ben de prima aktif bebek 4 numara kullanıyorum çok memnunum.
6.aydan sonra başlayacağım ben.sadace tattırıyorum yabancılık çekmesin diye.
slm canım ben geldim belkide aylar yada haftalar sonra bakayım dedim hayırlı kandiller herkeze.
kızlar 3. ay aşısı yok değilmi onu sorucaktım.
rota yaptıran varmı kaç doz ne zaman diğer aşılarla aynı günmü.
birde bebeişim 3,5 aylık oldu lakin hiç basmıyor itiyor ayağıyla kakalıyor yatarken ama ayağa kaldırınca ayaklarında hiç can yok yani hoppidi hoppidi yapmıyor sizinkiler nasıl
koca bir tabak makarna yaptım yiyiyorum:))))
slm canım ben geldim belkide aylar yada haftalar sonra bakayım dedim hayırlı kandiller herkeze.
birde bebeişim 3,5 aylık oldu lakin hiç basmıyor itiyor ayağıyla kakalıyor yatarken ama ayağa kaldırınca ayaklarında hiç can yok yani hoppidi hoppidi yapmıyor sizinkiler nasıl
fundacım çok geçmiş olsun bende aynı dertten müzdaribim..eskiden vardı ama bu kadar deildi sezeryandan sonra çok daha kabız olur oldum hatda acaba açınca devrelerin yerinimi değiştirdiler diye düşünmüyor deilim :))))))
kızlarrrrrrrrr.
Canım çok yanıyor.daha önce de bahsetmiştim.ama artık daha fazla canım yanıyor.
Sürekli kabızım.günlük kayısı.incir.dut yiyorum.5 litre ılık su içyorum.
Yine kabız oluyorum ya.
Bana akıl verin nolur ya.oturamayacak duruma geldim.yarın da doktora gideceğim.
Ama vereceği krem ve dupalac.
Ameliyat acısı geçti bu ya.
iyi geceler canım benim kızın nekadar gazlı oldugunu biliyorsundur eger ada gazdan aglıyorsa sana tavsiyem sabahları 1 çay kaşıyı yarım çay kaşığı zeytinyağı ver akşamlarıda yani ağlaam krizlerinde önce de çörekotu yağı ver yarım çay kaşığğı.bende işe yaradı gibi umarım sanada faydası olur .
koca bir tabak makarna yaptım yiyiyorum:))))
kızlar rota yaptırdığınızda diğerlerinide yaptırmak gerekiyor dedi sağlık ocağındakiler rota aslında yan etkiside olan bir aşı ben karar veremedim 2. dozu yaptırıp yaptırmayacağımı kızlar.nasılsa yaz diyorum hani üşütmez falan annemde diyor sıcakta bebekler daha çok isal olur.ama aşı bağırsak düğümlenmesi yapabiliyormuş.gerçi doktor ben hiç rastlamadım diyor ama.ya ne bilim sorumluluk almak ne zormuş kızlar ya.Allah (c.c.) hepimizin yardımcısı olsun.Berat defterlerimize hayırlı sağlıklı sıhatli bebeklerimizle mutlu günler yazsın inşallah.hepberaber ailelerimizle,cümle müslümanlarla inşallah.
canım çörekotu yağı gaz çıkarmasına bağırsak hareketlerin ayrdımcı oluyor kaka ya ise daha zeytin yağı sabahları 1 çay kaşığı ver ama devamlı yap bunu bak zamnal faydasını göreceksinfundacım çok geçmiş olsun bende aynı dertten müzdaribim..eskiden vardı ama bu kadar deildi sezeryandan sonra çok daha kabız olur oldum hatda acaba açınca devrelerin yerinimi değiştirdiler diye düşünmüyor deilim :))))))
banada DR duplac banada krem ve fitil bunlar neysede yiyeceklerine çok dikkat etmek lazım kesinlikle baharat ve acı olmicak yemeklerinde birde sürekli sebze ve meyve yiyeceksin ben böle yapıom...ben kabız oluyorum diyemi bilmem kızımda aynı ya(( en çokda ona üzülüyom acaba sütümden mi geçiyor..
yavrum şekilden şekile giriyo ama yapamıyooo bugun tam 5 gün oldu ve sabah fitili yine verdim ...
ya benim kız gayet rahat gazını çıkarıyooo sürekli bırt bırt ama zıçamıyoooo ya(( off ne yapacam ben
dr THS TH4 birde idrar tahlili istedi yarın yaptıracam inşallah bi problem çıkmaz..
