2010 Nisan Anneleri

Günaydın güzel anneler, oğlum kısa bir uykudayken bir bakayım istedim neler oluyor. İns herkes çok iyidir.
Kaanın sonuçlar temiz çıkmış. Allah kimsenin evladına hastalık vermesin. Allah hepsini korusun.
Refiyecim kızına çok geçmiş olsun. Bir an önce tamamen düzelir ins.
Jale geçmiş olsun canım. Oğlun ins hemen iyileşir.
Ne kötü şey insanın çoçuğunun hasta olması olmalı. Kızlar hemen hepsi iyileşir ins. Canlarım ya onlara hiçbirşey olmasın.

Kayınvalideden, etliden, görümceden ve eşinden çeken herkese Allah yardım etsin diyorum. Bazılarını okudukça şok oluyorum. Nasıl bir insanlık inanın anlamak mümkün değil.

Canım benimkide iki kere yaptı aynısını. Sanırım farklı gıdalar zamanla gaz yapıyor. Ben birinde sofradaki salata suyundan iki kaşık vermiştim. Birindede geçen gün ilk defa yumurta sarısı vermiştim kahvaltıda.
Dişi doktoruma sordum 4 aydan sonra başlar kaşındı bebeğe göre 5,6,7,8 heran çıkabilir dedi. Birde çıkma sürecindede çok acaip yeşil kaka yaparlarmış. Benim oğlan hep yeşil yapıyor ama diş miş yok henüz.
Forumda diş çıkaran oldu mu? ben takip edemedimde.

Kızlar merhaba

Kay marka keçi sütü aldım. Yoğurt yapacağım ama evde keçi yoğurdu yok ne ile mayalayacağım?(Ek gıda bölümüne de yazdım)

Canım bende yeni aldım. Normal yoğurtla mayala canım. Sonrakileri yaptığın yopurtla yaparsın ilkini öyle yap. İns bende yarın oğluma ilk defa yoğurt vereceğim.

Kahvaltınız hayırlı olsun.Oğlun hepsini silip sürüpsün ins. Bebişlerimiz iştahlı olsunlar. Canım kimi yerde yumurta sarısı ve peyniri dönüşümlü kullanın yazıyor. Biz henüz kahvaltıya tam başlamadık ben sadece az bir yumurta sarısı ve pekmez tatdırdım. Karışım mı iyi olur tek tek vermek mi bilemiyorum. Tek tek çok zorlar gibi. İns yarın babamız evde onunla birlikteyken ilk kahvaltı deneyimizi bizde yapsak iyi olur.

Ya vallahi bende merak ediyorum herkesi ama benim eşim face izin vermez öyle foto filan asla. Kıskandım sizleri. Kıskanç bitanecik eşim benim kimse görmesin bizi ister.

kızlar ben cok feci sifayı kapmısım bademcıklerım berbat durumda ates bı yandan beratı bıle kucagıma alamıyorum her tarafım agrıyo umarım bı an once gecer

Geçmiş olsun canım. Banada oldu bir antibiyotik aldım birazda bitkilerle hemen geçti. Birde bebiş emzirince geçsin diye dünyayı içtim bitki çayından.

yurdagülcüğüm canım nasılsın maşallah idilime canım demek emeklemeye başladı bizim kı şu an dalama aşamasında popoyu yerden kaldırmaıyo dahaca:))koca popo hadi diyorum bende ona :))

Canım maşallah bebişlere. Hemen emeklemişler.
Vay benim oğlum yüz üstü yatmayı hiç sevmiyor. Yatırınca anında dönüyor. Küçükkende bağırırdı. Ben emeklememişim sanırım benim oğlanda öyle olacak. Annem sen götün götün gittin diyor. Sonrada yürüdün. Bebim paşamda öyle.

aaaahh bu hayat cekilmeeeeez....
bu aralar herseyden sikayet eder oldum yaw sizlerde olmasaniz catlardim herhalde..
bugun, resmen bir odunla evlendigimi anlamis bulunmaktayim!

