kan durunca sakinleşince bizde dedik belkide kendi kanatmıştır diye. ama damaklarında kabarma da var kayınvalidem diş damağı delerken olabillir dedi. ama bilmiyorum ikisinden biri inşallah dediğin gibi kendi yapmıştır daha çok küçük benim kuzum yaa:)[/COLOR]
canım hemen panik yapma.şey olabilir belki bak.hani kaan ellerini emiyor ya belki tırnakları uzamıştır da damağını kesmiştir ondan kanamıştır canım.bi bak tırnaklarına istersen?benim bildiğim diş çıkarken damak kanamaz ki..
tatlım maşallah oğluşuna boylu poslu maşallahhh:) valla keçi sütü için orda burda yağı ağır olur diye yazılar okuyorum başta bende keçi sütü kullanacaktım vazgeçtim. bizim doktorumuz direk inek sütü yasak ama yoğurt veya muhallebi işlenmiş olacağı için kullanabilirsiniz dedi. ben de pınarın ilk adım sütü var ondan aldım koydum dolaba gelecek hafta yoğurda başlıcaz bizde:) utanmasam 1 yaşı içinde bal koyacam dolaba çok heyecanlanıyom valla ek gıdalara:)merhaba kızlarr
doktora gittik geldik rutin kontrol için
çok şükür herşey yolunda 67,5 cm 7.500 kg olmuş oğlum baş çevreside 43,5
ama artık %90 mama ile beslendiği için kan hapına gerek yok zaten mamada yeteri miktarda demir mevcutmuş. ek gıdaya da başlama 5 ayı bitsin öyle dedi ama biz istanbuldaki doktorumuzun tavsiyesiyle başlamıştık zaten ama bişey demedim:)
az öncede yoğurt mayaladım kızlar nasıl olacak acaba
bide yatmadan önce acaba keçi sütüyle muhallebi mi yapıp yedirsem oğluma kararsız kaldım
canımcım dün ademir demişti sanki ama bende duymuştum tadı değişik gelirmiş bebeklere diyeslm kızlar nasılsınız gizoşu uyuttum:))az sonra uyanır sanırım:))
jaleciğim kim demişti adetliykenmi acaba emmek istemiyo anlamıyorum canım bir çekiyo bir ağlıyo sonra kafayı kaldırıyo bir gülücük oyun istiyo sorma canım yaa ellerinde oynatıyolar bizi:))
nazlıcığım canım adayla gizoş aynı gidiyo kiloda zaten aynı gün doğdular maşallah kuzularımıza
hadi bakalım tatlım inşallah rahat edersiniz ordakızlar cumartesi günü büyük ihtimal köye gideceğiz malum burası fındık memleketi ve sezonu açıldı eşim yardım edecek bizde kızımla gideceğiz babamızı oralarda yanlız bırakamayız 10 günlüğüne gizoş baklım köy hayatını sevecekmi göreceğiz bu arada ramazanda geliyo oruç tutmayı düşünüyomusunuz ben deneyeceğim ilk gün zaten mama takviyeli devam ediyoruz ama ben çok su içtiğim için zorlancakmıyım bakalım
canımcım tabloyu yaparım o kolayda sonrasında ilgilenemem o yüzden hiç açmayayım ben ama istersen sana tarif ederimCANIM ben ne olursa olsun tutmak istiorum hamileliğim dışında hep tuttum çünkü.allah kolaylığını verir canım.size ii keyifler ozaman köyde.serindir şimdi oralar ohhh ne güzel
jalecim ii geceler maması milupanın tatlım.yulaflı tahıllı diye geçiyor.birde ben kilo boy topiği açayım ama tablo yapmasını bilmiomki bilmiyorumkismile sen yaaapppp sen yaaappppp hadiiiiiii:teytey:
bu dönemlerde hepsi aynı canımanaaam kimseler yok. karulaaarrr oğlum tırlattı.sabah kendi kendine uyuyan, uyanınca sakin sakin yatağında oturan çocuk gece çıldırıyooo. saat başı uyanıp çığlık çığlığa bağırıyooo. uyumak istiyorum... bide bana akıl verin. adamla limoniyiz. şimdikinden çok çok daha ii bi iş teklifini reddetti rahatını bozamazmış. bende yeniden çalışmaya başlamayı düşünüyorum. herifim sağolsun masrafları kısmaya ilk benden ve oğlumdan başladı. ama vicdanımda rahat değil. çalışan hatunlar ne yapıyonuz? bende çocuğa bakacak kimse yok, kreşe gidecek mecuren. ne dersiniz.? 6. ayın sonunda başlayayım mı?
