çılırmak üzereyim!...
bu aralar havalardanmıdır nedir evdeki herkesin gıcıklığı üstünde..
az kaldı yakında kayınpederimi parçalicam. evdeki herşeye karışıyo sinir oluom.beyefendi ev hanımı gibi bütüüüün ev işlerine burnunu sokuo . kaynanam çalışıoya bana kaynanalık yapıo resmen. mutfak kapısına kilit vurucam yakında. mutfağa girip herşeyin yerini değiştiriyo. bnm boyum biraz kısa onunki uzun herşeyi kendi yetişebileceği yere koyuyo. ekmek buzdolabının üstünde rende mutfak raflarının en üstünde çay tepsisi dolabın en üst gözünde. neymiş "elimizin altını topluomuş" tamam yardım etmesi hoş bişey ama o mutfakta ben yemek yapıorum bırakta eliminaltını ben topliim.
benim bu evde 5 kocam 5 çocuğum 5 de kaynanam var
delirmemek içten değil...
kızlar bennu kucagımda alıntı yapamıcam uutmadan gızeme gecmıs olsun
hayrış keske izin alabılsen hemen sımdı ıın al gıt ya
özge kocanda ayıp etmıs 40 ta bı gelıyo kadın eve mısafır bıde yanı
neptunee
allah yardımcın olsun
evet unuttuklarım kusura bakmasın
mısafırım geldı snr yazayım
hayriyeciğim canım saol iltifatların için eee bebişler olunca marifetlerimizi tek tek döküyoz artık dinlenmek haram canım:))bu arada ben çok sinir olurum varya mecbur kalmasan eminim sende istemesssin evinde olmalarını biz tedavi gördüğümüz zamanda eşim benden habersiz görümcemin 16 yaşındaki kızına anahtarımızı vermiş internete giirersin demiş sırf biz görümcemin evinde kalacağız diye eve bir geldik tabi insan anlamazmı eve birinin geldiğini hemen ilk sözüm eşime eve hırsız girmiş demek oldu çünkü ben bilmiyordum ve eşim ağzındaki baklayı çıkardı inan varya 2 hafta eşimle konuşmadım sinirden sen benden habersiz nasıl izin verirsin dedim oda istedi anahtarı dedi bilgisayara internete girer çıkarım dedi bende sen izin vermessin arada kalırım diye vermesem olmazdı dedi sonuçta onlar yokken bizde onların evinde kalıcaktık diye verdim dedi inan varya heryeri birbirine katmış lavobolar saç dolu anlatmakla bitmez canım ben yokken evimde biri olması beni geriyo annem dışında
özgeciğim canım valla senin bu eşinde tam dayaklık desem yeri anneden ne istiyo yaa kadıncağız o kadar size destek oluyo valla o kendi annesine baksın sana yaptıklarına ondan sonra senin anneni istemesin canım valla taviz verme bu konuda hiç
meltemciğim gizem sevmedi bu sabah denedim yok yemedi
böğürdü resmen:))
sibelciğim çokk çokkk geçmiş olsun canım inşallah elifimiz atlatacak annesi gizoştada vardı ilaçlarını düzenli kullanınca geçiyo tatlım canını sıkma desemde sıkarsın seni çokk iyi anlıyorum çokk çokk geçmiş olsun tekrar
slm kızlar bende nisan annesiyim beni de aranıza alır mısnız?bırde sey sorcaktım yogurt ıcın bu kecı sutlerını nerden alıyosunuz ben bulamadım bır turlu
slm kızlar bende nisan annesiyim beni de aranıza alır mısnız?bırde sey sorcaktım yogurt ıcın bu kecı sutlerını nerden alıyosunuz ben bulamadım bır turlu
merhaba kızlarrr
biz geldik oğluşumla sanki bugün 3 tane aşı olan o değilmiş gibi bi hareketli anlatamam
hemen konuya gireyim:) bu sabah anasağlığa gittik 6. ay aşılarımızı olduk 2 si bacaktan biri koldan ağızdanda şerbetimsi bişey verdiler. çok şükür bebeğimin gelişimi yerinde kilo da almışız 9.600 olmuş kilomuz boyumuzda 71 cm çok şükür bu sefer başı büyük demediler:) doktorlada görüştük oda çok sevdi meleğimi birde muhallebisini inek sütü ve suyu yarı yarıya kullanarak yap dedi. diğer şeyleri sizlerinde sayesinde biliyordum zaten:)
en sonunda salıncağımızıda aldık yavrum bir sevindi anlatamam . netten sipariş verecektim vaktım burda bi mağazada var beğenince de aldık .
