2010 Nisan Anneleri

Merhaba güsel annelerim benim.Çok uzun zaman oldu foruma girmeyeli. Özlemişim sizi. Ama Zeynep'im yeni yeni izin veriyo bana internete girebilmem için. İnşallah daha sık girebilirim artık. Okuldaki ders saatim de azaldı. Birazcık daha rahatım yani artık. Hepinizi çoook öpüyorum.
Canım benim gözlerim doldu topiğimizin ilk ANNESİ ve BEBEĞİNİN hikayesini okurken.Bence çok güçlü bi annesin sen ve Allah sabrının mükafatını veriyor sana bize de eşin için hayırlı teskereler , ikizlerin için hoşgeldiniz , senin için de bi avaza kurtul işşşallaaaah demek düşüyor. Bu arada ikizler ne zaman geliyodu?
Canım oğlunun uyku saatleriyle Zeynep'iminkiler aynı. Sadece Zeynep'in uykusu herzaman 1 saati bulmuyo bazen yarım saat, bazen 45 dk, bazen de 1,5 saaat oluyo. bi de izimki gece uykusuna 7:30 8 gibi yatıyo. İçini ferah tut her zaman sana karışan senden dah iyibildiğin düşünenler olacaktır.ALDIRMA. Bebişinin annesi sensin

benimde uzun zaman oldu buraya yazmayalı....

umudumsun bebeğim çok çok geçmiş olsun tekrardan...o kadar güçlü bi insansınsınki takdir ediyorum seni.eşimede anlattım önce içimizi burkan sonrada mutlu haberini çok sevndk.çok güçlü olduğundan bahsettim.oğluşunun yürümesinede koca bi mmaşallah......

jalemmmmmmmmmmm ahhhhhhhh çok ösledm seni ya.gel artık ya(çok geçmiş olsun tekrar canm aman dikkat et çok kötüydü sesin.güzel günlerde kullansn paşam montunu......

ya ben anlamadım bu lısteden
ne demek ıstedıgını

jalecım gule gule otur nasıl memnun musun evınden
gecmıd olsun bu arada ahmet yusufa ve sana

ya ben anlamadım bu lısteden
ne demek ıstedıgını

jalecım gule gule otur nasıl memnun musun evınden
gecmıd olsun bu arada ahmet yusufa ve sana

----------------------------------------------------------------
Canım listeden neyi anlayamadın anlamadım. mesela 1 haftalık bebek günde 16.5 saat uyumalı ( 4 defa gündüz uykusuyla toplam 16.5 saat ) yada 9 aylık bebek günde toplam 14 saat uyumalı ( 2 defa gündüz uykusuyla birlikte toplam 14 saat )
Bu listeden bebişlerimizi az mı çok mu uyutuyoruz bilgisini alabliriz. Mesela benim oğlum 8.5 aylık günde 14-15 saat uyuyor. Gündüzleri de saat 6'ya kadar 3 defa uyutuyorum. Benim oğlum bu listeye göre 1 saat kadar fazla uyuyor diyebilirim. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

