iyi akşamlar kızlarr
dün akşam evimize geldik bugünde annemleri yolcu ettim evle uğraştım pc yi açtım derken Ahmet Yusuf huysuzlaştı . bir hafta annemlerde çok rahattım ee bebekte ilgiye alıştı şimdi sürekli ilgi istiyor ne yapacağımı şaşırdım inşallah eski düzenimize geri döneriz
bu arada normalde yoğurt yemeyen oğlum bisküvi karıştırınca bayıldı bundan sonra böyle vereceğim sanırım öğlende tarhana çorbası içti
özgecim sen sormuşsun sanırım ben bir tatlı kaşığı kadar tarhana yı yarım su bardağı suyla pişiriyorum pişmesine yakında zeytinyağı ekliyorum
kayınvalde konusuna gelincede hiç yorum yapmıyorum canım çünkü bende de bir bela var düşman başına bile diyemiyorum rabbim düşmanına bile vermesin . rabbim ıslah etsin onları ne diyim
mesela benimki geçen sene bayramımı zehir etmişti abimler geldi diye büyükler niye küçüklere gidiyormuş bu sene kendisi gitti kardeşinin yanına 3 gün orda kaldı ve eşimin haberi bile yoktu gittiklerinden bugün duydum gelmek isteyen bayramlaşmaya gelirdi diyormuş kadın hem bayram namazından sonra yola çıkıyor hemde o saatte gelselerdi diyor hani eşimin gideceğinden haberi olsa da gitmese tamam diyeceğim ve daha neler neler . Allaha havale ediyorum artık
amannn maşallah gizemime zeynepçim senden mutlusu yoktur artık bitanem dünde Ahmet Yusuf anne demiş ama ben duymadım malesef sanırım bilinçli değildi. ablamlar çok net söyledi diyorlargünaydın kızlar kızımın yeni huyu bütün uykusunu benim göğüsümde geçirmk istemesi:ecrin_bebek: beşiğine koyduğum an kıyamet kopuyo kucağımda uyuyo birde anne demesi yokmu o her şeye değiyo artık kızım bilinçli anne diyebilio bana bakarak:))hep ilk baba derlermiş ama benim kız anne diyo:))eee ün oyu kankiyiz o kadarda hediyesi olsun bize değilmi:))
tatlım bende keçi sütüyle mayalamıştım ama alerji yaptı oğlumda ama inek sütü yapmadıgünaydın şekerlerrrrr mutlu bir gün diliyorum,..
ayyy biz yoğurt yiyemiyoruz alerji yapıyor yaaaa napıcammm? bilmiyorumkismile
canım bende islak mendili yıkıyorum ilk olarak pamuğu ıslatıp siliyorum en sonunda da ıslak mendillesağol cnm temizledim yatırdım durmadı aldım kucağıma bende ben yazıyorum o elimi takip ediyo :)
konu açılmışken ben hala kızımın altını pamuk ve su ile temizliyorum ıslak mandil kullanırsam hemen pişik olacak gibi geliyo daha önce ıslak mendili yıkayıp kullanmıştım pamuğum bitince tabi pamuğu aldım hemen devam ettim sizler nasıl temizliyosunuz kuzuları
kızlar herkeze selamnihayet doktor kontrolümüze gittik sabah..poyrazım arada az az öksürüyodu doktor boğazxlarınında kızardığını söledi.şurup verdi öksürüğü için.diş etleri sertleşmiş paşamın calgel verdi ama şimdi başlamayacaz kabarıp rahatsız edince dedi.ek gıda mönümü beğendi mama olarakda keçi sütü maması golden goata devam dedi.çok sağlıklı buldu oğlu büyük adam gibi bakıo dinlio dedi doktorumuz oğlumun ciğerlerini dinlerken adamın yüzüne dokunup gülücükler attı bayıldı doktor bu ne kadar tatlı olmuş dio:))) paşam 1 ayda 1,100 gr almış teyzeleri 7,600 gr olmuş boyuda 69 cm bizden ahebrer bukadar
canımcım inşallah bulursunuz istediğiniz gibi bir arabatünaydınar kızlar.umarım herkes iyidir.biz dün temizlik yaptık mis gibi oldu evimiz.oh ya.kadında iyiydi beğendm.kredi başvurusu yaptık paramızı aldk birde araba bulabilsek.....parayı aldık şimdi nasıl ödüyeceğiz diyoruz gerçi bu zamana kadar kaç milyar borç ödedik bunuda öderz Allah büyük....oğlum uyuyo şimdi hemen yazayım dedim mutfak dolaplarımı cifleyeceğim
canım inşallah ya yapalım bunu araba alınca lafta kalmasın ama belki kışın zor olur bahara doğru biz bakalım ne zaman yaba daba duuuuuuuuu luktan kurtulcaz.(yaba daba duuuuuuu benim yontma taş devrinden uydurduğum bişey ayakla yürüme işlevi:roflol:)
gerçi kocişlerinde olması lazım zeynoyla ben hala ehliyetsiziz inşallah seneye alcaz birlikte.......
