2010 Nisan Anneleri

bizim bugünkü yoğurtumuzda birazcık cıvık gibiydi ama olsun sonuçta yoğurt bugün yine keçi sütünden yaptım şimdi taze yeni mayalayacağım

Merhaba kızlaaar. Sayfalar çok birikmiş alıntı yapamadım. Umarım iyisinizdir. Hasta olanlar varsa acil şifalar
Benim bıdıkların resimlerini koydum face'a. Bilginize..:))

yyyyaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sen yapma bari zeynep ya deme şöle....
kaynanamın lafı bu:)))
valla telif hakkı ister sonra ben diyim de....
ya banada öle dedi biliyonmu senin dedi iş yapasın yok ,içnden gelse sırtına sararda iş görürsün dedi,ama dedim kuzein durmadığını sizde biliyorsunuz ,ben bahane ediyormuşum bırakacakmışım yere o dururmuş....
o sırtına cocuk sarıp tarlaya işe gidermiş,eve gelir iş yaparmış bi emzirmek için alırmış kucağına sadece....
ya valla boğcam ben artık bu kayganayı....
sen bilirsin karadenizde golan deriz bebeği sırta bağlamak için yunden örülmüş kuşklar vardır ,benim sandıkta duruyo ben bi deniyim yarın:)))))))))))

bu arada benim oğlum malesef ev yoğurdu yemiyo ne yapayım bende sütasın babymix yoğurdundan alıyorum elmalı olanı çok seviyor....
tarhanada okadar söledim facedende yazdım kimse bişi demedi...
bende artık marketden aldım organik diyo ama ne kdar guvenilir bilmiyourm....
hiç içime sinmedi bir bakayım belki yedirmem ...yapmayı bilmiyorum vaktimde yok hem....
amanne yapayım kuzi de tarhana yemiyi versin...
kuzişe bugun balık tatdırdım ...
sevdi gibi ama asıl beyendiği sey salatanın suy ekşiyi seviyor annesi gibi....salata suyuna batırılmış ekmeği yiyor versem baya yıycek ama yok oğlum daha küçüksün diyorum....
benim yediğim tum yemeklerin suyundan yıyor...
kendime yaptığım sütlaçtan yedi bayıldı....
ama domates yaramadı kuzişe sanırırm ona bağlı biraz kızarıklık var...
bu arada zeytin de favorisi....
peynirlede aramız iyi...
ben bir yer buldum beylikdüüznde süt ve süt ürünlerini katkısız gunluk yapıyrlar,peynir yoğurt süt manda yoğurdu keçisütü falan...
artık iki gunde bir ordan almayı düşünüyourm.....

slm kızlar
bana bi konuda yardımcı olurmusunuz ek gıdaya geçmiş arkadaşlar miktarı nasıl ayarlıyosunuz yani muhalebi meyve püresi yoğurt tarhana sebze çorbası gibi ek gıdalar sizce hangi miktardaolursa bebeleri doyurur.

slm kızlar eşim kızımın bozduğu yazı karakterlerini bugün düzeltti yok düzeltmeseydi yazılarınızı okuyayım diye şaşı olacaktım neredeyse
dün dr kontrolümüz vardı 7350 gr olmuş kızım dr ek gıdaya 15-20 gün sonra başlayabilirsin dedi meyve suyu-yoğurt-pirinç unu üçlüsüyle başlayacaksın dedi ama nasıl yapılacağı konusunda bişey söylemedi arık sizlerden bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
rota virüsü aşımızın 2. dozunu olduk dün
dr kızımı muayene ederken eşimin sorduğu soruya cevap vereceğim diye sesini yükseltti bu arada kızım dudağını düşürerek ağlamaya başladı dr bir süre kızıma oyuncaklar vererek sakinleştirmeye çalıştı sonra ben kızıma neden TIRSTINNNNN kızımmm diyerek dk gülme krizine soktum :)))))

bence bunu en kolay burda ek besinlerle ilgili topik var orda öğrnirsin canım..
birde her bebeğin iştahı farklıdr,mesela ben bir cay bardağı suya bir tatı kaşığı arı mama ekliyoru ve yarım kase muhallebi kuzeye yetiyor ama tam kase yedirenlrde vardır elbet...
bence sen azar azar deneyerek basla ,bak bakalım naı tepkisi ona öre kendine uygun ölçüyü belirlersin ve hatda artık göz kararı yaparsın...
birde yeni başlamışsan eğer azar azar ver neye alerjisi var neyi daha çok beyenerek yiyor bak....mesela kuzi bir tam armutun püresini bir yemek kaş. yoğurt ile yiyor...
sebze çorbasına ise hala alışamadı....

