2010 Nisan Anneleri

günayyydııınn....herkese iyi günlerr... sıcaaaakkk bursadan :) yanıyo burası ayoll.. gece uyuyamadık ne kadar cam kapı varsa açtık da yattık valla yaa.. sabaha kadar uyuyamadım tabi acayip acayip rüyalardan korkuyla uyanarak.. ama sıcaktan da uyuyablecek gibi değildi.. utkuyu da balkonda salıncağında uyutup aldık içeri.. tabi iyice dalmasını bekleyerek... balkonda yatmayı bile düşündüm bi ara.. nasılsa utkunun beşiğin önde tamamen kapanan bi tülü var listikli baya sıkıca sarıyo ama deliklerinden sivrisinek girebilirmi diye kararsız kaldık ve son anda vazgeçtik yoksa atıcaktım balkona bi pike olay tamamdır :))))

umarım herkesler iyidir..

biz gayeet iyiyiz.. bursanın sıcağıyla tanışmadan önce daha iyiydik ya neyse.. yazlıkta feci sıcak ama ev serin bahçe esiyo fln iyiydi yani.. ama 1 hafta olucaktı yine gideli.. kocişle özleştik.. zaten ramazan da gelicek.. biz temelli döndük oğluşla.. ama eda hanım gelmedi tabi.. annemler gelene kadar orda...

veeee en iyi haberi unutmadan ekliyim... kardeşim önümüzdeki cumartesi geliyoooo.. ve dağıtım yeri de belli oldu... boluuuuuuu.. yuppiiiiiii.... o kadar dua ettik yakın biyere düşsün diye.. çok şükür dualarımız kabul oldu..

filizcim.. canım geldim evet.. uzzuuunca bi tatil yaptım ama denize sadece dizlerime kadar girdim.. yüzmedim bu yıl.. seneye inş. gitmesi gereken kiloccuklarımda gitsin de o zaman :)

tubicim.. geçmişe bakamadım henüz ama bu syfada senin yazını gördüm.. ama ne yazıkki yardımcı olamıycam.. ama yine de görmezden gelemedim.. biz biberonu kullanamıyoruz hala.. zaten çok şükür hala sadece anne sütü alıyo ama suyu da biberonu cok cok çekerek emmiyo.. suyu sevmiyo zaten de ben çok sıcak diye arada veriyorum.. o da biberonu gevelerken ağzına akanları öğürerek yutuyo mecburiyetten o kadar :))) sen nasılsın tatlım kaan nasıl? :)

gunaydın kızlar...
baya sayfa birikmiş anca okudum:)))
guzel gecen bir pazar gununun ardından yorgun ve solgun olarak burdayım....
dun kuzey beni çok korkuttu,arkdasta kaldık,kocamda onun kocasıda yok evde,bebeğide var daha18 gunluk...nese biz çocukları uyuttuk balkonda oturduk baya...
sonra kuziş uyandı(bu arada bebefonlar harika bir icatmış bunuda anlamış oldum), gittim yanına yatarak emiyo çünkü.uzandım bir iki çekti yada cekmedi bir anda ağlamaya basladı sebepsiz,ağlama şiddetini arttırdı i,morardı ,kızardı,tıkandı,öğürdü bu şekiilde tam bir saat ağladı elim ayağıma dolandı,kocam yok kimse yok,son care hazıarladım doktora gidecektim....
kucağımda içini çeke çeke sızdı kaldı,ben daha panik oldum tamam dedim bayıldı ağlamaktan ,uyandırdım falan sonra ucakta kaldı öle uyuduk gece aklına geldi içini çekerek uyanıdı...
ne oldu anlamdım gaz değildi ama,emzirken bir yanınımı acıttım diye düşündüm aklıma bşi gelmedi....
şimdi ananeye geldik bir saattir uyuyo bende uyumam gerek ama nerde buldum pcyi kalkmıyorum başından

CANIM evet alerji olsa hangisinden olduğunu anlayamacaktım.annem tek tek olayına katılıo mesela ama ben bigün oğlumla başbaşa kaldım ondada maşallahım var tıktım boğazına hepsinden.inşallah sorun yok gibi gözüküo.canım ben senden bilgi beklediğim için o hapı henüz almadım o yüzden geçen sordum sana süt durumun ne alemde o haptan sonra diye.hala da etkisi yokmu sende canım eğer öleyse almayayım ben yaaa bilmiyorumkismile

canım ben dr browns kulanıorum su içinde nuk un mini biberonunu aldım.biz biberonda sorun yaşamadım çok şükür.

epeyi korkutmuş seni kuzey bey.belki rüya görmüştür annesi belkide huy yapmıştır kimbilir.ah konuşsalarda anlatsalar dertlerini.

herkeze günaydın iyi haftalar..