bu arada kızlar bütün bebeler bu aralar kucak istiyo ilgi oynama istiyo.dişten rahatsızlar sıkmayın tatlı canınızı.ev işi her zaman olur düşünün bir daha onların bu tam sevmelik zamanları olmayacak tadını çıkarın az yapın ev işini nolcaklmaz:çok tatlılar ya.uyudukları zaman girişin işe.ben dün gece 3 e kadar iş yaptım ütüm çoktu 1.5 saatten fazla ütü aptım.
heeeeeeeeee dün bide perde asarken k.çmın üstüne düştüm.göktuğun odasında göktuğda beşiğindeyken merdivenle tül asayım dedim kadın zamandan kaybetmesn daha çok iş yapsında yetişsin iş diye.sol ayağımı beşiğe attım beşiğinde üzerinde ince yorgan vardı sol ayağımı attım ayağım boşluğa geldi sırt ve belimi beşiğin köşesine çok kötü vurdum.sol ayak yerde sağ ayak merdivenin en üstünde kaldı.başta çok bişey hissetmedm ama ameliyat yerim sağ diz ve kolum birde belim çok ağrıdı hemde acıdı.bugün ara ara ağrısı var göktuğ ağladı ben düşünce canım ya üzüldü bana bende sonra kendime çok güldümdelikafaduldensırnaşık şey:roflol:kaydirigubbakcemile3
canımya çok sevindim rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsinkızlar güzel haberlerle geldim doktorum tek yumurta ikizlerimin oldugunu söyledi daha çok minikler napalım Allahın kısmeti işte büyütecez bir şekilde rabbim tüm bebek hasreti ile yanıp tutuşanlara nasip eylesin
fundacımçok geçmiş olsun canımmerhab kızlar.
uzun zaman oldu.özledim dsizi.
sakar ben şuan zar zor yazı yazoyrm.mısır konservesini açarken elimi yardım remğsmen.
altı dikiş atıldı.ve 10 gün su değmeeycek.ya niye hep benim başıma geliyor ya.
kzım zaten iyice huysuzlaştı .altını bile alamyorum.sağ elim birde.
face foto koymuştum.elimden geldiğince yorumları cevaplayacağım.
pazartesi de işe başlayacam.zor günler beni bekliyo bu elle.
inşallah sonuçlar temiz çıkacak tatlımkızlar iyigeceler herkese her zamanki gibi geçmişe bakamıcam sanırım.
bugün hastanedeydik. pazartesi tıp fakültesine gittik malesef nöroloji doktoru ankaraya gitmiş bizde de hiç şans yok. napalım bizde konyada emarımızı çektirip istanbulda gidebileceğimiz tek nöroloji doktoruna göstereceğiz.
bu sabah gittiğimiz çocuk doktoru çok ilgiliydi ve içimizi çok rahatlattı. zor doğumdan da olabilirmiş titreme ve sıçramalar. zeka gelişimi çok iyi, gülücükleri bakışları çok anlamlı dedi. ayrıca kusmalar içinde inek sütü alerjisi testi istedim. kaka tahlilinde de üzmedi kaanım bizi 1.5 saat bekledik ve ürünü aldık:)))) yarın onun sonucunu da göstercez bakalım hayırlısı.
ve büyük haber yarın sabah kaana emar çekilecek...
kalbim pır pır valla. hem çok heyecanlıyım bu teşhis maceramızın sonuna geldik diye. hem çok tedirgnim kuzum 1 saat o makinede baygın yatarken nasıl sabredecem bilemiyorum. bu gece uyku tutmaz artık beni.. emara girmeden önce 6 saat aç susuz kalcakmış kaan nasıl başedecem oburiksimle o da ayrı bir konu.
