bronşiolit deyince panikledim hayatım yaa ne biliim. inş. utku da en kısa zamanda atlatır ama dün başladığımız şurupla sanki daha ilk günden hırıltısı azaldı gibi.. ama kalbini fazla yormamak için 3 gün kullanıp 1 gün ara vericekmişiz o şurubakuzuuuummm. benim bücür 4 aylıktı bronşiolit olduğunda. oksijen verdilar, bi de1 haftaya yakın 3 farklı ilaç içti. atlattık çok şükür ama bu kadar küçük yaşta yakalanması ilerisi için zorlu dedi. bronşit, astım gibi hastalıklara karşı direnci azalırmış. valla ben arnavutluğa giden dr. umun yalancısıyım. bi de benim dr. buhar makinasına izin vermedi, ıslak bez koy, olmadı su dolu kap koy kaloriferlerin üzerine dedi
bizde ası olduk geldik...,
doktor muz iki yasına kadar yasak dedi ama kendi doktorum öle bişi demedi....ben arada kalıyrom ya neymiş beyinde bir zar varmış onun gelişimi 2 yasına kadarmış muuzn içinde bir etken madde onun gelişimini engelliyomuş muş muş......
ben ne yapcam şaştım kaldım valla....
9 kilo olmuşuz ayın 2 de gittik 8.650 di i yani ...
ama aya vurursak kilo alımı azmış ....
kesinlikle ev yapımı keçi sutu ile yoğurt olcakmış...
danino falan bi daha verirsen papaz olurız demi bende hadeeeee dedim yemiiiiii
ozaman yoğurt yapma mak. alcaksın dedi.....
bizde alcaz....
bide kesinlikle sebze vermem gerekliymiş ama yemiyo .....
tuz seker saçla baharat kesinlikle yasakkkk..................................
saf zeytinyağı alcam bide yemeklere ben mısırözü kullanıyrm ondan ekliyorudum ama.....olmaazmışşşşşş
off ya bune ya iki doktorda farklı söliyo
bu arada alerji olmuşuz ilaç verdi ....
kesin ek gıdalardan biri dokundu....ayy yazcam aa daha çok biz eve geccez.....babamız gelcek annemdeyim cunki....
ayy ben onu yazmadımıı daha önce yaa.. bizde de kesin çözüm o oluyo.. 5 günün ardından bile yapıyo.. ama 2kere fln işlemedi o yöntem o ayrı :)annnnaaaaam mıçmayan oğluma çare buldum. aç karnına dayıyom aç karnına armutu hooopppp yarım saate etraf toz duman:)
çok sağol jalecim.. sende cicilerini güle güle kullan şimdiden..refiyecim çok geçmiş olsun edaya da utkuya da canım
ayrıca maşallah paşaya kilosuda boyuda gayet iyi
çok sağol tatlım... size de maşallahh...utkuya ve kuzeyede koca bi maşallah.....
refiye utkuya sana ve edaya da çok geçmiş olsun....
sağol meltemcim.. size de maşallahhmasalah ve utkuya gecmıs olsun
evet sımdı gelelım bıze
67 cm boy 9 kılo olmus bennucuk
asımız da fazla aglamadı emzırdım hemen uykussuzdu
şimdiden çookgeçmiş olsun tatlım.. gitmeden şurup yada fitil verirsen daha rahat atlatır ama yine de ateşlendik bizbende oğlanı aşıya götürcm bugün sağlık ocağını aradm aslında dündü aşımız yaparz dediler offfffffffffff sıkıntı bastı yattım ama uyuyamadm ya....öğleden snrada bi arkadaşa gitmeyi düşünüyordm ama oğlum mızmızlık yapar belki birde hava sğuk ndan çekiniyrum gitmiycm sanırım
masallah göktusabiz aşı lduk geldik kimseler yazmamış
ben yazaym bari kilmuz 10 kilo 500 gram.boyumuz 72 cmmaşallah.....
