2010 Nisan Anneleri

oh sefan olsun afıyet olsun

valla var tıtızlık hastalıgı var sende

ben bazen suyla bazen sutle muhallebı fılan yapıyorum

korkmustur canım
özgurcum basın sagolsun

sağol canım. Babam 2 sene önce vefat etmişti

Canım durumunuza çok üzüldüm ama maalesef erkeklerin çoğu böyle. Çevrendekileri mutlu görüpte aldanma. Çünkü davulun sesi uzaktan kulağa hoş gelirmiş. Kimbilir millette ne dertler var. Benim kaç arkadaşım mutlu görünüp boşandı, psikiyatristlere gitti biliyormusun..
Erkekler çocuk gibi ilgi isterler, ilgi göstersen bile az gelir, bahane ederler, giderler üstüne başka gül koklarlar. Ama sen önce bir annesin, sonra kocanın hanımı. Tabiiki önce bebeğine ilgi göstericen. Her anne ben de dahil, çocuğunun babasının da çocuğuna kendi kadar olmasa da biraz ilgi göstersin ister. Ama her baba yapamıyor bunu.Benim eşim 7 yıl önce kızım doğduğunda benim ailem ve kendi ailesiyle atıştı. Dolayısıyla yapayanlız kalmıştık. Ben de illaki yardım edeceksin tartışmaları yaptım hep evde. Sonunda o da gece kalktı kızımın gazını çıkartmaya. Ama ben üzüle üzüle sütüm kesildi. Üzülme demekle olmuyor insanın elinde değil ama bebeğin için üzülmemeye çalış, üzülüp onu sütünden mahrup etmeye deymez de gitsin..Şimdi oğlumla gece ilgilenmiyor. Demin bebişim beşiğinde ağlıyordu. bende mutfakta mama hazırlıyorum. Eşimin yanında olmasına rağmen bana sesleniyor gel bak ağlıyor diye. Baktım ayağı beşiğin parmaklığına sıkışmış yavrumun. Babası horul horul uyuyor, yavrum ağlıyor. Gözünü açıp bakmamış bile neden ağlıyor diye..klava: Oğlum için eşime fazla baskı uygulayamıyorum. Çünkü onu ben istedim doğurmayı. Zaten işe başlayacam. Bakıcı yarım gün gelecek. Yarım gün mecburen eşim bakacak. Annesi asla bakmam diyor. (Nedenini daha önce yazmıştım)
Sen de eşinle konuşmaya çalış. Bir ilişkiyi bitiren 1. sebep iletişim kopukluğudur.

Ekonomik olarak müsaitsen al bebeğini birkaç gün tatile git derim. Şöyle çok uzak olmayan seni yormayacak bir yer de olsa olur. Hatta yanında seninle gelebilecek bir arkadaşta bulursan harika olur. Ailenden birine sakına anlatma.

Dişten olabilir canımateşi geçmiş olsun. Bugün de geçmezse ateşi doktora götür bence. Kulak ve boğazına bakar, enfeksiyon var mı diye

Helal olsun canım. Utanacak ne var ayol herkesin başına gelebilecek şeyler. Ailenden birine sakına anlatma. Çünkü sen onların canısın, çok üzülürler. Siz eşinle düzelirsiniz, onlar unutmazlar, içlerine oturur. Hep akılları sende olur, huzursuz olurlar.

Evet maalesef bebek olduktan sonra erkekler daha da fazla ilgi istiyorlar. Benim kırkım çıkmadan "Ne zaman eskisi gibi olacağız? Nezaman düzene girecek gece hayatımız?" diye söylenip dururdu. Hala da söylenir. Zaten çok yoruluyoruz bütün gün. Madem ilgi istiyorlar. O zaman işin ucundan tutsunlar da bizi dinlendirsinlerkaydirigubbakcemile

Gelelim bana. Benim oğlan gece sadece 5 de kalkardı memeye. 2 gündür saat 2.30 da da kalkıyor. Doymuyor mu acaba? Milupa aptamil gece maması çıkarmış. Ondan alsam mı nedersiniz?

