Allah bağışlasın, hayırlı, mutlu, sağlıklı ömürler nasip etsin kızına ailesi ile beraber
3 gün sonrada benim oğluşumun doğumgünü. ne çabuk geçiyor zaman. daha dün gibi kucağıma aldığım zamanlar. Rabbim herkesin evladını kendisine bağışlasın. evlat kadar güzel bir şey yokk
kızım 1 yaşında ve 9 kilo 800 gram.çok mu zayıf( aklımı kaç gündür buna takmış durumdayım.
kızım 1 yaşında ve 9 kilo 800 gram.çok mu zayıf( aklımı kaç gündür buna takmış durumdayım.
selam tatlı annişler.ilkgözağrıma bir bakayım dedim.unuttuk burayı iyiceçhep facedeyiz.
zeynep,funda,mehtap,reyhan ....bir kaç sayfa geriye baktım da.sizleri gördüm.
yeni arkadaşlar da gelmişler.hoşgelmişler.
defne nin tickerını değişmemişim bile ya...
haklısın fazla kilolu olmak demek sağlıklı olmak demek değil.yinede bir an için endişelendim.sanırım kızımın tombul yanaklı armut göbekli olmasına alışmışım:))cnm merak etme tek değilsin,ortalamadalar aslında. benm oğlum da 1 yaşında ve 10 kg. dr.umuz sağlıklı merak etme dedi,kilo hiç birzaman güzel değildir diyerek bana telkinde bulundu.ve bence de doğru aslında,kilolu bebek herkes tarafından övülen birşey ama sağlıklı mı bakalım,bir de aileye çekiyor varsa zayıf.benim oğluşum babasına çekmiş,zaten ben sanki doğurmadım onu,eşimin minyatürünü kolonlamışım sanki:))
kızımda 1 yaşına gireli 2hafta oluyor 21 nisan doğumlu ve kızımın her ay belli bir kilo almasına odaklandığım için 3 ayda sadace 400 gram aldığını öğrenince üzüldüm.maden normal bir durum bu sağolun içimi rahatlattınız bu endişeden de bir an önce kurtulsam iyi olur yoksa kızıma sürekli yemek yedirmeye başlıycamhayir canim zayif degil benim kizimda 1 yasina 2 hafta önce girdi ve 9 kilo ama bence tam ideal saglikli olsunlarda kilo alirlar bi sekilde
haklısın fazla kilolu olmak demek sağlıklı olmak demek değil.yinede bir an için endişelendim.sanırım kızımın tombul yanaklı armut göbekli olmasına alışmışım:))
kızımda 1 yaşına gireli 2hafta oluyor 21 nisan doğumlu ve kızımın her ay belli bir kilo almasına odaklandığım için 3 ayda sadace 400 gram aldığını öğrenince üzüldüm.maden normal bir durum bu sağolun içimi rahatlattınız bu endişeden de bir an önce kurtulsam iyi olur yoksa kızıma sürekli yemek yedirmeye başlıycam
kızıma yeni yeni sulandırılmış inek sütü vermeye başladım 1 yaşını doldurduğu için fakat kabız olmaya başladı.sanırım süt ağır geliyor.bu durumda ne yapmalıyım.sütü mü kesmeliyim yoksa bebekler için sütler var onları mı kullanmalıyım.yardımcı olurmusunuz???siz neler yapıyorsunuz süt konusunda???
gerektigi kadar yedirn kesinlikle fazlasida zararli canim
ben devam sütü veriyorum canim ve simdiye dek bi zarini görmedim
kızıma yeni yeni sulandırılmış inek sütü vermeye başladım 1 yaşını doldurduğu için fakat kabız olmaya başladı.sanırım süt ağır geliyor.bu durumda ne yapmalıyım.sütü mü kesmeliyim yoksa bebekler için sütler var onları mı kullanmalıyım.yardımcı olurmusunuz???siz neler yapıyorsunuz süt konusunda???
