2010 Nisan Anneleri

Sakinleşemiorum meltemcim.aklım allak bullak çok kötüyüm.kendimi işime veremiorum alıp başımı gitmek istiorum oğlumla birlikte..çalıştığım için komşularmla pek sıkı fıkı değilim bi samimi komşum beslenme uzamnı oda çalışıo..

ahh zeynep ahhh vicdanı varmıki onların..ne desemki bedduada etmiorum allaha havale ettim benim yüüzmğ göremeyecekler artık evimde onlara haram ayak dahi basamayacaklar..kreşi araştırdım 2 yaşından küçüklere bakmıoz dediler zaten rizede 2 tane kreş var..aklımı toparlayamıorum şuan..sağol desteğin için..

selencim annemin şuan işleri var yoksa bırakırmı annem onlara oğlumu.mecburyetten 1 haftalığına bıraktık ilkgünden başımıza bunlar geldi.

canım çok üzüldüm ya habuki seve bakmalılar hep annendeydi bildiğim kadarıyla 1 hafta hem doya doya severlerdi zor geldi tabi bakmak sen 1 hafta rapor filan alamıyormusun annenin işi olduğu zamanlarda rapor izin diye halletsen en azından 2 yaşına kadar sonrA kreşe verirsin

tünaydınlar herkese...umarım herkes iyidr.biz oğluşla iyiyiz şükür.oğlum biraz daha iyi öksürük azaldı baya burunda tıkanıklık devam ediyor.sanki bende hasta olcak gibiym hiçbişey yapasım yok sabahları boğazım acıyo sıcak bişeyler içtikçe geçiyo.inşallah hasta olmam

hayriyecm çok çok çok üzüldm.okuduğumda keşke aynı yerde olsaydk dedim ben bakardm poyraza göktuğla oynarlardı.ne tuhaf kadın ya hemde yalan söylemiş.gitmeyiversn çarşıya 1 hafta nolcak ya..deli ediyolar insanı anlıyorum seni.üstüne üstlük söyledikleri yalanlarda tuzu biberi oluyo.off neden böyleler anlamıyorum ya.hepsi aynı bunların emin ol.keşke kreş olsaymış.kardeşin vardı bakamazmı?veya yakın akrabalardan güvenebileceğin birisi?çok zor anlıyorum seni tatlım.Allahım bizim ana babalarımızı bizden uzak tutmasın ne varsa onlarda var.

canım sağol..,izin almam şuan mümkün deil ofiste tekim ve işler yoğun..diğer arkadaş izne ayrıldı çünkü..şu 2 günü daha atlatayım pazar zaten izinliyim p.tesinden itibaren anneme bırakıcam konuşup..

fundam geçmiş olsun göktuğ daha iyi demek sevindim..sağol tatlım düşüncelerin için..benim kardeşim yokki funda tek çocuğum ben face de gördüğün kız benim kuzenim erzurumda okuyo oda.burda 2 halam var onun dışında akrabamız yok hepsi bursa yalova almanya dağılmışlar..yani bakabilecek kimse yok anamdan başka..kaynanam kızının çocuğunu büyütmüş ona tek laf etmez hala daha alır bakar kızı gezer.ben el kızıyım ya benim çocuğumu babamın evinden geirdim ya sanki bakması zor oluyo bunca şeleri yaşatıolar bana allah sorsun hepsine diorum..

slm kızlar..
gecmişi okudum anca bitirdim hemen aklımda kalanları yazayım kuzey uyurken yemek yapmam gerek çünkü bu ara bensiz durmuyor çünkü çok huysuz birazda burnu akıyor hasata olamsında tek derdim o...
dun çok guzeldi buluşma ama ben hem gec kaldım hemde çok kalamadım bir bardak kahve içemedim kuzey hiç durmadı milletin bebesi yedi içtı uyudu benmki aykata oturamadım bile evden çıkarken foto mak. unutmuşum nekadar uzuldum anlatamam...hiç fotomuz yok...hayatımda ki ilk buluşmam ama fotom yok düşünebiliyonuzmu...
nese ayrıntılar daha soonra hepsi cok cici insanlardı fakat kk dan haberleri yoktu onlarıda alıştrcam inşlh....