Canım, bebişler olunca sanki herkesde sorunlar artıyor. Büyükler hep bebek olsun tartışmalar başlar derdi sanırım ona döndü olay.
Canım hiç üzme kendini bazen herkes odunlaşabilir ama sen yumuşatırsın onu, gerekirse yontarsın.

Canım, eda ins hemen düzelecek. Dualarımız onunla. Çok zor ya evlat gerçekten çok farklıymış. Geçmiş olsun.

kızlar ben cok feci sifayı kapmısım bademcıklerım berbat durumda ates bı yandan beratı bıle kucagıma alamıyorum her tarafım agrıyo umarım bı an once gecer
canımya çok geçmiş olsun
meltemcim çok güzelyaa maşallah bebeklere hepsi bir arada
bu arada gözümden kaçmadı ne o kerttiniz mi bennu yu :)
Kızlar merhaba

Kay marka keçi sütü aldım. Yoğurt yapacağım ama evde keçi yoğurdu yok ne ile mayalayacağım?(Ek gıda bölümüne de yazdım)
özgürcüm bu seferlik normal yoğurtls mayala istersen sonrada kendi mayaladıklarını kullanırsın
günaydın tatlımm
acaba gazı falan mı oldu canımya yazık paşama bi bak bu gecede aynı şeyi yapıyor mu

canım ne güzel seni burda görmek
Ahmet Yusuf adınada teşekkür ediyorum teyzesi malesef ara hapşırıyor üst üste ve burnu tıkalı sık sık çekiyorum ondan da sıkılıyor
bu arada bugün bizde yumurtalı pekmezli kahvaltı ettik bugün. normalde hero baby in kahvaltı saatini veriyordum baktım kuzey bugün yapacakmış eşlik etsin oğlumda dedim
maşallah yavruma sevdide tadını

Jalecim, ben pek takılamıyorum bugün nasılsa paşam beni yine şaşırttı uyuyor. Bende bakıyım dedim.
Canım yarasın oğluna. İştahlı olsun bebişlerimiz.
Canım hazır mamalardan ben çekiniyorum ama yerinede ne yapmalıyım pek bilemiyorum. Yeni yeni ek gıdaya geçince sürekli araştıyorum. Sen kahvaltı setlerinden mi kullandın?
Bebe bisküvisi pek sıcak gelmiyor, kendim mi yapsam diyorum? Kaşık mamalar, bende hazır çorba izlenimi oluşturuyor. Sen neler yapıyorsun canım?
Bugün hatta bebe bisküvisi denesem mi diye düşünüyorum.

özgecim biz babayı oturma odasındakı kanepeye postalıyoruz:kedi:adam cıldırdı gecen yataktan attın yakında evden de kovarsın sen beni diyebayanssulusmile
canım berat aren de oyle agrı kesici verıyorum 1cay kasıgı ya karnı agrıyo yada kulagı onla rahatlıyo bııraz dr umuz dısler daha gozukmuyo dedi bizimkıne
geçmiş olsun canım.adını bilmiyorum ben funda.hoşgeldin aramıza.
memnun oldum fulyacım bende merve hosbulduk

tsk ederim canım hosbulduk

aminnn evlat hasretı cok zor ama rabbim hakedenlere versin sadece zeynepcim cok ıstedım daha once katılmayı ama kaynanalarda kalınca cocugu kımseye emanet edemıyodum bıde cok gazlıydı bera aren sureklı aglıyodu uyku duzenımız yoktu fırsat bulamadım.hos hala yok o uyku duzenı de ayakta sallanmak ıstıyo sureklı.bende bugun bıraz daha ıyıyım cnm ıstemeyerek de olsa antıbıyotık alıyorumberat arenle gecem gündüzüm bellı degıl okul kaydımı dondurmustum aralıkta yenıden baslıcam bununla nasıl ders calısacaksam mecburum ama son 1 senem

geçmiş olsun.allah şifa olsun.

sagol cnm tsk ederz

kuzişin meyve püreli yoğurdu hazır...
çorbasıda ocakta pişmekte ...
ohh içim rahatladı....

kuzinin menüleri işte burda...