ebe çk iyi bakmışsın sende dal gibi lmuşsun çk mu yruyo dedi yk dedim ne dalılülülülülülü.daha kil vermem lazım.oğlum baya ağladı ama şimdi iyi.çorbalarını 2 günlük yapabilirsin dedi ebemiz.kilosu zaten iyi dedi hatta bazı günler hiç çorbada vermeyebilirsin kilosu iyi olduğu için dedi.ama yoğurt verirsn öyle zamanlarda dedi sende yorulmazsn böylelikle dedi.havuç suyu vercem dedim iyi olur dedi katı meyva sıkacağı almıştım geçen yıl şimdi ondan yapıcam.he birde meyvasını artı sadece cam rendeden geçircem ben sadece suyunu veriyodm artık posa halinde verebilrm.bizden den bu kadar şimdilik hade bye
merhabalar hanımlar nasılsınız bizde hastayız yaa hemde ailecek yusufta yasinde bende oğlum 8500 den 8300 e inmiş yemek yemiyor süt yemiyor ne ypcam hiç bilmiyorum zaten ateşi düşürene kadar mahvoldum göz nezlesi olmuştu gzlerinden şıpır şıpır yaş akıyodu neyse biraz düzeldi ohh çok şükür
bu arada kışlık malzemelerimde hazır domates biber salçalarımı yaptım konserveler hazır kurutmalar turşular peynir hazır sadece yeşil zeytinim kaldı onuda yapsam tarhanada malesef hazır alcam reçellerimide bu hafta yapacam
geçmişi malesef okuyakmıyorum hasta bebelere şifa annelerine akıl versin derdi filiz demi bende öle deyim
kızlarrrr merhabalar yine uğrayamıyom valla kaan canıma okuyo:)
şöyleee bir merhaba diyip kaçcam ek gıdada hayrişime bir sorum vardı da:)
merhabalar hanımlar nasılsınız bizde hastayız yaa hemde ailecek yusufta yasinde bende oğlum 8500 den 8300 e inmiş yemek yemiyor süt yemiyor ne ypcam hiç bilmiyorum zaten ateşi düşürene kadar mahvoldum göz nezlesi olmuştu gzlerinden şıpır şıpır yaş akıyodu neyse biraz düzeldi ohh çok şükür
bu arada kışlık malzemelerimde hazır domates biber salçalarımı yaptım konserveler hazır kurutmalar turşular peynir hazır sadece yeşil zeytinim kaldı onuda yapsam tarhanada malesef hazır alcam reçellerimide bu hafta yapacam
geçmişi malesef okuyakmıyorum hasta bebelere şifa annelerine akıl versin derdi filiz demi bende öle deyim
biz aşı lduk geldik kimseler yazmamış
ebe çk iyi bakmışsın sende dal gibi lmuşsun çk mu yruyo dedi yk dedim ne dalılülülülülülü.daha kil vermem lazım.oğlum baya ağladı ama şimdi iyi.çorbalarını 2 günlük yapabilirsin dedi ebemiz.kilosu zaten iyi dedi hatta bazı günler hiç çorbada vermeyebilirsin kilosu iyi olduğu için dedi.ama yoğurt verirsn öyle zamanlarda dedi sende yorulmazsn böylelikle dedi.havuç suyu vercem dedim iyi olur dedi katı meyva sıkacağı almıştım geçen yıl şimdi ondan yapıcam.he birde meyvasını artı sadece cam rendeden geçircem ben sadece suyunu veriyodm artık posa halinde verebilrm.bizden den bu kadar şimdilik hade bye
hacercm geçmiş olsun ....hastalık zor bizde daha yeni yeni atlatıyrz azıck bi öksürüğümz kaldı.
maşallah ya ne çk şey hazırlamşsn öyle bende bişeyler yaptım turşu yapamıyrm kayganam yapmş sanırım ben artık bişey istemiyrum yaparsa getiriy yksa annem veriy zaten....reçel çk yenmiy ben yaptm azıcık yeter bize....dlabıma bişeyler attım dmates yaptm attım kavanza tarhanayı hazır alıyruz biz ahhhhhhhhh bi gelsede yapsam ya çok seviyrum ben..hatta bizim tuğbanın rumuzu tarhanya burda geçen yıl hamileyken onun adını göre göre canım tarhana çekmişti snra aldımda rahat ettim.sana kolay gelsn tatlım
ge[/COLOR .!.:
SAOL BİTANEMMMge[/COLOR .!.:incik53;15656267]canımmmmm soruna hemencik cvp verdim ..senide özledim yaaa daha sık gell:)
bende birazdan işlerimi toparlayıp çıkıcam teyzem yarın almanyaya dönüo buakşam annemde yemek yicez uğurlama vesilesiyle..ohh annem bana kaldı sonunda :))) oğluşumuda çok özledim koşa koşa gitmeliyim ona herkeze ii ,mutlu,huuzrlu akşamlar
ooooooooooooooo maşallah hmede en kocamanından gizoşuma..kız kilosu ne ii prensesin yaa..resimlerde öle gözükmüo valla..kız zeynep senin sütün az da olsa yarıo demek gizoşa ..yoksa ek gıdalarla bukadar olmazdı..allah daha çok versinde bol bol içsin prenses..
