- 30 Ocak 2009
- 1.221
- 574
- 323
- 41
buketciğim canım çok çok geçmiş olsun canım rabbim korusun meleklerimizi canım kayınvalidelerin hepsini rafa kaldırcan kullanma süreleri dolunca arıza çıkarıyolar valla gerçi bu sefer görümcemin dolduruşuna geldi dünde yine utanmadan yemek getirmiş bana hiç birine ellemedim bile hoşgeldinde demedim öyle oturdu gizoşu sevdi gitti
buketciğim girmedim ben ama bin pişman oldum memurluk çok kolaymış canım valla kızımı bırakıp cesaret edemedim ve hiçmi iç çalışmamıştım canım senin nasıl geçti canımcım
merhabalar kızlar nasılsınız?
ben iyi sayılırım oğlum emmiyor yine günde 1-2 kere tutturabilrsem memeyi kendimi şanslı hissediyom. sanırım hem az süt var diye göğüs dolunca emiyor gibi geliyo bana, hem de sıcaklardan diye düşündüm. çünkü bütün olasılıkları düşündüm herşeyi denedim bir değişiklik yok.
geçmişe bakacam ama bu sayfadan başlıyayım:) zeynocum, buketcim KPSS den bahsetmişsiniz ben girdim bu yıl. ama öğretmen değilim hiç çalışmamıştım. hatta yıllardır ders çalışmıyorum çok basit şeyleri bile unutmuşum gerçekten de kolaydı keşke çalışabilseydim dedim. kısmet artık.
hatta sabahın 7 sinde gebzeden izmite gittim sınava girebilmek için. telefon yasak diye almadım yanıma tabii aklım oğlumda kaldı:)
aslında bende pek oturabiliyor sayılmam ama sıkıntımı ona yansıtmamaya çalışıyom eşimin başının etini yiyorum birde kendimi yıpratıyorum akannehirsaol tuğbişim güzel dileklerin için canım benim rabbim sanada kolaylık versin canım yaa ne kada iyi olsada insan bazen yanlız kalmak istiyo kafasını dinlemek istiyo valla sana klocamn bir maşallah diyorum asla ama asla kayınvlidemle oturamazdım belki kendini beğenmiş olmasa mütavazi bir insan olsa tamam anlaşırım ama hayatta en geçinmediğim insan tipi bilmişlik taslayıp hep benim dediğim olsun diyen insanlardır odda kayınvalidem çıktıklava:
canım bende banyoda avuç avuç saç atıyom. normalmiş ama doğumdan sonra bu aylarda. birkaç ay da sürermiş saç dökülmesi. ben başedemiyom artık zaten zar zor duşa giriyom saç toplamaktan çıkamıyom duştan kestircem biraz bu hafta.birde kızlar benim acayip bir şekilde saçlarım dökülüyo anlatamam yakında kel kalacağım sanırım:)))
canım yaa valla burası da istanbul gibi çok sıcak çok nemli. bizim ev son kat olduğu için ve akşam güneşi aldığı için ekstra sıak boğuluyoz. bende senin gibi düşünüyom sıcaklar, mamanın rahatlığı bir de sütün azalması yüzünden emmek istemiyor kaan sanırım. klima almayı bile düşünüyoruz bu sıkışıklıkta. oğlum sıcaktan çok bunalıyor çünkü.merhaba kızlarrr
bu sabah döndük istanbuldan ama ilk defa bu sefer dönmek istedim o kadar sıcak ve bunaltıcıydı ki geceleri hele kabus gibiydi yavrumda çok rahatsız oldu sıcaklardan geceleri 2-3 defa üstünü değiştirdim kendimde cabası yüzü boynu kolları her yeri isilik oldu
sizler nasılsınız
daha yeni okudum nazlıcım çok geçmiş olsun ada ya
zeynep taşındınız mı canım hayırlı olsun evin ama sanırım kayınvaldenler sorun çıkarmış takma diyeceğim ama biliyorumki çok zor kendimden biliyorum rabbim merhamet ve akıl versin böylelerine
benimde kayınvalde ve görümcelerden sonra kayınpeder başladı Allaha havale ediyorum . kandilde eşim aramış geleceğim diye gelme demişler ve face de msj atmış kayınpederim eşim bekarken ona 2.000 lira vermiş onu ve evimize hediye getirdiği dvd player ı istiyor :) şaka gibiler
fundacım sana da geçmiş olsun canım bekarken çok çıkardı bende de
