2010 Nisan Anneleri

hayriyecim deniyeyim bakalım ama ben biberon maması vermiyorum,kaşık maması yapıyorum,bugun birde gogly diye bir mama var onuda hep tavsiye ediyolar,muhallebi gibi yapılıyormu demek poyraz baya sevdi gece mamasını,onunlamı uykusu baya koyulaştı ,ben de kuzeye yapıyorum ilk baslarda baya uyyordu sonra gene uyanmaya basladı acaba ölçeğinimi arttrsam sen nekadar yapıyorsun

merhaba kızlarr
doktora gittik geldik rutin kontrol için
çok şükür herşey yolunda 67,5 cm 7.500 kg olmuş oğlum baş çevreside 43,5
ama artık %90 mama ile beslendiği için kan hapına gerek yok zaten mamada yeteri miktarda demir mevcutmuş. ek gıdaya da başlama 5 ayı bitsin öyle dedi ama biz istanbuldaki doktorumuzun tavsiyesiyle başlamıştık zaten ama bişey demedim:)
az öncede yoğurt mayaladım kızlar nasıl olacak acaba
bide yatmadan önce acaba keçi sütüyle muhallebi mi yapıp yedirsem oğluma kararsız kaldım

kan durunca sakinleşince bizde dedik belkide kendi kanatmıştır diye. ama damaklarında kabarma da var kayınvalidem diş damağı delerken olabillir dedi. ama bilmiyorum ikisinden biri inşallah dediğin gibi kendi yapmıştır daha çok küçük benim kuzum yaa:)

tatlım maşallah oğluşuna boylu poslu maşallahhh:) valla keçi sütü için orda burda yağı ağır olur diye yazılar okuyorum başta bende keçi sütü kullanacaktım vazgeçtim. bizim doktorumuz direk inek sütü yasak ama yoğurt veya muhallebi işlenmiş olacağı için kullanabilirsiniz dedi. ben de pınarın ilk adım sütü var ondan aldım koydum dolaba gelecek hafta yoğurda başlıcaz bizde:) utanmasam 1 yaşı içinde bal koyacam dolaba çok heyecanlanıyom valla ek gıdalara:)
jalecim doktorunuz karaciğer büyümesinden bahsediyordu ya onunla ilgili bir gelişme varmı?

bu arada bu ay toplamda 880 gr almışız kızlar

canımcım dün ademir demişti sanki ama bende duymuştum tadı değişik gelirmiş bebeklere diye
hadi bakalım tatlım inşallah rahat edersiniz orda
geçen ramazanda sadece 3 gün tutabilmiştim canım ama bu sene tutmayı düşünüyorum zaten emzirmiyorumda

canımcım tabloyu yaparım o kolayda sonrasında ilgilenemem o yüzden hiç açmayayım ben ama istersen sana tarif ederim
bu dönemlerde hepsi aynı canım
ben çalışmıyorum canım o yüzden yorum yapamıyorum
canımcım bu seferki ateş yapıyor gitmeden önce calpol verirsin bizde ebeler ateşi olmasa da 4 saatte bir ver gecede fitil koy demişlerdi
canımcım geçenlerde bizimde oldu üst damağı kanamış ve kabarmıştı ama ertesi güne geçti bende acaba dedim ama sonradan aklıma tırnakları geldi bide bizimki bütün elini sokmaya çalışıyor
selamlar herkes iyidir inşallah
merhaba canım biz iyiyiz çok şükür
sen nasılsın?

sağoll tuğba teyzesi boya veriyor dedi doktorumuz
bende her yerde anne sütüne en yakın keçi sütü diye okuduğumdan özellikle onunla yapayım dedim canım kaynattımda ama öyle aman aman yağ bağlamadı üstü
valla bende çok heyecanlanıyorum tatlımda yemeyince demorolize oluyorum sonra senin yazdıkların geliyor aklıma mesela sebze püresi yaptım iki gün önce iki küçük kavanoz oldu şimdi çıkardım yer mi yemez mi bilmiyorum
canım karaciğer büyümesinden şüphelenen istanbuldaki doktorumuzdu burdaki hiç karnını kontrol etmedi bile bakalım 20 eylülde ultrason randevumuz var onu bekliyorum
birde tatlım geçen sefer gittiğimizde cidden karnı şiş ti oğlumun hatta göbek mi yapmış bu diye dalga geçmişti doktorumuz ama şimdi normale döndü inşallah dediği gibi o dönemde geçirdiği rahatsızlıktandır canım yoksa mahvolurum çünkü bende de karaciğer rahatsızlığı var ve kalıtımsal hamileyken çok tedirgindim acaba geçer mi diye

kızlar bu ek gıda hakkında bikaç sorum olcak...
bizimkilere şimdi 4. ay yazanlardan veriyoruz ya....ölçek olarak nası hazırlıyorsunuz...
ben iki haftadır sabah akşam yarım kase kadar veriyorum....öğlende yarı kase kadar meyve püresini veriyorum....
ama sanırım yetmiyor ölçüyü arttırmayı düşünüyorum...
sabah kalvaltı olarak meyveli -irmikli mamasını akaşmda sütlü pirinçli olanı veriyrm....
5. ay yazan ek gıdaların ne farkı var acaba şimdi ondan da denesek ne olur ne fark var arada acaba...

