2010 Nisan Anneleri

Hayrıs anam gözelsın zatıde ben acılısa uygun demıstım
neyse rabbım bol kazanc versın hayırlı yerlere harcamak nasıp etsın
hayırlı olsun dısınızde
arenın annesı
mervemıydı adın unutuyorum zaten grıp olmaya baslamısım
neyse zaten sabah ıçım sıkılıyodu dedımkı allahım kk dakı butun nısan annelerının ne sıkıntısı varsa huzursuzlugu varsa özge gıbı mutluluga erdır onları amın amın deyın kızlar
evet snada özellıkle tez vakıtte rabbım kaynana gıllere melek göstersın senı

Merhaba kızlar, bütün bebişler ve annelere sağlıklı birgün geçirsinler.
Oğluşumun boğazları şişmiş kızlar. Dün sürekli mızmızdı gece emzirirken çok sıcak geldi bir ateşini ölçtümki 38.9. Hemen ılık duş, calpol. Acile gittik doktor 37 düşmüştü o sırada 38 olduğu an duş aldırın dedi. Sabahta doktoruna götürdüm boğazlar fena olmuş. Bir hafta antibiyotik kullanacak.
Ek gıdayla ilgili çok kısa konuştuk. Artık herşeyi yiyecek dedi. 6 öğün aralar ve gece annesütü dedi. Özellikle pekmez (üzüm pekmezini) vurguladı mutlaka dedi. Tabi iştahsıdı kuzucuğum meğer boğazları dolu olunca yemekte zorlanıyormuş miniğim.
Nasılda anlamadık? Bir haftadır tek sorun sol gözü yaşarıyordu. Ne öksürük, ne hırıltı nede başka birşey vardı. Dün ateş yaptı ve ortaya çıktı.
Tabi kilo alımı yerlerde yine. 10 kiloyu yine geçemedik. 9 ve küsürlerinde sürekli sürünüyoruz. hatta biraz geriledik bile.

ayy çok sevindimm hayırlı olsun inciniz hayriyecim
aminnn meltemcimm
canımya çok geçmiş olsun kuzuma inşallah geçer bir an önce
ama kilosuna takılma bence gayet iyi hem bu aralar diş sıkıntısından bişeyde yiyemiyordur ki yavrum bide hastalık çıktı
iyileşsin bir an öncede toparlar annesi

ya bı sorun var ortada
annem dahıl herkes
yatarak yedırme oturt dıyolar aynen söyle dıyorum
ben beceremem öyle ve beceremıyorumda
amma bennu oturarak yemek ıstıyor ve yarısını önluk yıyor nappacam bennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

ek gıda veren kızlar nıye ek gıda topikıne yazmıyonuz degısık tarıflerınızııııııııııııııııııııııııııııı

Kızlar yardım lütfen hiç bu gece tahıllarından vermedim oğluma ama şimdi hasta boğazı şiş olunca katı gıda zor oluyor biboronla bu tahıllardan vereyim dedim ne mümkün akmadı kızlar. ben mi hata yapıyorum?
Aventin biberonunu kullanıyorum tek delikli. Siz nasıl veriyorsunuz kaşık mamaları biberonla.

Kızlar ben otrutuyorum çünkü yatmıyor tabi yarısı önlükte kalıyor ama alışsın artık çünkü mama sandalyesi alacağım. Artık desteksizde oturuyor düşmüyorda hiç

iyi geceler kızlar.. face e yine daha basit geliyo diye bakıyorum arada ama kk ne 18 inden beri girmemişim buraya.. inanın çok yoğun geçiyo günlerim.. bide utkunun hırıltısının sonucu alerjik bebek olduğu çıktığından beri.. evde toz zerresi kalmasın aman suyla sileyim de toz kalmasın fln diye çabalıyorum.. zaten 2 çocuk olması epey vaktimi alıyo.. kızın dersleri fln...
neyse herkes iyidir umarım...
biz iyiyiz buna çok şükür.. utkumun hırıltısı tamamen geçse daha iyi olucam psikolojik olarak ya neyse.. evde parfüm,sigara,kokulu deterjanlar fln olmıycak dedi dr.amcamız... ama atlatıcak inş. bu yaşta başlamış olması erken dönemde atlatması açısından avantajmış.. inş. diyorum.. ama iltihabik bi durum olmaması da sevindirici tabi..

bu arada az önce farkettim.. ilk dişimizin ucu da göründü.. alttaki ön sağ dişimiz çıkıyo.. hemen yanındaki de geç kalmaz arkasından gelir hemen sanırım..

herkese iyi akşamlar..

