2010 Nisan Anneleri

sağol canımcım keşke emzirebilsem ama bir aydır nerdeyse hiç emmedi oğlum bende sağıyorum sürekli ama yetmiyor tabiki
Allah kolaylık versin sanada ben bu sene çalışmayı düşünmüyorum önümüzdeki senede büyük ihtimal eşim askerde olacak bende annemlerde kalacağım o dönemde annemlere bırakıp gönül rahatlığıyla çalışabilir mişim gibi geliyor

geç gördüm cnm kusura bakma iyiyim çok şükür sen nasılsın
geçmişi okuyordum
ya ben su bile vermiyorum çocuğa yarın vermeye başlıcam ama bu sıcakta nasıl dururlarki susuz susuz

aynen ya bizde vermiyorduk 5 gun once verdik ilk defa esim biraz kontakta benim kafamçokkarıştı annemi aramistim dedim anne bu kiz emmiyor susuzdur ondan dedi babamda esime su verin evladim susuz birakilirmi hic deyince artik esim mecburen babami kiramadi ve bi 10 cc verdik emme sorunu gecti ama o yuzden mi degil mi bilmiyor hickirik tutunca veriyorum ben cok az bugunde hic vermedim bakalim iyi mi ediyoz kotumu bide annem senin sutun yagliysa suya ihtiyacc duyar diyr simdi bi yanda TIP bi yanda anam ve 3 cocuk buyutmus tecrubesi ne yapcam bilemedim ama suyun bi zarari yokmushos gerekte yokdiyolar ama bilmiyorumkismile mama verene hele hic gerek yok zaten suyla yapilmiyormu o mama neyse bilemedim ben onu akannehir bizde tabak canak kasik aldik bebeise ama daha ortada ne meyve var ne baska bisey bakannehiriz egustos sonunda seftali ve pric muhallebisiyle basliyoruz sonra sebze corbasi yogurt kasik mamasi balik tavuk sirayla kafamçokkarıştı

günaydın kızlar.. uykusuz yorgunum.. gece uyuyamadım saat 3 e geliyoduyattığımda...dün de giremedim gelişmeleri yazayım bizle ilgili...

dün sabah çişini yaptı utku paşa aldık örneği doğğru sağlık ocağına.. çubukla baktılar lökosit ++ çıktı...hemen bi antibiyotik şurup verdiler kullan diye.. eve geldim.. mehtapla denizle konuştuk..ikisi de hastaneye götürmem konusunda ısrar etti.. mehtap da o işn içinde biri olaraktan çubukla yapılan tahlil sonucuna göre antibiyotik kullanma bi acilden git baktır dedi.. neyse akşam üzeri 4 gibi fln aldık utku beyi acile gittik..anlattıklarımızagöre o dr.da idrar yolu enfeksiyonu olabilirdedi. ama tahlil istedi tabi.. 2 tüp kan aldılar bide yine o poşetlerden verdiler idrar için.. ben zaten belki yolda yaparda beklemeyiz diye evden çıkarken yapıştırmıştım ama nafile..çünkü evden çıkarken değiştirdim bezini doluydu.. neyse kan alınırken bizim paşa pek bi yırtınmadı aşallah.. seve oynata aldı hemşireler sanırım onun da etkisi var ama benimiçim gitti.. neysee.. 3 saatin sonunda çişini de yaptı oğluşum emerken... onu da verdik ve bütün sonuçları alıp dr.yanına gittik.. oğlumun hiiiç bişiyciğği yokmuş.. lokosit 3 çıktı.. referans değeri <5 zaten.. iltihap yokmuş yani.. ama aaz çiş yapıyo deyince.. bol su içir dedi.. neeeyy oldum resmen dedim anne sütü alıyoo.. ki zaten ben veriyrum arada ama utku içmiyo öğürüyo.. işte dr.da dedi sütün yağlı gelicebebek az çiş yapar . bu sıcaklarda suya ihtiyaç duyar.. sık sık içirgün içinde dedi.. peki dedik tabi.. biberon elde gezicez.. 1-2 damla içsede içirmeye çalış sık sık ver damlasın ağzına yeter dedi.. çok şükür bişiyciğimz çıkmadı... iyiki mehtap da denizde ısrar ettiler de gittim hastaneye... ama bunları anlattığımda ikisininde cevap aynı yaaaa.. baaakkkk :))))

neyse uzattım herkese iyi günler.. kahvaltı hazırlıyım.. inş. herkes iyidir..

