2010 Nisan Anneleri

sağol zeynepcim valla çok ii geldi tavsiye ederim büyüdümü daha zor oluyor bence durmuyor herşeyi karıştırıyor küçük oldumu kucağında yda oto koltuğıunda duruyor bide kendi arabamiz olunca yatırdım arka koltuğa yanında durdum rahat rahat gittik sende taşınmışsın inşallah ev almışsındır hayırlı olsun almamışsanda güle güle otur cnım senin kız gezgindi canım ne oldu durmuyomu yooksa artık sıcaktan bunalıyor sanırım ama artık adana bile serinledi yada nben evimi özlemişimde bana öyle geliyor

hayriyecim ben çok faydasını gördüm memişler dolu dolu oldu ilk günlerdeki gibi ama benim kız emmiyo o başka ...hanım kilo alcam diye korkuyo bende iyi beslenemediğin bi yere gidicem zaman içiyorum ben çok dinlemediğim zaman hemen sütüm kesiliyo...inşallah sizde faydasını görürsünüz

selam kızlar azönce oğluma gunluk sütten yoğurt mayaladım...yarında yoğurt denemsi yapacağız...
bugun milupanın küçük kavanoz daki meyve sebze pürelerinden aldım 4. aydan itibaren yazanlardan...
bugun tahıllı ve meyveli olandan yedik cok sevdi...hergun saat 5 de meyve suyumuz var onuda içti azönce...
birde gece için iyi geceler maması aldım oda kaşık maması ,tok tutsun diye kullanan arkadaslar cok memnunmuş bebişleri gece uyanmadan mışıl mışıl uyuyormuş...

selam arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var
aranızda bebişi emmeyen varmı yani önceden emipte sonradan memeyi reddeden oldumu ne kadar süre ile sonra geri emmeye başladımı kızım emmemek için resmen benimle savaşıyor kucagımda çıldırıyo r nayapıcağımı şaşırdım ancak uykuda oda 3-4 dakika ancak emiyor kilo alımıda düşmeye başladı çok üzülüyorum
bu konuda bilgisi çözümüm olan varsa paylaşırsa sevinirim

canım ben 3 haftadır emzirme savaşı veriyorum. çok sık yazdım başımıza gelenleri ama sana da özetliyeyim belki faydası olur.
3 hafta önce doktora gittiğimizde 1 haftada 50 gram almıştı oğlum. o haftayı zaten aynen dediğin gibi memede savaşarak ağlayarak geçirmiştik. ben sütümün azaldığını tahmin ediyordum ama oğlumun bu kadar aç kaldığını anlayamadım. hergün mama almaya niyetlendim ama kendimi tuttum. sonuçta o kontrolde doktor mamaya başlattı.
mamaya başladıktan sonra bir süre biberon sorunu yaşadık AR mama kullandığımız için. onu da aştık. ama oğlum tam 3 haftadır emmek istemiyor. sanırım biberona alıştı. günde 1 ya da 2 kere tutarsa memeyi seviniyorum. bazı günler hiç emmiyor bende sağıp veriyorum. neler denedim neler.
sonuçta emmek istememesini biberonun rahatlığına alışmasına ve sıcaklara bağladım. artık göğüslerim hiç eskisi gibi dolu dolu değil. belkide oğlum çok zorlanmadan emmeye alışık olduğu için memedeki azıcık sütü emmeye üşeniyor bilmyiorum. bazen biraz dolunca alıyor memeyi çünkü.
sonuç olarak sütün azalmış olabilir. yada bizim gibi sıcaklardan etkilenmiş olabilir bebişin. son günlerde emmek istemeyen birkaç bebek daha var topiğimizde. bu aylarda emmede isteksizlik olabiliyormuş zaten.
sütümü artırmak için, kaanı emmeye ikna etmek için günlerdir uğraşıyorum inan çok yıprandım pes etme noktasına çok geldim amatam pes edeceğim zaman oğlum azıck emiyor yeniden umutlanıyorum. sanırım benle dalga geçiyor.
umarım bir faydam olur sana.

