2010 Nisan Anneleri

bayanssulusmile
evet canım 3 ay da yok.
rota yaptırdım 6 ay çıkmadan 2 doz yapılması gerekiyormuş.
bn 2,5 aylıkken yaptırdım 1 doz diğeride bu ayın ortalarında.
benimki basıyor ama çokda önemli değil basmları daha erken zaten.

koca bir tabak makarna yaptım yiyiyorum:))))

benimde akşam yemeğimdi. canım hep abur cubur çekiii

bu aylarda ayaklarının gevşemesi normalmiş. 4. ay bebek gelişimi yazılarında okudum sende bi ara google da. rota virüs geçen ay yaptırdım. önümüzdeki ay 2. dozu vurulacak. . ay aşı yok. önümüzdeki ay gitcez..

kızlar rota yaptırdığınızda diğerlerinide yaptırmak gerekiyor dedi sağlık ocağındakiler rota aslında yan etkiside olan bir aşı ben karar veremedim 2. dozu yaptırıp yaptırmayacağımı kızlar.nasılsa yaz diyorum hani üşütmez falan annemde diyor sıcakta bebekler daha çok isal olur.ama aşı bağırsak düğümlenmesi yapabiliyormuş.gerçi doktor ben hiç rastlamadım diyor ama.ya ne bilim sorumluluk almak ne zormuş kızlar ya.Allah (c.c.) hepimizin yardımcısı olsun.Berat defterlerimize hayırlı sağlıklı sıhatli bebeklerimizle mutlu günler yazsın inşallah.hepberaber ailelerimizle,cümle müslümanlarla inşallah.

fundacım çok geçmiş olsun bende aynı dertten müzdaribim..eskiden vardı ama bu kadar deildi sezeryandan sonra çok daha kabız olur oldum hatda acaba açınca devrelerin yerinimi değiştirdiler diye düşünmüyor deilim :))))))
banada DR duplac banada krem ve fitil bunlar neysede yiyeceklerine çok dikkat etmek lazım kesinlikle baharat ve acı olmicak yemeklerinde birde sürekli sebze ve meyve yiyeceksin ben böle yapıom...ben kabız oluyorum diyemi bilmem kızımda aynı ya (( en çokda ona üzülüyom acaba sütümden mi geçiyor..
yavrum şekilden şekile giriyo ama yapamıyooo bugun tam 5 gün oldu ve sabah fitili yine verdim ...

ya benim kız gayet rahat gazını çıkarıyooo sürekli bırt bırt ama zıçamıyoooo ya (( off ne yapacam ben
dr THS TH4 birde idrar tahlili istedi yarın yaptıracam inşallah bi problem çıkmaz..
canım çörek otu yağını kullanınca rahat çıkarıyormu birde kaç günde bi yapıoo senin bebiş

koca bir tabak makarna yaptım yiyiyorum:))))

ohh nazlıcım afiyet bal şeker olsun ...tabi sen kiloları çabuk attın ben yiyemiyorum akşamları meyve ve hala 1 g bile veremedim hala 6 kilom löp diye duruyo gitmeyede niyetleri yok sanırım:))

AMİNNNN canımm ..Dualarımız kabul Beratınızz mübarek olsunnn

canım çörekotu yağı gaz çıkarmasına bağırsak hareketlerin ayrdımcı oluyor kaka ya ise daha zeytin yağı sabahları 1 çay kaşığı ver ama devamlı yap bunu bak zamnal faydasını göreceksin

yurdagül iyi gecelr
ya senin telefon numaranı aptal telefonum kaydetmemiş tekrar alsam:)

taamam canım sağol ..bende 3-4 denedim sonra vazgeçtim hiç sevmiyor yağ içmesini ögürüyo bende vermemiştim bundan sonra hep vereyim bakalım inşallah faydasını görürüm

taamam canım sağol ..bende 3-4 denedim sonra vazgeçtim hiç sevmiyor yağ içmesini ögürüyo bende vermemiştim bundan sonra hep vereyim bakalım inşallah faydasını görürüm
canım dudağına değdirreke uyarark vermeye çalış önce yavaş yavaş hepsini birden sokma ağzına içemez zaten yogun olduğu için öğürmesi normal kuzunun benimkide önceden almıyordu ama şimdi zeytinyağını valla severek içiyor damla damla vermeye çalış yani

iyi geceler kızlar bi yandan sütümü sağıyorum bi yandan da size bakayım dedim
fundacım çok üzüldüm canımya rabbim acil şifalar versin

