Günaydın refişimmmmm.a.s.günaydıınnlarr.. herkese ve bebişlere iyi günlerr..
ayy gunaydiiiiiiiiiiiin banada iyi uykularay keske burda da sabah olsaydi geceleri hic sevmiyorum bide 2 saat sonra uyanacagimi bilmek offf ne zaman bu bebeler sabaha kadar uyuyacak ya
bence hic salincak filan alma zaten 4 aylik oldular yatmak degil oturmak surunmek emeklemek isteyecekler mumkun degil artik yatarak zaptetmek hadi olsun 1 ay daha gecmis ola pusetmis oyun halisiymis hala almayan varsa bence almasin benden sana 10 numara bir tavsiye neslicim hoppalami zipsizmmi ne diyolar ondan al bizde kredi kartinin hesap keismini bekliyoruz insallah 10 gune kadar alcaz ama bizim alacagimiz kapidan sarkandan degil orumcege benzer bisey kafasini dik tuttuguna gore artik yavastan zipzip yapar ideali 5 ay ama olsun 4 aylikkende biner nolcek ehehe:sm_cool:
YSMNSHN burdaki nicki. ondaydı diye hatırlıyorum. ben face de görürsem sorayım canım. sende netteki fiyatlarını araştır.
evet sallanmak ve balıkları seyretmek onu oyalıyor gece uykusunada orda dalıyor ada.
birde oyun halısı edinmelisin. ben onuda yeni aldım... ve güzel oyalıyor ve eğlendiriyor.
ayy simdi ne alak ama memleket denizli yazisini gorunce birden anilarim depresti bende 1 yil kaldim denizlide cinarda.. pedogojik formasyin aldim pamukkale uni de hayatimda bu kadar paragoz bir millet gormedim bir ev sahibizmiz vardi adam haci hoca tayfasindan kira gunu geldimi kapiya dayaniyor adam istersen 10 kisi kal erkekmi getirrsin ickimi icersin banane parami verde diyen bi tip adam ramazanda bizi iftara cagiracakmis ogrenciyiz ya acimis neyse caldirip kapatiyor beni bende aramadim kira gunu degil bisey degil ev arkadasinida arkadasimida aramis aksama dedim bu catlak senide aradimi evet dersteydim caldirip kapadi bir iki kere dedi neyse dedim arayalim biseymi oldu ne dese begenirsin sizi iftara cagiracaktim ama geri aramadinzi beni caldirdim sizi diyor, ebe adam oylemi cagirilir adamin camlikta 2 cinarda 1 ev var bide dukkani ska gibi degil mi ???? :)))) para para para= DENIZLI
saol tatlım... şükür sizinde bişey çıkmamış... ben doğduğundan berti vermeye çalışıyorum su.. ama içmiyo.. akıtıyo direk ağzından yada öğürüyo.. en son kustu 1 kez.. su içirmek zulüm gibi bana yaa.. inş. alışır..iştee mutlu sonn :)valla geçmiş olsun bişey çıkmamış çok şükür benim kızımda dünden beri yapmıyor çiş yafff .burda okuduklarımdan mı etkileniyo yaa
acaba benim sütüm demi yağlı yoksa bende su veriyorum hiç içmiyor zorla bir iki damla .
biz tam 5 kere çiş örneği verdik ve bu beş çişi iki haftada ancak verebildik şükür bizdede idrarda bişey çıkmamıştı ..neyse tekrar geçmiş olsun utku beye
şükür bişiy çıkmadı özgecim.. valla dediğin gibidr.larında bi dediği diğerini tutmuyo..ama utkuya ben hep veriyorum su o içmiyo.. halaa da içmiyo.. direk tükürüyo. yutmuyo zaten.. zorladığımdaöğürüyo tıkanıyoo.. napıcaz bakalım..inş. alışıcak..gunaydın kızlar....
