2010 Nisan Anneleri

valla annem ben 6 . ayından itibaren kullandım soğan dedi...
hatda sen karışma bana ben yaparım yediririm dedi...ben de hiç müdahele etmedim...
oğluşum cokda sevdi hem bende tadına baktım iilk kez bi sebze püresi hoşuma gitti yenilecek durumdaydı...
yarında irmik,ondan sonra erişte,sonra bulgur,falan deniycez...
tabi arada tarhana falan da...yarın sabahta ilk khvaltı denemesini yapicizzz...

slm kızlar ne zamandır giremiyorum bayram sonrasındada yatılı misafirm vardı bi hafta bide zeynep huysuz malum okudum çoğu zaman ama yazamadım...bide malumunuz kpss iptal oldu yeniden ders çalışmam lazım napcam bilmiyorum bakalım hayırlısı.. siz nasılsınız gerçi pek ii değil durumlar gördüğüm kadarıyla.... kaynanalar kaynatalar görümceler ama darıldım valla çok büyük bi dertten bahsetmeyi unutmuşsunuz ELTİİİİ... bende bi tane varki evlere şenlik.. doğumumdan bu yana iki kere geldi evime bir ilk doğumdan geldi,ğim gün bide ikinci gün.. kaynanamla oturuyo orayua gideceğimiz zaman annesine gider ben bişey alsam o iki tane alır hemde aynısından gelinlik ayakkabımın bile aynısından aldıda düğünümde ikiz gibi giydik düşününakannehir kaynanamda bi alemdir gözünün içine bakar korkusundan ben ne kadar ii niyetli olursam olayım hep o öndedir.. ve bana örnek gösterilir son incisinden bahsedeyim size.. geçen buraya geldiler zeynebe çorba yediriyorum ayyy figen( eltim olur kendisi) 1.5 yaşına kadar emzirdi hiç bişey vermedi maşallah oğluda çok iiydi sen çok acele ettin dedi yuh deyiverdim nasıl yutmayı öğrendi o çocuk acaba.. gerçi yedi yaşına kadar yanında yatırsı çocuğu benim bebek odası almam laf oldu aman sinir oldum yine.... misafirim geleceği zaman hepsi toplanıp gelirler 5 kişi birden bukızın yemeği varmı misafire yetermi demezler bide eve götürmek içinde ayırırlar kenara düşünüün artık..geçen yıl okuldan eve bi geldim yine hepsi bizde kete yapılmış evim mahvolmuş çaya beni bekliyolarmış deli oldum resmen nefret ettim hepsinden benim evimde benden izinsiz ne münasebet yaa düşünebiliyormusunuz.... daha neler neler yaa sinir oluyorum düşündükçe boşverdim takmıyorum artık..

merhabalar hanımlar ben de 13 nisanda doğum yaptım.deren adında bir kızım var.umarım beni de alırsınız aranıza.size bir sorum var kızımın üzerini sadece göğsüne kadar örtüyorum yoksa kollarıyla battaniyeyi başına geçiriyor.acaba kolları üşüyormudur,ikamet ettiğim yer de havalar .bi de ek gıdaya geçmedim daha hemen hemen tüm nisan anneleri geçmiş ben 6. ay bitsin diye bekliyorum hata mı ediyorum acaba çünkü kuzucum biz yemek yerken çok iştahlı bakıyor.biraz soğuk

merhabalar hanımlar ben de 13 nisanda doğum yaptım.deren adında bir kızım var.umarım beni de alırsınız aranızize bir sorum var kızımın üzerini sadece göğsüne kadar örtüyorum yoksa kollarıyla battaniyeyi başına geçiriyor.acaba kolları üşüyormudur,ikamet ettiğim yer de havalar biraz soğuk. Ayrıca ek gıdaya geçmedim daha hemen hemen tüm nisan anneleri geçmiş ben 6. ay bitsin diye bekliyorum hata mı ediyorum acaba çünkü kuzucum biz yemek yerken çok iştahlı bakıyor.

