yaaa ağzı bozuk bi hatun deilimdir ama ..ktir edin hepsini yav. benim sütüm var emziriyom da ne oluyoo... yok bilmem kimin oğluda benimkiyle beraber doğmuşta 8 kiloymuş benim sütüm yaramıyormuş, mama versem daha iimiş, miş mişte miş miş. ayol benim oğlan zatiii 2500 gr dı oldu sana 6 kilo daha ne yapayım ben yav...
çok teşekkür ederim hemen sipariş verecem. bu da süt olsun diye döktüğüm son para olacak. bundan sonra bu da işe yaramazsa o paraları oğluma mama almak için harcıcam
canım yaaa çektiğin yetmiyo bide milletlemi uğraşıyosun. benim arkadaşımda bebeği 4 aylıkken işe başladı 1,5 yaşına kadar da emzirdi. o da sağıyordu hep ama maşallah sütü vardı zor bıraktırdı bebeğine 1,5 yaşını geçince.
malesef bu iş şans meselesi. ben başlarda hiçbişey yapmıyodum dolu dolu sütüm vardı şimdi ne yapsam olmuyo canım.
hep diyorum ya mamanın zorluğunu başlayınca anladım. önceden özenirdim bir yere giderken en azından nerde emzircem derdi olmaz diyodum. ama herşey kaybedilince anlaşılıyo.
ve haklısın sanırım benimde sütüm son demlerinde
tamam siparişi verdim ısırgan çayınıda bulurum:)rica ederim insallah isinize yarar.bunu icerken birde isirgan cayi icerseniz daha cabuk sut olmasini sagliyomus.ben rezene cayiyla birlikte iciyorum
haklısın valla millet yeni anneye kusur bulmaya bayılıyo. benim oğkum 4 kg doğdu ilk ay 1,5 kg aldı sırf kusuyo diye millet sütün mi yaramıyo, sütündendir, sütün ekşidir ondan kusar bi ton laf etti.yaaa ağzı bozuk bi hatun deilimdir ama ..ktir edin hepsini yav. benim sütüm var emziriyom da ne oluyoo... yok bilmem kimin oğluda benimkiyle beraber doğmuşta 8 kiloymuş benim sütüm yaramıyormuş, mama versem daha iimiş, miş mişte miş miş. ayol benim oğlan zatiii 2500 gr dı oldu sana 6 kilo daha ne yapayım ben yav...
canım özel mesaj attım ama sistem bakımda dedi gelmişmi bi bakarmısın gelmemişse bir daha yollıyayımtuba bana linkini yollasana canım yaaa sipariş verdiğin yerin..
halı silmem lazım ama çoookkk sıcak, ama halı da sırf kusmuk kokuyoooo....
sağol jalecim bende bugün yere battaniye sedim üstüne çarşaf yanından ayrılınca oraya yatırdım. bu bana ders oldu:)günaydın canım
çok geçmiş olsun artık hareketlendiler bir dk yalnız bırakmaya gelmiyor
bende eğer yanında değilsem yere koyuyorum
merhabalar kızlarrrr su konusunda bana fikir veren herkese çok teşekkür ederim çocuğun kusmasından fazla geldiğini anlıyorum zatende bizim babaanne kafamı bulandırmasa daha iyi olcak:) öyle bir yalvarır gibi söylüyoki sanki ben vicdansız anne çocuğu susuzluktan kuruttum:)))
yaa dokorlara da güven olmuyo onlara kalsa hiç gerek yok ama o kadarıda fazla yani az az vermek en iyisi. valla sizin oralar serinmiş ya çok özeniyom ben yadık kavrulduk burda biz:)
saol canım valla mantıklı hadi biz mama veriyoz mamamızda yopun miktarı azıcık artırıyım:)
saol canım aslında bizim babaanne abartıyo kaanın kolları bacakları çok terliyo ama sırtı badisi hiç ıslanmıyor. bu sıcakta normal terliyor yavrum. ama kadın her kucağına aldığın amaaan terden bayılmış vıcık vıcık olmuş diyor:)) yaa sabırrr:)))
canım buluşmaya bende çok can atıyom yurdagülle görüşmemizin tadı damağımda kaldı valla.