canım çörek otu yağını kullanınca rahat çıkarıyormu birde kaç günde bi yapıoo senin bebiş
canım çörekotu yağı gaz çıkarmasına bağırsak hareketlerin ayrdımcı oluyor kaka ya ise daha zeytin yağı sabahları 1 çay kaşığı ver ama devamlı yap bunu bak zamnal faydasını göreceksin
canım dudağına değdirreke uyarark vermeye çalış önce yavaş yavaş hepsini birden sokma ağzına içemez zaten yogun olduğu için öğürmesi normal kuzunun benimkide önceden almıyordu ama şimdi zeytinyağını valla severek içiyor damla damla vermeye çalış yanitaamam canım sağol ..bende 3-4 denedim sonra vazgeçtim hiç sevmiyor yağ içmesini ögürüyo bende vermemiştim bundan sonra hep vereyim bakalım inşallah faydasını görürüm
saol tatrlım.. ayy ne hoşoluurr.. her zaman beklerim yolun düşerse güzelim.. numaram var sende.. bi alo de.. Allhın izniyle bi alsilik olmadığı sürece ayarlarız.. güzel duaların içinde amiiiinn... Rabbim evlatlarımızın acısını göstermesin hiçbirimize...refişim canım öncelikle bebeğini kaybeden aileye sabr diliyorum. başları saolsun. okurken gözlerim doldu. ben de sık sık kaana bakıp sen olmasan ben ne yapardım diyorum 40 yıllık anne gibi. bütün bebişler yavrular kazadan beladan uzak olsun inşallahh.
bu arada yurdagülle buluşmamız çok güzel geçti arabamız olsa aslında çok uzak sayılmayız birbirmize o günleride görürsek eğer ben yurdagülü bıktırırm valla her hafta hadi buluşalım diyekaydirigubbakcemile3
saol canım.. hemen utkuyu öptüm senin yerine.. eda hanım daha güzellik uykusunda :)) sende şekerini öp benim yerime... opuyorumnanaktanrefişim bebeğini kaybeden yakınınıza sabır diliyorum tatlım utkuşu ve edayı kocaman öpüyorum
çok büyük bi acı.. Allah sabır versin gerçektende.. annenler cidden az kalmışlar.. olsun hasret gidermişsinizdir yine de..okurken ağladım ya.çok üzüldüm .Allah rahmet eylesin.annesine babasına sabır versin.çok zor olmalı dayanılmaz bi acı ya.
refişcim sağol ama az kaldılar ya hemen gittiler
.
AMİİİN CANIM... demek bursalı alkisalkisalkisaynen öyle canım benimde burda çok yakın bi arkadaşım var eşimin ortağının hanımı ve dünyalara değişmem onu . oda bursalı :)
refişcim okurken çok kötü oldum rabbim kimseye vermesin bize böyle bir acıyı
ayy Allah yardımcınız olsun canım istanbulda çok şükür benim oturduğum yer o kadar sıcak değil daha doğrusu çok ağaçlıklı olduğu için esiyor
bizde prima kullanıyoruz başından beri.. bi ara molfikse geçer gibi oldum amannn kıl payı döndüm hemen :)) 4 numaradayız bizde çok memnunuz... ek gıda derken.. sadece 1 çay kaşığı tattırma sayılır.. ek gıda demek öğün demek bence.. ama aşımuzda konuşuruz dedi dr.umuz.. bakalım 12 sinde...kızlar geçmişe bakamadan söyleyeyim. prima aktif bebeği yeni kullanmaya başladım ve çook memnunum bilgilerinize. ek gıda için çok acele ediyormuşuz doktorumuz söyledi, vermeyecekmişiz daha(
bişey daha yazacaktım ama unuttum:)))))
çook geçmiş olsun tatlım.. yediklerine de dikkat ediyosun demekki.. ama neden devam ediyoki dicem.. eltimin kızı da kabız sürekli.. bekarken kolonoskopi di sanırım ondan bile oldu.. bi sebep yok.. ilaç fln kullanıyo 2 gün iyi sonra hemen bağışıklık kazanıyo ilaç etki etmiyo.. hoop başka bişeye geçiyolar.. kayısı fln hiç fayda etmiyo ona da.. şimdi de hamile.. ilaç da kullanamıyo.. yani kullanabileceği ilaçlar da işe yaramıyo.. inşallah sen de en kısa sürede atlatır iyileşirsin..
kızlarrrrrrrrr.
Yine kabız oluyorum ya.
