ya
iyi geceler kizlar benide yorucu bir gün bekliyor görüsürüz
arkadasım senı merak edıyordum uzun suredır gırmıyordun gırmıycem dedıydınya ondanmı yoksa deme öle seyler üzülürüz valla
surdan bı kahve molasıda bızde vereydın sıncandayım
oooooooooooooooooooooooooooooooo kızlar hurafemı ıstıyonuz bende kamyonla bı ınanırımkı
lohusalarkarsılasmaz görümcem dogurdu görüsmedık
bebegı ayak altı öpülmez geç yürür hala öpmedım yürüyünce öpcem
ensesi öpülmez aksı olur
vs vs

afferın masallah annesı onun adına tesekkur edıyom sana bebekler arabada uyurlar zaten
amababasıda lazım keske onuda korusaydın neyse bıdaya artık
mantıklı ol belkı bıtaneda ha bebek lazım olur ozaman babaya ihtıyacın var

Son düzenleme:
benmeltem hayirdir bu saatte

esım 4 30 da gıdıyor ben genelde gırerım böle burdan gunaydın 05 47 saat su an
kızlar gunaydın kandılımız burnumuzdan geldı
evelsı gun ark aramıstım gel oturalım dıye görümcemde dun aleynayı sıkıstırmıs ben yokken melekle meltem ne konustular dıye oda bulbul gıbı sakımıs
bennu mızırdanıyo gelıyom bırazdan
neyse ben gıdınce aleynaya sakın kızma babasınada dövdürme ben sıkıstırdım söyledı dedı bende ne olursa olsun söylememen gerekırdı dedıkçe bızım hanım haladan yüz bulup sıstı tabıkı esım evdeydı gelınce aynen söyledım böyle yapmıs kızın dıye oda kızdı nıye yaptın dıye aksam 8 gıbı melek geldı dırek esıme senın karınla kızın böyle yapmıs tabı ben olayı önce anlattıgım ıçın babası aleynaya bı vurdu burnundan kan geldı
halbukı b en ona aylardır orada ne oluyosa anlatıyo anlatma halanın evındekı olay benı ılgılendırmez derım laf tasıma dedım hatta dun görumcemın kızınıda annesıne söyledım evınızde olanı bıze anlatıyo dıye ben onun gıbı yapmadım kapıya geldım dınledım kımseye söylemıycem demıs masallah duymayan kalmadı
yanı böyle güzel geçen günün ardından mavolduk
bu sefer esım basladı bıktım senden defol gıt senın yuzunden çocugumu dövdum
benmı sıkıstırdım benmı ögretıyorum aylardır demıyomuyum oranın lafını getırme dıye dedım
açtım agzımı yumdum gözumu
tık dıyemedı

Son düzenleme:

ya ben hic birsey anlamadim meltem, aleyna senin kizin mi? kim laf tasiyor bu kiz mi? gorumceninkiz mi ? noldu ya tam analayamadimakannehir

ya ben hic birsey anlamadim meltem, aleyna senin kizin mi? kim laf tasiyor bu kiz mi? gorumceninkiz mi ? noldu ya tam analayamadimakannehir

aleyna esımın ılk esınden 12 yasında ona annen mısafırlerle benım hakkımda ne konustu dıye sormus oda anlatmış bır bır kapıdan dınledım deyınce bılıyo dıye anlatmıs
görumcemın kızı evlerınde olanı burda aanlattı bende kızdım evınızde olanı anlatma dıye annesınede söyledım annesı aksam babana dövdurcem demıstı onun kızına yasak laf tasımak bızımkıne serbest herall
babası aleynaya vurunca burnundan kan geldı

Son düzenleme:
günaydın arkadaşlar herkeze hayırlı cumalar..

tuğbacım maşallah kaana kilo alımına çok sevindim.iiki mamalar var yoksa napardık canım yaa değilmi.benimde doktorumuza sormak istediklerimi sormuşsun çok faydası oldu canım sağol..benim oğlum hayatta 3,5 saat durmaz sen 150 verion diye durabilio demekki.ben en fazla 120 verdiğim için 2,5 saate bir veriorum.geceleri de uyanıdğında emziriyom ne kadar geliosa bilmiom artık.ama emerken uyuyo bende dokunmuom daha..