inşallah evde yapabiileceğin işler alabilrsin canımmmm :) gerçi insanın gözü kulağı bebekte oluyo ben dün denedim çok verimli çalışamadım ama ekmek parası dışarda çalışmaktan iyidir:)
canımm yaa bence de doktorun mama firmasıyla olan iyi ilişkileri:) yüzünden abartmış. tamam kilo alımı çok değil ama sütün yetiyorsa zaten kaç aylık olduk artık ek gıdaya başlatabilirdi seni mama markası vermek yerine:)
doktor değiştirirsen hem 3. bir tartı tartar bebeği hem de tekrar mama denirse başlarsın canım:)
canımm ohhh dinlenmenize çok sevindim malum sen pek dinlenemiyosun:) su için dediğin miktar mantıklı canım zaten hemen herkes aynı veriyomuş içim rahatladı. bende bundan sonra kaynanam karşımda ağlasada toplam 50 ml yi geçmicemkaydirigubbakcemile3
tatlımmm geçmiş olsun benim de ödüm kopuyo düşürmekten. normalde bende bırkamam koltukta ama işte acil durumlar oluyo kusuyo mendil alayım diyosun ağlıyo emzik alayım diyosun. her zaman aynı dikkati gösteremiyoruz. tekrar geçmiş olsun neyseki bebecik iyiymiş.
canım çok geçmiş olsunnn bende hep bundan korkarım o yüzden yanında olmadıgım zaman hep yere bi battaniye seriyorum onun üstüne bırakıyorum bıcırıklar artık çok hareketli...
Hayriyecim sağol ya dün bu yüzden çok canım sıkıldı sütüm var ama adam bana mama ver dedi...kimseye güven yok ya..
bU ARADA GÖZÜN AYDIN BABANIZ GELİYORMUŞ
günaydınlarrrr.
günaydın sibelcim.
doktorunu değiştirmekle bence iyi yapıyorsun.bebeğin kilo alıyorsa niye mama ver dedi ki.
doktordan doktora değişiyor ya .benim doktorum çok karşı mamaya.
gözün aydın canım.
benim kızım çok az içiyor ya.günde 10 ml anca içiyodur.
susasa çok hepsini içer diye düşünüyorum .ısrar etmiyorum bende.
şeymacım çok geçmiş olsun.bazen bende 1 kaç saniyeliğine bırakıyorum .ama artık daha da dikkat etmek gerek
çok şükür bişeyi yokmuş neva bebeğin.
sabırsızlıla bekliyorummmmmm.
özgecim eşin bu durumun farkında o zaman.şimdi annengildeyken sorun çıkmıyorda oraya gidince çıkıyor.annesigile taviz vermemesi gerek bence.
hayat senin hayatın.onlar yokmuş gibi davran.kulak tıka her sölediklerine.görmezden gel yaptıklarını.o zaman dha da sinir olurlar....sen onları yıpratırsın bölece.
annelik işte canım ne kadar bıraksakta ümit işte herşey onlar içinmerhaba o tabletleri çok aradım bulamadım tam ismini alabilirmiyim acaba internetten sipariş vercem.
