kimsecikler yok. dünden beri yoğurt ve muhallebi yapmaya uğraşıyom. huzurunuzda bu güne kadar yoğurt mayalamayı öğren diyen ve benim çemkirdiğim herkeşten özür dilerim... yoğurt normal sütle olurmuştu. muhallebi illa mamadan olcakmış. sonunda tuttu ama normal nişastayla. arı mamayla ve devam sütünü birleştirip ypamadım daha muhallebi. bide aptamil ar var ya tadı kötüymüş, tadını yenebilir kılmak için ne yapılır fikri olan. normal devam sütünü bile ağzına sokmuyo benim bücür... bunun dışında bi şey yok. herifim istanbuldaydı. hazır araba bana kalmışken bol bol gezdim. bu gece dönüyü ama. yorganlar falan havalandırıldı, dolaplar düzeltildi. ev temizlendi. bitti tüm iş...
maşallah meltem sana ben tarhana yapmayı bilmiyorum keşke bilsem canım bennuda gizoş gibiymiş valla ben yemekleri falan ya eşim gelince ya da uyurkene yapıyorum
bizim bugünkü yoğurtumuzda birazcık cıvık gibiydi ama olsun sonuçta yoğurt bugün yine keçi sütünden yaptım şimdi taze yeni mayalayacağım
yyyyaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sen yapma bari zeynep ya deme şöle....
kaynanamın lafı bu:)))
valla telif hakkı ister sonra ben diyim de....
ya banada öle dedi biliyonmu senin dedi iş yapasın yok ,içnden gelse sırtına sararda iş görürsün dedi,ama dedim kuzein durmadığını sizde biliyorsunuz ,ben bahane ediyormuşum bırakacakmışım yere o dururmuş....
o sırtına cocuk sarıp tarlaya işe gidermiş,eve gelir iş yaparmış bi emzirmek için alırmış kucağına sadece....
ya valla boğcam ben artık bu kayganayı....
sen bilirsin karadenizde golan deriz bebeği sırta bağlamak için yunden örülmüş kuşklar vardır ,benim sandıkta duruyo ben bi deniyim yarın:)))))))))))
bu arada benim oğlum malesef ev yoğurdu yemiyo ne yapayım bende sütasın babymix yoğurdundan alıyorum elmalı olanı çok seviyor....
tarhanada okadar söledim facedende yazdım kimse bişi demedi...
bende artık marketden aldım organik diyo ama ne kdar guvenilir bilmiyourm....
hiç içime sinmedi bir bakayım belki yedirmem ...yapmayı bilmiyorum vaktimde yok hem....
amanne yapayım kuzi de tarhana yemiyi versin...
kuzişe bugun balık tatdırdım ...
sevdi gibi ama asıl beyendiği sey salatanın suy ekşiyi seviyor annesi gibi....salata suyuna batırılmış ekmeği yiyor versem baya yıycek ama yok oğlum daha küçüksün diyorum....
benim yediğim tum yemeklerin suyundan yıyor...
kendime yaptığım sütlaçtan yedi bayıldı....
ama domates yaramadı kuzişe sanırırm ona bağlı biraz kızarıklık var...
bu arada zeytin de favorisi....
peynirlede aramız iyi...
ben bir yer buldum beylikdüüznde süt ve süt ürünlerini katkısız gunluk yapıyrlar,peynir yoğurt süt manda yoğurdu keçisütü falan...
artık iki gunde bir ordan almayı düşünüyourm.....
slm kızlar
bana bi konuda yardımcı olurmusunuz ek gıdaya geçmiş arkadaşlar miktarı nasıl ayarlıyosunuz yani muhalebi meyve püresi yoğurt tarhana sebze çorbası gibi ek gıdalar sizce hangi miktardaolursa bebeleri doyurur.
bence bunu en kolay burda ek besinlerle ilgili topik var orda öğrnirsin canım..
birde her bebeğin iştahı farklıdr,mesela ben bir cay bardağı suya bir tatı kaşığı arı mama ekliyoru ve yarım kase muhallebi kuzeye yetiyor ama tam kase yedirenlrde vardır elbet...
