Buna rağmen dr nasıl mama takviyesi gerekmez dedi. Hayret. Bence iyice araştır. Mama ya da ek gıdayı. Allah korusun gelişim geriliği olur bebeğindeeyvahedigeldismile
evet canım bizim beyin :) sahurunu yaptırdım kızında karnını doyurdum ikiside uyudu benim uykum kaçtı bende oturuyom öle...
eşim en büyük sevabı sen k kazanıyorsun evdeki tüm açları doyuruyorsun diyoo:)))
sizin orda gündüz sanırım?
ne gelisme geriligi kiz allah korusun gayet normal ama ben normal degil sisko olmasini istoyorum eheheheheh:):)))
hacercim ya işte oyuncaklarını herşeyini kaynatılmış su ile yıkıyorum.herşeyini ütülüyorum.sakınan göze çöp batarmış.biliyorum canım senin ne yaşadığını ama işte ne yapcan öyle oluyor genelde hımm yemek yapamadık size geliyoruz diyolar yani ahh aha bu görümceler yokmu nasıldırlar bilirim neyse işte hep kocalarımız için katlanıyoruz ama tabii biyere kadar allah sabır versin bizlere
hoşgeldn allah analı babalı büyütsün geçmiş olsun nasıl yerse öyle ver işte hastalıktan huy değiştiriyorlar iştahıda yoktur şimdi onun ondan da yemez bi kaç güne düzelir inşallah
geçmiş olsun ayşegülcüm ayy dikkat et bebişe bulaşmasın ıhlamur falan iç ii gelir inşallah
kız çocukları biraz küçük olur normaldir sanırım sütün yağlı değil ondan kilo yapmıyor olsun canım yaa sağlıklı olsunda önemli olan o varsın zayıf olsun ama bence gayet normal gidiyor fotolarına bakınca işte
demekki bu aylarda böyle oluyor benim oğlumda öyle sabahtan bu yana hiç durmadı yaa hep mızmızlık dediğin gibi huy değiştiriyorlar sende oyun oyna ne yapalım artık yorulana kadar ben oynuyor sonrada uyuyor valla baya bi zaman
ohh çok şükür geld, sonunda ben koca yusufa yaptım o bile çok sevdi ama ben yusufa sütle yaptım biraz kıskandı ikinizin dedim ozaman yap dedi bende yaptım çok sevdi yasin için erken dedim anne sütü alıyor yaa onu bırakır diye korkuyorum
inşallah düzelir canım sen stres yaptın yaa oondan etkilenmiştir kandırıyon yanı kızcağızı emzikten sona meme falan en iisi yoksa aç kalacak
ölçüleri ii işte ama canım 8000gr olanlar doğdukladrında 4 kilo 4 kiloyu bile geçenler var doğum kilosu ile de bağlantılı kilo alımı sen gocadan gizli tep ağzına hehehe şişsin biraz çocuk kız su neden verme demişki benim oğlum ağlıyor meme emmiyor bazen su veriyom rahatlıyor da meme emiyor ama öle çok değil günde 2 yemek kaşığını geçmiyor yanii bi ara şeftali ezdim muz falan verdim yoğurt işte benim kocada kızdı daha 4 aylık bile olmamış sen ne veriyon dedi yusuf 6 ay bitti sonra ek gıdalara başladın dedi yanii erken davranmışım şimdi vermiyom sadece emziğini batırıyon vermek istediğim şeye ama yavrucumda verdiğimde şapır şapır yiyor yaa ayy
önce maşallah canım gelişşimi çooook güzelmiş iri bebek olcak demekki sonrada geçmiş olsun canım ayy dikkat et amip çook zor ben hazır suların bazılarında da varmış mikrop ben arıtıyorum evde bide yasinin suyunu kaynatıyorum ee banyoda damı arıtma suyu kullanacan olmaz ki yaa adanaya artılmış çatalan suyu geliyor diyolar ama benim oğlumda geçen sene olmuştu ishal mide bualtırsı falan baya çektik ama amip değil yani
antibiyotikler acı oluyor ya ondan içemiyolar kusuyolar.parmağını yanağına koy gerdir.Kızlar Merhaba,
Benim kızımın kilo alma hızı az çıkınca doktor idrar tahlili verdi. iltahap varmış antibiyotik verdi. Fakat kızım antibiyotiği alınca kusuyor. Denedim denedim hep kustu çıkardı. Nasıl verebilirim bir önerisi olan var mı?