ben daha henüz geçmedim canm,hazır mamaların 1 yaş olanına geçtim güzel içiyor bakalım.dr.umuz artık inek sütü verebilirsin dedi ama ben çekiniyorum,sanırım biraz daha beklicem çünkü diş çıkartıyor 4 tane birden grip oldu birde,huyu çok değişti bu aralar,sevdiği şeyleri vermeye çalışıyorum huyuna giderek.
hepatit A ve su çiçeği aşılarımızı da olamadık grip diye,yaptıran varmı arkadaşlar,çok ateş oluyor mu?
benim oğlumda 16 nisanda 1 yaşına girdi. 18inde sağlık ocağında 2 aşı yaptılar. bunların haricinde devletin yapmadığı suçiçeği aşısı var. dün dr a gidip sorduk. sağlık ocağında yapılan aşılardan 1 ay sonrada suçiçeği aşısı olacağını söyledi. gelin ben yaparım dedi. yani özelde yaptıracağınız bir aşınız daha var.
biz 1 hafta önce sağlık ocağına gidip aşı olduk ama kızıma kızamık aşısı ve aşı kartında KPA yazıyor bu iki aşıyı yaptılar.başka aşı olucak mı bilmiyorum.
benim oğlumda 16 nisanda 1 yaşına girdi. 18inde sağlık ocağında 2 aşı yaptılar. bunların haricinde devletin yapmadığı suçiçeği aşısı var. dün dr a gidip sorduk. sağlık ocağında yapılan aşılardan 1 ay sonrada suçiçeği aşısı olacağını söyledi. gelin ben yaparım dedi. yani özelde yaptıracağınız bir aşınız daha var.[/QUOTE
evet sağlık ocağı 2 aşıyı yapıyor kızamık ve diğer kpa.bu 2 aşı su çiçeği ile hepatit a özel oluyor yani devletin karşılamadığı.bizim aile hekimimiz oğluma 7-8 yaşına kadar takip çizelgesi verdi, burdan takip etmek çok rahat oluyor,benim bildiğim 1değil 2özel aşısı olduğu kızlar
merhaba kızlar bende 2011 nisan annesiyim.sizlere sormak istediğim bişey var.benim bebeğim 10 gün küvede kaldı sütümü sağıp götürdüm hep o zamanlar çok iidi sütüm maşallah göğüs pedime bile akıyodu ama oğlum eve geldi bi müddet sonra azaldı sütüm.1 haftada 70 gram almıştı doktorumuz mamaya başlayın dedi 1-2 kere verdim bazen o hafta 200 gram aldı ama bi dahaki hafta hiç almadığı için doktor mamayı 4-5 sefer 90 cc ver dedi.önce kendimi emzirip 1 saat sonrada mama veriyodum o hafta 380 gr aldı ama benim sütüm iice azaldı.çünkü bebeğimin beni emmesi 4-5 hatta bazen 6 saat arayla oluyo.pompa aldım onun emmediği arada sağıyım diye ama pompaylada bazen sağabiliyorum bazende gram süt çıkmıyo.çıkmadığında oğlumu emziriyorum sağmanın ardından cok cok emiyo.bu pompaların göğüs hunilerinin boyutları varmış sanırım.normalde huninin içinde göğüs ucunun rahat hareket etmesi gerekmiş iyi sağabilmek için ama benimkinde nerdeyse kahve rengi yeri komple giriyo.sizlerde pompa kullanan varmı?sizde nasıl oluyo?
bide bebeğime mama vermek istemiyorum herkes sık emzir sütün artar diyo.beni yanıltan hep doktorumuz oldu.doktor değiştirmeyi düşünüyorum.sizce sütümün artması için ne yapabilirim?sadece emzirsem mama vermesem doyduğunu nasıl anlarım?çünkü hiç kilo almadığı haftadada huysuzluk yapmadı ağlamadı yani.aç olsa ağlarmı?
yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?