canımcım bu seferki ateş yapıyor gitmeden önce calpol verirsin bizde ebeler ateşi olmasa da 4 saatte bir ver gecede fitil koy demişlerdislm kızlar bebişler iidir inşallah bu aşı işi çok korkutuyo beni geçen ayki hiç ateş yapmamıştı bu ay nasıl olacak acaba ayın onunda gitcez işte... kaç kilo olmuş acaba 5.5 ti en son almıştır inşallah.. ek gıdalarada başlıyor herkesleer bakalım bizde başlayacaz inşalahh.. meyvelere az çok baktık muz feci kabız yaptııı dikkat edin nolur... muhallebi deneyecem bide varmı yapanınız nasıl yaptınız pirinç unuylamı...
canımcım geçenlerde bizimde oldu üst damağı kanamış ve kabarmıştı ama ertesi güne geçti bende acaba dedim ama sonradan aklıma tırnakları geldi bide bizimki bütün elini sokmaya çalışıyormerhabalar kızlar birsürü alıntı yaptım ama vaktim yok çizim yapıyom yine.
ya kızlar kaanın damağı kanıyo hafif kabarmışta çok erken ama diş için deneyimli anneler damak kanarmı diş çıkarken ah yavrum yaaa içim gitti çok acıyomu acaba huysuz ama gaz sancılarındaki kadar diil. kaç gündür dişmi dişmi diyoruz elleri hep damaklarnda offf çok panikledim sanki yapabileceğim bişey varmış gibi ne yapsam nasıl rahatlatsam çocuğu diyorum kıyamam yaa çok küçükkkdoktorumuzda tatile aksi gibi yarın nöroloğa gitcez o bakarmı dişine acep:)
merhaba canım biz iyiyiz çok şükürselamlar herkes iyidir inşallah
kan durunca sakinleşince bizde dedik belkide kendi kanatmıştır diye. ama damaklarında kabarma da var kayınvalidem diş damağı delerken olabillir dedi. ama bilmiyorum ikisinden biri inşallah dediğin gibi kendi yapmıştır daha çok küçük benim kuzum yaa:)
tatlım maşallah oğluşuna boylu poslu maşallahhh:) valla keçi sütü için orda burda yağı ağır olur diye yazılar okuyorum başta bende keçi sütü kullanacaktım vazgeçtim. bizim doktorumuz direk inek sütü yasak ama yoğurt veya muhallebi işlenmiş olacağı için kullanabilirsiniz dedi. ben de pınarın ilk adım sütü var ondan aldım koydum dolaba gelecek hafta yoğurda başlıcaz bizde:) utanmasam 1 yaşı içinde bal koyacam dolaba çok heyecanlanıyom valla ek gıdalara:)
jalecim doktorunuz karaciğer büyümesinden bahsediyordu ya onunla ilgili bir gelişme varmı?
kızlar bu ek gıda hakkında bikaç sorum olcak...
bizimkilere şimdi 4. ay yazanlardan veriyoruz ya....ölçek olarak nası hazırlıyorsunuz...
ben iki haftadır sabah akşam yarım kase kadar veriyorum....öğlende yarı kase kadar meyve püresini veriyorum....
ama sanırım yetmiyor ölçüyü arttırmayı düşünüyorum...
sabah kalvaltı olarak meyveli -irmikli mamasını akaşmda sütlü pirinçli olanı veriyrm....