hay allahım ya bir önceki mesajımda bıraktım peşini diyom bişey duyunca yine umutlanıp saldırıyom sağa sola:))))
yok canım bi niyetlenio emmek için iki çekio bakıo boş kaskatı kesilip çığlık atmaya başlıO yavrum benim.tuğbacım bende önce sağıonca 100 cc çıkıodu sonra 70 e düştü sonra 40 a ve bitti.seninki de sanırım gidio gülüm yaaben bide bukadar stres ve çaba içerisindeyken çevremdekiler süt konusunda üstüme gelio.yok efendim çalışmayı tercih etmişim oğlumu sütten mahrum bırakmışım oğlum öbür tarafta bana bunun hesabını sorcakmış vay efendim kendin küstürdün sütünü sağmakla süt olurmu ayyy okadar kötüyümkü anlatamam.bu konu açılcak die ne bi topluma girebiliorum ne kimsenin yanında çocuğuma mama yapabiliorum .hemen saldırıya geçiolar.sanki ben keyfim için çalışmayı seçtim hangi anne çocuğunu isteyerek sütünden mahrum etmek ister.sütüm olsa keşke de bi yere giderken 1 çanta dolusu malzemeyle gitmesem.yok sıcak su termosu yok kaynamış soputuılmuş ayrı su şişsesi.maması biberonu.bunlarla uğraşacağıma gittiğim yerde emzirmek istemezmiyim oğlumu.ahh şu insanlar bigün yeteeeeeerrrrr size ne diye bağıracam az kaldı
yaaa ağzı bozuk bi hatun deilimdir ama ..ktir edin hepsini yav. benim sütüm var emziriyom da ne oluyoo... yok bilmem kimin oğluda benimkiyle beraber doğmuşta 8 kiloymuş benim sütüm yaramıyormuş, mama versem daha iimiş, miş mişte miş miş. ayol benim oğlan zatiii 2500 gr dı oldu sana 6 kilo daha ne yapayım ben yav...
halı silmem lazım ama çoookkk sıcak, ama halı da sırf kusmuk kokuyoooo....
kızlar süt konusu açılmışken hazır sölemeden gecemiycem...
bunun tamamen bünye meselesi olduğunu iki gun önce anladım zaten ben bu kanıdan yanaydım ama fikri,min tescillenmesi guzel oldu....
bende stres ve sıkıntıdan sütümün azaldığını düşünenlerdenim....
4 ay boyunca kuzey hep anne sütü aldı,10 gun kadar öncede meyveye falan gectik tadımlık....
neyse iki gun önce bir kadın geldi annemin komşusu,görseniz bes tane boy boy cocuğu var en ufağı bir yasında,kadının durumu hiç iyi değil,eşi işşiz cocuklara komşular bakıyo,kadın temizliğe falan gi,diyo ve üstüne üstlük fosur fosur sigara içiyo....
sıkıntı deseniz stres deseniz yokluk deseniz alası var,veeeee üstüne üstlük şaka gibi hala meme veriyo çocuğuna ek gıda falan hak getire çorba bile vermiyo,sütü yetiyo çocuk topaç gibi sağlığı yerinde...
demekki sağlıklı beslenme falan önemli değilmiş sütü olan kadının kayıtsız şartsız oluyomuş...
bende kendimi helak edip sağlıklı besleniyrıum hamdolsun herseyin iyisini yemeye çalışıyroum kaliteli süt olsun diye ama veren rabbim işte verdimi veriyor
rica ederim canım inşallaaaahhhh bu son seferde şans yüzümüze gülertubacım msjın geldi canım tşkler..
bizim halının deseni değişti artık ksumuklardan:)))) siliyoz ama çıkmıyo kaana hep diyom büyüyünce bize halı alcan diyekaydirigubbakcemile3halı yıkamaya yaz sonunda vereceğim. oğluşuma yere battaniye serdik orada oynuyoo hep. çok şükür bi kusuyoz battaniyeden halıya geçiyoo hep. hiç olmazsa biraz temizlenir. ama çoookkk sıcaaakkk...
çok sağol canımkaydirigubbakcemile5allahım yardımcınız olsun inşallah canım... inşallah sorunsuz geçer sünneti paşamın... bende çok istiyorum sizlerle görüşmek ama türkiyenin bi ucundayım maşallah kimse yok buralarda ne yazıkki:gitme::gitme:
geçmiş olsun canım :teselli:slm kızlar uzun bi suredir annemdeyim...
acayip hasta oldum anjinim nasıl öksüruyorum anlatamam,gözlerim akıyo,burnum akıyo...
bu yaz ayında yakalandım...kaç oldu daha bıkez soğuk su dondurma yemedim ama hep klima çarptı...