bence sen azar azar deneyerek basla ,bak bakalım naı tepkisi ona öre kendine uygun ölçüyü belirlersin ve hatda artık göz kararı yaparsın...
birde yeni başlamışsan eğer azar azar ver neye alerjisi var neyi daha çok beyenerek yiyor bak....mesela kuzi bir tam armutun püresini bir yemek kaş. yoğurt ile yiyor...
sebze çorbasına ise hala alışamadı....
ya tarhana zor degıl yapacak adam lazım
dometes
yogurt
bıber kırmızı ve yesıl
kurusogan
nane maydonoz
un
bıdee ıstege baglı mercımek nohut sarımsk koyuyolar ıçıne
ben 18 yasında evlendım evlendıgım gunden berı endım yaparım tursu trhana
ama becerıklilerın kaderı olmazmıs
benım gıbı bılgısız olmak daha ıyıy mıs
kocakarılar öle dıyo
özge tarhana çok faydalı bıde guneste kurudugu için d vıtamını var
içinde
arkadasım 1 tane meyveyı veya ölculu bır yogurdu yedır bıtırebılbekmı yada daha sonra bıraz fazla ver anların 2 gunde merak etme kolay
nısan bebelerı ek gıba bölumune bakınız
malesef lınk vermeyı bılmıyom
masallah kuzucuga
özge sende aynı benm gıbı yapmıssın yanı kuzeyde herseyı yıyor artık yarasın masallah
kızlar gunaydın heryerım agrıyor tarhana çok yordu benı
komsularla yaptık ama komsunun bırı nerdeyse 30 kılo tarhana yaptı gelınlerıne de verıyormus
zor kalktım yerımden
ıspanak yedırcem bu gun bennuya
eh bıde aze tarhanadan yedırırım
ama bıze ne pişircem hıc aklımda yok
kızlar unutmusum valla
bennuya dun yemegını karıstırırken kucagımdaydı yemege bakıp agzını sapırdattı
bıde eve gellıp emzırıp gıdıyodum ya boynuma sarılıyodu gulucukler atıyodu bana
özluyodu galıba
günaydın ve iyi günler kızlarr...
okullar açılıyo bugün...
yeni ders yılı vatana ,millete, evlatlara, bizlere hayırlı uğurlu olsun :)
Allah hepimizin yavrusuna akıl,fikir,zihin açıklığı versin... amiiinn...
dün geçmişte bişey birikmemiş sanırım pazar günü diyeydi...
ipek kızımıza maşallah.. aşısını olmuş.. kontrolüiyi geçmiş.. kilosu daiyi maşallahh...
bebelerine ek gıda manasında yoğurt,muhallebi ve diğer bilimum bişiyler yapanlara kolay gelsin .. hayırlı olsun diyorum...
çok teşekkürler teyzesi bütün bebişlerimize maşallah
[/B]
koca kız oldu annesi.maşşalah
canım ben ek gıda topiğine miktarlarıyla denediklerimi hep yazdım..bebeğin için ilk deneyiminde anlarsın ne kadar yediğini.az öğün olarak başla ama.mesela 1 kş pirinç unu 1 çay bard.su gibi..tarhnayı da aynı şekilde yap dene.her hafta yiyebildiği ölçüde artır..
maşallah kızına canım..yardım için burdayız kolay gelsin
elleriniz dert görmesin çok yardımcı olacak bizlere Allah razı olsun
çok sağol
fundacım açık arıolar bunlar..ah bi şey bulsakta karı koca birbirine düşürsek diye..ii oldu hem.eşimde anladı bende ne olduklarını..bundan sonra görecekler kendileri kaybettiler hıhhhhh
mutlu olunca batıyo çünkü çekemiyolar ama iyi olmuş bulaşmazlar bir daha
sağol tatlım benim..ahh şu kıskançlık.hayatımda kimseyi kıskanmadım.kendi bildiklerim kendi imkanlarım doğrultusunda yaşadım.kıskanç ve yalan söleyen kim olursa hep korkmuşumdur ve buyrun başıma geldi ve ben bunu 1,5 yılda anladım ..düğün yaptık ev kurduk meselesini benimde eşimin yanında söleyemiolar..eşim yalanı uyduruk lafları sevmez çünkü..