canım ben sadece iki defa hero baby in kahvaltı için olan muzlu bisküvili olanından yapmıştım 130 ml su ile 4 y.k mama dan yapılıyordu onu yedi
arada meyve püresi veriyorum ama her gün miktar değişiyor bir gün hepsini yerken ertesi gün 2-3 çay kaşığı anca o yüzden tam oturtamadık
birde zaten hero baby 6. aya kadar olan mama yı kullanıyoruz
iki gündür de patates ve kabaktan yaptığım sebze püresini yedirmeye çalışıyorum
aradaki fark nedir bilmiyorum

Son düzenleme:

bende hero baby alıyorum...
kahvaltı için olanlar 6. aydan itibaren yazıyordu birde muz ve bisküvi için erken diye düşünmüştüm yoksa bende sabah kahvaltı için onun düşündüm...muz kabız yapar diyorlar ya ondan vermek istemedim...
ama sen baya yapıyormuşun ben göz kararı yapıyrm sanırım üç tatlı kaşığı falan koyuyorum birde çok katı yapmıyorum...
bu 6. aya kadar olan mama normal biberon mamasımı....
ya ben sebzeye gecmedim daha,bir ay dahamı beklesem diye düşünüyorum...
aslımda denesem diyorum nasıl sevdimi bari,bizimki sebze püresi almıştım hiç beyenmedi...
arada farkı bende anlamdım valla bilen varsa anlatsın:)

bana hero baby den paket gelmişti ve tam adı kahvaltı saati sütlü bisküvili muzlu 4. aydan itibaren yazıyordu ama öyle çok olmuyor iki kere verdim kahvaltı niyetine kaşıkla verdim baktım sorun çıkarıyo biberonla yedirdim
6.aya kadar olanda normal biberon maması
bize geçen ay doktorumuz ilk önce meyve suyu, sonra püresi, yoğurt ve çorbaya geçiş yaparsın demişti bende ona uydum
şimdilik deneme aşamasındayız ama sebze püresini beğenmedi dün vermedim bugün tekrar deneyeceğim

özge alıntı yaptım ama hepsi silindi canım 3 tatlı kaşığı çok az kuzişe yeterli olmaz.ölçüyü artır ve bence göz kararı yapma tarife uy.ben gece mamasını 4 yemek kaşığına 150 cc su ile yaptım hepsini yedi oğlum düşün.tatlı kaşığı çok az.canım 4 ve 5.ay mamaları arasında fark şu; bebklerin her ay alması gereken protein vitamin farklıymış o yüzden amamlar bebeklerin aylık ihtiyaçlarına göre üretiliyor ve 4 ,5 , 6 diye sınıflandıryor yani tamamen vitamin ve mineral ihtiyacına yönelik.bu yüzden 5.ayın maması 4.ayda kullanılmaması gerekir..

canım evet poyraz gece maması sayesinde deliksiz uyudu umarım ramazandada böle uyur çünkü sahur poyraz çok zor gelir bana.ben gogly kullandım o da prinç unu sonra değiştim.onuda suyla yapıodum 3 yemek kaşığı koyuyodum 120 ml suya onun içine de mama koyuyodum ben biberon maması yani.

canım maşallah yağız bir delikanlı adayı kuzucuk.keçi sütünden muhallebide yapabilirsin aslında ama önce yoğurta başla bence.keçi sütü belki alerjimi yapar die bi bakarsın..

ben bikere yoğurt yaptım bi dahada yapmadım sewmedi diye....
ama yarın sebze denemesi yapayım bende bakalım tepkisi ne olcak....
aslında pirinc ununda denemek istyrm nese yarın markete çıkarım...
bu arada anladım ki gercekten çok az veriyormuşum mamayı haklıda doymuyo...

canım maşallah yağız bir delikanlı adayı kuzucuk.keçi sütünden muhallebide yapabilirsin aslında ama önce yoğurta başla bence.keçi sütü belki alerjimi yapar die bi bakarsın..
sağol hayriye teyzesi
muhallebi yapmaktan vazgeçtim zaten canım bu ayda ağır gelebilir en iyisi yavaş yavaş alıştırmak birde ilk etapta sütle değilde suyla yapayım en iyisi
bakalım yoğurdunu yarın yedireceğim tepkisi ne olacak

selam kızlar....
ek gıdalar konuşulmuş
ya ben hiçbişe vermiyorum.yanlış mı yapıyorum.en son geçen salata yalatmıştım o kadar.