slm kızlar.
çok kötüyüm.
omzum feci tutuldu.hem de çok fena.yeni yeni çevirmeye başladım.bir de nezle oldum.şıp şıp burnum akıyor.bebeğime bulaştıracam diye ödüm kopuyor.
insan anne olunca her acıya katlanıyormuş.nasıl tutuldu anlamadım.gece defne uyandığında tutulmuştu.hemen masaj,sıcak kompres falan yaptık ama .lasonil jel de sürmedim süte geçer diye.uzman tv de sıcak tutun falan diyo.doktora gitsem aynı şeyleri sölicek.bebeğimle rezil olurum diye gitmedim..inşallah yarın düzeleceğine inanıyorum.bebeğimi emzirirken yüzüne bile bakamdım.en ufak bi oynamada çok canım yanıyor.hepsi üstüste geldi.gzümdeki arpacık da tam geçmedi hala şiş göz kapağım.
geçmişi okumayacağım.herkes ve bebişleri iyidir inşallah.
face kızımn fotoların koymuştum.yorumlara cevap gecikebilir.
kızkardeşim yazmıştı bugün.ben söledim o yazdı ama gitti.
neyse iyi akşamlar....

evet canım yazılarını okumuştum daha önce ve aynen şu cümleyi kurmuştun oğlumun keşke gazı olsada beni emse diye ozaman içimden söle demiştim gaz sorunu okadar kolaymıki diye şimdi diyorumki gaz neymiş emme sorununun yanında hiç birşey koca bir sıfırmış kızım emsinde beni gazdan çıldırasıya ağlamalarına uaynık kalmlara razıyım ben keşke emsinde bbaşka bi,rşey istemiyorum insaın psikolojisi çok bopzuluyor emmenin bu kadar kıymetli olduğunu daha önce anlayamamışım şimdş o kadar kıymetli geliyorki baan kuzumn emmesi için herşeyi yaparım sütüm var canım ama dediğin gibi az sütü emmeye üşemniyor benimkide dolu dolu taşacak bilmiyorumya rabbime dualar ediyorum hep Allahım kızımın tekrar beni emmesini nasip et diye çok yalvarıyorum.inş kaanda kızımda biranönce bizleri üzmekten vazgeçip annelerinin şefkatli kollarında kendilerini emmeye bırakırlar.uğraşcam tubacuım sende uğraş vazgeçmeyelim inş rabbimin izniylree kazanan biz olalım.

çok geçmiş olsun tatlım aman dikkat et kendine. inşallah en kısa zamanda iyileşirsina.s.tutulmanın en iyi ilacı bence bol bol hareket ettirmek başka türlü açılmıyor meret çok canın yanıyordur biliyorum ama ne kadar oynatırsan omzunu o kadar çabuk rahatlarsın..
ah canım aynen dediğin gibi keşke emse sütüm yetse de gazımız olsa. oğlum doğduğunda çok iştahlıydı sütümde boldu. 45 dakikada bir emiyordu. ama ben göğüs uçlarım çok acıyodu diye gözünün içine bakıyodum şimdi emmek isticek yandım diye. ağlaya ağlaya bağıra bağıra çok emzirdim. o zamanlar mamaya heveslenirdim. geceleri 4-5 kere emmeye kalkardı kaan yine derdim sadece gece versem mama güzel uyusa. şimdi o günler için kendime kızıyorum. bizde çok gaz sancısı çektik. ama anne sütü verememenin yükü hepsinden ağırmış. gaza,göğüs ucu ağrısına, uykusuzluğa herşeye razıyım yeterki oğlum anne sütünü almaya devam etsin. illa sadece anne sütüyle besliyeyim demiyorum. zaten geldik 4. aya ama ilaç niyetine olanı emsin. emsinki biraz artsın sütüm.
canım inşallah bebişlerimiz tekrar emmeye başlayacak. madem sütün var maşallah azalmaması için süt artıran şeyler yiyip içmeye çalış ve sık sık sağ. benim gibi sütün iyice azalmasınolumunekankayizsmile

iyi geceler arkadaşlar geçmişoku oku bitmedi umarm herkes iyidr.
tuğbacm en son sen mesaj yazmışsın ben okumadan çıkmışım.kk nın bozuk olduğu gündü.nasılsın?sütüm azaldı neden acaba demişsin.sıkıntı stres kaynana canım.birde nazar çok anlatma yaw

