gecen arkadasım söledi bir şurup varmış bitkisel içereği dereotu tohumu ,zencefil ve naneli....
aslında gaz sorunu için kullanıyor fakat diş çıkaran bebeklerde oluşan huysuzluk için,diş etlerini rahatlatıcı ağrısını sızısını alıcı etkisde varmış...
bakalım dedik aldık
bir cay kaşıı verdim uyuttum sanırım etki yaptı ki uyuyor şimdi ....
kızlar iyigeceler herkese her zamanki gibi geçmişe bakamıcam sanırım.
bugün hastanedeydik. pazartesi tıp fakültesine gittik malesef nöroloji doktoru ankaraya gitmiş bizde de hiç şans yok. napalım bizde konyada emarımızı çektirip istanbulda gidebileceğimiz tek nöroloji doktoruna göstereceğiz.
bu sabah gittiğimiz çocuk doktoru çok ilgiliydi ve içimizi çok rahatlattı. zor doğumdan da olabilirmiş titreme ve sıçramalar. zeka gelişimi çok iyi, gülücükleri bakışları çok anlamlı dedi. ayrıca kusmalar içinde inek sütü alerjisi testi istedim. kaka tahlilinde de üzmedi kaanım bizi 1.5 saat bekledik ve ürünü aldık:)))) yarın onun sonucunu da göstercez bakalım hayırlısı.
ve büyük haber yarın sabah kaana emar çekilecek...
kalbim pır pır valla. hem çok heyecanlıyım bu teşhis maceramızın sonuna geldik diye. hem çok tedirgnim kuzum 1 saat o makinede baygın yatarken nasıl sabredecem bilemiyorum. bu gece uyku tutmaz artık beni.. emara girmeden önce 6 saat aç susuz kalcakmış kaan nasıl başedecem oburiksimle o da ayrı bir konu.
şmdi geçmişe bir bakayım kaan uyanmazsa alıntı bile yaparım valla:)
Nisan yine çok kustu çok korktum sanirim yogurda asiri alerjimiz var, yayla corbasindan sonra kustu simdi halsiz bi sekilde uyuyo tekrar kusucak diye korkuyorum, off ya.
selam arkadaşlar tam sizlere bakayım dedim kızım uyandı kucağıma aldım bende pıtır pıtır yaptı
gidip temizliyim gelcem pişik olmasın yavrum
slm canım hadi temzile annesi o zamn pişik olmasın kızlarda hijyen erkek bebeklere göre daha önemliymiş canım
canım doktorunuz ilk meyveyle başlatmadımı sizi ek gıdaya canım ilk meyve daha sonra sebze çorbası benim b
ildiğim eğer telefonu varsa doktorunu ara bence bazen bebekler inek sütüne karşı alerji olabiliyomuş canım bence yavaş yavaş önce meyvelerle başla canım birden belki ağır gelmiştir anne sütünden sonra
rica ederim canım ne demek inşallah atlatırsınız ek gıda konusu beni biraz endşelendiyo canım valla bazen diyorum o yasak bu yasak bu yayladaki köydeki bebekler nasıl büyüyo sanki anneleri bizler kadar bilinçli onların ek gıdanın daha ne olduğunu bilmeyen var boshayallersmileCanim meyve olarak elma armut havuc verdi, corba verdi bide tarhana yayla. Birde yogurt yap dedi. Birden fazla geldi heralde ya kuzuma. Cok korktum ilgilenipte cvp verdigin icin saol tatlim.
ya kızlar ben daha hiç çorba olarak tarhana veya yayla çorbas yapmadm kuzeye....
sadece sebze olarak pates havuç rendeledim hasladım pişirdim süzgecten gecirip piştikten sonra içine bir cay kaş.zeytinyağı koydum....
veya sadece havuç patates haşladım....
mesela sütlaç yapmak istiyrm ,milupanın kavnoz içinde sütlaçları var,ama tadı iğreç madem yıyebilcek aydalar evdede nyapılabilir ama süt koymadan seker koymadan nası olcak....
mesela ev yapımı bebebisk tarifide var ama ben hala elimi bişiye süremedim...
bu arada yarın annem geliyo yehuuu temizlik yapcaz....
canım annem ya od olmasa varya...
kaynanamın umru değil,düb akşam gelen komşunun sölediklerinden sonrahepten soğudum,banad dediki isretsen bebeğine bakayım sen temizlik yap biz sana çok üzülüyoruz hep teksin,kaynanana dedik hiç yardımcı olmuyorsun kıza diye,oda banamı sordu doğururken demiş...
alah bildiği gibi yapsın bide eşimin yanında böle çok seviyomuş ilgiliymiş gibi davranmıyormu çıldıcam...
ama kızının evini toplar siler temizler,çamaşırlarını ütüler ,diğeinin çocuğuna bakar....
ama yalnız bana değil eltimin çocukların bie çok itici davranıyor insan torununa çok afdedersiniz,mal,deli gerizekalı dermi ya....
butun mahalle onun tvırlarınnı konuşuyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?