şmdi geçmişe bir bakayım kaan uyanmazsa alıntı bile yaparım valla:)
geçmiş olsun meltemcimay bennu durmuyo aklım kk da kalıyo acele okuyuncada gözden kacıyo kusura bakma çok sevındım
kızlar benım koltuk altımda buyuklu kucuklu 3 4 tane beze çıkmıs dr gıttım antıbıyotık fılan verdı hap merhem gecmezse kucuk bır cerrahı operasyon dedı
bennuda kucaktan ınmıyo sancıdanda duramıyorum
tarttırdım bennuyu aylık kontrolumuzde vardı bugun 8 kılo olmus boyuda 65 cm miş
masallah kızıma hemsıre sadece anne sutu 6 ay dıyo
ne anne sutuyle doyarmı dedım yumurta bılem verıyom dedım bısey dıyemedı dese nolcakkı ben bıldımı okuyom
merhaba tatlımmŞenizmeraba jaleciğim ahh annelerimiz ahh annelerimiz onlarda olmasa halimiz harap bende bugün gizoşa pirinç unu muhallebesi yaptım afiyetle yedi 3 ölçekde mama koydum içine çok sevdi elma suyu içti rendeledim yoğurt mayalayamadım sütümüz bitti burdaki markette yok keçi sütü ama anneanemnden inek sütü istedim yarına inşallah mayalayacağım canım kaynanaları alıp kaynar kazana atmalı kim evlenen oğluna gelinine karışıyosa onları toplayaıp toplama kampına yollayacan valla onlar bile kabul etmez
Konuyu Toplam 3 Kullanıcı okuyor. (3 Kayıtlı kullanıcı ve 0 Misafir)
zeyra, budebe+, jnaz+
:))))) 3 ü birarada:)))
ya yogurt pişince zaten eksımsı olur ben daha bennuya özel yogurt çorbası yapmadım gıttıgımız yerkerde denk gelırse yedırdımNisan yine çok kustu çok korktum sanirim yogurda asiri alerjimiz var, yayla corbasindan sonra kustu simdi halsiz bi sekilde uyuyo tekrar kusucak diye korkuyorum, off ya.
ben ıslak mendılle sılıyorum ama çogunlukla yıkıyorumsağol cnm temizledim yatırdım durmadı aldım kucağıma bende ben yazıyorum o elimi takip ediyo :)
konu açılmışken ben hala kızımın altını pamuk ve su ile temizliyorum ıslak mandil kullanırsam hemen pişik olacak gibi geliyo daha önce ıslak mendili yıkayıp kullanmıştım pamuğum bitince tabi pamuğu aldım hemen devam ettim sizler nasıl temizliyosunuz kuzuları
ne varsa annende varya kızlar ben daha hiç çorba olarak tarhana veya yayla çorbas yapmadm kuzeye....
sadece sebze olarak pates havuç rendeledim hasladım pişirdim süzgecten gecirip piştikten sonra içine bir cay kaş.zeytinyağı koydum....
veya sadece havuç patates haşladım....
mesela sütlaç yapmak istiyrm ,milupanın kavnoz içinde sütlaçları var,ama tadı iğreç madem yıyebilcek aydalar evdede nyapılabilir ama süt koymadan seker koymadan nası olcak....
mesela ev yapımı bebebisk tarifide var ama ben hala elimi bişiye süremedim...
bu arada yarın annem geliyo yehuuu temizlik yapcaz....
canım annem ya od olmasa varya...
kaynanamın umru değil,düb akşam gelen komşunun sölediklerinden sonrahepten soğudum,banad dediki isretsen bebeğine bakayım sen temizlik yap biz sana çok üzülüyoruz hep teksin,kaynanana dedik hiç yardımcı olmuyorsun kıza diye,oda banamı sordu doğururken demiş...
