2010 Nisan Anneleri

ahhhhhhhhhhhhhhhh özge ahhhhhhhhhhh bende:))))) napsak randevulaşsak diyom ama ya kaan ya kuzey kesin engel olur

off offffffffffffffffffffffffffffffffffff:)))))))))
karnımızdaykene ne rahatmışız valla.....
gece bir baslardık sohbete sabahla kadar.....
össsleeddimmm:))))))
keşke istanbulda olsannnnn

öpüyorum kızlar sizleri ve bebişleri...kendinizeçok ii bakın....
ii akşamlar...görüşmek üzre

gulsemin bi ara facebooktan sana mesaj yazacagim ozelde bisey soracagim . ama su anda pek keyfim yok zamanda yok minnos biraz usutmus keyfi kacik benimkide kacik ok. optm timoyu op benim icin.

hala coklu alıntı yapamadıgımdan te tek aklımda kalanlar ıcın bıseyler yazayım
fadımecım ablan adına cok sevındım canım ve ayrıca ıyı yolculuklar ama varmak uzeresındır herhalde ıns. guzel vakıt gecırırsın canım
fılızcım bızım kız muthıs kusuyor en bastan berı sular seller gıbı kac dr a sordum hepsı normal demıstı benımkıde ıshal olmus yavrum durgunlugunun nedenı karın agrısıydı herhalde bugun bıraz daha ıyı
zeynepcım yenı evınız hayırlı olsun tatlım ev sorunumuz hıc yokken benım ev sahıbı de bırden satmaya karar verıp bır haftada sattı yenı ev sahıbıde 2011 mayısa kadara oturaılırsınız sonra cıkın dedı benı sımdıden sıkıntısı sardı off offf
hayrıyecım ne guzel kafanı dagıtmıssın bıraz Allah sana kolaylık versın tatlım ıs ev bebek zor valla
tugbacım uzuldum ya kaan pasa en kısa zamanda emmeye baslar ıns. bızım kız da bır hafta oleydı araları uzattım duzeldı

Derin Mavi bugun iyi degil dun disari ciktikya acisi illaki cikacak yesil yesil kaka bi kusmadir gidiyor uyumaya calisyor simdide bi turlu uyuyamadi SIKINTIdan ne kotu biseymis hastalik basa gelince insan anliyor o fototerapiyi aten hic unutamayacagim hayatimin en kotu gunu olamsada heralde ilk 5 e girerdi...

kızlar bebeklerinize su veriyormusunuz bide benim kızım 5 gündür kaka yapmıyor zeytinyağı içirdim heryerine sürdüm yağı bugün ama bu saate kadar hala tık yok başka ne yapabilirim sizce

GÜnaydın ....
bugun açılışı yapmak bana düşmüş bu saat olmuş hala kimse gelmemiş

huhu nerelerdesinizzzzzzz

kızlar bebeklerinize su veriyormusunuz bide benim kızım 5 gündür kaka yapmıyor zeytinyağı içirdim heryerine sürdüm yağı bugün ama bu saate kadar hala tık yok başka ne yapabilirim sizce

ben vermeye başladım sabah akşam öğle olarak veriyorum... çok sıcak ve çok terliyoo mecburen verdim..Dr da başka ilde olsak alsa verme derdim ama antalyada nem oranı çok fazla o yüzden ver dedi...

Kaka problemi bizdede var...4veya 5 gün popoya masaj yapıyoruz birde kulak çöpünü zeytin yagına batırıp poponun kenar duvarlarına masaj yapıyoruz oda olmadı enjektörle 1-2ml zeytin yağı sıkıyorum ozaman hemen yapıyorum...
Eger bunlarda işe yaramazada gliserinli fitil vereceksin(yarın) bu kesin çözüm

GÜnaydın ....
bugun açılışı yapmak bana düşmüş bu saat olmuş hala kimse gelmemiş

huhu nerelerdesinizzzzzzz
gunaydın 8 den berı kızımla yatakta demlenıyoruz

verıyorum ankarada olmamıza ragmen verıyorum 3 4 kez 3 5 çay kasıgı
dun gezmelerdeydım geçmısı fılan okumadan dırek son sayfadan cvp yazıyorum belkı bı ara bakarım
herkeslere gunaydın bol gulucuklu mutlu bebeklerle gunu tamamlamanız dılegıyle
:içelim:

