biz gezmemizi yaptık temizliği yaptık sayılır kimsecikler uğramamış herkes pazar gezmesinde sanırım sadece yerleri viledalayacağım o kadar çamaşır bulaşık silme süpürme tamam sağolsun eşim evde olmasa hiçbirini yapamam gizoş devamlı kucakta ne yapalım bende anneme dedim sırtıma sarıp öyle iş yapacam dedim eskiden annemler hep öyle iş yaparlarmış ne yapalım artık gizoş oturabiliyoda sarayım gitsin beaaa
slm kızlar
bana bi konuda yardımcı olurmusunuz ek gıdaya geçmiş arkadaşlar miktarı nasıl ayarlıyosunuz yani muhalebi meyve püresi yoğurt tarhana sebze çorbası gibi ek gıdalar sizce hangi miktardaolursa bebeleri doyurur.
ya tarhana zor degıl yapacak adam lazımmaşallah meltem sana ben tarhana yapmayı bilmiyorum keşke bilsem canım bennuda gizoş gibiymiş valla ben yemekleri falan ya eşim gelince ya da uyurkene yapıyorum
özge tarhana çok faydalı bıde guneste kurudugu için d vıtamını varbu arada benim oğlum malesef ev yoğurdu yemiyo ne yapayım bende sütasın babymix yoğurdundan alıyorum elmalı olanı çok seviyor....
tarhanada okadar söledim facedende yazdım kimse bişi demedi...
bende artık marketden aldım organik diyo ama ne kdar guvenilir bilmiyourm....
hiç içime sinmedi bir bakayım belki yedirmem ...yapmayı bilmiyorum vaktimde yok hem....
amanne yapayım kuzi de tarhana yemiyi versin...
kuzişe bugun balık tatdırdım ...
sevdi gibi ama asıl beyendiği sey salatanın suy ekşiyi seviyor annesi gibi....salata suyuna batırılmış ekmeği yiyor versem baya yıycek ama yok oğlum daha küçüksün diyorum....
benim yediğim tum yemeklerin suyundan yıyor...
kendime yaptığım sütlaçtan yedi bayıldı....
ama domates yaramadı kuzişe sanırırm ona bağlı biraz kızarıklık var...
bu arada zeytin de favorisi....
peynirlede aramız iyi...
ben bir yer buldum beylikdüüznde süt ve süt ürünlerini katkısız gunluk yapıyrlar,peynir yoğurt süt manda yoğurdu keçisütü falan...
artık iki gunde bir ordan almayı düşünüyourm.....
arkadasım 1 tane meyveyı veya ölculu bır yogurdu yedır bıtırebılbekmı yada daha sonra bıraz fazla ver anların 2 gunde merak etme kolayslm kızlar
bana bi konuda yardımcı olurmusunuz ek gıdaya geçmiş arkadaşlar miktarı nasıl ayarlıyosunuz yani muhalebi meyve püresi yoğurt tarhana sebze çorbası gibi ek gıdalar sizce hangi miktardaolursa bebeleri doyurur.
nısan bebelerı ek gıba bölumune bakınızslm kızlar eşim kızımın bozduğu yazı karakterlerini bugün düzeltti yok düzeltmeseydi yazılarınızı okuyayım diye şaşı olacaktım neredeyse
dün dr kontrolümüz vardı 7350 gr olmuş kızım dr ek gıdaya 15-20 gün sonra başlayabilirsin dedi meyve suyu-yoğurt-pirinç unu üçlüsüyle başlayacaksın dedi ama nasıl yapılacağı konusunda bişey söylemedi arık sizlerden bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
rota virüsü aşımızın 2. dozunu olduk dün
dr kızımı muayene ederken eşimin sorduğu soruya cevap vereceğim diye sesini yükseltti bu arada kızım dudağını düşürerek ağlamaya başladı dr bir süre kızıma oyuncaklar vererek sakinleştirmeye çalıştı sonra ben kızıma neden TIRSTINNNNN kızımmm diyerek dk gülme krizine soktum :)))))
bence bunu en kolay burda ek besinlerle ilgili topik var orda öğrnirsin canım..
birde her bebeğin iştahı farklıdr,mesela ben bir cay bardağı suya bir tatı kaşığı arı mama ekliyoru ve yarım kase muhallebi kuzeye yetiyor ama tam kase yedirenlrde vardır elbet...
bence sen azar azar deneyerek basla ,bak bakalım naı tepkisi ona öre kendine uygun ölçüyü belirlersin ve hatda artık göz kararı yaparsın...