Son düzenleme:
çok saol canım.. evet 3 saat bekledik çiş için :) bezi açıp kapamaktan helak oldum yaptımı diye baktım durdum :) şükür bi sorun yokmuş..
canım sütün tamamen kesldi mi? keşke az daha emzirebileydin ama şimdiki mamalar da anne sütüne çok yakın ve ek gıda dmnemine de giriyoruz yavaş yavaş.. poyraz bey sağlıklı olsun da napalım aldığı süt için şükür diyelim. hiç anne sütü alamayanlar da var.. çok şükür..gece uyumasına da sevindim.. tabi karnı tok olunca mışıl mışıl uyudu paşa.. ohh..
Bu arada kuzum 7650 gr olmuş. 850 gr almışız:))

REFİŞÇİM UTKUYU ŞİMDİ OKUDUM. GEÇMİŞ OLSUN CANIM. SU İÇİYOR MU BOL BOL???
ada hanıma maşallahh diyelim tatlım.. bizde 800 küsür gram almışız bu ay.. çok saol tatlım . utkuya su veriyorum ama ağzına damlasa öğğğ yapıyoo :) sadece anne sütü alıyo diye de ısrar etmiyordum amadün dr. ille içiriceksin dedi.. her verişinde 1-2 damla da olsa içmeli. sütün yaplı ve susuz olabilir dedi. bakalım dün itibariyke elimizde biberon geziyoruz. arada tıkıştırıyoruz.. alışıcak inş. zamanla..
çok saol canım..damlayı günde 9 damla olarak vericekmişiz.. istergünde 3 kez 3 er damla. ister bir seferde 9 damla... canım bende sevmiyorum habersiz misafiri.. bide tam utkunun huysuzluk dönemind e geliyolar ki. sora.. iyiki alt katta eltimler varda sesleniyorum hemen o utkuyla ilgilenirken ben hemen bişiycikler hazırlayabiliyorum...
refişim utkumun çiş tahlili nası gecmişe baktıum şimdi,ahh bu bebeler dertleri bitmiyoki....
sorma tatlım yaa.. içim eridi 2 günde.. çok şükür kanda idrarda her bi değer normal sınırlarda ve sorunsuz çıktı..
canım geçmiş olsun.. dişçıkarken kanamaolabiliyo bazen... ama diş değildirsanırım yaa.. kendi kanatmış olmasın.. bak ara ara sen yine de.. bize de dr.dün erken daha çıkarmaz diş miş dedi.. nası yaani ben 3,5aylıkken nasıl çıkarmışım peki diyesim geldi :))
ohh maşallahh.. sırım gibi delikanlı olucak paşamız... istersen önce yoğurdu bi dene muhallebiyi başka bi gün denersin tatlım..
1 kez verdim elmalı muhallebi o kavanoz mamasından ama onda da korka korka sadecemerakımdan.. utku da sevmedi pek.. sorasında emzirdim heeh şööyle der gibi baktı bana kuzum :))) maşallahh..6 ay dolana kadar anne sütü ve arada farklı tatlar sadece tattır dedi dr.umuz.. ona uyucaz..
maşallah utku beyimize.haftaya 4 aylık olacaz.demir ilacı geçem ay vericem demişti doktorun hemşiresi.
inşllah tahlil temiz çıkar refişcim.
.
çok saol teyzesi..temiz çıktı çok şükür..
ya ben su bile vermiyorum çocuğa yarın vermeye başlıcam ama bu sıcakta nasıl dururlarki susuz susuz
su vermek lazımmış.. dün öğrendik :)

ya bide kızlarr dün bize dr. iltihap falan yok ama çiş yapmadazorlukla ilgili istersen polikliniğe göster bi dedi.. ama zorlansa yaparken ağlamaz mı yaa.. bide onun için ser sefil olmayalım diyorum hastana kapılarında.. dün mesela ewmerken yaptı çişini..bi duraksadı gözlerimin içine sönük sönük baktı bi süer:) sonra baktım yapmış.. yani ağrı sancı olsa ağlar diyo herkes de.. kararsız kaldım.. dliğinindarlığı da iyidedi dr. ama.. neyse su içirmeye devam edip takip etmek daha iyi olucak sanırım şimdilik.. inş.bi sorun olmaz bu konuda...

