2010 Nisan Anneleri

ayşegülcüm uykularını çok etkiliyor scaklar ya.defne de uyuyoy ama az az .sıcaktan tam dalamıyor derin uykuya.
ya bende üye olmuştum milupaya bebelaca hamileyken ama beni ne aradılar ne de numune gönderdiler.

milupanın kuralı buymuş. 4. aydan sonra yollamaya başlıyoruz dediler. hamileyken üye olmuştum hiçbişey gelmemişti arayıp sorunca bööle açıklama yaptılar. hero baby yede yeni üye oldum. hemen aradılar. huggiies, prima hiç bi şey göndermedi mesela. başkaları aldıklarını söölüyor.

tatile gidecek olan arkadaşlara iyi tatiller bizde bugun geldik memleketten (serinn yerden) Şuan Antalya yine kaynıyoo benim miniğimde hemen adepte olamadı saat 5 den beri ayaktaydı sürekli sıkıntılı artık banyo yaptırdım emzirdim attım yatagına biraz mızmızlandı baktıki alan yok uyudu bende temizliğe başlamadan bi ugrayayaım dedim....
fadimecim güle güle git gel inşallah emine eylüle memleket havası yarar
Gizoşun annesi hayırlı olsun yeni eviniz güle güle oturun...bende 4 yıl aynı evdeyim sıkıldım eşime diyorum ama seneye kendi evimize geceriz 1 yıl daha sık dişini diyoz bakalım kısmet artıkk
Defnenin annesi sen neler yapıyosun sıcaklarla aranız nasıl

valla sibelcim aramız kötü:bbo:
çok şükür evimiz serin yine de.yani rüzgarlı genelde osmaniye.çok terlemiyo ama yine uykusunu azalttı sıcak ya.

sibel elifi denize ne zaman girdirmeyi düşünüyosun?ya bu hafta denize gideceğiz hala kararsızım ben ya.
defne nin teni çok açık.koruyucu sürmeme rağman yanar diye korkuyorum.bir de tabi mikrop kapmasından.

CAnım bu hafta sonu gidicez ama ben hala senin gibi korkuyorum bizde çok açık tenliyiz.Sabah erken gidip güneş etkisini çok göstermeden sokmayı düşünüyorum .İnşallah bi problem olmaz

bende hamileyken üye olmuştum benide sadece milupadan aradılar adres teyidi için başka kimse aramadı

ya ben bebişim tv izlemesin diyodum ama, çizgi film kanallarında sessiz oturup izliyo. npasam ki?

ya ben bebişim tv izlemesin diyodum ama, çizgi film kanallarında sessiz oturup izliyo. npasam ki?

ya bende baby einstein seyrettirdim ama daha erkenmiş.şimdi izletmiyorum.tv de çok uyaran var.zararlı bence seyrettirme.onun yerien müzik dinletsen.

Kaynak: Carlos Gonzalez, "Un regalo para toda la vida" (Bir ömürlük hediye)
Carlos Gonzalez son zamanlarda İspanya'da çığır açan bir çocuk doktoru. Aynı zamanda Katalunya Emzirme Örgütü; Asociación Catalana Pro Lactancia Materna (ACPAM)'ın kurucusu ve başkanı. Şugünlerde sağlık görevlilerine anne sütü ve emzirme konusunda eğitim veriyor.

Emzirme hormonları: Prolaktin
Vücuttaki prolaktin seviyesi gebelik öncesinde oldukça düşükken, gebeliğin 1. trimestresinin sonundan itibaren giderek yükselmeye başlar. Ancak plasentanın ürettiği progesteron ve ostrojen hormonları, prolaktinin harekete geçmesini engellediği için bu aşamada henüz süt üretimi yoktur.

Plasentanın vücuttan atılmasıyla beraber progesteron ve ostrojen hormonları inanılmaz bir hızla azalarak prolaktinin harekete geçmesine izin verir. Doğum sonrasındaki birkaç ay boyunca prolaktin hormonu oldukça yüksek düzeydedir. Ancak annenin emzirmediği durumlarda bu hormon birkaç hafta içinde azalır.

