2010 Nisan Anneleri

15 gün sonra bende başlıcam bakalım yoğurt mayalamaya Allah tan mayaladıklarım güzel tutuyorda onla ilgili bir sorunum yok sadece kızım için küçücük bir kavanoza yoğurt mayalamak heyecanlandırıyor inşallah seve seve yer
bir kere mayalayıpta tutmadı diye üzülmeyin tekrar tekrar deneyin inşallah eliniz alışınca başaracaksınız

maşallah meltem sana ben tarhana yapmayı bilmiyorum keşke bilsem canım bennuda gizoş gibiymiş valla ben yemekleri falan ya eşim gelince ya da uyurkene yapıyorum

geçen sene annemle beraber yapmıştık o güneşin alnında kavanoza koymuştum tam kurumamış sanırım kelebeklendi attım bende geçen gün bim den aldım ama kızıma yapıp yapmamakta kararsızım
benim kızım gündüz pek fazla uyumuyor bende öyle hafif yemekler yapabiliyorum
haftasonu eşim evde olunca birkaç çeşit yapıp hafta başı öyle idare ediyoruz

bizim bugünkü yoğurtumuzda birazcık cıvık gibiydi ama olsun sonuçta yoğurt bugün yine keçi sütünden yaptım şimdi taze yeni mayalayacağım

cıvık olması önemli değil verebilirsin kuzuna afiyet olsun

bırak yerede gözünün önünde ne kadar kıyameti koparıyor görsün kayınvalidem geçenlerde bana dedi bırak şu çocuğu devamlı kucağında durmuyo yerde diyom bırak diyo bırakıverdim bende kız ağlamaya başladı almadım bir süre kendiside alamadı tabi mors olduğu için sonra aldım kucağıma kesti sesi kızım sanki yalan söylüyorum dedim bende kendi kendime onun duyabileceği şekilde o oldu bi daha diyemedi
kanguru varsa onada koyabilirsin

hazır yoğurtlarda katkı maddesi yokmu cnm ben düşünmüyorum hiç vermeyi bir kez beğenmedi diye vermemezlik yapma mesela hazır yoğurt ver bir kaşık arkasından senin yaptığını öyle öyle alışsın inşallah

bunu kendinde ayarlayabilirsin cnm bebeğinin yemesiede bağlı tabi bugün 1 çay bardağı yaparsın mamayı mesela hepsini bitirip yine isterse sonraki gün daha fazla yaparsın

maşallah kuziye sebzelerede alışır inşallah

afiyetle yersiniz inşallah on parmağında on marifet maşallah

bazen ipekte yapıyo onu ve gözümün taaaa içine bakıyo bende yalattırıyorum accık bi yeri şişmesin kuzumun

yeni ders yılı hayırlı uğurlu olsun Allah zihin açıklığı versin inşallah

maşallah göktuğa Allah nazarlardan korusun dalyan gibi delikanlı olacak inşallah annesi
sana kolay gelsin anca bu saatlerde yapabiliyoruz valla bazı şeyleri ne yapalım sağlık olsunda yaparız

ben olsam devam sutu alırdım ama bebegın bıbero alıyomu daha zor olur yoksa devam sutuyle muhallebı fılan yap kasıkla yedırsın bakan kısı
masalllah göktuga hep kılo malsınlar dıye beklıyoduk artık obez olmasınlar dıye kılo almamalarına sevınecez
masallah kırpıklerınede

günaydın kızlarr... geçmişe bakmaya hiç vaktim yok.. sabah kalk kahvaltı hazırla kocişi gönder.. şimdi de eda hanımı uyandırıcam.. o kahvaltı yapıp okula götürülücek.. bugün sınıfımız ve öğretmenimiz belli olucak.. yeni okul ya tekrar sişl baştan.. hayırlısı olur inşallah.. ayy bide dün çok güldüm ve garipsedim.. eskiyani geçen yıl gittiğimiz okulumuzda sadece 2-a kalmış.. yani 2 lerde 1sınıflık öğrenci.. demekki bizim mahalle dolduruyomuş o okulu.. kayıt için milyarlar isteyen müdür afiş asmış sokağı tutan tutmayan isteyen herkes her sınıfa kayıt edilicek diye :))))))))))))) hayırlısı olur inş..

bu arada gördüm yazmadan geçimiyim..
göktuğa.. koca b, maşallaahh.. aynı gidiyoduk biz 8.800 e düştük neyse sağlıklı olsunlar da.. el,kol ve bel ağrısından çok zararı yok bize onların kilolu olmasının :)) maşallahhh maşallahhh...

şimdilik iyi günler.. okul dönüşü vaktim olursa bakıcam ve cvplıcam geçmişşi..

slm kızlar nasılsınız bizde şükürler olsun iyi sayılırız dün 1 saatliğine eşimle kayınvalidemlere gittik kayınpederim ne yaptı biliyomusunuz ayran içiyordu tuttu aynı bardaktan ve bana sormadan gizoşun ağzına ayran veriyo nasıl çıldırdım anlatamm ayy ne yapıyosunuz dedim aldım kucağından çok sinir oldum yaaa geçmişe bakamıyorum gizoş kucağımda sadece göktuşuma kocaman bir maşallah rabbim nazarlardan saklasın

hee bu arada meltemciğim bennu çok tatlı maşalklah nasılda yiyor öyle rabbim nazarlardan saklasın