aynen bizimkilerde habire düğünleri yaptık deyip duruyorlar halbuki abisine a dan z ye düğün yapıldı bütün masrafları kayınvalidem ve kayınpederim ödedi
bizim düğünümüzde ise kimse çıkarıp 5 kuruş para vermedi düğün salonuna kadar eşim verdi takılarım dahil ev aldık yine aynı kimse yardım etmedi
o kadar bebek için hastane hastane dolaştım bir kerede paranız varmı diye sormadılar Allah razı olsun kendi ailem hem maddi hem manevi yanımdaydı herzaman
şimdi bebek oldu önceden nasıl gidiyorsam evlerine öyle gidiyorum 1 haftada veya 15 günde bir her gidişimdede laf sokulur kızı sevdirmeye getirmiyosun diye kıymetli olduk yani ama bir kere daha desinler dicem evime sizde gelebilirsiniz korkmayın sizden bişey istemem bişey almayın gelirken eltime gittiğiniz gibi eli kolu dolu gelmeyin dicem az kaldı hep eltime öyle gittiler yok bezler yok mamalar oyuncaklar benimki üvey torun herhal :))))
kızlar merhaba
bugün oğlumu rota virüsünün 2.dozu için dr a götürdk.
şükür herşeyi iyi kuzumun.ara sıra öksürüğün vardı ama dr herşey iyi dedi.keçi sütü veriyorum dedm peynirinide alcam dedim.dr un çok hoşuna gitti hatta nerde bulabileceğimi falanda söyledi.olur dedi peyniri için haftasonu alcam inş.sebze çorbası ve kahvaltıya başlayabilirsin dedi.pekmez,yumurta sarısı ve peynir yedir dedi.çorba olarakta ilginçtir 3 çeşit sebze ile havuç,kabak ve patates ile başla dedi.ama ben bunları zamanla arttıracağım tabi.yalnız beni çok araştırmacı gördü sanırım ben yinede bana kitap verin dedim ek gıdadan pek anlamıyorum diye verdi.gerçi burda herkes benden daha önce geçti sayılır sizden daha çok yararlanacağım...
birde bazı geceler sütüm olmuyo dedim ne verebilirim dedim GDO suz mamalardan dedim aptamil,bebelac birde ülkerin mamalarınbı önerdi ben aptamil aldım kahvaltısınada eklerim zamanla.........
veeeeeeeeee kilo alımımız azalmış 480 gr almış boy 70 cm.bundan sonra duracak kilo alımı dedi.zaten kilolu dedi.1 yaşındaki bebek kilosu ile 9 aylık bebek boyu var dedi.bende kilo alımı bencede dursun dedim gayet iyi dedim.9920 gr olmuş.aslında 7600 falan olması gerekir dedi...üst sınırdan 1 kilo fazlaymış olsun sağlıklı olsunda tosunum...........hastanede herkes oğlumun kirpiklerine hayran kaldı......opuyorumnanaktan.maşallah oğluşuma
bizden bu kadar...........şimdi mutfak dolaplarını silcem.inat ettim ne zamandr silemedm artık sileyim diyorum.