5. ay yazan ek gıdaların ne farkı var acaba şimdi ondan da denesek ne olur ne fark var arada acaba...
canım ben sadece iki defa hero baby in kahvaltı için olan muzlu bisküvili olanından yapmıştım 130 ml su ile 5 y.k mama dan yapılıyordu onu yedi
arada meyve püresi veriyorum ama her gün miktar değişiyor bir gün hepsini yerken ertesi gün 2-3 çay kaşığı anca o yüzden tam oturtamadık
birde zaten hero baby 6. aya kadar olan mama yı kullanıyoruz
iki gündür de patates ve kabaktan yaptığım sebze püresini yedirmeye çalışıyorum
aradaki fark nedir bilmiyorum
bende hero baby alıyorum...
kahvaltı için olanlar 6. aydan itibaren yazıyordu birde muz ve bisküvi için erken diye düşünmüştüm yoksa bende sabah kahvaltı için onun düşündüm...muz kabız yapar diyorlar ya ondan vermek istemedim...
ama sen baya yapıyormuşun ben göz kararı yapıyrm sanırım üç tatlı kaşığı falan koyuyorum birde çok katı yapmıyorum...
bu 6. aya kadar olan mama normal biberon mamasımı....
ya ben sebzeye gecmedim daha,bir ay dahamı beklesem diye düşünüyorum...
aslımda denesem diyorum nasıl sevdimi bari,bizimki sebze püresi almıştım hiç beyenmedi...
arada farkı bende anlamdım valla bilen varsa anlatsın:)
merhaba kızlarr
ama artık %90 mama ile beslendiği için kan hapına gerek yok zaten mamada yeteri miktarda demir mevcutmuş. ek gıdaya da başlama 5 ayı bitsin öyle dedi ama biz istanbuldaki doktorumuzun tavsiyesiyle başlamıştık zaten ama bişey demedim:)
bide yatmadan önce acaba keçi sütüyle muhallebi mi yapıp yedirsem oğluma kararsız kaldım
sağol hayriye teyzesicanım maşallah yağız bir delikanlı adayı kuzucuk.keçi sütünden muhallebide yapabilirsin aslında ama önce yoğurta başla bence.keçi sütü belki alerjimi yapar die bi bakarsın..
iyi akşamlar canım zaten erken değil mi sizin için birde bildiğim kadarıyla anne sütüyle besliyorsunselam kızlar....
ek gıdalar konuşulmuş
ya ben hiçbişe vermiyorum.yanlış mı yapıyorum.en son geçen salata yalatmıştım o kadar.
biraz geç oldu ama geçmiştir inş adacığın ateşi.ateşimiz 38 e çıktııııı. fitil yaptım bekliyorum..
benmki dişlik yerine elini kullandığında şimdilik bi sorun yok:)minnosa dis kasiyicisi aldim agzi yerine gozune soktu alem bu kiz ya anasi kilikli sakar sakir:)
ya tam giriyorum okyumaya başlıyorum defne hanımın muhalefeti başliyiiiii.kiz funda internette sorf mu yapiyosun hic sesin cikmiiiiisempatiksalakcinni
maşallah utku beyimize.haftaya 4 aylık olacaz.demir ilacı geçem ay vericem demişti doktorun hemşiresi.iyi geceler kızlarr.. gündüz baskın veren ani misafirler.. akşam üzeri yemek bulaşık.. bide üstüne ıkea senin tekzen benim gezme :) ancak girebildim..doktora gidişimiz ve çiş olayımızı yazıcam :))
sabah gittik sağlık ocağındaki aile hekimimize.. çok ilgili sağolsun.. neyse.. pipimizi bayacaa bi inceledii. çekiştirdi uzattı büktüfln :)) tabi ben bacaklarını tutarken hemşireye boyunu ölçtürmeyen oğlan ,dr. pipiyle oynarken gözleri patlatmış haldedr.a bakıyodu :)) bu adam pipimle neden oynuyoo.. napıyoo bakışıydı aynen :)))neyse.. pipişimizin boyu,delik darlığı fln..yani gözle görülebilen herhangi bi sorun anormallik yokmuş çok şükür.. muhtemelen ya idrar yolu iltihabı yada nedensiz çiş yapmama dedi :) o ne demekse.. bi dane antibiyotik şürüu verdi ama ben ullanmadım kullanmıcamda.. bide idrar tahlili yaptırmak için çişeihtiyacımız vardı.. yapışkanlı torba aldık.. yapıştırdık eve geldik. yarım saat geçmeden çişin tahlil edilmesi gerekiyomuş. sağ.ocağı 10 dk. uzakta getiririm dedim... ama bizim oğlan çişini saat 12:40 da yapıptaöğlen paydosu saatine denk gelince caaanım çiş gittiwc deliğine :))) sonra bi tane daha poşet yapıştırdık :))) saat 15 de baktım ne alemde diye. 1-2 damla çiş içindeama bezde kalanı vardı.. bende amaaan salla beya nasılsa yapıyo çişini.. keyfi de yerinde.. yarın bi ara götürürüm dedim.. ondan sonra1kez daha sanırım çiş yaptı. bez çok dolu değildiçünkü.. ama torbadaaldığım idrar normal açık sarı-berrak bi numuneydi :))) normal görünüyodu yani.. yani içimdekalmasın diye yarın sabahtan yapıştırıp (iyiki fazla almışım poşetlerden) götürücem tahlile...