maşallah meltem sana ben tarhana yapmayı bilmiyorum keşke bilsem canım bennuda gizoş gibiymiş valla ben yemekleri falan ya eşim gelince ya da uyurkene yapıyorum
ya tarhana zor degıl yapacak adam lazım
dometes
yogurt
bıber kırmızı ve yesıl
kurusogan
nane maydonoz
un
bıdee ıstege baglı mercımek nohut sarımsk koyuyolar ıçıne
ben 18 yasında evlendım evlendıgım gunden berı endım yaparım tursu trhana
ama becerıklilerın kaderı olmazmıs
benım gıbı bılgısız olmak daha ıyıy mıs
kocakarılar öle dıyo
özge tarhana çok faydalı bıde guneste kurudugu için d vıtamını var
içinde
arkadasım 1 tane meyveyı veya ölculu bır yogurdu yedır bıtırebılbekmı yada daha sonra bıraz fazla ver anların 2 gunde merak etme kolay
nısan bebelerı ek gıba bölumune bakınız
malesef lınk vermeyı bılmıyom
masallah kuzucuga

özge sende aynı benm gıbı yapmıssın yanı kuzeyde herseyı yıyor artık yarasın masallah

kızlar gunaydın heryerım agrıyor tarhana çok yordu benı
komsularla yaptık ama komsunun bırı nerdeyse 30 kılo tarhana yaptı gelınlerıne de verıyormus
zor kalktım yerımden

ıspanak yedırcem bu gun bennuya
eh bıde aze tarhanadan yedırırım
ama bıze ne pişircem hıc aklımda yok

kızlar unutmusum valla
bennuya dun yemegını karıstırırken kucagımdaydı yemege bakıp agzını sapırdattı
bıde eve gellıp emzırıp gıdıyodum ya boynuma sarılıyodu gulucukler atıyodu bana
özluyodu galıba

günaydın ve iyi günler kızlarr...

okullar açılıyo bugün...

yeni ders yılı vatana ,millete, evlatlara, bizlere hayırlı uğurlu olsun :)

Allah hepimizin yavrusuna akıl,fikir,zihin açıklığı versin... amiiinn...

dün geçmişte bişey birikmemiş sanırım pazar günü diyeydi...

ipek kızımıza maşallah.. aşısını olmuş.. kontrolüiyi geçmiş.. kilosu daiyi maşallahh...

bebelerine ek gıda manasında yoğurt,muhallebi ve diğer bilimum bişiyler yapanlara kolay gelsin .. hayırlı olsun diyorum...

meltem.. tarhananızı iyi günlerde , güle güle yiyin...

özge.. kuziye de maşallahh... ay bizde tadıyoruz çoğu şeyden ama bak zeytin hiç vermedim ayooll :)) hem sen neden yoğurt yapamayasın kızz.. canın istememiştir o sıra.. hamarat kadınsın sen.. neler yapıyon da yoğurt mu mayalayamıycan... sulu olması önemli değil.. keçi sütü de şart değil.. hee kociş bana ne diyo ne keçisi.. oğlan 6 aydır içiyo keçi sütü accık da inek sütüyle yoğurt muhallebi yesin :)))) dr.da yok yok normal inek sütüyle yap dedi.. sulu da olsa sorun değil.. ev yapımı ve katkısız olması yeterli dedi.. yaparsın sen... bende tükkanınki var ama... bana özelden ev adresini yaz bacım.. önümüzdeki hafta yapıcam tarhana... yollarım yapınca ne demek.. aşk olsun.. acısız hem... ama hemen lazım dersen evde geçen yılkinden de var ondan da gönderebilirim.. öptüm canımm..