uzunca bi aradan sonra herkesemerhabalar öncelikle feceden takip etmeye çalıştığım için buraya pek giremiyordum ama bundan sonra bakmaya çalışacam neyse düzenimizi oturttuk diyecem oğlumdan bahsedecem sonra yine eski haline dönecek yavrum yaa
8,5 aylık oldu yavrucum 7 aylıkken odasını ayırdım sabah 9 da uyanıyor yanına al beni diye alıyorum tabii uykuluyum yaa ben arkamı dönüyom yanına bariyerler dşmesin diye falan bey efendi başka yere gitmek yerine benim saçımla oynamaya başlıyor çekiyor yoluyor uyan benle ilgilen diye tabii benim uyuma çalışmalarım yusufunda yanıma gelmesi ile son buluyor en geç 9:30 da yataktan çıkıyoruz kahvaltı yapıyoruz hep beraber artık yasine özel yemek hazırlamıyorm herşeyden de yiyor bizim yediklerimize bayılıyor zaten ona yaptığımşeyleri yemiyor geçengün tost yapmıştım peynirli domatesli çok güzel yedi bide benim vermemi istemiyor kendisi yiyecek neyse kahvaltı faslı alt değişmek üst değişmek derken saat 11:00 i buluyor memeye gmülüp uyuyor saat 13:00 13:30 a kadar sonra uyanıyor biraz oyalanıyor hemen yemk yemiyor benimle ilgilen konuşalım falan baba dede mama meme ınne abbi eee eee gel diyor öpücük atıyor evdeki herşeyi dağıtmaya bayılıyor şimdide karyolasının çekmecesini açmayı öğrendi ve içindekiler yere önünde oturuyor ne varsa çıkıyor içinden sonra öğlen yemeği yiyor tekrar uyuyor meme yerken 16:00 yı buluyor uyanması bende o sırada işlerimi hallediyorum yemeğimi yapıyorum uyandığında yoğut meyve muhallebi veya başka bişeyler bazen pasta yapıyorum eline veriyom dök döke yiyor geçen tırtıl kurabiye yapmıştım büskivi gibi krema süreden verdim çok güzel yedi tabii her bişey yedikten sonraçerezzini yemezse olmaz meme mutlaka var akşam oluyor saat 18:00 ile 19:00 arası babababa babababa geeel babası geliyor resmen boynuna sarılıyor öpmekle ısırmak arası seviyor ama sakallı olmazsa tabii sakalı gelmişse gitmesi ile kaçması bir oluyor eee tabii babasıda direk banyoya traş olmaya bozuluyor tabii neyse yemek faslı da geçiyor ve çay faslımız çok güzel bazen süt bzen meyve suyu biz çay içerken yusufun ısrarı ile onlarda bişeyler içecekler tabii çayın yanında da bişeyler olacak oynaşma gülüşme konuşma derken saat 21:00 de uyuyoruz yani biz uyuyor gibi yapıp onları uyutuyoruz en geç 21:30 gibi uyuyorlar ohh ondan sonrası bize kalmış artık tv mi izlersin pc de mi oyalanırsın filmmi izlersin (..................)o sana kalmış 24:00 te bide uyanıyor meme yiyip yatıyor sabah 5 te bide kalkıyor meme yiyip yatıyor sabah saat 9:00 a kadar
işte bi günümüz böyle geçiyor çok şükür herşey yolunda inşallah böyle devam eder

baya uzatmışım yaa ama ne yapayım uzun süredir girmemişşim bu kadar da olsun :):)

1 haftalık yazıyordu ya onu anlamamıstım sag ol canım cok guzel anlatmıssın
demmekkı benım kızım az uyuyor nıye dun aksam 21 30 da yattı 6 30 dsa yataktan kalktık yanı 8 saat uyumus
tabı sabaha kadar emerek bagırarak uyuyor ne kadar kalıtelı bı uyku anlayamadım emme
neyse 10 30 da yanına yattım 11 3o a kadar uyudu bende yattıgım ıcın sonrada 3 40 ta uyuyup 5 te kalktı ve yıne 21 50 de uyudu
bıde yarın hesaplayımm bakalım
baya uzatmışım yaa ama ne yapayım uzun süredir girmemişşim bu kadar da olsun :):)

hacercıgım masallah kuzularına darısıda bızım basımıza
bız hep olan yeme duzenımızden ve annesız oynamamma duzenımızden baska bısey oturtamadık malesef

bennu bugun gagagagaga dadadada nananana gıbı sözcuklerı ılk kez söylemeye basladı
bebekle cok konusursan cabuk konusur lafına ınanmıyorum artık galıba bu kabılıyet
cunku oglum 6 aylıkken kus dede fılan dıyodu
9 aylık olcaz bennu ılkkez bugun konustuuuuu

günaydın kızlar.....
nasılsınız bebişler nasıl hade canlandıralm burayı:)9

biri bana yardımm elini uzatsınn işe başladımm benimm bebe 12 ye kadar oturuo sabahh zar zorr uyanıoo 7,30 da akşama kadar da uyuyormuşş yaa uykusunu erkene çekmekk istiyorumm nasıll yapayımm bilemedimm mahvoluyorumm çokk yoruyorr benii