Eklentiler

• $IMG_1428.webp
    30,6 KB · Görüntüleme: 40
  • $IMG_1436.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 41
  • $IMG_1435.webp
    16 KB · Görüntüleme: 44
merhaba kzılarrr
nasılsınız
ya ben karabatak gibi oldum yaaa
fırsatını bulup bir türlü oturamıyorum bilgisayar başına mehmet salih hep oyun istıyor
oyanamadığı zamanlarda ise yanında oturacam hahahahaha adam yaaa :smiley-cool:
neler yaptınız nasılsınız inanın çok özledim sizi
özge ne güzel ek gıdaya süper geçmissin
ben ne yapıyorum sabahları anne sütü kuşlukta meyve püresi ne varsa elma armut seftalı kayısı elime ne gelirse öğlen anne sütü aralarda da anne sütü (bu arada sütüm azalıyo galiba ama olsun gene de emiyo :) ) öğleden sonra sebze püresi milupanın organiklerinden ama rtık kendim yapacağım akşam yatmadan da birazcık muz miilupa tam tahıl 2 kaşık 2 ölcek bebek sütü mamada içine 2 çay kaşığı pekmez koyup yediriyorum ben gece yatmadan d a2 ölçek mama veriyorum uykusunda tabı sofrada tattırdıklarım da var bu kadar
çok özledim sizi yaaa
valla girmem lazım artıkın

merhaba kızlarr
ahmet yusuf yeni uyudu bende bi bakayım size dedim

sağol canımcım .
bende kesinlikle vermem diyordum tatlım ama oğlum doğru dürüst emmedi biliyorsun 5. ayına girincede tamamen bıraktı ilk başlarda meyve pürelerini çorbalarını yaptım ama beğenmiyordu bende mecbur kalınca kaşık mamalarına geçtim hep formül mama olmuyordu çünkü. ilk hero babyden numune gelmişti kahvaltı saati, iyi geceler bisküvisi onlardan verdim baktım beğendi sonra bende almaya başladım değişik tatlarından. sabah kahvaltı maması veriyordum öğlende tahıllılardan . son 3 haftadır da çorbalara geçiş yaptık eskiye göre daha iyi yiyor oğlum o yüzden mamaların etkinliğini azalttım
bugünden itibarende kahvaltıya başladık . mesela sabah kaşık maması veriyordum 2 saat sonra formül mama 1 saat kadar sonra meyve suyu yada püresi 2 saat sonra sebze yada tarhana çorbası ikindide yoğurt çoğunlukla bisküvili yiyor oğlum akşam muhallebi içine devam sütü ekliyorum bizim günlük menümüz böyle tatlım

kızlar kuzi severek yedi mamasını ....
bende faceye kahvaltı fotosunu ekledim...
afiyet olsun kuzi ye
kuzinin menüleri işte burda...
oo özgecimm çok güzel görünüyor
oğlun çok şeker denizcim maşallah mehmet salih e
bizde bildiğin gibi ek gıdalara geçtik yeni konumuz bu:)
ne güzel emziriyorsun sen afiyet olsun paşaya
buarada refişin kızı ameliyat olmuştur herhalde.rabbim acil şifalar versin.

kızlar bu yazıyı az önce okudum hoş hepimizin yaptığı şeyler ama yine de paylaşayım dedim
-ZEKİ BİR BEBEK İÇİN NELER YAPMALI?-

İnsan hayatının ilk yıllarının beyin gelişiminde çok önemli olduğunu, bu dönemde bebeği desteklemenin, zeki bir bebek yetiştirmenin anne-babanın elinde olduğunu vurgulayan Toprakçı, bunun için gerekli olanın sabır ve bebeğe ayrılacak zaman olduğunu belirtti. Bebeğin gelişimi için en gerekli etkenin insanlarla iletişime girmek olduğunu söyleyen Toprakçı bebeğin gelişimini desteklemek için ailelerin yapabileceklerini şöyle sıraladı:

"Yenidoğan bebeğinizle göz teması kurun, gözlerinin açık olduğu o değerli anları kaçırmayın.