[/B]
koca kız oldu annesi.maşşalah

canım muhallebi yapmak okadar basitki.ben poyrazın yediğine göre 2 kş pirinç ununa 1,5 çay bardağı su koyup muhallebi kıvamına gelinceye dek pişiriom.katı olursa azcık da su koy karıştır tabakta.sonra içine mamasından 3 kş koyuyom ben.afiyetle yedir kuzuna..yoğurtta şöle dene istersen.sütünü kaynat az bekle serçe parmağınla bak dayanabiliosa sıcaklığa parmağın içine 2 kaşık yoğurt ekle az karıştır hiç sallamadan ağzını kapatıp sar 4 saat bekle sonra dolaba koy bi 2 saat daha bekle.işte bukadarrrrrrrr tatlım..ben bu dediğim yoğurtu minik püre kavanozlarına mayalıom.günlük yapıom

bizim bugünkü yoğurtumuzda birazcık cıvık gibiydi ama olsun sonuçta yoğurt bugün yine keçi sütünden yaptım şimdi taze yeni mayalayacağım

cıvık olsun zeynebim içine bisküvü koyarakda yedirebilirsin hafif katılaştırıo çünkü.afiyet olsun prensese

canım bana komşum verdi bi kavanoz keşke fazla olsada göndersem tarhana herkeze..ama malum bitince bidaha nerden nasıl bulurum bilmiom..bence tarhanadan oğlunu mahrum bırakma organik bende gördüm carrefourda burda.böle bi bezin içinde satılıo.baharatsızsa dene derim çok faydalı çünkü..sütlac bende az şekerli yapınca yediriom poyraza..ahh bende öle bi yer bulsam yaylaların bol olduğu yerde yaşıom ama bi keçi sütü bulamadım yaaa

canım ben ek gıda topiğine miktarlarıyla denediklerimi hep yazdım..bebeğin için ilk deneyiminde anlarsın ne kadar yediğini.az öğün olarak başla ama.mesela 1 kş pirinç unu 1 çay bard.su gibi..tarhnayı da aynı şekilde yap dene.her hafta yiyebildiği ölçüde artır..

maşallah kızına canım..yardım için burdayız kolay gelsin

jalem googly kullanma derim.en iisi arı mama eskiden beri var.herklez onu tavsiye edio.çok araştırdım ben hem..

fundacım açık arıolar bunlar..ah bi şey bulsakta karı koca birbirine düşürsek diye..ii oldu hem.eşimde anladı bende ne olduklarını..bundan sonra görecekler kendileri kaybettiler hıhhhhh

ohhhhhhhh sefanız olsun analı kzlı..

sağol tatlım benim..ahh şu kıskançlık.hayatımda kimseyi kıskanmadım.kendi bildiklerim kendi imkanlarım doğrultusunda yaşadım.kıskanç ve yalan söleyen kim olursa hep korkmuşumdur ve buyrun başıma geldi ve ben bunu 1,5 yılda anladım ..düğün yaptık ev kurduk meselesini benimde eşimin yanında söleyemiolar..eşim yalanı uyduruk lafları sevmez çünkü..

refiş tşk ederim yorumna canım.evt eşimde onlarda ayıp etti.nasıl sinirlenip onca laf ettiğime şaşıyorum.ohh ii ki de etmişim bundan sonra ona göre davranırlar belki.diş göstermeden tepene biniolar anam yaaa.evet ben maddi özgürlü olan biriyim bana kocam bile hesap sormaz çünkü baştan kobnuştuk anlaştık.birbirimizden gizlide harcama yapmayız.botrçarımız var paylaşıp ödüoz.kocamı anamı babamı geçtim onlara mı kaldı yani..10 ay tam ödemişim buay nie eksik verip seni konuştaryım ki..hem senden bişimi talep eden oldu bugüne dek.işte akla mantığa uymuyo yaptığı.sebep açıkca ortada kocamla bizi birbimize düşürmek..