bu arada sebze çorbası yemeyen oğlum bugün yedi çok şükür
bizden haberler bu kadar teyzeleri
hım bu arada asıl önemli haberi söylemedim hatırlarmısınız bilmem face de sinirlendiğim bir anda geçen hafta yazı yazmıştım Allah bir çene vermiş sadece konuşsunlar diye:) sevgili görümcem dün eşimin yanına gitmiş karının derdi ne niye yazıyor diye oda demiş bizim bi derdimiz yok nie üstünüze alındınız:)
hem siz de yazmıyormusunuz . birde hanımların zoruna gidiyormuş benim eski mail adresini kullanmam niye değiştirmemiş mişim :) eşimde size ne demiş istediğini kullanır
işte böyle kızlar ilk duyduğumda çok sinirlendim sonrada kendime kızdım niye sinirleniyorumki baksana rahatları kaçmış dedim:) boşver onlar düşünsün şimdi
hayriyecim zeynepcim saolun kızlar valla olmuyo işte ben onun özellikle anne ve babasına saygıda kusur etmem surat asla asmam,kocama kızdıysam onlardan çıkarmama acısını bana okdara sey yaparlar genede en sabırlı nlara karsı davranmaya alışırım haketmemiş kocam benim,yazıklar olsun cok üzdü beni .birde annemin kulaklık olmadan duymuyor kulakları ,onun yanında arkası dönükken falan seni çemkiriyo söleniyo en sonunda sabah dayanamadım ,neymiş çocuğu öpüyomuş da mikrop kapıyomuşta ya deimki senin ablan dudağından öpüyo sen bişi damiyorsun ,neymiş efendim o sölüyomuş ama ben diyemiyormuşum yapmayın diye...
vala sabah kadın ağlıycaktı kahvaltıda ben yarın sabah erkenden gideyim kızım dedi ben dllendim gittim içeri eğer annem giderse senle çok pis papaz oluruz dedim ve evden kovdum defol git aklın basına gelene kadar insan olana kadar da gelme dedim ve soluğu babasının yanında almış....
birde dün gece bana dediki ben babama söz verdim bu binadan kiraya çıkmam dedim,abim gitcek am ben gitmem dedim demezmi aman ya annemde va kavgada edemedim...
delirdim valla canımdan bezdirdi bu koca beni,aslında ben ailesine de kızmıyorum,benim kocam kendini kullandırıyo ve arada köprü olmayı beceremiyo beni üzen bu....
çok ikili oynuyor...
ruzenıncım hosbulduk cok tsk ederım cevabın ıcın.tpoıgı uzun zmndır takıp edıyorum ama yazmaya fırsatım olmadı hıc.kaynana ve es derdı bende de var canım yazdıklarını okudum.benım esımde guya annesıgılı sevmez uzak durur benım ısrarımla gıder kendı annesıgıle.esım sehır dısında calısıyo dogumdan sonra annesıgılde kalmaya basladım oglumla kayınvalıdem bızı ıstemedı dagılıyo hertaraf cocugun esyası dıye evını gunde 50 kere toplamama ragmen yemek yerler bana hadı denmez ramazanda da kavga cıkardılar oglumu elımden almaya kalktılar kı benım ogllum tedavıyle oldu tup bebek tedavı olurken destek bıle olmadılar sormadılar bıle sımdıde cocugumu elımden almaya kalkıyolar kendı babam geldı aldı benı oradan annemlerde kalıyorum suan ben sucluymusum gıbı esım bana karsı soguk davranıyo onların ne oldugunu bıuıldıgı bana onları sıkayet ettıgı haldde sımdı onların tarafında olması cok canımı yakıyo
