iyiki doğdun mutlu yıllar Göktuğ:))))))))))))))))))))))))))
benim kizim 11 aylik yürüdü
ama en erken yürüyen nisan bebegimiz ada sutan yanlis hatirlamiyorsam 9 aylik felandi ilk adimi attiginda sonradanda cabucak yürüdü zaten
ne kadar güzel erkenden yürümüş kızın.benim kızım 21 nisanda 1 yaşına girecek şuan sadece bir yerlere tutunarak küçük adımlar atabiliyor.çok istiyorum bir an önce yürümesini:)))
bugün kızım doğduğundan beri en kötü anımı yaşadım.kızıma yemek yediriyordum ve herzaman eline ekmek içi verirdim. bugün neden bunu yaptım bilmiyorum ama ekmek içini değil dışını verdim.benim aç kızımda herzaman ki gibi tüm ekmeği ağzına attı.o an aklımdan yutamazsa boğazında kalır düşüncesi geçti ve bir kaç dakika sonra ekmek boğazına takıl.o an kızım kıpkırmızı oldu.nefes alamadığı için morardı birden.ben ne yapıcamı şaşırdım.babamızda yoktu evde.ölüyorum sandım.parmağımı boğazına soktum ekmeği ittim gitmedi.sonra ekmeği hemen geri çektim çıkardım boğazından.bir an nefessiz kaldı sonra ağlamaya başladı.benim ömrümden 10 yılım gitti.allahım hiç bir anneye yaşatmasın böyle bir durum.çaresizlik okadar kötü bir duyguymuş ki onu anladım ve hayatımın en büyük derslerinden birini aldım.ya ekmeği verip yanından ayrılsaydım, banyoya mutfağa gitseydim sonuncu ne olurdu düşünmek dahi istemiyorum.şuan bebeğim uyuyor.az önce yatağından aldım kokladım öptüm.okadar korktum ki ona bişey olsa nasıl yaşardım.bugünü tarihe kötü bir tecrübe olarak not düşüyorum.
sadece paylaşmak istedim...
canım çok geçmiş olsun bir kerede benim başıma geldi aklım çıktı resmen ya korkunu anlıyorum ben gözyaşlarımı tutamamıştm
geçmiş olsun canım,Allah bir daha yaşatmasın.bugün kızım doğduğundan beri en kötü anımı yaşadım.kızıma yemek yediriyordum ve herzaman eline ekmek içi verirdim. bugün neden bunu yaptım bilmiyorum ama ekmek içini değil dışını verdim.benim aç kızımda herzaman ki gibi tüm ekmeği ağzına attı.o an aklımdan yutamazsa boğazında kalır düşüncesi geçti ve bir kaç dakika sonra ekmek boğazına takıl.o an kızım kıpkırmızı oldu.nefes alamadığı için morardı birden.ben ne yapıcamı şaşırdım.babamızda yoktu evde.ölüyorum sandım.parmağımı boğazına soktum ekmeği ittim gitmedi.sonra ekmeği hemen geri çektim çıkardım boğazından.bir an nefessiz kaldı sonra ağlamaya başladı.benim ömrümden 10 yılım gitti.allahım hiç bir anneye yaşatmasın böyle bir durum.çaresizlik okadar kötü bir duyguymuş ki onu anladım ve hayatımın en büyük derslerinden birini aldım.ya ekmeği verip yanından ayrılsaydım, banyoya mutfağa gitseydim sonuncu ne olurdu düşünmek dahi istemiyorum.şuan bebeğim uyuyor.az önce yatağından aldım kokladım öptüm.okadar korktum ki ona bişey olsa nasıl yaşardım.bugünü tarihe kötü bir tecrübe olarak not düşüyorum.
bugün kızım doğduğundan beri en kötü anımı yaşadım.kızıma yemek yediriyordum ve herzaman eline ekmek içi verirdim. bugün neden bunu yaptım bilmiyorum ama ekmek içini değil dışını verdim.benim aç kızımda herzaman ki gibi tüm ekmeği ağzına attı.o an aklımdan yutamazsa boğazında kalır düşüncesi geçti ve bir kaç dakika sonra ekmek boğazına takıl.o an kızım kıpkırmızı oldu.nefes alamadığı için morardı birden.ben ne yapıcamı şaşırdım.babamızda yoktu evde.ölüyorum sandım.parmağımı boğazına soktum ekmeği ittim gitmedi.sonra ekmeği hemen geri çektim çıkardım boğazından.bir an nefessiz kaldı sonra ağlamaya başladı.benim ömrümden 10 yılım gitti.allahım hiç bir anneye yaşatmasın böyle bir durum.çaresizlik okadar kötü bir duyguymuş ki onu anladım ve hayatımın en büyük derslerinden birini aldım.ya ekmeği verip yanından ayrılsaydım, banyoya mutfağa gitseydim sonuncu ne olurdu düşünmek dahi istemiyorum.şuan bebeğim uyuyor.az önce yatağından aldım kokladım öptüm.okadar korktum ki ona bişey olsa nasıl yaşardım.bugünü tarihe kötü bir tecrübe olarak not düşüyorum.
