merhaba kızlar bende 2011 nisan annesiyim.sizlere sormak istediğim bişey var.benim bebeğim 10 gün küvede kaldı sütümü sağıp götürdüm hep o zamanlar çok iidi sütüm maşallah göğüs pedime bile akıyodu ama oğlum eve geldi bi müddet sonra azaldı sütüm.1 haftada 70 gram almıştı doktorumuz mamaya başlayın dedi 1-2 kere verdim bazen o hafta 200 gram aldı ama bi dahaki hafta hiç almadığı için doktor mamayı 4-5 sefer 90 cc ver dedi.önce kendimi emzirip 1 saat sonrada mama veriyodum o hafta 380 gr aldı ama benim sütüm iice azaldı.çünkü bebeğimin beni emmesi 4-5 hatta bazen 6 saat arayla oluyo.pompa aldım onun emmediği arada sağıyım diye ama pompaylada bazen sağabiliyorum bazende gram süt çıkmıyo.çıkmadığında oğlumu emziriyorum sağmanın ardından cok cok emiyo.bu pompaların göğüs hunilerinin boyutları varmış sanırım.normalde huninin içinde göğüs ucunun rahat hareket etmesi gerekmiş iyi sağabilmek için ama benimkinde nerdeyse kahve rengi yeri komple giriyo.sizlerde pompa kullanan varmı?sizde nasıl oluyo?
bide bebeğime mama vermek istemiyorum herkes sık emzir sütün artar diyo.beni yanıltan hep doktorumuz oldu.doktor değiştirmeyi düşünüyorum.sizce sütümün artması için ne yapabilirim?sadece emzirsem mama vermesem doyduğunu nasıl anlarım?çünkü hiç kilo almadığı haftadada huysuzluk yapmadı ağlamadı yani.aç olsa ağlarmı?
yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.
canım hiç pompa kullanmadm ama sık emzir süt yapacak şeyleri tüket su,helva gibi.sık ıhlamur çayı birde rezene iç.sen bunları bi dene.tabiki aç kalmasın kuzucuğumuz ama anne sütünden de olmasın.sen elinden geleni yap canım bi dene birde hiçbişeyi kendine sıkıntı etme.o zamanlarda da süt baya azalıyo.gelişmelerden bizide haberdar et ve bebeğini benim için öp....
evet canım fundaya katılıyorum
sık emzır
doymadıkca emmek ısteyecek ve senın sut uretımın emzırdıkce artacak sonunda da doyacak gule gule saglıkla buyut bebegını
çok saolun kızlar.sık sık emzirmeyi deniyorum ama ya doymazsa korkum var hep bundan dolayıda mama veriyorum oda yiyo demekki doymuyo diyorum.
inşallah bollaşıcak sütüm buna inanıyorum.sizlerede haber veririm elbette..miniklerinizi koklayın benim için.
teşekkür ederim tavsiyen için.bende alıp deniycem umarım yine kabız olmaz.
ben yine bir şey sorsam çok mu olurumkızım 1 haftadır uykudan uyandığında ağlayarak uyanıyor gece ara ara uyanır hep ama hiç ağlamazdı şimdi gecede ağlıyor 2_3 dakika sonra susup uyuyor.bu normal midir??
dün oğlumun hpatit A ve su çiçeği aşısılarını yaptırdık,çok az ateş oldu.calpoll vermiştim.