bugün dert günü anacım al bi tane daha..canım benim yaaa allah sabır versin sana ..geçmiş olsun diyim.kocana da allah akıl fikir versin haksız olsanda ortada biyerde anlaşılıp seni orda bırakmaması lazımdı..demekki doldurulşa gelmiş oda iyice..bence kocanla konuş yazık yavruna şartlarını koy yaşadıklarını tek tek suçlamadan anlat.onun çalıştığı yerde ev kurun böle olurmu yaaa..allah yardımcın olsun
amin canım valla ısımlerını bıle agzıma almıuyorum suclamayı bırak annegıle gıdecekmısım orda kalacakmısım kovuldugum yerde ne ısım var cocugumu elımden almaya kalktılar dıyorum umursamıyo bıle torunları oldugunu baskalarının yanında hatıurlıyolar.esı mın calıstıgı yerde ev kurma ımkanımız yok canım ınsaat muhendısı esım ve santıye de kalıyolar dagın basında sehre 100 km uzaklıkta sankı ben keyfımden annemlerdeyım annen gelınım dıye sahıp cıksaydı bnm yerım orasıydı.bırde kendı annemlerde de kalmayacakmısım yalnız evımde kalacakmısım bana savut surat edıyo sasırdım kaldım valla kendınden sogutacak boyle yaparak elıne ne gececekse
merhaba zeynepçim maşallah sana ne güzel bi denge oturtmuşsun öyle menülerinde gayet güzelslm kızlar nasılsınız bizde eve geleli 1 saat oluyo annemdeydik bu akşam çaya gittik kızlar ek gıda olayına tamamen geçtik biz şu son 1 haftadır sabahları ilk kendimi emziriyorum sonra 1 saat sonra devam mamsı içine 1 tane cici bebe katıyorum dahasonra 1 kaşık pekmez azıcık peynir ve yumurta sarısı bunlarıda ekleyip bir karşışım yapıyorum gizoş ilk başta ağzını büzdü ama devamnı istedi maşallah biraz zamn sonra bunları artık tek tek vereceğim sonra öğlen uykusuna geçiyoruz uyanınca 1 adet meyve genelde şeftali oluyo bu:))daha sonra devam maması ve beni emme ikindide yoğurdunu veriyorum yine bunun içinede 1 adet cici bebe bisküvi sonra devam sütü ve emme en son gece ise pirinç unu muhallebisi içine devam maması katıyorum ve uyku saatimiz biz artık bu düzene geçtik yavaş yavaş mamayı azaltıp ek gıdaya geçicez araştırmalarım nette böyle birde bize bugün hero babyden bir paket geldi içinde iyi geceler bisküvisi kavanoz maması birde kahvaltı maması vardı bakalım yarın kahvaltısını ondan hazırlayacağım çorbalarada haftua geçiceğim inşallah sebze püresini sevmedi gizoş onu biraz askıya alıcam çünkü zorlarsam ters tepkiye dönebiliyomuş yavaş yavaş püreyede alışır inşallah kuzucuğum
maşallah bennuya meltemcim annesinin kızıben annamaz
malesef benıde özge kaydettı
ele gune ıyı bunlar yarın sölesen bız sahıtız dusuncelı karı yalancı gelın derler
insallah kolay olur
hayırlı olsun ıdılcık emeklıyomu
ben örumcege koydugum ıcın çocuk emeklemeyede gecemedı örumcekle yurumeyede
hazırların hepsı kötu kokuyo plastık gıbı sankı
benonlardan hıc vermedım dırek ek gıdaya gectım
ay o sutlu muzlu kahvaltıyı bennu çok begendı
evet kızlar yenı bırgun
gunaydın herkese
atın bugun dertlerı bı köseye
ayy nerden geldı aklıma sabah sabah bennu hanım artık babasını yolcu edıyor mıcıyor emıyor
bende bu saatte uykum kacınca kalkıyorum
babası kalktıgında bennu uyanık oluyo tam bana göre bebek hıc sevmem mıskın mıskın yatanı erken kalkan kısmetlı olur
ahanda gerı yattı annem kalksın işinı yapsın dedı erken erken