Prolaktin her ne kadar ilk aylarda yüksek düzeyde olsa da, çocuk her emdiğinde bu oran 10 ila 20 kat artar. Bu prolaktin fırlamaları sadece göğüs uyarıldığında oluşur. Bebek ne kadar çok emerse o kadar çok prolaktin ve dolayısıyla süt üretilir. Aynı şekilde çocuk emmezse süt üretimi durur.

Bazıları büyük bir yanılgı içindedir ve sütün oluşması için emzirmeye birkaç saat ara vermek gerektiğini düşünür. Halbuki göğüs, boşaldıkça dolması beklenen bir sifon gibi değil, akmasını istedikçe açmamız gereken bir musluk gibi çalışır. En fazla süt üretimi emzirme esnasında olur.

Emzirme sonrasında prolaktin seviyesi yavaş yavaş düşmeye başlar ve iki-üç saat sonra en alt sınıra ulaşır. Varsayalım ki bir bebek dört saatte bir on dakika süt içiyor. Herhangi bir sebeple kahramanımız daha fazla süte ihtiyaç duyuyor. Ne yapacak? Dört saatte bir onbeş dakika mı emecek? Bu çok etkili bir yöntem olmayacaktır. Emzirme sürelerini uzatarak aşağı yukarı aynı oranda prolaktin ve dolayısıyla süt üretilecektir. Ama iki saatte bir on dakika içerse gün boyunca iki kat fazla prolaktin fırlaması olacaktır. Üstelik prolaktin seviyesi henüz en alt seviyeye inmediği için yeni zirve normalden daha yüksek olacaktır. (Sayılarla belirtecek olursak 50'den 500'e çıkmak yerine 100'den 550'ye çıkacaktır). Daha sık aralıklarla emzirerek inanılmaz bir prolaktin ve dolayısıyla süt üretimi sağlanabilir.

İşte bu sebeple, emzirme sürecini sonlandırmak için emzirme sayısını azaltmaktan daha mükemmel bir yöntem olamaz. Emziren bir anneye dört saat veya üç saat aralarla emzirmesini ya da asla iki saatten önce emzirmemesini, bebeğin tekrardan acıkmasının mümkün olmadığını, şimdi emzirirse göğsünün boş olacağını ve süt gelmeyeceğini, bebeğin midesinin dinlenmesi gerektiğini, geceleri emzirmeye ara vererek dinlenmek gerektiğini vs. her söylediğimizde emzirme sürecine ciddi engeller koymuş oluruz.

Gece boyunca prolaktinin alt seviyesi de üst seviyesi de normalden daha yüksektir. Yani bebek gece emerken daha az çabayla daha fazla süt emer. Bu nedenle (diğer nedenlerin yanısıra) gece emzirilmemesinin tavsiye edilmesi büyük harflerle saçmalıktır.

Makaleye şu sitede rastladım: Duru'nun Yolculuğu: Emzirme

offf kuzey pasanın mızmızlığı üstünde dışarı çıkmamla girmem bir oldu.....
ağlamaktan helak oldu yollda...
guya kendime moya alcaktım....:))))))))))))nerde???????????
kaynamın uzun paçalı donunu ödünç alırım artıkın haha::))))))))))))
zaten harita gibi heryanım ne giyceksem....

filiz,funda,özge nasılsınız bacılar?

iyidir bacım senden naber???
nasılsın....
kuzeyi emziriyrn artık böle uyyo,yanında yatcakmışım bide paşam ölev istiyo,bide memem acık olcak ol keyfi gelince emcek...
amanınnn anlıycan halim iç guveyinden hallice

ya ben yatırarak emziremiyorum.kızım istemiyo öle.çok fenalar ya.herbişeyi biliyolar.
kuzey bey keyfine düşkün olacak desene.
napayım işte bıcırıkla uğraş dur ve de sıcaklarla.

canım,bandırmaya gitmeyi düşünüyrz....
kısmetse tabi...
zaten buralar sıcak orda ne yaparız bilmyrm zor olcak ama biliyrm....

inşallah çok güzel geçer.evet ama buralar kadar sıcak olamaaaaaaaaaz.yatın kalkın dua edin batıdakiler be doğudakiler.
akdeniz yanıyooooooooooor.

merhabalar kızlar nasılsınız:)