tuğbacım kaan emmiyor mu hala havalardan olabilir mi? yusuf ta annemlerdeyken bir hafta hiç emmedi resmen çığlık çığlığaydı bugünse çok şükür sorun çıkarmadı evimiz daha serin oraya göre
filizcim sana da Allah sabır versin çok zor böyleleriyle uğraşmak benim kayınvaldem de her fırsatta ben 5 çocuk doğurdum hala 60 kiloyum der hatta bir keresinde abartmıştı yeni evliydik çat kapı geldiler masadayız eşimle ona da tabak koydum eşime pilav koyuyorum bana sen zaten kilo aldın yeme fırat yesin demişti:)
hayriyecim poyrazda sende iyisinizdir inşallah
bu sayfada gördüklerime yorum yapabildim sadece kızlar geçmişe bakabilir miyim bilmiyorum
ah canımmm annen de öyle demek ama dediğin gibi ana-kız çekişirsiniz alınma darılma olmaz en azından. insanın kendi annesi bile olsa işine karışılınca bunalıyor kaldıki kaynana daha çok batıyor vallakaydirigubbakcemile3ah canımyaaa aynı annem:)
Allahtan kayınvaldemle görüşmüyorum yoksa hem annem hem o yanmıştım
annem bebek doğdu doğalı sürekli emzirme mi istiyor tabiki bende istiyorum ama bizim veled pek inat anneanneside daha inat ben bütün gün ya bebeği emzireceğim yada göğsümü sağacağım bebek her ağladığında başımda hadi emzir diye ben bir yere çıktığımda mama verilecek diyelim en fazla 90 yapıyor yoksa emmez diye :)
birde bu sıcaklarda bile çocuğun tek bady ile durmasına izin vermiyor o giydiriyor ben çıkarıyorum yavrum isilik oldu hep
ama şuda var annem olduğu için yeri geliyor kızıyorum yeri geliyor karışma diyorum ne o alınıyor nede ben suçluluk duyuyorum
senin işin çok daha zor i
canım aynı sorunlar bizde de var. yalnız 3 hafta önce oğlum memede kıyameti koparıyordu 2 çekip bırakıyordu. meğer sütüm azalmış aç kalmış yavrum. doktor mamaya başlattı. ama ondan sonrada emmek istemedi kaan. neler denedim aklın şaşar. artık oluruna bıraktım. sıcaklar, mamanın rahatlığı, sütün azalması ben bunlara bağlıyorum artık emmek istememesini. tamamen bırakmaz da ilaç niyetine emer inşallah diye umut ediyorummerhaba arkadaişşlar uzun zamnadır giremiyorum malum memleketimdeyim köye gitmiştik köydede net imkanıım olmadı şimdi ablşamlarda ilçedeyim.kızlar benim kız köydede durmadı ya anam bütün mahalle bizi dinlemiş günlerdir.dün biara 10 dk lığına sokağa çıkabildim beni her gören geçecek kızım gececek sesini duyuyoruz neden ağlıyor , beni,imkide böyledi amannnn üfff bisürü şey.aha 3 ay oldu dün inş.rabbimin izniyle düzelir kızım çok dua ediyorum ben gazı falan falan geçtim artık daha da büyük bir problememiz var kzım bir 4-5 gündür beni emmek istemiyorya çıldırıcam şükür Rabbime sütümde var kucagıma alır almaz basıyor çığlığı mememi ağzına almak istemiyor zorla uykudan uyandığında ya sersemlemişken ya uykulu o şekilde vermeye çalışıyoprum gece önceden 3 saatte bir emerdi şimdi 5-6 saati buluyor ya sizler ken fazla kaç saati buluyor emzirme aranız?bugün 7 den 12.30 akadar emmedi yani bu nrolmalmı sizce napuıcağımı şaşırdım valla çok korkuyorum bırakacak emmeyi diye 12.30 dada zorla verdim memeyi ağzına sonra pışpışlayarak emzirdim.bu sorunu yaşayan varmı içinizde arkadaşlar