utkunun çis sorunuda atlatılmış aman cok sukur bişi çıkmamış demekki su cok önemliymiş bnuda anlamış olduk...demekki meme verse bile bir anne suyu ihmal etmemek gerekliymiş....ama bu doktorların bir dediği diğerini tutmuyo,çocuk bu raddeye gelene kadar su verein dense ya,illa anenin sütu yağlı su verin deniyo,yada buna rağmen coğu doktor genede vermeyşn diyo,şaştım kaldım doğrusu
evet tatlım aynen bende o turuncu lekelerden ve çişinin azlığından dolayı götürdüm ve su ihtiyacı çıktı.. aşırı terlemeyle de vücuttaki suyu atıyomuş çişe kalmıyo heralde :))) neyse bişiyçıkmasın da az çiş etsin napalım :)gerçektende su verip vermeme konusunda doktorlar bi fikir birliğine varmıyoki.benim oğlumun bezinde turuncu lekeler farkettim.doktora götürdüğümde vücudun susuz kalmasına bağlı olarak ürat kristalleri olduğunu kum döktüğünü söyledi.idrar tahlili istedi.bizde bi tahlil verebilmek için saatlerce bekledik 8-9 saat vardır heralde.sonuçta kum olduğu anlaşıldı.dr bol bol su verin diyo anne sütü alıyo bebeğim.sıcak havalarda su vermek gerekiyomuş e bunu daha önce söylese olmazmıydı sanki.bide çiş sorunu bizdede var.çok az çiş yapıyo oğlum o kadar su vermeme rağmen
mantık olarak da aklımıza geldi tatlım ve doğduğu günden beri kaynatılıp ılıtılmış su içirmeye çalışıyruz oğluma.. ama içmemekte ısrarcı.. su içirirken kusan bi bebeği dezorlayıp kusmasını ve öğürmesini bile bile sağlamak bu konuda ısrar etmek de pek mantıklı değil sanırım... 40 lıyken çay kaşığıyla vermeye çalışıyoduk şimdide dayıyorum biberonu ağzına ama nafile... sırf sulu bişiyler içmesi için şeftali suyunu ılıtıp sulandırıp içirmeye çalışıyorum... böyle böyle suyun tadına alışıcak inş.. yine de teşekkürler ...suyun ne kadar önemli olduğunu biçok arkadaşımla birlikte burda söledik defalarca.hem zaten illa doktorların sölemesi gerekmiyordu ki mantık olarak da aklınıza gelmesi gerekiyordu.valla ben çoğu zaman mantığıma yatan şeyi yapıorum su konusunda da öle yaptım.sırf anne sütü verdiğimde bile oğluma 2-3 çay kaşığı su verdim.heleki bu sıcaklarda..aman allah korusun bebekleri yaa ihmal etmeyin suyun hiçbi zararı yok mutlaka verin bebeklerinize.valla akıl vermek gibi olmasın kızlar ama üüzldüm refiş ve bozkaya arkadaşımıza
çok saol güzelim.. suyunu artırdım derken ben ne kadar büyük biberonda ve çok miktarda verirsem vereyim içmedikten sonra pek bi kıymeti yok.. bide biz sabah öğle akşam değil her dakika tıkıyoruzağzına suyu ama yok inat oğlan yaa.. ama gece uykusundan önce bir iki kez çekti biberondan suyu nasıl sevindiiik kaydirigubbakcemile2 inş.sınavında beşerılı olursun tatlım.. kızının şansına inş. bu kez yerleştirilirsin...arkadaşalr günaydınnnn inşallah herkes iyidir...
Çok şükür utkunun çiş probelmi çözülmüş..bende eger suyu az verirsem az çiş yapıyo o yüzden artık suyunu arttırdım..
bu arada çok yazamıyorum girip okuyup çıkıyorum kız uyurken bende ders çalışıyorum malum Eylüln 26 da sınav var bir kez daha giricem kızımın şansına inşallah bu kes yerleştirilirim...
