- 11 Ekim 2007
- 6.620
- 814
- 448
- 44
fundacım sen nasılsın canımbuketçiğim meraba.bebişin nasıl?kars nasıl?
ben kars
te 1,5 sene çalışmıştım.
selam kızlar kpss konuşulmuş.kapağını bile açmamıştım kitabın ama girdim sınava.sözleşmeliyim ben.
hoşgeldin canım nerelerdesin kaçaklar bir bir dönüyor topiğe:lepi:
valla kaka meselesi nasıl beslendiğine bağlı. bizimki 24 saat yapmasa strese giriyor. ama sadece anne sütü alan bebekler günde 4-5 defa da yapsa, 4-5 günde 1 kerede yapsa normalmiş. önemli olan kakanın katı olmamasıymış. tabii sadece anne sütü alan bebekler için.
biz mamaya başladık kusmayı önleyici yoğun bir mama kullanıyoz kakası bayağı katılaştı ama hergün mutlaka 1 ya da 2 kere yapıyoz. bazen 36 saati buluyor yapmadığı ama deediğim gibi zorlanıyo o zaman.
yurdagülcüm sende hoşgeldin canımslm kızlar umarım herkes ıyıdır
zeynepcım yenı evınız hayırlı olsun tatlım gule gule huzurla oturun problem olmus sanırım kayınvalıdenle aman salla gıtsın cnm sanırım olede yapıyorsun onemlı olan sızın hzurunuz
jalecım gecmıs olsun cnm ahmet yusuf ısılıklerı gecer ıns en kısa zamanda cnm ben oksıtın kullanmıstım hemen gecmıstı sende dene ıstersen cnm bu krem balıkyaglı felaket kokuyor ama pısık ısılık kalmıyor cok cabuk gecıyor
fundacım cnm bende 3. Kez regl oldum ılk ıkısı normaldı ama bu sefer sular seller gıbı felaket ne yatak kaldı ne koltuk her taraf battı valla ama normaldır herhalde onca zaman olmadık
fadımecım emme sorunu 3. Ay dolunca bende yasadım resmen memeyle savasıyodu ıdıl ama atlattık sabır cnm hep 3. Ayda bırakmaya meyıllı oldugu ıcın yapar demıslerdı ama bu arada benım bıkac gundur sutum cok azaldı ya sanırım doymuyor kızım ne yapıcam bılmıyorum yaa
buketasude hosgeldın kızın huzurlu bı bebekmıs maaş. Ona
canım yaaa zeynebim ii şükür biraz sancısı var işte kaka yapamadı geçer inşallah karsta bildiğin gibi hala çok soğuk kış geliyoprum diyo valla sen başgediklerde çalışmıştın demibuketçiğim meraba.bebişin nasıl?kars nasıl?
ben kars
te 1,5 sene çalışmıştım.
ayyyy ben sözleşmeli olsam sınavın kıyısından geçmem valla rahatına bakselam kızlar kpss konuşulmuş.kapağını bile açmamıştım kitabın ama girdim sınava.sözleşmeliyim ben.