bu arada demir damlamız bitmişti.. devit3 kullanıyoduk.. bu sefer 4ayı geçtiniz dedi ferro sanol muydu neydi ondan verdi. üstüne de 9 dmla yazmış.. 3 damla devit kullaıyoduk. bu fazla değilmi ki? ve bu damladan kullanan varmı. bugün veremedim korkuma bişey olur diye :)
bide aylık kontrolümüzde yapıldı.. herşey normal çok şükür.. gayet iyiyiz maşallah... :asigim:
2 cm. uzamış 64cm olmuşuz..800 gr. alıp 8,600 olmuşuz
afiyet olsun filizcim.ne güzel kocişmiş öle.benimki hayatta hazırlamaz ama sağolsun evi süpürür balkonları yıkar, bulaşık mak.boşaltır.... sağolsun yapar yani.kahvaltı da beklemeyim artık di mi:)bende sabahtan beri abur cubur yiyorum hain koca kahvalti hazirlamadan kacti bugun
fadimecim ya.nasıl kıyıyolar uykusuna ya.çok sinirleniyorum öle yapan olunca.valla baştan sölüyorum ağlarsa siz susturacaksınız diye.iyi geceler arkadaşlar teşekkür ederim ama malesef benim kız akşam yine emmek istemedi üstüne ağla ağla bi hal oldu ancak yeni emzirebildim 6 saatten sonra(ah şu kızcem bi düzelseydi ya.filizzz kaynana idare eder canım ya şuan için bi sorun yok ama ben biraz mesefali duruyorum açıkcası ölede olmalı artık bebeğimin uyku düzeni bozuldu dün sevicez görcez diye yavrumu uyandırdılar sinir oldum bugünde yine sevcez diye bi türlü uyutmamam fırsat verömediler kızım akşamdan buyana ağlıyor uykusu bozulduğu için
maşallah adaya...Bu arada kuzum 7650 gr olmuş. 850 gr almışız:))
REFİŞÇİM UTKUYU ŞİMDİ OKUDUM. GEÇMİŞ OLSUN CANIM. SU İÇİYOR MU BOL BOL???