şimdiii...........
aklımda kalanları yazıyorum kzılar atladığım varda kusura bakamyın döncem en kısa zamanda:

edip:canım iyiki geldin hoşgeldin ....bende neredesin diyordum ,çok sevindim..ali alper paşamı öpüyorum...inşlh daha uzun daha guzel paylaşımlar ypcaz senideburda hep grmek süper olcekkkk:)))

haceryıldırım canım sefakoydemişin buluşalım valla bende avcılardaym yakın sayılırız en kısa zamanda ayrlayalım valla neden olmasın ben ck sevinirim hatırlat bana yer konusunda konuşalım...
jale canım sn mi sacıın dökülüyoru biri yazmş ama aklımda kalamdı hemen bir tarif vereyim ben tatlım ama kim di bilmiyorum her saca ayrı veriliyor ben müsait olduğumda bir iki tarif ekliyim canım...

zeliha canım ya sıkma canını her zaman dertleşebiliriz konuşabiliriz ben telden de konuşurum sen istersen aramızdaki mesfe önemli değil klpler bir olsun yeterki...

hayriye canım ya neler gelmiş başına kıyamam ben poyrazıma ...allah bildiği yapsın o kaynananı ...amaeşinde farketmiş ya sen o konuda sanslısın birde deseydiki evet benim annem böle bir kadın diyebilirir söler falan diye sen haklı olduğun halde görmeseydi eşin...
bak gör daha iyi olcak hersey oh sende onlardan kurtuldun artık inceldiği yerden kopmuş sonunda....
yureğini ferah tut kul sıkışmayınca hhızır yetişmezmiş....

hayriyeciğim canım ben face deki fotoyu kardeşin sanmıştım.hım kimsenin olmaması zor ya inan yakın olsak ben ne yapar eder bakardm ya.bu kayınvalideleri anlamak bazen gerçekten güç oluyor.bugün oğlun kimde kaynanandamı?kızlarına gelince herşeyi yaparlar geline gelince yok yapmazlar.benim kaynanamda kızı trabzonda bende orduda hast.erken doğumdan yatarken kızımın yanına gitcem diye bi tarafını yırttı.benim burda riskli bi gebeliğim var.of neyse........dellendiriyolar adamı.şimdi torun diye yırtınıyolar.birde sonradan hep ben seni bakmadım mı ben sana şunu yapmadım mı diye söylüyolar.iki iyilik yaptılar onuda söyleyip durdular.dün eşime tel açtı babası neymiş kabuk almış.eşimi aylar öncesinden uyardm biz aldık de diye dememiş akıllı kocam.şimdi biz size kabukta aldık derlerse hiç şaşmam.eşime dedim parasını ver diye<birde bu ay zaten arabadan dolayı sıkıştk daha doğrusu oğlana biriktrdiğimz parayı kullandk.onu ona vercez şimdi.ya adamlar tüp bebek döneminde bi 500 lira verdiler uçakla falan döndük bana dedi k.peder seni uçakla getirdim ben daha böyle insanlarn bitini dahi istermiyim?eşim diyo versem parayı bana kırılırlar.vermesende ben üzülürüm söylüyolar biliyosun diyorum.ay bende dellendm 2 gündür ama şükür ki eşin seni anlıyo ve koruyo.benimki sadece anlıyo ama ailesini önde tutuyo bişey demiyo üzülmesinler diye.ne olsa ben el kızıyımya üzülebilirim

hayrıyecım canım cok ama cok üzüldüm.allah bıldıgı gıbı yapsın artık ne dıyım.sıkma canını elbet bı çözum bulunur bugunler de gecer sevmeye gelınce ıyı tabı iş bakmaya gelınce köşe bucak kacıyolar işte bu kaynanalar ..ahhh ahhh ınsanın kendı anası gıbı varmı bee..

allahtan bu konuda eşin yanında guzelım

hayriyemmmm... valla çok ii anlıyorum seni. adamın bana çalışmanı istemiyorum dediğinde tek tesellim oğluma bakabilmek oldu. bende kaynanaya bırakamıyorum, bana bi bugün şunu yapcaktım yapamadım, yok yaramazdı yordu falan dese dellenirim. Ankarada 3 aylık kuzulara bile bakan yerler var. eminim rizedede vardır. haaaa yoksa işten ayrılınca sana kendi işini kurma fırsatı. kur ööle bi kreş, sun çalışan anaların hizmetine. eğer maddi olanağınız varsa 1 sene oğlana bak valla. hem senin vicdanında rahat eder. her sabah aklın poyrazda kala kala işe gidilmez ki. zaten sen işten ayrıldıktan 1-2 ay sonra yaşı doluyooo. 1 sene de sen bak. 2 yaşında her yer alır oğlunu.

evt eşim haksızlığı gördüğü için yanımda ama diğer durumlarda anasını kardeşine pek düşkündür.aman düşkün olsun da haksızlığı görsün diğer konular beni ilgilendirmio zati..