hoşgeldinnn refişimmmm şükür kavuşturana:) sıcak için bişi yapamıcam bizim ev hamam gibi ama kardeşin için gözün aydın tatlımmmm bu arada boluya giderken gebzeden geçiyomu sizin yol uğrarsın artıkın:)))))))))))))) nasıl olsa sen durmazsın zırt pırt kardeşini görmeye gidersin:)

valla biz iyi sayılırız oğlum hergün daha da bi tatlı marifetli oluyo ama sorunlarımız da değişiyo, 1 hafta sonra ek gıdaya resmen geçicez ama tattırdıklarımı beğenmiyo kaan paşa:) bir de doktorumuz bizi gelişim nöroloğuna yönlendirdi stresliyiz azıcık bişiy çıkmasın diye dua ediyoz. haaa birde edoşumu özledim yazlık güzeli oldu kız ayolll:)
bizim kaan paşa minicik sulukla çok güzel su içiyo yetmiyo artık büyük güzel bişi alcam oğluma:)

canım geçmiş olsun kuzey neden öyle yaptı acaba. ya aslında 2 gündür kaan da ortada sebep yokken çığlık çığlığa uyanıyo bazen ama yanına gidip sakinleştirince susuyo. umarım bu ağlaşmaları normaldir kuzucukların.

günaydın canımmm:) demek sende dr browns kullanıyon geniş ağızlımı dar ağızlımı? bıktım ben o pipetlerden ya başlarda çok çekici gelmişti ama:)

valla ilaç fayda etmedi ama benim oğlum hiç emmiyor ilaçla sağmayla sütmü gelir kesildi kesilecek günlük 30 ml anca sağabiliyorum artık. kaan emmediği için ilaca da kabahat bulamıyom.

günaydın teyzoşlar sıcak bir ağustos sabahından sonra merhaba kızlar ne olacak bu sıcaklar ben gizoşun üstünü günde 4 kez değiştiriyorum hergün banyo yaptırıyorum yok bebişim çok terliyo yaaa kafasından şakır şakır su akıyo bizde mecbur balkondaki hamakta yatıyoz kalkıyoz artık ne yapalım

özgeciğim canım benim geçmiş olsun canımcım bence karnı falan ağrıyıncada öyle o tarzda ağlıyolar nedensiz yani canım şükür atlatmışsınızya canımcım

hayriyeciğim başınız sağolsun canımcım

dar ağızlı olanını kullanıorum canım..pipetlerin temizlio zor oluyo evet bende sürekli kaynatıom fırcasıyla temizliom filan uzun iş.ama napalım önemli olan bebişelrimzin sağlığı..

hayriyeciğim başınız sağolsun canımcım[/QUOTE]

sağol canımcım

herkese bol serin günler diliyorummmm.çok sıcak çokkk.Allah tan evim esiyor yoksa hiç durulmayacak.
ceyhan yanıyormuş gidecektik vazgeçtik.
hayriyecim başınsağolsun canım.
1 kilo vermişim 4 günde .terlemekten heralde.kaldı 6 kilo:)

Slm kızlar,
Tuğbanında dediği gibi çok yüklenmişsin sanki ek gıda konusunda Poyraza,Maşallah sorun çıkmamış.
ALLAH RAHMET EYLESİN CANIM.Başka acı göstermesin.

Bende avent aldım denizin tavsiyesiyle su vermeye çalışıyorum bir kez yudumluyor çekmiyor sonra alışır inşallah.Bebedorun vardı biberonları onları hiç almadı.Nasıl alışacağız onu da bilmiyorum.

Tekrar gözün aydın canım.Kocaman öpüyoruz, seni görmek ne güzel.opuyorumnanaktan

Özgeciğim geçmiş olsun .Devam etmediyse muhtemelen gaz sancısıdır.Bir yerini acıtmış olsan kızarıklık falan olur olmadığına göre iyi demekki tosun paşamız.
Bu arada azcık kendimizden bahsedeyim.Bugün doktordaydık analı-oğullu.Bne rapor aldım oğluşta muayene oldu.Kilomuz 7 olmuş yani 450 gram almışız.64 cm olmuşuz, maşallah.
Ek gıdaya başlama konusunda kararsızım,1 ay daha dayanayım bakalım diyorum.yinede doktorumuz liste verdi.Bu arada inek sütünü sordum doktora dedi ki,
yogurdu-muhallebiyi yapabilirsiniz sadece 1 yaşına karşı direkt süt vermiyorsun.