4 aylıkken var aşımız.. rota yaptırmadık... bebekten bebeğe değişir basıp basmama.. benim kızım da ayağa dikince basmaz ama hoppalada havalara uçardı .. dr.a bile gittik.. 4 aylıktı çok iyi hatırlıyorum.. basmıyo dediler demiştim cahilce.. dr.da bana o diyenlere selam söyle bebeğim daha küçükmüş de demişti :)) oğlumun maşallahı var.. çok şükür hoppidi yaptırmaktan küçük danama kollarım kopuyo :) sakınn sorun etme tatlım.. erken daha.. seneye bu zamanlar pıtır pıtır yürüyo olcaklar inş..slm canım ben geldim belkide aylar yada haftalar sonra bakayım dedim hayırlı kandiller herkeze.
günaydın tatlım.. eşinle ayrıymışsınız bir süreliğine.. Allah kavuştursun.. zor.. bizde yazlığa gidiyoruz bugün.. haftasonuna kadar ayrı kalıcaz.. özlicezz..günaydın herkeze
ay canımmm bütün şartları zorlarım valla gelmek için. çok çok istiyom zaten ama dolmuşlarda bu sıcakta hem kaan hem çantası arabası nasıl başarırım bilemiyorun tatlım:)merhaba arkadaşlar unutmadan hepinizin kandili mübarek olsun
yusuf bey uyuyor bende camları sileyim dedim ama vazgeçtim hava karardı yağmur yağacak sanırım
bide kızlaryaa hamilelikten beri bi unutkanlık var bende anlatamam
bugünde sim kartı bulamıyorum tlf numaralarımızı başka bi operatörle değiştirdik bugün takmam lazım ama yokk eşime bile face den msj attım tlf suzluk ne zormuş
yarında fadime gelecek bana kaydirigubbakcemile5 bakalım bebişlerin tepkisi ne olacak
tuğbacım biz yurdagülle planı yaptık valla en kısa zamanda onlarda buluşuyoruz ama benim eşimin haberi yok daha:)
bizimde arabamız yok ama ayarlarız artık hiç bahane falan yok tamam mı şekerim çok özendim valla size:)
canım yaaa bende prima 3 kullanıyodum. evimiz çok sıcak çok pişiyo kaan diye prima premium care deniyeyim dedim çok güzelmiş. çok pahalı ama en azından sıcaklar bitene kadar alırım diyodum. ama bu elimdeki bezler bitince 4 numaraya geçecem artıkın bu sıcakta sıkan bez bayıltıyo çocuğu aktif bebeği denerim artık o zamanda:)kızlar geçmişe bakamadan söyleyeyim. prima aktif bebeği yeni kullanmaya başladım ve çook memnunum bilgilerinize. ek gıda için çok acele ediyormuşuz doktorumuz söyledi, vermeyecekmişiz daha(
bişey daha yazacaktım ama unuttum:)))))
kızlarrrrrrrrr.
Yine kabız oluyorum ya.
hadi gözünüz aydın tatlım sevindim valla gizoşumun iyi olmasınaslm kızlar az sonra misafirlerim gelecek eşimin halası gelini kızı falan baya bir kalabalıklar yani ama çok severim kendisini çok şekerdir neyse bugün bizde doktora gittik şükürler olsun korktuğum gibi değilmiş azıcık bir üşütmesi varmış gizoşun o kadar şurup yazdı ama ister kullan istersen kullanma dedi bağışıklığı güçlensin kendi savaşsın dedi bende kullanmayacağım eğer çok önemli bişeyi olsa muhakkak kullan de4rdim dedi şükürler olsun ve 2 gündür kaka yapmayan kızım eve gelir gelmez yine beline kadar mıçtı:))babasıyla hemen banyo yaptırdık sonra balkondaki hamakta babsı uyuttu bizde babişkosuyla başbaşa birer kahve içtik öyle mutlu oldkki bişey olmaması bizi dünyanın en mutlu insanı yaptı neyse teyzoşlar görüşürz
jaleciğim canım benim telde konuştuk çok saol canım güzell dileklerin için canım benim balım
nazlıcım mamadan falan değildir. bizde 1 aydır mama kullanyoz hem de AR mama. çok yoğun bir mama. kakası iyice katılaştı kaanın. ama kabızlığı yok hergün çıkıyo maşallah. mamadan olsa o yoğun mamayla bizzimki kabız olurdu.canım lavman falan yapsan rahatlamaz mısın?? ada da çok kötü kabızlıkta şurup içiyor ama banamısın demedi. az önce yine çok ama çok ağladı. bir parça yapabildi sadece. fitil koydum mecburen uyudu şimdide inşallah fitil yumuşatır içeriyi biraz.
canım çok geçmiş olsun. sevindim bişi çıkmamasına. böyle büyütücez bebişlerimizi:))
benimde içim acıdı az önceki ağlamasından. napıcam bende ada'nın bu sorununu bilmiyorum. mamadan diyor herkes napayım yani aç mı kalsın bebeğim yaaa.. offfffffffff. arasıra zeytinyağı veriyorum sürekli mi yapsam ne??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?