hepinizi öpüyorummmm
ne güzel bol su içen bi bebiş yaa.. inş. bizde o durumageliriz zamanla.. inş. iyi haberlerle gözümüz yoldaseni bekliyoruz tatlım.. hadii..alıntı yapamayacak kadar geriginim ama utkuşumun çişi temiz çıkmış çok sevindim. geçmiş olsun refişim. su konusunda en son doktorumuz içtiği kadar ver dedi. oğlumda saolsun lıkır lıkır götürüyo büyük suluk aldım. ben almasam ağzından günde 2-3 bardak bitircek sıpa:) tabi ondan sonra kus allah kus. ama gerçekten de bezlerimiz dolu dolu oluyo çiş için su gerekiyo sanırım:)))
bende iyi ki götürdüm diyorum.. kaybettiğim zaman olsun oğlum iyi olsun da.. ömrüm feda 5 saat ne ki :asigim: bu doktorların da antibiyotik sevdasını anlamak mümkün değil ...refiyecim çok sevindim canım bişey çıkmamasına
çok iyi yapmışsın doktora götürmekle zaten sağolsun doktorlar hemen antibiyotik veriyorlar
geçenlerde yusuf u doktora götürdüm anasağlığa tırnağı batmıştı hemen doktor antibiyotik şurub ve krem verdi bende şurubu almadım sadece kremi kullandım geçti çok şükür
[
oyyy.. nasıl bi alışkanlık özgecimm.. gittiğin yerde çok zor olmalı... utku da gece yanında yatarsam iyi uyuyo,tabi sadece annemlerde ve yazlıkta bulabiliyo bunu o ayrı :)) .. ama gündüz bileicem.. hiç denemedim.. en iyisi de sanırım denememek :)) bide şey dicem yaa. be yokken okuyamadım da geçmişi sütünde azalma fln mı oldu... bisküviler.. ek gıdalarr.. sabah kahvaltı maması fln.. şaştım kaldım.. hayırdır güzel,m.. tattırma dışında sende sadece anne sütü vermiyomuydun?slm kızlar...
ya öle bunaldım ki emzirirken yada kuzeyin uykusu geldimi onunla uyumaktan...
inanamzsınız ya sersem gibi oluyorum...gun içinde dör bes kez uyuyup uyaunmak dehset kötu beynimi hareket ettiremiyorum davul gibi oldu...
benim minik oğlum çok kötu huy edindi illa yanında ben olcam yada annem oılcak sarılıyo bize ama özellikle ben olcam ve memem acık olcak canı istiycek emcek yoksa oynuycak uyuycak...
yanından kalktımmı anında anlıyo...
heleki misafirlikte nası zor anlatamam....
kimseyle iki sohbet edemiyorum milletin yatağında uyuya kalıyroum hahahhah:))))))))
bu arada annem de bebe biskuvisi almış ve bugun kuzişin mamasına kattı sabah bir tanecik,sabah meyveli irmikli mamasına bir biskuvi bir kaşıkta yulaflı meyveli karışık meyve puresi var hero babynin bununla hazırladık bu sabah çok severek yedi.....
evet tatlım şükür bişey çıkmadı.. annemde öle diyo..terle atıyodur diye.. inanmazsın günde 8-10 kez üst değiştiriyoruz terden.. hele ki uyuduğunda su resmen yaa.. sırtına yapışıyoo..refişcim çok sevindim bişe çıkmamış.
ya sen bi de evim çok sıcak diyosun.teriyle atıyodur sıvıyı birde .çişi ondan da zdır belki.
.
benim 2. çocuğum tatlım amabazen hepimiz acemice davranabiliyoruz.. sorun olursa yaz mutlaka biri görür cevaplar tatlım... bebek arabasındabizde el alt kademeyi kullanıyoruz.. geçende kalkamaya çalışıyo dedim heralde bakınmak istiyo.. bi kademe kaldırdım aman Allah'ım kalkmaya çalışıyo.. görmesem düşebilir bile.. hemen geri yatırdım.. tam manasıyla oturmaya başlamadığı sürece yatık kullanmayadevam edicem sanırım.. öyle de çok sıkılıyo ve kucağa geliyo.. utku kucakta taşınıyo... araba da çanta poşet taşıyo :))) pusetinde yattığındayastık destreği yapmıyorum ben.. rahatsız olsa durmaz zaten.. artık akılları eriyo herşeye maşallahh..iyi akşamlar arkadaşlar umarım herkes iyidir ve bebişlerde tabiki.benim kızımda gün içinde uykuyu teke düşürdü ve sürekli huysuz büyüdükçe huyları değişiyor kişilik yapıları oluşuyor ..
bir sorum var arkadaşlar sizler bebişleri arabalarına nasıl oturtuyorsunuz ben hala sırt üstü yatırıyorum geçen gün bir kademe yükselttik hafif oturur gibi pek içime sinmedi
birde araba koltuğu gibi pusetimiz var ben hala onun içine yastık koyuyorum beli düz oluyor ...ya yanlışmı yapıyorum sizler nasıl napıyorsunuz deyin bakalım .biz ayın 17 sinde 4 aylık olucaz .bizede bir el atın yafff ben çok acemiyim :))
çook saol tatlım... sık sık ve bol bol su veriyoduk zaten ama suyu utku değil kıyafetleri içiyo.. zorlarsak da kusmayla sonuçlanıyo.. ama 2 gündür yoğun uğraştayız.. inş. ben kazanıcam ve sonunda suyu cok cok içiyo olucak :))refişşş.... geçmiş olsun canım.. sevindim utku iyimiş..