oyyy şimdi bitki çayı yapayım kendime bari
sağol canım valla küçükken yaptırmak en iisi kışa olsun dedim yürümesi emeklemesi daha zor olur dedim hemen yaptıralım dedikiyi akşamlar kızlarr
bugün fadime ve güzel kızı bizdeydi ama vakit çok çabuk geçti hiçbişey anlamadım
ahmet yusufla emine eylül ün bir pozları var görmeniz lazım şaşkınlıkla birbirini izlediler dokunmaya çalıştılar falan:) ikisi de çok şekerdi
ama resimler fadime de
sizler nasılsınız inşallah bebişlerinde annelerinde keyifleri yerindedir
sende canımyaa ne güzel davranmış işte görümcen daha ne istiyosun dimi:)
maşallah diyelim size valla ben yüzlerini bile unuttum:)
canımyaa zor olur tabi de araya kış girerse çok daha zor olur
bakalım kısmet olursa çok isterim
senin adına çok sevindim tatlım keşke bende güvenilir bi yer bulsamda yapsam mesleğimi
sanırım dönmüşsündür canımcım inşallah sıkıntısız geçmiştir
canım benimyaa hadi şimdiden geçmiş olsun yasin e bende istiyorum sünnet ettirmek akikasını kestirmiştik zaten biraz büyüyünce de mevlidini yaptırırız diyoruz bakalım eylül ekim gibi yaptırabiliriz
canımıniçii hoşgeldin
yazık göktuşuma ya bizde neler çekmiştik kabızlıktan
fitili bir hafta yapmazsa yarım ver demişti doktorumuz . pamuğu zeytinyağını batırıp poposunu yumuşatıyorum öyle veriyorum ama koyduktan sonrada bi süre sıkıştırıyorum poposunu geri atmasın diye
buketçim zeynebe de sana da geçmiş olsun
bizde denizli son durakta oturuyoruz canım inşallah :1hug:adanada büyüksaatin orda amcam,mithatpaşa mh.de de halamlar var.inşallh görüşmek kısmet olur canım.
çok geçmiş olsun özgecim.Allah acil şifalar versin.klimanın da bu yanı var işte.
fundacım geçmiş olsun.ağrın çabuk geçer inşallah.ya ben de hiç fitil kullnmadım şimdiye kadar .bilemicem canım nasıl verilir.
bende accık verenlerdenim ama vermesende oluyomuş bugüne kadar hangi doktora hemgi ebeye yada hangi hemşireyle knuştuysam en 4 ay veya 6 ay içirmesende olur ama sadece anne sütü veriyorsan ee ben yemeklerden tattırıyom meyvelerden görüldüğü üüzere çikolata tattırdım abisi paylaşmak istedi kırmadım ee su içmese bayılır bazen istemiyor bende vermiyorum ama bazen de yarım çaybardağını bitiriyor :ecrin_bebek:offfffffffff delircemmm kızlar hava çok sıcak kaan çok terliyor huzursuz. çocuk ne zaman huysuzluk yapsa kayınvalidem susamıştır su verelim diyor. su veriyorum ama bana kalsa 30-40 ml vercem. kaynanaya bıraksam 100-150 vercek. bence çok fazla su vermek doğru değil bu kadar küçük çocuğa ama o öyle diyince de ben huzursuz oluyorum oğlumu susuz mu bırakıyorum diye. bugün şu ana kadar 65 ml su içti bu çocuk. haa bir de kusma problemimiz var su içince doğal olarak daha çok kusuyor. böylece kusmayı önleyici mamanın hiçbir anlamı kalmıyor. çünkü o mamanın özelliği yoğun olduğu için mideden geri kaçışı zorlaştrıyor.
bebeğine su verenler ne kadar su veriyorsunuz bebişlere ?? normali nedir bilen var mı?
bence anne sütü yetiyosa bi sorun yoksa mamaya başlama zayıf olsun ne olcak yeterki sağlıklı olsunha birde kızlar bugun başıma gelen bi olayı anlatayım...