hoşgeldin canımmm çok uızun zaman oldu gerçekten de. zor hatırladım seni yeni üye sandım başta hatta:)))slm kızlar nasıl özledim sizi bilgisayarım bozulmuştu yeni geldi garantiden allahtan geldide artık burdayım....kızımda çok ii çok şükür alışmaya çalışıyoruz hala birbirimize... herkes dertli benim gibi kayınvalide kayınpeder allahım hepsini ii etsin ne diyim.. benim kayınvalidem doğumdan sonra bi hafta kaldı yanımda kalmasa daha iiydiya neyse bi hafta oturdu kalkmadı yerinden allahtan annemler yemek falan getirdi kardeşim arada gelip evi temizledi yoksa onun hiç bişey yapacağı yok.. sabahları ben temizledim evi dikişlerimi tuta tuta bu kız sezeryan oldu ağrısı vardır bile demedi sonrada bırakıp gitti... ama lafa gelince çocuğu niye kucağa almıyon doğru dürüst niye ağlamıyo sen yanlızmı bırakıp dışarı çıkıyon sanki sırtıma bağlayıp çıkacam... evde yanlız olunca malum alışıyo zamanla... çok şükür çok ağlayan gaz sorunu olan bir bebek değil kızım güler yüzlü kalkar kalkmaz agulayıp uyandırıyor bizi sesli ortamda uyuyor rahatça bilmiyorum sizinkilerde varmı sorunlar çok takip edemedim ama çok korkuyordum çıt sesinde uyanacak kucaktan inmeyecek pişik olacak sürekli ağlayacak bi bebek olmasından.. şükür olmadı hiçbiri.. hele pişik.... bi komşumuz banyo suyuna tuz at pişmez demişti attım gerçektendende pişmedi hiç... iki büyük kaza atlattık birinde babası üstüne oturdu d,ğerindede koltuktan düştü allahım korudu çok şükürde bişey olmadı... ayyy ne güzelmiş buraya yazabilmek çok özlemişim yaa
ayyy zorla emiyomu ne güzel maşallah ona da şükür yani. kaan emmek istemediği zaman ne kadar aç olursa olsun memeye yaklaştırınca çığlık çığlığa bağırıyo sanki zehir veriyom sıpaya:)))) bir zamanlar memeden ayrılmayan meme diye can atan o değildi sanki çoookkk değişti çooookk:)) şimdiden anasını beğenmiyokaydirigubbakcemile3canım 7 den 12 ye kadar derken gündüz zamanıydı gündüz vakti okadar süre emmmesi normalmi normal değil sanırım bıraksam oda beni bırakcak zorla emziriyorum
of canım yaa niye emmiyo acaba kaan paşa sütünmü az yoksa sıcakmı yavrum derdini de anlatamıyo zaten.... kpss gerçekten kolaydı ama bende çalışmamıştım bakalım sonuç ne olacak kısmet dediğin gibi ben kızımla gittim beni bekledi kapıda yavrum sesi gelecek diyede kulağım hep dışarıdaydı nimet çubukçu gör şu halişmizi allah seni bildiği gibi yapsın diye diye girdim içeri hayırlısı artık allahım zeynebimin yüzüne baksın inşallah
hoşgeldin canım nerelerdesin kaçaklar bir bir dönüyor topiğe:lepi:kıslar hepınıze merhabaa. nasılsınız ? kaynanalar kaynanalar herkes kaynanalardan sikayetcı valla..allahtan benımkı uzaktada sorun olmuyor.ama arada bı laf edıyor uzaktanda olsa yetıyor yanı.neyse hep böle ıste degısmez kural.bakalım biz nasıl olucaz :)
kızlar bebısler gunde kac kere kaka yapıyo.benımkı bıraz sıkıntılıda bu konuda.
maşallah valla kayınvalidene benimki kıçını kaldırmadı valla gerçekten çok uzun zaman olmuştu şükür döndümaslında bende pek oturabiliyor sayılmam ama sıkıntımı ona yansıtmamaya çalışıyom eşimin başının etini yiyorum birde kendimi yıpratıyorum akannehir
bilmişlik, benim dediğim olsun diyen bir kayınvalide ayyy o da fena yaa. sanane sanki oğlunun yatak odasının düzeninden terbiyesizlik resmen.
canım bende banyoda avuç avuç saç atıyom. normalmiş ama doğumdan sonra bu aylarda. birkaç ay da sürermiş saç dökülmesi. ben başedemiyom artık zaten zar zor duşa giriyom saç toplamaktan çıkamıyom duştan kestircem biraz bu hafta.
canım yaa valla burası da istanbul gibi çok sıcak çok nemli. bizim ev son kat olduğu için ve akşam güneşi aldığı için ekstra sıak boğuluyoz. bende senin gibi düşünüyom sıcaklar, mamanın rahatlığı bir de sütün azalması yüzünden emmek istemiyor kaan sanırım. klima almayı bile düşünüyoruz bu sıkışıklıkta. oğlum sıcaktan çok bunalıyor çünkü.