selam kızlar....
ek gıdalar konuşulmuş
ya ben hiçbişe vermiyorum.yanlış mı yapıyorum.en son geçen salata yalatmıştım o kadar.
iyi akşamlar canım zaten erken değil mi sizin için birde bildiğim kadarıyla anne sütüyle besliyorsun
doktoruma göre anne sütü alıyorsa sadece tattırmak yeterli
bende veriyorum ama tadımlık zaten ciddi ciddi öğün olarak almıyor
bide bizim % 90 mama ya döndüğü için başlayalım dedik

ateşimiz 38 e çıktııııı. fitil yaptım bekliyorum..
biraz geç oldu ama geçmiştir inş adacığın ateşi.

minnosa dis kasiyicisi aldim agzi yerine gozune soktu alem bu kiz ya anasi kilikli sakar sakir:)
benmki dişlik yerine elini kullandığında şimdilik bi sorun yok:)
alıyor eline ağzına denk getiremediği zaman sinirleniyor.

kiz funda internette sorf mu yapiyosun hic sesin cikmiiiiisempatiksalakcinni
ya tam giriyorum okyumaya başlıyorum defne hanımın muhalefeti başliyiiiii.
unutuyorum da bazen sayfayı kapatmayı.eşime sölim kapat diye unuttuğumu hatırlarsam.

maşallah utku beyimize.haftaya 4 aylık olacaz.demir ilacı geçem ay vericem demişti doktorun hemşiresi.
inşllah tahlil temiz çıkar refişcim.

bende sabahtan beri abur cubur yiyorum hain koca kahvalti hazirlamadan kacti bugun
afiyet olsun filizcim.ne güzel kocişmiş öle.benimki hayatta hazırlamaz ama sağolsun evi süpürür balkonları yıkar, bulaşık mak.boşaltır.... sağolsun yapar yani.kahvaltı da beklemeyim artık di mi:)

fadimecim ya.nasıl kıyıyolar uykusuna ya.çok sinirleniyorum öle yapan olunca.valla baştan sölüyorum ağlarsa siz susturacaksınız diye.

Bu arada kuzum 7650 gr olmuş. 850 gr almışız:))

REFİŞÇİM UTKUYU ŞİMDİ OKUDUM. GEÇMİŞ OLSUN CANIM. SU İÇİYOR MU BOL BOL???
maşallah adaya...

keçi sütünü bende okudum anne sütüne en yakın süt diye.inş bende bulabilirim krçi sütü.

ya ben sadece emziriyorum .tutamam herlad yaaa.

ooofffff offffffffff.1 eylülde okullar açılıyo.1 aydan az kalıdı.kanayan yaramo deştin ayşegül.....

slm kızlar...
sağlık oacağına aşı olmak için gttik...öğlene kadar yapılıyormuş cuma gunune gel dediler...boyumuzu kilomuzu öğrenemedik...ama isilik olmusuz onu öğrendik...((
geçmiş olsun özgecim.isiliği geçirmenin en kolay yolu banyo.

ye eğer damakları beyazlaşmış ve kızarmışsa diş yerleri belli oluot-dur.
şu jeller var bebekler için
sürünce rahatlıyomuş
damakları.

maşallah yusufa.

evet jalecim.sadece emziriyorum.okula başlayınca zaten alacak ek gıda .5 ay bitmiş olacak o zaman.
seminer dönmeimde rapor alacam.

Selam kizlar nasilsiniz bakalim?kuzular nasil?biz hala tatildeyiz uzun zaman oldu yazamadim.umarim hersey yolundadir.biz genelde iyiyiz sudan cikmiyoruz,denize bayiliyoruz,havuzdan cikinca agliyoruz su kusu oldu Nisan anlicaniz.ama geceleride memeden ayrilmiyoruz ilk gunlerimize geri donduk,tabi bende uyku yok uzun zamandir.anlayamiyorum neden boyle oldu?
Ek gidalara baya baya gecilmis ama biz daha karpuz yalamaktan baska bisi yapmiyoruz bakalim 10agustosta dr a gidicez dr ne dicek.hepinizi ve kuzulari opuyorum..

ooooooo desene senin kız tam yüzücü olacak.maşallah..

selam millet....

selam filizzzzz..

filiz senin evde merkezi soğutma mı var.kaç derece oliiiiiiiii.
ben 26 yapıyorum terlemiyor ama emerken hafif terliyo başı.
üşütücem diye aklım çıkıyo ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…