yurdagülcüm sağol canım.Maaşallah derin maviye filizcim çokta takma ne güzel çıtı pıtı bi kızın olcak sağlığı yerindeyse hiç önmli değil gerisi ateş konusuna gelince valla bizimki 39 a kadar çıktı neler çekti yavrum iki gün boyunca yandı tutuştu resmenhee bu arada benim kızım bir ay boyunca gram almadı gecen ayda 7200dü bu ayda öle bakalım 15 gün sonra tekrar gidicez tarttırmaya ama aç kalsa ağlar zaten sütümde var bende anlamadım gitti
fundacım defneye önce koca bir maaşallah sonrada geçmiş olsun canım
sağol meltemcim.ay çok geçmıs olsun ınsallah çabuk atlatırsın
bebekten bebege degısır benım ılk oglum 5 bucuk aylıkkken 10 kıloydu ayakları ellerı şiş şişti hergören ne yedırıyon obez olcak dıyodu bennuda elller ayaklar zayıf hıç kılolu degıl yalnız oglum 8 ay sadece annne sutu aldı baska bısey veremıyodum sutum bosuna akıyodu 3 100 dod-gmustu sen takma kafana sutunle doyuyodur ama yaglı degıldır kılo yapmıyodur
dun bennuda vuruldu 2 bacagından bugun ıgne yerlerı nohuttan buyuk kızarmıs dr alkollle sıl dedı
fılız merhaba napıyosun
evet fılız becerıklı karının kızı becerıksız olurmus annem derdı kendı çalıstıgından babasız buyuttu ya bızı her işi ögrettı yaptıgınız banaysa ögrendıgınız kendınıze derdı
9 yasımda yemek yaptım ılk yemegımde nohut normal tencerede
pasta börek elışi elimden ucan kacan kurtulmaz böylelerıde kadersız oluyo benım hesap
18 yasında evlendım tarhanamı tursumu kendım yapardım 60 yasında gelın sahıbı kadına asure yapmayı ögretmıs karıyam ama ne fayda koca kıymetbılsın yeter adama
becerebılırsem kızıma iş öretmıycem
kızlar kızkardeşim denizli PDR öğretmenliğini kazandı.eskişehir bekliyodu gelmedi.
bu sene sayısalcılara pdr yazma hakkı vermişler.
ne saçmalık ya.bu devletin herşeyi saçma zaten.neyse gene istediği bölüme gidecek.
en küçük kardeşimde fen lisesini kazandı.
Allah ım işallah bizim yvrularımızında iyi yerlere geldiğini gösterir inşallah.
amın amın rabbım emeklerını ve bızım emeklerımızı bosa cıkartmasın pd r ney demek arkadsım acarmısın bırazcık
fundacımŞenizlülülülülülü
taksit taksit yazıyorum ama hamile dilmşim.dün regl oldum.ama korktum gerçekten:)
Hayriye : sanirim haklisin anne sutu aliyi ya gerisi muhim degil sanirim bakiyorum internette 4. ayda bebekler neler yapar diye aynilarini yapiyor zihinsel ve fiziksel gelsim normal yani ama yinede insan 8000leri duyunca ozeniyor :) bu arada nasil bi yasantin var senin canim hizina yetilmiyor bu kadar cokyorma kendini bi gun tukendigini hissedersin yemek ev isi de kaliversin ne olacak sanki
Ozge ; yavrusum secret eskidi artik ayrica bana mantiksiz geliyor sadece iyi seyler dusunerek rahatlarsin ve belki bu rahatlik olumlu seylerin gelismesine katkida bulunur yoksa secret yaparak ne goca bulunur ne zengin olunur:)
canım bak bebişlerimiz kilo olarak aynı gidiyor üstelik benimki erkek normalde daha kilolu olması lazım.benim oğlum 2,750 doğduğu ve 4 ay içinde 3500 kilo doüğanlarla aynı kiloya ulaştığı için ben şuanki kilosundan çok memnunum.gayette sağlıklı bak maviş maşallah.,ilerde sana kızmasın işte genç kız olcek ne o öle yağlı şişko mu olcak..aman ii böle sesini çıkartma maşallah de kuzuna..evet çok yoruluyorum ama sabredemiom napim filiz ya bişeler eksik yada karışık görünce duramıom.annemde çok kızyo kendine eziyet edion die.herakşam kendi kendime diom bu gece bişi yapmayacam diye ama sağolsun koca bana iş çıkartıyo.sonrada dio sana kadın alayım yardımcı diye.aman dağıtmasa kadın da almasın istemem..