özgecim hiç söylenme yatarak emiyoor diye ben bu aralar emsinde isterse amuda kalkayıp öyle emsin modundayım emmiyor çünkü kaan.
nedenini bilmiyorum her yolu deniyorum ama emmiyor bırakacak diye aklım çıkıyor.
süt olsun diye yediğim içtiğim şeylerin haddi hesabı yok.
dün bir sağdım göğsümü 120 ml çıktı süt. bir kaç saat sonra da 70 ml. bende yokda ondan emmiyor diyordum. sıpa emmiyor işte.
pamukçuktandır diye karbonatlı suyla ağzını siliyorum, biberondandır diye biberonu kestim kaşıkla savaş halinde mama ve süt veriyorum, emziktendir diye emziği vermemeye çalışıyom ama ne mümkün yırtıyo kendini,parfümü beğenmedi diye parfümü bıraktım. falan filan...

meemeyi ağzına dayayınca basıyo çığlığı offffffffffffffffffffff offffffffffffffffffffff. sabrımın sonuna gelmek üzereyim en son emmezsen emme dicem bırakacam bu işi sabırrrrrrrrrrrr.

filiz,funda,özge nasılsınız bacılar?

yaa ben iyi degilim dun geceden beri kaka yapmaya calisiyor en son 4:20 de emzzirmistim sonra bi baktim 7 bucuk olmus saat 3 saat gecmis kiz mizirdaniyor uzerini acmaya calsiyor debeleniyor falan aldim hemen attim memeye neyse sonra gazini cikarayim dedim olmadi geri yatirdim 1-2 dk sonra tekrar kucakladim once buyuk bir gegirme ardinda kusma dedim kusama normaldir takmadim kafaya geri yatirdim bi kez daha kustu sonra esim geldi kucakladi ve bir kez daha kustu 3 de saglam kusmalardi ama kesik kesik sutler boyle anormal anormal neyse akabinde bir kaka yesil sari renkte ve icinde koca koca siyah biseyler vardi igrencti hic daha once gormemistim noldu ya bu kiza ama genel gorunumde sorun yok keyfi iyi siritiyor devamli :) ateste yok.. ee simdi emzireli 1 saat oldu ben yeniden emzirsemmi hani kustu ya belki mide bosalmistir :0 ne diyosunuz yardim acil . akil verin hele yafff

not dun disari cikmistik gunesli hava vardi ardindan yagmur bastirdi bi magazaya girdik klima calisiyordu soguktu bi iceri bi disari bi soguk bi sicak onadan mi oldu acaba?

bu arada bende yatarak emziriyorum gayet kolay ve daha etkili geceleri yapmiyorum ama mazallah uyku seresemi koca govdemle cocugun uzerine bi devrilirsemm timaranelik olurum ...:)

tuğbacım bazen bebeklerde geçiçi süreyle emmede isteksizlik olabiliyomuş.kitapta okumuştum.inşallah kaan doya doya emmeye başlar.
sütün de var bence .çünkü sağdığın süt 120 ise onu 150 kabul edeceksin.çünkü makine bebekler kadar iyi çekemiyor.

filizcim yeşil kakayı üşütünce yapar diye bir kanı var.ama ne derece doğru bilemem.canım kakasındaki siyah şeyler hakkında bişe diyemeyeceğim bilgim yok çünkü.
bence emzir.bi alıntı yayınlamıştım önceki sayfalarda.ne kadar emzirirsen o kadr süt oluyor.toksa zaten almaz memeyi.

ooooooo benim kıızm sular seller gibi kusardı ama bayadır olmuyor.

tuğbacım bazen bebeklerde geçiçi süreyle emmede isteksizlik olabiliyomuş.kitapta okumuştum.inşallah kaan doya doya emmeye başlar.
sütün de var bence .çünkü sağdığın süt 120 ise onu 150 kabul edeceksin.çünkü makine bebekler kadar iyi çekemiyor.

filizcim yeşil kakayı üşütünce yapar diye bir kanı var.ama ne derece doğru bilemem.canım kakasındaki siyah şeyler hakkında bişe diyemeyeceğim bilgim yok çünkü.
bence emzir.bi alıntı yayınlamıştım önceki sayfalarda.ne kadar emzirirsen o kadr süt oluyor.toksa zaten almaz memeyi.

ooooooo benim kıızm sular seller gibi kusardı ama bayadır olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…