Son düzenleme:
Sanada bol serin günler canım İskenderunda yanıyor.Evde klima açık oturuyoruz.Hiç biryere gitmiyoruz.Bu arada 4 günde 1 kilo süper:))

merhaba arkadaşlar bende 2010 nisan annesiyim minik oğlum kayram aüustosun 6 sında 4 aynı bitirecek ve bende 16 sında iş başlayacağım şuanda sütüm yetiyor ama işe başlayınca ne olur bilemiyorum etrafımda tecrübeli birisi olmadığı içinde çok tedirginim acaba milupanın kaşık mamalarına başlasammı kullanan varmı tavsiye edermi? Allah hepimizin bebişlerini bize bağışlasın ve esirgesin inşallah:Saruboceq:

merhabalar canım maşallah eymene:) seninde raporun hayırlı olsun. ek gıda için valla iyi sabediyosun. biz artık sadece mama aldığımız için 4. ay dolar dolmaz başlıcaz. ben şu 1 hafta dayanamıyom sen iyi sabrediyosun canım:)

valla en son gözümü karartıp denicem aventi. pişman oldum dr.browns a başladığıma diğerlerini hiç almıyo artık oğlum.

merhaba kızlarrr
çokk sıcakkk az önce eşim geldi duş mu aldın diyo öyle terlemişim. bide burası pek nemli yapış yapış oluyor insan . yusuf ta da bugünlerde bi haller var kızlaryaa sürekli mız mız sürekli ağlak modda oda da hiç yalnız bırakma diyor resmen . bide önceden de yapıyordu ama bu aralar uykusu geldiğinde felaket huzursuzlanıyor dün bir saat ağladı baktım olmayacak suya soktum sonra uyudu o da sıcaktan
vee bu msj yazalı bi yarım saat olmuştur tekrar huysuzlandı oğlum duşa soktum mamasını verdim inşallah biraz uyur

Son düzenleme:
adet olduum. sancım var ve çok özlemişim bu sancıyııı...c. tesi düğündeydik. oğluşum müzik sesinden çıldırdı. kulağına pamuk soktukta rahatladı yavrum...emziremeyeceğim için sağıp buzluğa koyduğum sütleri götürdüm. sorun çıkmadı bende dr. browns kulanıyorum. oğlum onuda benide emiyooo. c. tesi küçük kardeşim babamın arabasını çarpmış. babam birini beklimek için arabadan çıkmış. kardeşimde vitesi boşa almış başlamış araa yokuş aşşağı kaymaya. baam arabanın içine atlamaya çalışırken haşat olmuş, kolu, bacağı hep soyulmuş. arabanın içinde de dünürümüz varmış. oda kendini raadan aşağı atmış oda haşat. ama olayın sorumlusu kardeşimin burnu bile kanamış. dün yanlarındaydık. çok komiklerdi. arabada önde oturan- ve arabada önden duvara bindirmiş- burnu kanamamış, arka koltukta oturan dünür haşat, arabada bile olmayan babam da pert olmuş... he he heee....

hayriyecim başınız sağolsun canım
tuğbacım biz bebedor kullanıyoruz biberona pek meraklı bizimki ona meme olmasında ne olursa olsun zaten
fundacım maşallah sana güzelim darısı başıma inşallahhh
mehtap maşallah ömer eymene canım ne çabuk 4 aylık oldu dimi
mucizem canım oğlum hero baby nin karışık meyvelisini yiyor daha doğrusu yedirmeye uğraşıyorum

kızlaryaa birde bizimkinin sağı solu belli olmuyor bi gün hevesle yiyor bi günde hiç almak istemiyor bende kararsız kaldım iyice bakalım bugün kabak ve patatesten çorba yapmayı düşünüyorum

ayy canımyaa çok geçmiş olsun ama öyle bir anlatmışsınki gülmemek mümkün değil:)

özgecim neden öyle oldu acaba kuzey belki gaz sancısıdır inşallah tekrarlamaz
refiye çok sevindim sizin adınıza ne güzel yakın yere çıkmış darısı başımıza inşallahh

selamla4r arkadaşlar nasılsınız uzun süerdir gireniyorum okuyup çıkmak zorunda kalıyorum bebeğim emmeyi redettiği için baya zorlanıyorum strese girdim buda sütümü etkilşedi hemm emmemdsi hem stres işte öyle.ama inşallah gececek bugünler d,yorum buarada bu foruma neoluyor böyle herkesin yakınına birşeyler oluyor.okuyamadım ama hayrirecim başın sağolsun bu hafta içindede benim eniştem vefat etti yazamadım bile buraya.sonra yurdagülcüm seninde başın sağolsun yanılmıyosam zeyracım sanada geçmiş olsun inanaın neoldıuğunu bilmiyorum tam okuyamaıdımda.buarada arkadaişlar kızımı bugün aç bırakmaya karar verdişm buzamana kadar 25 gündür kendim hep uykuda zorla emzirmeye çalıştım ya uykuda ya uykuya dalarken ama çok zoraldım olsun emsinde ölede emzin onada razıyım ama bugün deniycem aç bırakarak nezanman akadar kendi isteğiyle alırsa ozaman vercem dua edin neolur inşallah başarılı okurunmm bundan sonra kendi isteğiyle emmeye başlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…