3aylık kontolümüz vardı...dr gittik malesef bu ay bebeğimin kilo alımı yavaşlamış 20 günde 350 gr almış DR az buldu ve mamaya başlamamı söledi aptamil (comfil tam hatırlmadım)60ml olarak.bebeğim gayet güzel emiyor sütümde iyi öle ağlamıyorda sırf kilodan dolayı mama verdi.Aldım ama aklıma takıldı aç olan bebek aglar huysuz olur deilmi?
Neyse eve geldim ögleden sonrada sağlıkocagından ebeler geldi aylık konrol için onlarda ölçtü 500gr çıktı gelişiminin gayetgüzel olduğunu kesinlikle mamaya başlamamamı Drların mama firmalarıyla anlaştıklarını sölediler...
ben şimdi ne yapayım sizce mamayı aldım ama hala yapamadım hiç elim gitmiyoo((
ayy canım yaa artık başladı dönmeler kıpırdamalar çooooook dikkkat etmeliyiz :ecrin_bebek:herkese günaydın:)
kızlaar kızımı düşürdüm koltuktan dün gece:gitme:üstelik tam kafasının üstüne düştü
dr gittik hemen allahtan bişeyciği yokmuş
çok korktum kızlar ve de kendime çok kızdım daha dikkatli olmalıydım
bebelerimiz artık dönüyo amaan dikkat
ay seni nekadar ii anlıyorum ki anlatamam ama sen en azından annene gidip rahatlıyosun ben ne yapayım o zamn annemde yokgunaydın kızlar
bizim bugun saltanatımız sona eriyor artık,eve gidiyoruz bakalım evde neler bekliyor bizi...
2 haftadır kaynanamı ve eşimin ailesini görmüyorum varya bizden iyisi yok eşimlede hiç tartışmadık,eşime kalsa ne guzel burda kalırız ama kaynana tarafı fişfekliyo dayanamadılar cekemiyorlar sanki bizi çok özlediler arıyolar nerdesiniz hala gelmeyi düşünmüyormusunuz diye....
üfffff
gene hersey eskisi gibi olmayı bekliyo
külkedisi masalı bitti:)
annelik işte buuuu:CüvCüv:merhaba o tabletleri çok aradım bulamadım tam ismini alabilirmiyim acaba internetten sipariş vercem.
hay allahım ya bir önceki mesajımda bıraktım peşini diyom bişey duyunca yine umutlanıp saldırıyom sağa sola:))))
senin yüreğin rahatsa herkesi boşver canım bende işe yarıyor belki denmişsindir bilmiyorum ama bnim sütüm azaldığında önce kendimi stese sokacak şeylerden uzak duruyorum sonra oğlumla konuşuyorum seeni anne sütü ile besleyecem benimyok canım bi niyetlenio emmek için iki çekio bakıo boş kaskatı kesilip çığlık atmaya başlıO yavrum benim.tuğbacım bende önce sağıonca 100 cc çıkıodu sonra 70 e düştü sonra 40 a ve bitti.seninki de sanırım gidio gülüm yaaben bide bukadar stres ve çaba içerisindeyken çevremdekiler süt konusunda üstüme gelio.yok efendim çalışmayı tercih etmişim oğlumu sütten mahrum bırakmışım oğlum öbür tarafta bana bunun hesabını sorcakmış vay efendim kendin küstürdün sütünü sağmakla süt olurmu ayyy okadar kötüyümkü anlatamam.bu konu açılcak die ne bi topluma girebiliorum ne kimsenin yanında çocuğuma mama yapabiliorum .hemen saldırıya geçiolar.sanki ben keyfim için çalışmayı seçtim hangi anne çocuğunu isteyerek sütünden mahrum etmek ister.sütüm olsa keşke de bi yere giderken 1 çanta dolusu malzemeyle gitmesem.yok sıcak su termosu yok kaynamış soputuılmuş ayrı su şişsesi.maması biberonu.bunlarla uğraşacağıma gittiğim yerde emzirmek istemezmiyim oğlumu.ahh şu insanlar bigün yeteeeeeerrrrr size ne diye bağıracam az kaldı
az öce deiğim gibi yüreğin rahatsa herkesi boşverin ağzı olan konuşuyor lüzümsuz lüzumsuzyaaa ağzı bozuk bi hatun deilimdir ama ..ktir edin hepsini yav. benim sütüm var emziriyom da ne oluyoo... yok bilmem kimin oğluda benimkiyle beraber doğmuşta 8 kiloymuş benim sütüm yaramıyormuş, mama versem daha iimiş, miş mişte miş miş. ayol benim oğlan zatiii 2500 gr dı oldu sana 6 kilo daha ne yapayım ben yav...