zaten sorun orda aslında farkında degıller ama uzmanlarda söyluyorlar bebeklerı kıskanıyolarmıs nıye cunku senden önce ben vardım
sımdı bana verılen ılgıyı sen aldın
allah yardımcın olsun dualarım hep senınle
senı en ıyı ben anlarım benım ayrıldıgım esımın kopyası
senın hesap işim zor söle böyle deyınce herkes nasıl yapıyo
onlar kadın degılmı bılmem kımınde 2 ötekınınde 3 çocugu var
onlar nasıl yapıyo demekkı sorun sende der çıkardı
allah biran önce gözunu acsın
aynen dedıgın gıbı
çırkınler ve becerıksızler kaderı versın
kocacım yapamıyorum deyıp kendı gömlegını elıne verıp utuletseydın senden ıyısı olmazdı
suusmak bılmeyen bır mınnacık yavruyla aksama kadar 1 dak durmuyosun kımseye muhtac degılsın
dahada fazlasını beklıyo
ne varkı o uyuyodur aksama kadar mutlaja sen her işini yapıyosundur aksamda ona nazlanıyosundur
ona göre tabıkı
acaba bebegın uyudugu zaman sende 5 dakıka oturuyormusun kı
yerınde olsa napardı acaba
allah yardımcın olsun

sağol canım. Babam 2 seneönce vefat etti

özgurcum bu 2 bayramım annesız demıssın ya
yoksa annen sagmı
yalnısmı anladım

günaydın kızlar
malesef bebeğimin ateşi düşmüyor dün gece fitil vermiştim biraz düştü ama yine çıktı bende 6 gibi tekrar fitil verdim bekliyorum . acile götürmek istemiyorum çünkü anlamıyorlar saat 9 olsun da çocuk doktoruna götüreceğim

sağol canım. Babam 2 sene önce vefat etmişti

Dişten olabilir canımateşi geçmiş olsun. Bugün de geçmezse ateşi doktora götür bence. Kulak ve boğazına bakar, enfeksiyon var mı diye

?

başın sağolsun özgürcüm
çok sağol ama geçmedi malesef bende doktora götüreceğim 9 olmasını bekliyorum

selam millet

uzun zamndir giremedim sayfa patlamasi olmus resmen atlaya atlaya okudum alinti filan hak getire :)

arkadaslar kk ya ve faceye pek takilamiyorum malesef genelde bilgisayrim hep acik msn ve skype den yazan olursa goruyorum firsat olursa cevapliyorum neden mi cunku kizim huysuzlandi son gunlerde genelede kakasini aksam uzeri yapiyor ve o saate kadarda huzursuz oluyordistemi cikiyor nedir anlamdimeli hep agzinda salyasi hic bitmiyor, ev desen hep dandini topla topla bitmiyor + evde spor yapiyorum zaman akipgidiyor . aksam esim gelince yemek yapip kizin banyosuydu uykusuydu saat 9 oluyor 9dan sonra yuruyuse gidiyorum 1 saat, geliyorum dus aliyorum saclarim uzun oldugu icin uzunca bir sure taramak ve kurutmakla ugrasiyorum saat oldu aksam 10 bucuk sonra bulasigi yikayip utu yapiyorum cocugu emziriyorum ve internete oturuyorum sadece bakip cikip yatiyorum , iste bu benim yeni hayatim :) artik tempolu bir sekilde spor yapiyorum bugun spor salonuna gittim 30 dk kosu bandi 25 dk bisiklet agirlik filan yorucuydu yani abur cuburuda kestim zaten biliyosunuz 2 kilo verdim nerdeyse olmek var donmek yok uleyynnn:)

gecmisi okugum kadariyla fundacim baya dertlenmissin kocadan yana hakkin var ne diyeyim valla benim esim bana yardim etmese ben biterim resmen adamiin arabasini gordummu pencereden kosuyorum resmen kapiya elimde cocukla butun gun cok yoruluyorum + bikkinlik geliyor insan uzaklasmak istoyor sagolsun oda severek yapiyor butun gun gormediginden ozluyor demkki tabi cok uzun surmuyir bu ozlem ama yinede banyosunu yaptirip uyutmasi bile yetiyor . ama suda var ebnim esimin isiyle seninki asla bir olamaz onun calisma temposu ve stresi cok daha fazladir emin ol bizim mudur yardimcisi vardi bi tane bizim okula geldi adam 1 yilda saclari agardi resmen ogretmenin ogrencinin derdi hic cekilmez gerci su an tatilde galiba . ama yinede tabi bahane olamaz bunlar sana yardim etmesi seni hep el ustunde tutmasi gerekir bide sut veriyosun mazallah senin uzuntunle bebiste hasta olur , en guzel cozum evden gitmek filan degil en guzel cozum konusmak ha anlamiyor diyosun ozaman tavir yapacaksin kuseceksin konusmayacaksin ozaman belki cakar durumu .....neyse en iyi karari yine sen verirsin biz ne desek bos..inaniyorum iyi olacak kendini uzme arkadasim

