Canım benim gözlerim doldu topiğimizin ilk ANNESİ ve BEBEĞİNİN hikayesini okurken.Bence çok güçlü bi annesin sen ve Allah sabrının mükafatını veriyor sana bize de eşin için hayırlı teskereler , ikizlerin için hoşgeldiniz , senin için de bi avaza kurtul işşşallaaaah demek düşüyor. Bu arada ikizler ne zaman geliyodu?Merhaba Kızlar Uzun Bir Aradan Sonra Merhaba Nasılsınız Umarım Bebişlerde İyidir Baya Zaman Giremedim Bu Topige Çok Acılar Çektik Oğluşumla Ama Çok Şükür Allah Sabrımın Dualarımın Dualarımızın Yanıtını Verdi Ölecek Diye Beklenen Oğluşum Büyük Bir Mucize İle İlk Önce Dalak Ameliyatı Oldu Daha Sonra Süpriz Şekilde Böbrek Nakli İçin Verici Bulundu Ve Beklenen Operasyon Gerçekleşti Böbrekler Hemen Uyum Sağlayamadı Uyum Sağlayana Kadar Diyalize Girdi Ama Çok Şükür beklenen An Geldi Ve Böbrek Uyum Sağladı Monoton Başlayan Hikayemiz Mutlu Sonla Bitti Çok Şükür Evimizdeyiz Oğluşum Ben Ve Karnımdaki İkizlerim Tek Sıkıntımız Eşimin Askerde Oluşu Çok Şükür Başka Sıkıntımız Yok Hepimiz İyiyiz Bebişim İçin Dua Eden Ağladıgımda Bana Destek Olan Arkadaşlarıma Çok Tşk Ediyorum İyiki Varsınız Ve Bebişlerinizi Kocaman Öpüyorum
Canım oğlunun uyku saatleriyle Zeynep'iminkiler aynı. Sadece Zeynep'in uykusu herzaman 1 saati bulmuyo bazen yarım saat, bazen 45 dk, bazen de 1,5 saaat oluyo. bi de izimki gece uykusuna 7:30 8 gibi yatıyo. İçini ferah tut her zaman sana karışan senden dah iyibildiğin düşünenler olacaktır.ALDIRMA. Bebişinin annesi sensinSabah saat 7.30 da uyanıyoruz. Kahvaltı+ biraz oyun 9.30-10.00 da yatıyoruz. Saat 11-11.30 gibi uyanıyoruz. 13.00-13.30 da tekrar yatıyoruz. 14.30-14.45 gibi uyanıyoruz. 16.30-17.00 gibi tekrar yatıyoruz.18.30 da uyanıyoruz. 21.00-21.30 gibi gece uykusuna yatıyoruz. Oğlum tam 8 aylık. Sizce çok mu uyuyor?? Kayınvalidem artık daha az uyuması gerektiğini söylüyor. Sanki oğlumu zorla uyutuyormuşum gibi..
Bireysel farklılıklar olabilmekle birlikte, bebek ve çocukların ihtiyaç duydukları uyku süreleri şöyledir:
[*]1 haftalık Toplam 16,5 saat ( 4 seans gündüz uykusuyla birlikte)
[*]1 aylık Toplam 15,5 saat ( 3 seans gündüz uykusuyla birlikte)
[*]3 aylık Toplam 15 saat ( 3 seans gündüz uykusuyla birlikte)
[*]6 aylık Toplam 14,25 saat ( 2 seans gündüz uykusuyla birlikte)
[*]9 aylık Toplam 14 saat ( 2 seans gündüz uykusuyla birlikte)
[*]1 yaş Toplam 13,75 saat ( 2 seans gündüz uykusuyla birlikte)
[*]18 ay Toplam 13,5 saat ( 1 seans gündüz uykusuyla birlikte)
[*]2 yaş Toplam 13 saat ( 1 seans gündüz uykusuyla birlikte)
[*]3 yaş Toplam 12 saat ( 1 seans gündüz uykusuyla birlikte)
[*]4 yaş Toplam 11.5 saat ( gündüz uykusu gerekmez )
[*]5-9 yaş Toplam 10-11 saat
[*]10-15 yaş Toplam 9-10 saat
ya ben anlamadım bu lısteden
ne demek ıstedıgını
jalecım gule gule otur nasıl memnun musun evınden
gecmıd olsun bu arada ahmet yusufa ve sana
1 haftalık yazıyordu ya onu anlamamıstım sag ol canım cok guzel anlatmıssın----------------------------------------------------------------
Canım listeden neyi anlayamadın anlamadım. mesela 1 haftalık bebek günde 16.5 saat uyumalı ( 4 defa gündüz uykusuyla toplam 16.5 saat ) yada 9 aylık bebek günde toplam 14 saat uyumalı ( 2 defa gündüz uykusuyla birlikte toplam 14 saat )
Bu listeden bebişlerimizi az mı çok mu uyutuyoruz bilgisini alabliriz. Mesela benim oğlum 8.5 aylık günde 14-15 saat uyuyor. Gündüzleri de saat 6'ya kadar 3 defa uyutuyorum. Benim oğlum bu listeye göre 1 saat kadar fazla uyuyor diyebilirim. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.