çıldırmamak elde degıl
tuh sen vermesen bebeölcek ayransızlıktan
töbe töbe
bıktım hergun ayrı bı kayın peder kaynana ve görumce davasından

sorma meltem ya bunlar hep bir insanı zıvanadan çıkartıyo dedikleri biz kaç çocuk büyüttük üstüne birde kollarından tutup kaldırmaya çalışıyolar kızımı yaa eşimede dedim bak uyar diye onlar belki 4 çocuk büyüttü ama nasıl öyle böyle ben izin vermiyorum bu benim çocuğum karışınca çok sinir oluyorum ağızlarda biz kaç çocuk büyüttük başka bişey yok

evet haklısın
ama annamazlarkı
bende kollarından tutup kaldırıyorum ama benım cocugum ıstersen 10 tane buyut benı ılgılendırmez
kızımı uyuttum
ulasık yıkıyodum tencere elımden dustu uyandı
okadar seste uysun dıye ugrasıyom alısamadı cıta uyanıyo
demekkı yapı meselesı ananesıne cekm ş

maşallah göktuğa Allah nazarlardan korusun dalyan gibi delikanlı olacak inşallah annesi
sana kolay gelsin anca bu saatlerde yapabiliyoruz valla bazı şeyleri ne yapalım sağlık olsunda yaparız

HEY allahım yaaa her giidşte ayrı bi olay..ne anlayışsız insalar yahuu.gözün üstünde olsun zeynepcim ozaman

maşallah göktuş paşama..mmmm paşa yeni tatlar tadacak demekki şimdiden afiyet olsun..sen başla merak ettiğin şeylerde biz burdayız tatlım..

Kızlar bennunun vıdeo sunu ekledım bakmak ıstersenız
facebook ta

ayy ben görmedim birazdan bakayım ozaman..

filiz (bebeğimiz) canım rica ederim ne demek her zaman herşey sorabilirsin yardımcı olmaktan mutluluk duyarım..

sabah 10 da girdim kk ya ama tam alıntı yapıyorken bi yoğunluk çöktükü..anca şimdi fırsat bulabildim..herkez ii imiş maşallah.yarın annemin önemli bi işi var poyrazı kaynanama bırakmak zorunda kalıcam ((( şimdiden üzülmeye başladım hemde limoniydim onlarla..ayrıca bakmasını beğenmiorum daa.offf ne zor yaaa :gitme:

ek gıda topiğine dün akşam denediğim güzel bi tarif paylaştım bilginize...haa buarada denemeden paylaşmıorum zaten..öle tavsiye ediyorum..

Herkeze merhaba sürekli linkleri okuyordum ama üye olmak bugüne kısmetmiş... Benim bebeğim haftada bir kere kakasını yapıyor.. doktoru sıkıntı yok diyor ama benim içim hiç rahat değil kabız değil ama bu kadarr aralıklı olması bağırsak problemi olabilirmi diye düşünüyorum benimle aynı sıkıntıyı paylaşan arkadaşlar varsa onların tecrübelerinden yararlanmayı çok isterim.. şimdiden teşekkürler

sağol canım arkadaşım benim...senin bilgilerinden bolca yararlancam bu süreçte baya rahatsız etcem yani seni.mesela kahvaltıyı ilk nasıl başladın veya başladın mı birde ilk sebze olarak neleri verdin?ne yaptın?şimdiden teşekkürler:asigim:a.s.

Canım, kızmakta çok haklısın ya minicik bebeğe kendi ağzınla dokunduğun şeyden birşey vermek. Biz onların kaşığını tabağını herkesden ayırıyoruz henüz. Ağız birde çok mikrop barındırırmış.
Canım bende oğlumu kollarından tutup arasıra kaldırıyoruz artık. Son bir haftadır doktorumuz yaptı ayakların basmasına bakmak için. Bazen koltuk altlarından tutup ayaklarını bastırrıyorum bazende ellerinden tutup kaldırıyorum.

Canım, bebişine şu bebek sütlerinden bırak o zaman. Henüz ek gıda almıyorsa alamaz zaten. Biberonu bir dene alacak mı? Almazsa artık kaşıkla. Veren kişiye çok zor olur ama çaresizsen yapacak yok. Canım kabız filan olmaz sanmam devam sütleriyle. Bende vermedim oğluma hiç ama. Ek gıdalar bildiğim kadarıyla kabız yapabiliyor. Bu arada vereceğin sütü önceden dene tabi.
Birde canım ben bebişimi işe gidince süt sagıp bırakıyorum. Aslında sağabilirsinde. En azından olduğu kadar.

Maşallah canım göktuğa. Ay ne tatlıdır o tombiş yanaklar ve uzun uzun kiprikler. Bizde 9 kiloyu çoktan geçmeliydik ama son bir aydır sayıyoruz yerimizde.Gerçekten kilo alımları duruyor canım.

Canım kızının yeni eğitim dönemi hayırlı olsun. Bende aylardan sonra derse girdim. Sesim filan yoruldu.
Canım ben ek gıdada çok zorlandım. Benim oğluş inatla almıyor. Muhallebiden bir kaşık bile yemedi. Sebze çorbası aynen. Vallahi kilo alımı iyice azalacak diye korkuyorum. Çok mu bekledim diye korkuyorum.

Canım gerçekten çok az kaka yapıyormuş. Bizimde kakamız eskisi gibi değil ama haftayıda bulmuyor. Zeytinyağı filan verdin mi? Birde sanırım bebekten bebeğede kaka durumu değişiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…