gunaydın kızlar
ben bırazdan dnıze gıdıcem kızımda bı degısıklık yok aynı ankaradakı gıbı yalnız bura çokesıyo bızde dıkkat eıyoruz hemen kusuyo heryerı ısılık gunduz uykusu yok gecede ben yanında yatıyorum ya ondan mıuyuyo ne
herkeslere ıyı gunler bı 2 gun orda kalırsam gıremem hadı bakalım guzel seylerden bahsedın hayat guzel olsun

bebeklerıne yag içirmeye çalısıp beceremeyenler bırkaç çay kasıgı suyla karıstırıp ermeyı deneyın derım
ben öle içirirdım eskıden

Son düzenleme:
günaydın herkeze

zeynepcim gizemin bi sorunu olmamasına çok sevindim canım rabbim tüm meleklerimizi korusun her türlü hastalıklardan.insanın içi gidio evet.poyrazın yüzünü sinekler yedi bikaç yerden diye aklım çıktı valla yüzüne baktıkça içim gidio.halbuki annem dio sen bunlara mı takıosun hasta olcak düşecek kalkacak öle büyüyecek krizlere mi girecen hep dio:))) işte anne olmak diorum:))) birde şunu diycem zeynepcim cerrahpaşada okuyan bi yakınım var bana dediki eğer poyraz üşütürse ve doktor ona öksürük şurubu filan verirse sakın kullanma dedi.bebekler için geliştirlmiş yan etkisi olmayan şurup henüz yok dedi.ona yapabileceğin en ii şey azcık ıhlamur içirmen dedi 1-2 güne hiçbişeyi kalmaz dedi.burdan sana ve tüm nisan annişlerine fikir olsun..

fundacım çok geçmiş olsun canım çekilmez bi işkencedir o bilirim.ilginç ki okadar dikkat etmene rağmen hala nasıl sürüo bende sezeryan oldum ama o konuda hiç sıkıntı yaşamadım çok şükür.illa ki düzelir tatlım yaa ..

Son düzenleme:
günaydın kızlarr.. herkese mutlu,huzurlu bir gün diliyorum...

dün edanın sınıftan ark.ı sünnet olmuş onun yanına gittik.. ordan dönüşte görümcecağızıma uğradım.. bir önceki akşam geldi ama utku uyuyo diye sevememişti.. bende insafa mı geldim nedir hadi dedim halasıdır sonuçta götüreyim de sevsin :)) 3 haftadır görmemişti biz yazlıktayız fln diye... bugün yine gidicez yazlığa.. 1 hafta daha göremicek.. neyse işte gittik.. amaan bi ilgi bi alakaa.. bi güleryüüzz.. :)) akşam yemek yemeden salmaamm.. hüseyini ararız buraya gelirr.. çocukla yemek yapmaya uğraşma işte burda yiyelimm.. amann amannn dedim kandil ya içine merhamet inmiiş :)) töbe töbe.. o arada da bi yağmur bastırdı... gece bile yağıyodu biz yatarken.. şimdi açtı yine hava ama serince biraz....
neyse hadi dedim kırmıyım.. eşim oraya geldi.. yemek fln yedik.. kociş camiye gitti enişteyle.. görümce beni gene salmadı eve.. ay dedim bugün ölmezsem tamam artık :) neyse işte geç geldik eve.. ikramın sonu gelmedi :)) giripte kandil mesajı yazamadım utkuyla ilgilenmekten...

hepinizin geçmiş kandili mübarek olsun.. Rabbim inşallah hepimizin duasını kabul etmiştir..

bide biz bugün akşamüzeri 4 den sonra yazlığa gidicez yine... haftasonu kociş gelir oraya artık.. o zamana kadar özleşicez yine.. muhtemelen pazar akşamı döneriz birlikte diyorum dayanabilirsem durabilirsem o zamana kadar.. ben annemin evi de olsa 3 günden sonra kalamam.. afakanlar basar.. soldaan soldaan gelirler bana :))) neyse utku uyurken bi geçmişe bakayım...

