2010 Nisan Anneleri

buketciğim girmedim ben ama bin pişman oldum memurluk çok kolaymış canım valla kızımı bırakıp cesaret edemedim ve hiçmi iç çalışmamıştım canım senin nasıl geçti canımcım

çok ii etmişsin canım benim bırak valla hepsi aynı bi gün bende patlayacam o olacak ama neyse... evet ilk oturum çok kolaydı hemen aklıma geldin valla acaba girdimi inşallah girmiştir ddedim kesin atanırdın varya... bakalım benimde orta şekerli malum bende hiç çalışmadım olursa kızımın kısmetine olacak dedim 80 üstü gelirse atanırım inşallah bakalım artık

canım inşallah atanırsın canım benim ne bilim yaa ben o kadar çalıştım dedim kazanamadım dedim çalışmadan bişey yapamam gibi geldi eğer çalışırsam ücretliye talim bu sene yine aman ücretlide bazen iyi oluyo istediğinde bırakıyosun kızım iyi olsunda demekki va<kti var canım inşallah alıcaksın ben inanıyorum fundada girmemiş 15 dakika vardı diyo hazır olduğumda diyo kısmet işi demkki canım

öle tabi canım yaa bende şansımı zorladım işte bakalım inşallah olur valla artık kendimi geçtim zeynebim için istiyorum hayırlısı ne diyimmm. gizem nasıl huzurlu bi bebektir inşallah bizimki huzurlu maşallahta iki gündür kaka yapmadı sıkıntı veriyo oda napsam bilmiyomm

merhabalar kızlar nasılsınız?
ben iyi sayılırım oğlum emmiyor yine günde 1-2 kere tutturabilrsem memeyi kendimi şanslı hissediyom. sanırım hem az süt var diye göğüs dolunca emiyor gibi geliyo bana, hem de sıcaklardan diye düşündüm. çünkü bütün olasılıkları düşündüm herşeyi denedim bir değişiklik yok.

geçmişe bakacam ama bu sayfadan başlıyayım:) zeynocum, buketcim KPSS den bahsetmişsiniz ben girdim bu yıl. ama öğretmen değilim hiç çalışmamıştım. hatta yıllardır ders çalışmıyorum çok basit şeyleri bile unutmuşum gerçekten de kolaydı keşke çalışabilseydim dedim. kısmet artık.
hatta sabahın 7 sinde gebzeden izmite gittim sınava girebilmek için. telefon yasak diye almadım yanıma tabii aklım oğlumda kaldı:)

of canım yaa niye emmiyo acaba kaan paşa sütünmü az yoksa sıcakmı yavrum derdini de anlatamıyo zaten.... kpss gerçekten kolaydı ama bende çalışmamıştım bakalım sonuç ne olacak kısmet dediğin gibi ben kızımla gittim beni bekledi kapıda yavrum sesi gelecek diyede kulağım hep dışarıdaydı nimet çubukçu gör şu halişmizi allah seni bildiği gibi yapsın diye diye girdim içeri hayırlısı artık allahım zeynebimin yüzüne baksın inşallah

aslında bende pek oturabiliyor sayılmam ama sıkıntımı ona yansıtmamaya çalışıyom eşimin başının etini yiyorum birde kendimi yıpratıyorum akannehir
bilmişlik, benim dediğim olsun diyen bir kayınvalide ayyy o da fena yaa. sanane sanki oğlunun yatak odasının düzeninden terbiyesizlik resmen.

birde kızlar benim acayip bir şekilde saçlarım dökülüyo anlatamam yakında kel kalacağım sanırım:)))
canım bende banyoda avuç avuç saç atıyom. normalmiş ama doğumdan sonra bu aylarda. birkaç ay da sürermiş saç dökülmesi. ben başedemiyom artık zaten zar zor duşa giriyom saç toplamaktan çıkamıyom duştan kestircem biraz bu hafta.

canım yaa valla burası da istanbul gibi çok sıcak çok nemli. bizim ev son kat olduğu için ve akşam güneşi aldığı için ekstra sıak boğuluyoz. bende senin gibi düşünüyom sıcaklar, mamanın rahatlığı bir de sütün azalması yüzünden emmek istemiyor kaan sanırım. klima almayı bile düşünüyoruz bu sıkışıklıkta. oğlum sıcaktan çok bunalıyor çünkü.