bu aralar su çiçeği çıkartan kuzenimin 4 yaşında kızı vardı ,aşı vurdurmamışlar çok korktum,şimdi rahatım :94:
Selam
ne zamandır yoktuk
sonunda baglattım netı ama sık gıremem zatende ıstemıyorum esımın ısrarıyla bglattım
bennu 12 kılo gecen ylarda bı aldı bı verdı dıslerı cok zorladı
sımdılık ıyı ama tembel kızım konusuyor mu hayır konusmuyor 1 haftadırda yuruyor
bennu herseyı yıyor ama hala ben ona özel yemekşler yapıyorum
ıste bızden bu kadar emmeyede tam gaz devam
merhaba kızlar bende 2011 nisan annesiyim.sizlere sormak istediğim bişey var.benim bebeğim 10 gün küvede kaldı sütümü sağıp götürdüm hep o zamanlar çok iidi sütüm maşallah göğüs pedime bile akıyodu ama oğlum eve geldi bi müddet sonra azaldı sütüm.1 haftada 70 gram almıştı doktorumuz mamaya başlayın dedi 1-2 kere verdim bazen o hafta 200 gram aldı ama bi dahaki hafta hiç almadığı için doktor mamayı 4-5 sefer 90 cc ver dedi.önce kendimi emzirip 1 saat sonrada mama veriyodum o hafta 380 gr aldı ama benim sütüm iice azaldı.çünkü bebeğimin beni emmesi 4-5 hatta bazen 6 saat arayla oluyo.pompa aldım onun emmediği arada sağıyım diye ama pompaylada bazen sağabiliyorum bazende gram süt çıkmıyo.çıkmadığında oğlumu emziriyorum sağmanın ardından cok cok emiyo.bu pompaların göğüs hunilerinin boyutları varmış sanırım.normalde huninin içinde göğüs ucunun rahat hareket etmesi gerekmiş iyi sağabilmek için ama benimkinde nerdeyse kahve rengi yeri komple giriyo.sizlerde pompa kullanan varmı?sizde nasıl oluyo?
bide bebeğime mama vermek istemiyorum herkes sık emzir sütün artar diyo.beni yanıltan hep doktorumuz oldu.doktor değiştirmeyi düşünüyorum.sizce sütümün artması için ne yapabilirim?sadece emzirsem mama vermesem doyduğunu nasıl anlarım?çünkü hiç kilo almadığı haftadada huysuzluk yapmadı ağlamadı yani.aç olsa ağlarmı?
batuhanım sağol cnm iyi dileklerin için, benim ki çok huysuzdu bu akşam uyuyomuş gibi sonra birden kalkıp üzerime atlıyo,yatağa filan zıplıyo dellencem zannettim bi ara okadar uzun sürdü ki bu oyun :95:..bu huysuzluğu diştendir heralde diyorum ayy 2 saat sürermi yaa bi ara ben uyudum o uyumadı valla.bobi enson ağrı kesici verdim arada bir de elini ıssırıp duruyodu yavrum ahhh bu dişler çıkıverse de bitse.sonuç o uyudu ve ben zombi gibi kalakaldım bu saatlereuyumamak için direniyorum kendime, bu gün çok yordu beni kafa dinliyorum bu sessizlikte.artık dayanamıcam iyigeceler sevgili topiğim
cAnim olurmu öyle sey sorasaksin tabiki biraz gec cevap verdim kusura kalma
benim oglumda agliyordu geceleri cok nedendir halen cözebilmis degilim ama malesef olabiliyor ya agrisi vardir yada oku canim sakin telas yapma bunun farkina vardikca daha cok huysuzluk yapiyorlar
ayrica sormak istedigim gözü kapalimi agliyor yoksa herseyin farkinda ayikmi agliyor ???
valla disleri bi gelse rahat edersin canim her cocuk farkli iste bazilarida hic hissetmiyor
cok sükür benim kizda hic sorun olmadi insallah ilerki dislerindede olmaz
peki hicmi disi yok canim ???
benim oğlum da bu aralar böyle,demekki dönemsel bişey cnmcm.ne kusuru canım olsun cevap verdinya yine sağol.kızım gözleri açık oturuyor yatağına ağlıyor sonra kucağıma alıyorum susup uyuyor.sanırım uyku haliyle ne yaptığını pek bilmiyor ama bu aralar eskisi kadar çok ağlamıyor.sanırım haklısın dönem dönem bebeklerde oluyor.