alah bildiği gibi yapsın bide eşimin yanında böle çok seviyomuş ilgiliymiş gibi davranmıyormu çıldıcam...
ama kızının evini toplar siler temizler,çamaşırlarını ütüler ,diğeinin çocuğuna bakar....
ama yalnız bana değil eltimin çocukların bie çok itici davranıyor insan torununa çok afdedersiniz,mal,deli gerizekalı dermi ya....
butun mahalle onun tvırlarınnı konuşuyo...
iyi akşamlar kızlarr
dün akşam evimize geldik bugünde annemleri yolcu ettim evle uğraştım pc yi açtım derken Ahmet Yusuf huysuzlaştı . bir hafta annemlerde çok rahattım ee bebekte ilgiye alıştı şimdi sürekli ilgi istiyor ne yapacağımı şaşırdım inşallah eski düzenimize geri döneriz
bu arada normalde yoğurt yemeyen oğlum bisküvi karıştırınca bayıldı bundan sonra böyle vereceğim sanırım öğlende tarhana çorbası içti
özgecim sen sormuşsun sanırım ben bir tatlı kaşığı kadar tarhana yı yarım su bardağı suyla pişiriyorum pişmesine yakında zeytinyağı ekliyorum
kayınvalde konusuna gelincede hiç yorum yapmıyorum canım çünkü bende de bir bela var düşman başına bile diyemiyorum rabbim düşmanına bile vermesin . rabbim ıslah etsin onları ne diyim
mesela benimki geçen sene bayramımı zehir etmişti abimler geldi diye büyükler niye küçüklere gidiyormuş bu sene kendisi gitti kardeşinin yanına 3 gün orda kaldı ve eşimin haberi bile yoktu gittiklerinden bugün duydum gelmek isteyen bayramlaşmaya gelirdi diyormuş kadın hem bayram namazından sonra yola çıkıyor hemde o saatte gelselerdi diyor hani eşimin gideceğinden haberi olsa da gitmese tamam diyeceğim ve daha neler neler . Allaha havale ediyorum artık
meltemcim haklısın tatlımya yogurt pişince zaten eksımsı olur ben daha bennuya özel yogurt çorbası yapmadım gıttıgımız yerkerde denk gelırse yedırdım
ben ıslak mendılle sılıyorum ama çogunlukla yıkıyorum
ne varsa annende var
sende sık sık özledım de gıt annene
ruyamda gördum de gıt annene
çatlasın kaynananda kudursun
özgecım 1 su bardagına 1 yemek kasıgı koyuyorum
muhallebı kıvamında oluyo salca tuz ve yag koymuyorum
bayılmasada ayılarak mutlaka yedırıyorum
bıze göre eksı olmuyo ama onlara eksı gelıyo bıskuvı tatlandırıyo yogurdu
jale ve valla sımdı bırden hatırımdan çıktı
sadece 2 kısı bana cvp yazımış
hanı dıyolar ya bıdaha yazmıycam dıye
sadece ben yazan olcakmı olmayacakmı dıye denemek için yazmıstım
sagolun kızlar
canımcım huysuz olunca değilde kendini oyalasın diye istiyorumben aldım jale memnunum ama bazen çocuk huysuz olunca yapılacak bişey kalmıyo bizim salıncağı şiddeetle tavsiye ederm netten bak istersen......yonca markanın zıpır modeli...........
bu arada temizlik robotuna baktım ihlasın 1700 tl.12 taksit.senin robota daha bakmadm bu akşam bakcam inşallah
Jalecim bizde salincak falan almadik hicte dusunmedim ama hastaligi atlatalim dusunurum bende
meltemmm.. günaydın size de... afiyet olsun ayrıca.. bu mesajdan sonra utku da kahvaltı yapıcak ama anne sütüyle :)) o dediklerinden bizim menümüzde yok daha.. yumurta 6.ay dolunca haftada yarım sarısı dedi dr. bal,pekmez de 1yaşından sonra.. ayrıntılı konuşmadık daha gerçi ama ekim başında gittiğimizde anlatıcakmış,sayıcakmış tek tek :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?