alıntılarımı yaptım.. derkeenn.. utku uyandı.. bir terlemiş yine.. ne çok terliyo yaa.. ben bile terlemiyorum o kadar.. ki bide atletle yatıyo sadece.. neyse oğluşu yıkadım fln.. şimdi ablasının yanına yatırdım bıcır bıcır oynaşıyolar :) cevaplarımı yazayım.. benim paşa şimdi meme ister :))

saol tatrlım.. ayy ne hoşoluurr.. her zaman beklerim yolun düşerse güzelim.. numaram var sende.. bi alo de.. Allhın izniyle bi alsilik olmadığı sürece ayarlarız.. güzel duaların içinde amiiiinn... Rabbim evlatlarımızın acısını göstermesin hiçbirimize...
refişim bebeğini kaybeden yakınınıza sabır diliyorum tatlım utkuşu ve edayı kocaman öpüyorum
saol canım.. hemen utkuyu öptüm senin yerine.. eda hanım daha güzellik uykusunda :)) sende şekerini öp benim yerime... opuyorumnanaktan
okurken ağladım ya.çok üzüldüm .Allah rahmet eylesin.annesine babasına sabır versin.çok zor olmalı dayanılmaz bi acı ya.

refişcim sağol ama az kaldılar ya hemen gittiler
.
çok büyük bi acı.. Allah sabır versin gerçektende.. annenler cidden az kalmışlar.. olsun hasret gidermişsinizdir yine de..
AMİİİN CANIM... demek bursalı alkisalkisalkis
bizde prima kullanıyoruz başından beri.. bi ara molfikse geçer gibi oldum amannn kıl payı döndüm hemen :)) 4 numaradayız bizde çok memnunuz... ek gıda derken.. sadece 1 çay kaşığı tattırma sayılır.. ek gıda demek öğün demek bence.. ama aşımuzda konuşuruz dedi dr.umuz.. bakalım 12 sinde...
çook geçmiş olsun tatlım.. yediklerine de dikkat ediyosun demekki.. ama neden devam ediyoki dicem.. eltimin kızı da kabız sürekli.. bekarken kolonoskopi di sanırım ondan bile oldu.. bi sebep yok.. ilaç fln kullanıyo 2 gün iyi sonra hemen bağışıklık kazanıyo ilaç etki etmiyo.. hoop başka bişeye geçiyolar.. kayısı fln hiç fayda etmiyo ona da.. şimdi de hamile.. ilaç da kullanamıyo.. yani kullanabileceği ilaçlar da işe yaramıyo.. inşallah sen de en kısa sürede atlatır iyileşirsin..
4 aylıkken var aşımız.. rota yaptırmadık... bebekten bebeğe değişir basıp basmama.. benim kızım da ayağa dikince basmaz ama hoppalada havalara uçardı .. dr.a bile gittik.. 4 aylıktı çok iyi hatırlıyorum.. basmıyo dediler demiştim cahilce.. dr.da bana o diyenlere selam söyle bebeğim daha küçükmüş de demişti :)) oğlumun maşallahı var.. çok şükür hoppidi yaptırmaktan küçük danama kollarım kopuyo :) sakınn sorun etme tatlım.. erken daha.. seneye bu zamanlar pıtır pıtır yürüyo olcaklar inş..
günaydın herkeze
günaydın tatlım.. eşinle ayrıymışsınız bir süreliğine.. Allah kavuştursun.. zor.. bizde yazlığa gidiyoruz bugün.. haftasonuna kadar ayrı kalıcaz.. özlicezz..

ay canımmm bütün şartları zorlarım valla gelmek için. çok çok istiyom zaten ama dolmuşlarda bu sıcakta hem kaan hem çantası arabası nasıl başarırım bilemiyorun tatlım:)

canım yaaa bende prima 3 kullanıyodum. evimiz çok sıcak çok pişiyo kaan diye prima premium care deniyeyim dedim çok güzelmiş. çok pahalı ama en azından sıcaklar bitene kadar alırım diyodum. ama bu elimdeki bezler bitince 4 numaraya geçecem artıkın bu sıcakta sıkan bez bayıltıyo çocuğu aktif bebeği denerim artık o zamanda:)

çok geçmiş olsun canım yaaa ben hiç yaşamadım ama ne kadar zordur kimbilir çok geçmiş olsun
hadi gözünüz aydın tatlım sevindim valla gizoşumun iyi olmasına

nazlıcım mamadan falan değildir. bizde 1 aydır mama kullanyoz hem de AR mama. çok yoğun bir mama. kakası iyice katılaştı kaanın. ama kabızlığı yok hergün çıkıyo maşallah. mamadan olsa o yoğun mamayla bizzimki kabız olurdu.
tabii bu arada handi mamayı kullanıyosunuz hazmı kolay mamalar var belki değiştirirsen iyi gelir adacığa
.

refişimmm
yazlık iyi güzel de özlüyoz seni be şekerim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…