ben olsam devam sutu alırdım ama bebegın bıbero alıyomu daha zor olur yoksa devam sutuyle muhallebı fılan yap kasıkla yedırsın bakan kısı--------------------------------------------------------------------------------
merhaba güzel annişler benım bır sorum olcak bılgısı olan varsa.bebegıme anne sutu dışında bırsey vermedım daha ama ay sonunda 1 gunlugune sehır dısına cıkıcam.halıyle o gun emzıremıycem.sagmaylada sut falan gelmıyor.acaba ogun mama versem olurmu.yanı vucut hemen bunu alınca kabız gıbı veya baska bişey olursa dıye tereddut edıyorum.ama baska caremde yok.aç kalcak yoksa bebegım.sızce ne yapmalıyım....siz olsanız napardınız
:uhm:
masalllah göktuga hep kılo malsınlar dıye beklıyoduk artık obez olmasınlar dıye kılo almamalarına sevınecezkızlar merhaba
şükür herşeyi iyi kuzumun.ara sıra öksürüğün vardı ama dr herşey iyi dedi.keçi sütü veriyorum dedm peynirinide alcam dedim.dr un çok hoşuna gitti hatta nerde bulabileceğimi falanda söyledi.olur dedi peyniri için haftasonu alcam inş.sebze çorbası ve kahvaltıya başlayabilirsin dedi.pekmez,yumurta sarısı ve peynir yedir dedi.çorba olarakta ilginçtir 3 çeşit sebze ile havuç,kabak ve patates ile başla dedi.ama ben bunları zamanla arttıracağım tabi.yalnız beni çok araştırmacı gördü sanırım ben yinede bana kitap verin dedim ek gıdadan pek anlamıyorum diye verdi.gerçi burda herkes benden daha önce geçti sayılır sizden daha çok yararlanacağım...
birde bazı geceler sütüm olmuyo dedim ne verebilirim dedim GDO suz mamalardan dedim aptamil,bebelac birde ülkerin mamalarınbı önerdi ben aptamil aldım kahvaltısınada eklerim zamanla.........
veeeeeeeeee kilo alımımız azalmış 480 gr almış boy 70 cm.bundan sonra duracak kilo alımı dedi.zaten kilolu dedi.1 yaşındaki bebek kilosu ile 9 aylık bebek boyu var dedi.bende kilo alımı bencede dursun dedim gayet iyi dedim.9920 gr olmuş.aslında 7600 falan olması gerekir dedi...üst sınırdan 1 kilo fazlaymış olsun sağlıklı olsunda tosunum...........hastanede herkes oğlumun kirpiklerine hayran kaldı......opuyorumnanaktan.maşallah oğluşuma
bizden bu kadar...........şimdi mutfak dolaplarını silcem.inat ettim ne zamandr silemedm artık sileyim diyorum.
15 gün sonra bende başlıcam bakalım yoğurt mayalamaya Allah tan mayaladıklarım güzel tutuyorda onla ilgili bir sorunum yok sadece kızım için küçücük bir kavanoza yoğurt mayalamak heyecanlandırıyor inşallah seve seve yer
bir kere mayalayıpta tutmadı diye üzülmeyin tekrar tekrar deneyin inşallah eliniz alışınca başaracaksınız
mayaladıkların guzel tutmayada bılır tas gıbı olmasına gerek yokmus
ev yogurdu olması yeterlıymıs
dr öle demıstı bana
geçen sene annemle beraber yapmıştık o güneşin alnında kavanoza koymuştum tam kurumamış sanırım kelebeklendi attım bende geçen gün bim den aldım ama kızıma yapıp yapmamakta kararsızım
benim kızım gündüz pek fazla uyumuyor bende öyle hafif yemekler yapabiliyorum