yurdagul : canimcim hic de mahsunlasmadi aksine kudurdu amerikanin asisindami bi manyaklik var nedir :)
meltem : haklisin galiba bebekten bebege deegisir bi turlu kabullenemedim gitti degil mi :))) bu arada el isinden hic anlamam ama stres attiran birseye benziyor anamzi zamaninda bzie ogretmedi ne temizlikten ne yemek ne isinden anlardim hep kendim ogrendimelimize aldikmi anam kizardi birak sen beceremessin batirirsin simdi filan hamura filan cok heveslenirdim halbuki borek corek ekmek yapmak icin anam elletmezdi hep kendim ogrendim sonradan universtedeyken eve ciktimda ozamn ilk pazar alisverisi yemek filan yapmayi ogrendim anam hep der zaten psi avradin becerikli kizi olur temiz pimpiriklinin de beceriksiz anam biraz pimpiri idu :):)))
iyi akşamalr kızlar.
bugün kontrolümüz vardı.
defne 8.200 gr olmuş.boyu da 67 cm.doktor ailenizde iri var mı diye sordu.
görümcelerim boyu 1.75 .eşim de 1.86
anasına çekmediiiiiiiii kuzummmm:)
birde 10 gündür sürekli yeşil kaka yapıyordu.bu sabah da kakasında kan gördüm.çok korktum ya.
amip olmuş yavrum.
ama çok şiddetli değilmiş.şurup bi de başka bii laç verdi.
banyo suyundan geçmiştir dedi.
şuan şebeke suyunda varmış çünkü.
o kadar dikkat ediyorum .kendim bile hazır su içiorum sütümden mikrop geçer diye.
inşallah tekrarlamaz bir daha.
amip çok kötü bişeyy.kardeşimden biliyorum.onda sürekli tekrarlar eğer mikrop kaparsa.şiddetli olsa yavrum hiç durmazdı karın ağrısından.
çok yoruldum bugün.
hepinize iyi geceler.
bu arada acayip bi kitaba basladım beyin gucu ile ilgili....
kitap baya eski 2007 yılında basılmış kesin duymuşunuzdur secret diye...
bakalım kiabın sonunda zengün olabilcem mi....
taksit taksit yazıyorum ama hamile dilmşim.dün regl oldum.ama korktum gerçekten:)
oooooooooooooooooooooooooooo
hamarat hanım pardon hayrıye hanım gunaydın
anlat bakalım dun ne işler gördun
ben calısmıyom senın kadar iş yapmıyom valla
canım maşallah defneye.kilosu süper..geçmiş olsun ayrıca.anam bunlar herşeyden kıl kapıo ya.bende hazır su kullanıom onu bile kaynatıyom.sakınılan göze çöp batar ya hep ondan oluyo böle..
o kitabı bende kocamda okumuştuk hayatımızda değişen bişe olmadı o yönde..
canım gözünaydın..