iştee mutlu sonn :)valla geçmiş olsun bişey çıkmamış çok şükür benim kızımda dünden beri yapmıyor çiş yafff .burda okuduklarımdan mı etkileniyo yaa
acaba benim sütüm demi yağlı yoksa bende su veriyorum hiç içmiyor zorla bir iki damla .
biz tam 5 kere çiş örneği verdik ve bu beş çişi iki haftada ancak verebildik şükür bizdede idrarda bişey çıkmamıştı ..neyse tekrar geçmiş olsun utku beye

gunaydın kızlar....
utkunun çis sorunuda atlatılmış aman cok sukur bişi çıkmamış demekki su cok önemliymiş bnuda anlamış olduk...demekki meme verse bile bir anne suyu ihmal etmemek gerekliymiş....ama bu doktorların bir dediği diğerini tutmuyo,çocuk bu raddeye gelene kadar su verein dense ya,illa anenin sütu yağlı su verin deniyo,yada buna rağmen coğu doktor genede vermeyşn diyo,şaştım kaldım doğrusu

gerçektende su verip vermeme konusunda doktorlar bi fikir birliğine varmıyoki.benim oğlumun bezinde turuncu lekeler farkettim.doktora götürdüğümde vücudun susuz kalmasına bağlı olarak ürat kristalleri olduğunu kum döktüğünü söyledi.idrar tahlili istedi.bizde bi tahlil verebilmek için saatlerce bekledik 8-9 saat vardır heralde.sonuçta kum olduğu anlaşıldı.dr bol bol su verin diyo anne sütü alıyo bebeğim.sıcak havalarda su vermek gerekiyomuş e bunu daha önce söylese olmazmıydı sanki.bide çiş sorunu bizdede var.çok az çiş yapıyo oğlum o kadar su vermeme rağmen

suyun ne kadar önemli olduğunu biçok arkadaşımla birlikte burda söledik defalarca.hem zaten illa doktorların sölemesi gerekmiyordu ki mantık olarak da aklınıza gelmesi gerekiyordu.valla ben çoğu zaman mantığıma yatan şeyi yapıorum su konusunda da öle yaptım.sırf anne sütü verdiğimde bile oğluma 2-3 çay kaşığı su verdim.heleki bu sıcaklarda..aman allah korusun bebekleri yaa ihmal etmeyin suyun hiçbi zararı yok mutlaka verin bebeklerinize.valla akıl vermek gibi olmasın kızlar ama üüzldüm refiş ve bozkaya arkadaşımıza

arkadaşalr günaydınnnn inşallah herkes iyidir...

Çok şükür utkunun çiş probelmi çözülmüş..bende eger suyu az verirsem az çiş yapıyo o yüzden artık suyunu arttırdım..
bu arada çok yazamıyorum girip okuyup çıkıyorum kız uyurken bende ders çalışıyorum malum Eylüln 26 da sınav var bir kez daha giricem kızımın şansına inşallah bu kes yerleştirilirim...

hepinizi öpüyorummmm

canım bende öle su mktarını atrtırdım öle kana kana içioki oğlum suyu.ben bile elimde koca şişelerle geziorum.canım sana bol şans kızın umarım şans geitiri annesine güzel haberlerini beklioruz

oğluşumun teyzeleri günaydınnnnnnnnnnopuyorumnanaktan

günaydın canım bal surat oğluşun nasıl yerim ben onu kaydirigubbakcemile3

tünaydın. dün gece itibariyle oğlanın odasına geçiş yaptık. yatsın bakalım kendi odasında. iraz kavga dövüş oldu ama olsun zamanla alışacak benden ayrı uyumaya değil mi ama? bu arada ben sadece yiyecek tattırma aşamsındayım. bazen salata suyu, bazen yediğim muhallebiden, karpuz, şeftali, kavun...suda vermiyom valla. Allah sonumuzu hayr etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…