kizzzzzzzzz fundammmmmmmmmmm :))) burdada karsilasirmiydik biz :)))))))
[COLOR="magenta" .!.:kızlar inek sütü veriyormusunuz,vermeyenler devam sütünümü kullanıyosunuz,ayrıca günde ne kadar içiriyosunuz?????????? [/COLOR]
kızıma yeni yeni sulandırılmış inek sütü vermeye başladım 1 yaşını doldurduğu için fakat kabız olmaya başladı.sanırım süt ağır geliyor.bu durumda ne yapmalıyım.sütü mü kesmeliyim yoksa bebekler için sütler var onları mı kullanmalıyım.yardımcı olurmusunuz???siz neler yapıyorsunuz süt konusunda???
teşekkür ederim tavsiyen için.bende alıp deniycem umarım yine kabız olmaz.
ben yine bir şey sorsam çok mu olurumkızım 1 haftadır uykudan uyandığında ağlayarak uyanıyor gece ara ara uyanır hep ama hiç ağlamazdı şimdi gecede ağlıyor 2_3 dakika sonra susup uyuyor.bu normal midir??
canım burda bi arkadaşımız var özel hastanede doğum yaptı onada bebeğin aç kalır mama ver dediler başta kan şekeri düşer dediler korktu tabi senin gibi normal olarak.sonra bebeğinin geli,şimine baktı dr iyi mama verme dedi tabi psikolojk olarak etkilendi o da ama şimdi bana diyorki keşke hep kendimi emzirseydm.sen bunu bi dene baktın ağlıyo doymuyo kilo alımıda az o zaman verirsn yapacağın bişey kalmaz daha canım.
aysucuğum birde bi öneri daha ben süt olması için bol yeşillikli sebzeler yedm yaşadığın yerde var mı bilmiyorum ama sırgan çorbası çok güzel süt yapıo ben oğlumada yediriyorm şimdi çok ta sağlıklı
canim arkadaslarinda dedigi gibi süt yapan seyleri ye ve ic
ama birde su var olmayincada olmuyor ben iki bebegimide emziremedim malesef
birde bebege nekadar versen okadar yer canim huysuzluk yapmiyorsa doyuyordur doymasa muhakkak sinyal verir canim
Bende bu anne sütü problemini çok yaşadım. Mama verdim. Ama mümkün olduğunca az tutmaya çalıştım. Gece yatmadan önce verdim ve sabah kalktığında.
Sütün artması için ben söylenen herşeyi denedim ve bende etkili olan 3 şey vardı, çok çok artmadı ama arttığını hissediyorsun.
birincisi - Yaş yeşil üzüm. çok etkili oluyor, fırsat buldukça yemelisin, yazda geliyor artık bol bol bulunur.
ikincisi - ısırgan otu çayı. ben rezene ile birlikte demliyor ve içiyordum. maranki de bunu tavsiye ediyordu.
üçüncüsü - Humana still-tea çayı. ben günlük üzüm yiyordum ve bu çaydanda üzerinde yazdığı miktarda içiyordum. etkisi iyi oluyordu.
Tabii en önemliside bunlarla beraber dengeli beslenmek, bol bol bol su içmek vee kafana takmamak. pozitif düşünmelisin mutlaka.
çok saol cnm tavsiyen için.burdada ısırgan çorbası var ama ben yiyemiyorum malesefki.
şimdi bebeğimi daha çok emziriyorum sanki sütüm biraz daha çoğaldı gibi ama hala tam doymuyo çünkü beni emiyo 1.5-2 saat tok tutuyo onu sonra gene emmek istiyo ewmziriyorum ama bu sefer doymuyo huysuzlanıyo ağlıyo mama vermek zorunda kalıyorum.sanırım bu arada az birikiyo süt.daha az mama vermeye çalışıyorum bakalım kilo durumumuz ne olucak bu sefer.
çok saol cnm.şimdi daha çok emziröeye çalışıyorum inşallah çoğalıcak sütüm.