geçmiş ne durumda bilemiyorum ama son konuya cevap yazayım bende :)
biz mamalarımızı ya oturur durumda yada yarı oturur gibi yüksek yastıkla yiyoruz.. otururkenverdiğim peynir,yumurta falan ağzından azıcık dökülüyo sanki ama alışmalılar artık yavaş yavaş..

oyy kızlarr.. sadece kaç sayfa birikmiş diye bakmaya kadar vaktim var.. 6 günde 12 sayfa birikmiş.. aaa.. şaşırdım valla.. bende sadece ben giremiyorum sanıyodum.. demekki hepimiz aynıyız.. bebeler büyüdü topik sessizleşti...

neyse hasta olanlar varsa geçmiş olsun.. emekleyen,yürüyen ve diş çıkaranlara hayırlı olsun...
iyi geceler..

refıs herkez faceye takılıyoda ondan ılerlemıyoz
gecmıs olsun utkuya
sanada kolay gelsın
hayırlı olsun dısınız
bennu bırakmıyo yazamıyom bay

iyi geceler topiğim.......
bende face fazla giremeyp buraya takılanlardanm face ve msn bana çk cazip gelmiyo yani sevemedm fazla nedense...hoş çok vaktmde olmuyo kızlar ya
biz bugün oğluma bayramlık aldk aslında bu niyetle çıkmamıştık ama bayramlık gibi oldu.ayakkabıya varana kadar herşeyini aldk.teyzemz de bizim yılan hikayesine dönen ve bi türlü alamadığmz montunu alacak inş.....
bugün ğluma balık yedirdim kızlar mezgit balığını kızarmış ama sadece içinin beyaz etini yedirm biz yerken maşallah yedi kuzum artık çrbalarının menülerini zenginleştireceğim mesala taze fasulye buldum çok güzel ondan yedrcm yarın.tarhanam geldi mis gibi acısız pirinç,yayla mercimek çorbaları yapıcam.yalnız bunların hepsini hergün değişik olarak vermesem dimi yani damak tadı alışsın iyice....balıkta buğulama daha sağlıklı lur dimi kızlar gerçi ben 7.5 aylık lduğu zaman başlıycam bugün sadece tattı......

utkuma çk geçmiş olsun
ahmet yusufuma kca bi maşallah ne güzelde kil almış byu uzamış öyle tabi annesinede koca bi maşallah çok uğraştı annecğn yusufcuğum.....
hayriyeciğim tatlım inşallah bol kazançlarınız olur.Allahım yüzünüzü güldürsün inşallah poyrazımın dişinede maşallah darısı benim oğlana.....

kızlar bu arada göktuğa artık tam bi yumurta sarısını yedirebilyorm.ayrı ayrı vermeden hepsini karıştırıyrum böylelikle yiyr yumurtasuını öncedende böyle yemiydu taktik değiştrdk.....hade bana byeeee

unuttum ya erkflzcm geçmiş olsun tatlım.bebeklern hasta lması kadar kötü bişey yk ya çok kötü oluyorum ben.Allahım geçmiş etsn

mervecm canım inan seni çok iyi anlıyrum benim başımda da aynı sıkıntı olduğu için.ben artık ne yapıyorum biliyomusun bana kim nasıl davranıysa öyle davranıyrum mesela 1 aydr onlarn yüzünü görmüyrum oh benden rahatı yok.herkes yaptığını buluyo torunlarını çok özlüyolar ama götürmüyrum. oğlum 2 haftadr hastaydı düşün 1 kere aramadılar beni.onlar öyle yapıosa bende aramıyorm.şimdi kaynanamın anası hasta yoğun bakımda yatıo kapısından ayrılmıyo(bu arada annanne iyi sadece tedbir amaçlı yatırıylar) ben erken dğumdan yatarken hastanede benim yanımda kalmıyodu gün geliyo devran dönüyo müstehak onlara herşey ben tedavideyken kapımı 2-3 ayda bi açan insanlar düşünki aramız yürüme 10 dk. şimdi her hafta bizim gitmemizi istiylar ya da onlar gelmek istiyolar.şimdi torun tatlı geliy onlara tabi ben tedavide nca sıkıntı çekerken herkese laylaylom geliyodu tedavi annemde arkamdan gözyaşı döküyodu ayyyyyyy içim şişiy ya boşver tatlım.sen aklına mantığına uyanı yap ben böyle bi yol buldum amma iyi amma kötü,yalnız şundan krkuyorum yinede Allah katında ben kötü mü yapıyorum nlara karşı...tek bu?

birazda face bakaym ve yataym yarın yani bugün misafrm var evimide süpürüp silcem

