2010 Nisan Anneleri

angel87........
canım seni tüp bebek topiğinden de hatırlıyorum of ne kötü olaylar geçmiş.ama biliyomusun yaşadıklarınnın biraz benzerini bende yaşadm.2 kere tüp bebek tedavisi yaptrdk hiç kimse biz değil maddi yardım manevi destekte dahi bulunmadı evime 2-3 ayda bir gelip gitti ne zaman bebek oldu her hafta evime gelmeye başladılar.tabi ben buna çok kızdım bebeğimi dokundurtmak istemedim falan....bebeğim 1-1.5 aylıkken hep uyuyordu normal olarak şunu dediler biz gelince sen bebeği uyutuyorsun yuh dedim ve o an bitti onla benim için şimdi çok resmiyim eşimde bana suş buldu hatta el kaldırdı ne eşimi ne ailesini affediyorum.en küçük sevgim kalmadı ailesine.........ha vurmadı eşim ama el kaldırması bile beni kendinden soğutmasına yetti.bu erkekler nankör işte kendileri için ne yaparsak yapalım görmüyolar körler,anlamazlar hep kendileri ve aileleri doğru.o yüzden ben burada birkaç arkadaşımın eşine çok imreniyorum en azından koruyolar eşlerini.benim eşimde bana gelince sen haklısın diyo ama tartışma olunca ailesiyle ben ailemi üzemenm diyo.beni üzmeyi göze alıyo.yazık diyorum bende.bak sende bu aşamalardan geçtin tüp bebek o kadar zorki.........düşün bir kadın normal zamanda bile alttan muayene olmaya çekinir utanır biz bizim tedavilerimiz hep alttan olur ve helede yumurta toplama ve transfer aşamasında başında en az 7-8 kişi olur.ben eşimde dahil olmak üzere Allaha havale ettim sende öyle yap.şimdi bi aslanım var karşımda uyuyor herşeyim o.........iyiki olmuş yoksa yapayalnızmışım

canım bende senin gibi düşünüyorum mama konusunda çocuğun çok mama yemesinden taraftar değilim ama hani şimdi birden verdin ya kabız olmasın zaten seninkininde benimkininde kabızlık problemi var.bencede herşeyin doğalı olsun mama bana da çok doğal gelmiyo.daha ok kendini emzir ama sütün çok geri gitmesin kuzucuklarımıza anne sütü de iyi gelecektr.bu arada kolay gelsin ev işi yapıyomuşsun.hani bize gelcektn kalmya dıgıdık işe gidince nerdesin özledm ya

keşke aynı ilçede olsak ben 2 günde 1 sana gelirim bulmuşum böyle dünürü kaçırırmıyım kendi güzel kızı güzel huyu daha bi güzel canım arkadaşım

bizim ev işleri başka bahara kaldı gizoş uyandı:)))bana bakıyo babişkosu gelince artıkın az sonra gelir hafta sonundan bu yana yeni temizleyeceğim ayy ne yayım yaaa gerçi çok kirlenmedi ama benim gözümde kirlendi gibi balkonlarım yıkanacak yerleri birde banyo falan halletmem lazım

keşke aynı ilçede olsak ben 2 günde 1 sana gelirim bulmuşum böyle dünürü kaçırırmıyım kendi güzel kızı güzel huyu daha bi güzel canım arkadaşım

oyy severim ben senin datlu dillerini cnımsın biliyosun fundacığım dediğim gibi belki anneme bile anlatmadıklarımı sana anlatıyorum gelicektim canım ama dıgıdık izin aldı kasımın 1ne kadar izinde:))senelik izninin hepsini kullandı belki istanbula gideriz belli değil herşey karşılıklı düşünülüyo demekki canım sende bizim için çok değerlisin

ya zeyno-funda kız size acayip özniyorum ha,allah ağznızın tadını hiç bozmasın...
hep böle dost kalın inşlh...bizde seh sizin buluşma haberlerinize resimleriinize bakalım...
ben çok sitedim zeyno biliyorsun ta hamileyken söledim şimdi oldu bebeler altı altık dilimde tğü bitti genede bişi çıkmadı demekki tek benim istmemlede olmuyormuş ...
ne yapalı kısmet değilmiş vlla bundan sonra olursa bende baska topiğin anneleri ile buluşcam valla onlarada maşlh hepsi acayip aktif....
biz sönük çıktık kız ...
ne yapıyoruz ki millet hediye cekilişleri buluşmalar neler neler düzenliyo allah aşkına....
biz anca nerde bişi var oana takalım kafayı...birlik yok kki nisan analarında....
bu arada atla gel kız ne olcak ya kocaman oldu bebeler korkma valla millet nerelere gidiyo kocan da izin veriyors bes dakka bekleme senin içinde azcık enerji olur değiiklik olur bak gör