haftasonu eşim evde olunca birkaç çeşit yapıp hafta başı öyle idare ediyoruz
aman 1 kılo yogurttan olsun yap tuh yazık olmus tarhanaya hıç kıyamam ben keske ıyıce kurutsaydın ben çok korkuyorum ya 1 ay kaldırmam heral kaldırsam bıle kapagını kapatmam
cıvık olması önemli değil verebilirsin kuzuna afiyet olsun
bırak yerede gözünün önünde ne kadar kıyameti koparıyor görsün kayınvalidem geçenlerde bana dedi bırak şu çocuğu devamlı kucağında durmuyo yerde diyom bırak diyo bırakıverdim bende kız ağlamaya başladı almadım bir süre kendiside alamadı tabi mors olduğu için sonra aldım kucağıma kesti sesi kızım sanki yalan söylüyorum dedim bende kendi kendime onun duyabileceği şekilde o oldu bi daha diyemedi
kanguru varsa onada koyabilirsin
yok canım sen kucgında tutmak ıçın bahane arıyosundur emınım
ögretıptemı koydun yere
komsumla dısarı cıktık o arabayı ben bennuyu tasıyorum arabaya nıye para verdın bosa dıyo
hazır yoğurtlarda katkı maddesi yokmu cnm ben düşünmüyorum hiç vermeyi bir kez beğenmedi diye vermemezlik yapma mesela hazır yoğurt ver bir kaşık arkasından senin yaptığını öyle öyle alışsın inşallah
kızlar ev yogurduna seker yerıne 1 bıskuvı ezın tadı guzel oluyo yıyolar o zaman
bunu kendinde ayarlayabilirsin cnm bebeğinin yemesiede bağlı tabi bugün 1 çay bardağı yaparsın mamayı mesela hepsini bitirip yine isterse sonraki gün daha fazla yaparsın
maşallah kuziye sebzelerede alışır inşallah
afiyetle yersiniz inşallah on parmağında on marifet maşallah
bazen ipekte yapıyo onu ve gözümün taaaa içine bakıyo bende yalattırıyorum accık bi yeri şişmesin kuzumun
zaten mama onundu
yeni ders yılı hayırlı uğurlu olsun Allah zihin açıklığı versin inşallah
ipek kızımıza maşallah.. aşısını olmuş.. kontrolüiyi geçmiş.. kilosu daiyi maşallahh...
bebelerine ek gıda manasında yoğurt,muhallebi ve diğer bilimum bişiyler yapanlara kolay gelsin .. hayırlı olsun diyorum...
[/B]
koca kız oldu annesi.maşşalah
canım ben ek gıda topiğine miktarlarıyla denediklerimi hep yazdım..bebeğin için ilk deneyiminde anlarsın ne kadar yediğini.az öğün olarak başla ama.mesela 1 kş pirinç unu 1 çay bard.su gibi..tarhnayı da aynı şekilde yap dene.her hafta yiyebildiği ölçüde artır..
maşallah kızına canım..yardım için burdayız kolay gelsin
elleriniz dert görmesin çok yardımcı olacak bizlere Allah razı olsun
çok sağol
fundacım açık arıolar bunlar..ah bi şey bulsakta karı koca birbirine düşürsek diye..ii oldu hem.eşimde anladı bende ne olduklarını..bundan sonra görecekler kendileri kaybettiler hıhhhhh
mutlu olunca batıyo çünkü çekemiyolar ama iyi olmuş bulaşmazlar bir daha
sağol tatlım benim..ahh şu kıskançlık.hayatımda kimseyi kıskanmadım.kendi bildiklerim kendi imkanlarım doğrultusunda yaşadım.kıskanç ve yalan söleyen kim olursa hep korkmuşumdur ve buyrun başıma geldi ve ben bunu 1,5 yılda anladım ..düğün yaptık ev kurduk meselesini benimde eşimin yanında söleyemiolar..eşim yalanı uyduruk lafları sevmez çünkü..