ah canımmm annen de öyle demek ama dediğin gibi ana-kız çekişirsiniz alınma darılma olmaz en azından. insanın kendi annesi bile olsa işine karışılınca bunalıyor kaldıki kaynana daha çok batıyor vallakaydirigubbakcemile3
canım aynı sorunlar bizde de var. yalnız 3 hafta önce oğlum memede kıyameti koparıyordu 2 çekip bırakıyordu. meğer sütüm azalmış aç kalmış yavrum. doktor mamaya başlattı. ama ondan sonrada emmek istemedi kaan. neler denedim aklın şaşar. artık oluruna bıraktım. sıcaklar, mamanın rahatlığı, sütün azalması ben bunlara bağlıyorum artık emmek istememesini. tamamen bırakmaz da ilaç niyetine emer inşallah diye umut ediyorum
hoşgeldin canımmm çok uızun zaman oldu gerçekten de. zor hatırladım seni yeni üye sandım başta hatta:)))
senin kaynana da fenaymış bak hakkını yiyemem benimki hala elimden iş alır bana bile bakmaya çalışır hamarat kaynanam benim:)))))
ayyy zorla emiyomu ne güzel maşallah ona da şükür yani. kaan emmek istemediği zaman ne kadar aç olursa olsun memeye yaklaştırınca çığlık çığlığa bağırıyo sanki zehir veriyom sıpaya:)))) bir zamanlar memeden ayrılmayan meme diye can atan o değildi sanki çoookkk değişti çooookk:)) şimdiden anasını beğenmiyokaydirigubbakcemile3
valla canım öle zaman oluyo günde 3- 4 bazende iki üç günde bir iki gündür yapmadı mesela sıkıntı çekiyoz şimdikıslar hepınıze merhabaa. nasılsınız ? kaynanalar kaynanalar herkes kaynanalardan sikayetcı valla..allahtan benımkı uzaktada sorun olmuyor.ama arada bı laf edıyor uzaktanda olsa yetıyor yanı.neyse hep böle ıste degısmez kural.bakalım biz nasıl olucaz :)
ya teyzesi beni bekledi bakalım onun kısmeti olsun inşallah... mercimek çorbası çok faydalıymış sütü de sütün kalitesinide arttırmada bi dene inşallah faydası olur da emer paşam ne verirsek verelim anne sütünün yerini tutmuyo çünkücanım hem sütüm azaldı, hem de oğlum çook iştahlı az süte tenezzül etmiyo sanırımsıcaklarında etkisi var bizim ev hamam gibi. son çare klima almayı bile düşünüyoz yeter ki ilaç niyetine de olsa emsin. zaten o düzenli emse sütüm artacak yine. ben süt artırıcılarla, semiz otuyla, sağmayla falan biraz artırdım ama o emmediği sürece nafile..
ay canımmm zeynep sultan kapıda annesini bekledi demek. onun güzel şansına olur inşallah gönlünüzden geçen canım.
hoşgeldin canım nerelerdesin kaçaklar bir bir dönüyor topiğe:lepi:
valla kaka meselesi nasıl beslendiğine bağlı. bizimki 24 saat yapmasa strese giriyor. ama sadece anne sütü alan bebekler günde 4-5 defa da yapsa, 4-5 günde 1 kerede yapsa normalmiş. önemli olan kakanın katı olmamasıymış. tabii sadece anne sütü alan bebekler için.
biz mamaya başladık kusmayı önleyici yoğun bir mama kullanıyoz kakası bayağı katılaştı ama hergün mutlaka 1 ya da 2 kere yapıyoz. bazen 36 saati buluyor yapmadığı ama deediğim gibi zorlanıyo o zaman.