ay canımya heveslendim bak şimdi ama korkularında da haklısın ne desem bilemedim
burda çok yakın bir arkadaşım var eşimin ortağının hanımı . kardeşi giresunda okuyor eşime diyorum hilaller giderse bizde gidelim diye:)

canım ardadaşım benim o kadar şey yaşadın düşünüyorum senin yerinde olsam bu kadar dayanabilir miydim diye
aynen hayatım alışkın değilizya bizim gözümüze batıyor

özgecim eğer istanbulda olsam kesin buluşurduk canımya bende çok istedim ama bir türlü uymadı. birde şu var bizimkiler anadolu yakasında sende avrupa eğer eşim olsaydı arabayla götürürdüde otobüslerde bebekle güvenemedim kendime

kızlar az önce armut rendeledim Ahmet Yusufa içine 2 tane bisküvi attım ve biraz sulandırdım anca öyle yedi.
bir saat kadar sonra mamasını veririm artık

canım ya sende bendensn bende az zaman geçse hemen süpürüp siliyorum taktım mı takıyorum valla şimdi bebekte olunca insan daha çok silmek istiyo.olsun canım ya dıgıdık gelince yaparsın.bende c.tesi dr gitcem hava yağmazsa orduya kontrolüm vardıya.dr uma hediye falan bişey götüryim diyorum tatlı yaparm evde tatlıyı çok seviyo bizim dr.

o baya izin almış napıcak ya o zamana kadar sıkılmaz mı?eee gelsenize buraya ya sizin olsun arabanız var.biz gelemiyoruz araba alana kadar babamız yasakladı dışarı çıkmayalım üşütürüz oğlanı diye.inş.c.tesi yağmazda şu dr işi aadan çıkar...dr a sormak istediğim baya soru var.bizde erken menopoz var annemde falan.he birde benim yumurta rezervim az sanırım tüp bebekte az çıkıyodu napsak ne etsek bi konuşcam belki bi tedavi falan uygular.
canım istanbul olayını sen bilirsin ya bebekle zor oluyo biz samsundan gelirken baya zorluk yaşadık ama sizin kendi arabanız tabi ne desem boş zor olur elbet.....dıgıdığa selam

amin canım.valla bazen düşünüyorumda nerden nereye..........geçen yıl bu zamanlar falandı zeyneple netten tanışmamız sonra eraber bi dr kontrolü.sonra gelip gitmeler vs. herşey karşılıklı evet çok seviyorum zeynebi dost olduk düşün.hemen dost olmak zor helede burada olsalar ooooooooooo mükemmel olurkaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan

slm kızlar nasılsınız.. geçmişe bakamadım ev işi beni bekliyoo kız uyanmadan bitireyim öpüldünüz

bak aklıma ne geldi ben aynen seni dediklerini eşime diyorum başkası olsa dayanamazdı diyorumbana diyoki senden daha kötü durumda olanlar var sen ne çektin ki kaynanası kötü olanlar var bdiyor.sanırım annesi herşeyi yerli yerince yapıyoda ben körüm...

canım sanırım Allahım dayanma gücü veriyo.yoksa zor.herkes bana çok sabırsızsın der ama kimse içimi bilmez çok zor canım çok neler yaşadım....

kızlar az önce armut rendeledim Ahmet Yusufa içine 2 tane bisküvi attım ve biraz sulandırdım anca öyle yedi.
bir saat kadar sonra mamasını veririm artık

yarasın paşama.bıngıl bıngıl et olsun inşallah.......