ah canımmm annen de öyle demek ama dediğin gibi ana-kız çekişirsiniz alınma darılma olmaz en azından. insanın kendi annesi bile olsa işine karışılınca bunalıyor kaldıki kaynana daha çok batıyor vallakaydirigubbakcemile3

canım aynı sorunlar bizde de var. yalnız 3 hafta önce oğlum memede kıyameti koparıyordu 2 çekip bırakıyordu. meğer sütüm azalmış aç kalmış yavrum. doktor mamaya başlattı. ama ondan sonrada emmek istemedi kaan. neler denedim aklın şaşar. artık oluruna bıraktım. sıcaklar, mamanın rahatlığı, sütün azalması ben bunlara bağlıyorum artık emmek istememesini. tamamen bırakmaz da ilaç niyetine emer inşallah diye umut ediyorum

hoşgeldin canımmm çok uızun zaman oldu gerçekten de. zor hatırladım seni yeni üye sandım başta hatta:)))

senin kaynana da fenaymış bak hakkını yiyemem benimki hala elimden iş alır bana bile bakmaya çalışır hamarat kaynanam benim:)))))

canım 7 den 12 ye kadar derken gündüz zamanıydı gündüz vakti okadar süre emmmesi normalmi normal değil sanırım bıraksam oda beni bırakcak zorla emziriyorum
ayyy zorla emiyomu ne güzel maşallah ona da şükür yani. kaan emmek istemediği zaman ne kadar aç olursa olsun memeye yaklaştırınca çığlık çığlığa bağırıyo sanki zehir veriyom sıpaya:)))) bir zamanlar memeden ayrılmayan meme diye can atan o değildi sanki çoookkk değişti çooookk:)) şimdiden anasını beğenmiyokaydirigubbakcemile3

kıslar hepınıze merhabaa. nasılsınız ? kaynanalar kaynanalar herkes kaynanalardan sikayetcı valla..allahtan benımkı uzaktada sorun olmuyor.ama arada bı laf edıyor uzaktanda olsa yetıyor yanı.neyse hep böle ıste degısmez kural.bakalım biz nasıl olucaz :)

kızlar bebısler gunde kac kere kaka yapıyo.benımkı bıraz sıkıntılıda bu konuda.

canım hem sütüm azaldı, hem de oğlum çook iştahlı az süte tenezzül etmiyo sanırım sıcaklarında etkisi var bizim ev hamam gibi. son çare klima almayı bile düşünüyoz yeter ki ilaç niyetine de olsa emsin. zaten o düzenli emse sütüm artacak yine. ben süt artırıcılarla, semiz otuyla, sağmayla falan biraz artırdım ama o emmediği sürece nafile..

ay canımmm zeynep sultan kapıda annesini bekledi demek. onun güzel şansına olur inşallah gönlünüzden geçen canım.

hoşgeldin canım nerelerdesin kaçaklar bir bir dönüyor topiğe:lepi:

valla kaka meselesi nasıl beslendiğine bağlı. bizimki 24 saat yapmasa strese giriyor. ama sadece anne sütü alan bebekler günde 4-5 defa da yapsa, 4-5 günde 1 kerede yapsa normalmiş. önemli olan kakanın katı olmamasıymış. tabii sadece anne sütü alan bebekler için.

biz mamaya başladık kusmayı önleyici yoğun bir mama kullanıyoz kakası bayağı katılaştı ama hergün mutlaka 1 ya da 2 kere yapıyoz. bazen 36 saati buluyor yapmadığı ama deediğim gibi zorlanıyo o zaman.

maşallah valla kayınvalidene benimki kıçını kaldırmadı valla gerçekten çok uzun zaman olmuştu şükür döndüm
valla canım öle zaman oluyo günde 3- 4 bazende iki üç günde bir iki gündür yapmadı mesela sıkıntı çekiyoz şimdi
ya teyzesi beni bekledi bakalım onun kısmeti olsun inşallah... mercimek çorbası çok faydalıymış sütü de sütün kalitesinide arttırmada bi dene inşallah faydası olur da emer paşam ne verirsek verelim anne sütünün yerini tutmuyo çünkü

canım bende vermeye çalışıyorum ama hemen çıkarıyo senin kullandığın bu yoğun mama hangisi

canım bende vermeye çalışıyorum ama hemen çıkarıyo senin kullandığın bu yoğun mama hangisi
canım bizim doğduğundan beri aşırı kusma problemimiz vardı. tahliller röntgenler usg derken reflü teşhisi koyuldu. o yüzden doktorumuz mamaya başlarken APTAMİL AR (anti reflü) mama kullanın dedi. başlarda biberon uydurmakta zorlandık yoğun olduğu için.