hadı bakalım gun içinde görusuruz insallah:enbuyukkk:delikafadulden
herkeze günaydın..:çok üzgünüm: belli olduğu üzre kızgın ve üzgünüm..oğlumu kaynanam bakıo bugün dün beni arayıp koltukları yıkattım ıslak yarın getirme çocuğu ben sana akşamdan gelir kalırım dedi.al bi yüzsüz daha ..işimiz düştü ya fırsattan istifade.bide nabız yoklamak amaç tabi..akşam saat 10 da eşim giidp aldı onu..geldiki bi yorgun havaları uzanmalar dert yanmalar filan hiç pas vermedim.çay demlemiştim sende içermisin dedim okadar.poyrazın kaçta ne yiyeceğini yazıp verdim sabah ben herşeyini yapıp bırakıcam dedim.tam yatmaya hazırlanırken bana demezmi ben bekleyecem bahar gelicek(görümcemin 4 yaşındakı kızı) nie dedim yarın ablanın işi var bugünde yardım etti bana yoruldu .kızı ben bakacam poyrazla o bi uyusun dedi.şarteller attı benim.kocamında haberi yok bende önce o saldırıya geçti.ne şimdi bu emirvaki durumları dedi.poyrazı rahat bırakmıo uyutmuyo nie alıosun dedi.kaynanamda bn kollarım bişe etmez dedi.benim içim rahat olmayacak ama dedim.yattım sinirden inanın uyuyamadım.insan bi arar söler kızımı ananesi istio sizde kalabilirmi diye.anam bunlara ne dersen de yüzsüzün önde gideni bunlar.gece geldi hanfendi kudurdu sessiz ol yat dioz yok yatmaz.sabahda poyrazın sesini duyar duymaz kalktı ..kaynanamda kalkıp kahvaltı haızrlamaya başladı kendine ve torununa.eşimi kaldırdım çıkarken git oğlunun başında dur anan boğaz derdinde diye..şuan okadar merak ediorum ki oğlumu.allaha emanet ettim onu moralim bozuk..
sibelcim çok geçmiş olsun prensesine inşallah bir an önce iyileşir annesiHerkese günaydın artık buraaya çok sık giremiyom zaman bana yetmiyoo
minik Elifimde hasta çok kötü öksürüyo bogazında balgam var.pazar gün 4 saat babası baktı netice bu çok canım yanıyooooo keşke onun yerine ben hasta olsam bugun ögleden sonra tekrar dr gidicez.İnşallah biranönce atlatırız
Hayriyecim inşallah bi problem çıkmaz cnm..seni okadar ii anlıyorum ki keşke bugun izin alabilseydin aklın evde kalmamış olurdu
özge senin bu kocan çok nankör canımya yazık kadıncağıza hem her işinize koşuyor hemde gördüğü muameleye bak. eğer surat yapacaksa kendi annesine yapsın.hayriyecim valla sei çok ii anlıyorum benimde görümcemn kızı var 5 yasında resmen kuzeyi kucağına alıyo,hele bende yoksam dibine vuruyorlar valla çocuğum oyuncak gibi gecen eşim aldı göturdu işim vardı dayanamadım çıktım ki ne göreyim kızın ayağında kuziyi salıyo delirdim anlatamam...
daa neler neler ,annemle kocamda dunden beri limoni bugun kovdum evden ya dayanamdım neler yapıyo anneme vall çıldırcam ,hep kendi ailesi hep hep hep...
benim annem ona ne yaptı kadna iki gundu deli gibi surat asıyo kadncağı yarın gideim dedi içim yanıyo annem gidince kıyamet kopcak asıl...
koca bir kavga bizi bekliyo...
sende kafana takma diycem ama durum ortada sekerimben tahmin ediyorum şuan poyrazı kaynanaı ve o kızın ne durumda olduğunu....
allah fırsat vermesin diyoruz ama oluyo işte...
ara sürekli bari sende...