slm kızlar nasılsınız.. geçmişe bakamadım ev işi beni bekliyoo kız uyanmadan bitireyim öpüldünüz

selam tatlm.uyuyomuymuş tatlı kızın öp benim içinopuyorumnanaktan

budebecim mrb canım bu anlattıklarım 10 da 1 ı bıle degıl daha neler neler cok canım yandı asılama yaptırdım test yaptırdıgım gun negatıf sonucu alır almaz dunya basıma yıkıldı zaten saatlerce aglamakrızıne gırdımde ne oldu dıye bıle sıormadıgı gıbı gıyındı kusandı uzak bır akrabanın dugunu ıcın kıyafet almaya dıye carsıya cıktı hanım suratında full makjayla kusur vakıt makyaj yapmayan kadın ne dusunbursun sen olsan?asılamada ılgılenmeyınce tup bebek yaptırdıgımı soylemedım bende hamıle kalınca soyledım oda esımın zoruyla karnım cıkana kadar saklıycaktım oyle soguk konusta kı hamıleyım dıyınce ıyı bakalım dedı telı suratıma kapadı ardından esımı aramıs tedavı mı normal mı dıye esımde tedavı demıs ona da uyuz uyuz konusmus kapamıs telı.aksamına aramıs dua edıyom ıkız falan olmasın kım bakacak yoksa dıye bende ben bakarım korkma gelırsen sevmeye gelırsın babaanne olarak dedım o lafa az bıle oldu sen olsan naparsın canım?kayınpederımı kıskırttı mıde bulantısından yemek bıle yıyemedım ılk3 ay hastanelık bıle oldum yemek hazırlamıyo dıye kı yemek hazırladım masalarına kadar hazırdı tabaga koyup onlerıne vermemısım tereyagı kokusundan yataktan kaldıramadım lavabodan cıkamadım onlara yemek hazırlıycam dıye esımde yanımda yoktu adam santıyeden bır geldı benı o halde gorunce sok oldu kı koylerınde yaptılar bunu bana konyada da degılım bırde esımın yanında dıyo kı gorumcemın dugununden sonra hamıle kalacakmısım neymıs acelesı ılgılenmezmıs tabı kı ben hep burnumun dıkıne gıdıyomusum evlat ıstemek suc mu?ardından kayınvalıdem ara karıstırmakta 1. bu basını alıp alıp gıdıyo oglum nereye gıdıyo bıldıgımız mı var dıyo gıttıgım yer de tıp fakultesı rapor cıkartmaya gıttım ıgne ılac ıcın dr a gıderım erkek dr a gıdıyo bır suru bayan var dr u degıstırsın dıyo gel bıde burdan yak konya da zaten secım yapma gıbı bır luksum yok bu ısı en ıyı yapam 1 kac kısı var.
son 4 ayım erken dogum rıskı oldugu ıcın hastanede gectı kolumda cıfter cıfter serumla dolastım kuvez yok o sıkıntı bı yandan hastaneye yattıgımın 2.gunu aradı hanımefendı amannn olursa olursa ölurse ölecek allahtan sıkma kendı agla acılırsın dedı.bende dogum yaptım cocugumu vermek ıstemedım acıkcası haketmedı cunku yaptıklarını dusunmeden ona buna cocuk kıskanıyo dıye cıkardı adımı.ramazanda da ıftar ıcın masayı hazırladım elımde cocukla yemek yaptımda yıne yaranamadım cnm ezan okundu 2 dk sonra gırdı eve hanımefendı cılt bakımına gıtmıs oglen 2 den 8 e kadar neresıne bakım yaptırdıysa yaptıklarımı bı guzel yedıler cocuk ıcerde aglamaktan cıldırıyo bana donup te napıyosun ac mısın tok musun dıyen yok evıme gıdecegım dıye esyalarımı topladım kayınpederı pogrettı ustume saldı yıne oglumun esyalarını yere attı ustune cıkıp cıgnedı kayınpeder gıdemezsın dıye cocugu bırak sen nereye ıstersen defol gıt dıyo bana tyenımı aklına geldı torunun oldugu dedım benım oglumun cocugu dıyo oglun cok kıymetlıyse onuda ıstemıyorum al senın olsun ben hastanede yatarken oglun mu cektı ezıyetı dedım babamı cagırdım benı odaya kılıtlemeye kalktı cıkarmamak ıcın oglumu babama verdım babamın elınden almaya kalkıyo cocugu esımde tum bunlara ragmen bısey yokken ortada cıkıp gıtmen mahvettı herseyı dıyo o görmedı tabı bana yaptıklarını ne yalan hıkaye yazıp anlattılar bakalım