Bu arada hanimlar benim acayipp sacim dokuluyor deli olucam hamileyken tek tel sacim yere dusmedi sidmdi kafam yolunacak niye boyle oldu ya pofff pof poff ...
benımde kaslarım dökuluyo dr kan fılan aldı aleynanın patates tavasını yaktıgı gün neyse normal çıktı dr 1 yasına kadar beklıyoruz saç ve kas dökulmesını dedı yanı bebek anneyı tanıyor dıye üstü kapalı söledı
yok canım gercek payı var dr söledıne göre benım kaşlar baya gıttı

tabı yorgun olunca süt olurmu olmaz
günaydın arkadaşlar.herkes için güzel bi hafta diliyorum
oğlumun altını alcm kahvaltı yapıcağım şimdi........
bende tatile gitmek istiyorummmmmmmmmmmmmmm
gel benle haftaya yada dıger haftaya gıtcem amasraya
dualarımız kabul olmus gözlerımız aydın
ben doguma gıttıgım gun bı steker gönderdıler buzdılabına adılıyo sımdı çöpte heral
ctesı hero baybden jnaz söyleyınce abone olmustum 1 hafta oldu olmadı bebek bıskuısı gece maması kavonoz maması kuyuda ıyı geceler maması yollamıslar aramadılar fılan çat kapı geldı
ya ben bebişim tv izlemesin diyodum ama, çizgi film kanallarında sessiz oturup izliyo. npasam ki?

bence ızletme nekadar geç baslasalar okadar ıyısenağlamadelikafaduldenbuyrunnnnnnnnn

selam arkadaşlar nasılsınız biz gece 1 gibi konyaya geldik emine eylül yolda buraya gelinceye kadar uslu durdu ve uyudu ama buraya geldiğindede gözlerini faltaşı gibi açtı sabaha kadar uyumadı bir daha....filizcim derin mavi nin nesi var geçmis olsun..yeşil kaka bildiğim kadarı ile üşütme ve gaz belirtisidir haberin olsun....kızım posta posta ediyor diye şikayet edip duruyordun sana şükret diyordum sanırım dün kakasını yapamamış......sibelcim..yurdagülcüm..fundacım....iyi yolculuklar dilekleriniz için teşekkürler geçmişi okuyamadım kusuruma bakmayın gözümden kaçan arkadaşlar varsa onlarada teşekkür ederim...meltemcim sanada teşekkür ederim sizlerin duaları sayesinde.....a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.

bu arada arkadaşlar süper bir şey oldu...dün yazmıştım buraya ama yayınlanmamış....kızım beni artık tanıyor iki üç gündür bana sürekli gülümsüyor...ama dünkü olan hepsinin üstünde birşeydi....babasının kucağından resmen benim kucağıma gelmek istedi gel kızım dedikçe bana doğru eğildi kollarını uzattı tam dört kere denedik aynı tepkileri verdi...ne tarafa gitsem gözü bende kalıyor...babasına denedik aynı olayı kaydirigubbakcemile3naptı dersiniz suratını geri çevirdi eşim depresyona girdi delikafadulden:roflol:çok güzel bir olaymış üç aylık gaz olayına bedelmiş.....

