doktorada gittik bugun muayne olduk....
kilomuz 7.800 boyumuz 65 cm olmuş...
gelişim acıısndan çok iyiymiş maşallah suphanallah...neredeyse altı aylık bebek gelişiminde dedi,doktorda baya sevdi,bizimki de baya sebeklik yaptı ...
bizimki tek tarafa yatmaktan kafada yamukluk oldu ne zamandır benimde dikkatimi cekiyordu düzelirmiş ama ters yöne yatır dedi biizm sıpa yatmıyoki aksi yöne...
ek gıdaya başlama konusunda gayet olumlu yaklaştı meyve sularınla başla ve yavas yavas püreye gec dedi...
ben kaşık mamasından da verdiğimi söledim,gayet iyi yapmışın dedi çünkü kuzeyin gelişimi ileride ve doymaması normal dedi....birde sütümde eskisi kadar yoğunluk yok,yetmiyor zaten....
yalnız sabah ,öğlen akşam vermemi ve saatli yapmamı söledi...
sebze bu ay sakın baslama onu 5. aya bırak dedi...
su konusundada artık 4 ayında olan bir bebek için vucut ister dedi ve artı ek gıda yada anne sütü dışında mama veriyorsan su mutlaka vermelisin dedi ama doktorlar olarak anne sutu alan bebeklere önermiyoruz da dedi...
fakat ben meyve ek gıda veriyroum gun içinde 100 cc ye kadar alması uygun dedi...
düşün biz bile bir dilim baklava yedikmi ardından su içme isteği duyarız ,onlar içinde bir dilim meyve aynı tatlılık oranında onlarda su isteği duyarlar söleyemezler ,suyu yadırgasalrda az az cay kaşığı ile vermelisin bu durumda dedi birde....
bizde 2 gündür meyvesularına başladık.. hem meyve suyunu içinse arkasından suyu da 2-3 kez çekiyo utku bey..ama susadığı için mi yoksa su biberonunu da meyve suyu diye mi çekiyo da anlayınca bırakıyo orasını anlamadım :)))))aman su içsinde :))[/QUOTE
refişim ben suya cay kaşığı ile alıştırdım yoksa almıyordu....
sen de biberon değilde birde böle denesen...meyve suyunuda biberondamı alıyor utku paşam yoksa....
bizimki alıştı kaşığı böle ben yanımda süs gibi biberon tasıyorum...ememiyo damağı ile ısırıp akıtıyo...
ama su çok önemliymiş yaw....
özgecim.. maşallah oğluşuna.. gelişimi gayet iyiymiş.. bizde geçen salı gittik 4.ay kontrolümüze yazmıştım ama gören olmadı herzamanki gibi :)))) seninki bari yorumsuz kalmasın dedim :)) hehee
doktorada gittik bugun muayne olduk....
gelişim acıısndan çok iyiymiş maşallah suphanallah...neredeyse altı aylık bebek gelişiminde dedi,doktorda baya sevdi,bizimki de baya sebeklik yaptı ...
bizimki tek tarafa yatmaktan kafada yamukluk oldu ne zamandır benimde dikkatimi cekiyordu düzelirmiş ama ters yöne yatır dedi biizm sıpa yatmıyoki aksi yöne...
ek gıdaya başlama konusunda gayet olumlu yaklaştı meyve sularınla başla ve yavas yavas püreye gec dedi...
ben kaşık mamasından da verdiğimi söledim,gayet iyi yapmışın dedi çünkü kuzeyin gelişimi ileride ve doymaması normal dedi....birde sütümde eskisi kadar yoğunluk yok,yetmiyor zaten....
su konusundada artık 4 ayında olan bir bebek için vucut ister dedi ve artı ek gıda yada anne sütü dışında mama veriyorsan su mutlaka vermelisin dedi ama doktorlar olarak anne sutu alan bebeklere önermiyoruz da dedi...
fakat ben meyve ek gıda veriyroum gun içinde 100 cc ye kadar alması uygun dedi...
düşün biz bile bir dilim baklava yedikmi ardından su içme isteği duyarız ,onlar içinde bir dilim meyve aynı tatlılık oranında onlarda su isteği duyarlar söleyemezler ,suyu yadırgasalrda az az cay kaşığı ile vermelisin bu durumda dedi birde....
HERKESE selam oğluşumun aşısı yaptırdık.çok ağladı kuzum ya.içim acıdı.umarım ateşimiz olmaz.