offf çok kötü şeyler yaşamışsın canım ya.eşinde niye böye yapmışki çok üzüldüm.ben bu kadarını yaşamadm evet ama ayrıntılarıyla yzsam bende de çok var yazılacak şeyler.Allaha havale et canım.bak eşim okuyor bazen yazdığımı ama yazayım yinede bizimde eşimden kaynaklanan bi sıkıntıdan dolayı tüp bebek yaptrdk olsun benden de kaynaklanıyo olabilirdi hiç ağrıma gitmedi olsun Allahtan gelen bişey dedim.biz o kadar sıkıntı çekerken benim eşimin tarafı hep hacı hoca peşindeydi yok sizi hocaya götüreym yok bize büyü yapmışlar bizi tutmamış o büyüde sizi tutmuş ben tedavideyken bunları söylüyolar bana.neymş o hocaya gitmeden çocuğum olmazmış bana moral verecekleri yerde böyle diyolar ben dedim Allah mı haşa o hoca ne kadar inanıyosunuz birde eşimede demiyolar bana dyolar.ben ağlıyorum ilk deneme sonrası olmamış negatif adamlar sen bize niye gelmiyosun bizim evin yolunu unuttun diye laf atıyolar.kimin kimin yanında olması lazım yahu.senin gibibenimde son 3 hafta erken doğum tehlikesiyle hast. yattım kadın anasını bırakıpta gelesi gelmedi yalancı göz yaşları döküyo aynı zamanda görümcemde hastanede yattı onun yanına gitmek istedi am.kaynanamın yanında annesi kalıyo onu bahane ediyo bana hasta diye ama görümceme gelince iş başkasına emanet edebiliyo annesini.bunların al birini vur ötekine..........bana oğlun el kaldırdı diyorumda adam kızmıyo bile oğluna ben olsam bu kadar şey yaşamış insanı el üstünde tutarım.bu dünyanın öbürtarafıda var hak yerini bi gün elbet bulacak.he bende de varsa hata bende cezamı çekerim....ama tabi senin yaşadıkları kapıyı kilitlemeler yok çamaşırları çiğnemler falan çok kötü olmuş.sen annenin yanında olmakla şu an çok iyi yapmışsın tatlım.boşver konuşma gelme gitme ben senin yerinde olsan asla bakmazdm suratlarına.

he kayınvlidemde biz bebek hasretiyle yanıp tutuşurken bize diyoki bana da değil eşime tatilde gidersiniz acele etmeyin bi çıkıştım sen ne diyosun benim içim yanıyo evlat diye.sen benim gibi geceler boyu ağlıyomusun ben nasıl üzülüyorum açtım ağzımı yumdum gözümü.ne acelesi mi var dedi sana.ayyyy sinir odum anlatma ya aynı üç aşağı beş yukarı yaşadıklarımız.ama benim kaynana seninki kadar değil seninkinin yanında melek sayılır hatta

canım senı çok ıyı anlıyorum benımde durumum böyle.. Allah yardımcımız olsun..

jalecim dudulluda oturuyorum..

FUNDAMM aynı dediğim malzemeyi mama kullanmadan ılık su ilede yapabilirsin tatlım.farketmez.poyraz gece uyanıp 2 kez mama içtiği zaman ben aynı tarifi mamasız yapıorum zaten...

kızlar ust katım bos orda yufka yapıyoz
bennu durmuyo
aleyna ögeye kadar baktı bulasıgıda yıkadı kahvaltınınkılerı
ama bennu benı ıstıyo
uyumuyo
babası bu hergun bölemı dıye soruyo
ben getır götur işlerine baktım ögle yemenı hazırladım
baska komsuya bırakcam bakalım bakarsa bennuyu mutfagı .......................... göturuyo toplayam barı

bu arada kuzi sebze yedi yuppi....
çorbayı annem yaptı ....
bir tatlı kaşığı pirinç,bir ince dilim soğan,iki dilim kabakve iki dilim havuç zeytinyağı ekledik ve pişirdik afytle yedi...
biraz öksürüyor mide bulantııda var,mide bulantısı dişten olabilir demişti doktor,hem kakasıda yemyesildi sanırımm biraz üşütmüş mideyide....
bend bir cezveye bir tutam papatya,bir tatlı kaş. rezene,bir tutam nane attım demledim ve yarım cay bardağı içti şimdi uyuyor sanırım rahtlattı....

ohhhhhh yarasın kuziyee..hamarat anne bakıorum da ne güzel şeler hazırlamışsın kuzşye bugün..ayrıca karışımını not alıorum üşütme anlarında uygulayacam bende mersüü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…