çok saol cnm tavsiyelerin için.
humanayı bende içiyorum en az 2 kere 1 kerede rezene içiyorum.ısırgan otu çayını aktardan mı alıyodun?nasıl yapılıyo?ısırganı yiyemiyorum ama belki çayını içebilirim.birde rezeneyi aktardan mı alıyodun yoksa milupanın felan rezenesinimi kullanıyodun?amma çok soru sordum dimi :)
Aysucum çok küçük bebeğin, sürekli emmek istemesi çok doğal. sen devam et emzirmeye. Bu arada sana bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Bebeği gece besliyorsundur muhtemelen. 3-4 aydan sonra gece beslemesini bitirmeni tavsiye ederim. gece beslemeye devam edersen, 6-7 aydan sonra gece sürekli kalkmaya başlıyorlar. bu da anneyi çok yıpratıyor. uzmanların görüşü bu şekilde. yinede sende araştırmanı yapabilirsin bu konuda. bir çok kişi bu görüeş karşı çıkıyor bebek kilo almaz gece beslenmezse diye. ama öyle değil bebekler ne kadar çok uyursa o kadar kilo alımı daha iyi oluyor.
ısırgan otu ve rezeneyi aktardan alıyorum. kaynar suda demliyordum ve 5 dk falan demendiriyordum.
Şimdi internette oğlum için araştırma yaparken bişey buldum. hemen aklıma sen geldin. yazıyı sana kopyalamak istiyorum. Benim bir arkadaşım bunun şekersi halini yapıp içmemizi tavsiye ettide. onun için araştırıyordum. orada anne sütünü arttırdığı ifadesini gördüm.
7/1/2007 - ADANA'NIN SIRRI (kaynar) (lohusa şerbeti)
Arkadaşlar bu yazımı üçüncü yazışım...Blogcuda bakım varmış,hep yazılar uçtu gitti...Dilerim bu yazım kalıcı olur...Hastalığımızın bir türlü geçmeyişi beni doğal tedavilere yöneltti...Ihlamurun içine ,elma kabuğu, tarçın ,karanfil koyup balla tatlandırılıp içilmesi faydalı oluyor...Derken Adana'nın bebek doğduğu zaman yapılan KAYNAR'ı geldi aklıma ...çok faydalı ve insanın içini ısıtan bir içecektir,sıcak sıcak içilir,adı üstünde zaten KAYNAR, kaynar olacak....Adana'da biz bilmeyiz öyle lohusa şerbeti falan,bildiğimiz KAYNAR'dır... Adana'da Aktarlarda KAYNAR TAKIMI diye paketler halinde satıyorlar ama sizin ayrı ayrı almanız gerekiyor. Yazıyı geç yazmamın nedeni de içindeki baharatları aktara sorup öyle yazayım dedim,bir yanlışlık olmasın ...Aktara gidip:-Arkadaşlara kaynar tarifi vereceğim,hangi baharatlar var içinde diye sorduğumda ,Adana'nın sırrını dışarı mı vereceksiniz demesin mi?Biliyorsunuz arkadaşlar Adana Kebebı tescillendi,patenti alındı...Sıra geldi kaynarımıza,bu yazı KAYNAR'ın Adanaya has bir içecek olduğuna kanıttır ve o yüzden yazılmıştır...Neyse ben boşvermişim sırra falan alın ve yapın arkadaşlar ....
Şimdi gelelim tarifine içindeki baharatlar: karanfil, tarçın, yeni bahar, havlıcan ve zencefil.
Bu 5 baharatıda kök halinde almanız gerekiyor. temiz bir tülbentin içine 4-5 çubuk tarçın, 1 avuç kadar yenibahar ve karanfil, 2-3 kök zencefil ve 2 -3kök havlucan koyup güzelce paketleyin ağzını bağlayın bir iple...
Yaklaşık 4-5 kiloluk tencereye isteğe bağlı olarak 2 ile 3 kilo arası şeker koyabilirsiniz Biz Adana'da dahada çok şekerli yaparız, isterseniz 1 kilo şekerle de yapabilirsiniz. Tencerenize ağzına kadar su doldurun ve baharat bohçasını koyarak yaklasık 2-3 saat rengi iyice koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatın ve sonra kavanozlara koyup buzdolabında saklayabilirsiniz.
Bu arada evinizi missss gibi baharat kokusu saracaktır,açın bütün odalarınızı sarsın koku evinizin her yerini ....tabii baharat kokusunu seviyorsanız....