Gunaydın kızlar herkese ıyı pazarlar
masallah göktuga yarasın
kıyafetlerınıde gule gule gıyının

slm kızlar gerçi çok sessiz buralar ama herkese hayırlı pazarlar bol gezmeli günler diliyorum hava bugün burada kapalı ama gzilmeyecek türden değil ahh arabasızlık ne zormuş araba olsa evde dururmuydum ben şimdi kesin bir alışveriş merkezinde debelenip duruyordum gizoşla :))artık kızlar emme olyımız tatlıya bağlandı artık gizem kendi yalanıyo emeceğim diye ama ne kadar geliyo süt bilemiyorum ben yindede pes etmedim uykulu uyuyacak zamnında dayadım ne kadar alırsa kardır diye sanırım cadı bana çekmiş bende 3 ay emmişim anacığımı etme bulma dünyası diye boşuna dememişler işte hepinizi kocaman öpüyoruz kızmla geçmişe bakamadım gizoşa sebze çorbası attım gidip bakayım

merhaba kızlarr hayırlı pazarlar hepinize
oğluşumun banyosunu yaptırdım uyudu bizde keyif yapıyoruz eşimle
hava güzel ama bi planımız yok
merhaba tatlımm iyi pazarlar sizede ahh sorma bizimde arabamız yok o yüzden evdeyiz .
aferin benim kızımada doğru yolu buldu sonunda :)
şimdiden afiyet olsun kuzuma
canımya ben hiç denemedim zaten zorla yediriyorum oturarak hiç yemez sadece arada bir benim tabağıma sulandığında veriyorum
ek gıda veren kızlar nıye ek gıda topikıne yazmıyonuz degısık tarıflerınızııııııııııııııııııııııııııııı
canımcım ben sizin tariflerinizi deniyorum
evt kızlar bende yatırarak yediriyorum ama oğlum kalkmak istiyor siz nasıl veriyorsunuz
canım ben yastık koyuyorum başına öyle veriyorum
canımcım ben sulandırıp öyle veriyorum biberonla
maşallah kuzuma oturuyormuşta bizimki de oturuyor ama öyle uzun süre değil
canımya çok geçmiş olsun utkuya erken teşhiş edilmesi çok önemli inşallah geçer bir an önce. ben temizlik robotu kullanıyorum sulu hava arıtması falanda var hiç toz olmuyor tavsiye ederim funda da almıştı
dişide hayırlı olsun paşanın
fundamm hayırlı olsun cicileriniz tatlım bizimde bayramlığımız hazır bi arkadaşımın hediye getirdiği kot pantolonlu bi takımı var onu giydiririm diyorum zaten hiç giymediği beğendiğim takımları da var bu bayram onları giydiririm diyorum. mont bende hala alıcam canımya baktıklarım ya büyük yada küçük oldu
afiyet olsun kuzuma bende akşam yedireceğim balık
ayrıca teşekkür ederiz teyzesi büyüyor yavrum bide yemek yerken sıkıntı yapmasa başka derdimiz olmayacak
ek gıda da düşündüklerin çok yerinde tatlım
canımcım en güzelini yapıyorsun kimseye hakettiğinden fazla değer vermeyeceksin geç oldu ama bende öğrendim
Gunaydın kızlar herkese ıyı pazarlar
masallah göktuga yarasın
kıyafetlerınıde gule gule gıyının

merhaba meltemcim sizede hayırlı pazarlar

geçmiş olsun ve dişimiz için hayırlı olsun diyenlere teşekkür ediyoruz.. funda,meltem,jale vardı başka varmıydı hatırlamıyorum çünkü bir öndeki sayfayı okuyalı kaç saat oldu.. utku durmuyo diye bırakıp kalkmıştım.. şimdi de yemeğe başladım.. yemekten sonra gesmeklere gidicezz.. eve tıkılıp kaldım utkunun rahatsızlığından.. ama bugün hava çok güzel.. evde soba yanmıyo ve 25 derece.. dışarı da güneş de var.. akiam da serin olmaz diye umuyoruz..
herkese iyi pazarlar..

Selam kizlar, bugun gezdikk gezdikkk durduk bursada hava superdi nisan bol bol hava aldi, gerci biz hergun ciktik bu hafta ya neyse. Nisan epey gezmeye alisti resmen evi istemiyor.. Sizler nasilsiniz ya ben telden giriyorum facebooktan kk grubunu goremiyorum malesef, hbriniz olsun yanicim, refiyecim cnm hayirli olsun disiniz. Gecmise gidemedim kusura bakmayin nisan yanimda telefonu cekistiriyor, hasta olan bebislerimiz varsa gecmisler olsun iyi hbrleri olanlarada hayirli olsun diliyorum opuldunuzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…