HERKESE selam oğluşumun aşısı yaptırdık.çok ağladı kuzum ya.içim acıdı.umarım ateşimiz olmaz.
bi,zimkide tahmin ettiğimin dışında pek ağlamadı ben daha fazla bekliyordum...
ama iğneler artık süper ya kıl gibi resmen incecik,ama burda hemşirede çok öenmli rol oynuyo sanırım,bizimki severek konuşarak kuzeyi alıştırdı kendine ,sonrada eli cok hafifti azcık mızırdandı okadar...ben gecen ası yapıldıında susturamamıştım....ağlamaktan içi çıkmıştı....inşlh sizinde ateşiniz olmaz sorunsuz gecer bu gece....
Maşallah kuzey paşaya.doktorada gittik bugun muayne olduk....
inşallah canım.refişinde dediği gibi bizde b.. kokusunu özledik:))inşallah ya yapar eymen bey.canım benim ya.
.
hadi geçmiş olsun ateşiniz çıkmaz inşallah.HERKESE selam oğluşumun aşısı yaptırdık.çok ağladı kuzum ya.içim acıdı.umarım ateşimiz olmaz.
canım maşallah kuzeye koca adam olmuş..resimlerden belliydi zateninşalah geceniz de ateşsiz geçer.su konusunda artık herkez hem fikir.tüm bebeklerimiz hemen hemen su iöçio çok şükür.sebzeye niye başlama dediki yaa ben bikere çorba yapıp vermiştim sorunmu olur acep.
aa canı acıdı annesi kolaymı?inşallah ateşlenmez..
korktu çok canım ya inanılmaz ağladı.ayyyyy inşallah oğluşlarımızın ateşi olmaz.yarında bir kaç günlüğüne tatile gideceğim.sen gidip geldin var mı tavsiyeler?
aşkolsun refiye o kadar msj yazdım bende maşallah diye hatta anasağlıktaki doktora götürdün diye hatırlıyorum iyi ilgileniyor diyeözgecim.. maşallah oğluşuna.. gelişimi gayet iyiymiş.. bizde geçen salı gittik 4.ay kontrolümüze yazmıştım ama gören olmadı herzamanki gibi :)))) seninki bari yorumsuz kalmasın dedim :)) hehee
merhaba canım hadi geçmiş olsun ama sen yine ateş düşürücüsünü ver benceHERKESE selam oğluşumun aşısı yaptırdık.çok ağladı kuzum ya.içim acıdı.umarım ateşimiz olmaz.
maşallah paşa yadoktor kontrolündeydik.maşallah herşeyyolunda dedi.ek gıdaya bir dahaki aya başlıyacağız.sadece arada tattırıyorum yalıyor bi
canımıniçi bizimkide uyanınca mızmızlanmaya başlıyor hemen emziğini veriyorum susuyor cidden demişlerdi 4-5 aydan sonra işine yarar diyegeldm jalecm ama kaçacağm 4-5 defa göktuğ için kalktm paşam kokumu iice almadan uykuya geçemiyo sanırm bakalım seneye odasını ayırdığımda napacak?yaza ancak ev sobalı olunca zor oluyo?
filisssss sen nasılsın tatlım.ayyy imreniyorum mavi ne güzel ya kendisi uyuyo bağırsakları ii çalışıyo süper ya........
tğba uğramamış bende merak ettim.
salıncaktan almayı bende düşlünüyorum uyku için çok zor oluyo başta memede uyuyodu gerçi bazen hala öyle uyuyo,sonra kucakta ,şimdide sallayarak çok sıcak oluyo ya yapışıyorz resmen.ben araştırayım şu fisher prıce ı.
kızlar ben gidip yatayum ya belki yarındn itibaren erken kalkmaya başlarımda düzenli beslenrm şu kilolarda gider
oyy maşallah utkuya da oyunda yaparmış anneyle babaya akıllı yavrum benim:)) maşallahhh.. bayılıyorum bende oğlumun o haline.. ne kadar tatlı oluyolar demi jalecim yaa. çok akıllı bu sıpalar çoook.. geçen akşam yatağa yattık emişiyoruz bizde oğluşumla.. (gece uykusuna geçiş için en iyi metodumuz :)) babası da geldi diğer yanına uzandı sesleniyo.. "utkuuu,oğluum " fln.. utku hemen şıp bırakıyo memeyi dönüyo babasına.. 1-2 agulaşıp muhabbet ediyolar.. hadi dön çabuk anneye diyo.. bizimki hemen şap yapışıyo memeye :roflol:nasıl hoşumuza gitti bizimde.. akşam da denedik yavrum maşallah.. ne akıllı.. babsı yanına yattığı gibi gülmeye başladı.. anladı heralde bu çatlaklar gece aynı şeyi yaptırcak bana diye :roflol:
görüntüde bi sorun görünmüyo tatlım yaa... kız çocuğu bide.. uzatıcak saçlarını bi yamukluk g örünmicek.. salla.. takma hemde bişiy yok yani..