Gelelim kaynarı nasıl ikram edeceksiniz faslına .....
Bizim çeyiz adetlerimizdendir ...kızların çeyizlerine mutlaka Kaynar Takımı denilen fincanlar alınır ve sırf kaynar ikram edilir bu takımlarla...
Kaynarı fincanın içine koyun,üzerine istediğiniz kadar ya da 2-3 tatlı kaşığı ceviz ve biraz toz tarçın serpin ve sıcak için.Yanına da tatlı kaşığı koymayı ihmal etmeyin ki ,kalan cevizleri yiyebilesiniz....
Daha sonra kaynarınız soğudu ne yapacaksınız ? bu seferde ikram ederken gerektiği kadarını cezvede iyice kaynatıp 2 tatlı kaşığı çekilmiş ceviz fincanlarda üstüne toz tarçın koyun servis yapın... Biz Kaynarın anne sütüne çok iyi geldiği ve sütü doyurucu bir hale getirdiğini deneyerek tespit etmiş kişileriz Adanalılar olarak....Arkadaşlar yapın ,için ve lütfen bana yazın....beğenip beğenmediğinizi nerden anlarım yoksa.... Herkese sağlıklı günler diliyorum.....
önceleri ballı bebek sütü veriyordum şimdi devam sütü içiyor.günde 500 ml.ama 2 gündür kabız bebeğim dün kakasını yapmaya çalışırken kan geldi poposundan bugün götürdüm doktorumuza çatlak olmuş poposunda.o yüzden süy verip vermeme konusunda kararsız kaldım.acaba süt mü kabız yaptı bilemiyorum.çok üzgünüm 2 gündür
var cnm önceden 2 alt dişimiz vardı, üst dişlerimizden 1 i çıktı diğeri yolda.ön yanlarındakilerde çok belirgin ama henüz çıkmadılar.ben 8 10 diş çıkaran duyunca çok şaşırıyorm:44:,dr.umuz çıkar merak etme diyor.eşinin ailesinde varsa geç çıkaran,olabilir normal diyor.amcası geç çıkarmış,kayınvalidem söyledi
benim oğlum da bu aralar böyle,demekki dönemsel bişey cnmcm.
kızlar inek sütü veriyormusunuz,vermeyenler devam sütünümü kullanıyosunuz,ayrıca günde ne kadar içiriyosunuz??????????
karşılaştık işte canım arkadaşım benim ne de güzel oldu
önceleri ballı bebek sütü veriyordum şimdi devam sütü içiyor.günde 500 ml.ama 2 gündür kabız bebeğim dün kakasını yapmaya çalışırken kan geldi poposundan bugün götürdüm doktorumuza çatlak olmuş poposunda.o yüzden süy verip vermeme konusunda kararsız kaldım.acaba süt mü kabız yaptı bilemiyorum.çok üzgünüm 2 gündür
Aysucum çok küçük bebeğin, sürekli emmek istemesi çok doğal. sen devam et emzirmeye. Bu arada sana bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Bebeği gece besliyorsundur muhtemelen. 3-4 aydan sonra gece beslemesini bitirmeni tavsiye ederim. gece beslemeye devam edersen, 6-7 aydan sonra gece sürekli kalkmaya başlıyorlar. bu da anneyi çok yıpratıyor. uzmanların görüşü bu şekilde. yinede sende araştırmanı yapabilirsin bu konuda. bir çok kişi bu görüeş karşı çıkıyor bebek kilo almaz gece beslenmezse diye. ama öyle değil bebekler ne kadar çok uyursa o kadar kilo alımı daha iyi oluyor.
ısırgan otu ve rezeneyi aktardan alıyorum. kaynar suda demliyordum ve 5 dk falan demendiriyordum.
Şimdi internette oğlum için araştırma yaparken bişey buldum. hemen aklıma sen geldin. yazıyı sana kopyalamak istiyorum. Benim bir arkadaşım bunun şekersi halini yapıp içmemizi tavsiye ettide. onun için araştırıyordum. orada anne sütünü arttırdığı ifadesini gördüm.