Allah yardımcın olsun canım çok zor ev ev üstünde olmuyorçılırmak üzereyim!...
az kaldı yakında kayınpederimi parçalicam. evdeki herşeye karışıyo sinir oluom.beyefendi ev hanımı gibi bütüüüün ev işlerine burnunu sokuo . kaynanam çalışıoya bana kaynanalık yapıo resmen. mutfak kapısına kilit vurucam yakında. mutfağa girip herşeyin yerini değiştiriyo. bnm boyum biraz kısa onunki uzun herşeyi kendi yetişebileceği yere koyuyo. ekmek buzdolabının üstünde rende mutfak raflarının en üstünde çay tepsisi dolabın en üst gözünde. neymiş "elimizin altını topluomuş" tamam yardım etmesi hoş bişey ama o mutfakta ben yemek yapıorum bırakta eliminaltını ben topliim.
merhaba tatlım . bizim burda yakın köyler var ordan getirtiyor eşimslm kızlar bende nisan annesiyim beni de aranıza alır mısnız?bırde sey sorcaktım yogurt ıcın bu kecı sutlerını nerden alıyosunuz ben bulamadım bır turlu
aynen öyle meltemcim yoksa niye üzerlerine alınıyorlarki :)yaraları varkı gocunmuslar
yarasın sebze çorbası aman asınızı atessız atlatın
bende dogdugu gunden berı yarı sut yarısu yapıyom bazen
aynen takma kafana rahatları kacmıs
ben ınek sutuyle yapıyorum
hatta bazen hazır yogurt bıle verıyorum
kızlar dun aksam için yogurtlu corba yapmıstım eksıydı yogurt bennuya tattırdım ona yapmamıstım ama begendı
ekmek dogradım blendırdan gecırdım yedırdım
oyle şistıkı bıde agırlastı halının ustunde uyuyakaldı
JALECİM canım maşallah yusufcuk a ..kilosu boyu harika kırbirkere maşallah tekrardan..ay biizmde aşımıza az kaldı gene anlatacaklar kuuzmu..görümcenin demek yarası varmışki gocunarak yazını üstüne almış.oh ii yazmışsın eşinde ne ii ağızlarının payını vermiş.sen keyfine baksana ohh ne ii olaylar senin lehine gelişio
ay refiyecim bu tempoya nasıl dayanıyorsun canımya Allah yardımcın olsunkızlarr iyi günler hepinize.. hiiç giremiyorum yaa.. arada açıyorum önce face e bakayım diyorum burası kalıyo.. inanın bu 3.olucak açtığım.. sabah ve 11 de açtım ama bir türlü yazmaya ve okumaya fırsatım olmadı... kusuruma bakmayın nolurr.. eda hanımın okul işi bi düzene oturana kadar da pek sık giremem sanırım... saatlerimiz şöyle çünkü..
*sabah 8:45 okula gidiş için evden çıkıyoruz
*ablamızı bırakıp eve dönüyoruz saat 9 olmuş oluyo
*ev işlerine bi girişiyoruz.. bu arada utku da var.. yataktı bulaşıktı derken saat öğlen olmuş
*hemen aceeyle kızın sevdiği bişeyler hazırlanıp evden çıkılıyo
*12:20 de öğle yemeği arası için edayla eve geliyoruz..
*13:20 de evden çıkıp tekrar okula...
*tekrar eve dönüş..,
*15:00 da okul paydosu.. hadiii eda hanımı almak için yine okulaa...
eve dönünce iş btiyo mu.. hayııırrrr... hadii. yemeğe giriş :) akşamlar zaten rutin.. yemek ye bulaşık.. çayy.. meyvee.. eda yı yatır saat 22:de... utku iyice sapıttı.. gece 12 den önce uyumaz oldu şı sıralar yine.. zaten hep kucakta...şimdi hoppala da ama 5 dk. oldu basar yaygarayı... ya bu çocuk neden bi alette yada bi oyunla 5-10 dk.dan fazla oyalanmıyo yaaa... neyse inş. bütün konularda düzen oturtucaz..
*hıı bide eda yarın ve cuma günü okula gitmicek.. utku eltimde kalıcak biz hast.deyken.. yarın sabah 8 de gidicez tahliller fln yapılıcak... anestezi uzmanıyla görüşücez... yatış işlemlerini yaptırıp eve gelicez...
*cuma da sanırım sabah 8 de hast.de olucaz.. ameliyat günümüz.. inş. sorunsuz atlatıcak kuzum...
*bu arada tam gün olmasa da utku evde kalmak durumunda.. gerçi eltim durmazsa getiririm emzirirsin hast.de geri döneriz dedi ama bakalım Allah yardımcımız olsun...
bizden haberler böyle... anlaşıldığı üzre p.tesi ye kadar fln sık giremicem gibi.. haber veriyim dedim..