yalnız doktordan onay almadan başlama derim ben. zaten marketlerde bulamıyorum eczanelerden alıyorum ben hep. ama kusmaya çok faydası oldu. tadı ve kokusu iğrenç:)))

kullanacak olursanda ben bir tek GÜNYADER tavsiye etti bana da DR.BROWN'S Y uçlu biberon emziği ile verebildim mamayı.

hemen bugün denicem mercimek çorbasını canım semiz otu yemekten bıktım valla değişiklik olsun:))))))))))) bende çok üzülüyorum anne sütü az aldı diye. birde bizim başlarda hiç böyle bir sorunumuz yoktu. paşam deli gibi emerdi benimde çok sütüm vardı nasıl bu noktaya geldik anlamadım

anladım canım yaa bizim kız kilo almıyo pek o sıkıntıya soktu bizi karstada şaka gibi çocuk doktoru yoktu son 2 haftaya kadar geldimi onu bilmiyorum zannetmiyorum ama geldiğini... bebelac denedik almadı pek ağzında ttup püskürtüyo artık milupaya bakarız dedik ondan sordum senin dediğin gibi kullandığın mamayı doktor onayı olmadan kullanmak olmaz.. bu arada bulgur pilavı soğan marul bunlarda ii süt yapıyo kayısı hoşafı dene hepsini sadece birine takılıp kalma semiz otu görmek istemiyorsundur eminim:):gitme:kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

nazlıcığım ada düşmüş.zeynepten öğrendim.çok üzüldüm ama hepimiz düşmüşüzdür küçükken muhakkak.annem 5 inizi de düşürdüm ne kadar dikkat etsemde der .3 numara kardeşim üstelik bayağı bi yüksektan düşmüş.
düşe kalka büyücekelr işte.

canım benim kızım bayağı bir yapıyor.günde 6 -7 kez.
9 bile oldu geçen.doktora sorduk.anne sütü alanlarda normal dedi.

buketçiğim meraba.bebişin nasıl?kars nasıl?

ben kars
te 1,5 sene çalışmıştım.

merhaba kızlar
bugün pek iyi değilim dün akşama doğru sağ kalçamdan bacağıma vuran bi ağrı başladı sabah hareket edemiyordum öyle kötüydü ki acile gittik iğne yaptılar ve kas gevşetici ve antibiyotik verdi doktor siyatik sinirlerden kaynaklanıyormuş ters bi hareket yapmışsındır dedi birde aynı ağrı doğumdan sonra da kırklıyken olmuştu sezeryan doğumlardan sonra olabiliyormuş . işin kötü tarafı bir iki gün emzirme mama ya ağırlık ver dedi doktor zaten emmek istemeyen bi bebeğim var tamamen unutucak diye korkuyorum

canımyaa ne yapalım herşey bebişler için bizim evimiz daha serin çok şükür bide buralar hep yeşillik onunda etkisi var
dediğin gibi kaynanam olsa daha çok batardı bebeği ilk gördüğünde zaten ilk ve sondu :) yeni banyo yaptırdığım ve havada soğuk olduğu için 2 kat giydirmiştim dünya laf etmişti üstünü çıkardı yok erkek bebekler giydirilmezmiş neymiş efendim bi tanıdıklarının çocukları 6. ayına gelince çok giydirildiği için ateşlenmiş ölmüşte o kadar sinirlerim bozulmuştu ki o anlatınca
merhaba canım bizim değişiyor hele ilk aylarda bir hafa yapmadığı oluyordu şimdi günde 4-5 defa yapıyor
canımcım mercimek çorbası gaz yapıyor diye yedirmemişti bana annemler

buket çim seni gördükçe aklıma kars taki amcamın kızı geliyor onunda oğlu oldu benim bebeğimle 9 gün var arasında . bi resmini görebildim o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…