evt bitti özge tüm bağımı koparmış oldum bu olay neticesinde..allah şükür eşimden allah razı olsun her konuda yanımda çünkü hep haklı olan üüzlen benimde ondan..

canım kaynanamda deil çocuk görümcemde kaynanamla eşim kavga etti akşam gidip.çocuğumuda gömeyeceksin artık demiş.annesi yalvarmış yakarmış yok demiş eşim..evt hep kızları eltime de banada el muameles, yapıolar eltim Hakedio saygısız çünkü ama ben bugüne kadar saygıda kusur etmedim onlara.okadar borca girdik hala kızına taşıdı durdu ki kııznın durumu çok çok ii.sizinkilerde ayrı alemlerde.ne tuhaflar yaa herkezde ayrı dert allah yardımcın olsun bundan sonra tek çöplerine tenezzül etme sende..ayyyy istemez onların bişisi..

aynen öle yapıcam aysegülcüm ne güzel anlattın sağol..

slm kızlarr.. herkes iyidir umarım...

sabah bakımdaydı kk... dr.a gittik bugün.. 6.ayımızı doldurduk çok şükür... heyooo :))
en son 200 gr vermişti kuzum.. o günden beri almış yine açığı kapatmış.. maşallah paşama... 15 günde 600 gr.almış görünüyo.. 9.400 çıktı. maşallahın ili benden olsun kocamanındann :)) boyuna 12 sinde aşıda bakılcak.. çok yoğundu bugün dr. bide geçen gittiğimizde kilolu olduğumuzdan dolayı şeker olabilir miki acaba demişti.. gerçi anne sütü alıyo ama aklımızda kalmasın demişti.. bende aç götürdüm bugün.. bakıldı. 74 çıktı şükürler olsun.. şeker çıkmadı oğluşumda.. hıı bide öksürüğümüz vardı derinden geldiğini düşündüğüm.. onu dinledi iyice.. ama bunda da şükür ciğerlerde bişey yokmuş.. peditus ve mukotik diye bi öksürük şurubunu sabah akşam yarım ölçek 5 gün kullanıcaz sadece. sonra tekrar bakılıcak.. antibiyotiklik bu durum yok şu an.. boş yere kullanmaya gerek de yok diyerek beni şoklardan şoklara soktu dr. :))

neyse bizden haberler böyle.. çok şükürr herşey yolunda şimdilik... bi yandan yemeğimi yapayım bi yandan da geçmişe bakayım inş.. iyi günler tekrar yazamazsam da...

bu arada hayriyecim valla dunde ben actım ağzımı yumdum gözümü....
ya kaynanamın daha önce benimle bir sorunu yoktu nisanlılık ve ilk evliliğik yıllarmda....
ben hep iyi oluca sandım millete özendim ama olmadı...
hatda dunde dedim ,ben seni anlamışım anne kusura bakma hata benim dedim ,bir yakınımızın hasta ziyaretindeydik göümcem ben kaynanam konu acıldı...
bende içimi döktum...bayaca alattım...
hatda eşimin yanında da akşam konuyu actım ,ben anneni tanıyamamışım dedim....
annenle gelin -kaynana olamadık ki anne -kız olallım dedimm....babasınada söledim siz bizi atıyorsunuz bizi sevmiyorsunuz bariz ortada bu dedim....kaynanmın benim yanımda olması gereir ama yok...
kızının kızı varsa yoksa umru değil...
hatda şimdi eltim ve iki kızı altın gunune girmişler e bana demişler bene dedim beni neden ayrı tutdnuz ben siz ne yaptım ama böle yaptıkça szi daha iyi tanıyroum dedim hatda eşim dun akşam ilk kez anne ve babasına dediki ben sizin p..çim dedi...
öz evladınız değilim beni unuttunuz eşimide atıyorsunuz bi kenara sizin yuzunuzden ben ona çok yuklndim halada yukleniyorum dedi...
hoş değişen bişi oldumu hayır ama bunu demesi bile benim için buyuk olay

refişim ..

cok sevindim utku paşamın bişiyi yokmuş aynı tedirginlik bendede vr kuzeyın burnu akıyor öksüruyor ve korkuyorum inşl bizimde bişmiz çıkma yarında biz 6 ayımıza gircez...yarım yasına girdik valla....
bakalım carsambada asımız var bende doktora görturcem kilousnu falan merak ediyrm hem ek gıda hakkında biligilenriz....size ne dedi doktorunuz ek gıda için liste falan verdimi

kızlar yarın bizde altı aylık olcak ve pasta keselim kuziş için diyorum yarım yasında olcaz cunki....sizce nası olur yani fikir benden cıktı ama çokmu abartmış olurum....eşimde bişi demedi sen istersen yaparız dedi...bu arada benim için çok anlayışlı davranıyor dun beni buluşmaya götürdu ve orada bekledi çıtı çıkmadı koştura koştura araba buldu falan,ve kimseye sölemedik ,eşimin tarafına falan kimsenin haberi olmasın şimdi buyuturler falan dedi.....ben galiba bu adamı seviyom yaaaa:))))))))))))

helal kız özge. valla içinde tutmak bi işe yaramıyooo. sööle valla. pasta fikride iimiş. niye abartı olsun ki?