:)) maşallahhh.. bayılıyorum bende oğlumun o haline.. ne kadar tatlı oluyolar demi jalecim yaa. çok akıllı bu sıpalar çoook.. geçen akşam yatağa yattık emişiyoruz bizde oğluşumla.. (gece uykusuna geçiş için en iyi metodumuz :)) babası da geldi diğer yanına uzandı sesleniyo.. "utkuuu,oğluum " fln.. utku hemen şıp bırakıyo memeyi dönüyo babasına.. 1-2 agulaşıp muhabbet ediyolar.. hadi dön çabuk anneye diyo.. bizimki hemen şap yapışıyo memeye :roflol:kızlaryaa az önce misafir vardı dedimya bebişim kucağımdaydı sesleniyorlar yavruma kuzum bi yandan kafayı kaldırıp gülüyor bir yandan da utanıyormuş gibi göğsüme gömdü kafasını ve bir kaç defa aynı hareketi tekrarladı
ne çabuk büyüdü bu oğlan
görüntüde bi sorun görünmüyo tatlım yaa... kız çocuğu bide.. uzatıcak saçlarını bi yamukluk g örünmicek.. salla.. takma hemde bişiy yok yani..ya kizlar bide ben bisey soracagim bizim kizin kafasinin yanlarda cokukluk var biraz kafasi yamuktu baya duzeldi simdi bide ben normal dogum yaptim suyum filan gelmemisti oyle zorla suni sanciyla 30 saatte dogurdum :) cok IKINA SIKINA cikardim kizin kafa tabi rahim kanalinda boyle huni gibi oldu somon gibiydi doktor duzelir muz kafa filan diye dalga gecti hatta gercektende duzeldi yusyuvarlak oldu ama o yanlar ayni duruyor icine cokuk gibi bide bakiyorum fotolara bi cok bebekte var ama cogunun saci var diyemi artik nedir belli olmuyor artik bizimki bide kel kapis garibim cok kotu gorunuyor yandan bakincaneyse kiz cocugu diye avunuyorum uzatir saclarini benim kafamin tam ortasida yamuk bide arkasi duz ama sacim sagolsun ...
opuyorumnanaktan iyi gecelerrr... inş. kısa bi süre sonra olucak tatlım...ayy gunaydiiiiiiiiiiiin banada iyi uykularay keske burda da sabah olsaydi geceleri hic sevmiyorum bide 2 saat sonra uyanacagimi bilmek offf ne zaman bu bebeler sabaha kadar uyuyacak ya
özgecm inşallah ateşsiz geçer gider aşınız.yarın 4. ay asımızı olucaz...
inşlh sorunsuz atlatırız bu arada acaba tuğba ne yaptı doktora gidecekti....
ya kızlar azönce aklıma geldi bizim kızlardan ne kadar eksik var değilmi..
seda ,zeynep ,serap ,sema ,tuba ,ışıl ,zeliha daha aklıma gelmeyen isimlerde vardır eminim ....
ne oldu hatunlara acaba???
araba koltuğuna hiçbişe koymuyorum. daha geçen çıktığımızda etrafı seyretsin diye yükseltmiştik biraz.çok yükseltmedikçe sorun olmaz bence.iyi akşamlar arkadaşlar umarım herkes iyidir ve bebişlerde tabiki.benim kızımda gün içinde uykuyu teke düşürdü ve sürekli huysuz büyüdükçe huyları değişiyor kişilik yapıları oluşuyor ..