canımya tabi ister annesini Ahmet Yusuf ta öyle babası da olsa diğer odadaysam bile yanıma gelmeden rahat etmiyor
afiyet olsun kuziye
dünde Ahmet Yusuf yiyince çok sevinmiştim canım
ben soğan hiç eklememiştim tarifini not alayım
aynı zamanda geçmiş olsun bir an önce çıksın şu dişte rahatlasın paşa
canımyaa inşallah kpss iptali sana yarar Allah yardımcın olsun
eltine de ne söyleyebilirimki kıskançlık zor
benim eltim yok eşimin abisi bekar ama evlenir mi evlenmez mi bilmem . tek duam o evlensin de yeni gelen gelin kök söktürsün kayınvaldemlere:)
ama bak sen yazınca canım kete çekti anneme söyleyeyimde yapsın:)
ama ayıp yani başkasının evinde keyif yapıyorlar sorsan başkası mı oğlumun evi derler
slm kızlar nasılsınız.. geçmişe bakamadım ev işi beni bekliyoo kız uyanmadan bitireyim öpüldünüz
merhaba sibelcim

sağol funda teyzesii
canım senı çok ıyı anlıyorum benımde durumum böyle.. Allah yardımcımız olsun..

jalecim dudulluda oturuyorum..
sedacım annemlerde dudulluda .

Selam hatunlar nasilsiniz?? Ozge valla ozendim kuzey ne guzel yemis masallah, yok ben nisana daha agzini actiramiyorumki yedirebileyim, bi kilitliyo agzini yok acmiyo. Anlamadim nasil olcak bu ek gida olayi. Napsam sevmedi, anca gezmek istiyo gezmek oldumu agzi kulaklarinda. Off napcagimi sasirdim ya. Cok moralim bozuk.

zehracım hoşgeldin aramıza
bende aynı şekilde örtüyorum zaten tamamen örtsemde oğlum açıyor üstünü
benimki emmediği için erken başladık canım yavaş yavaşta alıştı sende ufak ufak denemelere başla istersen
[

Annesini ister tabi meltemcim nisanda oyle valla.

Zehracim hosgeldin aramiza, ek gida konusunda ben cok sikintiliyim yavastan basla istersen meyve suyu falan.

zehra canım hoşgeldin aramıza valla başla bence ek gıdaya gecikincxe zor oluyomuş gerçi kaynanama göre eltim 1.5 yaşında başlamış daha çok erkende... meyve sularıyla başla sen.. örtü konusunda bende ki karstayım düşün bakalım kışın uyku tulumu giydirecem ben başka türlü olmayacak
jaleem

kızlar birsürü alıntı yaptım kapı çalınca geldim baktım hiçbirinden eser kalmamış tekrar giriş yaptım aklımda kalanı kadarıyla özgeciğim yarasın kuzeye canım ben bugün yapamadım canım sebze püremizi alt kalttaki komşumun asya durunun yanına indik çaya gizoşun kankisinin maşallah canım dur bende soğan ekleyeyim bakalım yiyecekmi bizimkisi bir iştahla sadece yoğurt yiyo:))buketciğim yuhhhh artık yaaa evinde ketemi yaptılar o kadarda değil yani hem çalışınca insan yemek zor yetiştiriyo temizliğe fırsat hiç bulunmuyo ahh düşüncesiz insanlar topluluğu ne olacak

yeni gelen arkadaşım hoşgeldin(zehra)valla ek gıdaya ne kadar geç başlarsan o kadar zor yemek yeiyor diyorlar o yüzden artık tam zamanı bence 6. ayımız doldu artık yavaş yavaş başla istersen doktorun varsa bir danışarak ben mama verdiğim için erkenden başladım ama sebzeyi bir türlü yediremedim zor alışcak sanırım

slm canım....
ya annem yedirdi tatlım yoksa sebze sevmiyo kuzi...
birde her bebek farklı ama,belki daha nisan ek gıda için hazır değil canım....
onun dikkatını baska yone cekerek yedirmeyi denesen mesela ben kafama oyuncak falan koyyurum ona bakıyo elime bişi alıyorum ses çıkarıyo ona bakıyo tıkıyorum kaşığı...
ama genede hamdolsun yemek konusunda iyiyiz bana çok sorun yaratmıyor ama ben suna bağlıyourm ,erken baslattım kaşıkla taddırmaya dört aylıktı kuzi seftaliyi çay tabağında yıyordu ....
şimdi yemek yeme bilincinde kaşığı alıyo ağzına göturo direk...
yada dışarda parkta yedirsen...