herkeze merhaba...hayırlı haftalar diliorum herkeze..gene haberlerle geldim.:))))) c.tesi iş çıkışı eve bi gittim annemle babam kolları sıvamış balık ekşşili yapıolar fırında ahh dedim ne zamandır canım istiyodu bi çorba bi salata yaptım.süleymana da bi tlf hemencik geldi.kapı çaldı bi açtım kociş elinde kocaman bi çiçek demeti a.s. limoniyiz ya hani :)) aldım hoş geldin dedim ama gerek yoktu dedim sana az bile dedi yanağıma bi öpücük doğru lavaboya gitti :kedi: ellerini yıkayıp masaya oturdu yemek boyunca gözümün içine baktı aman hayriye hala küsmü kalcak diye ehehehe annemle babam gidince bu son olsun dedim beni haksız yere kırdığın şimdi seni affediorum ama bi dahakine çiçek değil tarlabile seni kurtaramaz dedim özrü diledi barıştık filan boshayallersmile gece dvd izledik sohbet muhabbet derken.dünde balkonumuzda kahvaltımızı ahste aheste yaptık.oğlumuzla oynadık evi temziledim yemek yaptım filan çat kapı kim geldi bilin bakalım evetttt yüzsüz GÖRÜMCEM almış iki çocuğunu gelmiş.elinde bi poşet güya poyraza bişiler almış buyur ettim ama suratımı da astım..anladı habire konuşmaya çalıştı konuyu hiç açmadı bende açmadım bi çay ikram ettim hep oğlumla ilgilendim mutfakta işlerimi yaptım filan.ölede gitti eşim dedi haberim yoktu pazar pazar nie geldi die.aman dedim yüzsüz yaa neyse akşam üzeride oğluş ve beni kociş yemeğe götürdü..7,30 gibi geldik poyrazı yıkayıp yatırdık 8,30 da eşim fenerin maçını izledi bende pc de vakit geçirdim sonrada uyuduk bizden bukadarrrrrrrr

hayriyeciğim bunlar aynı bizimkilere benziyo heee onlarda öyle yaparlar yaparlar peşimden ayrılmazlar canım rabbim ıslah etsin bunları ne diyim benimde kardeşim var asla karışmam evlense ne haddime düşr yaaa dengesiz ve patavatsız insanlardan nefret ederim heleki ikiyüzlü ve yapmacıksa canım benden uzak olsun valla

slm kızlar valla ne yapacağımı şaşırdım gizoş hep kucak istiyo ve artık ne varsa ağzıyla tadıp yemek istiyo doymuyomu bu kız ya biz ek gıdaya tamamende olsa geçtik sayılır sadece kahvaltı hariç arada yumurtanın sarısını veriyorum her gün 1 küçük kase yoğurdunu 1 adet günlük meyvesini yediriyorum gecedemuhallebisini ama yok bizim kız obirisk gibi 1 saati geçmiyo hemen acıkıyo anne sütü sanırım artık ona çay kahve gibi geliyo :))birde eğer kucağa alınmazsa o nasıl bir ağlamaksa görseniz basıyo yaygarayı hemde kıpkırmızı olana dek:))

özgeciğim canım bende yok ama annemde var evet golan deniliyo canım bazende bağcakda deniliyo:))yok niyetim var yani kayınvalidende biliyomuş işini :))

bu arada bana tarhaa yollamak isteyen bacılarım çok saolaun...ben bu konuda yüzsüz oldum hehhe:))) hayriyecim çok saol tatlım valla düşünmen yeter...
bende ladım marktden aa gende içime sinmedi işte...
kızzz refişşşşş;canım istiyo yoğurt yapmak da hem cıvık oluyo hemde tadı ekşi oluyo kuzey yemiyo sevmiyo...bu arada becerüklü sayılırım kız senin tırnağın olmamam ben :))
hem sen yap tarhnanayı bitti de ben sana yollarım adresimi bacım seve seve....