Sen ne kadar erken yatarsan bebişin de okadar erken yatacaktır canım. Bi süre böyle denemelisin bence

kım bakıyosa aksama kadar yalasın fazla uyutmasın 1 gunde duzelır

benım oglumda aynıydı gunduz uyutmadık gece uyudu gece uykusunu alıncada gunduz oynadı duzene gırdı
bakan kısı 1 gun ugrasacaak olacak bıtecekkkkkkkkkkkkkkkk
alllah yardımcınız olsun

teşk kızlarr dünn 9 da uyuttumm bugünn gündüzz yarımm saatt uyumuşş üzülsem mi sevinsemmi bilemedimm

ahh jalem canımıniçi bebem bende seni iyiki tanımışım dün akşam arayacaktım seni canım kayboldu gitti bir anda gizemle ilgilen falan derken saat 11 olmuş arayamadım en kısa zamnda telde olsun kulağın arayacağım canımcım herşeyin yolunda olmasına çok sevindim canım sen herşeyin en güzeline layıksın canözüm

hacerim valla ne diyeyim kocaman bir maşallah canım ben o ..... nokta olan yeri anlamadım canoo bir açık dille anlat hel yaa:))

aferin bennu sultana meltoş dur hele canım yaa konuşur bennu sultan bak bebekler emeklerken konuşmayı konuşurkende emeklemeyi ertelerlermiş canoo takma kafaya birinden biri vardır elbet yaaa

dünür bencede burasının şenlenmesini çok istiyorum ne bilim yaa sanki herşeyin ilki daha bir güzelmişya biz herşeyimizin ilkini burda yaşadık kalp atışlarının karnımızda büyümelerinin falan ayy duygulandım dur hele yaane çabuk geçiyo zamn yaa

zeynepcıgım noktalı yerler bızı ılgılendırmeyen yerler ılgılendıren herseyı yazmıs dememkkı fazlasını sormamamak gerek

bennu zaten ta bacagı yanmadan emeklıyodu
kanepelerım cok yuksek ayaga kalkamıyo ama besıgınde ayaga kalkıyor
aman sımdıden ocagın cakmagını söktu yerınden yurmesın bence eccık daha akıllalnınca yurusun

bugun temızlık var
halılar sılınecek perdeyıde attım makınaya bennusuda yedırem gun baslıyor bay
herkeslere mutlu gunlerrrrrrrrrr

Bebişlerin kıyafetlerindeki muz, mandalina gibi meyve lekelerini nasıl çıkarıyorsunuz? Ben Dalin'in deterjanını ve yumuşatıcısını kullanıyorum. 1saatlik programda 40 derecede yıkıyorum. Ve lekeler olduğu yerde kalıyor. Lütfen bana yardımcı olun

Ben yeni öğrendim. Belki aranızda bu tarifi bilen ve uygulayan vardır. Bilmeyen arkadaşlar için,
Ekmegi tereyaglayip firinliyorum, sonra rondodan gecirip galeta unu yapiyorum. Herseye de koyuyoruz bu ekmekten

huhu heyyy be ne günlerdi hamile iken bakinir durudum hep kim ne durumda nasil diye cok aktif degildim hamilleigim ya hastanede ya wc de gecmsiti ama bir guguk demek istedim herkese selam hem bu faceden sonra pabucunu dama attikmi ne kk nin

valla ben kendı camasırlarımızıyıkadıgım deterjanla yıkıyorum ama o lekeler genelde önluklerınde var ama cogu cıktı sadece nar lekesını tsortunden cıkaramadım
elma suyu lekesıde cıkmaz

Ben yeni öğrendim. Belki aranızda bu tarifi bilen ve uygulayan vardır. Bilmeyen arkadaşlar için,
Ekmegi tereyaglayip firinliyorum, sonra rondodan gecirip galeta unu yapiyorum. Herseye de koyuyoruz bu ekmekten

bebeklere özel bı tarıfmıydı bu
ellerıne saglık

Teşekkür ederim canım :) evet bebeklere özel bi tarif. Yanlız benim buluşum değil, başka bi arkadaştan öğrendim, sizinle paylaşayım dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…