aynen bizimkilerde habire düğünleri yaptık deyip duruyorlar halbuki abisine a dan z ye düğün yapıldı bütün masrafları kayınvalidem ve kayınpederim ödedi
bizim düğünümüzde ise kimse çıkarıp 5 kuruş para vermedi düğün salonuna kadar eşim verdi takılarım dahil ev aldık yine aynı kimse yardım etmedi
o kadar bebek için hastane hastane dolaştım bir kerede paranız varmı diye sormadılar Allah razı olsun kendi ailem hem maddi hem manevi yanımdaydı herzaman
şimdi bebek oldu önceden nasıl gidiyorsam evlerine öyle gidiyorum 1 haftada veya 15 günde bir her gidişimdede laf sokulur kızı sevdirmeye getirmiyosun diye kıymetli olduk yani ama bir kere daha desinler dicem evime sizde gelebilirsiniz korkmayın sizden bişey istemem bişey almayın gelirken eltime gittiğiniz gibi eli kolu dolu gelmeyin dicem az kaldı hep eltime öyle gittiler yok bezler yok mamalar oyuncaklar benimki üvey torun herhal :))))
söle kız nasıl olsa ölede kötu gelınsın bölede
içinde kalmasın
evet ögretmen arkadaslar yenı egıtım ögretım yılınız hayırlı olsun
slm kızlar nasılsınız bizde şükürler olsun iyi sayılırız dün 1 saatliğine eşimle kayınvalidemlere gittik kayınpederim ne yaptı biliyomusunuz ayran içiyordu tuttu aynı bardaktan ve bana sormadan gizoşun ağzına ayran veriyo nasıl çıldırdım anlatamm ayy ne yapıyosunuz dedim aldım kucağından çok sinir oldum yaaa geçmişe bakamıyorum gizoş kucağımda sadece göktuşuma kocaman bir maşallah rabbim nazarlardan saklasın
sorma meltem ya bunlar hep bir insanı zıvanadan çıkartıyo dedikleri biz kaç çocuk büyüttük üstüne birde kollarından tutup kaldırmaya çalışıyolar kızımı yaa eşimede dedim bak uyar diye onlar belki 4 çocuk büyüttü ama nasıl öyle böyle ben izin vermiyorum bu benim çocuğum karışınca çok sinir oluyorum ağızlarda biz kaç çocuk büyüttük başka bişey yok
maşallah göktuğa Allah nazarlardan korusun dalyan gibi delikanlı olacak inşallah annesi
sana kolay gelsin anca bu saatlerde yapabiliyoruz valla bazı şeyleri ne yapalım sağlık olsunda yaparız
ben olsam devam sutu alırdım ama bebegın bıbero alıyomu daha zor olur yoksa devam sutuyle muhallebı fılan yap kasıkla yedırsın bakan kısı
masalllah göktuga hep kılo malsınlar dıye beklıyoduk artık obez olmasınlar dıye kılo almamalarına sevınecez
masallah kırpıklerınede
15 gün sonra bende başlıcam bakalım yoğurt mayalamaya Allah tan mayaladıklarım güzel tutuyorda onla ilgili bir sorunum yok sadece kızım için küçücük bir kavanoza yoğurt mayalamak heyecanlandırıyor inşallah seve seve yer
bir kere mayalayıpta tutmadı diye üzülmeyin tekrar tekrar deneyin inşallah eliniz alışınca başaracaksınız
mayaladıkların guzel tutmayada bılır tas gıbı olmasına gerek yokmus
ev yogurdu olması yeterlıymıs
dr öle demıstı bana
geçen sene annemle beraber yapmıştık o güneşin alnında kavanoza koymuştum tam kurumamış sanırım kelebeklendi attım bende geçen gün bim den aldım ama kızıma yapıp yapmamakta kararsızım
benim kızım gündüz pek fazla uyumuyor bende öyle hafif yemekler yapabiliyorum
haftasonu eşim evde olunca birkaç çeşit yapıp hafta başı öyle idare ediyoruz
aman 1 kılo yogurttan olsun yap tuh yazık olmus tarhanaya hıç kıyamam ben keske ıyıce kurutsaydın ben çok korkuyorum ya 1 ay kaldırmam heral kaldırsam bıle kapagını kapatmam
cıvık olması önemli değil verebilirsin kuzuna afiyet olsun
bırak yerede gözünün önünde ne kadar kıyameti koparıyor görsün kayınvalidem geçenlerde bana dedi bırak şu çocuğu devamlı kucağında durmuyo yerde diyom bırak diyo bırakıverdim bende kız ağlamaya başladı almadım bir süre kendiside alamadı tabi mors olduğu için sonra aldım kucağıma kesti sesi kızım sanki yalan söylüyorum dedim bende kendi kendime onun duyabileceği şekilde o oldu bi daha diyemedi