kız adım hamarat garıya mı çıktı sonunda.aman bide bana sor kıçımdan ter süzülüo akşamları.benim herakşamki koşurturmam hemen hemen aynı.kendime ekstradan iş çıkarmazsam tabi.çıktım oğluşum aldım markete gittim bişiler aldım eve geçtim pilav yaptım sofra hazırladım salata filan yaptım poyrazı doyurdum attım salıncağına öle top atıldı çok şükür yedik içtik.oğluşumu uyuttum yemekten sonra mutfağı dökütm her tarafı cifledim.çay demledim kocişle karşılıklı içtik.sonra banyo wc yi cifledim yatakları değiştim.yerleri viledayla geçtim tam sıcaktan ve yorgnluktan imdaaaaaaatt diyecektimk,i kendimi soğuk suyun altına attım sonra uymuşum..sahur ve sabah 6 dan sonrayı hiç anlatmayayım istersen :gitme:
ay hamarat hanım bı ara bızede ugrasana ay sabahtan berı bı işin sahıbı olmayan ben kendımden utanarak hemen işe baslıyorum by by
günaydın herkezeeeeeeee..
günaydın arkadaşlar ...
Fundacım çok geçmiş olsun bugun nasıl DEFNEcik..canım benim inşallah çabuk atlatır..Regl de olmuş o ne güzel ben hala hiç olamayanlardanım..Kız kardeşlerinide tebrik ederim maşallah ya allah bizim kızlarımızada göstersin inşallahhh
meltem merhaba nasılsın?bende elif hanımı yıkadım doyurdm karnını koydum yatagına elindeki eşarpla oynarken uyuyakalmış...artık iş zamanı çamarşırlar koyulacak bide şu karıncaları yok etmem lazım oturma odasını karınca basmış
hayriyecim maşallahın var valla melteminde dediği gibi biz evde oldugumuz halde okadar koşturmuyoz
ama dikkat et kendine sana bişey olmasın poyrazın sana ihtiyacı var annesi...
kolay gelsin
kızlar merhabalar nasılsınız umarım herkes iyidir.
geçmişe bakacak vaktim yok hastane yollarında koşturmaktan her işim aksadı.
kaandan haberleri vermeye geldim:)
malesef oğlumun sağlık karmaşası bitmiyor bir türlü o doktordan bu doktora geziyoz.
perşembe günü kan tahlilleri yapıldı. tiroit kan sayımı falan. kan tahlilinde düşük ve yüksek değerler vardı aklım başımdan gitti. cumada sonuçları doktorumuza gösterdik.
hafif bir kansızlık var ama doktorumuz üstünde durmadı. tiroit tahlilimizde t3 değeri yüksek çıktı. malum bende de kalıtsal tiroit hastalığı var. yeni adresimiz çocuk endokrinolojisi. doktorumuz bu işin uzmanı var ben üstlenmem tiroit tedavisini dedi. kafam çok karışık oğlumun herşeyi babasına çekmiş benden de ala ala hastalıkları almış
en çok korktuğum üzüldüğüm konu tiroit hormonları direk büyümeyi ve zeka gelişimini etkiler. ilaç verirlerde tiroit hormonlarını azaltırlarsa bebeğimin gelişimi geri kalır diye korkuyorum. ama fazla çalışması da iyi değil. offf offff bende 20 yaşımda çıkan hastalık oğlumu 4 aylıkken buldu kadere bakın.
doktorumuz pazartesi nöroloji doktoruyla kendisi konuşacak ona göre nöroloji tetkiklerine de devam edicez. küçücük çocuğa usg röntgen çektirdik. büyük ihtimalle tomografi ve sintigrafi de çekecekler. bahtsız yavrum benim tek suçu genetik olarak çürük bir anneye sahip olmak
bu arada oğluma siyah üzüm rendelemiştim 2 gün alerji yaptı. doktorumuz kırmızı meyveler daha alerjiktir fazla vermemeye alış dedi. yeni meyve vermeyi bıraktım 2-3 gündür. elma şeftali devam ediyoz. bugünde armut vericem:)
ve nihayet iyi bir haber: oğlum 2 haftada 450 gram almış. doktorumuz bu ay bana gelen bebekler hiç kilo almıyor sıcaklardan dedi. ayda 200 gramı zor buluyoz dedi. çok çok iyi dedi kilo alımı. kaptan kaan artık 7900 gram
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?