bende tatilden geldikten sonraa yaptım ama canım çıktı resmen aa hzır sıcaktan terleme ile kilolarda gidiyor ne güzel iştekaydirigubbakcemile2halı silmem lazım ama çoookkk sıcak, ama halı da sırf kusmuk kokuyoooo....
herkese günaydın:)
kızlaar kızımı düşürdüm koltuktan dün gece:gitme:üstelik tam kafasının üstüne düştü
dr gittik hemen allahtan bişeyciği yokmuş
çok korktum kızlar ve de kendime çok kızdım daha dikkatli olmalıydım
bebelerimiz artık dönüyo amaan dikkat
günaydın kızlarr
yaz günü nezle oldum burnum akıyor başım ağrıyor inşallah artmaz
geçmiş olsun jalecim en kısa zamanda iyileşirsin inş.
evet şimdi haberler
biz sünnet olduk darısı erkeklerin başına
sabah 09:30 itibari ile evden çıktık hastaneye 09:45 gibi vardık işlemler falan derken beklemyete başladık ameliyathanenin önünde içerde sezeryan vardı 3,5 ay öncesi aklıma geldi birden neyse saat 10:10 yasin bebek bumu dedi hemşire evet dedim ayy kucağımdan aldılar ameliyathaneye götürdüler okadar kötü oldukki enlatamam hem eşim hem ben gözlerimiz doldu içeri alamayız dediler aa malum ameliyathane saat10:20 oğlum çıktı ayıktı azıcık narkoz verilmiş malesef ama sersem gibiydi 10 dk sürdü ama sanki bize 10 saat aman allahım kafayı yiyecektim neyse çıktı odaya aldılar bir saat önce bir satte sonra meme yok hiç bişey vermeyecen dedi neyse toplam 3saat falan kaldık orda fazla ağlamadı eve geldik ağrılar başladı sürekli kucağımda yada ayağımda sallıyom durmuyor yoksa kokumu almadımı yavrum ayaklarını hiç tepretmiyorama oldu bitti cumartesiye bişeyi kalmaz banyo bile yapabilir 4 gün de iyileşecek bebekya herket etmez daha çabu iyileşir
ayyy mesajı yazana kadar mahvoldum yaa durmuyor bu gece bize uyku yok
hem geçmiş olsun hem de hayırlı uğurlu olsun hacercim maaşallah yasine inş. sorunsuz bir gece geçerirsiniz bu arada aynen dediğin gibi benim kıza etek elbise giydiriyorum hala daha erkek mi diyenler var yuh diyorum bende
geçmiş olsun canım dediğin gibi daha fazla dikkat etmeliyiz
sağol canım iinşallah ee yani yuh demek lazım bunlaragünaydın kızlarr
yaz günü nezle oldum burnum akıyor başım ağrıyor inşallah artmaz
geçmiş olsun jalecim en kısa zamanda iyileşirsin inş.
hem geçmiş olsun hem de hayırlı uğurlu olsun hacercim maaşallah yasine inş. sorunsuz bir gece geçerirsiniz bu arada aynen dediğin gibi benim kıza etek elbise giydiriyorum hala daha erkek mi diyenler var yuh diyorum bende
Merhaba arkadaşlar... Ben de 14 Nisan'da yıllardır beklediğim Meleğime kavuştum... Allah herkesin yavrusunu bağışlasın...fırsat buldukça takip etmeye çalışacam sizleri...
allah analı babalı büyütsün amin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?