kanguru varsa onada koyabilirsin
yok canım sen kucgında tutmak ıçın bahane arıyosundur emınım
ögretıptemı koydun yere
komsumla dısarı cıktık o arabayı ben bennuyu tasıyorum arabaya nıye para verdın bosa dıyo
hazır yoğurtlarda katkı maddesi yokmu cnm ben düşünmüyorum hiç vermeyi bir kez beğenmedi diye vermemezlik yapma mesela hazır yoğurt ver bir kaşık arkasından senin yaptığını öyle öyle alışsın inşallah
kızlar ev yogurduna seker yerıne 1 bıskuvı ezın tadı guzel oluyo yıyolar o zaman
bunu kendinde ayarlayabilirsin cnm bebeğinin yemesiede bağlı tabi bugün 1 çay bardağı yaparsın mamayı mesela hepsini bitirip yine isterse sonraki gün daha fazla yaparsın
maşallah kuziye sebzelerede alışır inşallah
afiyetle yersiniz inşallah on parmağında on marifet maşallah
bazen ipekte yapıyo onu ve gözümün taaaa içine bakıyo bende yalattırıyorum accık bi yeri şişmesin kuzumun
zaten mama onundu
yeni ders yılı hayırlı uğurlu olsun Allah zihin açıklığı versin inşallah
söle kız nasıl olsa ölede kötu gelınsın bölede
içinde kalmasın
evet ögretmen arkadaslar yenı egıtım ögretım yılınız hayırlı olsun
günaydın kızlarr... geçmişe bakmaya hiç vaktim yok.. sabah kalk kahvaltı hazırla kocişi gönder.. şimdi de eda hanımı uyandırıcam.. o kahvaltı yapıp okula götürülücek.. bugün sınıfımız ve öğretmenimiz belli olucak.. yeni okul ya tekrar sişl baştan.. hayırlısı olur inşallah.. ayy bide dün çok güldüm ve garipsedim.. eskiyani geçen yıl gittiğimiz okulumuzda sadece 2-a kalmış.. yani 2 lerde 1sınıflık öğrenci.. demekki bizim mahalle dolduruyomuş o okulu.. kayıt için milyarlar isteyen müdür afiş asmış sokağı tutan tutmayan isteyen herkes her sınıfa kayıt edilicek diye :))))))))))))) hayırlısı olur inş..
bu arada gördüm yazmadan geçimiyim..
göktuğa.. koca b, maşallaahh.. aynı gidiyoduk biz 8.800 e düştükneyse sağlıklı olsunlar da.. el,kol ve bel ağrısından çok zararı yok bize onların kilolu olmasının :)) maşallahhh maşallahhh...
şimdilik iyi günler.. okul dönüşü vaktim olursa bakıcam ve cvplıcam geçmişşi..
slm kızlar nasılsınız bizde şükürler olsun iyi sayılırız dün 1 saatliğine eşimle kayınvalidemlere gittik kayınpederim ne yaptı biliyomusunuz ayran içiyordu tuttu aynı bardaktan ve bana sormadan gizoşun ağzına ayran veriyo nasıl çıldırdım anlatamm ayy ne yapıyosunuz dedim aldım kucağından çok sinir oldum yaaa geçmişe bakamıyorum gizoş kucağımda sadece göktuşuma kocaman bir maşallah rabbim nazarlardan saklasın
cevaplarınız için teşekkürler kızlar.evet oğlumun daha fazla kilo almasını çok iri bi bebek olmasını istemiyorum evet zayıflığın olduğu kadaraşırı kilonunda birçok zararı var ama anne sütü ile beslendiği için şimdilik bi sakınca yok şükür.ben hep sağlıklı olsunda diyeni biriyim zayıf veya kilolu olması önemli değil.
evet refiye sırt,kol ve bel ağrısı çok yapıyo.dün 3 saat boyunca kucağımdaydı.gecede artık çok geç yatmaya başladı zorluyo baya beni.12 de yatmaya başladı ya.önceden en erken 8 gibi yatardı sabaha kadar çok nazarlıyo millet bu nasıl çocuk hiç ağlamıyo erken uyuyo oh çok rahatsın diyolar bizim oğlan azıyo.ağlamakki ne ağlamak yıkıyo ortalığı........akşam üzeri uykusunu uyutmasam bile gece 12 ediyo uyumak için zorlanıyorum işimi hep geç yapıyorum dün gece 4 te yattım mutfak dolabı falan işim baya uzadı
kızlar merhaba
Kızlar bennunun vıdeo sunu ekledım bakmak ıstersenız
facebook ta
kızlar bişi sorucam.facebook olayı nasıl söyleyebilirmisiniz.nasıl katılıcam.