çok geçmiş olsun,okurken bile bir fena oldum.ben de bu gibi anlık durumlarda taş kesiliyorum bilemiyorum başıma gelse allah korusun can başka birşeymiş oğlumda anladım,o anda kaplan kesilirdim heralde.hiç boş bırakmıyorum zaten ama yine de anlık olay tabii olacağı varsa oluveriyor bir anda. inşallah bidaha yaşamazsın cnm geçmiş olsun tekrarbugün kızım doğduğundan beri en kötü anımı yaşadım.kızıma yemek yediriyordum ve herzaman eline ekmek içi verirdim. bugün neden bunu yaptım bilmiyorum ama ekmek içini değil dışını verdim.benim aç kızımda herzaman ki gibi tüm ekmeği ağzına attı.o an aklımdan yutamazsa boğazında kalır düşüncesi geçti ve bir kaç dakika sonra ekmek boğazına takıl.o an kızım kıpkırmızı oldu.nefes alamadığı için morardı birden.ben ne yapıcamı şaşırdım.babamızda yoktu evde.ölüyorum sandım.parmağımı boğazına soktum ekmeği ittim gitmedi.sonra ekmeği hemen geri çektim çıkardım boğazından.bir an nefessiz kaldı sonra ağlamaya başladı.benim ömrümden 10 yılım gitti.allahım hiç bir anneye yaşatmasın böyle bir durum.çaresizlik okadar kötü bir duyguymuş ki onu anladım ve hayatımın en büyük derslerinden birini aldım.ya ekmeği verip yanından ayrılsaydım, banyoya mutfağa gitseydim sonuncu ne olurdu düşünmek dahi istemiyorum.şuan bebeğim uyuyor.az önce yatağından aldım kokladım öptüm.okadar korktum ki ona bişey olsa nasıl yaşardım.bugünü tarihe kötü bir tecrübe olarak not düşüyorum.
slm kızlar bayadır giremiyorum buraya bu arada kullanıcı adımı değiştirdim eskisi _ezgi_ ydi melisin annesi:)
herkesi çok özledim ne güzel günler geçirmiştik burda doğum günü olan bebişlerin hepsine nice mutlu yıllar bizimde 13 ünde doğum günümüz az kaldı hazırlıklara başladık..
.sağol allah kimseyi böyle evladıyla sınamasın.Çok geçmiş olsun canımcım. çok zor bir durum. Allah kmseye yaşatmasın böyle bir durumu.
Daha önce böyle bir durumda ne yapmak gerektiği ile ilgili bir program izlemiştim. sizinle paylaşmak istiyorum. ama kelimelerle ifade etmek zor. yazmayı deneyeceğim. umarım anlaşılır.
Öncelikle kesinlikle itmemek lazım. boğazına kaçan cisim ağzından baktığında görünüyorsa işeret parmağıyla çekmek lazım. yalnız cisime bakmak için çocuğun kafası yukarı kaldırılmayacak, yer çekiminden faydalanmak amacıyla hafif aşağı doğru çevrilecek.
cisim ağızdan bakıldığında görünmüyorsa bebek yüzüstü çevrilip kafa aşağı doğru ayaklar yukarı doğru, vucudu 45 derecelik açı olacak şekilde. elimizin bileğiyle bebeğin belinden başlayarak boynuna doğru biraz sertçe baskı ile itilir. 5 defa. sonra yine ağzına bakılır. cisim görünüyorsa alınır.
cisim yine görünmüyorsa bu defa bebek yüzüstü çevrilir yine kafa aşağı doğru bacaklar hafif yukarı doğru, vucut 45 derece açıda olacak şekilde. göğüs kafesi ile mide arasındaki yere iki parmak ucuyla hafif sertçe basılır ve çekilir. 5 defa. sonra ağıza bakılır. cisim görünüyorsa alınır.
görünmüyorsa yine en baştan hareketler tekrarlanır. bu yöntemle cisim mutlaka çıkartılır diyordu bu konunun uzmanı. yeterki panik yapmayın. yalnız bu 15-20 dakikada sürebilir diyordu.
umarım anlatabilmişimdir. bunu görmek lazım aslında. kelimelerle ifade gerçekten çok zor oluyor.
offf çok geçmiş olsun canım yaa seni anlatırken gözümde canlandırdımda ben sanırım taş kesilirdim yaabizimde başımıza daha 2 aylk falanken mama içerken geldi mosmor oldu kızım ve sanırım bir yarım dakika nefes alamadı ve ben nasıl ağladım korkudan bir süre mamalarını ya annem yada eşim yedirmişti çok zor çokkk artık hareketlendiler zaten bir saniye ayrılamıyorum yanından en ufak bişeyi bulsa ağzına atıyo herşeyi kaldırmak lazım çekmecelere kilit alacam bende çok korkuyorum
geçmiş olsun canım,Allah bir daha yaşatmasın.
çok geçmiş olsun,okurken bile bir fena oldum.ben de bu gibi anlık durumlarda taş kesiliyorum bilemiyorum başıma gelse allah korusun can başka birşeymiş oğlumda anladım,o anda kaplan kesilirdim heralde.hiç boş bırakmıyorum zaten ama yine de anlık olay tabii olacağı varsa oluveriyor bir anda. inşallah bidaha yaşamazsın cnm geçmiş olsun tekrar
cok gecmis olsun canim bir daha yasatmasin rabbim
ama benden sana bir tavsiye kesinlikle ileri itmeye calisma bogazina takilan birseyi
ya iki kulagindan tut ve havaya kaldir yada sonradan yaptigin gibi geri almaya calis
bastan beri veriyorum ben ekmek eline kesinlikle ici disi ayirmadim ve cok sükr bir sorunda yasamadim
ama umarim tekrardan yasamazsiniz umarim
hayatımıza tam 1 yıl önce giren kuzum, tomikim, böcüm ( bunlar ona en çok hitap ettiğim kelimeler)kızım, canım, hayattaki tek doğru yaptığım ve iyiki yaptığım, uyurken bile özlediğim,gözümden sakındığım, mis kokulum Azra Defnem'in doğum günü...iyiki doğdun bebeğim ve iyiki varsın veeeee iyiki benim kızımsın.seni çok seviyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?