birde yeni başlamışsan eğer azar azar ver neye alerjisi var neyi daha çok beyenerek yiyor bak....mesela kuzi bir tam armutun püresini bir yemek kaş. yoğurt ile yiyor...
sebze çorbasına ise hala alışamadı....
kızlar unutmusum valla
bennuya dun yemegını karıstırırken kucagımdaydı yemege bakıp agzını sapırdattı
bıde eve gellıp emzırıp gıdıyodum ya boynuma sarılıyodu gulucukler atıyodu bana
özluyodu galıba
kimsecikler yok. dünden beri yoğurt ve muhallebi yapmaya uğraşıyom. huzurunuzda bu güne kadar yoğurt mayalamayı öğren diyen ve benim çemkirdiğim herkeşten özür dilerim... yoğurt normal sütle olurmuştu. muhallebi illa mamadan olcakmış. sonunda tuttu ama normal nişastayla. arı mamayla ve devam sütünü birleştirip ypamadım daha muhallebi. bide aptamil ar var ya tadı kötüymüş, tadını yenebilir kılmak için ne yapılır fikri olan. normal devam sütünü bile ağzına sokmuyo benim bücür... bunun dışında bi şey yok. herifim istanbuldaydı. hazır araba bana kalmışken bol bol gezdim. bu gece dönüyü ama. yorganlar falan havalandırıldı, dolaplar düzeltildi. ev temizlendi. bitti tüm iş...
bizim bugünkü yoğurtumuzda birazcık cıvık gibiydi ama olsun sonuçta yoğurt bugün yine keçi sütünden yaptım şimdi taze yeni mayalayacağım
bu arada benim oğlum malesef ev yoğurdu yemiyo ne yapayım bende sütasın babymix yoğurdundan alıyorum elmalı olanı çok seviyor....
tarhanada okadar söledim facedende yazdım kimse bişi demedi...
bende artık marketden aldım organik diyo ama ne kdar guvenilir bilmiyourm....
hiç içime sinmedi bir bakayım belki yedirmem ...yapmayı bilmiyorum vaktimde yok hem....
amanne yapayım kuzi de tarhana yemiyi versin...
kuzişe bugun balık tatdırdım ...
sevdi gibi ama asıl beyendiği sey salatanın suy ekşiyi seviyor annesi gibi....salata suyuna batırılmış ekmeği yiyor versem baya yıycek ama yok oğlum daha küçüksün diyorum....
benim yediğim tum yemeklerin suyundan yıyor...
kendime yaptığım sütlaçtan yedi bayıldı....
ama domates yaramadı kuzişe sanırırm ona bağlı biraz kızarıklık var...
bu arada zeytin de favorisi....
peynirlede aramız iyi...
ben bir yer buldum beylikdüüznde süt ve süt ürünlerini katkısız gunluk yapıyrlar,peynir yoğurt süt manda yoğurdu keçisütü falan...
artık iki gunde bir ordan almayı düşünüyourm.....
slm kızlar
slm kızlar eşim kızımın bozduğu yazı karakterlerini bugün düzeltti yok düzeltmeseydi yazılarınızı okuyayım diye şaşı olacaktım neredeyse
dün dr kontrolümüz vardı 7350 gr olmuş kızım dr ek gıdaya 15-20 gün sonra başlayabilirsin dedi meyve suyu-yoğurt-pirinç unu üçlüsüyle başlayacaksın dedi ama nasıl yapılacağı konusunda bişey söylemedi arık sizlerden bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
rota virüsü aşımızın 2. dozunu olduk dün
dr kızımı muayene ederken eşimin sorduğu soruya cevap vereceğim diye sesini yükseltti bu arada kızım dudağını düşürerek ağlamaya başladı dr bir süre kızıma oyuncaklar vererek sakinleştirmeye çalıştı sonra ben kızıma neden TIRSTINNNNN kızımmm diyerek dk gülme krizine soktum :)))))
kızlar az önce muhallebi yaptım oğluma googly nin sütlü muzlu pirinç unundan ama kıvamı koyu oldu sanırım oğlum o kadar korkuttu ki beni boğazında kalmış gibiydi. sonrasında sulandırdım içine de bisküvi koyunca afiyetle yedi bir ölçekte mamasından ekledim
bu arada biz mama da 2 numaraya geçtik
ya canım bu kaynanaların hepsi aynı yalan söylemek kolaylarına geliyor sanırım kötüleyecekler ya.neden böyle yaptığını pek anlamadım düya hali parayı eksikte verebilirsin katsın üerine canım.nolcak.gerçi 1 kutu mama parasının adını yapan kadın 40 tl yi hayli hayli ister.valla utansın kaynanan kendinden ne tuhaf insanlar var yarabbim.görümcende evlere şenlik canım.pis te olabilir belki tozlanabilir falan........ne laf ediyosa ağzını açacağına elini çalıştırsaymış yıkasaymış çok üzüldüyse tövbe tövbeeeeeeeeee.