canım bilmiyorum aslında artık gizoş uykusunda ancak emiyo savaş halindeyiz yani oada mama aralarında uyuyunca eee 24 saat gizoşla geçiyo hayrişim artık oda iyi olsun dimi ama yaa ek gıdayla baya bir haşır neşir olduk ama muhakkak kahvaltılarını pürüzsüz yiyo kuzucuğum yoğurduyla keçi sütüde çok kilo yaparmış bir arkadaşım demişti hem boydan hem kilodan maşallah yavrularımıza sağlıklı olsunlarda mühim değil canım kilo çok takmıyorum benkilo işine alabildiği kadar alsın :))
sağol canım...bilmezmiyim hiçç herşey karşılıklı bende iyiliğe iyilik..
aman ne ii yöntem bulmuşun kız aysegül aferin.kendi çocuğumuzun doktoru olduk valla.helal nisan analarına
merhaba kızlarr
oğlum uyudu bende pc yi açtım hemen:)
bakalım ne kadar sürecek
dün akşam eşimle gezmeye çıktık ne zamandır çekirdek ailemizle bir yere gitmiyorduk yanımızda hep arkadaşlar oluyordu. ilk önce tesislere gittik çay içtik tatlılarımızı yedik sonrada ülker shop a oğluma mamalar aldık . oyuncakçıya uğradık falan zaman geçti
bi aksilik olmazsa da bugün ada ya gideceğiz alışverişe oğluma mont falan alacağız birde bana . malesef kıyafetlerim olmuyor trençkotlarımın önü kapanmıyorbişeyler alıcam bende
canımyaa ne güzel bi sürpriz hazırlamış eşin mutlululuğunuz daim olsun
demekki görümcenle kayınvalden hatalarının farkına vardılar tabii bunda eşinin ve senin gereken tepkiyi vermeniz çok etkili oldu bence
darısı başıma inşallah diyorum ama ümidim yok
kolay gelsin mervecim
ahh şu kaynanalar yokmu işleri düşünce anca
kolay gelsin fundam
aman canım boşver takmaa
aminn sinemcim rabbim hayırlı uzun ömürler nasip etsin paşana
kaynananın başına bişey mi düştü acaba:) amann olsun ne güzel düşünmüş tatlım
resimleride merakla bekliyoruz tatlımm güzel kızıma ne giyse yakışır zaten
refiyecim çok geçmiş olsun edaya da utkuya da canım
ayrıca maşallah paşaya kilosuda boyuda gayet iyi
canımcım maşallah meleğime gayet güzel büyüyor yavrum bizde en son 22 eylülde gitmiştik bir ay sonra gelirsin bakarız demişti ebemiz
geçmiş olsun kuziye özgecim
ben hiç muz vermedim şimdiye kadar
keçi sütünden yaptığım yoğurdu bebeğim yemeyince bende inek sütünden yapıyorum. ülker içimden
gezmeyi ne çok seviyor bu bebeler
sorma tatlımyaa
eşimle konuştuk ve aslında ona da hak verdim
bi aksilik olmazsa bu haftasonu gideceğiz annemlere
[
ayyyy ne guzel okurken bıle ıçım kıpır kıpr oldu
masallah allah mutlulugnuzu daım tsın
elemtere fıs kem gözlere siş
tabı pek bılırler göz boyamayı
boşver sende umursama
essah kadın delırtecek senı sende meyıllısın zaten
gıt al bı mont
ondansonrada aldıgın kocman nasıl gıydıreyım de
o delırsın
masallah masalak 4 gun kucuksunuz bızden
gızoscuk gule gule gıysın
aman masallah uyusunlar
masalah ve utkuya gecmıs olsun
masalah gızemcık manken gıbı olcak ınsallah
özge ben buyuk ogluma hergun yedırdım
tesekkur aldı hersene lıseye basladı bu sene
yogurda gelınce ev yapımı olsunda cıvıklıgı önemlı degıl dedı dr
yogurt makınası neymıs
hem kocaman oldular artık kaynanan fılan calsın 2 3 gun yedır ben artık normal yedıruyorum valla calmıyorum fılan
iyı fıkı kabızlık yasayanlar denesın
merhaba kızlarr
oğlum uyudu bende pc yi açtım hemen:)
bakalım ne kadar sürecek
dün akşam eşimle gezmeye çıktık ne zamandır çekirdek ailemizle bir yere gitmiyorduk yanımızda hep arkadaşlar oluyordu. ilk önce tesislere gittik çay içtik tatlılarımızı yedik sonrada ülker shop a oğluma mamalar aldık . oyuncakçıya uğradık falan zaman geçti
bi aksilik olmazsa da bugün ada ya gideceğiz alışverişe oğluma mont falan alacağız birde bana . malesef kıyafetlerim olmuyor trençkotlarımın önü kapanmıyorbişeyler alıcam bende
masalah cekırdek aıleye
evet sımdı gelelım bıze
67 cm boy 9 kılo olmus bennucuk
asımız da fazla aglamadı emzırdım hemen uykussuzdu