Bebekle konuşun, ona bir şeyler anlatın.

Bebeğinizi emzirin. Anne sütünün yararları yanında, beslenme seansları bebekle göz göze gelme, konuşma, şarkı söyleme fırsatı yaratacaktır.

Bazı mimikler yapın, yüzünüzü komik şekillere sokun. 1-2 günlük yeni doğan bebekler bile yüz hareketlerini taklit edebilirler.

Aynada kendisini görmesini sağlayın.

Onu gıdıklayın, gülmesini sağlayın.

Birlikte yürüyüşlere çıkın. Etrafta gördüklerinizi, duyduklarınızı ona anlatın. Onu markete, alışverişe, parka götürün.

Ona şarkılar söyleyin. Bu, sizin uydurduğunuz bir şarkı da olabilir.

Ona müzik dinletin. Bazı çalışmalarda, müzik ritimlerini öğrenmenin ileride matematik öğrenmeyi kolaylaştırıldığı gösterilmiş.

Bir şey yapmadan önce, ona ne yapacağınızı söyleyin (Şimdi ışığı kapatıyorum gibi) Böylece, neden-sonuç ilişkisi kurmaya başlayacaktır.

Ona kitap okuyun, resimleri gösterin, her şeyin adını söyleyin.

Değişik dokulu kumaşları, giysileri ellemesini sağlayın, onları cildine değdirin.

Yiyecekleri ellemesine, kendini beslemeye çalışmasına izin verin.

Hareketlenip emeklemeye başladığında, yerde yastıklar, oyuncaklarla engelli bir parkur oluşturun.

Ona masal anlatın.

Televizyonu kapatın.

Banyo sırasında, plastik kaplara su doldurup boşaltmasına, suyla oynamasına izin verin."(ANKA)

ben bunların hepsini yapıyodum zaten demek oğluşum zeki bir bebek olcakmış:))))

ha ha jle saol yav bende herifim niye zeka özürlü diyordum. kaynanam oğlanı aynaya baktırmamamı, gıdıklayıp güldürmememi, zırt pırt sokağa çıkarmamaı sööleyip duruyooo. demek herifimide ööle büyütmüş...

jaleciğim canım çok güzel bir menü yapmışsın yarasın ahmetimize canım benim bende muhakkak yoğurdunu yediriyorum ama sebzeye biraz var gibi çünkü gizoş sevmiyo zorlamakta istemiyorum zaten

ara ara girdim topiğe ama bakamadım doğru dürüst geçmişe..şimdide çıkıorum oğlumu alıp eve geçicem.yarın izinliyim inşallah bugece uykumu alırım.yarında oğluşla ii bi pazar geçiririz.yarın temizlikçim gelecek.öğleden sonrada kuaföre gidecem saçlarımı kestirip tekrar boyatacam.saçlarım çok uzadı bebekle bakımı olmuyo eskiden fönsüz gezmezdim şimdi toplayıp çıkıom kurumak bile kurumuyo bende rahatlığım için kestircem bakalım umarım memnun kalırım yeni halimden.hepinizi öpüorum bebelerinizi de.p.tesi görüşürüz artık

herkese iyi akşmlar. hanımlar yakın bir arkadaşım 8 aylık hamile. dün kendi doktoru izinliymiş o da başka bir doktora gitti, ve gittiği doktor bebeğinin bir böbreğinin olmadığını söylemiş. arkadaşımın morali çok bozuk ağlayıp duruyor. bu durumla karşılşan ya da bu durumu çevresinde yaşayan birisi varsa bilgi verebilir misiniz..

kızlarrrrr.
dikişlerim hala benimleeeeeeeee.offfffffff
3 tanesini aldılar.çok derin kesilmiş ve hala açıklık var.3 tanesini almadılar iyce açılır dye.
pazartesi alacaklar ve ben hala suya sokamayacağım elimi ya....
çok sinir bir durum ya....
sıkıldım artık bu durumumdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…