neyse kizlar saat 1 oldu nerdeyse yatayim sabah 6da istima yine hem acayip yoruldum bugun ekstradan agirlik calistimda ayiptir sulemesi :)))

hasta bebelere sifa analairna akil fikir ihsan eyle yarabbi diyerek bu mesajida bitiriyorum

operim canlar

Yok canım babamsız 2. ramazan bayramımız olacak
Annem sağ çok şükür. Rabbim uzun ömürler versin ona:Saruboceq:

gunaydın gununuz guzel yarınlarınız bugundende guzel cumanız mubarek olsun
klasık bırgun bennu uyanır 07 30 annesı oyalar oynatır
ve mıcar annesı yataktan kalkmak zorunda kalır
ve oley neysekı oruc degıl
sahura 5 kala iptal olmus ya ögleden snr 5 6 da olsa napardım
iste böyle mubarek cuma gununde allahım fundanın ve onun gıbı olan kocalara akıl fıkır ver
bebe dıye yanıp tutusan sanrada kıymetını bılmeyen kullarından mahrum et bızı allahım yazık ya
sabah sabah
neyse herkeslere ıyı gunler

ooooo kimlşer gelmiş..bu nasıl koşturmacadır nasıl yoğunluktur kız filiz..benden aşağı kalır yanın yok.kolay gele.fit resimlerini bekliyoruz..ayrıca mavişin huzursuzluğu normal tüm bebekler aynı kuzum..

günaydın canım..noldu yusufcuk a öle.aman allah korusun ateşten.en çok korktuğum şey.diştendir büyük ihtimal.sen gene emin olmak ve önlem almak için doktora götür tatlım..

kıyamam ben utkuşaaa ..bal surat doymuyomu yoksa?koca dam oldu da midesi mi genişledi:)) canım inşalah sütün azalmamıştırda utkunun iştahı açılmıştır..aslında doyurucu olması için meyvenin içinede cicibebe kırabilirsin canım.yada tahıl içeren kaşık maması versen günde 1-2 kez filan.hem hergün tahıl alması şart ya.ne bileyim sen bilirsin yinede canımm..

fundaaaa yazdıklarını okuyunca çok üüzldüm inan.bu erkek milleti ne kadar nankör yaaa.nasıl yapabilir bunu sana.şükretmesi ve sana minnet duyması gerekirken.allah ii nimet verio onlara yaaa . sayemizde o da tabii..canım ne diyilebilir ki.boşanmak çözüm değil tatlım.anlayana kadar oturup konmuşmak gerek.baktınki gene tık yok ozaman gözdağı ver ve uygula.ne kadar emin olduğunu anlamalı çünkü.şartlar koy onunda şartlarını dinle.uyumamasını çocuk uyudktan sonra sohbet etmeyi film izlemeyi filan teklif et ne bileyim.daha nasıl ilgi beklio bu adam ya.uyuyo diyosun?anlamadım valla derdini.nankörlük işte tüm erkeklerde biraz var.bende eşime geçen akşam dağınıklılığından dolayı öle şart koştumki şimdi biraz daha ii gibi:)))))

kızlar günaydınnnnnnnnn..dün akşam rizede yağmur gök gürültüsü ayyy fena bi geceydi.kaynanamdaydık eltimle kaynımda ordaydı.aman eksik kalırlardı zati.yemek yediğimiz gibi kalktık eşim mağazaya bende oğlumla eve geldim.oğlumla oynaşıp uyuttum tv de yok çalışmıyor uydu sistemleri filan şimşekten.ne yapayım derken.boya almıştım önceden tuttum saçlarımı boyadım.ilk deneyimim olmasıona rağmen sonuçu beğendim.kociş daha bğendi.yazık şimdiye kadar ödediğim kuaför paralarına diyor..:) sonra eşim tlf etti fenerin maçını izleyecekmiş abisiyle ok dedim ben yatar ozaman yattım.bidaha sahura kalktım.oğlum yine 2 kez uyandı sabah da 7,30 da uyandı ama geç uyanığı için gece 2 kez kalkışını affettim :ecrin_bebek:

Oyyyyyyy funda çok üzüldüm yaa.neden böyle oldu ki ya ben anlamıyorum erkekleri yani neden karılarını uzerler soverler ağlatırlar hakkım helal değil valla. Bencede hiç is yapma bir süre kalsın ev kendi haline

kızlar ya haberleri izleyeniniz okuyanınız varmı bilmiorum ama rizede heyelan oldu tam 11 kişi öldü.çok üzüldüm yaa.bu yağış hala da böle şiddetli sürecekmiş.bizim bulunduğumuz yer merkez burda pek bişi yok.allahım sen koru yarabbim..

kızlar bu tahıl ıceren kasık mamasını nası hazırlıycaz aklım ermedi iner sütü yasak ee nası olcak

kızlar bu tahıl ıceren kasık mamasını nası hazırlıycaz aklım ermedi iner sütü yasak ee nası olcak

canım hazır tahıllı mamalr su ile hazırlanıyor süt ile değilki..ben 3 tatlı kaşığı mama ya göz kararı ılık su ekliyorum ne sulu ne katı oluyor.

canım hazır tahıllı mamalr su ile hazırlanıyor süt ile değilki..ben 3 tatlı kaşığı mama ya göz kararı ılık su ekliyorum ne sulu ne katı oluyor.

hıpp marka pırınclı kasık maması almıstım canım sagol ozaman suyla hazırlayayım pekı böle mamaları verdıkten sonra suda vermem lazımmı acaba.

günaydın kızlar nasılsınız ?biz sonunda mıçtık ohh be ne rahatlıkmış yaa geceden şimdiye 5 bez değiştik ohh rahatladı yavrucum ama ilkel yollarla malesef yaptırdım her yolu denemiştim çünkü ama bi kokulu sormayın yaabide yeşil siyah lekeler var içinde sanırım kan damlasından bilmiyorum vermeye devam etsemmi ?sizler ne yaptınız

refiş fotolarına bayıldım maşallah utkuşa benim oğlanda 7. gün sonunda yaptı düşün yani 4 günde öyle kokuyosa 7 günde nasıl oluracaba doymuyomu yoksa dişlermi kaşınıyo ondanmı huzursuzluk yapıyor inşallah sütün yeterde mamaya ihtiyaç duymasınn en azından bi ay daha

özgürcümbazen oluyor öle gündüz bişeyden korkmuşsa ondanda bağırıyor gece uykusunda mesela geçen oğlum biraz bağırdı şimdi sesli bile konuşsak ağlıyor gece uykusunda ağlıyor bu arada benim oğlumda gece zorla uyandırır memeyi ağzına verirdim sadece 4 te uyanırdı günden güne huyları değişiyor şimdi gece bikaç defa uyanıyor doymuyodur belki canım bi dene isterdsen sanırım ek gıda veriyosun

fundacımcanım çok haklısın sende ilgi bekliyosun onların piskolojisi çok farklı yaa bazen anlamıyoruz onları resmen çocuklaşıyolar yaa valla gerçekten uzaktan davulun sesi hoş gelir gel gör bakim herkesin evliliğinde bi sıkıntı var mutlaka az veya çok bide erkeklerin üzerine fazla gitmeye gelmez dayanamazlar kendini üzmeden işini çöz canım sen daha ii bilirsin ne yapacağını canım ayy allah iiliğini versin önce onu yatır sonra çocuğu haa işlerine gelir canım zaten bebek doğduktan sonra olmadımı kıskançlık hat safhada evden gitmek kesinlikle çözüm değil beni sinirlendirdii zaman ttavır yapmak ne kelime burnundan getiriyorum bana yamuk yaptığı zaman ben çok kötüyüm o konuda sahur bile hazırlamam daha çok şey varda burda yazamıyom

jalecim geçmiş olsun canım yaa sanırım dişten çabuk çıkacağa benziyor incisi çabuk gelecek off ateşte çok zor yaa allah yardımcın olsun

filizcim ohh devam devam son hızla hayat monoton desene derin mavi neden acaba huysuz yaa ee çocuk alışmış günde bikaç defa mışçmaya bi dafa olunca tabii huysuzlanır