opuyorumnanaktan iyi gecelerrr... inş. kısa bi süre sonra olucak tatlım...
fundaa bugün adana kavrulacakmış tatlım haberlerde nem 70 lere çıkacak diyorduözgecm inşallah ateşsiz geçer gider aşınız.
araba koltuğuna hiçbişe koymuyorum. daha geçen çıktığımızda etrafı seyretsin diye yükseltmiştik biraz.çok yükseltmedikçe sorun olmaz bence.
kısssss filiz bi mavi bi defne ...ok konusunda.dün gene rekor kırdı...8 kere yaptı:)
ba seeen şimdiden utnamaya da başlamış.maşallah.
ya evet ya.defen de öle.herkese gülüyor...yalnız bi tek kayınbabamı görünce ağlıyor...niye acaba:)
beniim kızımın yanlarında doğduğunda çok belirgindi ama şimdi hafif kaldı.düzelir bence büyüdükçe .takma cicim.
burada sıcak.bugün nem 90 diyo.ya klima çalıştıruyourm ben .napayım çocuk uyumuyor ,sürekli terliyor.
Allah kolaylık versin hayriyecim.
rica ederim tatlımrefiye ,jale,fulyan cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum cevaplar için saolun .ayrıca ben çoklu alıntı yapamadığım için böyle yazdım kusura bakmayın
ehhh gez bakalım canım bizim yerimizedeselamlar arkadaşlar hayırlı cumalar nasılsınız pek takılamıyorum daha doğrusu oukuyup hemen çıkıyorum bizde bugn antakyaya gidiyoruz şu bahsettiğim pompayı kiralamak için 1 haftalığına buradan kiralıycaz inşalah faydasını görürüm ya çünkü artık o kdar zorlanıyorumki emzirmekte emedikçe sıpam sütümü azaltıyor buarada kızlar sizin yerinize gezerim iskenderunu nesli .mehtap sen neresinde oturuyorsun dün biz demirçelikteydik kayınpederim oaradan emekli kuzenine gittik.neyse kızlar ben çıkıyorum dua edinde su minik kuşum emsin artık beni
sağol canımkızlar dediğim olaya baktım netten 4,5 aylık kızı oln biri sormuş bi dr.sitesinde.. ve cevap aynen şu...
kırmızı leke
bebeklerde oksalat kristallerine bağlı bezlerinde tuğla kırmızısı leke görülebilir.endişe edilecek bir durum değildir.bol su vermenizi öenirirm.saygılarımla dr mehmet çağlar
geçmiş olsun tekrarslm kızlar...
ası olduk geldik....
hayriyecim nasılsın tatlımcanım maşallah kuzeye koca adam olmuş..resimlerden belliydi zateninşalah geceniz de ateşsiz geçer.su konusunda artık herkez hem fikir.tüm bebeklerimiz hemen hemen su iöçio çok şükür.sebzeye niye başlama dediki yaa ben bikere çorba yapıp vermiştim sorunmu olur acep.
aa canı acıdı annesi kolaymı?inşallah ateşlenmez..
merhaba kızlarr
hepinize sorunsuz güzel bir gün diliyorum
bebişimi banyo yaptırdım sabahın köründe kalktığı için uyudu şimdi
büyüdükçe daha bi tatlı oluyolar sanki kızlaryaa
sabah baya oynadık kahkahalarını duymak çok güzeldi
bende iyiyim çok şükür hatta çok iyiyim diyebilirim
çünkü yarın annemlere gideceğiz hihoyyyt
özgecim maşallah kuzeye canım
doktorunuzun verdiği bilgileri paylaşmanda iyi olmuş
aşkolsun refiye o kadar msj yazdım bende maşallah diye hatta anasağlıktaki doktora götürdün diye hatırlıyorum iyi ilgileniyor diye
ama görmedin sanırım yerimseniben
merhaba canım hadi geçmiş olsun ama sen yine ateş düşürücüsünü ver bence
maşallah paşa ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?