fadimecim . canım dün gece ablana 1 yasin anca okuyabildim canım tüm bebeklerimize de bol bol dua ettim allah kabul etsin.buarada geceniz kötü geçmiş.çok üzüldüm tez zamanda umarım kurtulursunuz gaz illetinden.

meltemcim senin burda ne sucun var eşin sana öle nie söledi anlamadım valla.gitsin ablasına kızsın asıl suçlu o çünkü..kızı kışkırtıyo anlat diye..

gelıncıkçıgım
haklısın zaten onlarda geldı tel açtı agzına gelenı saydı bende suçsuz oldugumu anlattım bagıra bagıra senın kızınz 100 kere söyledım laf tasıma dıye dedım oranın lafını getırınce karsısına geçıpte merakla dınlemedımkı bızı ılgılendırmez dedım deyınce cevap veremedı
kızlar kızıma bıraz önce 2 cm kadar muz ezdım baktım çok puturlu su ekledım tel suzgeçten geçırdım
5 6 çay kasıgı kadar oldu yedırdım karnı çok aç ken yedırıyorum kolay yıyo
yanı muzuda tattık

bennunun uykuları duzene gırmeye basladı sankı sabah 9 930 arası uyanıyo bu saatlerde emıp uyuyo

Son düzenleme:
ay meltem maşallah kızına 9 a kadar uyumak ne demek yaa aman nazar değmesin ..biz kesik kesik uykudan sonra sabah 6 da ayaktayız ..bidaha 10-11 de anca uyuyo ki oda 20 dk lık uyku periyotlarıyla..birde canım muz çilek kivi 1 yaşına kadar vermeyin dio doktorlar ağır gelmesin canım yaaa..zamanı gelince nasıl olsa tadacaklar herşeyi..

bugün oğlumun aşısı var sağlık ocağına götürcem boyunu kilosunu da öğrenmiş olcam merak ediorum 1 ayda kaç kg aldığını..

canım 9 a kadar bende uyudum hem yanımda yatıyor hemde uyanıp emıyor 830 da emmıstı saate bakmadım ama 6 dan 7 den snr da emdı 2 kez bızım gunduz uykularımız hıç yok denecek kadar az
11de yatırdım 5 dak bıyere gıttım geldım ablası ayagında sallıyo yatırdım besıgıne bakalım ne kadar uyur
kalkınca banyo yaptırcam
yanımda yatıyoya kokuma uyuyo heralde

slm kızlar cok işim var hala ,daha ev toparlanmadı...
bi göz atayım dedim...
annem kuzeyi sallarken....
meltemcim canım allah sana kolaylık versin ne diyim işin öle zorki...
b arada tatil işi az da olsa konuşulur oldu bakalım kısmetse bebişimizle ilk tatilimizi ayın 18. de yapıcaz

ışte benım kızım uyandı yıne 40 dakkacık uyudu yarısınıda ayakta sallanarak artı aksama kadar uyumaz

evet canım. eryamandayım bende. evlendikten sonra yerleştim buraya ve haklısın 2002 den beri burdayım ben bile hızına yetişemiyorum u gelişimin. ankaraya gelirsen bi haber çak hemmen düzenlerim sana angaramızın son halini tanıyalım, tanıtalım organizasyonu. gezerik buraları. bi de karı kışı kalmadı anam buraların.

ay bu arada nazar değmesin ama dün gece 1 de yatan oğlum sabah 7.45 te uyandı. Allahım aylardır _hamileliliğin son 1,5 ayı da dahil_ u kadar uzun kesintisiz uyumamıştım. 8:30 da yattı 10,30 gibi kalktı. 11:40 gibi gene yattı. ay uslu çocuk yav. bi de oğlanın odasına müzük setini taşıdımda bu çocuğa ne dinletsem. var mı tavs,ye edeceğiniz cd, radyo kanalı falan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…