7/1/2007 - ADANA'NIN SIRRI (kaynar) (lohusa şerbeti)
Arkadaşlar bu yazımı üçüncü yazışım...Blogcuda bakım varmış,hep yazılar uçtu gitti...Dilerim bu yazım kalıcı olur...Hastalığımızın bir türlü geçmeyişi beni doğal tedavilere yöneltti...Ihlamurun içine ,elma kabuğu, tarçın ,karanfil koyup balla tatlandırılıp içilmesi faydalı oluyor...Derken Adana'nın bebek doğduğu zaman yapılan KAYNAR'ı geldi aklıma ...çok faydalı ve insanın içini ısıtan bir içecektir,sıcak sıcak içilir,adı üstünde zaten KAYNAR, kaynar olacak....Adana'da biz bilmeyiz öyle lohusa şerbeti falan,bildiğimiz KAYNAR'dır... Adana'da Aktarlarda KAYNAR TAKIMI diye paketler halinde satıyorlar ama sizin ayrı ayrı almanız gerekiyor. Yazıyı geç yazmamın nedeni de içindeki baharatları aktara sorup öyle yazayım dedim,bir yanlışlık olmasın ...Aktara gidip:-Arkadaşlara kaynar tarifi vereceğim,hangi baharatlar var içinde diye sorduğumda ,Adana'nın sırrını dışarı mı vereceksiniz demesin mi?Biliyorsunuz arkadaşlar Adana Kebebı tescillendi,patenti alındı...Sıra geldi kaynarımıza,bu yazı KAYNAR'ın Adanaya has bir içecek olduğuna kanıttır ve o yüzden yazılmıştır...Neyse ben boşvermişim sırra falan alın ve yapın arkadaşlar ....
Şimdi gelelim tarifine içindeki baharatlar: karanfil, tarçın, yeni bahar, havlıcan ve zencefil.
Bu 5 baharatıda kök halinde almanız gerekiyor. temiz bir tülbentin içine 4-5 çubuk tarçın, 1 avuç kadar yenibahar ve karanfil, 2-3 kök zencefil ve 2 -3kök havlucan koyup güzelce paketleyin ağzını bağlayın bir iple...
Yaklaşık 4-5 kiloluk tencereye isteğe bağlı olarak 2 ile 3 kilo arası şeker koyabilirsiniz Biz Adana'da dahada çok şekerli yaparız, isterseniz 1 kilo şekerle de yapabilirsiniz. Tencerenize ağzına kadar su doldurun ve baharat bohçasını koyarak yaklasık 2-3 saat rengi iyice koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatın ve sonra kavanozlara koyup buzdolabında saklayabilirsiniz.
Bu arada evinizi missss gibi baharat kokusu saracaktır,açın bütün odalarınızı sarsın koku evinizin her yerini ....tabii baharat kokusunu seviyorsanız....
Gelelim kaynarı nasıl ikram edeceksiniz faslına .....
Bizim çeyiz adetlerimizdendir ...kızların çeyizlerine mutlaka Kaynar Takımı denilen fincanlar alınır ve sırf kaynar ikram edilir bu takımlarla...
Kaynarı fincanın içine koyun,üzerine istediğiniz kadar ya da 2-3 tatlı kaşığı ceviz ve biraz toz tarçın serpin ve sıcak için.Yanına da tatlı kaşığı koymayı ihmal etmeyin ki ,kalan cevizleri yiyebilesiniz....
Daha sonra kaynarınız soğudu ne yapacaksınız ? bu seferde ikram ederken gerektiği kadarını cezvede iyice kaynatıp 2 tatlı kaşığı çekilmiş ceviz fincanlarda üstüne toz tarçın koyun servis yapın... Biz Kaynarın anne sütüne çok iyi geldiği ve sütü doyurucu bir hale getirdiğini deneyerek tespit etmiş kişileriz Adanalılar olarak....Arkadaşlar yapın ,için ve lütfen bana yazın....beğenip beğenmediğinizi nerden anlarım yoksa.... Herkese sağlıklı günler diliyorum.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?