of ya
ne güzel kızlar geçmişi okumayı şimdi bitirdm tatillere gidilmiş güzel geçmiş.biz hala gidemedk 2 günlüğüne samsuna kaçıcaktk dayı kızının yanına olmadı biz otelde veya öğretmen evinde kalalım dedik çok kirliydi bi defasında şimdi çocukla zor.bende 2 günlüğüne anneme gittm yinede değişiklik olduki annem sadece arabayla 5 -10 dk uzağımda.mis gibi köy hvası çektk oğlumla içimize.bu arada salı günü rota virüsü aşısını yaptrdk pazar oğlum 3 defa kaka yaptı sonra salı günü çok azcık ve bsonrada bugün yağtı dün baya zorlandı yaparken ıkıbdı durdu.z.yağı çare olmadı dedim oğlum kafana kadar sıç başka bişey istemiyorum bugün şükür kafaya kadar olmasada mıçtı.............ay mıçmasına bile seviniyoruz yaaaaaa.
bugünlerde oğlumun gülüşü hareketleri çok değişti.acayip kahkahalar atıyo oyun yapıyo bana.mememi tutuyo emiyo sonra gülücük atıp tekrar kafayı mememe gömüyo böyle 5-10 dk oynuyo benle.parmağımı şıklattığımda oda elini yumruk yapıyo sanki şıklatcak gibi.çk büyüdüler yaw çok tatlılar....dönmeye başladı bazen çabalıyo bazen dönüyo.korkuyorum artık bırakamıyorum.

annem gizliden oğlumla aşkımı izliyo baktım gülüyo.sen daha nasıl iyi bakarsın bu çocuğa bilmiyorum diyoçok güzel bakıyosun demek istiyo yane.annelik çok güzel ya............

canım günaydın.ah bi bende bulabilsem rizede de faydasını görsem.dinlenmek belki sütü artırır aama canım inan dinlenmeye vaktim olmuyo.iş ev poyraz çok yoruluyorum gece biraz erken yatmaya çalışıorum okadar.şuanda milupanın emzirme çayını ve rezene içiorum bol bolda su ama tık yok ilaç niyetine veriom oğluma sağıp..

özgecim afiyet şelkerler olsun kuzey paşaya..nelere başlamışsınız öle maşallah.bende doktora gitmemizi bekliorum tahıllı ve gece mamaları için.doktorun verdiği beslenme tablosuyla başlamak istiorum tam olarak.şuan neyi saat kaçte vereceğimi bilmiorum çünkü.ii geceler mamasını hangi marka aldın canım?

çok geçmiş olsun canım.sürejkli hareket ve masajla düzelir canım.bizim şirketten bi arkadaş kas gevşetici iğne vurdurmuştu hemen düzelmişti ama sen emziriosun sanırım olmaz iğne..

anne sütü verememnin yükü hepsinden ağır evet.ben haftalardır bu sorunu yaşıorum siz en azından olan sütünüzü sağıp verebiliosunuz bebişlerinize.ben okadar mücadele etmeme rağmen sütüm giderek azalıo ve kimi zaman hiç veremiorum oğluma..mücadeleyi bırakmayın evet emzirmeye çalışın ama olan sütünüzü de sırf emsin diye bekletmeyin göğsünüzde.sağarak verin önemli olan anne sütü alması.sizin imkanınz var ne güzel benim oda yok günde 3-4 kez sağabiliorum anca.azalmasına kızıorum üstelik.

evet gün geçtikçe hayretle izliorum oğlumun hareketlerini.çok sevimli oldular.acaip akıllılar maşallah..bende bikaç defa kalkmaya çalıştığını döndüğünü gördüm artık yalnız bırakamıorum.

herkeze günaydın.yine moralim bozuk dünden beri azalmaya devam ediyor.akşam sağdım tam 45 dakka gece kalktım sağdım kan ter içinde kaldım sabah uyandım sağdım ama değişen hiçbişe yok aksine bana inat azalıo.üstelik geçen haftadan extra olarak emzirme çayıda içmeme rağmen..delirecem,öle kötü hissediorum ki kendimi.ilaçlıkta olsa bu şekilde vermeye devam etmek istiodum ama sanmıorum sütüm son damlalarını yaşıo.olan sütünüzün kıymetini bilin sağıpta olsa verin bebeğinize mutlaka.

annem bikaç gündür poyraza öğleleri muhallebi yapnmaya başlamış bayılmış poyraz bey.zaten günlük meyve suyu içmeye devam eedio.ayın 9 unda doktor amcamız ek gıdalara başlatcak bizi.belki moralim az da olsa düzelir..