bak bizimkilerde de şöyle bi yalancılık var görünüşte iyiler zeynepte bilir .yalnız hatalarını söyleyince yok ben öyle yapmadm falan derler.....halbuki eşimde bilir ne yaptıklarını ama ailesini korur.o açıdan şanslısınız yinede ya.keşke benim eşimde azcık beni korusa.bana onlar olmadığında sen haklısın der ama onlar bi laf ettiğinde haklıda olsam beni savunmaz sinir eder beni....düşün 2-3 ayda bir yanıma gelen insanlar tüp bebek tedavisi sırasında şimdi her hafta geliyolar ve ben bu iki yüzlülüğe sinir oluyorum.benim yerimde başkası olsa asla bakmaz yüzlerine hep annem için affettim ama bundan sonra en ufak bi surumda tamamen keseceğim ilişkimi...........kararlıyım.......
meltem bizede uğra ama dövülecek 2 kişi var bizde kayınpederle kaynanaalsanaalsanasmilekaydirigubbakcemile3
biz gezmemizi yaptık temizliği yaptık sayılır kimsecikler uğramamış herkes pazar gezmesinde sanırım sadece yerleri viledalayacağım o kadar çamaşır bulaşık silme süpürme tamam sağolsun eşim evde olmasa hiçbirini yapamam gizoş devamlı kucakta ne yapalım bende anneme dedim sırtıma sarıp öyle iş yapacam dedim eskiden annemler hep öyle iş yaparlarmış ne yapalım artık gizoş oturabiliyoda sarayım gitsin beaaa
meltemcim gel diycem ama benimkiler pek bi çirkeftir haberin olsun :)
ne demek hayatım hep yanındayım biliyorsun
işte çekemedikleride bu zaten eşlerimizle aramızın iyi olması ve herşeyi paylaşabilmemiz
kendileri mutsuz olunca karşılarındakide mutsuz olsun istiyorlar en azından benimkiler öyle.
inşallah eşinde bundan sonra bir daha dolduruşa falan gelmez .
amann tatlımm hele o masraf kısmı öldürüyor beni evimizde tek iğneleri yok ama yok ev düzdük yok düğün yaptık der dururlar milletin yanında. eşimde sıkıysa benim yanımda söylesinler diyor. evlendik evleneli yeni bitti düğün borcumuz
amannn boşver şekerimm inan kendimizi üzdüğümüze değmiyor
[/B]
koca kız oldu annesi.maşşalah
evet ya nasılda buyuyuverdıler
[COLOR="
[COLOR="magenta"]fundacım açık arıolar bunlar..ah bi şey bulsakta karı koca birbirine düşürsek diye..ii oldu hem.eşimde anladı bende ne olduklarını..bundan sonra görecekler kendileri kaybettiler hıhhhhh[/COLOR]
araba yada telefon modelı gıbıler yuzsuz kaynana ve görumceler
herbırısı aynı modeller aynı huydalar yanı
ohhhhhhhh sefanız olsun analı kzlı..
sağol tatlım benim..ahh şu kıskançlık.hayatımda kimseyi kıskanmadım.kendi bildiklerim kendi imkanlarım doğrultusunda yaşadım.kıskanç ve yalan söleyen kim olursa hep korkmuşumdur ve buyrun başıma geldi ve ben bunu 1,5 yılda anladım ..düğün yaptık ev kurduk meselesini benimde eşimin yanında söleyemiolar..eşim yalanı uyduruk lafları sevmez çünkü..
refiş tşk ederim yorumna canım.evt eşimde onlarda ayıp etti.nasıl sinirlenip onca laf ettiğime şaşıyorum.ohh ii ki de etmişim bundan sonra ona göre davranırlar belki.diş göstermeden tepene biniolar anam yaaa.evet ben maddi özgürlü olan biriyim bana kocam bile hesap sormaz çünkü baştan kobnuştuk anlaştık.birbirimizden gizlide harcama yapmayız.botrçarımız var paylaşıp ödüoz.kocamı anamı babamı geçtim onlara mı kaldı yani..10 ay tam ödemişim buay nie eksik verip seni konuştaryım ki..hem senden bişimi talep eden oldu bugüne dek.işte akla mantığa uymuyo yaptığı.sebep açıkca ortada kocamla bizi birbimize düşürmek..