bir sorum var arkadaşlar sizler bebişleri arabalarına nasıl oturtuyorsunuz ben hala sırt üstü yatırıyorum geçen gün bir kademe yükselttik hafif oturur gibi pek içime sinmedi
birde araba koltuğu gibi pusetimiz var ben hala onun içine yastık koyuyorum beli düz oluyor ...ya yanlışmı yapıyorum sizler nasıl napıyorsunuz deyin bakalım .biz ayın 17 sinde 4 aylık olucaz .bizede bir el atın yafff ben çok acemiyim :))
kısssss filiz bi mavi bi defne ...ok konusunda.dün gene rekor kırdı...8 kere yaptı:)mavis su an oyun halisinda saskin saskin bakiyor farkli biseymis gibi alem ya bu bebeler az once de kaka etmis hic haberim yok ne koku ne ses ama tipinden belli bi guzellik bi mutluluk gelmis suratina huylandim zaten kendi kendine konusyordu cosarken hava yuttu yine hickirik tuttu dedim meme vereyim gecsin kucagima aldim hafiften bi koku yayildi etrafa kilandim neyse memeden sonra bi actim ki ne goreyim b.. deryasi olmus yine sonra bagris cagris altini degistirdik gulme krizine girdi cocuk ben konusyirum kiziyorum guya neden demiyosun ki anacim altima ettim diye filan diye bagris cagris seviyorum buda bana karsilik veriyor sonra dedim ay allahim bi kamera olsa surda valla cocugu elimizden alirlar bu nasil cocuk bakma diye bide burda yasalar cok sert en ufak seyde cocgu aliyolar hep teftis denetim var neyse kamera yoktu da gonlumuzce bebemizi sevdik ehehehehehe:lepi:
ba seeen şimdiden utnamaya da başlamış.maşallah.kızlaryaa az önce misafir vardı dedimya bebişim kucağımdaydı sesleniyorlar yavruma kuzum bi yandan kafayı kaldırıp gülüyor bir yandan da utanıyormuş gibi göğsüme gömdü kafasını ve bir kaç defa aynı hareketi tekrarladı
ne çabuk büyüdü bu oğlan
ya evet ya.defen de öle.herkese gülüyor...yalnız bi tek kayınbabamı görünce ağlıyor...niye acaba:)ya bizimki hiiic insan ayirmiyor ya herkese mavi boncuk gicik oluyorum :bbo:
beniim kızımın yanlarında doğduğunda çok belirgindi ama şimdi hafif kaldı.düzelir bence büyüdükçe .takma cicim.ya kizlar bide ben bisey soracagim bizim kizin kafasinin yanlarda cokukluk var biraz kafasi yamuktu baya duzeldi simdi bide ben normal dogum yaptim suyum filan gelmemisti oyle zorla suni sanciyla 30 saatte dogurdum :) cok IKINA SIKINA cikardim kizin kafa tabi rahim kanalinda boyle huni gibi oldu somon gibiydi doktor duzelir muz kafa filan diye dalga gecti hatta gercektende duzeldi yusyuvarlak oldu ama o yanlar ayni duruyor icine cokuk gibi bide bakiyorum fotolara bi cok bebekte var ama cogunun saci var diyemi artik nedir belli olmuyor artik bizimki bide kel kapis garibim cok kotu gorunuyor yandan bakincaneyse kiz cocugu diye avunuyorum uzatir saclarini benim kafamin tam ortasida yamuk bide arkasi duz ama sacim sagolsun ...
burada sıcak.bugün nem 90 diyo.ya klima çalıştıruyourm ben .napayım çocuk uyumuyor ,sürekli terliyor.acaip sıcak bi cuma gününden herkeze günaydın.kızlar rize yanıooo ne gece sıcaktan yatabildim ne de sabah.yok böle bi sıcak..koşa koşa şirkete geldim klima açar kahvaltımı yaparım diye o da ne klimalar bozuk aldım bi vantilatör odama idare ediorum ama hiç etkilemio yaaaa.oğlumda yandı pişti sabaha kadar sık sık uyandı üstünü değiştim su içirdim sabahı zor ettik.allah yardımcımız olsun yaaa
nazliozger, nesli., fulyan, gelincik53 günaydın kızlarrrrrrrrra.s.
nazliozger, nesli., fulyan, gelincik53 günaydın kızlarrrrrrrrra.s.
sırnaşık şeybi önceki sayfada görmüşsün zaten beni tatlım yaa :)))
İskenderunda herşey aynı nesliciğim.Hava kapalı şu an ve aşırı nem var nefes almak bile zor.günaydınnn denizliden memleketimeee çok özledim iskenderunu bir sene oldu gitmeyeli ancak kurban bayramına kaldı sanırım(
sırnaşık şeysempatiksalakcinni
İskenderunda herşey aynı nesliciğim.Hava kapalı şu an ve aşırı nem var nefes almak bile zor.
Bende seviyorum İskenderun'u.olsun buralarda deniz bilem yok çok garip geliyor bana .sıcağı bayıltır ama yinede güzel
Tamam canım bakayım hemen.mehtap sana faceden msj attım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?