bak okadar tarhana yaptım yoruldum 30 kilo oldu diyoda meltem hanım bi yolliyim demiyo,anca besleyici yedir diyo nerdenn bulim heee söle:)))

ayy bu arada ben çok yoruldum...ayak tabanlarım ağrıyooo....
sonunda buyuk görümcem destek çıktı ben yollasayım sana kadın dedi gunlüğü 80 lra herseyini yapardı yiğenmden değerlimi sen ula ilgilen bidaha anneni de yorma dedi....
nereden esti bilinmez tabi....
vardır bişi.....
nese çamasırlıkta kuuyan iki sepet çamasır kaldı katlancak falan birde kuzinin odası kaldı...
kuzinin çok kıyafeti var küçülen ben toplayıp veryim dedim annem hemen atıldı sanlki bitanemi yapcan dursun ikinciye sakla falan diye...
bu arada gercekten herseyi acayip küçülmüş ya ne kadan çabuk buyumuş ya...
zaman acayip hızlı akıyor...
bu arada fikri olan varmı sebzeyi kuziye nasıl sevdrebilirm....

kız yoksa bennuyla haberlesıyolarmı bunlar
özge acele yazdım sabah vallaha aklımdaydı 30 kılo komsununkıyle beraber valla yolla bacım adresenı göndermeyen....................... olsun
faceyede koymaya calıscam resımlerını bıber salcası yapan bırı vardıya hos ben o resmı gerı bulamadım ama

sen zaten kaynana ınat alacan kadını aslında ya
özge dagıtma hemen
çok sevdıgın kıyafetlerını sakla kuzının bebegıne
hatıra olur

kızlar balkona salıncak kurduk ben tarhana yaparken zırlamasın dıye bı gunes bı ruzgar bennu hanım hep kucaktaaa

--------------------------------------------------------------------------------

merhaba güzel annişler benım bır sorum olcak bılgısı olan varsa.bebegıme anne sutu dışında bırsey vermedım daha ama ay sonunda 1 gunlugune sehır dısına cıkıcam.halıyle o gun emzıremıycem.sagmaylada sut falan gelmıyor.acaba ogun mama versem olurmu.yanı vucut hemen bunu alınca kabız gıbı veya baska bişey olursa dıye tereddut edıyorum.ama baska caremde yok.aç kalcak yoksa bebegım.sızce ne yapmalıyım....siz olsanız napardınız
:uhm:

kızlar merhaba
bugün oğlumu rota virüsünün 2.dozu için dr a götürdk.
şükür herşeyi iyi kuzumun.ara sıra öksürüğün vardı ama dr herşey iyi dedi.keçi sütü veriyorum dedm peynirinide alcam dedim.dr un çok hoşuna gitti hatta nerde bulabileceğimi falanda söyledi.olur dedi peyniri için haftasonu alcam inş.sebze çorbası ve kahvaltıya başlayabilirsin dedi.pekmez,yumurta sarısı ve peynir yedir dedi.çorba olarakta ilginçtir 3 çeşit sebze ile havuç,kabak ve patates ile başla dedi.ama ben bunları zamanla arttıracağım tabi.yalnız beni çok araştırmacı gördü sanırım ben yinede bana kitap verin dedim ek gıdadan pek anlamıyorum diye verdi.gerçi burda herkes benden daha önce geçti sayılır sizden daha çok yararlanacağım...
birde bazı geceler sütüm olmuyo dedim ne verebilirim dedim GDO suz mamalardan dedim aptamil,bebelac birde ülkerin mamalarınbı önerdi ben aptamil aldım kahvaltısınada eklerim zamanla.........

veeeeeeeeee kilo alımımız azalmış 480 gr almış boy 70 cm.bundan sonra duracak kilo alımı dedi.zaten kilolu dedi.1 yaşındaki bebek kilosu ile 9 aylık bebek boyu var dedi.bende kilo alımı bencede dursun dedim gayet iyi dedim.9920 gr olmuş.aslında 7600 falan olması gerekir dedi...üst sınırdan 1 kilo fazlaymış olsun sağlıklı olsunda tosunum...........hastanede herkes oğlumun kirpiklerine hayran kaldı......opuyorumnanaktan.maşallah oğluşuma
bizden bu kadar...........şimdi mutfak dolaplarını silcem.inat ettim ne zamandr silemedm artık sileyim diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…