herkeze merhaba...hayırlı haftalar diliorum herkeze..gene haberlerle geldim.:))))) c.tesi iş çıkışı eve bi gittim annemle babam kolları sıvamış balık ekşşili yapıolar fırında ahh dedim ne zamandır canım istiyodu bi çorba bi salata yaptım.süleymana da bi tlf hemencik geldi.kapı çaldı bi açtım kociş elinde kocaman bi çiçek demeti a.s. limoniyiz ya hani :)) aldım hoş geldin dedim ama gerek yoktu dedimsana az bile dedi yanağıma bi öpücük doğru lavaboya gitti :kedi: ellerini yıkayıp masaya oturdu yemek boyunca gözümün içine baktı aman hayriye hala küsmü kalcak diye ehehehe annemle babam gidince bu son olsun dedim beni haksız yere kırdığın şimdi seni affediorum ama bi dahakine çiçek değil tarlabile seni kurtaramaz dedim özrü diledi barıştık filan boshayallersmile gece dvd izledik sohbet muhabbet derken.dünde balkonumuzda kahvaltımızı ahste aheste yaptık.oğlumuzla oynadık evi temziledim yemek yaptım filan çat kapı kim geldi bilin bakalım evetttt yüzsüz GÖRÜMCEM almış iki çocuğunu gelmiş.elinde bi poşet güya poyraza bişiler almış buyur ettim ama suratımı da astım..anladı habire konuşmaya çalıştı konuyu hiç açmadı bende açmadım bi çay ikram ettim hep oğlumla ilgilendim mutfakta işlerimi yaptım filan.ölede gitti eşim dedi haberim yoktu pazar pazar nie geldi die.aman dedim yüzsüz yaa neyse akşam üzeride oğluş ve beni kociş yemeğe götürdü..7,30 gibi geldik poyrazı yıkayıp yatırdık 8,30 da eşim fenerin maçını izledi bende pc de vakit geçirdim sonrada uyuduk bizden bukadarrrrrrrr
kız yoksa bennuyla haberlesıyolarmı bunlarslm kızlar valla ne yapacağımı şaşırdım gizoş hep kucak istiyo ve artık ne varsa ağzıyla tadıp yemek istiyo doymuyomu bu kız ya biz ek gıdaya tamamende olsa geçtik sayılır sadece kahvaltı hariç arada yumurtanın sarısını veriyorum her gün 1 küçük kase yoğurdunu 1 adet günlük meyvesini yediriyorum gecedemuhallebisini ama yok bizim kız obirisk gibi 1 saati geçmiyo hemen acıkıyo anne sütü sanırım artık ona çay kahve gibi geliyo :))birde eğer kucağa alınmazsa o nasıl bir ağlamaksa görseniz basıyo yaygarayı hemde kıpkırmızı olana dek:))
özge acele yazdım sabah vallaha aklımdaydı 30 kılo komsununkıyle beraber valla yolla bacım adresenı göndermeyen....................... olsunbu arada bana tarhaa yollamak isteyen bacılarım çok saolaun...ben bu konuda yüzsüz oldum hehhe:))) hayriyecim çok saol tatlım valla düşünmen yeter...
bende ladım marktden aa gende içime sinmedi işte...
kızzz refişşşşş;canım istiyo yoğurt yapmak da hem cıvık oluyo hemde tadı ekşi oluyo kuzey yemiyo sevmiyo...bu arada becerüklü sayılırım kız senin tırnağın olmamam ben :))
hem sen yap tarhnanayı bitti de ben sana yollarım adresimi bacım seve seve....
bak okadar tarhana yaptım yoruldum 30 kilo oldu diyoda meltem hanım bi yolliyim demiyo,anca besleyici yedir diyo nerdenn bulim heee söle:)))
ayy bu arada ben çok yoruldum...ayak tabanlarım ağrıyooo....
sonunda buyuk görümcem destek çıktı ben yollasayım sana kadın dedi gunlüğü 80 lra herseyini yapardı yiğenmden değerlimi sen ula ilgilen bidaha anneni de yorma dedi....
nereden esti bilinmez tabi....
vardır bişi.....
nese çamasırlıkta kuuyan iki sepet çamasır kaldı katlancak falan birde kuzinin odası kaldı...
kuzinin çok kıyafeti var küçülen ben toplayıp veryim dedim annem hemen atıldı sanlki bitanemi yapcan dursun ikinciye sakla falan diye...
bu arada gercekten herseyi acayip küçülmüş ya ne kadan çabuk buyumuş ya...
zaman acayip hızlı akıyor...
bu arada fikri olan varmı sebzeyi kuziye nasıl sevdrebilirm....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?