keçi sütünü bende okudum anne sütüne en yakın süt diye.inş bende bulabilirim krçi sütü.günaydın kızlarrr
sabah bi türlü uyutmadı bebeğim bu aralar en son 7 gibi kalkıyor sonrada uyumuyor ama ağlamıyorda çığlık çığlığa kendi kendine konuşup duruyor biz başına gidene kadar ne zamanki beni yada babasını görüyor başlıyo sırıtmaya çok beter bişey oldu sabah ta oynadık bol bol kahkahalarını duymak öyle güzelki
şimdide yoruldu uyudu bakalım kaç dk sürecek
bu arada keçi sütümüzde geldi kızlar sabah eşimin arkadaşı aramış köylerinde biri besliyormuş 3 km falan uzaklıkta bize eşimde gitti aldı bende kaynattım hemen ılınmasını bekliyorum değişik bir kokusu var yoğurt yapacağım yavruma
bide eğer eşimde müsait olursa doktora gideceğiz oğlumla rutin kontrole kan damlasını da soracağım
ya ben sadece emziriyorum .tutamam herlad yaaa.kızlar cumartesi günü büyük ihtimal köye gideceğiz malum burası fındık memleketi ve sezonu açıldı eşim yardım edecek bizde kızımla gideceğiz babamızı oralarda yanlız bırakamayız 10 günlüğüne gizoş baklım köy hayatını sevecekmi göreceğiz bu arada ramazanda geliyo oruç tutmayı düşünüyomusunuz ben deneyeceğim ilk gün zaten mama takviyeli devam ediyoruz ama ben çok su içtiğim için zorlancakmıyım bakalım
ooofffff offffffffff.1 eylülde okullar açılıyo.1 aydan az kalıdı.kanayan yaramo deştin ayşegül.....anaaam kimseler yok. karulaaarrr oğlum tırlattı.sabah kendi kendine uyuyan, uyanınca sakin sakin yatağında oturan çocuk gece çıldırıyooo. saat başı uyanıp çığlık çığlığa bağırıyooo. uyumak istiyorum... bide bana akıl verin. adamla limoniyiz. şimdikinden çok çok daha ii bi iş teklifini reddetti rahatını bozamazmış. bende yeniden çalışmaya başlamayı düşünüyorum. herifim sağolsun masrafları kısmaya ilk benden ve oğlumdan başladı. ama vicdanımda rahat değil. çalışan hatunlar ne yapıyonuz? bende çocuğa bakacak kimse yok, kreşe gidecek mecuren. ne dersiniz.? 6. ayın sonunda başlayayım mı?
geçmiş olsun özgecim.isiliği geçirmenin en kolay yolu banyo.slm kızlar...
sağlık oacağına aşı olmak için gttik...öğlene kadar yapılıyormuş cuma gunune gel dediler...boyumuzu kilomuzu öğrenemedik...ama isilik olmusuz onu öğrendik...((
ye eğer damakları beyazlaşmış ve kızarmışsa diş yerleri belli oluot-dur.merhabalar kızlar birsürü alıntı yaptım ama vaktim yok çizim yapıyom yine.
ya kızlar kaanın damağı kanıyo hafif kabarmışta çok erken ama diş için deneyimli anneler damak kanarmı diş çıkarken ah yavrum yaaa içim gitti çok acıyomu acaba huysuz ama gaz sancılarındaki kadar diil. kaç gündür dişmi dişmi diyoruz elleri hep damaklarnda offf çok panikledim sanki yapabileceğim bişey varmış gibi ne yapsam nasıl rahatlatsam çocuğu diyorum kıyamam yaa çok küçükkkdoktorumuzda tatile aksi gibi yarın nöroloğa gitcez o bakarmı dişine acep:)
maşallah yusufa.merhaba kızlarr
iyi akşamlar canım zaten erken değil mi sizin için birde bildiğim kadarıyla anne sütüyle besliyorsun
doktoruma göre anne sütü alıyorsa sadece tattırmak yeterli
bende veriyorum ama tadımlık zaten ciddi ciddi öğün olarak almıyor
bide bizim % 90 mama ya döndüğü için başlayalım dedik
ooooooo desene senin kız tam yüzücü olacak.maşallah..Selam kizlar nasilsiniz bakalim?kuzular nasil?biz hala tatildeyiz uzun zaman oldu yazamadim.umarim hersey yolundadir.biz genelde iyiyiz sudan cikmiyoruz,denize bayiliyoruz,havuzdan cikinca agliyoruz su kusu oldu Nisan anlicaniz.ama geceleride memeden ayrilmiyoruz ilk gunlerimize geri donduk,tabi bende uyku yok uzun zamandir.anlayamiyorum neden boyle oldu?
Ek gidalara baya baya gecilmis ama biz daha karpuz yalamaktan baska bisi yapmiyoruz bakalim 10agustosta dr a gidicez dr ne dicek.hepinizi ve kuzulari opuyorum..
selam millet....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?