HEY allahım yaaa her giidşte ayrı bi olay..ne anlayışsız insalar yahuu.gözün üstünde olsun zeynepcim ozaman
maşallah göktuş paşama..mmmm paşa yeni tatlar tadacak demekki şimdiden afiyet olsun..sen başla merak ettiğin şeylerde biz burdayız tatlım..
ayy ben görmedim birazdan bakayım ozaman..
filiz (bebeğimiz) canım rica ederim ne demek her zaman herşey sorabilirsin yardımcı olmaktan mutluluk duyarım..
sabah 10 da girdim kk ya ama tam alıntı yapıyorken bi yoğunluk çöktükü..anca şimdi fırsat bulabildim..herkez ii imiş maşallah.yarın annemin önemli bi işi var poyrazı kaynanama bırakmak zorunda kalıcam((( şimdiden üzülmeye başladım hemde limoniydim onlarla..ayrıca bakmasını beğenmiorum daa.offf ne zor yaaa :gitme:
sorma meltem ya bunlar hep bir insanı zıvanadan çıkartıyo dedikleri biz kaç çocuk büyüttük üstüne birde kollarından tutup kaldırmaya çalışıyolar kızımı yaa eşimede dedim bak uyar diye onlar belki 4 çocuk büyüttü ama nasıl öyle böyle ben izin vermiyorum bu benim çocuğum karışınca çok sinir oluyorum ağızlarda biz kaç çocuk büyüttük başka bişey yok
--------------------------------------------------------------------------------
merhaba güzel annişler benım bır sorum olcak bılgısı olan varsa.bebegıme anne sutu dışında bırsey vermedım daha ama ay sonunda 1 gunlugune sehır dısına cıkıcam.halıyle o gun emzıremıycem.sagmaylada sut falan gelmıyor.acaba ogun mama versem olurmu.yanı vucut hemen bunu alınca kabız gıbı veya baska bişey olursa dıye tereddut edıyorum.ama baska caremde yok.aç kalcak yoksa bebegım.sızce ne yapmalıyım....siz olsanız napardınız
:uhm:
kızlar merhaba
günaydın kızlarr... geçmişe bakmaya hiç vaktim yok.. sabah kalk kahvaltı hazırla kocişi gönder.. şimdi de eda hanımı uyandırıcam.. o kahvaltı yapıp okula götürülücek.. bugün sınıfımız ve öğretmenimiz belli olucak.. yeni okul ya tekrar sişl baştan.. hayırlısı olur inşallah.. ayy bide dün çok güldüm ve garipsedim.. eskiyani geçen yıl gittiğimiz okulumuzda sadece 2-a kalmış.. yani 2 lerde 1sınıflık öğrenci.. demekki bizim mahalle dolduruyomuş o okulu.. kayıt için milyarlar isteyen müdür afiş asmış sokağı tutan tutmayan isteyen herkes her sınıfa kayıt edilicek diye :))))))))))))) hayırlısı olur inş..
bu arada gördüm yazmadan geçimiyim..
göktuğa.. koca b, maşallaahh.. aynı gidiyoduk biz 8.800 e düştükneyse sağlıklı olsunlar da.. el,kol ve bel ağrısından çok zararı yok bize onların kilolu olmasının :)) maşallahhh maşallahhh...
şimdilik iyi günler.. okul dönüşü vaktim olursa bakıcam ve cvplıcam geçmişşi..
Herkeze merhaba sürekli linkleri okuyordum ama üye olmak bugüne kısmetmiş... Benim bebeğim haftada bir kere kakasını yapıyor.. doktoru sıkıntı yok diyor ama benim içim hiç rahat değil kabız değil ama bu kadarr aralıklı olması bağırsak problemi olabilirmi diye düşünüyorum benimle aynı sıkıntıyı paylaşan arkadaşlar varsa onların tecrübelerinden yararlanmayı çok isterim.. şimdiden teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?