zehra hoşgeldin canım ek gıdaya hemen basla zorluğun cabasını yasarsın sonra....

buketcim tatlım bende de var elti ,hmde dillere destan ....
anlatsam roman olr cinsinden...2 seneyi gecti konuşmuyoruz biz aman ne rahatım anlatamam...
genede yapacaından eksik durmaz...genede laf sokar....genede gözü hep bendedir ...
hayatımda tanıdıma pişman olduğum kişiler arasında ilk sırada...
ama ne demişler cahil insanla uğrasmak çok zor ben artık duymuyorum çünkü benim için bir ölüden farksız...
bu arada kaynana da benimkinden varsa yoksa eltim ben neyim ki gelinmi...hep şunu söler ben buyuk gelinimi gönlüm isteyrek aldım hepde bana örnek gösterir am bigun fena bozucam şapa oturcak ....
susuyorum ama dellencem yakındır...
aman ikiside bana uzak cehenneme direk olsunlar...

ah budebecim canım benim sende az cekmemissin benim kayınvalıde asılamadan negatıfı yıyınce guya unutuyum dıye esımın yanına goturdu beni torun meselesını actı yıne hem ıstemıyo hemde mılletın yanında torun ıster ayaklarına yatıyo mikrop durdu durdu kayınpederıme donup kocacım bızım bu gıdısle torun sahıbı olacagımız yok onur u(celebım olur kendılerı) evlendırelımde onun cocugu olur onunkılerı sevelım dıyo allahın cezası oluyoda ben yapmıyorum sankı sorun senın oglunda bıde bana kısır damgası vurdu tövbe ya rabbim dedıgın gıbı cannım allahtan geldı esıme asla belli etmedım olmuyo soyle boyle tek kelıme dahı cıkmadı bu konuda benden de kaynaklanabılırdı ama annesı boyle deyınce sınırımı ondan cıkarıyodum.kasımda da gorumcem evlenıyo onun dugununden sonra yapacakmısız ya cocugu 4 senedır nısanlı daha kasımda evlenecek ben onun ustune 2.bıle doguracam nerdeyse bıde bana bekle dıyolar ya hasbınallah sana havale ettım rabbım.cok ahımı aldılar canım allahımdan tek dılegım onları da evlat hasretıyle sınasın bakalım bende yaptıkları gıbı umursamaz davranabılecekler mı

ay allahtan suan ıcın eltım yok ama allahım benım yapamadıgımı yapacak onların burnundan fıtıl fıtıl getırecek bırını versın el mı yamam bey mı yaman gorsunler:Saruboceq:

angel 87 canım ismin ya nickle yazak cok zor oluyo ...
bu arada ben özge tanışasalım bari...
topiğn muhtarı olaraktan ismini sorayım bari...
bu arada face de grubumumuz var sende katıl hem bebişlerin hepsi orada bizlerde tabi....
aktif olark daha çok anneler oarada paylaşım yapıyoruz kk ya giremesekte....
ya aren ne demek:)

ruzenincim su sebze corbasından bende mı denesem acaba 10 15 gun sonra mı yapsam benımkı 1 kac hafta kucuk sızınkılerden bı sorun olur mu acaba?

angel canım valla ben 4 aylıkken ek gidaya geciş yaptım ama sebze çorbasını bgun ilk kez öğün olarak yedi...
istersen önce meyva sebze pürlerinden ve muhallebilerden basla sonrada corbaya gecersin...
biz daha kahvaltılara falan gecmedik çünkü....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…