*genel olarak... hasta olanlara geçmiş olsun...
*jaleciimin oğluşunu gördüm bu sayfada... o ve diğer aşı-kontrol olan bebiişlere de geçmiş olsun ve kocaman maşallahhh....
*kaynana ve görümceyle sorunu olanlara sabır diliyorum Rabbimden.. bende de bi tane var.. kelin ilacı olsa durumu... ama sıkmayın canınızı.. ve ilişkinizi 3.şahısların yıpratmasına izin vermeyin..
*bool booool sağlık,şans,huzur,mutluluk diliyorum herkese.. iyi günler...
ayşegülcüm mamayı ertesi güne bırakma canım zaten hazır mamayıda en fazla bir saat bekletebiliyorsunherkeşe tünaydın.... muhallebi falan hikaye anam benim oğlan uyumuyoooo. bide mamadan yaptığınız muhallebiyi ertesi güne bırakıyor musunuz? ayyy topik kaynanadan gına gelenler topiğine dönmüş... valla benimde takacağım çoook konu var ama ne edem? aldım oğullarını ve üstüne de çocuk yaptım. oanlarında kanı, atsan atılmaaazzz satsan satılmaz. 'sizden tek ricam var bana iade ettiğinizde çocuğum tek parça ve nefes alır olsun' diyom.. baktım hoşuma gitmeyen laf söz oluyoo, hoşlanmadığım bi şey yapıyolar çıkıyorum odadan , gözüm görmez, kulağım duymazsa rahatım. zati ben götürürsem görüyolar, yoksa ööle zırt pırt gelmezler bize..
Allah yardımcın olsun, birlikte mi yaşıyorsunuz kaynpederle?çılırmak üzereyim!...
Hpşgeldin canım, carrefourlarda Kay marka var sanırımslm kızlar bende nisan annesiyim beni de aranıza alır mısnız?bırde sey sorcaktım yogurt ıcın bu kecı sutlerını nerden alıyosunuz ben bulamadım bır turlu
:))) Ahh kaynanalar sorma ya ayşegülcüm... Benimki de çocuğun öğretmenine taktı, bunalımda bu aralar. Yeni okula başladı da istediği öğretmene neden vermemişler. Okul müdürü kura çekildi ona göre yerleştirildi diyor ama bizim babaanne hiç tatmin olmadı. Bizim de kafamızı karıştırıyor. Halbuki öğretmeni ilgili şimdilik, kızım da seviyor.Bilmiyorum yaa... hayırlısı olur inşallah:1closedeyes:herkeşe tünaydın.... muhallebi falan hikaye anam benim oğlan uyumuyoooo. bide mamadan yaptığınız muhallebiyi ertesi güne bırakıyor musunuz? ayyy topik kaynanadan gına gelenler topiğine dönmüş... valla benimde takacağım çoook konu var ama ne edem? aldım oğullarını ve üstüne de çocuk yaptım. oanlarında kanı, atsan atılmaaazzz satsan satılmaz. 'sizden tek ricam var bana iade ettiğinizde çocuğum tek parça ve nefes alır olsun' diyom.. baktım hoşuma gitmeyen laf söz oluyoo, hoşlanmadığım bi şey yapıyolar çıkıyorum odadan , gözüm görmez, kulağım duymazsa rahatım. zati ben götürürsem görüyolar, yoksa ööle zırt pırt gelmezler bize..
canım kendi evimde kalırım kalmasına da bu kadın bıldıgın gıbı degıl gecenlerde gun arkadası bısey anlattı benım kı de benı ornek verıyo benım gelının kocaszı yok mesela eve bırnı alsa oglumun nerden ruhu duyacak dıye gerısını sen dusun artık her turlu ıftırayık atar konuya nıye ben ornek gosterılıyorum ınsan gelınıne sunu soyler mı ornek vermıs bıde oyle dıyo suratıma bakıp yanlıs anlama sakın dıye her turlu ıftıra yalan dolan var bu kadında bıde abdest alıp namaz kılıyo bilmiyorumkismileönce hoşgeldin canım aramıza. valla ben bu koca milletinin bizi anlayacağını hiiiççç sanmıyorum. sen niye kalmıyorsun kendi evinde korkuyor musun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?