inşallah geçmişide okuyacağım ama önce bir merhaba demek istedim 2-3 gündür annemdeydim.evlilik yıldönümümüz için izmire gittik ada hanımı anneme bırakıp yemeğe gidicektik. hoş gittik de ama çok zor oldu. bizim arkamızdan annemlerde arabayla dışarı çıkmak zorunda kalmışlar ada'nın meme krizi tutmuş. arabada oyalamaya çalışmışlar:)))) 1 saat kadar sonra yemeğe gittiğimiz yere gelmek zorunda kaldılar:) yine de değişiklik oldu benim için. son günlerde psikolojim iyice bozulmaya başladı. ada'nın akşam ağlama krizleri beni mahvediyor. eşimde benim halime daha çok üzülüyor. ama napalım geçicek bugünler. sıkıntıdan ensemde bezeler çıkmaya başladı((

bu arada bir kaç gün önce yazılmış birkaç kişide arpacık çıkmış nazara mı geldik yazmışsınız bende de hiç çıkmazdı bugüne kadar uçuk çıktı...
kesin nazarlardayız..

günaydın hayrşiyecim üzme kendini desemde na fayda ama emin ol sıkıntı yapman sütünü daha da olumsuz yönde etkiler benimde biara öyle olmuştu çok sıkmıştım canımı sıkıtkça daha da kötü olmuştu ne zmana kendimi rahatlattıysam psikolojik olarak oazmanda sütümün iyi olduğunu farkettim taze üzüm yemeyi tahin helvası yemeyi ve bunun yanında rezene çayı denednmi canım ben bunlarla başardım bak benimkide emmemk için diretmeye başladı ama uğraşıyorum inş eskisi gibi yeniden alıcak memeleketimdeyim bebeğim emmedikçe gazı oldkça etraf aynen şunu diyor açmı bu çocuk mama versene biliyoruımki gazdan yada kendi huysuzluğundan öyle düşündükçe sütümün arttığpını hhissediyorum ama senin kendini psikolojik olarak iyi hissedebilmen için azda olsa sütünün olması artması lazım bu dediklerimi lütfen bir dene inş faydası olur sanada

buarada açık çayında çok güzel süt yaptığını farkettim valla kocaman su bardağıyla sıcak sıcak içiyorum hem bana hem kızıma yarasın:)

canım benim önerdiklerinin hepsini yapıorum sabah işe geldiğimde simitle helva yiyorum açık çayla beraber öğlene yakında emzirme çayı içiorum öğlen eve gittiğimde yine az süt sağıorum 1 de işe geliorum öğlen yemeğinden sonra rezene içiorum akşama doğru muhakkak bisküvi cerez filan yiyorum çayla beraber akşam 5de de bi fincan daha emzirme çayı içip çıkıorum eve gidip sağıorum gene aynı ..ayy delirecem heralde kendimi okadar caresiz işe yaramaz beceriksiz bi anne olarak görüorum ki anlatamam..

herkese tünaydınnnnnnnnnnnn.herkesler iyidr umarm.hayırlı cumalar...........bol sütlü günler,sessiz bebekler diliyorum arkadaşlar..........
bende kafayı yiyeceğim ama hep aynı çevrede kalmaktan ya.güya 2 günlüğüne bi yerlere kaçacaktk samsuna falan.olmadı.otelde de kalamam pis olur falan.........eşim dünürün eşine diyecek gidelm 1 günlüğüne falan diye.yalnız o kadar uyuşuk bi eşim var ki yaklaşık 3 gündür bi telefon açamadı.yarın bende ablama gideceğim eşim yaylaya gidecek sonra akşam gelecek yanımıza.......

canım birazcık olsa dinlenebilsen ve kendini bu stresten uzak tutsan belki sütün artacak ama o da şu durumda pek mümkün olmuyo sanırım

canım ada bensiz olmaz demiştir kesinkaydirigubbakcemile3

canım merak ettim sen elle mi sağıyosun sütünü ?ne kadar kaç cc çıkıyor?

hayır ben medelanın elektrikli süt pompasını kullanıorum ilk işe başladığımda 70-100 cc süt sağıodum şimdi 45 dk uğraşmama rağpmen 40 cc anca çıkıo

oğluşumun ilk yoğurdu çok guzel olmuş...
ev halkıda cok beyendi uyansın kuzucuk bugunde yoğurt eklenecek damak tadına..
bu arada oğluma hediye olarak katı meyve sıkacağı geldi merakla denemeyi bekliyorum:))))))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…