ayyy canım benim bak arık bende varım gel buraya bizi ziyaretebuket çim seni gördükçe aklıma kars taki amcamın kızı geliyor onunda oğlu oldu benim bebeğimle 9 gün var arasında . bi resmini görebildim o kadar
bencede yaa süt yapsındaa diyorum gaz halledilirmercımek corbasından bahsetmıssınız kızlar canım cektı hemen yapayım hem yararıda varmıs süt için bazen tek süt olsunda gaz maz napalım dıyorum memede süt olmamasından ıyıdır dıyorum ben
iyiyim jalecim.ardhana gezmeyi çok istedim ama kısmet olmadı.fundacım sen nasılsın canım
bende aslen ardahanlıyım ama bir kere gittim sadece
merhaba canım hoşgeldin
iyiyim çok şükür.inatla devam et kazanan sen olacaksın inşallah.slm kızlar nasılsınız hepinize yazıcam ama bir vakit bulabilsem tubacı emmesi için uğraşmaya devam et pes etme nette araştırdım uğrasanların çogu başarılı olmuş nerdeyse onda biri buıraktı diyor ben devam etvcem elimden geldiği kadar uykuda ver
çooooooooook selam söle mehtaba.eymeni de öp bizim için.kızlar
kusura bakmayın giremiyorum yayladaydım bugün indim misafirim gelcek kim tahmin edin mehtap bana geliyo eymenle neyse gitmem lazım öpüyorummmmmmmm
canım yaaa zeynebim ii şükür biraz sancısı var işte kaka yapamadı geçer inşallah karsta bildiğin gibi hala çok soğuk kış geliyoprum diyo valla sen başgediklerde çalışmıştın demi
ayyyy ben sözleşmeli olsam sınavın kıyısından geçmem valla rahatına bak
ayyy canım benim bak arık bende varım gel buraya bizi ziyarete
bencede yaa süt yapsındaa diyorum gaz halledilir
iyiyim jalecim.ardhana gezmeyi çok istedim ama kısmet olmadı.
iyiyim çok şükür.inatla devam et kazanan sen olacaksın inşallah.
çooooooooook selam söle mehtaba.eymeni de öp bizim için.
hem başgedikte hem de oray yakın bir köyde çalışmıştım.
kızlar hala emzirme atleti kullanıyorum ben.pratik oluyor ama göğüsler sarkacak diye
de korkuyorum yaaaaa.bir de çooook büyükler .püffffff.sütten kesilince küçülürler di mi ya?onada 2 sene var .yani inşallah sütümüz olur da emziririz.
diğer telli sütyenlerle de rahat emziremiyorum.
siz ne yapıyorsunuz bacılar?
canım valla şaka gibi demek çocuk doktoru yok karsta:) benim oğlumda ilk günler mamayı reddetti. birde memeyi bırakmasın diye kaşıkla vermeye çalıştım tam bir savaş yaşadık. en sonunda biberon verdim yoksa aç kalacaktı çocuk. dediklerini de yemeye çalışıyorum. hatta süt artırıcı çaylar da içiyorum ama kaan emmediği sürece ne yapsam nafile. sağmayla nereye kadar devam eder sütüm bilmiyorum.anladım canım yaa bizim kız kilo almıyo pek o sıkıntıya soktu bizi karstada şaka gibi çocuk doktoru yoktu son 2 haftaya kadar geldimi onu bilmiyorum zannetmiyorum ama geldiğini... bebelac denedik almadı pek ağzında ttup püskürtüyo artık milupaya bakarız dedik ondan sordum senin dediğin gibi kullandığın mamayı doktor onayı olmadan kullanmak olmaz.. bu arada bulgur pilavı soğan marul bunlarda ii süt yapıyo kayısı hoşafı dene hepsini sadece birine takılıp kalma semiz otu görmek istemiyorsundur eminim:):gitme:kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
canımm çok geçmiş olsun.merhaba kızlar