bu arada 01 50 den berı uyanık bennu 2 25 saat su anda
anlamadım bagırdı durdu babayı uyandırmayalım dıye kactık buraya
altını doldurdu
ben annamadım mıcta altımı degıstır dıye agla yapmadan önlem alıyo tedbırlı akıllı kızım benım
yumurtayı sordum dr
hergun 1 sarı cok gun asırı ver dedı
tum verme dedı
3 aydır verıyom ya
kan sayımı yaptırmadım hemsıre kolunda damar arayınca kıyamadım
ates dusurucuyu verdım 4 saatte bır
altını temızleyem uyuyalım bız
maşallah bennu sultana annesi rabbim nazarlardan korusun canım eee annesi onu nelerle besliyo dimi ama olsun artık 9 kilo canım güzel dileklerin içinde saol
geçmiş olsun hacerciğim rabbim acil şifalar versin valla bir maşallahta yaptığın kışlıklar için ben çok tembelim bu sene hiçbişey yapmadım yapamamda sanırım annem sağolsun turşumu herbişeyimi yapıyo domates konservemi falan bana bişey kalmıyo zaten imkansız sanırım bu sene yapmamboshayallersmile
biz aşı lduk geldik kimseler yazmamış
maşallahkocamanından damadıma kocaman adam oldu yakında gizoşu istemeye gelir artık valla yakuşuklu oğlıuşum o benim canım aynen bizim ebemizde öyle dedi bana bu gitmeme sen ne kaDAR ERİMİŞSİNM DEDİ BU KIZ ALMIŞ KİLOLARI DEDİ:))bende koşuşturmadan dedim ama ben artık yavaş yavaş kotlarımın içine giriyorum hatta bitanesi belimden düşmeye başladıhihoyyyt
ooo tuğbişim gel artık senide kaptan kaanımıda ösledim canım benim sık sık uğra yeni işinde hayırlı olsun tatlısıkızlarrrr merhabalar yine uğrayamıyom valla kaan canıma okuyo:)
şöyleee bir merhaba diyip kaçcam ek gıdada hayrişime bir sorum vardı da:)
teşekkür ederim hanımlar
maşallah GÖKTUŞA ohh ne güzel tombalak oluyor hemde annesini zayıflatıyor ben azıcık yemek yemedimmi sütüm azalıyor hemen zayıflamaya başlıyor artık ek gıda ya başlama zamanı geldi düzenli olarak vreyim gelişimi ii 6 aydan sonrada başlayabilirsin demişti o yüzden başlamamıştı m arada azar azar veriyodum HAYRİYECİM asla eline su dökmem valla sen daha hamaratsın canımcım ÖZGECİM sağol canım inşallah şifa versin rabbim bütün hasta bebelere azıcık ileşti ama kucağa tamalıştı sanırım yere bıraktımmı ğlıyo yaa
bu arada sağlık ocağına gitmiştik geçende doktor diyoki hacer hanımbundan sonra sizinde kilo takibinisi yapacaz kilo alımı varmı diye aman allahım tartıy çıkmaz olaydım 80+ yazayım okadar verdiğim kiloları geri almışım yaa morel sıfır amakarın bel çevresinde yok basende var sadece boy 1.70 kilolu sınıfındayım yani ay hemen diyet işini ele almam lazım dr diyom gitmiyor boğazını biraz tutsan süt veriyosun gider gelecek ay kilo almış isem diyet listesi verecek şmdi bi bakalım dedi
ayyy hacerciğim neden öyle diyosun hiçte öyle değil maşallahın var valla fotolarda doktorlar çok biliyo ben ne doktorlar gördüm diyetisyenler kkendileri ama 100 kilolar nerdeyse abartıyo çoğu valla kendini güzel hissettiğindir kilo bence ayy bende ne şairane konuştum yaavvv
kızlar sizin güzel haberlerinizi aldıkça ben mutlu oluyorum ama malesef benim oğluş çok hasta dalagında büyüme böbrekleri çalışmıyor kronik akciger yetmezligi v.s dogumda kücücük bir enfeksiyon minicik bedenini mahfetti birden rahatsızlandı kücük tuvaletini yapamıyordu şüphelendim ve doktor acı gerçegi söyledi iki böbregide iflas etmiş minik bebegimin oysaki okadar saglıklıydıki rabbimin imtihanı dün diyalize girdi minik bedeni diyalizden sonra eve getirdigimde nefes alamadı hava maskesini taktım fayda etmiyordu morarmaya başladı hemen acile getirdik annemle eşimde askerde daha söyleyemedim rahatsızlıgını okadar çaresizimki heran bişi olacak diye aklım çıkıyor bide hamileyim ikizlerime :S çok zor durumdayım sizden dualarınızı istiyorum yalvarırım dualarınızı eksik etmeyin Allah kimseyi evlatlarıyla sınamasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?