meltemcim son anda desene ben öğlen 2 de oldum da oruç gitmişti

hayriyecimizlemedim allah sabır vesin yaabizde burad yanıyoz yaa orada yağmur maşllah güle güle kullan canım saçlarını mutlaka yakışmıştır bi foto bırakta görelim

ayşecimanne sütü varsa onu sağıp mamaya karıştırılıyor diye biliyorum ama ben hiç yapmadım oğluma yani yusufa inek sütünü karıştırıp suyla mama yapıp veriyodum ama yasine vermeye korkuyom nedense inek sütü zaralı diyolar bie milupa aptamil devam sütü var sanırım ondan da yapılıyor

kızlar bende dahıl hepımız 2 3 cocukta ne kadar acemılesmısız
ne kadarda kıymetlıler degılmı
sankı ılk ler degıllerdı
yaprak sardım dun
ondan kalan içden 1 yemek kasıgı kıymasız
bugunde kabak dıolma yacam onun ıcını attım dudukluye kaynasın kızıma corba yapcam

ya ben izledım hayrıyecım rıze olmazsa neresı olursa olsun can sonucta allah yardımcımız olsun

slm kızlar....
bugun bizim evlilik yıldönumu,faceye duavara yazmıştım benim kocanın,oda bana yazmış saolsun,illa bişiyi ilk be yapcem,kopya cekmiş benden olsun ama yamışya sonuçta,nese....
bizim bu dukkan olaylarından cok sıkıntıdayız,ne olur mubarek cuma gunu dua edin banada,hakkımızda hayırlısı olsun ama elim izde ki paramızda bitmeden bir dukkan bulalım rabbm hayırlı br kapı acsın...
kimseyi darda sıkıntıda bırakmasın...

slm kızlar

fundacım çok üzüldüm yazdıklarını okuyunca canım umarım tez zamanda herşey yoluna girer sevgili kocanda senin kıymetini anlar gerken degeri verir canım

jalecim geçmiş olsun canım ya bizim kızında bugün durduk yere ateşi var başka sıkıntısı yok gibi aynen ama ateş 37,5 tu calpol verdim şimdi uyuyor bakalım ne olcak acaba diş mi hakikaten

özgecim evlillik yıldönümünüz kutlu olsun canım nice 5li senelere inşaalah

merhaba kızlarr
doktorumuz öğleden sonra gelecekmiş onu bekliyoruz . ateşi 37.5 oğlumun ve ciddi ciddi hissediliyor az önce uyudu yanında uzandım vucut ısısından farkedilemeyecek gibi değil
inşallah diştendir diyorum ama gitmeden içim rahat etmeyecek

ohh maşallah sana tatlım
aslında çok iyi yapmışsın bende net başında vakit geçirdim mi sanki boşa zaman kaybetmiş gibi hissediyorum ve daha da bi hantallaşıyorum
mavi de diğer bebekler gibi huysuzlar kervanına katıldı desene inşallah düzene girer

sorma canımya dün geceden beri hiç uyumadım sürekli elim termometredeydi. sabah fitil verdim biraz geçti ama yine 37.5 oldu huysuzluğu da var şimdi uyuyorda bakıyorum size
doktorumuz öğleden sonra gelecekmiş onu bekliyorum
yeni saç rengini de güle güle kullan canım insanın havası değişiyor bende doğumdan sonra röfle yaptırdım biraz böyle kullanayım kilo verdikten sonra değiştireceğim:)
kuaförüm 5 dk lık iş cilayla değiştiririz dedi
maşallah poyraz a da uyumasına izin vermiş annesinin
çok üzüldüm canımyaa tv ye baktığım yok malesef rabbim sabırlar versin
canım zaten kutusunda yazar suyla hazırlanıyor

hacercim rahatlamıştır yasin paşa yusufta önceden öyleydi haftada bir yapardı ama ne kokulu . mamasını değiştirdikten sonra düzene girdi
kan damlasını bende verdim hem kabız oldu yavrum hemde resmen çamur gibi yapıyordu bende dün vermedim daha iyiydi
aman ateş dişten olsun canım başka bişey çıkmasında

slm özgecim acisiyla tatlisiyla daha nice seneler dilerim...allah yardimciniz olsunn dükkan isiniz biana önce hal olsun insallah..:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…