İLK üç ay bebeğin hızla büyüdüğü bir dönemdir. Bu dönemde büyümesi için gerekli besinlere olan ihtiyacı fazladır. Beslenme yetersizliğine bağlı hastalıklara yakalanması bu aylarda çoktur. Kaslarda görülen gelişme yetersizliği bu ayların önemli sorunudur.
Bebek anne sütü ile beslenmelidir. Ancak anne sütü yetersiz kalır ya da anne emziremiyorsa başka besinler önerilebilir. İkinci en iyi yöntem bebeğe sağlıklı bir süt anne bulmaktır. Çocuğu doğduktan sonra ölmüş olan bir hanım bu amaca en uygundur.
Anne sütü yetersiz kalsa bile emebildiği kadar bebeği emdirmeli buna ek olarak 2-3 bardak yoğurt verilmelidir.
Eğer anne sütü hiç alamıyorsa günde beş altı kez içerisine yan yarıya su katılmış süt ya da yoğurt verilmelidir. Ayran hazırlanarak bebeğe içirilebilir. Bunun yanında başka bir besin maddesine gerek yoktur, ikinci ayda da anne sütü emiyorsa sorun yoktur. Anne sütü emmiyorsa, iki süte bir su, iki yoğurda bir su karışımı verilir. Bu ayda sindirim sistemi güçlenmiştir. Daha az sulandırılmış süt ya da yoğurdu sindirebilecek yeterliğe ulaşmıştır. Tatlandırmak için demirden zengin pekmez katılabilir. Zaman zaman C vitamininden zengin kuşburnu pelveri katılabilir. Bunların oranı bir bardağa, bir tatlı kaşığı şeklindedir.
Süt ya da yoğurttan günde 6-7 kez verilmelidir. Muhallebiye ikinci ayda başlanır. Muhallebi 1.Çin pirinç unu ya da un kullanılır. Saf nişasta kesinlikle kullanılmaz. Muhallebi yapılırken, bir tatlı kaşığı un ya da pirinç unu bir çay bardağı sütün içerisine katılır. Hafif ateşte pişirilmeye bırakılır. Kabardıkça karıştırılır. Mikropların iyice kırılabilmesi için kaymağı bozularak içerisine katılır. Şeker piştikten sonra katılır. Katılacak miktar bir tatlı kaşığıdır. Şeker yerine pekmez katılması daha yararlıdır. Şekerin oranını kesinlikle fazla olmamalı.
İki buçuk aylık bebeğin süt yada yoğurdunu sulandırmaya gerek yoktur. Sulandırmaya devam edilecek olursa, bebek kemikleri için yeterli kalsiyumu alamaz, kemik hastalıklarına ve malnütrisyon adı verilen beslenme bozukluğuna uğrar. Alınacak miktar yine günde 6-7 çay bardağıdır. Bu süt, yoğurt da olabilir.
Üçüncü aydan itibaren çorbalar bebeğin besinleri arasına girer. Bu besinler yine anne sütü emmeyen çocuklar içindir. Sebze, tarhana, mercimek çorbaları çok yararlıdır. Mercimek çorbası unla da hazırlanabilir.
Sebze çorbası hazırlamak için, sebzeler yıkanıp temizlendikten sonra doğranır. Patates, havuç ve diğer mevsim sebzeleri bu amaçla kullanılabilir. Yarım patates yeterlidir. Az suda haşlanır. Haşlama süresi kısa olmalıdır. Haşlandıktan sonra tahta kaşıkla ezilir, püre haline getirilir. Demir kaşık, bazı vitaminleri yok eder. Hazırlanan püre süzgeçten ya da tel elekten geçirilir. Yağ konulmaz. Bu aylarda tehlikeli yanlış bir beslenme şekli, bebeklere yemek suyu vermektir. Büyükler için hazırlanan yemek sulan çok yağlıdır. Bebeğin ishal olmasına ve beslenme bozukluklarına neden olur. Hazırlanan sebze çorbası ilk önce çay kaşığı sonra tatlı kaşığı giderek her gün iki yemek kaşığına kadar çıkılarak yedirilir. Bebek hoşlanmadıysa unutuncaya kadar ara verilir, sonra tekrar denenir. Hazırlanacak çorbalara yağ koymak gerekirse, tereyağı kullanılır ve yarım tatlı kaşığından fazla yağ konmaz.
Bebeğe ilk iki ya da üç haftadan sonra hekimin ya da sağlık evi ebesinin önereceği bir vitamin şurubu verilebilir. Bu şurup yerine evde hazırlanan meyve suları da içirilebilir. Meyve suyu hazırlandıktan hemen sonra kullanılmalıdır. Eğer bekletilecek olursa vitamin değeri düşer.
D vitamininin oluşması için güneş ışınlarının etkisinde kalmalıdır. Dışarıda sıcaklık 20 derecenin üzerinde olduğu zaman kolları ve bacakları açık, sırtında hafif bir giyecekle gezdirilebilir.

yarın doktora götürcem zaten poyrazı ..kendi doktorumuzla da konuşup başlayacam yoğurta filan..

selam kızlar...
3.ay kontrolümüz vardı bugün.
7.600 gr olmuş defne.1.100 gr almış.geçen ay 1.700 almıştı.artık kilo alımları yavaşlar dedi.
boyu da 63,5 cm
baş çevresi 41,5 olmuş.
maşallah yavruma.
herkesler iyidir inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…