bugün pek iyi değilim dün akşama doğru sağ kalçamdan bacağıma vuran bi ağrı başladı sabah hareket edemiyordum öyle kötüydü ki acile gittik iğne yaptılar ve kas gevşetici ve antibiyotik verdi doktor siyatik sinirlerden kaynaklanıyormuş ters bi hareket yapmışsındır dedi birde aynı ağrı doğumdan sonra da kırklıyken olmuştu sezeryan doğumlardan sonra olabiliyormuş . işin kötü tarafı bir iki gün emzirme mama ya ağırlık ver dedi doktor zaten emmek istemeyen bi bebeğim var tamamen unutucak diye korkuyorum
canımyaa ne yapalım herşey bebişler için bizim evimiz daha serin çok şükür bide buralar hep yeşillik onunda etkisi var
dediğin gibi kaynanam olsa daha çok batardı bebeği ilk gördüğünde zaten ilk ve sondu :) yeni banyo yaptırdığım ve havada soğuk olduğu için 2 kat giydirmiştim dünya laf etmişti üstünü çıkardı yok erkek bebekler giydirilmezmiş neymiş efendim bi tanıdıklarının çocukları 6. ayına gelince çok giydirildiği için ateşlenmiş ölmüşte o kadar sinirlerim bozulmuştu ki o anlatınca
merhaba canım bizim değişiyor hele ilk aylarda bir hafa yapmadığı oluyordu şimdi günde 4-5 defa yapıyor
canımcım mercimek çorbası gaz yapıyor diye yedirmemişti bana annemler
canım hepimizin bebeklerinin kilo alımı yavaşladı normalmiş. doktorun da normal demiş zeten. mesela bizim 1 hafta arayla tartıldı doktor kilo almamış dedi mamaya başlattı merak etme . yetmediğini düşünüyosan tarttır canım.hosbulduk guzelım sorma bızım oglandan fırsat bulamıyorumkı gelıyorum okuyorum yazmaya fırsat bırakmıyor. cevabın ıcın cok tesekkurler canım...fazla yapınca neden böle oluyo dıye kafama takılıyo yapmadıgında neden acaba dıyorum demekkı normalmıs.kilo alımı azaldı.gecen aylarda daha guzeldı.buay cok az almıs doktor normal dedı ama dıger aylarla karsılastırınca üzüldüm tabı.mamaya baslasakmı acaba sütüm yetmıyor bazen sanırım
canım ya teşekkürler ben de onu merak ediyodum hatta mart annelerine sormayı düşündüm böyle tekrar emmeye başlayan varmı diye. ama gerçekten çok yıpratıcı bir süreç umarım tekrar normal emmeye başlar kuzucuklar:)slm kızlar nasılsınız hepinize yazıcam ama bir vakit bulabilsem tubacı emmesi için uğraşmaya devam et pes etme nette araştırdım uğrasanların çogu başarılı olmuş nerdeyse onda biri buıraktı diyor ben devam etvcem elimden geldiği kadar uykuda ver
hoşgeldin bebeğini sağlıkla büyüt:)merhaba herkese.bende nisan 2010 annesiyim.bi oğlum var.hem emiyo hem mama veriyorum.çünkü sütüm yetersiz ne kadar beslenmeme dikkat etsemde.bi arkadaşım ek gıdalara başlamış bile ufak ufak.yoğurt meyvee suyu falan.aranızda da veren varmı?daha erken değilmi?bi fikir verin kararsız kaldıım..
şimdilik bizde de eşim korunuyo ama gelecek ay regl olunca spiral taktırmak istiyorum.yaa kızlar bişeysorcam çekiniyorum ama soracak başka kimsede yok :kedi:
nasıl korunuyorsunuz eşim korunuyo ama ben çok tedirginim
yaa kızlar bişeysorcam çekiniyorum ama soracak başka kimsede yok :kedi:
nasıl korunuyorsunuz eşim korunuyo ama ben çok tedirginim
şimdilik bizde de eşim korunuyo ama gelecek ay regl olunca spiral taktırmak istiyorum.
kızlar ek gıda dönemi yaklaşıyor hatta bazılarınızda başladı bile. mama sandalyesi aldınız mı? nerde nasıl besliyosunuz sıpacıkları.
mama sandalyesi almayı düşünüyorum siz hangi markayı aldınız ya da almayı düşünüyosunuz?
kızlar ek gıda dönemi yaklaşıyor hatta bazılarınızda başladı bile. mama sandalyesi aldınız mı? nerde nasıl besliyosunuz sıpacıkları.
mama sandalyesi almayı düşünüyorum siz hangi markayı aldınız ya da almayı düşünüyosunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?