Kızlar yaaa yazacam yazacam unutuyorum mehmet salihin ateşi var dün öğlenden beri 37,5
37,2 arasında geziyor birde ishal olmuş ya üstelik bende adet gördüm sancı sancı sancı ayy çıldırıyorum napim ben oğluşuma yaaaa

anaaa nası yanı nası bı mantık o bee tövbeeee

ya öyle bir mantık canımcım anlamış değilim

oh çok şükür refişim valla nasıl sevindim anlatamam bebeişler iyi olsunlarda utkumu kocamannnnn öpüyorum akşam ararım gene

tabiki iyi davranacak dovewriz sonra onu valla aaaaaaaklava:
sev tabi kocacını o da seni seviyo bazen dolduruşa gelsede sempatiksalakcinni
valla güzel fikir olabilir yarım yaş pastası bende mi yapsam hem pasta yerim hihoyyyt

oğlum hapşıriiii. nezle mi etcem acaba yaaa? bi de sebze çorbasını sevmedi. yani bizim tatsız tuzsuz olanını ama eve yapılan çorbayı şapır şupur, naneli, tuzlu... napsam ki?

bende varıımmm.. ama şu ara azaldı çok şükür.. dr. 1 yıla kadar dökülebilir demişti ama 6 ayda kesilicek inş. dökülmesi...
bebe bisküvisi baya tok tutuyor refiyecim

maşallah utkuya canım aynı zamanda geçmiş olsun
ahmet yusufta aynı bende peditus veriyorum ama burnu akıyor hala olmazsa doktora götüreceğim
çok saol canım.. aynen peditus ve öksürük şurubu kullnıcaz.. şükür antibiyotiklik değilmiş durumumuz... size de çok geçmiş olsun...
herkeze günaydın moralim bozuk ................................
canımmm... lütfen üzme kendini.. ama kaynanana pes yani.. kız, torunu onun yaaa...hem dya doya sever,öper, koklar diye daha da sevinir insan yaa.. insana öz torunuyük gelir mi.. çarşıya çıkıcam,işim var fln diye mazeret mi uydurur... zor mu gelmiişş.. severken iyi yaa.. klava: nasıl bi vicdan,nasıl torun sevgisi.. aaa delirmemek elde değil... ama dert etme sen.. bak şimdi halasında anladığım kadarıyla.. birkaç gün annenin işleri bitene kadar idare edilir görümcenden yana bi sıkıntın yoksa.. sonra da anneme vericvem yine diyosun.. her şerde bir hayır vardır.. belki böylesi iyi olur..hiiç tenezzül etme o kadına... enişte de haklının yanında olması sebebiyle girdi gözümüze :) hiç üzülme nolurr.. poyrazın sulugöz bi anne istediğini sanmıyorum opuyorumnanaktan
saol canım.. liste fln veremedi kızzz.. bi şeker ölçüldü bi kilo bi sırt-göğüs dinlendi buna şükrettim o kalabalıkta.. ama 1 kaşıktan başla yoğurt meyve suyu sonra püresi.. :roflol: yavaş yavaş artır miktarı dedi.. :roflol: aşıya kadar bu şekilde.. sonra konuşuruz dedi ayrıntılı.. yani 12 sinde... kocana maşallahh.. kaynanana iyi etmişsin.. sokucan lafları. ondan anlıyo bunlar :)) ağzına sağlık...pasta olayı da değüşük bişiy olur hee.. ama bu saatten sonra nasıl yaparım.. en iyisi ariim hüseyini alsın gelirken kaydirigubbakcemile2
ikinize de tekrardan geçmiş olsun tatlım.. bende daha tık yok yaaaaaa sempatiksalakcinni inş. düşer oğluşun ateşi.. ishaline de o ilaç iyi gelicek bak gör.. 2 kerede kesti utkunun ishalini geçende... gorüşürük tebii gene nasılsa kaydirigubbakcemile3 öptüümm opuyorumnanaktan

şimdi yemeğe geçiyoruummm.. tek çeşit olaar mı hiiç.. utku da uyumuşken .. iyi akşamlarr..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…