baya uzatmışım yaa ama ne yapayım uzun süredir girmemişşim bu kadar da olsun :):)
biri bana yardımm elini uzatsınn işe başladımm benimm bebe 12 ye kadar oturuo sabahh zar zorr uyanıoo 7,30 da akşama kadar da uyuyormuşş yaa uykusunu erkene çekmekk istiyorumm nasıll yapayımm bilemedimm mahvoluyorumm çokk yoruyorr benii
biri bana yardımm elini uzatsınn işe başladımm benimm bebe 12 ye kadar oturuo sabahh zar zorr uyanıoo 7,30 da akşama kadar da uyuyormuşş yaa uykusunu erkene çekmekk istiyorumm nasıll yapayımm bilemedimm mahvoluyorumm çokk yoruyorr benii
teşk kızlarr dünn 9 da uyuttumm bugünn gündüzz yarımm saatt uyumuşş üzülsem mi sevinsemmi bilemedimm
ahh jalem canımıniçi bebem bende seni iyiki tanımışım dün akşam arayacaktım seni canım kayboldu gitti bir anda gizemle ilgilen falan derken saat 11 olmuş arayamadım en kısa zamnda telde olsun kulağın arayacağım canımcım herşeyin yolunda olmasına çok sevindim canım sen herşeyin en güzeline layıksın canözüm
hacerim valla ne diyeyim kocaman bir maşallah canım ben o ..... nokta olan yeri anlamadım canoo bir açık dille anlat hel yaa:))
aferin bennu sultana meltoş dur hele canım yaa konuşur bennu sultan bak bebekler emeklerken konuşmayı konuşurkende emeklemeyi ertelerlermiş canoo takma kafaya birinden biri vardır elbet yaaa
dünür bencede burasının şenlenmesini çok istiyorum ne bilim yaa sanki herşeyin ilki daha bir güzelmişya biz herşeyimizin ilkini burda yaşadık kalp atışlarının karnımızda büyümelerinin falan ayy duygulandım dur hele yaane çabuk geçiyo zamn yaa
valla ben kendı camasırlarımızıyıkadıgım deterjanla yıkıyorum ama o lekeler genelde önluklerınde var ama cogu cıktı sadece nar lekesını tsortunden cıkaramadımBebişlerin kıyafetlerindeki muz, mandalina gibi meyve lekelerini nasıl çıkarıyorsunuz? Ben Dalin'in deterjanını ve yumuşatıcısını kullanıyorum. 1saatlik programda 40 derecede yıkıyorum. Ve lekeler olduğu yerde kalıyor. Lütfen bana yardımcı olun
Ben yeni öğrendim. Belki aranızda bu tarifi bilen ve uygulayan vardır. Bilmeyen arkadaşlar için,
Ekmegi tereyaglayip firinliyorum, sonra rondodan gecirip galeta unu yapiyorum. Herseye de koyuyoruz bu ekmekten
valla ben kendı camasırlarımızıyıkadıgım deterjanla yıkıyorum ama o lekeler genelde önluklerınde var ama cogu cıktı sadece nar lekesını tsortunden cıkaramadım
elma suyu lekesıde cıkmaz
bebeklere özel bı tarıfmıydı bu
ellerıne saglık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?