canım bizim doğduğundan beri aşırı kusma problemimiz vardı. tahliller röntgenler usg derken reflü teşhisi koyuldu. o yüzden doktorumuz mamaya başlarken APTAMİL AR (anti reflü) mama kullanın dedi. başlarda biberon uydurmakta zorlandık yoğun olduğu için.canım bende vermeye çalışıyorum ama hemen çıkarıyo senin kullandığın bu yoğun mama hangisi
hemen bugün denicem mercimek çorbasını canım semiz otu yemekten bıktım valla değişiklik olsun:))))))))))) bende çok üzülüyorum anne sütü az aldı diye. birde bizim başlarda hiç böyle bir sorunumuz yoktu. paşam deli gibi emerdi benimde çok sütüm vardı nasıl bu noktaya geldik anlamadımmaşallah valla kayınvalidene benimki kıçını kaldırmadı valla gerçekten çok uzun zaman olmuştu şükür döndüm
valla canım öle zaman oluyo günde 3- 4 bazende iki üç günde bir iki gündür yapmadı mesela sıkıntı çekiyoz şimdi
ya teyzesi beni bekledi bakalım onun kısmeti olsun inşallah... mercimek çorbası çok faydalıymış sütü de sütün kalitesinide arttırmada bi dene inşallah faydası olur da emer paşam ne verirsek verelim anne sütünün yerini tutmuyo çünkü
canım bizim doğduğundan beri aşırı kusma problemimiz vardı. tahliller röntgenler usg derken reflü teşhisi koyuldu. o yüzden doktorumuz mamaya başlarken APTAMİL AR (anti reflü) mama kullanın dedi. başlarda biberon uydurmakta zorlandık yoğun olduğu için.
yalnız doktordan onay almadan başlama derim ben. zaten marketlerde bulamıyorum eczanelerden alıyorum ben hep. ama kusmaya çok faydası oldu. tadı ve kokusu iğrenç:)))
kullanacak olursanda ben bir tek GÜNYADER tavsiye etti bana da DR.BROWN'S Y uçlu biberon emziği ile verebildim mamayı.
anladım canım yaa bizim kız kilo almıyo pek o sıkıntıya soktu bizi karstada şaka gibi çocuk doktoru yoktu son 2 haftaya kadar geldimi onu bilmiyorum zannetmiyorum ama geldiğini... bebelac denedik almadı pek ağzında ttup püskürtüyo artık milupaya bakarız dedik ondan sordum senin dediğin gibi kullandığın mamayı doktor onayı olmadan kullanmak olmaz.. bu arada bulgur pilavı soğan marul bunlarda ii süt yapıyo kayısı hoşafı dene hepsini sadece birine takılıp kalma semiz otu görmek istemiyorsundur eminim:):gitme:kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıhemen bugün denicem mercimek çorbasını canım semiz otu yemekten bıktım valla değişiklik olsun:))))))))))) bende çok üzülüyorum anne sütü az aldı diye. birde bizim başlarda hiç böyle bir sorunumuz yoktu. paşam deli gibi emerdi benimde çok sütüm vardı nasıl bu noktaya geldik anlamadım
kıslar hepınıze merhabaa. nasılsınız ? kaynanalar kaynanalar herkes kaynanalardan sikayetcı valla..allahtan benımkı uzaktada sorun olmuyor.ama arada bı laf edıyor uzaktanda olsa yetıyor yanı.neyse hep böle ıste degısmez kural.bakalım biz nasıl olucaz :)
canımyaa ne yapalım herşey bebişler için bizim evimiz daha serin çok şükür bide buralar hep yeşillik onunda etkisi var
canım yaa valla burası da istanbul gibi çok sıcak çok nemli. bizim ev son kat olduğu için ve akşam güneşi aldığı için ekstra sıak boğuluyoz. bende senin gibi düşünüyom sıcaklar, mamanın rahatlığı bir de sütün azalması yüzünden emmek istemiyor kaan sanırım. klima almayı bile düşünüyoruz bu sıkışıklıkta. oğlum sıcaktan çok bunalıyor çünkü.
ah canımmm annen de öyle demek ama dediğin gibi ana-kız çekişirsiniz alınma darılma olmaz en azından. insanın kendi annesi bile olsa işine karışılınca bunalıyor kaldıki kaynana daha çok batıyor vallakaydirigubbakcemile3
[/B][/COLOR]
merhaba canım bizim değişiyor hele ilk aylarda bir hafa yapmadığı oluyordu şimdi günde 4-5 defa yapıyorkıslar hepınıze merhabaa. nasılsınız ? kaynanalar kaynanalar herkes kaynanalardan sikayetcı valla..allahtan benımkı uzaktada sorun olmuyor.ama arada bı laf edıyor uzaktanda olsa yetıyor yanı.neyse hep böle ıste degısmez kural.bakalım biz nasıl olucaz :)
canımcım mercimek çorbası gaz yapıyor diye yedirmemişti bana annemlerhemen bugün denicem mercimek çorbasını canım semiz otu yemekten bıktım valla değişiklik olsun:))))))))))) bende çok üzülüyorum anne sütü az aldı diye. birde bizim başlarda hiç böyle bir sorunumuz yoktu. paşam deli gibi emerdi benimde çok sütüm vardı nasıl bu noktaya geldik anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?